-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Αφού συμφωνούν και οι χρήστες όπως ο Χρήστος ότι είναι δεύτερο όχημα εξακολουθώ να απορώ γιατί το βγάλαν 4θέσιο...Ξέρεις, δεν μένει όλο το (παγκόσμιο) target group του ρχ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
-
RX8 vs Astra x
To thread έπρεπε να κλείσει εκεί νομίζω.
-
Περί τύπου που λέγαμε σε άλλο post. Όταν βγήκε το Ρο Χι 8 το 2003 δεν υπήρχε συντάκτης που να μην κάνει τούμπες.
Και τι μοτέρ διαμάντι και τι στήσιμο και τι απόλυτο και όλο αυτό το δημιούργημα ατμοσφαιρικό, φτηνό, χωράει και άλλους 2 πίσω...
Τρέχτε να προλάβετε...
Ε, μετά από 2 χρόνια (που προφανώς έληξε η περίοδος promotion και αντίστοιχα το ρεγάλο της Mazda) ξαφνικά οι σοφοί ανακάλυψαν ότι καίει πολύ βενζίνη και καίει λάδια.
Όπως και το πρώτο Type R. Τα πρώτα χρόνια το μετρούσαν στο 6,8-6,9' για 0-100. Με το που βγήκε το Golf GTI άλλαξε φαίνεται η πυκνότητα του αέρα και έπεσε στο 7,2'.... -
παίδες, χωρίς καμία πρόθεση να κάνω hijack το thread, μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε τα περί κατανάλωσης βενζίνης/λαδιού που έχουν χιλιοειπωθεί άλλωστε, και να αναφερθούμε σε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει.
αναφέρθηκε καπου προηγουμένως οτι δεν έχουν λυθεί προβλήματα flooding, φλάντζας κάρτερ
ισχύει? τι πρέπει να προσέξει κυρίως κάποιος που σκέφτεται να γίνει 2ος 3ος... ιδιοκτήτης.
επίσης θυμάμαι παλιότερα για κάτι ανακλήσεις κινητήρων. τι παίζει με αυτό το θέμα? -
Φλάτζα καρτερ εδώ και 2 1/2 χρόνια που γράφω και διαβάζω σε φόρουμ για το ρχ8 δεν εχω ακούσει να έχει πρόβλημα. Αν παρουσιάστηκε σε ένα δύο αυτοκίνητα μέσα στα χιλιάδες που κυκλοφορούν δεν μπορούμε να πούμε οτι είναι γενικότερο πρόβλημα των ρχ8. Σε όλα τα αμάξια μπορουν να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα που δεν δεν είναι γενικότερο φαινόμενο. Όσον αφορά τον καταλύτη ναι έχουνε μία ευπάθεια και πολλά έχουνε σπάσει το κεραμικό του υλικό. Το flooding με τα νεα updates εγκεφάλου και τα νέα μπουζί πρώτης τοποθέτισης έχουν μειώσει θεαματικά το φαινόμενο μαζί με το πρόβλημα του καταλύτη αλλα πάντα θα θέλει προσοχή στο κρύο. Αυτό είναι το 8αρι και πιστεύω οτι και να κάνουνε δεν θα εξαλειφθεί πλήρως.
-
Καθώς ένας κολλητός έχει το Challenge και είναι πολύ ψαγμένος στο όλο θέμα, η γνώμη του Χρήστου με εκφράζει απόλυτα. Όλα τα άλλα είναι σχόλια από κάποιους που απλώς παραποιούν την αλήθεια, όχι επειδή το θέλουν, αλλά επειδή είναι ημιμαθείς. Εμπιστεύσου όσα σου λέει ο Χρήστος, αποφάσισε αν τελικά σου κάνει και προχωρά.
-
Ο χρήστης sotiris28 έγραψε:
Αφού συμφωνούν και οι χρήστες όπως ο Χρήστος ότι είναι δεύτερο όχημα εξακολουθώ να απορώ γιατί το βγάλαν 4θέσιο...
Ξέρεις, δεν μένει όλο το (παγκόσμιο) target group του ρχ στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Δηλαδή μόλις περάσει τα όρια του λεκανοπεδίου αττικής με ένα μαγικό τρόπο η κατανάλωση φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα για αμάξι 230 ίππων???
