-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Την επιθεση στον 106 αδυνατω να την καταλαβω αμα με λεγανε zx αντι nono δλδ θα ημουν και αυτοματα κολλημενος ετσι?
Καλο θα ηταν καποιοι να διαβασουν λιγο τον αλλον πριν εκφερουν αποψη..Καμία επίθεση. Ούτε αγροτεμάχια μου παίρνει. ούτε το νερό στην Ουλεν μου κλέβει !
Κολλημένος δεν χαρακτηρίστηκε κανείς, υποστηρικτής όμως άνετα. Αυτό δεν εκμαιεύεται απο το όνομα
βέβαια μόνο αλλά απο τα γραφόμενα κατα καιρούς. Monsieur δόξα τω Θεώ, απο το 2006 είμαστε εδώ και διαβάζουμε.Στα υπόλοιπα δες και τα προηγούμενα post μου, δεν γράφω κάτι παράλογο. Όλο το νόημα, η σύνεσις
και η επιδίωξη προτεραιοτήτων απο τη μεριά του οδηγού.Τις καλησπέρες μου
-
Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη και μας κάνει καλύτερους. Δέχομαι ότι μπορεί να ενοχλεί η συμπεριφορά μου στο forum μας.
Άπλα σαν υπεράσπιση των πιθανότατα σωστών σου διαπιστώσεων αναφέρω ότι:
1.Έχω κάνει αναφορά και έχω εξυμνήσει πάρα πολλές φόρες την πολύ καλή πρόταση της Honda στα super mini ( b-segment) που φυσικά ακούει στο όνομα jazz .
Το αυτοκίνητο αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό την Ιαπωνική κουλτούρα όσο αναφορά την αυτοκίνηση και όχι την Γαλλική.
2.Έχω απάντησει σε δηλώσεις ιταλοφιλων στα περί θέματα αυτοκίνητων με την μορφή troll όταν πιστεύω πως λέγονται υπερβολές άλλα πάντα αποδίδοντας Τα του Καίσαρα τω Καίσαρι
3.Έχω κάνει αναφορές στην αναπτυσσόμενη κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία καθώς πιστεύω πως ''έχει πλάκα'' και ενδιαφέρον να βλέπεις τα εκτρώματα αλλά και τα ''καλά'' αυτοκίνητα τους καθώς και την ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας τους μηνά με τον μηνά.
Πολλές φόρες μάλιστα αφορίζοντας τον ρυθμό ανάπτυξης πχ των PSA σε σύγκριση με κάποιων κινεζικών εταιρειών
4. Έχω τονίσει τα καλά των Vag και τα κακά τους, έχω τονίσει την εντυπωσιακή ανάπτυξη της Hyundai, την ομορφιά των muscle cars, την ολοκληρωμένη πρόταση μιας ΒΜW
5.Εχω τονίσει τα κακα των psa ...τα ακριβα ανταλακτικα τους και την κοροιδια που προσπαθούν έμμεσα να περάσουν
6.Τα μικρά αυτοκίνητα που έψαχνα ηταν υποψηφια για Δουλειά άλλου (φιλου) με μορφή leasing...οχι για εμενα απλα (εκανα το θεμα σαν δικο μου μιας και με ειχε απολυτη εμπιστοσυνη) και για Γραφειο και ζητούσαν την γνώμη μου. Καθαρά μέσα στην πολη. Με τα οποια 90% ειναι στην πολη .Απο τότε οδήγησα αρκετά το iq. Είναι εξαιρετικό ,υπερτιμημένο με πλαστικά που κουνιούνται αλλα και πολυ αδύναμο κινητηρα.
Αν σ αυτα τα χρήματα (13,000) μιλουσαμε για το 1,3 με cvt δεν υπήρχε λόγος να προτείνω άλλο αυτοκίνητο από αυτό.
7.Απαντώ με λογικά επιχειρήματα σε έναν άνθρωπο που ζητάει βοήθεια ώστε να επενδύσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα χρήματα του...και σύμφωνα με το όσα έχω οδηγήσει , έχω ακούσει και έχω διαβάσει θεωρώ μια καλύτερη πρόταση με αριθμημένους λογούς και προτείνω. Απαντώ ίσως με ζήλο σε προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε μια κακή επιλογή.
