-
OK OK [ήταν λίγο αργά χτες βράδυ ]
Εμ, δεν θα διαφωνήσω ιδιαίτερα σ' αυτό και δεν έχει μεγάλη σημασία άλλωστε. Όπως παρατήρησε και ο manosk υπάρχουν διάφορες τάσεις εκεί μέσα, άλλες τις έχω σε μεγαλύτερη εκτίμηση [δλδ έχουν κάποιο σκεπτικό] άλλες σε μικρότερη [διαφημιστικός οπορτουνισμός]. Αλλά αυτοί δεν άλλαξαν σε αυτό. Οι ίδιοι σωστοί ή σάπιοι ήταν και παλιότερα.Αυτό που άλλαξε και 'βρίσκουν και τα κάνουν' είναι ο κόσμος. Όχι αυτοί.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Να πιάσω δλδ όλα τα τέρατα που θα μπορούσα να πω ότι δεν σε ενοχλούν, οπότε τους μοιάζεις;
Γράφεις ότι επικροτείς συμπεριφορές που μόνο ως φασιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν και όταν εμμέσως το αναφέρω με ρωτάς αν θα πρέπει και εσύ να με χαρακτηρίσεις (αλήθεια, ως τί ακριβώς;)· ως ουσιαστικό σχόλιο τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το ερμηνεύσω, ως υπεκφυγή ίσως.
Τροφή για σκέψη: ποια η ποιοτική διαφορά μεταξύ Λαμπράκη και Χατζηδάκη;
Το ότι ο δεύτερος δεν είναι νεκρός; Μάλλον τυχαίο γεγονός. Το ότι η πολιτεία στην πρώτη περίπτωση διαδραμάτισε κάποιο ρόλο; Μικρή σημασία έχει όταν εξετάσουμε το λόγο των γεγονότων που έλαβαν χώρα· ήταν βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αυτά που άνθρωποι εκείνοι εκφράζουν - γνωρίζω ότι ο Χατζηδάκης ίσως να είναι ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά υπάρχουν διαδικασίες για αυτό το θέμα, εκτός αν η κληρονομιά του κ. Lynch είναι κάτι που εκτιμάς ιδιαίτερα.Ο σκοπός της διαδήλωσης εκείνης δλδ ήταν να κάψουν τους εργαζόμενους της Marfin; Και αυτό βρήκε αποδοχή και συνέβαινε μετά κατά κόρον;
Αν δεν ήταν, το παράδειγμα ήταν άστοχο.
[EDIT] Αν από την άλλη κάτσεις να δεις τι επακολούθησε αυτού, σε σχέση με τις μολότωφ σε κτήρια, τότε θα σου πω και σε εσένα ότι το παράδειγμά σου θα έπρεπε να σε κάνει να καταλήξεις στο αντίθετο συμπέρασμα.Το σχόλιο πήγαινε εδώ:
...
Λοιπόν, σε ό,τι έχει να κάνει με κοινωνικές αντιδράσεις, ΔΕΝ συμβαίνει το οτιδήποτε, και δεν μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, έτσι απλά. Δεν είναι όλα κουλ ουάχατ.
...
...
Όταν είναι απλώς 5-10 άτομα, αυτό που θέλουν να κάνουν ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
...Και όμως συνέβη, η πορεία δεν έγινε για να πυρποληθεί η οδός Σταδίου, παρόλα αυτά κάποιοι έχασαν τη ζωή τους.
Φυσικά θα υπάρξουν ατομικές ενέργειες (όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου) από μάλλον πάσχοντες από νοητικά νοσήματα. Όμως η ανοχή έκνομων συμπεριφορών αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος να χάσει τη ζωή του είτε από ατύχημα, είτε επειδή κάποιος λοβοτομημένος θεωρεί υπαλλήλους μιας τράπεζας (1 βουλευτή, 1 ακαδημαϊκό, 1 μετανάστη, η λίστα δεν έχει τελειωμό) υπεύθυνους για τα δεινά του κόσμου και έχει παγιωθεί στο μικρό του μυαλό η αντίληψη ότι όλα επιτρέπονται, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
ΙΔεολογία ξέρεις τι σημαίνει; Ή το ταυτίζεις με την 'πώρωση/ιδεοληψία' κάποιου είδους;
ΑΛλιώς κι εσύ κάποια ιδεολογία έχεις, και ο οποιοσδήποτε. Σίγουρα ο οποιοσδήποτε πιστεύει στη λειτουργία ενός οποιουδήποτε συστήματος προκειμένου να υπάρχει η κοινωνία. Μου μιλάς για αστική δημοκρατία, για εκλογικές διαδικασίες, για πλαίσια συγκεκριμένης νομιμότητας, κάτι το οποίο είναι μια σαφής ιδεολογία, και εδώ υποτίθεται ότι την κράζεις.