Το μοτέρ αυτό τώρα που το σκέφτομαι πιστεύω πως το βάλανε περισσότερο για να ενισχύσουνε τον μοναδικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου και όχι γιατί δεν μπορούσαν να φτιάξουν ένα καλύτερο τούρμπο ή ψηλόστροφο ατμοσφαιρικό. Όπως και να το κάνουμε βάνκελ είναι μόνο ένα, απλά στην Ελλάδα έχει πιο πολύ πέραση επειδή ταίριαξε με το ηλίθιο σύστημα φορολόγησης...
Υ.Γ. Έντυ ο Σ.Χ. δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για δαύτο (sic). Για μένα επαναλάμβάνω το αμάξι είναι εξαιρετικό, μοναδικό στα λεφτά του αλλά η κατανάλωση είναι τεράστιο μείον (και όχι μόνο λόγω χρημάτων). Τώρα είχα ακούσει για να καίει λάδι αλλά όχι τόσο πολύ όσο μας λέει ο Τόλης...
-
oταν γίνει flooding (δηλαδή κατασκευαστικό σφάλμα εκ γενετής... ας το πούμε έτσι) και τα μπουζί καταστραφούν ποιος τα πληρώνει αν το αμάξι είναι ακόμα στην εγγύηση ή εκτός;
-
Αν έχει γίνει πολύ σοβαρό flooding τον πουλ@ και το χέρι στην τσέπη σου Ούτε εγγύηση ούτε τίποτα.
Αλλα πρίν το βάλεις στην τσέπη υπάρχουν εναλακτικές διαδικασίες για να ξαναπάρει. Η μία είναι η αποσύνδεση της αντλίας βενζίνης είτε απο τις ασφάλειες είτε απο την ίδια την αντλία που είναι κάτω απο το πίσω αριστερό κάθησμα και η αλλή (δωσμένη απο την ίδια την Μάζντα) είναι το μιζάρισμα με τέρμα πατημένο γκάζι (όταν είναι σβηστό το αμάξι και πατάς τερμα γκάζι την ώρα που μιζάρεις δεν ψεκάζει, τουλάχιστον στο ρχ8, δεν ξέρω για τα υπόλοιπα με ηλεκτρονικό γκάζι). Έτσι στεγνώνουν τα μπουζί και πέρνει. Οι περισσότεροι που ξέρουν αυτές τις απλές διαδικασίες την έχουνε γλυτώσει, όσοι δεν τις ξέρουν το μπουκώνουν περισσότερο δίνοντας μιζιές χωρίς να πατάνε γκάζι η με ελάχιστο γκάζι και έτσι τα μουσκέυουνε περισσότερο. Στο ρχ8 η άγνοια σκοτώνει ...την τσέπη... -
Πάντως όσο καλό κ αν είναι σε οδ. συμπεριφορά κ όσο ευχάριστο στην οδήγηση,μου φαίνεται τραγικό ένα αυτοκίνητο που κάνει 30 χιλιάρικα,να παθαίνει flooding.
Την κατανάλωση δν την βλέπω σαν πρόβλημα,άμα αντέχει η τσέπη σου το κυκλοφορείς κ καθημερινά.
Αλλά δηλαδή να μην μπορώ να μπω στο αυτοκίνητο κ να πάω 5λεπτά μέχρι το περίπτερο,να σβήσω κ μετά να ξαναφύγω?
Είναι πάρα πολλές οι στιγμές που χρησιμοποιώ το αυτοκίνητο ακριβώς έτσι μέσα στη μέρα.Βάζω μπροστά απο τελείως κρύο,οδηγώ 5 λεπτά κ το σβήνω -
Ο χρήστης tolis26 έγραψε:
λοιπον επειδη κατα καιρους ακουω διαφορα για το συγκεκριμενο αμαξι και οχι μονο(δες golf gt,που και εκει ακουγονται οτι να ναι)κατεληξα στο συμπερασμα οτι πραγματι εχει δικιο ο λαος που λεει οτι οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει...
Θα μεινω μονο στο θεμα καταναλωσης το οποιο ξενιζει τους περισσοτερους.
