-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Συγγνωμη για το οφτοπικ αλλα σχετικα με τα λαστιχα, μπορεις να κρατησεις τα 'σκληροτραχηλα' για το χειμωνα και το καλοκαιρι να τα αλλαζεις με 50-50 η οτι τελοσπαντων σε βολευει αναλογα με τις αναγκες σου... Ετσι, θα πληρωσεις βεβαια μια τετραδα επιπλεον αλλα δε θα σου 'καουν' το καλοκαιρι και θα μπορεις να τα χρησιμοποιησεις ξαναΌπως λέει και ο mirage, τα 50-50 που λες είναι πολύ πιο σκληροτράχηλα από τα λάστιχα που φοράει το 3008 με το grip control, τα οποία δεν είναι χειμερινά βέβαια, ούτε καν για σκληρή χρήση εκτός δρόμου. Είναι για αρκετά ήπια χρήση εκτός δρόμου, 90-10 (κυρίως άσφαλτο, δηλαδή, αλλά δεν λένε όχι και σε χιόνι και λάσπη και χώμα). Βέβαια, αν δεν κάνω λάθος, τέτοια λάστιχα (όχι χειμερινά, δηλαδή, αλλά M+S) φοράνε το χειμώνα στα βόρεια ευρωπαϊκά κράτη, π.χ. Γερμανία, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα από εκεί. Το καλό είναι ότι η Michelin λέει ότι τα λάστιχα του 3008 είναι αρκετά πιο ανθεκτικά στις κακουχίες από τα απλά, οπότε παθαίνουν δυσκολότερα ζημιά από πέτρες, κτλ. Μακάρι να είναι έτσι.
Και για να γίνω λίγο , όταν ήμουνα Καναδά πριν αρκετά χρόνια, είχα οδηγήσει με χειμερινά λάστιχα κανονικά δικίνητα (και χωρίς ηλεκτρονικά τότε) αυτοκίνητα σε χιόνι. Μιλάμε ότι πήγαινες με 100 σε αυτοκινητόδρομο στρωμένο τελείως με 10-15 πόντους χιόνι, και δεν καταλάβαινες τίποτα! Οι αλυσίδες έτσι κι αλλιώς απαγορεύονται εκεί.
-
Καποιος φιλος εγραψε οτι υπαρχει και αυτοματο κιβωτιο κ για τα δυο μοντελα.Εγω απ'οτι ξερω το 3008 βγαινει μονο με χειροκινητο κιβωτιο στην βενζινοκινητη εκδοση.
-
Δες εδω http://www.peugeot.gr/configurator/mode ... ice_below= .
-
Eχεις δικαιο.Πριν 15 μερες στην αντιπροσωπεια μου ειπανε οτι δεν βγαινει με αυτοματο κιβωτιο.
-
6αρι ρομποτικο παιρνει
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Με κάπως απλοϊκή προσέγγιση ίσως θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χαρακτήρες του ίδιου αυτοκινήτου.Αυτο ακριβως...
Ενα ακομα χαρακτηριστικο ειναι του οτι επειδη το 3008 ειναι πιο ψηλο με μεγαλυτερες διαδρομες το αυτοκινητο ζαλιζει πιο ευκολα τους επιβατες του κατι που θα δυσαρεστήσει τα παιδια ...
http://www.peugeot.gr/minisites/5008/
θεωρω καλυτερη αγορα για πενταμελης οικογενεια το 5008
εχει οσα εχει το 3008 στην ασφαλτο συν οτι ζαλιζει λιγοτερο συν την πολυμορφικοτητα του που μαλλον θα χρειαστει με 3 παιδια...
Σαν σχεδιαση ειναι πιο ομορφο με πιο συντηρητικά και mpv κριτήρια. -
Εχουν μεγαλυτερες διαδρομες οι αναρτησεις αλλα σε σχέση με το 3008 1,6Τ απουσιάζει το σύστημα εξισορρόπησης κλίσεων (Dynamic Roll Control) που βελτιωνει κατα πολυ την αισθηση του ζαλισματος, καθως και τα ελαστικα ειναι 215/50/17, σε σχεση με τα 225 του 3008 που το βοηθουν στις κλισεις.