Το κάνω χωρίς πληρωμή,χωρίς συμφέρον, αφιερώνω χρόνο διότι σκέφτομαι ότι δεν θα ήθελα να πάρω γνώμες από ένα forum αυτοκίνητων και να οδηγηθώ σε μια κακή επιλογή.Ναι φυσικά και συμπαθώ το Twingo επειδη ειναι ολοκληρομενο με μια αρκετά καλή τιμή αλλά είναι και γαλλικό γεγονός που το κανει να του εχω μια εμπιστοσύνη παραπανω λογω φιλοσοφιας της γαλλικης αυτοκινησης και μονο .
Η κινηση του αυτοκίνητου θα ειναι 50% στην πόλη και 50% εξω απο αυτην
Ειλικρινά πιστευω εγινα βαρετος...θα με βαριομουν να με διαβασω...σταματώ εδω την προσπαθεια μου να οδηγησω καποιον σε μια καλυτερη αγορα,καθαρά με φιλικό υφος
Ζητω συγνωμη για το σεντόνι.
Αν πιστευετε οτι βοηθησατε εναν ανθρωπο που ζηταει την γνωμη σας σαν γνωστες σε μια εξαιρετική επιλογη για τα 13,000 τοτε αποσύρομαι...εχω λαθος. -
κ εγω το twingo GT ( βαλε του την γυαλινη οροφη κ κανενα αυτοκολητακι εξωτερικα μιας κ ειναι για κοπελα κ εισαι κομπλε ) θα προτεινα πιστευω ειναι το πιο ολοκληρωμενο ως συνολο μικρο οικονομικο γρηγορο οποτε το χρειαζεσαι ειδικα στις ρεπριζ παρα πολυ καλο στησιμο κ κρατημα καμια σχεση με τα αλλα δυο το μονο υπερ που βρισκω στο ΙQ ειναι οτι ειναι πιο μικρο οποτε πιο βολικο στο παρκαρισμα αλλα καθως το εχει μια φιλη του αδερφου δεν θα το προτεινω γενικα δεν με πηθει σαν αμαξι
-
Γεια σας!!
Βασικα κι εγω ψαχνω για αυτοκινητο μεχρι 14000 το οποιο ομως το θελω κυριως για χρηση εκτος πολης (πολλα ταξιδια).Ειχα κατα νου να τσιμπησω το kia proceed 1,4.Ομως μολις πριν λιγο εμαθα οτι δεν δινει 109 ιππους που νομιζα αλλα μολις 90.(στην αντιπροσωπεια πολυ επιμελως φροντισαν να με μπερδεψουν οσον αφορα τους ιππους).
Η αληθεια ειναι οτι εκανα κ test drive στο συγκεκριμενο αμαξι κ δεν μου εδωσε ιδιαιτερα την αισθηση οτι τραβαει...Οποτε πλεον ειμαι παλι στο 0 κ δεν ξερω τι να παρω...
Εχω δει κ το ford fiesta 1,4 το οποιο ομως δεν με ενθουσιασε σαν εμφανιση εξωτερικα αλλα εχει καλη προσφορα σαν τιμη ,το mazda 2 1,5 το οποιο ναι μεν μ αρεσει αλλα ανεβαινει σε τιμη..
Καμια ιδεα?ευχαριστω!! -
Ο χρήστης ellidiam έγραψε:
Γεια σας!!
Βασικα κι εγω ψαχνω για αυτοκινητο μεχρι 14000 το οποιο ομως το θελω κυριως για χρηση εκτος πολης (πολλα ταξιδια).Ειχα κατα νου να τσιμπησω το kia proceed 1,4.Ομως μολις πριν λιγο εμαθα οτι δεν δινει 109 ιππους που νομιζα αλλα μολις 90.(στην αντιπροσωπεια πολυ επιμελως φροντισαν να με μπερδεψουν οσον αφορα τους ιππους).