Σε ΕΘΝΙΚΗ οδο με ταχυτητες 140-160χιλ και με μερικα ξεσπασματα 200+ το cosmo καει 12-13 λιτρα/100 χιλ.Αν βεβαια το πιεσεις πολυ περισσοτερο(180+) θα δεις καταναλωσεις 15-17+λιτρα
Σε επαρχιακους δρομους χαλαρα θα δεις 12λιτρα,σβελτα 15 λιτρα,ενω με γρηγορη οδηγηση 17+(εαν το πηγαινεις συνεχεια κοφτες υπολογισε 20+)
Μεσα στη ΠΟΛΗ 13-15 λιτρα ενω εαν σε καθε στροφη κουνας το κωλαρακι σου 17 με 20 λιτρα...
Οσο για λάδι γυρω στα 500ml ανα 1500-2000 km(αναλογα πως το πας).
Εχοντας φιλους με αυτοκινητα αντιστοιχης ιπποδυναμης(s2000,type-r,golf gti) πιστευω οτι καιει γυρω στα 3-4 λιτρα περισσοτερο/100 χιλ.
τωρα εαν πιστευεις οτι θα παρεις αμαξι 200+ αλογα και θα καις 5 λιτρα βενζινα παρε ντιζελ
Εαν κανεις πανω απο 100 χιλ την μερα παλι δεν σε συμφερει...
Τελος συγγνωμη εαν σας κουρασα με τα νουμερα αλλα εχω βαρεθει κατα καιρους την Booboo και καθε booboo να γραφει το μακρι του και το κοντο του...H booboo απαντα...Αν εσυ εχεις καει απο χερι με το κουρδιστοαμαξο και δεν προλαβαινεις τους βενζιναδες και τους λαδαδες, δεν ειναι αναγκη να καψεις και αλλο κοσμο..εχεις αναρωτηθει γιατι ολοι οι μαντραδες εχουνε γεμισει ρουχου8??Τρομακτικη καταναλωση και αναξιοπισιτια..λυπαμαι που οι ιαπωνες κανανε τετοια βλακεια με αυτο το αμαξι...δεν περιμενα τιποτα καλυτερο βεβαια..οι κινητηρες βανκελ εδω και πολλα χρονια δεν εξελισσονται η τεχνολογια του βανκελ επρεπε να εχει εγκαταλειφθει εδω και καιρο αλλα η ξεροκεφαλια των ιαπωνων τους κανει να επιμενουν..τελος τα στοιχεια της καταναλωσης τα εχουμε μετρησει κατ επαναληψη με το φιλο μου που εχει το τσαλεντζ και ειναι οπως εγω τα λεω...Τελος μπουμπου...
-
Οπα οπα οπα οπα ιεεεεεεεεε....ραταν ταν ταν ταν ταν ταν ταν τα τα τα τα
Ο Random μίλησε...ΤΕΛΟΣ
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Τώρα για τους φίλους με τα GTi προσπαθούνε να αποδείξουν οτι δεν είναι ελάφαντας το θέμα συντήρισης των VW. Δηλαδή μέχρι τα 30.000χλμ έχεις δώσει μόνο 95Ευρώ για συντήριση? Αλλα και έτσι να είναι στο σερβις των 30.000χλμ οι κάτοχοι VW group θα ξοδέψουν ότι θα ξοδέψω εγώ μέχρι τα 50.000χλμ για συντήριση.
Κάνεις ΛΑΘΟΣ...Αν ανοίξεις ένα βιβλίο συντήρησης GTi θα το διαπιστώσεις (άνοιξε του αδερφού σου γιατί δεν νομίζω να διαφέρει ο 1.8TFSI με τον 2.0TFSI). Και όπως είπα εγώ μέχρι τότε μπορεί να αλλάξω 4 φορές λάδια αλλά εδώ μιλάμε τι λέει ο κατασκευαστής.
Το ίδιο ταξίδι που προανέφερα το έκανα με ακριβώς τις ίδιες συνθήκες με το Α3 1,8ΤFSI του αδερφού μου. Η διαφορά στην κατανάλωση ήτανε 2 λίτρα/100. Δεν πάω να το βγάλω οικονομικότερο το 8αρι αλλα αν θές να το πάς οικονομικά μπορείς, όχι πιο οικονομικά απο αντίστοιχα άλλα αμάξια αλλα όχι και τραγικά πιο κοστοβόρα όπως παρουσιάζονται.
