-
-
μου αρέσει η αδιαφορία-κατανόηση στο χιούμορ του μπάτσου, και η διάρρηξη των ιματιων σας για το χιούμορ του τυπά με τον Κολοκοτρώνη.
καλό σκ, πριν από λίγο μου τη φόρεσε κι ένας στο πάρκινγκ
-
Αν πας να πεις του Τατσόπουλου ότι τον φέρνεις στο ίδιο επίπεδο με ένα Ματατζή θα σε πει φασίστα, φασιστοειδές, φασιστική κατσαρίδα και δεν ξέρω γω τι άλλο.
Και στις δυο περιπτώσεις -αν πρόσεξες από τα συμφραζόμενα- είπα ότι και οι δυο δεν είναι σωστοί επαγγελματίες. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
καλό σκ, πριν από λίγο μου τη φόρεσε κι ένας στο πάρκινγκέλα πες αλήθεια τώρα, δεν πας για το παρκάρισμα, έτσι δεν είναι;
-
Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μιλτ. Έβερτ
Δημόσια δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Μιλτιάδη Έβερτ, με απόφαση του πρωθυπουργού.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=250436Ο μπαρμπα - Μήτσος που θα μας αφήσει χρόνους μεθαύριο στην Άνω Ραχούλα , δικαιούται ανάλογης τιμής
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καλό σκ, πριν από λίγο μου τη φόρεσε κι ένας στο πάρκινγκ
έλα πες αλήθεια τώρα, δεν πας για το παρκάρισμα, έτσι δεν είναι;
-
**Παπανδρέου: Ο Αιγυπτιακός λαός γράφει την ιστορία του **
Σε ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ προέβη ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου:«Ο Αιγυπτιακός λαός γράφει σήμερα την ιστορία του. Μαζί παρακολουθεί η ανθρωπότητα, την αποφασιστικότητα του Αιγυπτιακού λαού και την πορεία του προς την αλλαγή.
**Στιγμές απελευθέρωσης ζουν οι πολίτες **της Αιγύπτου. Η Αίγυπτος έκανε σήμερα ένα μεγάλο βήμα Δημοκρατίας. Είναι, όμως, και ώρα εθνικής συνεννόησης.
Σε πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας. Με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση σε ένα υψηλό σκοπό. Την οικοδόμηση ισχυρού και βιώσιμου δημοκρατικού συστήματος. Τον σεβασμό των οικουμενικών δικαιωμάτων.
Την ανάδειξη μιας **νέας, ισχυρής και σταθερής **Αιγύπτου, που θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την περιοχή. Για τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο. Η απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ ανοίγει τον δρόμο στη διαδικασία εκδημοκρατισμού της Αιγύπτου.Θα είναι διαδικασία δύσκολη, επίπονη. Πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού.
Ειδικά των νέων που πρωταγωνιστούν και οραματίζονται μια διαφορετική χώρα. Να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές.
Η Αίγυπτος αναγεννιέται και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται υπεύθυνους ηγέτες που θα αγωνιστούν για το κοινό καλό. Η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στον Αιγυπτιακό λαό, καθώς συνεχίζει το δρόμο του προς τη Δημοκρατία.
Με την φίλη γείτονα χώρα και με τον Αιγυπτιακό λαό μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί.
Είμαστε πάντα έτοιμοι να συμβάλλουμε με σεβασμό στην δημοκρατική τους πορεία που σήμερα ξεκινά».
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/02/2011_377988
Αχ ... αγαλίασε η ψυχή μου.
Βρε πως τα λέει! -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
**Παπανδρέου: Ο Ελληνικός λαός γράφει την ιστορία του **Την ανάδειξη μιας νέας, ισχυρής και σταθερής Ελλάδας , που θα αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την περιοχή. Για τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο.
Το διόρθωσα λίγο.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Να υποθέσω ότι το 'πριν από μερικές εβδομάδες' είναι επαρκής χρόνος (από το παραπάνω κείμενο) για λύση ενός προβλήματος που μπορεί να μην αφορά το σύστημα αυτό κάθε αυτό αλλά τη διαλειτουργικότητα του με το C4I??? (ή του αντίστοιχου συστήματος επικοινωνίας των περιπολικών της ΕΛΑΣ κοπής 2004).Γιατί πρέπει να συνεργάζεται με το C4I;
Το σύστημα θα μπορούσε (και κατά την γνώμη μου ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ! ) να έχει και αυτονομία: μια σύνδεση δεδομένων χρειάζεσαι, όχι κάτι παραπάνω. Και ειδικά μέσα στις πόλεις, είναι επαρκέστατο το σήμα της κινητής τηλεφωνίας για τέτοια δουλειά (γιατί το ANPR επειδή μετατρέπει την πινακίδα σε ένα απλό κείμενο, χρειάζεται μερικά bytes για κάθε πινακίδα, αστεία ποσότητα δηλαδή... ).
Απλούστατα, δεν δούλεψε και τώρα θα προσπαθήσουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω (πάντως μ' αρέσει που είμαστε large σαν κράτος και δίνουμε και κιμπάρικη προκαταβολή... ).
Αλλά εντάξει μωρέ, λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν όταν πρόκειται για προμήθειες...
(Έχω αρχίσει να σιχαίνομαι εντελώς την ιστορία με τις εργολαβίες και τις προμήθειες του ελληνικού κράτους, παρόλο που κι εγώ από εκεί ζω... Απλώς, είναι αδύνατον να κάνει σωστά ακόμη και ο φιλότιμος κρατικός υπάλληλος την δουλειά του, τα διάφορα τρωκτικά δεν τον αφήνουν! )
ΥΓ: Χρήστο, την πρώτη φορά που θα σε διαβάσω να τα χώνεις στα έργα και τις ημέρες του Κωστάκη (χωρίς μεν αλλά όμως, εννοώ κανονικό χώσιμο! ), θ' αρχίσω να εμπιστεύομαι περισσότερο τα γραπτά σου....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Να υποθέσω ότι το 'πριν από μερικές εβδομάδες' είναι επαρκής χρόνος (από το παραπάνω κείμενο) για λύση ενός προβλήματος που μπορεί να μην αφορά το σύστημα αυτό κάθε αυτό αλλά τη διαλειτουργικότητα του με το C4I??? (ή του αντίστοιχου συστήματος επικοινωνίας των περιπολικών της ΕΛΑΣ κοπής 2004).