Η αληθεια ειναι οτι εκανα κ test drive στο συγκεκριμενο αμαξι κ δεν μου εδωσε ιδιαιτερα την αισθηση οτι τραβαει...Οποτε πλεον ειμαι παλι στο 0 κ δεν ξερω τι να παρω...
Εχω δει κ το ford fiesta 1,4 το οποιο ομως δεν με ενθουσιασε σαν εμφανιση εξωτερικα αλλα εχει καλη προσφορα σαν τιμη ,το mazda 2 1,5 το οποιο ναι μεν μ αρεσει αλλα ανεβαινει σε τιμη..
Καμια ιδεα?ευχαριστω!!Επαναλαμβανόμαστε αλλά γιατί όχι clio 1.2 TCE 101 hp Expression? Μετρητοίς 12.450+μεταλ.χρώμα/πινακίδες...
-
... mazda 2 1,5 το οποιο ναι μεν μ αρεσει αλλα ανεβαινει σε τιμη..Ακόμα να το παραγγείλεις?
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... mazda 2 1,5 το οποιο ναι μεν μ αρεσει αλλα ανεβαινει σε τιμη..
Ακόμα να το παραγγείλεις?
ξεπερνα τα 14.000
-
Καλημερα!!Συνεχιζοντας ακομα το ψαξιμο ,ειδα κ το seat ibiza sc .Γνωριζει κανεις αν βγαινει σε 1390 cc /101 hp?
Το εχει οδηγησει κανεις?Αξιζει? -
Καλημερα!!Συνεχιζοντας ακομα το ψαξιμο ,ειδα κ το seat ibiza sc .Γνωριζει κανεις αν βγαινει σε 1390 cc /101 hp?
Το εχει οδηγησει κανεις?Αξιζει?θες να πεταξεις 14.000 για ibiza..?
-
δεν μπορω να βρω αυτοκινητο μεχρι 14,000 ευρω που να μ αρεσει ,να εχει καλο εξοπλισμο κ να ειναι κ 'καλη μαρκα'
πρεπει μεχρι την παρασκευη να χω βρει γιατι το χρειαζομαι αμεσα κ δεν μπορω να καταληξω σε καποιο.. -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
Το εχει οδηγησει κανεις?Αξιζει?θες να πεταξεις 14.000 για ibiza..?
[list:1a6itcju]Το έχεις οδηγήσει το Ibiza και λες ότι είναι πεταμένα λεφτά...;
Το ξέρεις το αμάξι έστω και λίγο;Είπαμε έχεις μία αγάπη για τα ρενώ,
αλλά αυτό το να θάβεις ό,τι άλλο που νομίζεις πως είναι όπως το φαντάζεσαι εσύ
πάει πολύ μακριά τη βαλίτσα.[/list:u:1a6itcju]Επί της ουσίας το Ibiza είναι μια εναλλακτική του Polo με διαφορετικά πλαστικά και σχεδίαση, ίδιο σε όλα τα υπόλοιπα.
Ρώτα και στο thread που υπάρχει για το Ibiza να σου πουν οι κάτοχοι του μοντέλου αν είναι καλό ή όχι .O 1.4 16V δε νομίζω να διατίθεται πλέον στο νέο Ibiza με την ιπποδύναμη των 101 ίππων,
αλλά με τα 86 άλογα.
Αν δεν είχες πρόβλημα με την αναμονή, θα σου έλεγα ότι από Σεπτέμβριο θα υπάρχει και ο 1.2TSI με τα 105 άλογα,
αλλά προς το παρόν το πλησιέστερο σ΄αυτή την ιπποδύναμη προς τα κάτω είναι ο 1.4 με τα 86
ή προς τα πάνω ο 1.6 με τα 105 άλογα.Συνεπώς το Ibiza μάλλον δε σε καλύπτει.
-
Εφοσον λες οτι θα ταξιδευεις αρκετα παρε ενα μικρο τουρμπακι να κανεις ξεκουραστα και χωρις μεγαλη καταναλωση αυτα τα χιλιομετρα..Punto evo multiair και clio tce θα κοιταγα εγω..