Ένας τρελός που δεν μπορεί να πει ούτε δυο συγκροτημένες προτάσεις, ε, μόνο αυτός δεν έχει ιδεολογία. Αν οι σκέψεις σου παράγονται από ένα συγκροτημένο σκεπτικό, αυτή η συγκρότηση λέγεται ιδεολογία.Σε ό,τι με αφορά, παντελώς άκυρη η διατύπωσή σου.
Γνωρίζω τη σημαίνει ιδεολογία και η αποδοχή εκ μέρους μου των διαδικασιών της αστικής δημοκρατίας δεν έχει γίνει με ιδεολογικά κριτήρια, παρά μόνο μέσω του αποτελέσματος της σύγκρισης των με αυτές των υπολοίπων.
Αποδέχομαι δηλαδή αυτές τις διαδικασίες επειδή έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν καλύτερα (μέχρι στιγμής) από τις εναλλακτικές, κατά ανάλογο τρόπο που οι φυσικοί χρησιμοποιούσαν τη Νευτώνεια μηχανική για να προβλέψουν την κίνηση των πλανητών μέχρι που ήρθε ο Αϊνστάιν.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνω λάθος, ίσως οι διαδικασίες αυτές να μην είναι οι καλύτερες, ίσως η λογική μου να είναι εσφαλμένη. Προσπαθώ να θέτω υπό αμφισβήτηση τα όσα νομίζω ότι γνωρίζω, υποβάλλοντας τα στο βάσανο της κριτικής, κάτι που οι περισσότεροι (ή μήπως όλοι;) (αυτό)αποκαλούμενοι ιδεολόγοι - σαν τους ευσεβείς πιστούς - δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν....
Εσύ δλδ αποδέχεσαι μόνο τα πράγματα που έχουν μια βέβαιη κατάληξη.
...Δεν έγραψα αυτό. Τόνισα πως οι διαδικασίες που υποστήριξες έχουν λιγότερες ασφαλιστικές δικλείδες από εκείνες που έχουμε διαθέσιμες σαν κοινωνία.
...
Από την άλλη βέβαια έχουν επιβεβαιωθεί ένα σωρό άλλα πράγματα, καλή ώρα η καπιταλιστικές κρίσεις που μια χαρά βιώνουμε σήμερα. Καθείς επιλέγει να βλέπει αυτά που θέλει.
...Με δεδομένο ότι οι κοινωνίες δεν είναι στατικές, δεν απαιτεί ιδιαίτερη ευφυΐα ή ενόραση για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι θα πάντα υπάρχουν κρίσεις και ανακατατάξεις.
Το έργο του Μαρξ είναι φυσικά ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά όχι επειδή προέβλεψε ότι θα υπάρχουν κρίσεις. Αυτό ισοδυναμεί με το να 'προβλέψει' κάποιος ότι σε ένα γεωλογικά ενεργό πλανήτη θα υπάρχουν ηφαίστεια και θα γίνονται σεισμοί - ευχαριστούμε Captain Obvious....
Και σε όλα αυτά κανείς δεν μου έχει απαντήσει ακόμα, στο πως τελικά εξηγεί ότι η αστική δημοκρατία έχει βελτιωθεί κατά καιρούς μέσα από διαδικασίες που εδώ παρουσιάζονται ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Και όχι δεν μιλάω για το 1700.
...Δεν έγραψα αυτό, λογικά θα είναι σαφές τώρα.