Γιατί πρέπει να συνεργάζεται με το C4I;
Το σύστημα θα μπορούσε (και κατά την γνώμη μου ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ! ) να έχει και αυτονομία: μια σύνδεση δεδομένων χρειάζεσαι, όχι κάτι παραπάνω. Και ειδικά μέσα στις πόλεις, είναι επαρκέστατο το σήμα της κινητής τηλεφωνίας για τέτοια δουλειά (γιατί το ANPR επειδή μετατρέπει την πινακίδα σε ένα απλό κείμενο, χρειάζεται μερικά bytes για κάθε πινακίδα, αστεία ποσότητα δηλαδή... ).
Απλούστατα, δεν δούλεψε και τώρα θα προσπαθήσουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω (πάντως μ' αρέσει που είμαστε large σαν κράτος και δίνουμε και κιμπάρικη προκαταβολή... .
(Έχω αρχίσει να σιχαίνομαι εντελώς την ιστορία με τις εργολαβίες και τις προμήθειες του ελληνικού κράτους, παρόλο που κι εγώ από εκεί ζω... Απλώς, είναι αδύνατον να κάνει σωστά ακόμη και ο φιλότιμος κρατικός υπάλληλος την δουλειά του, τα διάφορα τρωκτικά δεν τον αφήνουν! )
ΥΓ: Χρήστο, την πρώτη φορά που θα σε διαβάσω να τα χώνεις στα έργα και τις ημέρες του Κωστάκη (χωρίς μεν αλλά όμως, εννοώ κανονικό χώσιμο! ), θ' αρχίσω να εμπιστεύομαι περισσότερο τα γραπτά σου....
-
Περί συνεργασίας με το C4I. Το όλο σύστημα διασύνδεσης των περιπολικών της χώρας από όσο ξέρω ήταν αντικείμενο της προμήθειας του C4I. Τώρα αν τα περιπολικά δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα τότε μας καίνε τα 1,5 εκατ. ευρώ και όχι τα 1 δις $ που είχαμε πληρώσει??? Αλλά ξέχασα τα λεφτά που έδωσε ο Θρούμπας τα πήραμε με swaps...
-
Το σύστημα από όσο φαίνεται έχει πρόβλημα στη διασύνδεση του με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και όχι με τα κεντρικά. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι σαν αυτόνομο σύστημα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα μάλλον εστιάζεται στη σύνδεση του με τα άλλα συστήματα. (ένα το κρατούμενο)
-
Θεωρώ ότι είναι εκ των ουκ άνευ η διασύνδεση του με το υπάρχον σύστημα επικοινωνιών γιατί αν είναι κάθε φορά που προσθέτω ένα νέο σύστημα να πρέπει αυτό να έχει τη δική του υποδομή τότε θα βρεθώ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με περιπολικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και κόστος συντήρησης - διατήρησης ίσο με της Παναγιάς τα μάτια. (δύο τα κρατούμενα)
-
Υπάρχουν εγγυητικές ή δεν υπάρχουν? Αν είναι Δημόσιο Έργο γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο Εργολάβος πρέπει να φέρει εγγυητική στο ύψος της προκαταβολής προσαυξημένο κατά ποσοστό ίσο με το γινόμενο του επιτοκίου των τρίμηνων γραμματίων επί το μισό της διάρκειας της σύμβασης και επιπλέον ο Εργολάβος πληρώνει και για κάθε μήνα που περνά και τόκο ίσο με τον τόκο του εκάστοτε τρίμηνου γραμματίου. Το ποσό παρακρατείται από τους λογαριασμούς του. Αυτά ισχύουν σε Έργα για το Δημόσιο. (τρίτο κρατούμενο)
-
Το γεγονός ότι δεν τρέχει ο Εργολάβος αλλά το Δημόσιο με κάνει να φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι για μία ακόμα φορά πρόβλημα που δεν αφορά τον Εργολάβο αυτόν κάθε αυτόν αλλά το αποτέλεσμα του απίστευτου κολλήματος της Εργολαβίας του C4I ή κάτι άλλο (δες 2 και 3). Διαφορετικά δεν θα έβλεπες να γράφεται ότι το Δημόσιο προσπαθεί να πάρει τα λεφτά του πίσω. (δες 4 που σημαίνει ότι το Έργο κατά πάσα πιθανότητα ως Εργασία έχει παραληφθεί ήδη - και είναι απορίας άξιο πότε έγινε η υπογραφή του ΠΠΑΕ και η εκταμίευση των χρημάτων??
-
Δεν περίμενα από εσένα που μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με το συμπάθιο για το πόσο δύσκολη είναι η διασύνδεση διαφορετικών συστημάτων στην Εγνατία, σε αυτό το ζήτημα που είναι ακριβώς αντίστοιχο (σύνδεση ενός συστήματος με άλλο σύστημα) να ποιείς τη νήσσα και να ξιφουλκείς βασιζόμενος και μόνον στα λεγόμενα ενός Δημοσιογράφου. (είναι τόσο αξιόπιστοι αυτοί οι Δημοσιογράφοι εεεε). Εκτός και αν μας δουλεύεις τόσο καιρό και τελικά όλα είναι ένα απλό PnP (Plug & Play). Αλλά εδώ 3 χρόνια προσπαθούν να διασυνδέσουν τα δύο συστήματα αυτόματης πληρωμής διοδίων και δεν μπορούν οι Εργολάβοι. Μάλλον θα είναι ηλίθιοι και βλάκες που δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Το ίδιο μάλλον θα ισχύει και στο εξωτερικό που πέρασαν 5 χρόνια ώστε τα F22 να ενταχθούν στο C4I. Και μάλιστα με ένα σύστημα που ήταν εξ ορισμού σχεδιασμένο στο ήδη υπάρχον. Αλλά φευ εδώ το Ελληνικό Δημόσιο επί ΓΑΠ παρέλαβε ολόκληρο υποβρύχιο (του οποίου είχε προπληρώσει το 80% του κόστους πριν ακόμα η HDW ξεκινήσει τη σχεδίαση) το οποίο είχε μία μικρή κλίση (>50 μοιρών σε σχέση με τον κατακόρυφο κατά την ταχεία κατάδυση που πρακτικά του απαγορεύει την εφαρμογή σε περίοδο ειρήνης της διαδικασίας αυτής και σε περίοδο πολέμου θεός φυλάξει) αποδεσμεύοντας μερικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Χωρίς μικρά γράμματα γιατί έχω βαρεθεί να παίζω τις κουμπάρες με τους νέους ηθικολόγους του ΠΑΣΟΚ και ΣΙΑ (βλέπε το κόμμα του Καρατζαφύρερ και το κόμμα της Κόρης του Δρακουμέλ) που με το μνημόνιο υπό μάλης αναρωτιούνται τώρα γιατί δεν πάει η οικονομία (αφού τις έχουν βγάλει τα άντερα).