-
Μια αρνητικη παντως λεπτομερεια του 5008 ειναι οτι απουσιαζουν αν δεν κανω λαθος οι ποτηροθηκες μπροστα που ειναι λιγο παραδοξο για πολυμορφικο μαλιστα αυτοκινητο.
Οι αναρτησεις παντως του 3008 δεν ειναι μαλακες οπως συνηθιζεται σε γαλλικες μπερλινες και αυτο φαινεται και σε ανωμαλα εδαφη και off-road και σε δρομους με στροφες με αποτελεσμα μονο βαρκα να μην ειναι οπως παλιοτερα καποιος ειχε γραψει σε καποιο post.Μιλαω βεβαια για του 1.6Τ που εχει το dynamic rolling control.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Μια αρνητικη παντως λεπτομερεια του 5008 ειναι οτι απουσιαζουν αν δεν κανω λαθος οι ποτηροθηκες μπροστα που ειναι λιγο παραδοξο για πολυμορφικο μαλιστα αυτοκινητο.Οι αναρτησεις παντως του 3008 δεν ειναι μαλακες οπως συνηθιζεται σε γαλλικες μπερλινες και αυτο φαινεται και σε ανωμαλα εδαφη και off-road και σε δρομους με στροφες με αποτελεσμα μονο βαρκα να μην ειναι οπως παλιοτερα καποιος ειχε γραψει σε καποιο post.Μιλαω βεβαια για του 1.6Τ που εχει το dynamic rolling control.
δοκιμασα το απλο χωρις το dynamic rolling σε εντονες στροφες...και μπορω να πω πως εντυπωσιαζει η οδηγηση του αλλα και ζαλιζει...
-
Εγώ πάντως δεν έχω ζαλιστεί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ πάντως δεν έχω ζαλιστεί.ουτε εγω ρε συ αλλα ολοι οι αλλοι μεσα...ζαλιστηκαν ....
ενταξει δοκιμαζα αυτοκινητο σε στροφες το παραδεχομαι αλλα τοσο ζαλη δεν την περιμενα -
Με ατομα πισω και μπαγκαζια προσθετω πιεση στα πισω λαστιχα απο 2.6 σε 3.0 οπως λεει ο κατασκευαστης και παει καλυτερα στις στροφες. Το δοκιμασα σε ιδιο δρομο φορτωμενος και με τη μικρη πιεση και στις στροφες υπηρχαν μικρες τασεις πλευσης που σε συνδυασμο με τις μεγαλυτερες διαδρομες αναρτησης δημιουργησε στους πισω (οχι σε ολους) τασεις ζαλης,Συμπερασματικα και εμπειρικα,λοιπον, η σωστη πιεση παιζει νομιζω ρολο στη ζαλη...
-
και για να κλεισω το θεμα της ζαλης, εγω συνηθως αν εχω πισω ατομα, εχω φουλ αποσκευες με αποτελεσμα το αμαξι να καθεται και φυσικα στις στροφες να μην επηρεαζεται πολυ.
-
Να απολογηθώ για το offtopic πριν ακόμη το γράψω, αλλά εφόσον κοιτάζουν τα Peugeot γιατί δεν πάνε και προς τα αδερφά Picasso και Grand Picasso της Citroen?
-
Αρχικα η σκεψη παει στα δυο Peugeot. Αν πανε σε μικρο πολυμορφικο-crossover θα ηθελαν να εχει λιγο παραπανω εκτος δρομου δυνατοτητες. Αν πανε σε μεγαλο πολυμορφικο τοτε το 5008 ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Βεβαια και τα δυο Picasso ειναι μια χαρα αυτοκινητα και θα εξεταστουν κι'αυτα αλλα τα Peugeot εχουν τον πρωτο λογο.
-
grand scenic ?
-
Αν θες να πηγαινεις εκτος δρομου, το υψος το χρειαζεσαι, οποτε 3008 ή κατι αλλο τελος παντων ψηλο.Διαφορετικα, θα το μετανοιωσεις αργα ή γρηγορα...
Peugeot 3008 1.6 THP 156 ή Peugeot 5008 1.6 THP 156 ;