-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ. Η χρήση του θα είναι εντός Αττικής οπότε θα ήθελα μικρό μέγεθος, με μικρή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία.
Είμαι ανάμεσα στα Yaris, Corsa, AYGO, IQ και Splash. Ποιο να προτιμήσω ?? Έχει κανείς να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο που δεν έχω σκεφτεί???Ευχαριστώ!!
-
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ. Η χρήση του θα είναι εντός Αττικής οπότε θα ήθελα μικρό μέγεθος, με μικρή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία.
Είμαι ανάμεσα στα Yaris, Corsa, AYGO, IQ και Splash. Ποιο να προτιμήσω ?? Έχει κανείς να προτείνει κάποιο άλλο μοντέλο που δεν έχω σκεφτεί???Ευχαριστώ!!
-
-
Daihatsu cuore. Ανταποκρινεται επαρκεστατα στα κριτιρια σου (οικονομικοτερο ολων) + οτι θα σου μεινουν κ τα ρεστα
-
εγω θα επαιρνα το Yaris.
-
φιλε μου ειναι παρα πολλα τα αυτοκινητα με τα χρηματα αυτα.
το twingo εχει το φθηνοτερο κοστος χρησης σε σερβις και ανταλακτικα και καταναλωση στα 1,2 με 75 αλογα και φουλ εξτρα συμφωνα με το auto bild
μακρα καλυτερο ολων σε οδικη συμπεριφορα και με πολυμορφικα στοιχεια
ενα μεγαλον ομως μειον αυτο της μη διαθεσης απο την ελληνικη αντιπροσωπεια του esp στα 1,2 με 75 αλογα .Αμεσως ανταξιο αυτου σε οδικη συμπεριφορα εινα το KA το οποιο προσφερει (νομιζω ) ως εξτρα Esp
το Ιq δεν νιωθει πολυ ανετα σε ανοιχτους δρομους μονο λογω κινητηρα εχοντας τις πιο αργες ρεπριζ απο ολους
κατα τα αλλα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ microcar
το splash αν και προσωπικα κατι με φρεναρει σε αυτο διχνει να ειναι το πιο ''λογικο'' αυτοκινητο για αγορα ..
εχοντας καλο στησιμο και πατημα μεγαλυτερου αυτοκινητου και ολα τα αλλα πανω απο τον μεσο ορο.
Αν καταληξεις κατα εκει ο συμφοριτης Cosneo πιστευω θα σε ενημερωσει καταλληλα ως καλος γνωστης του αυτοκινητου. -
Σε αντιπροσωπεία όπου και το έκανα test drive, το Renault Twingo GT (1.2Τ 100 άλογα) μου το έβγαλαν τελική 13.300 Χαμηλά τέλη, άριστες επιδόσεις για τα κυβικά του, μικρή κατανάλωση.
Πιο αναλυτικά εδώ viewtopic.php?f=15&t=31644&start=2655
-
Γιατι δεν κοιτάς και το Daihatsu Sirion. Είναι πολύ οικονομικό ακόμα και στην έκδοση 1.300 και ταξιδεύει άνετα και εκτός πόλης. Δεν πιστεύω να βγαίνει πάνω από 13 χιλιάδες ευρώ
-
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!
Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και για τις προτάσεις που μου κάνατε. Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι το αυτοκίνητο προορίζετε για την κοπέλα μου και όχι για εμένα. Το αυτοκίνητο που οδηγεί τώρα είναι ένα Daewoo Matiz 800. Απ’ ότι κατάλαβα, καταλήγει στην ΤΟΥΟΤΑ και είναι ανάμεσα στο IQ city 1.0 και στο YARIS terra 1.0 5θ. Έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα δυο αυτοκίνητα??? Μπορείτε να μου πείτε τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός???
Ευχαριστώ!!
-
και τα 2 ειναι εξισου καλα
αναμεσα σε αυτα τα 2 8α προτιμουσα το IQ παρα την υψηλη τιμη του (Αν επερνα ΙQ ομως ισως να κοιταγα σαν αντρας την εκδοση 1.33 αλλα λογω οτι προοριζεται για γυναικα μια χαρα ειναι και αυτη η εκδοση με τον μικροτερο κινητηρα που κοιταει)απο την αρχικη σου λιστα ομως θα κοιταζα απο απορια το splash δεν το γνωριζω προσωπικα..... και αν και παλιο πλεον το AYGO καθοτι
πολυ τιμιο αμαξι
οικονομικο
μεγαλη αυτονομια
χαμηλη συντηρηση
μαλακο και φιλικο
ανετοι χωροι για 2 ατομα συν αποσκευες
επαρκεις χωροι για μετακινηση 4 ατομων
μικρο μηκος 3,40 αν 8υμαμαι καλα (yaris εριπου 3,80 και IQ 3m) -
Το IQ 1.33 ξεκινάει από 15150 οπότε απορρίπτετε. Και εμένα μου αρέσει το AYGO αλλά πολύ πλαστικούρα στο ταμπλό . . . ιδικά οι ρυθμιστές του A/C μοιάζουν εντελώς ψεύτικοι.