Έχω εσένα που τα χώνεις στις Εργολαβίες του Κωστάκη αλλά δεν μιλάς για τις Εργολαβίες του Θρούμπα. Οπότε κάπως έτσι διατηρείται μία ισορροπία. Γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον το όλο σου σκεπτικό με το πόσο καλά γινόταν τα έργα προ 2004 και πόσο άσχημα μετά. Είδα τα χάλια του μαθηματικού τύπου (και έφαγα στο πετσί μου τους Ν1418 και ΠΔ609 όπως τους είχε φτιάξει ο Σημίτης που για να βγάλεις έκπτωτο Εργολάβο θα έπρεπε να είχε σκοτώσει 10 πρώτα και μετά να συζητηθεί το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο - και βρέθηκα να περιμένω έτσι 1.5 έτη για να βάλω ένα κεραμίδι της προκοπής στη Στέγη αφού ο Εργολάβος τελείωσε πρώτα ένα άλλο έργο και αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το εν λόγω έργο) και είδα και την ποιότητα των Έργων των μεγάλων εταιρειών στα Ολυμπιακά Έργα.... ένας τάπητα αντιολισθηρό έφτιαξαν στο κόμβο Ποσειδώνος και Κηφισού και είναι σαν κεφαλογραβιέρα.... Για να μην μιλήσουμε για την Επιτροπή παραλαβής των μελετών του Καλατράβα (copies των Έργων στην Ισπανία που αν είχαν εφαρμοστεί κατά γράμμα εδώ θα είχαμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα). Και είδαμε το αποτέλεσμα των συμβάσεων που σύναψε το Δημόσιο με τους Ιδιώτες Εργολάβους για τους αυτοκινητόδρομους σύμφωνα με τους Διαγωνισμούς που είχε ξεκινήσει ο Θρούμπας αφού το 2001 είχε προ-πωλήσει τα έσοδα των διοδίων στην GS. Όχι επειδή δεν τα λέμε να νομίζετε ότι δεν τα βλέπουμε. Αλλά όπως είπαμε. Στην προπαγάνδα τα κανάλια είναι εξαιρετικά. Και κάποιοι τσιμπάνε όπως φαίνεται. Αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι. Μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να κρύβεις την αλήθεια από όλους για πάντα.
Οπότε κατά τη γνώμη Γρηγόρη πρώτα να αναρωτηθούμε πως βρέθηκε το ζήτημα αν είναι εκεί που γράφεται και πως σήμερα δεν θεωρείται πολύς χρόνος ο ένας μήνας (σε μία περίοδο που λόγω των εορτών δεν δούλευε τίποτα) ενώ παλαιότερα κανείς δεν μιλούσε για τα 3+ έτη καθυστέρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Έργων. Με τραγέλαφους όπως Δημοπρατήσεις που έβγαιναν άκαρπες γιατί με μόνον δύο Εργολάβους δεν μπορούσες να έχεις έργο, με συστήματα που έδιναν Έργα με έκπτωση 0.5% (σε τιμές υπερτιμημένες όπως αποδείχτηκε το 2005 κατά 25%) στους γνωστούς - άγνωστους με ραντεβού Εργολάβων κ.α.
ΥΓ. Πάντα φιλικά.
-
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
μου αρέσει η αδιαφορία-κατανόηση στο χιούμορ του μπάτσου, και η διάρρηξη των ιματιων σας για το χιούμορ του τυπά με τον Κολοκοτρώνη.καλό σκ, πριν από λίγο μου τη φόρεσε κι ένας στο πάρκινγκ
Ρε drifter συγκρίνεις τώρα έναν μαλάκα μπάτσο με έναν που παρουσιάζεται ως ειδικός Ιστορολόγος. Ποιος έχει περισσότερη απήχηση με τα λεγόμενα του και τις πράξεις του στο ευρύ κοινό?
- Σοβαρή η ζημία ή τίποτα αμυχές???
-
Να υποθέσω ότι το 'πριν από μερικές εβδομάδες' είναι επαρκής χρόνος (από το παραπάνω κείμενο) για λύση ενός προβλήματος που μπορεί να μην αφορά το σύστημα αυτό κάθε αυτό αλλά τη διαλειτουργικότητα του με το C4I??? (ή του αντίστοιχου συστήματος επικοινωνίας των περιπολικών της ΕΛΑΣ κοπής 2004).
Γιατί πρέπει να συνεργάζεται με το C4I;
Απλούστατα, δεν δούλεψε και τώρα θα προσπαθήσουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω (πάντως μ' αρέσει που είμαστε large σαν κράτος και δίνουμε και κιμπάρικη προκαταβολή... .
-
Περί συνεργασίας με το C4I. Το όλο σύστημα διασύνδεσης των περιπολικών της χώρας από όσο ξέρω ήταν αντικείμενο της προμήθειας του C4I. Τώρα αν τα περιπολικά δεν χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο σύστημα τότε μας καίνε τα 1,5 εκατ. ευρώ και όχι τα 1 δις $ που είχαμε πληρώσει??? Αλλά ξέχασα τα λεφτά που έδωσε ο Θρούμπας τα πήραμε με swaps...