Επί του παρόντος, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως λυντσάροντας βουλευτές (ενώ παράλληλα το 80%+ του εκλογικού σώματός συνεχίζει να τους ψηφίζει) μπορεί να βελτιωθεί η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα. -
Ο χρήστης e_avgo έγραψε:
Να πιάσω δλδ όλα τα τέρατα που θα μπορούσα να πω ότι δεν σε ενοχλούν, οπότε τους μοιάζεις;
Γράφεις ότι επικροτείς συμπεριφορές που μόνο ως φασιστικές μπορούν να χαρακτηριστούν και όταν εμμέσως το αναφέρω με ρωτάς αν θα πρέπει και εσύ να με χαρακτηρίσεις (αλήθεια, ως τί ακριβώς;)· ως ουσιαστικό σχόλιο τουλάχιστον εγώ αυτό δεν μπορώ να το ερμηνεύσω, ως υπεκφυγή ίσως.
Το ότι μόνο ως φασιστικές μπορούν χαρακτηριστούν είναι δική σου αντίληψη. Φαντάζομαι εξίσου φασιστικές συμπεριφορές θα χαρακτηρίζεις αυτές που έδωσαν δικαίωμα ψήφου στους μαύρους, 8άωρο και ασφάλιση στο παγκόσμιο σκηνικό κλπ.
[>
Και όμως συνέβη, η πορεία δεν έγινε για να πυρποληθεί η οδός Σταδίου, παρόλα αυτά κάποιοι έχασαν τη ζωή τους.
Φυσικά θα υπάρξουν ατομικές ενέργειες (όπως αναφέρεις στο μήνυμά σου) από μάλλον πάσχοντες από νοητικά νοσήματα. Όμως η ανοχή έκνομων συμπεριφορών αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος να χάσει τη ζωή του είτε από ατύχημα, είτε επειδή κάποιος λοβοτομημένος θεωρεί υπαλλήλους μιας τράπεζας (1 βουλευτή, 1 ακαδημαϊκό, 1 μετανάστη, η λίστα δεν έχει τελειωμό) υπεύθυνους για τα δεινά του κόσμου και έχει παγιωθεί στο μικρό του μυαλό η αντίληψη ότι όλα επιτρέπονται, ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Το όλα επιτρέπονται και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ξανά, είναι το δικό σου συμπέρασμα. Στην πράξη τίποτα από αυτά δεν έγινε.
Γεγονότα τυφλής βίας μπορεί να αποδοθούν πολύ περισσότερα [γιατί συμβαίνουν πολύ περισσότερα] στη δημοκρατία με τις δικλείδες.ΕΠειδή υπάρχουν ληστείες, βιασμοί και δολοφονίες, εγώ να λέω ότι στη δημοκρατία επικρατεί η αντίληψη ότι τα πάντα επιτρέπονται; Θέλω να ελπίζω πως όχι.
Και στο κάτω κάτω η δημοκρατία επιτρέπει τις πορείες, στις πορείες έγινε το σκηνικό, άρα και γι αυτό εξίσου φταίει η δημοκρατία. 0 εις το πηλίκο.
Είναι παντελώς άστοχο το παράδειγμά σου.
Γνωρίζω τη σημαίνει ιδεολογία και η αποδοχή εκ μέρους μου των διαδικασιών της αστικής δημοκρατίας δεν έχει γίνει με ιδεολογικά κριτήρια, παρά μόνο μέσω του αποτελέσματος της σύγκρισης των με αυτές των υπολοίπων.