-
Ο χρήστης sir_hc έγραψε:
Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους!Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας και για τις προτάσεις που μου κάνατε. Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω ότι το αυτοκίνητο προορίζετε για την κοπέλα μου και όχι για εμένα. Το αυτοκίνητο που οδηγεί τώρα είναι ένα Daewoo Matiz 800. Απ’ ότι κατάλαβα, καταλήγει στην ΤΟΥΟΤΑ και είναι ανάμεσα στο IQ city 1.0 και στο YARIS terra 1.0 5θ. Έχει κανείς εμπειρία από αυτά τα δυο αυτοκίνητα??? Μπορείτε να μου πείτε τα θετικά και τα αρνητικά του καθενός???
Ευχαριστώ!!
Μεταξύ των 2, άνετα το IQ 1.0.
Όμορφο,ποιοτικό , εύκολο και σταθερότατο αμαξάκι για τον όγκο του ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.
Πρέπει όμως να το δει για να δει αν βολεύτεται με τέτοια λύση μετακίνησης, αφού έχει
χώρους σαφώς περιορισμένους σε σχέση με το Yaris π.χΟ χρήστης sv2 που το έχει ξέρει να σου πει και περισσότερα.
Το Yaris είναι μια κατηγορία πάνω και σαφώς χρειάζεται μεγαλύτερο κινητήρα.
-
Oι μόνες ουσιαστικές διαφορές του Γιάρις από το IQ είναι οι εξής :
Διατιθέμενος χώρος σε καμπίνα, ποιότητα υλικών στο εσωτερικό και επίπεδο μούρης. Στο πρώτο υπερτερεί κατά πολύ το Γιάρις, στα άλλα δύο το άλλο. Η επιλογή είναι πανεύκολη. Τι σου λείπει πιο πολύ?Σε όλα τα άλλα στοιχεία περισσότερο ομοιότητα υπάρχει παρά διαφορά. Από κινητήρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι πολύ καλός για αστική χρήση και μπορεί και ταξίδια γιατί έχει 70 άλογα.
-
Αν σε ενδιαφερουν οι εκπληκτικες επιδοσεις σε κατηφορο παρε το Yaris
-
troll
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Αν σε ενδιαφερουν οι εκπληκτικες επιδοσεις σε κατηφορο παρε το YarisΔεν έχεις οδηγήσει, μου φαίνεται, άλλο ατμοσφαιρικό στα ίδια κυβικά, σε αυτήν την κατηγορία, για να σου φαίνεται αργό το Yaris κι ένα παραπάνω το 1.33.
-
Δεν έχεις οδηγήσει, μου φαίνεται, άλλο ατμοσφαιρικό στα ίδια κυβικά, σε αυτήν την κατηγορία, για να σου φαίνεται αργό το Yaris.Αργο δεν ειναι, λιγο σπρωξιμο για να εκκινησει στην ανηφορα χρειαζεται. Ειναι αυτοκινητο για τη πολη, δηλαδη σαραβαλο με χωρους για τη πολη. Αν ενδιαφερει τον φιλο ενα σαραβαλο μονο για τη πολη ας παρει ενα μεταχειρισμενο της (σαραβαλο)κατηγοριας με τα μισα λεφτα.
-
Δεν ανέφερα ποτέ ότι με ενδιαφέρει η ταχύτητα . . . αντιθέτως σας εξήγησα ότι πρόκειται για αυτοκίνητο που θα οδηγεί η κοπέλα μου, η οποία μέχρι τώρα οδηγεί ένα ΜΑΤΙΖ 800ρακι!!
Για το νέο Polo 1.2 5θ (όχι το TSI) τι γνώμη έχετε??
-
Δεν έχεις οδηγήσει, μου φαίνεται, άλλο ατμοσφαιρικό στα ίδια κυβικά, σε αυτήν την κατηγορία, για να σου φαίνεται αργό το Yaris.
Αργο δεν ειναι, λιγο σπρωξιμο για να εκκινησει στην ανηφορα χρειαζεται. Ειναι αυτοκινητο για τη πολη, δηλαδη σαραβαλο με χωρους για τη πολη. Αν ενδιαφερει τον φιλο ενα σαραβαλο μονο για τη πολη ας παρει ενα μεταχειρισμενο της (σαραβαλο)κατηγοριας με τα μισα λεφτα.
Κάτοχος Bentley?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Κάτοχος Bentley?Κατοικος ορεινης περιοχης
Καινούργιο αυτοκίνητο μέχρι 13000 ευρώ