-
Το σύστημα από όσο φαίνεται έχει πρόβλημα στη διασύνδεση του με τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. και όχι με τα κεντρικά. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι σαν αυτόνομο σύστημα δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα μάλλον εστιάζεται στη σύνδεση του με τα άλλα συστήματα. (ένα το κρατούμενο)
-
Θεωρώ ότι είναι εκ των ουκ άνευ η διασύνδεση του με το υπάρχον σύστημα επικοινωνιών γιατί αν είναι κάθε φορά που προσθέτω ένα νέο σύστημα να πρέπει αυτό να έχει τη δική του υποδομή τότε θα βρεθώ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα με περιπολικά Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και κόστος συντήρησης - διατήρησης ίσο με της Παναγιάς τα μάτια. (δύο τα κρατούμενα)
-
Υπάρχουν εγγυητικές ή δεν υπάρχουν? Αν είναι Δημόσιο Έργο γνωρίζεις πολύ καλά ότι ο Εργολάβος πρέπει να φέρει εγγυητική στο ύψος της προκαταβολής προσαυξημένο κατά ποσοστό ίσο με το γινόμενο του επιτοκίου των τρίμηνων γραμματίων επί το μισό της διάρκειας της σύμβασης και επιπλέον ο Εργολάβος πληρώνει και για κάθε μήνα που περνά και τόκο ίσο με τον τόκο του εκάστοτε τρίμηνου γραμματίου. Το ποσό παρακρατείται από τους λογαριασμούς του. Αυτά ισχύουν σε Έργα για το Δημόσιο. (τρίτο κρατούμενο)
-
Το γεγονός ότι δεν τρέχει ο Εργολάβος αλλά το Δημόσιο με κάνει να φοβάμαι ότι το πρόβλημα είναι για μία ακόμα φορά πρόβλημα που δεν αφορά τον Εργολάβο αυτόν κάθε αυτόν αλλά το αποτέλεσμα του απίστευτου κολλήματος της Εργολαβίας του C4I ή κάτι άλλο (δες 2 και 3). Διαφορετικά δεν θα έβλεπες να γράφεται ότι το Δημόσιο προσπαθεί να πάρει τα λεφτά του πίσω. (δες 4 που σημαίνει ότι το Έργο κατά πάσα πιθανότητα ως Εργασία έχει παραληφθεί ήδη - και είναι απορίας άξιο πότε έγινε η υπογραφή του ΠΠΑΕ και η εκταμίευση των χρημάτων??
-
Δεν περίμενα από εσένα που μας τα έχεις κάνει τσουρέκια με το συμπάθιο για το πόσο δύσκολη είναι η διασύνδεση διαφορετικών συστημάτων στην Εγνατία, σε αυτό το ζήτημα που είναι ακριβώς αντίστοιχο (σύνδεση ενός συστήματος με άλλο σύστημα) να ποιείς τη νήσσα και να ξιφουλκείς βασιζόμενος και μόνον στα λεγόμενα ενός Δημοσιογράφου. (είναι τόσο αξιόπιστοι αυτοί οι Δημοσιογράφοι εεεε). Εκτός και αν μας δουλεύεις τόσο καιρό και τελικά όλα είναι ένα απλό PnP (Plug & Play). Αλλά εδώ 3 χρόνια προσπαθούν να διασυνδέσουν τα δύο συστήματα αυτόματης πληρωμής διοδίων και δεν μπορούν οι Εργολάβοι. Μάλλον θα είναι ηλίθιοι και βλάκες που δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Το ίδιο μάλλον θα ισχύει και στο εξωτερικό που πέρασαν 5 χρόνια ώστε τα F22 να ενταχθούν στο C4I. Και μάλιστα με ένα σύστημα που ήταν εξ ορισμού σχεδιασμένο στο ήδη υπάρχον. Αλλά φευ εδώ το Ελληνικό Δημόσιο επί ΓΑΠ παρέλαβε ολόκληρο υποβρύχιο (του οποίου είχε προπληρώσει το 80% του κόστους πριν ακόμα η HDW ξεκινήσει τη σχεδίαση) το οποίο είχε μία μικρή κλίση (>50 μοιρών σε σχέση με τον κατακόρυφο κατά την ταχεία κατάδυση που πρακτικά του απαγορεύει την εφαρμογή σε περίοδο ειρήνης της διαδικασίας αυτής και σε περίοδο πολέμου θεός φυλάξει) αποδεσμεύοντας μερικά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Χωρίς μικρά γράμματα γιατί έχω βαρεθεί να παίζω τις κουμπάρες με τους νέους ηθικολόγους του ΠΑΣΟΚ και ΣΙΑ (βλέπε το κόμμα του Καρατζαφύρερ και το κόμμα της Κόρης του Δρακουμέλ) που με το μνημόνιο υπό μάλης αναρωτιούνται τώρα γιατί δεν πάει η οικονομία (αφού τις έχουν βγάλει τα άντερα).
Έχω εσένα που τα χώνεις στις Εργολαβίες του Κωστάκη αλλά δεν μιλάς για τις Εργολαβίες του Θρούμπα. Οπότε κάπως έτσι διατηρείται μία ισορροπία. Γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον το όλο σου σκεπτικό με το πόσο καλά γινόταν τα έργα προ 2004 και πόσο άσχημα μετά. Είδα τα χάλια του μαθηματικού τύπου (και έφαγα στο πετσί μου τους Ν1418 και ΠΔ609 όπως τους είχε φτιάξει ο Σημίτης που για να βγάλεις έκπτωτο Εργολάβο θα έπρεπε να είχε σκοτώσει 10 πρώτα και μετά να συζητηθεί το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο - και βρέθηκα να περιμένω έτσι 1.5 έτη για να βάλω ένα κεραμίδι της προκοπής στη Στέγη αφού ο Εργολάβος τελείωσε πρώτα ένα άλλο έργο και αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το εν λόγω έργο) και είδα και την ποιότητα των Έργων των μεγάλων εταιρειών στα Ολυμπιακά Έργα.... ένας τάπητα αντιολισθηρό έφτιαξαν στο κόμβο Ποσειδώνος και Κηφισού και είναι σαν κεφαλογραβιέρα.... Για να μην μιλήσουμε για την Επιτροπή παραλαβής των μελετών του Καλατράβα (copies των Έργων στην Ισπανία που αν είχαν εφαρμοστεί κατά γράμμα εδώ θα είχαμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα). Και είδαμε το αποτέλεσμα των συμβάσεων που σύναψε το Δημόσιο με τους Ιδιώτες Εργολάβους για τους αυτοκινητόδρομους σύμφωνα με τους Διαγωνισμούς που είχε ξεκινήσει ο Θρούμπας αφού το 2001 είχε προ-πωλήσει τα έσοδα των διοδίων στην GS. Όχι επειδή δεν τα λέμε να νομίζετε ότι δεν τα βλέπουμε. Αλλά όπως είπαμε. Στην προπαγάνδα τα κανάλια είναι εξαιρετικά. Και κάποιοι τσιμπάνε όπως φαίνεται. Αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άλλοι είναι ηλίθιοι. Μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ αλλά δεν μπορείς να κρύβεις την αλήθεια από όλους για πάντα.