Αποδέχομαι δηλαδή αυτές τις διαδικασίες επειδή έχουν αποδειχθεί ότι λειτουργούν καλύτερα (μέχρι στιγμής) από τις εναλλακτικές, κατά ανάλογο τρόπο που οι φυσικοί χρησιμοποιούσαν τη Νευτώνεια μηχανική για να προβλέψουν την κίνηση των πλανητών μέχρι που ήρθε ο Αϊνστάιν.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κάνω λάθος, ίσως οι διαδικασίες αυτές να μην είναι οι καλύτερες, ίσως η λογική μου να είναι εσφαλμένη. Προσπαθώ να θέτω υπό αμφισβήτηση τα όσα νομίζω ότι γνωρίζω, υποβάλλοντας τα στο βάσανο της κριτικής, κάτι που οι περισσότεροι (ή μήπως όλοι;) (αυτό)αποκαλούμενοι ιδεολόγοι - σαν τους ευσεβείς πιστούς - δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.Έλα όμως που η κοινωνία δεν είναι θετική επιστήμη, και η θεωρία της 'φυσικής' σε κοινωνικά πράγματα ονομάζεται ιδεολογία. Όσο χρησιμοποιείς εσύ το 'βάσανο της κριτικής' άλλο τόσο το κάνουν και κάποιοι άλλοι [ή επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου σημαίνει ότι δεν έχουν κριτική; Κι εγώ για σένα λέω ότι δεν έχεις καμία κριτική. Ερήμην επιχειρήματα.]
Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, κι εσύ μια ιδεολογία έχεις. ΤΟ αν έχεις κριτική ή όχι δεν έχει να κάνει με αυτό. Ούτε το ότι αυτοαναγορεύεσαι ως μοναδικός φορέας της κριτικής σημαίνει και κάτι.
...
Εσύ δλδ αποδέχεσαι μόνο τα πράγματα που έχουν μια βέβαιη κατάληξη.
...Δεν έγραψα αυτό. Τόνισα πως οι διαδικασίες που υποστήριξες έχουν λιγότερες ασφαλιστικές δικλείδες από εκείνες που έχουμε διαθέσιμες σαν κοινωνία.
Κι η επιστήμη δεν έχει καμία ασφαλιστική δικλείδα. Οπότε;
Άε που αυτό ακριβώς έγραψες, πως μπορώ να αποδέχομαι κάτι που μπορεί να έχει αρνητική κατάληξη:
πως είναι δυνατόν να επικροτείς, να ανέχεσαι αν θέλεις 'έκνομες' συμπεριφορές [...] και την ίδια στιγμή να αποδέχεσαι το ενδεχόμενο η κατάληξη τους να είναι αρνητική.
...
Από την άλλη βέβαια έχουν επιβεβαιωθεί ένα σωρό άλλα πράγματα, καλή ώρα η καπιταλιστικές κρίσεις που μια χαρά βιώνουμε σήμερα. Καθείς επιλέγει να βλέπει αυτά που θέλει.
...Με δεδομένο ότι οι κοινωνίες δεν είναι στατικές, δεν απαιτεί ιδιαίτερη ευφυΐα ή ενόραση για να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα ότι θα πάντα υπάρχουν κρίσεις και ανακατατάξεις.
Το έργο του Μαρξ είναι φυσικά ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά όχι επειδή προέβλεψε ότι θα υπάρχουν κρίσεις. Αυτό ισοδυναμεί με το να 'προβλέψει' κάποιος ότι σε ένα γεωλογικά ενεργό πλανήτη θα υπάρχουν ηφαίστεια και θα γίνονται σεισμοί - ευχαριστούμε Captain Obvious.Χαρ χαρ. Καλό.
Δεν μιλάμε για κάτι γενικό κι αόριστο (πάντα θα συμβαίνουν 'πράγματα') αλλά για κύκλους με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που παράγουν κρίσεις με πολύ συγκεκριμένους μηχανισμούς [υποθέτω ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ζήτημα, εξ ου και γράφεις αυτό που γράφεις]. Captain Obvious ξε Captain Obvious αυτή την παρατήρηση δεν την είχε κάνει κανείς. Οπότε, τσάμπα το κουράζεις.ΆΣε που κι αυτό καθ' αυτό το 'παντα θα υπάρχουν ανακατάξεις' στη γενικότητά του, μη νομίζεις ότι είναι συμπέρασμα στο οποίο είχαν καταλήξει πολλά μυαλά της ιστορίας της ανθρωπότητας. 2-3 εγώ μετράω. ΤΟ ότι εσύ τα βρήκες έτοιμα και σου μοιάζουν όλα προφανή είναι παντελώς αδιάφορο.
EDIT sidenote γιατί πραγματικά δλδ.
ΚΙ εμένα μου φαίνεται προφανές ότι η γη είναι σφαιρική, ότι το σύμπαν εκτείνεται πέραν της γης κλπ. ΨΙλοχαζούληδες αυτοί που το πρωτοείπαν... λένε τα προφανή κι εμείς τους μνημονεύουμε στην ιστορία....
