-
Συν οτι σε κανέναν δεν αρέσει να παραδέχεται οτι έκανε 'λάθος' επιλογή.
-
Mην το παρεις φιλε μου..Ειναι ειδικο αμαξι για ειδικες περιπτωσεις.Εσυ θες ενα αμαξι της σειρας και παπαλα. Να κανεις δουλεια σου,να εχεις και το γκαζακι σου και κομπλε.
-
+1 και μόνο ότι το σκέφτεσαι δεν κάνει για σένα!
-
Ο χρήστης Monster έγραψε:
Ανθρωπε μου τρέλός είσαι??
Τρελη κατανάλωση και ένας wankel που βγάζει ένα σωρο προβλήματαΦίλε μου θα σου απαντούσα κατάλληλα, αλλά δεν φταίς εσύ. Είσαι και εσύ θύμα τις απίστευτης ραδιοαρβύλα ενημέρωσης που έχει ο μέσος Έλληνας για τα αυτοκίνητα. Πάρτε κόσμε τα 3-4 αυτοκίνητα ανα κατηγορία που προτείνει ο μπαρμπα-μήτσος ο 'ειδικός' και τελέιωσε η υπόθεση.
Και όχι δεν είμαι ιδιοκτήτης (πολύ θα το'θελα... αλλά κατηραμένη φτώχια που άλλους τους ρίχνεις στα rx και άλλους στα τάρταρα!) Ο κολλητός μου έχει ένα 192, έχει κάνει ~50Κ και ακόμα το κοιτάει και του φτιάχνει την διάθεση. Κατανάλωση αναλόγα της διάθεσης από 12lt/100 σε εθνική (5η με 2κ, αλλά είπε δεν το ξανακάνει ποτέ!) έως ~20 (μέση ~14), και απολύτως κανένα πρόβλημα μεχρι τώρα (χτύπα ξύλο). Και το οδηγεί όπως φτιάχτηκε να οδηγείται.
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
+1 και μόνο ότι το σκέφτεσαι δεν κάνει για σένα!Αυτό το ποστ τα λέει όλα!
-
Ομολογώ ότι έχω αρχίσει και ψήνομαι για ρχ8 ή s2000..
-
Άνοιξε ένα νέο topic να τσακωθούμε λοιπόν
-
-
Πάρε s2000 είναι πιο γρήγορο, δεν καίει βενζίνη δεν καίει λάδια και είναι πιο αξιόπιστο!! Α, είναι και cabrio.
-
Ε, εντάξει, δεν είναι μόνο αυτά τα πλεονεκτήματά του
-
Έίναι όμορφο και έχει καλό στήσιμο, απόλυτο μεν καλό δε.
-
Έχει πάντως μεγάλο ενδιάφερον να δούμε το RX8 μετά από... π.χ. 150.000 km. Πώς θα αποδίδει? πως θα συμπεριφέρεται ? Κάποια στιγμή είχε βγεί μια βρώμα (?) ότι > 100K km. 'καίγεσαι' δηλαδή ο κινητήρας είναι στα τελευταία του. Προσωπικά δεν το πιστεύω και το αποδίδω σε ραδιοαρβυλα.
Επίσης για όσους ενδιαφέρονται για τη αγορά του πέρα από τις γνώμες των κατόχων του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δοκιμή μακράς διαρκείας του περιοδικού EVO οι συντάκτες του οποίου το φτάσανε (νομίζω) στα 100.000 km.
Όσα στάδια της δοκιμής πάντως που είχε τύχει να διαβάσω καταρέαν πολλές ανακρίβειες που είχαν ακουστεί κατά καιρούς..
-
Και μόνο με τη λογική να το δεις, δεν υπήρχε περίπτωση η Mazda [και οποιοσδήποτε] να βγάλει αυτοκίνητο που θα έχει ημερομηνία λήξης.