Οπότε κατά τη γνώμη Γρηγόρη πρώτα να αναρωτηθούμε πως βρέθηκε το ζήτημα αν είναι εκεί που γράφεται και πως σήμερα δεν θεωρείται πολύς χρόνος ο ένας μήνας (σε μία περίοδο που λόγω των εορτών δεν δούλευε τίποτα) ενώ παλαιότερα κανείς δεν μιλούσε για τα 3+ έτη καθυστέρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Έργων. Με τραγέλαφους όπως Δημοπρατήσεις που έβγαιναν άκαρπες γιατί με μόνον δύο Εργολάβους δεν μπορούσες να έχεις έργο, με συστήματα που έδιναν Έργα με έκπτωση 0.5% (σε τιμές υπερτιμημένες όπως αποδείχτηκε το 2005 κατά 25%) στους γνωστούς - άγνωστους με ραντεβού Εργολάβων κ.α.
ΥΓ. Πάντα φιλικά.
Το ποστ σου είναι τεράστιο, και μάλλον κουράζουμε, αλλά όποιος αντέξει!
-
Αν υπήρχε προϋπόθεση διασύνδεσης, καλώς, απλώς δεν προκύπτει από πουθενά στην συγκεκριμένη είδηση, δεν γνωρίζω παραπάνω. Όπως και να 'χει, με υποθέσεις...
-
Πάλι υποθέσεις κάνουμε.
-
Ανεξάρτητα της διασύνδεσης, την συντήρηση πάντα θα είσαι αναγκασμένος να την πληρώνεις σε κάποιον. Και τα κλειστά συστήματα δεν τα γνωρίζει και κάποιος άλλος από αυτόν που τα έβαλε... Αλλά τα διασυνδεμένα, ΠΑΝΤΑ θα κοστίζουν παραπάνω: βλέπε το ΜΕΤΡΟ προς Γλυφάδα πχ... Πρέπει να συνδεθεί με το υπάρχον και αυτό σημαίνει κανονικό νταβατζηλίκι σ' αυτόν που εγκατέστησε το αρχικό... Κοινώς, όσο μεγαλώνεις το ΜΕΤΡΟ, θα συνεχίσεις να πληρώνεις την Siemens (μέχρι να πάρεις την απόφαση να τα ξυλώσεις όλα, ή να κάνεις διαγωνισμό σωστό...).
-
Οι εγγυητικές υπάρχουν, αλλά το κατά πόσο λειτουργεί πάντα όπως το περιγράφεις το πράγμα, ας το δούμε καλύτερα... Εγώ δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος.
-
Είμαι σίγουρος πως το έργο έχει παραληφθεί και έχουν πέσει και υπογραφές παραλαβής χωρίς να ελεγχθεί, όπως τόσα και τόσα άλλα και στο τέλος θα βγουμε και να χρωστάμε! Τα ίδια τα βλέπω καθημερινά όπως πολλές φορές έχω γράψει και δεν είναι θέμα ποιοι πράσινοι ή μπλε κυβερνούν: στην ουσία οι εργολάβοι κάνουν ό,τι γουστάρουν!
Φυσικά, κι αυτό υπόθεση είναι, αλλά κάθε φορά τα ίδια γίνονται... -
Λες ανακρίβειες στα της Εγνατίας... Η διασύνδεση διαφορετικών συστημάτων CCTV είπα πως είναι δύσκολη ή μάλλον αδύνατη, όλα τα υπόλοιπα μια χαρά διασυνδεδεμένα είναι. Και αυτό είναι πρόβλημα των εταιρειών που τα φτιάχνουν και όχι του δημοσίου ή των εργολάβων.. Οι τελευταίοι, θα έπρεπε όμως αυτό να το λαμβάνουν υπόψιν τους και να σχεδιάζουν τα έργα σύμφωνα μ' αυτούς τους περιορισμούς.
Για να σου λύσω και την απορία, γιατί λέω για τον Σουφλιά κυρίως: γιατί τα δικά του έργα και ημέρες έζησα και ζω, οπότε τι θέλεις να γράψω; Να αναπαράγω ό,τι διάβασα; Δεν μπορείς να πεις πάντως πως λέω κάπου ψέμματα... Εσύ που έζησες και ζεις και τους δύο, μόνον για τους ΠΑΣΟΚους έχεις ράμματα για την γούνα τους;
Δεν βλέπεις πως οι διάφοροι εργολάβοι κάνουν ό,τι τους καπνίσει και πως ανεξαρτήτως κυβέρνησης λύνουν και δένουν; Και πως όσοι τους δώσαν γη και ύδωρ , τώρα είναι άνετοι και πλούσιοι στο σπιτάκι τους; Δεν βλέπεις πως ο Σουφλιάς ήρθε και απήλθε με έργο την Δυτ. Εγνατία (εξαιρετικά υπερτιμολογημένη, ανολοκλήρωτη και υπερδανεισμένη φυσικά...) και ιδιωτικοποιώντας όλους τους αυτοκινητόδρομους, ενώ ακόμη καινούριο πραγματικά δρόμο δεν είδαμε (και να δουμε αν θα δούμε...); Πρέπει να του πούμε και ευχαριστώ;
Ή μήπως να ευχαριστήσουμε τον Λαλιώτη, που έφτιαξε την Αττική Οδό μεν, αλλά ανακάλυψε τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου (την ίδια πατέντα έκανε και ο Σουφλιάς...), ώστε να μην χάνει ποτέ κανένας άλλος πλην του δημοσίου;
Δεν νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ κανέναν τους και ξαναλέω ευθαρσώς, εγώ είμαι από αυτούς που όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο πιο εύκολα κερδίζω. Αλλά θα προτιμούσα να ήταν αλλιώς και ας έβγαζα λιγότερα.ΥΓ: Τα χώνεις στον μαθηματικό τύπο, αλλά δεν βλέπεις πως και η εκπτωτική δημοπράτηση όπως γίνεται, έχει τα τρωτά της. Και τα δύο είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ.-
Το πρόβλημα ξεκινάει από τις αρχικές μελέτες. Αυτές είναι εντελώς φλου και στο πόδι. Αν ήταν σωστές , τότε δεν θα χρειαζόταν ούτε τύποι, ούτε μελέτες, μόνον ανεξάρτητοι μηχανικοί για έλεγχο, αλλά πραγματικά ανεξάρτητοι.
-
-
Το όλο σύστημα διασύνδεσης των περιπολικών της χώρας από όσο ξέρω ήταν αντικείμενο της προμήθειας του C4I.Λάθος ξέρεις. Το C4I περιελάμβανε μόνο το κομμάτι του AVL (Automatic Vehicle Location) και της επικοινωνίας TETRA (= και στοιχειώδη (της τάξης των 8 Kbps) δυνατότητα δεδομένων αλλά χωρίς επιχειρησιακή αξιοποίηση, βασικά μόνο για τα δεδομένα του AVL και φυσικά φωνή). Σύστημα σαν αυτό που βλέπουμε στις ταινίες με online σύνδεση των περιπολικών σε κεντρική βάση δεδομένων ΔΕΝ ήταν στις προδιαγραφές του C4I.