Και σε όλα αυτά κανείς δεν μου έχει απαντήσει ακόμα, στο πως τελικά εξηγεί ότι η αστική δημοκρατία έχει βελτιωθεί κατά καιρούς μέσα από διαδικασίες που εδώ παρουσιάζονται ότι δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Και όχι δεν μιλάω για το 1700.
...Δεν έγραψα αυτό, λογικά θα είναι σαφές τώρα.
Επί του παρόντος, δυσκολεύομαι να καταλάβω πως λυντσάροντας βουλευτές (ενώ παράλληλα το 80%+ του εκλογικού σώματός συνεχίζει να τους ψηφίζει) μπορεί να βελτιωθεί η τρέχουσα κατάσταση στη χώρα.Εγώ το έγραψα, και απάντηση δεν βλέπω.
Χαρακτηρίζουμε έτσι απλά 'φασιστικές' συμπεριφορές που έχουν προκαλέσει μερικά από τα μεγαλύτερα καλά. Έτσι απλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν πράγματα, τα οποία αν δεν συνέβαιναν δεν θα ζούσαμε ΠΟΛΛΑ από τα καλά του συστήματος που τώρα υπερασπιζόμαστε. Αυτή την αντίφαση τελικά, πως την εξηγείτε; Αλά Fukuyama με το τέλος της ιστορίας; [δεν βολεύει βέβαια στην προηγούμενη παραδοχή ότι πάντα θα υπάρχουν ανακατατάξεις]
-
-edit-
-
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παπάζογλου
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Νίκος Παπάζογλου. Ήταν 63 ετών.
Γεννήθηκε το Μάρτιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη. Έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα στη δεκαετία του '60. Τότε έγραψε τα πρώτα του τραγούδια. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 έζησε στη Γερμανία προσπαθώντας να κάνει διεθνή καριέρα. Το 1976 επιστρέφει στην Ελλάδα και γνωρίζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και το Μανώλη Ρασούλη, με αφορμή την παράσταση 'Αχαρνής ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια'.
Οι τρεις τους, μαζί και με το Νίκο Ξυδάκη, υπογράφουν το δίσκο 'Η Εκδίκηση της Γυφτιάς'. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες γέννησε δίσκους και τραγούδια που αγαπήθηκαν. Ανάμεσά τους ο 'Αύγουστος', 'Τρελή κι αδέσποτη', 'Κανείς εδώ δεν τραγουδά', 'Αχ Ελλάδα'.
Ο Νίκος Παπάζογλου άνοιξε το δρόμο για μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Σωκράτης Μάλαμας.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 4 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα της γενέτειράς του Τούμπας.
-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μάλλον εσύ κάνει λογικές ακροβασίες... Ποιά η σχέση παράνομων ενεργειών (που τιμωρούνται απ΄τον Νόμο) σε μια 'αστική δημοκρατία' με την τυφλή βία σε μια πορεία ;
Ότι και τα δύο δεν είναι επιθυμητά από το πλαίσιο μέσα στο οποίο συμβαίνουν. Και τα δύο είναι 'κακές' ενέργειες που συμβαίνουν επειδή βρίσκουν την ευκαιρία.
Εγώ είπα για το πως ένα 'πλαίσιο' τελικά γίνεται πραγματικότητα ή όχι, και μου ήρθε σαν αντεπιχείρημα ένα περιστατικό τυφλής βίας.
Λοιπόν, όπως εγώ δεν μπορώ να έχω ως επιχείρημα ότι η δημοκρατία οδηγεί στο ό,τι να'ναι επειδή συμβαίνουν περιστατικά τυφλής βίας μέσα σ' αυτή, έτσι λέω ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτό επιχείρημα και από την ανάποδη.
Πόσο πιο απλό;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος ΠαπάζογλουΦεύγουν οι καλοί, και μένουν οι φελοί...
Κρίμα...
Παίδες άμα φύγει και ο Μίκης τελείωσε. Και είναι και στα τελευταία του και αυτός.