-
Τελικά είδα στη διεύθυνση
http://www.seat.gr/IbizaSC/prices.pdf
ότι το Ibiza SC διατίθεται από την ελληνική αντιπροσωπεία με τον 1.4 16V των 101 ίππων
με τιμές:
1.4lt 101hp Reference Pack 13.360,00
1.4lt 101hp Sport 14.250,00(1.4lt 101hp Special Edition 15.500,00
1.4lt 101hp Special Edition 'Force' 17.600,00
και ο 1.6 16V των 105 ίππων:
1.6 lt 105hp Reference Pack 14.790,00)Ο συγκεκριμένος κινητήρας 1.4 16V 101 ίππων είναι αρκετά αθόρυβος και οικονομικός, αν και όποτε το θελήσεις
(με κατανάλωση έως και κοντά στα 4-4.5 lt/100km σε ταξίδι!)
με μόνη ένσταση την έλλειψη ελαστικότητας χαμηλά.Αν λοιπόν δεν θες να περιμένεις τον 1.2TSI και σου αρέσει το Ibiza SC
η απάντηση στο ερώτημά σου είναι πως ναι ο 1.4 16V 101 ίππων υπάρχει και στο νέο Ibiza
(και όχι όπως εσφαλμένα έγραψα παραπάνω ότι δε διατίθεται ).(Οι τιμές που αναφέρονται παραπάνω για το Ibiza SC είναι με ημερομηνία Ιανουαρίου 2010 και ΦΠΑ 19%,
αλλά από την άλλη δεν ξέρω τί μπο΄ρεί να παίζει με προσφορές κλπ.) -
η καταναλωση που γραφεις 4-4.5 lt/100km σε ταξίδι νομιζω δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα.
-
Έχει γιατί τις έχω πετύχει εγώ προσωπικά σε ταξίδι,
με άλλο μοντέλο του γκρουπ αλλά με τον ίδιο κινητήρα 1.4 16V 101 ίππων.Αν πάλι τον πιέσεις πολύ, άντε να ξεφύγει η κατανάλωση λίγο (όχι όμως πάνω από τα 10 lt/100km).
Πρέπει να πηγαίνεις τάπα συνέχεια για να γράψει μέση κατανάλωση με διψήφιο νούμερο.Μια νορμάλ μέση είναι θα έλεγα γύρω στα 7-8 lt/100km μέσα στην πόλη (+/- κλιματισμό).
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Τελικά είδα στη διεύθυνση
http://www.seat.gr/IbizaSC/prices.pdf
ότι το Ibiza SC διατίθεται από την ελληνική αντιπροσωπεία με τον 1.4 16V των 101 ίππων
με τιμές:
1.4lt 101hp Reference Pack 13.360,00
1.4lt 101hp Sport 14.250,00(1.4lt 101hp Special Edition 15.500,00
1.4lt 101hp Special Edition 'Force' 17.600,00
και ο 1.6 16V των 105 ίππων:
1.6 lt 105hp Reference Pack 14.790,00)Ο συγκεκριμένος κινητήρας 1.4 16V 101 ίππων είναι αρκετά αθόρυβος και οικονομικός, αν και όποτε το θελήσεις
(με κατανάλωση έως και κοντά στα 4-4.5 lt/100km σε ταξίδι!)
με μόνη ένσταση την έλλειψη ελαστικότητας χαμηλά.Αν λοιπόν δεν θες να περιμένεις τον 1.2TSI και σου αρέσει το Ibiza SC
η απάντηση στο ερώτημά σου είναι πως ναι ο 1.4 16V 101 ίππων υπάρχει και στο νέο Ibiza
(και όχι όπως εσφαλμένα έγραψα παραπάνω ότι δε διατίθεται ).(Οι τιμές που αναφέρονται παραπάνω για το Ibiza SC είναι με ημερομηνία Ιανουαρίου 2010 και ΦΠΑ 19%,
αλλά από την άλλη δεν ξέρω τί μπο΄ρεί να παίζει με προσφορές κλπ.)Αν δεν κάνω λάθος ο κινητήρας με τα 101 πρόκειται για πείραγμα της ελληνικής αντιρποσωπείας σε αυτόν με τα 85 άλογα, και δεν πρόκειται για μαμίσιο κινητήρα! Διορθώστε με αν κανω λάθος!