-
@ highfidelity
(χωρίς quote γιατί το σεντόνι θα είναι τεράστιο)
1+2. Υποθέσεις. Σωστό και συμφωνώ. Αλλά γιατί να υιοθετήσω άκριτα τα λεγόμενα ενός Δημοσιογράφου? Και να ήταν ένα έργο με μεγάλο κοστολόγιο να πω ότι έχει ψωμί η δουλειά. Με 1,500,000€ προϋπολογισμό πιστεύεις ότι έχει εμπλακεί πολιτικός παράγων?? 1,500,000€ δεν φτάνει ούτε για καφέδες.
-
Δεν αμφιβάλλω σε αυτό που λες και το έχω ήδη ζήσει με κάποια συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας σε πολύ πιο απλές καταστάσεις.
-
Για τις εγγυητικές. Αν κάποιος δεν εφαρμόζει το Νόμο, από το 2005 και μετά αυτό είναι ποινικό παράπτωμα για την Υπηρεσία και μπαίνει εισαγγελέας για έλεγχο. Καθώς όμως κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο Δημοσίευμα δεν σου προκαλεί εντύπωση ότι όπως αναφέρονται τα δεδομένα στο άρθρο, προκαλούνται γέλια σε όποιον έχει ασχοληθεί έστω και επιδερμικά με Δημόσια Έργα? Γιατί συνήθως εκεί όπου πέφτουν οι μίζες το γραφειοκρατικό κομμάτι του Έργου είναι στην εντέλεια. Αλλιώς κινδυνεύεις να βάλεις τα χεράκια σου και να βγάλεις τα ματάκια σου.
-
Συμφωνώ και επαυξάνω. Όταν για να πάρεις μία απόφαση περί της Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής πρέπει να περιμένεις την Προϊσταμένη Αρχή να συνεδριάσει ώστε να λάβει γνώση περί της περαίωσης, στη συνέχεια να λάβει γνώση ότι ο Ανάδοχος έχει καταθέσει Τελική Επιμέτρηση και στη συνέχεια να ορίσει την γαμό-επιτροπή που συνήθως αποτελείται από άτομα άσχετα με το αντικείμενο (σε μεγάλα έργα) ή όπου ένα από τα 3 μέλη είναι ο Προϊστάμενος της Δ.Υ. (Διευθύνουσας Υπηρεσίας) σε μικρότερα και όπου η Δ.Υ. μαζί με τους Επιβλέποντες είναι στη μεριά του Ελεγχόμενου πως πιστεύεις ότι μπορεί να λυθεί το ζήτημα?? Ανεξάρτητα που το εξάμηνο δεν ισχύει εφόσον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της παραλαβής υπάρχει πάρα πολλές φορές το ηθικό πρόβλημα ένα από τα δύο μέλη της επιτροπής να προσπαθεί να καρφώσει τον εαυτό του. Και παρόλο που αυτό το οξύμωρο έχει ήδη στηλιτευθεί κανείς δεν το αλλάζει. Άλλα ζητήματα? Τιμές Μονάδος Νέων Εργασιών. Δεν είναι δυνατόν ο Επιβλέπων και ο Προϊστάμενος της Δ.Υ. να μπλέκονται ο ένας στα πόδια του άλλου. Θα έπρεπε ο Επιβλέπων να ορίζει τις προδιαγραφές της Νέας Εργασίας (σε συνεργασία με τον μελετητή και που στη συνέχεια να εγκρίνεται από το Τεχνικό Συμβούλιο του Κυρίου του Έργου) και με παγιωμένες αυτές τις προδιαγραφές ο Προϊστάμενος βασιζόμενος σε εσωτερική εισήγηση του Επιβλέποντα και του Μελετητή σε αντιπαράσταση με τον Εργολάβο να ορίζει την τιμή μονάδος (οικονομικό αντικείμενο). Πόσες φορές ακριβώς αυτό το κομμάτι έχει αποτελέσει την γενεσιουργό αιτία όλων των προβλημάτων? Γιατί όπως και να το κάνουμε όταν έχεις να συζητάς και για τεχνικά και για οικονομικά θέματα συνήθως καταλήγεις σε έναν ηλίθιο συμβιβασμό με εργασία προδιαγραφών κατώτερη του προσδοκώμενου. Μέσα σε όλον αυτό τον κυκεώνα νόμων που έχουν γραφεί κατά τρόπο ώστε το Δημόσιο να έχει το πάνω χέρι και που είναι ηθικά αλλά και νομικά μεμπτές (δεν είναι δυνατόν για ακριβώς το ίδιο θέμα πχ καθυστερήσεις να ορίζεις ποινικές ρήτρες αν ο Εργολάβος έχει καθυστερήσει δύο μήνες την ολοκλήρωση ενός έργου από τη μία ενώ από την άλλη να έχεις στην Ε.Σ.Υ. ότι καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Δ.Ε. δεν μπορεί να τηρηθεί ο όρος του μέγιστου χρόνου πληρωμής από την ώρα της έγκρισης του Λογαριασμού γιατί για κάθε νέο έτος τα χρήματα έρχονται στους Φορείς στην καλύτερη τον Ιούνιο οπότε ο λογαριασμός του Ιανουαρίου θα πληρωθεί στην καλύτερη λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές) βάζεις στη συνέχεια ανθρώπους να τον ερμηνεύσουν κατά το δοκούν. Και πέραν αυτού έχεις και διατάξεις που ο Νόμος λέει Α αλλά ο Νομικός Σύμβουλος σου λέει να κάνεις Ω γιατί το Α έχει ήδη κριθεί παράνομο στα Δικαστήρια και θα βρεθείς να πληρώνεις επί τρία. Τι κάνεις εκεί? Παίρνεις την ευθύνη για να κάνεις το Ω με κίνδυνο να πας για χρόνια φυλακή ή κάνεις το Α που θα χρεώσει το Δημόσιο Χ3? Εκεί πίστεψε με συνήθως επιλέγεις το Α γιατί δεν αξίζει να βάζεις το 'κεφάλι σου στον τορβά' που λένε και στο χωριό μου για να εξυπηρετήσεις το Έργο μεν αλλά με κίνδυνο (υπαρκτό) να βρεθείς με ριγέ μπλούζα (και χωρίς να έχεις φάει δεκάρα).