2lt/100km σε ταξίδι δεν είναι λίγο. Άσε που άμα πιέσεις και τα δύο η διαφορά θα ανοίξει.....
Στην πόλη πόσο καις εσύ και πόσο ο αδερφός σου?
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
Στην πόλη πόσο καις εσύ και πόσο ο αδερφός σου?Η ερώτηση αυτή έχει απαντηθεί ήδη 2-3 φορές σε αυτό μόνο το thread...
Το οποίο thread ήδη έχει χάσει το νόημά του εδώ και ώρα
-
opterios δεν πείράζει, ας τα πούμε αλλη μία φορά, έτσι κι'αλλιώς μέσα απο αυτό βγαίνουν οι πληροφορίες που θέλουνε όσοι ενδιαφέρονται και όσοι όχι.
cosworth εγώ ο ίδιος είπα οτι το 8αρι καίει περισσότερο μέσα στην πόλη απ'οτι στην εθνική αλλα και με πιο αμάξι δεν συμβαίνει αυτό. Απλά το 8αρι στην πολή καίει υπερβολικά σε σχέση με άλλα αντίστοιχα. Τα 2 λίτρα διαφορά ΔΕΝ είναι λόγος για να αποφύγεις ένα αμάξι, όσον αφορά τα ταξίδια πάντα. Εκτός και σκέφτεσαι το 15ευρώ παραπάνω που θα ξοδέψεις. Δεν μου απάντησες όμως πόσο σου στοίχησε το σερβις των 30.000χλμ αν το έχεις κάνει ή αν ξέρεις πόσο θα σου στοιχήσει στην VW αν είναι ΝΑ το κάνεις... κάτι 250αρια μινιμουμ και 500αρια 600αρια που ακούγονται απο κατόχους VW είναι ψεματα????
-
Παντως οι μαντρες δεν εχουν γεμισει με μεταχειρισμενα επειδη δεν ειναι καλο αμαξι το ρχ8 αλλα επειδη το πηραν ατομα που δεν ηξεραν τι παιρνουν.
25-35Κ για 4θεσιο γρηγορο και μουρατο κουπε με 1300cc τραβηξαν σαν τα σκατα την μυγα , τον ΕΛΛΗΝΑ. Μετα που ο ΕΛΛΗΝΑΣ συνειδητοποιησε οτι το ρχ8 καιει πολυ παραπανω απο το polo/106/saxo/punto/ibiza κλπ που ειχε πριν και οτι δεν τον φτανουν τα λεφτα ΚΑΙ για τις 72 δοσεις ΚΑΙ για τις βενζινες ετρεξε να το πουλησει. Επισης πολλοι απο αυτους ξενερωσαν γιατι τα τουρμπισια κουβαδακια τους εριχναν κολωνες στα φαναρια ή αλλοι γιατι το να τσεκαρεις/συμπληρωνεις τα λαδια τους φανηκε σαν την 'γραμμικη Β'.
Η αληθεια ειναι παντως οτι οι μαντρες ειναι γεματες και απο ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ρχ8 που λογω της χαμηλης τους τιμης και των 1300κκ ειναι ιδιαιτερα συμφερουσα η εισαγωγη τους.
Ειμαι σιγουρος οτι και το 350Ζ αν δεν εκανε 50-60Κ , λογω των 3500κκ θα ειχε ακριβως την ιδια μοιρα με το ρχ8.
-
Ο χρήστης kostserb έγραψε:
Παντως οι μαντρες δεν εχουν γεμισει με μεταχειρισμενα επειδη δεν ειναι καλο αμαξι το ρχ8 αλλα επειδη το πηραν ατομα που δεν ηξεραν τι παιρνουν.............
................
Ειμαι σιγουρος οτι και το 350Ζ αν δεν εκανε 50-60Κ , λογω των 3500κκ θα ειχε ακριβως την ιδια μοιρα με το ρχ8.+1.101.101,10
-
350Z? τι σχεση εχει αυτο και η σιγουρια απο που πηγαζει?
-
-
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?