-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Πολύ σωστά
Ελα μωρε δε θυμασαι ποιος ειναι αυτος ο Καλεντεριδης; ΕΥΠ, υποθεση Οτσαλαν κλπ κι ενα 'βιβλιοπωλειο' τυπου Γεωργιαδη καπου στο Συνταγμα
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο περιοδικό HELLENIC NEXUS, NOE 2010Από : http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... -2010.html
Επιπλέον, επειδή στα μάτια του Τούρκου ο Έλληνας είναι εκείνος που ξεκίνησε την επανάσταση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία άρχισε να ξηλώνεται εξαιτίας του, και επειδή το 1921-22 έφτασε μέχρι την Άγκυρα απειλώντας να καταλύσει μια για πάντα το τουρκικό κράτος, υπάρχει η άποψη σε μεγάλη μερίδα των Τούρκων ότι ο πονηρός, ο γκιαούρης ο Έλληνας είναι ικανός για όλα! Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, μας αντιμετωπίζουν και με ένα δέος.
παίρνει καλό πράμα, δεν τίθεται θέμα, να μας δώσει και μας λίγο όμως
εγώ γιατί δεν έχω γνωρίσει μια τουρκάλα που να με κοιτάει με δέος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- θυμάστε από ποιον είχε χάσει τελευταία φορά πόλεμο η Τουρκία;
Σχετικά με το από ποιους έχασε τελευταία φορά πόλεμο η Τουρκία μια ανάγνωση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου και τι προηγήθηκε αυτής είναι εξόχως διαφωτιστικά.
Εκτός και αν θεωρείς ΜVP και man of the match σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτόν που σκοράρει ακόμα 3 γκολ ενώ το σκορ είναι ήδη 5-0, ο αντίπαλος παίζει με 9 και ο διαιτητής είναι πιασμένος από την πλευρά που υποστηρίζουμε.
Να μην πιάσω το ενδεχόμενο να χάναμε όταν το σκόρ ήταν 5-0 υπέρ ημών από τις μαλακίες που κάναμε μετά -
Θα είχες δίκιο, αν δεν είχε ακολουθήσει ο 20ος αιώνας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Θα είχες δίκιο, αν δεν είχε ακολουθήσει ο 20ος αιώνας.Γίνε λίγο πιο σαφής
-
Ναυμαχία στο Ναυαρίνο-Ωμότητες του Ιμπραήμ και των στρατευμάτων του : http://assets.tovima.gr/files/17-10-176.pdf
-
Ο χρήστης ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ έγραψε:
Ναυμαχία στο Ναυαρίνο-Ωμότητες του Ιμπραήμ και των στρατευμάτων του : http://assets.tovima.gr/files/17-10-176.pdfKαι;
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Γίνε λίγο πιο σαφήςH αναφορά σου στην ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι εντελώς άστοχη, αφού έπειτα (είτε ως Οθωμανική Αυτοκρατορία, είτε ως Τουρκία) συμμετείχε σε κάμποσους πολέμους... Στους μεταξύ μας πολέμους κερδίσαμε την Επανάσταση το 1821, χάσαμε το 1897, κερδίσαμε τους Βαλκανικούς και τον 1ο ΠΠ, χάσαμε το 1922 και στην Κύπρο.
-
-
Η αλήθεια είναι ότι σε 'κανονικό' πόλεμο η Τουρκία έχει να ηττηθεί από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (έως και 1ο ΠΠ). Εννοείται ότι στο 2ο ΠΠ πολύ σοφά την έκανε
Βέβαια με το ΡΚΚ τα έχουν βρει λιγάκι μπαστούνια... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι σε 'κανονικό' πόλεμο η Τουρκία έχει να ηττηθεί από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (έως και 1ο ΠΠ). Εννοείται ότι στο 2ο ΠΠ πολύ σοφά την έκανε
Βέβαια με το ΡΚΚ τα έχουν βρει λιγάκι μπαστούνια...Not a 'συμβατικός πόλεμος' My friend ...
-
E γιαυτό έγραψα παραπάνω για 'κανονικό' πόλεμο
-
Έχεις δίκιο τώρα το είδα
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Γίνε λίγο πιο σαφής
H αναφορά σου στην ναυμαχία του Ναυαρίνου είναι εντελώς άστοχη, αφού έπειτα (είτε ως Οθωμανική Αυτοκρατορία, είτε ως Τουρκία) συμμετείχε σε κάμποσους πολέμους... Στους μεταξύ μας πολέμους κερδίσαμε την Επανάσταση το 1821, χάσαμε το 1897, κερδίσαμε τους Βαλκανικούς και τον 1ο ΠΠ, χάσαμε το 1922 και στην Κύπρο.
Ο Μάνος ρώτησε σχετικά με το από ποιον έχασε τον τελευταίο πόλεμο η Τουρκία βάζοντας αυτό ':whistlink:'
Στους μεταξύ μας πολέμους τώρα, ΔΕΝ κερδίσαμε ΜΟΝΟΙ μας καμιά επανάσταση του 1821. Εάν δεν θέλεις να δεις τα συμφέροντα που ανάγκασαν Βρεττανία, Γαλλία και Ρωσία να υποστηρίξουν δια των όπλων τους εξεγερμένους έλληνες ειδάλλως δεν θα έμενε ελληνικό ρουθούνι ούτε για δείγμα, λυπάμαι δεν μπορώ να σε πείσω αλλιώς.