Δεν ξέρω μετά έναν Έλληνα, για τον οποίο μπορώ να είμαι περήφανος... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δες το καθαρά μαρκετινίστικα και καθόλου πολιτικά/συνομοσιολογικά.
Το 2008 με το θάνατο του Γρηγορόπουλου και τα so called Δεκεμβριανά το Τσίπρα είδε -ως άλλος Μαλέλης- μια τεράστια προοπτική στο 16-24 των διαφημιστών. Σου λέει απογοητευμένη η νεολαία, βρήκαμε ευκαιρία να κάνουμε το μπαμ και να γίνουμε τρίτο κόμμα μετά τους δυο μεγάλους. Του κατσε για λίγους μήνες το λανσάρισμα αλλά μετά δεν υπήρχε περίπτωση να κρατήσει αυτό τον κόσμο γιατί όπως είπαμε άντε να πάρει 1-2 φορές ψήφο (τις καβλόσπυρες). Μετά που θα θέλει ο 25άρης να βολευτεί κάπου δεν θα περιμένει από το Τσίπρα, οπότε θα ψωνίσει από τα δυο μεγάλα μαγαζιά.
Έκτοτε επειδή ότι και να κάνει παίρνει τα 3 (%), πάει με λανσαρίσματα και κόντρα λανσαρίσματα ή πιο απλά publicity bursts να τσιμπήσει κανά ψηφαλάκι.
Γήπεδο Βοτανικού; Μέσα
Κερατέα; Μέσα
Καταλήψεις; Μέσα
Μετανάστες; Μέσα
Δεν πληρώνω; Μέσα
Δεν καβλώνω; Μέσα
Όχι στις τετράγωνες τυρόπιτες; Μέσα
Γενικά οτιδήποτε έχει τζέρτζελο και δημοσιότητα, το τσίπρα θα κοιτάξει να βγάλει το ψωμί του επειδή -βλακωδώς- νομίζει ότι έτσι θα μαζέψει κανά ψήφο.
Τώρα σου λέει θα γίνουμε 'η φωνή διαμαρτυρίας του λαού'. Πχ η κίνηση στο Λοβέρδο ήταν εντελώς άστοχη και εντελώς χαζή.
Διάλεξαν έναν υπουργό που δεν έχει εμπλακεί σε μισό σκάνδαλο και που αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει πόλεμο με μια από τις βασικές πληγές του χρέους και έχει πετύχει κάποιες νίκες.
Αυτή τη μαλακία λοιπόν του Τσίριζα την πήρε το πασοκ και έφτιαξε παντεσπάνι. Σου λέει αφού έγινε αυτό, ΟΣΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΡΙΖΑ.
Γι αυτό λεω ότι τους έχει φάει η μαλακία και πάνε από την πιο χοντρή στην χοντρότερη (χωρίς κανένα πολιτικό προσανατολισμό) και την ίδια στιγμή ο Καρατζαφύρερ μαζεύει τα ψηφαλάκια που ορεγόταν το τσίπρα.Εχεις δικιο
• τον προεδρο του συριζα τον λενε Αλ-6
• αν διαιρεσουμε τον αριθμο των συνιστωσων του συριζα με το 2 βγανει ο αριθμος 6
• αν αφαιρεσουμε τις μοναδες απο τις δεκαδες του λεξαριθμου της λεξης 'συριζα' προκυπτει ο αριθμος 6Ολο μαζι 666 . Τυχαιο ? Δε νομιζω
-
Στείλε mail στο κόμμα ΤΩΡΑ.
http://www.syriza.gr/contact-info
Αν ξεκινήσει αυτό το στορυ σε 2-3 βλογκς, κάποιος στόκος δημοσιογράφος θα βρεθεί να το κάνει θεματάκι για να τσιμπήσει αποκλειστική δηλωσούλα Άνθιμου.
Δήλωση αντίθεσης θα κάνει ο Μπουτάρης για να συνεχίσει ο Πανίκας υπο τις ευλογίες του Καρατζαφέρη.
Μέσα σε μια εβδομάδα μπορούν να καβατζωθούν 4-5 παράθυρα + την εκπομπή του Πρετεντέρη για Παπαδημούλη-Στρατούλη (αν και ο πρώτος είναι ντεφορμέ και ο δεύτερος έχει βαρύ πρόγραμμα με τα δεν πληρώνω).