-
Για την Εγνατία λέω ανακρίβειες. OK εφόσον γνωρίζεις καλύτερα το δέχομαι. Όμως έχω να πω ένα. Η Εγνατία Οδός το 2004 ήταν στο 60% του Έργου και η Δυτική που αποτελούσε και το πλέον δύσκολο κομμάτι δεν είχε καν ξεκινήσει. Ο τότε Υπουργός είχε δύο λύσεις. Ή να απεντάξει το έργο από το Γ ΚΠΣ και να προσπαθήσει να βρει τα δις που του έλειπαν για να ολοκληρώσει το Έργο και να επιστρέψει τις ως τότε επιδοτήσεις ή να προχωρήσει όπως προχώρησε. Τώρα αν αυτός φταίει 6Α (6 χρόνια) τότε οι προκάτοχοι του φταίνε 12Α (12 χρόνια) ή αν θέλεις αν αυτός φταίει 40% τότε οι άλλοι φταίνε 60%. Εγώ θεωρώ ότι αυτός που έφερε το όλο ζήτημα σε αδιέξοδο φταίει περισσότερο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Από εκεί και πέρα. Ο Σαρακατσάνος άφησε σημαντική κληρονομιά στο Υπουργείο. Ένα γιατί για πρώτη φορά έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο με το θέμα των τιμών (πχ Ικριώματα στα 12€/μ2 όταν το κόστος ήταν 3€/μ2 και 0.75€/μ2 το μήνα η ενοικίαση με μέσο χρόνο χρήσης τους 3 μήνες που το πήγε στα 5€/μ2 και μετά στα 6€/μ2) και γιατί επέστρεψε στο σύστημα επιλογής που για έργα ίδιων προδιαγραφών είναι και το πλέον σύνηθες που είναι η απλή μειοδοσία (για πες μου μία χώρα που εφάρμοζε κάτι αντίστοιχο με τον μαθηματικό τύπο σε αντίστοιχα έργα). Τέλος λίγο πριν φύγει έβγαλε και μία κωδικοποίηση (τον Ν3669/2008) που επιτέλους μάζευε σε ένα κείμενο τον κυκεώνα διατάξεων που είχαν κάνει τους Ν1418 και ΠΔ609 σουρωτήρια. Δεν τόλμησε-πρόλαβε-πρόκανε (όπως θέλεις πες το) να προχωρήσει στην αλλαγή των Νόμων αυτών και να εντάξει τις αποφάσεις των Δικαστηρίων (περί τόκων υπερημερίας κ.α.). Αλλά για πες μου τώρα κάτι. Αν έρθει ο Υπουργός Α και αποφασίσει ότι ο τόκος υπερημερίας του Δημοσίου θα είναι ίσος με αυτόν του Ιδιώτη (κάτι που στα Δικαστήρια εφαρμόζεται ήδη και δεν υπάρχει πια απόφαση αντίθετη δικαστηρίου και ποτέ τελεσίδικη απόφαση του ανώτατου δικαστικού οργάνου δεν έχει ανατρέψει τις εις βάρος του Δημοσίου αποφάσεις) που είναι σήμερα στο >10% ετησίως και όχι το επιτόκιο των τρίμηνων γραμματίων του Δημοσίου με σχετική μείωση (που είναι από 5~7% χαμηλότερο) τι θα έγραφαν οι κατά αυτού εφημερίδες??? Και τι θα έλεγαν όλοι αυτοί που δεν γνωρίζουν ?? Ότι ο Υπουργός τα πήρε. Και δίκαιο θα είχαν. Τώρα για τους δρόμους. Κατ' εμέ σωστά έκανε ο Σαρακατσάνος στο μοίρασμα των δρόμων. Και μόνον οι κραυγές και τα κλάματα από τους κοιλαράδες Δ.Υ. της ΠΑΘΕ που δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν πια το 'κολοκούριο' των 100,000€ από τους νεο-εισερχόμενους υπαλλήλους στις εκάστοτε υπηρεσίες για να χτίσουν την 10η βιλίτσα τους μου φτάνει. Γιατί όπως και εσύ λες δεν υπήρχε όχι σήμερα αλλά ούτε σε 100 χρόνια πιθανότητα να φτιαχτεί ένας σωστός δρόμος από Δημόσιο Φορέα με τις σημερινές συνθήκες.
Περί ηθικής. Εκεί που ήμουν θα μπορούσα να βγάλω πολλά λεφτά. Και κανείς να μην μου πει και τίποτα γιατί σε Έργο με 80% επιχορήγηση από το Γ ΚΠΣ πρακτικά το Δημόσιο κέρδισε περισσότερα από την συμμετοχή του οπότε και μία υπερτιμολόγηση του 20% μόνον χρήμα για το Δημόσιο θα παρήγαγε (και για μένα βέβαια). Δεν το έκανα και είμαι υπερήφανος για αυτό. Αλλά μαλάκας. Γιατί όπως αποδείχτηκε όταν κάνεις το σωστό αντί να ανταμείβεσαι ή αντιμετωπίζεσαι ως ο γραφικός (η καλή περίπτωση) ή βρίσκουν κάτι για να σε βγάλουν διεφθαρμένο (γιατί όπως είπαμε πολλές φορές το συμφέρον για το Έργο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που θα πρέπει να κάνεις βάσει Νόμου).
Για τις μελέτες απλά θα σου πω ένα. Για όσο καιρό ο Μελετητής δεν θα είναι και υποχρεωτικά επιβλέπων του Έργου δεν πρόκειται να βγει άκρη. Και εν τέλει αν θέλεις και την άποψη μου θα πρέπει το Δημόσιο πια να απεμπλακεί από την έννοια των Δημοσίων Έργων όπως αυτά νοούνται σήμερα. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν τελειώνει εδώ.
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το όλο σύστημα διασύνδεσης των περιπολικών της χώρας από όσο ξέρω ήταν αντικείμενο της προμήθειας του C4I.
Λάθος ξέρεις. Το C4I περιελάμβανε μόνο το κομμάτι του AVL (Automatic Vehicle Location) και της επικοινωνίας TETRA (= και στοιχειώδη (της τάξης των 8 Kbps) δυνατότητα δεδομένων αλλά χωρίς επιχειρησιακή αξιοποίηση, βασικά μόνο για τα δεδομένα του AVL και φυσικά φωνή). Σύστημα σαν αυτό που βλέπουμε στις ταινίες με online σύνδεση των περιπολικών σε κεντρική βάση δεδομένων ΔΕΝ ήταν στις προδιαγραφές του C4I.