-
Για το συγκεκριμένο που μπαίνει στο νέο Ibiza SC δεν ξέρω,
αλλά μια φορά ασφαλώς και υπάρχει εργοστασιακός 1.4 16V 101 ίππων του VAG,
ο οποίος έμπαινε σε μοντέλα VW, SEAT και Skoda
και είχε μετρηθεί με πραγματική ιπποδύναμη μέχρι και κοντά στα 110 άλογα
(κάτι που συνήθιζε το VAG για πολλούς κινητήρες του να ανακοινώνει για φορολογικούς λόγους χαμηλότερες ιπποδυνάμεις από τις πραγματικές).Στην πραγματικότητα είναι ο 1.4 16V των 75-86 ίππων με διαφορετική χαρτογράφηση και αλλαγές στα σημεία πχ πεταλούδα κλπ.
O 1.4 16V 101 ίππων βελτιωμένος έβγαζε από τις αντιπροσωπείες γύρω στα 115 άλογα
και τουρμπισμένος πάνω από 150 άλογα (με αμφίβολη όμως αξιοπιστία).Μόνο πρόβλημα η μικρή ροπή χαμηλά, ψηλά όμως δε μασάει
ειδικά στο ταξίδι όταν τον χρειαστείς ακόμα και με κλιματισμό αναμμένο.
Γούστο έχει ο μπάσος ήχος που όμως δεν ενοχλεί
(δεν ξέρω αν το αμάξι που είχα εγώ είχε δα και την τόσο καλή ηχομόνωση). -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος ο κινητήρας με τα 101 πρόκειται για πείραγμα της ελληνικής αντιρποσωπείας σε αυτόν με τα 85 άλογα, και δεν πρόκειται για μαμίσιο κινητήρα! Διορθώστε με αν κανω λάθος!
Kι εγώ αυτό ξέρω, ότι είναι πείραγμα της αντιπροσωπείας και πως το συγκεκριμένο δεν έρχεται έτσι απο το εργοστάσιο. Όσο για την κατανάλωση, πολλοί γνωστοι του 1,4 16v 101 (του original από το εργοστάσιο) παραπονέθηκαν για την υψηλη κατανάλωση. Τέλος, φίλος μου που έχει το 1,4 85 ps έχει αυτή τη στιγμή γενική μικτή 9 λίτρα οπότε μεσα στη πόλη κάτι παραπάνω θα καίει.
-
Όσο περίεργο και να φαίνεται
ο εργοστασιακός 1.4 16V 86 ίππων καίει περισσότερο από τον εργοστασιακό 1.4 16V 101 ίππων,
ίσως επειδή ο πρώτος ζορίζεται περισσότερο και άρα καίει περισσότερο...
Και φυσικά ο 1.4 16V 101 ίππων έχει τις καταναλώσεις που ανέφερα
(τα 4-4,5 lt/100km ήταν το προσωπικό μου ρεκόρ σε ταξίδι ),
ενώ για τον 1.4 16V 86 ίππων θα επιβεβαιώσω ότι όντως καίει γύρω στα 7-10 lt/100km στην πόλη.Να σημειώσω ότι έχω προσωπική εμπειρία και από τους δύο.
-
με ειδες να αναφερομαι σε κανενα renault..? εχω διαβασει πολλές δοκιμες για το ibiza, ολοι λενε οτι δεν εχει ουτε ποιοτικα πλαστικα, ουτε τα 101 αλογα φαινονται καπου, ουτε η οδικη του συμπεριφορα ειναι κατι το αξιοσημειωτο... ε, με δεδομενο ολα αυτα και την τιμη στην οποια προσφερεται, ε τα θεωρω πεταμενα λεφτα...
το polo TSi ας πουμε δε βγαινει περιπου στα 14.000...? αν ναι, ειναι κορυφαια επιλογη, αλλιως αλλα πολυ καλα ειναι το punto evo, το clio TCe και το mazda2, το οποιο του αρεσει κιολας
τι παραπανω προσφερει το ibiza σε3 σχεση με τα απο πανω μοντελα..?
Καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