Πάλι καλά που δεν παίζει το θέμα με τους μετανάστες γιατί θα πήγαινε χαμένη η ευκαιρία.dimitris έχεις σκεφτεί να ασχοληθείς με την πολιτική; Στείλε ένα βιογραφικό μαζί με την ιδέα...
-
Με την πολιτικη ψιλο-ασχοληθηκα οταν ημουν νεοτερος . Τωρα σκεφτομαι να ασχοληθω με την διαφημιση.
Για το γηπεδο του Βοτανικου απο ποιους θα επαιρνε ψηφους ? απο τους γαβρους (γαβρος ειμαι) ?
Για την Κερατεα απο ποιους θα παρει ψηφους ? απο τους Κερατιωτες ?
Για τις καταληψεις απο ποιους θα παρει ψηφους? Απο τους καταληψιες ?
Ομοιως και για τα υπολοιπα με εξαιρεση τις τετραγωνες τυροπιτες (ειναι το μονο που εχει καποια λογικη) -
Το κόμμα έχει αποδείξει ότι ψάχνει να γλύψει ότι ψηφαλάκι μπορεί να έχει ξεμείνει και γενικά να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δημοσιότητας.
Στο Βοτανικό δεν στόχευε τους γάβρους αλλά τους οικολόγους. Και από εκεί και πέρα ο στόχος είναι σταθερά οι πάσης φύσεως 'οικολόγοι ανταλλακτικοί' που λέει και ένας φίλος και φυσικά ότι πιτσιρικαρία μπορεί να θελήσει να ψηφήσει κάτι διαφορετικό απ' ότι οι γονείς και μπαρμπάδες του.
Το πρόβλημα μου με τον σύριζα δεν είναι το ότι δραστηριοποιείται σε πολλά πράγματα αλλά το ότι λειτουργεί βάσει δίψας για δημοσιότητα και χωρίς βαθύτερο πολιτικό σκεπτικό.
Γι αυτό ακριβώς και κάνει τη μια γκάφα μετά την άλλη. Σε αντίθεση με το ΚΚΕ που παραδέχομαι ότι αν και αυτά που προτείνει είναι ουτοπικά, μένει πιστό σε μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή ακόμα και όταν δεν είναι τόσο δημοφιλείς οι ενέργειες του.
Θυμίσου τα διόδια. Βγήκαν στην αρχή και μίλησαν για μειωμένα διόδια. Φάγαν το κράξιμο από τους κινηματίες ( 100% WIN) και σε μια εβδομάδα το γύρισαν σε ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΟΔΙΑ για να 'αγκαλιάσουν' τον εξαγριωμένο λαό.
Ασόβαρο κόμμα, ετερόκλητες πολιτικές, σοβαρά λάθη και για να μην ξεχνιόμαστε με αυτά και με αυτά ο Καρατζαφύρερ έχει φύγει από το τάληρο (5%) και πάει για 7, ενώ ο τσίριζα μένει στα γνωστά 3... -
Δεν με απασχολει καθολου το εκλογικο ποσοστο του συριζα (ουτε στελεχος ουτε μελος του ειμαι).
Αυτο που εγραψα ηταν οτι ολα αυτα που ανεφερες δεν ειχε κανενα λογο ο συριζα να τα στηριξει για να παρει κανα ψηφαλακι. Γιατι πολυ απλα οι υποστηρικτες αυτων των θεσεων ειναι μικρες εως ελαχιστες μειοψηφιες.
Και αμφιβαλω για το οτι (για παραδειγμα) ο Χ δεν-πληρωνω θα ψηφισει συριζα επειδη ο συριζα πηρε θεση υπερ. Και τα στελεχη του συριζα (και ολων των πολιτικων κομματων) σιγουρα δεν ειναι βλακες.