Υπάρχει κάτι τέτοιο όμως? Και να ρωτήσω κάτι πως νοείται C4I χωρίς τη δυνατότητα on-line σύνδεσης με μία κεντρική βάση δεδομένων?
-
Το όλο σύστημα διασύνδεσης των περιπολικών της χώρας από όσο ξέρω ήταν αντικείμενο της προμήθειας του C4I.
Λάθος ξέρεις. Το C4I περιελάμβανε μόνο το κομμάτι του AVL (Automatic Vehicle Location) και της επικοινωνίας TETRA (= και στοιχειώδη (της τάξης των 8 Kbps) δυνατότητα δεδομένων αλλά χωρίς επιχειρησιακή αξιοποίηση, βασικά μόνο για τα δεδομένα του AVL και φυσικά φωνή). Σύστημα σαν αυτό που βλέπουμε στις ταινίες με online σύνδεση των περιπολικών σε κεντρική βάση δεδομένων ΔΕΝ ήταν στις προδιαγραφές του C4I.
Υπάρχει κάτι τέτοιο όμως? Και να ρωτήσω κάτι πως νοείται C4I χωρίς τη δυνατότητα on-line σύνδεσης με μία κεντρική βάση δεδομένων?
Να ρωτήσεις αυτούς που έβγαλαν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού του C4I (= τραγικές, είναι βασική αιτία για όσα συμβαίνουν σήμερα με το σύστημα αυτό).
Υπ΄όψην ότι παρότι η τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης του C4I με τις βάσεις δεδομένων της ΕΛΑΣ υπάρχει, εφ΄όσον το σύστημα δεν έχει επισήμως παραληφθεί (= το έχει παραλάβει με απομειώσεις η επιτροπή παραλαβής, δεν έχει υπογράψει ο Υπουργός, άρα η παραλαβή είναι προσωρινή, και η όλη υπόθεση είναι σε διεθνή διαιτησία) δεν είναι δυνατόν να 'ανοίξει' και η διασύνδεση. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να ρωτήσεις αυτούς που έβγαλαν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού του C4I (= τραγικές, είναι βασική αιτία για όσα συμβαίνουν σήμερα με το σύστημα αυτό).
Υπ΄όψην ότι παρότι η τεχνική δυνατότητα διασύνδεσης του C4I με τις βάσεις δεδομένων της ΕΛΑΣ υπάρχει, εφ΄όσον το σύστημα δεν έχει επισήμως παραληφθεί (= το έχει παραλάβει με απομειώσεις η επιτροπή παραλαβής, δεν έχει υπογράψει ο Υπουργός, άρα η παραλαβή είναι προσωρινή, και η όλη υπόθεση είναι σε διεθνή διαιτησία) δεν είναι δυνατόν να 'ανοίξει' και η διασύνδεση.Οπότε η διασύνδεση που ζητείται του εν λόγω συστήματος πως θα γίνει? Ποιος θα βάλει χέρι σε ένα μη παραληφθέν σύστημα με κίνδυνο στη συνέχεια ο Εργολάβος να πατήσει εκεί και να ανατραπούν όλα εις βάρος του Δημοσίου??
Κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου και ευχαριστώ πάντως.
-
Ετσι και αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα το Δημόσιο θα τη χάσει τη διεθνή διαιτησία (εξ΄ου και η πρεμούρα να ζητήσουν αποζημιώσεις από τη Siemens, ώστε να συμψηφιστούν...)
Αλλά φυσικά και δεν 'ακουμπάει' κανείς, λογικό είναι.Το εν λόγω σύστημα δε νομίζω να 'πέφτει' πάνω στο C4I, θα πρέπει να διασυνδέεται με άλλο τρόπο με τα συστήματα πληροφορικής της ΕΛΑΣ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ετσι και αλλιώς κατά πάσα πιθανότητα το Δημόσιο θα τη χάσει τη διεθνή διαιτησία (εξ΄ου και η πρεμούρα να ζητήσουν αποζημιώσεις από τη Siemens, ώστε να συμψηφιστούν...)
Αλλά φυσικά και δεν 'ακουμπάει' κανείς, λογικό είναι.Το εν λόγω σύστημα δε νομίζω να 'πέφτει' πάνω στο C4I, θα πρέπει να διασυνδέεται με άλλο τρόπο με τα συστήματα πληροφορικής της ΕΛΑΣ.
Αν το Δημόσιο έχει δίκαιο γιατί να την χάσουν
-
Απο τις τελευταιες δημοσιευσεις.. αλλα και απο την δικη μου εμπειρια στα Δημοσια εργα, εχω καταλαβει οι υπηρεσιες του υπουργειου ειναι ανικανες να ελεγξουν μελετες, ουτε να ορισουν το τι θελουν ....απο τους μελετητες, αρα οι μελετες ειναι δεκτικες αλλαγων που ειναι η χαρα των εργολαβων... αυτο σημαινει οτι μια Δ.Υπηρεσια δεν μπορει να εχει το πανω χερι σε δαπραγματευσεις με την αλλα πλευρα γιατι οι διαδικασιες μπαζουν απο τους ορους της συμβασης ηδη... Υπαλληλοι που δεν αμοιβωνται αρκετα για τετοιες ευθυνες θα κοιταξουν να τα παρουν απο αλλου.... = εργολαβους, με τις πορδες δεν βαφονται αυγα λεει η παροιμια... Για μενα το σιγουρο ειναι οτι για να ξεκαθαρισει το τοπιο.... μια λυση ειναι αυτο...>Για τις μελέτες απλά θα σου πω ένα. Για όσο καιρό ο Μελετητής δεν θα είναι και υποχρεωτικά επιβλέπων του Έργου δεν πρόκειται να βγει άκρη. Και εν τέλει αν θέλεις και την άποψη μου θα πρέπει το Δημόσιο πια να απεμπλακεί από την έννοια των Δημοσίων Έργων όπως αυτά νοούνται σήμερα. Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα και δεν τελειώνει εδώ.
Δυνατες και αξιες υπηρεσιες Δημοσιου δεν μπορουν να υπαρχουν χωρις καλες αμοιβες και αξιοπρεπεια... για τα ατομα που τις απαρτιζουν, ωστε να μπορεις να ζητας και ευθυνες μετα.. αλλα βλεπεις οι εκλογες ακομα με τα σταυρουδακια στρεβλωνουν τις διαδικασιες...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]