-
Η τελευταία ενημέρωση που είχαν κάνει στο τεστ μακράς διαρκείας είχε και μία μέτρηση συμπίεσης του κινητήρα. Τους έκανε εντύπωση η σχετικά πεσμένη συμπίεση, δεν τους έκανε εντύπωση όμως το ότι είχανε μετρήσει την συμπίεση σε πολύ χαμηλότερες στροφές απ'ότι δείνει η Μαζντα στις οποίες πρέπει να μετριέται η συμπίεση και αυτό το νούμερο είναι 250σ/λεπτό καθώς και το ότι θα πρέπει να γίνεται με εξωτερική μπαταρία αν η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει κάποια χλμ στην πλάτη της και τα 100.000χλμ είναι πολλά. Αρκετά πιο κάτω ή αρκετά πιο πάνω στις στροφές μιζαρίσματος δίνει λανθασμένα νούμερα. Έτσι φυσικά δώσανε μια λανθασμένη πληροφορία για το συγκεκριμένο αμάξι πέρνοντας μπάλα όλα τα 8αρια και όσους δεν γνωρίζουν τα του 8αριού. Επίσης είχανε πεί σε άλλο τεύχος οτι άναψε η λυχνία σφάλματος του ABS αν θυμάμαι καλά, βέβαια καταλάβανε αργότερα οτι όταν κάνανε αλλαγή μιας 2άδας ελαστικών οτι είχανε βάλει μικρότερο προφίλ ελαστικού χωρίς να κάνουν update στον εγκέφαλο. Έτσι γυρνόντας πιό γρήγορα οι 2 ρόδες απο τις άλλες διάβασε σφάλμα ο αισθητήρας. Όπως και να το κάνουμε όμως ένας wankel θα παραμένει ένας wankel. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι θα μπορέσει να βγάλει 200.000χλμ αλλα τα 100.000+ τα έχει σίγουρα μιας και έχουνε περάσει πλέον αρκετά το 100ρικο και σε Αμερική μεριά που έχουμε πληροφόριση απο το rx8 club το οποίο θεωρείται η πηγή όλων των πληροφοριών παγκοσμίως όσον αφορά το 8αρι.
-
Στο θέμα με το abs που αναφέρεις, εγώ κατάλαβα ότι κατά λάθος μπήκε ένα ελαστικό διαφορετικής διαμέτρου (από λάθος/μαλακία του λαστιχά).
-
Λάθος του λαστιχά ναι αλλα και αυτοί δεν βλέπουνε τι πάνε και βάζουνε? Και πάλι, αυτό ήταν το λιγότερο. Δεν το καταμέτρησαν σαν βλάβη του αυτοκινήτου.
-
η ιδια η mazda ανακοινωνε για το RX7 οριο τα 100.000km οπου το μοτερ ηθελε rebuild και ελεγχο φυσικα...
στο RX 8 ανεβηκε αυτο το οριο στα 200.000km....
οπως και να εχει ειπα οικονομοτεχνικα το αμαξι δεν κανει για πρωτο αυτοκινητο...που το θελω εγω..ηδη το χρονο δεν κανω πανω απο 10.000lkm λογω μοτοσυκλετας αλλα ειπαμε,δεν θα το παρω για να το βαλω στην γυαλα!!!
-
Αν δεν κάνεις πάνω από 10Κ το χρόνο...μάλλον είναι για σένα!
Αν υποθέσουμε πως καίει 5λ/100χλμ. πάνω από τα αντίστοιχα εμβολοφόρα έχεις μια επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από τα μικρότερα άλλα έξοδα.
Κατά τα άλλα από παραεισαγωγέα βρίσκεις το μεγάλο καινούργιο κάπου στις 30.000 ευρώ (λένε)!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Αν δεν κάνεις πάνω από 10Κ το χρόνο...μάλλον είναι για σένα!Αν υποθέσουμε πως καίει 5λ/100χλμ. πάνω από τα αντίστοιχα εμβολοφόρα έχεις μια επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από τα μικρότερα άλλα έξοδα.
Κατά τα άλλα από παραεισαγωγέα βρίσκεις το μεγάλο καινούργιο κάπου στις 30.000 ευρώ (λένε)!
Σωστος...
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Rantaplan κασόνι σε σύγκριση με ποιο ASTRA? Ελπίζω να εννοείς το OPC. Με το 1,6Τ όμως? (για το 192 μιλάω πάντα) Απ'οτι φένεται έχεις κάνει και μεγάλο ταξίδι με το RX8 ως οδηγός...
Οτι το Astra θα δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές για να πάει γρήγορα, άρα ποιο ήρεμο ταξίδι, είναι γεγονός αλλα και οτι θα πάει και πιο γρήγορα γενικά... ξανασκέψουτο λιγάκι. Δυστυχώς οι δρόμοι έχουν και στροφές...είτε κλειστές είτε ανοιχτές.