Εγώ καταλαβαίνω τη φράση 'κέρδισα μάχη ή πόλεμο' μόνο όταν κατάφερα κάτι τέτοιο μόνος μου.
Επίσης, άλλη αξία έχει η νίκη επί ενός αντιπάλου στα ντουζένια του και άλλη επί ενός αντιπάλου που σαπίζει.
Η οθωμανική αυτοκρατορία, σάπιζε πολύ πριν πέσει η πρώτη ντουφεκιά επί σημερινού ελληνικού εδάφους και συνέχισε να σαπίζει και στις ημερομηνίες τις οποίες αναφέρεις στο ποστ που έκανες, έως ότου συρρικνώθηκε στα εδάφη της σημερινής Τουρκίας.
Σε όσες από αυτές τις περιπτώσεις συγκρουστήκαμε ενόπλως και τα συμφέροντά μας ταυτίζονταν με αυτά των τότε μεγάλων δυνάμεων και των συμμάχων που είχαμε κατά περίοδο, έρχονταν νίκες.
Σε όσες δεν ταυτίζονταν και παρασυρόμασταν σε μαλακίες ή υπερεκτιμήσεις ή μεγαλοιδεατισμούς πήραμε τον πούλο. Και όπως σωστά αναφέρεις, τελευταία φορά που παίξαμε πόλεμο με τους Τούρκοι, χάσαμε στην Κύπρο. Σε συζήτηση λοιπόν για Ελλάδα και Τουρκία που ξεκίνησε με τα λεγόμενα του Καλεντερίδη ψάχνω να βρώ ποιον πόλεμο εννοεί ο Μάνος. -
http://el.wikipedia.org/wiki/Α�% ... E%BF%CF%82
http://el.wikipedia.org/wiki/Ν�% ... E%B7%CF%82
Σε τέτοιο επίπεδο πολέμου, δηλαδή πολέμου με στόχο εδάφη και όχι οικονομική, ιδεολογική, θρησκευτική κυριαρχία, οι Τούρκοι έχασαν τελευταία φορά το 1912. Έκτοτε ή νικάνε ή δεν χάνουν. Η χώρα που είχε τις περισσότερες επιτυχίες συνολικά στους Βαλκανικούς Πολέμους ήταν αναμφισβήτητα η Ελλάδα, η οποία μετά και τον Β' ΠΠ απέκτησε τη σημερινή της επικράτεια. -
Εκρηξη πριν από λίγο στην Πρεσβεία της Ρωσίας.
από το AFP -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Εγώ καταλαβαίνω τη φράση 'κέρδισα μάχη ή πόλεμο' μόνο όταν κατάφερα κάτι τέτοιο μόνος μου.Δεν ξέρω σε πόσους, κυρίως πολέμους και όχι τόσο σε μάχες, κάποιοι κερδιζουν ή χάνουν 'μόνοι' τους....
Επίσης, άλλη αξία έχει η νίκη επί ενός αντιπάλου στα ντουζένια του και άλλη επί ενός αντιπάλου που σαπίζει.
Δεν ξέρω επίσης γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύεις σε τόσο βαθος τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας νίκης ή ηττας....Δεν οδηγεί κάπου αλλωστε αυτό. Οι παράγοντες που καθορίζουν την έκβαση κάθε φορά, μπορεί να είναι παρα πολλοί και συχνά μή μετρήσιμοι, ωστε τα συμπεράσματα να μην είναι ακριβή. Και να είναι όμως, δεν είναι πάντα ενδεικτικά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει....Στη μάχη του Μαραθώνα για παραδειγμα μιας και είναι επίκαιρο, δεν έχει σημασία αν η Περσική αυτοκρατορία ηταν στα νουζένια της ή όχι, αν οι Αθηναίοι ηταν επίσης στα ντουζενια τους ή όχι ή αν ηταν τεχνολογικά ανώτεροι, αν η στρατηγική του Μιλτιάδη ηταν αυτή που καθόρισε το αποτέλεσμα, αν το γεγονός οτι δεν πολέμησαν οι Σπαρτιάτες ήταν αρνητικό ή θετικό, αλλα το αποτέλεσμα, που ηταν η νίκη.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν ξέρω επίσης γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να αναλύεις σε τόσο βαθος τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας νίκης ή ηττας....Δεν οδηγεί κάπου αλλωστε αυτό.
Δεν μπήκα σε καμιά ιδιαίτερη διαδικασία να αναλύσω σε βάθος τίποτα. Συζήτηση με το Μάνο και το Ζορζ κάνω.
Αυτό όμως που λες και άφησα από το σχόλιό σου, ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.
Σαφώς και υπάρχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά σε μια νίκη ή μια ήττα.
Εκτός αν δεν έχεις ακούσει τη φράση 'σκότωσε τον πεθαμένο' αναφορικά με το 'κατόρθωμα' κάποιου παντοδύναμου να νικήσει κάποιον άλλον σε εμφανώς δυσχερέστατη θέση. -
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231065778
Τι πράγμα είναι αυτό σε τούτη τη χώρα ρε φούστη; Πτωχεύουν οι δεξιοί και πλουτίζουν οι σοσιαλισταί.
-
Προφανώς κι έχει αξία να αναλύσεις, γιατί ο κύριος καλεντερίδης ευγγελίζεται πολέμους.
Ε, είναι προφανές ότι αν δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο απλά θα πάρουμε τα @ μας
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]