-
Ξεχνάς ότι ο σύριζα δεν είναι πρώτο τραπέζι πίστα αλλά ένα μικρό κόμμα που πασχίζει κάθε φορά να μπει στη βουλή. Οπότε και το παραμικρό ψηφαλάκι μετράει. Και πέρα από αυτό το ζητούμενο είναι η δημοσιότητα. Εκεί που η Μπακογιάννη ή ο Κουβέλης πρέπει να πληρώσουν -αδρά- για να εξασφαλίσουν προβολή με κανά συνέδριο ή να περιμένουν μια τυπική δήλωση στα κανάλια, ο σύριζα έχει τα στελέχη του να παίζουν πρώτη μούρη σε όλα τα δελτία και όλες τις εκπομπές.
Αντίστοιχα τζάμπα προβολή εξασφαλίζει ο Καρατζαφέρης όχι μόνο με το κανάλι του αλλά και από το γεγονός ότι έχει 'καπαρώσει' τα πνευματικά δικαιώματα οποιασδήποτε κουβέντας σχετικά με λαθρομετανάστες-Τούρκοι-χαμένες πατρίδες-Ελλάς,Ελλήνων χριστιανών κλπ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
. Και πέρα από αυτό το ζητούμενο είναι η δημοσιότητα.Οχι το ζητουμενο δεν ειναι απλως η δημοσιοτητα (αν εσυ δεις πολλες φορες εκπροσωπο του συριζα στην τιβι θα ψηφισεις συριζα?). Το ζητουμενο ειναι η δημοσιοτητα μαζι με την ευνοϊκη αντιμετωπιση απο τους δημοσιογραφους του καναλιου. Και για τα θεματα που ανεφερες η αντιμετωπιση των δημοσιογραφων απεναντι στον εκπροσωπο του συριζα καθε αλλο παρα ευνοϊκη ηταν.
-
Υποθέτω ότι κάνεις πλάκα.
There is no such thing as bad publicity, ειδικά για τόσο μικρά κόμματα. Δεν είναι τυχαίο ότι οπουδήποτε συμβαίνει κάτι, τρέχουν αμέσως σαν μαϊντανοί.
-
Καθολου πλακα δε κανω. Η ερωτηση ειναι απλη : αν εσυ δεις πολλες φορες εκπροσωπο του συριζα στην τιβι θα ψηφισεις συριζα απλα και μονο επειδη τον ειδες πολλες φορες ?
-
Προσπαθώ να το κλείσω για να πάμε για νάνι...
Τι γίνεται όμως όταν μια σημαντική μερίδα τηλεθεατών του καναλιού αντιπαθεί τον δημοσιογράφο περισσότερο ίσως από την κυβέρνηση την ίδια;
Δεν έχω διάθεση τέτοια ώρα να ανοίξω ανάλυση για το πώς μπορεί να λειτουργήσει η δημοσιότητα γενικά και συγκεκριμένα για ένα μικρό κόμμα.
Αν έχεις απορία για το τυχόν πολιτικό σκεπτικό του σύριζα αναρωτήσου γιατί ενώ φάγαν μπούφλες από τους κινηματίες του δεν πληρώνω στην αρχή, τελικά κατέληξαν να κάνουν αγαπούλες...
Για να προλάβω τυχόν ερώτηση σου, αυτό έγινε αφού πρώτα άλλαξαν βασική θέση τους πάνω στο θέμα. -
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Καθολου πλακα δε κανω. Η ερωτηση ειναι απλη : αν εσυ δεις πολλες φορες εκπροσωπο του συριζα στην τιβι θα ψηφισεις συριζα απλα και μονο επειδη τον ειδες πολλες φορες ?Εγώ όχι, αλλά έχω πολύ συγκεκριμένες και κατασταλαγμένες πολιτικές (όχι κομματικές) απόψεις. Δεν είμαι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. Το συγκεκριμένο κόμμα προσπαθεί να δελεάσει όλους όσους είναι αηδιασμένοι με το πολιτικό σύστημα και τα μεγάλα κόμματα, κυνηγάει την ψήφο διαμαρτυρίας, την ψήφο που θα πέσει τελευταία στιγμή αντί για λευκό ή μουρταδέλα.
-
@ εντυ
Οποτε θελεις το κλεινουμε το θεμα. Κι' εγω νωρις θα ξυπνησω αλλα δε με βλεπω να κοιμαμαι νωρις
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]