Ναι τα περισσότερα τους καταλύτες τους έφτυναν στα 30.000χλμ. Όσον αφορά τον εγκέφαλο είναι απλά updates τα οποία αν τα κάνει έχει καλώς αν όχι δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ο αδερφός μου με το Α3 είναι πλέον κολλητός με τους μηχανικούς του Παζαρόπουλου, ναι πρόλαβε απο τον Μαϊο που πήρε το αμάξι να γίνει Επίσης το αμάξι το οδηγώ απο γρήγορα εώς πολύ γρήγορα και μετά απο 30.000χλμ θέλω να πιστεύω οτι τις αλλαγές τις κάνω πολύ γρήγορα και ανάλογα τις συνθήκες, στα κόκκινα, δυστυχώς δεν έχω όργανο που μετράει τους χρόνους αλλαγής, για να σε πείσω οχι τιποτα αλο. Τι συμπλέκτη λές εσύ και τί χάσιμο ταχυτήτων...δεν καταλαβαίνω, εκτός και αν οι φίλοι σου πάνε να σπάσουνε το αμάξι με το που το βγάλουν απο το γκαράζ με κρύες βαλβολίνες. Δεν είναι όμως όλα τα αμάξια που βγαίνουν απο το ίδιο εργοστάσιο 'ίδια'. Μπορεί εμένα να μου 'έκατσε' καλο πράγμα.Ξέρω επίσης οτι το αν είναι κοντές οι διαδρομές δεν σημαίνει οτι είναι καλό ή όχι, σε ευχαριστώ όμως για την επισύμανση, αλλα συμβάλει στην όλη αίσθηση. Δεν λέει να κάνεις σπορ οδήγηση κουνώντας όλο τον ώμο για να αλλάζεις ταχύτητες.Φίλε HighFidelity όσον αφορά την κατανάλωση (βενζίνης) το έφερα σε συγκριση με το TFSI 2,0 (Gti), δεν είμαι παράλογος για να συγκρίνω με το GT.
- Ναι είχανε τέτοιες ιδιοτροπίες αλλα με τα νέα μπουζί και νέα updates στο λογισμικό του εγκέφαλου έχουν περιοριστεί κατα πολύ. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει τύχει, ποτε μην λές ποτέ όμως. Όποιος όμως πέρνει αυτό το αμάξι χωρίς να ξέρει αυτήν την ιδιοτροπία δεν ξέρει τι πέρνει. Ειχα γνώση όταν το έπερνα.
2)Το λαδι... ανάλογα το σκίσιμο που τρώει όπως είναι λογικό. Εγώ πάνω απο 500ml στα 1300χλμ δεν έχω συμπληρώσει και μπορώ να πώ οτι δεν είμαι απο τους ήρεμους και νομοταγείς οδηγούς.
3)Ναι πέρνει ημισυνθετικό και όχι συνθετικό γιατι θέλει λεπτόρευστο λάδι, το ψεκάζει κατευθείαν πάνω στα μαχαίρια (apex seals). Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό.
4)Κατανάλωση στην πόλη 15-16l/100χλμ (είπαμε, οι δρόμοι της πόλης δεν το συμπαθούνε και ούτε τους συμπαθεί) 17-18l/100χλμ σε πολύ γρήγορους ρυθμούς εκτός πόλης. Σε νορμάλ ταξίδι με φουλ φορτίο, έγραψα παραπάνω, 12l/100χλμ. - Κάθε 10.000χλμ για μια απλή αλλαγή λαδιών και του φίλτρου λαδιού, (κόστος 67-85ευρώ ανάλογα το συνεργείο)και κάθε 20.000χλμ τα 'μεγάλα'
με κόστος 90-120ευρώ, τουλάχιστον για τα πρώτα 30.000χλμ.
Kασόνι σε συγκριση με το αστρα 1,6Τ δεν ξερω αν ειναι αλλα σε σχεση με τα περισσοτερα σπορ αμαξια σε αυτα τα €ειναι. για να μην πω για αμαξια 4-5 ετων με τα μισα € που τα βλεπουν με τα κυαλια.
Σιγουρα υπαρχουν στροφες αλλα ο φιλος μας εχει αστρα, και προφανος εχει μαθει και στριβει και με αυτο.
Εγω παρα τις ιδιοτροπιες του, το ρχ θα επαιρνα και οχι το αστρα, μονο και μονο γιατι κανεις παντου παντες για πλακα. Απο εκει και περα στριβεις ταπα και φυσικα....κανεις κολλητο τον βενζινα...αλλα ενταξει δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα, στο φιναλε ενα τσινκουετσεντο το βρισκεις με 1500 €, και λυνεις και αυτο το προβλημα. - Ναι είχανε τέτοιες ιδιοτροπίες αλλα με τα νέα μπουζί και νέα updates στο λογισμικό του εγκέφαλου έχουν περιοριστεί κατα πολύ. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έχει τύχει, ποτε μην λές ποτέ όμως. Όποιος όμως πέρνει αυτό το αμάξι χωρίς να ξέρει αυτήν την ιδιοτροπία δεν ξέρει τι πέρνει. Ειχα γνώση όταν το έπερνα.
Mazda RX-8 μεταχειρισμένο - Η γνώμη σας?