-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Άργησες! Μέχρι να απαντήσεις είχε μείνει από λάδια!
ή από καρδιακό
μπα είναι πολύ ηρεμος κ κουλ, από ότι γράφει κ στο σεατ κλαμπ
Λοιπόν, το θέμα είναι ότι τα φρ και κουπρα βγήκαν μάπα τα καρπουζια. Υπάρχουν άτομα που εχουν αλλάξει 2 αλλά κ 3 κινητήρες ή επισκευη ελατηριων κτλ κ το πρόβλημα δεν εχει λυθεί ΕΠΙΣΗΜΑ κανείς δεν ξέρει τί φταιει κ τα μπουρδέλα καίνε τον αμπακο λάδι. Οι αντιπρόσωποι προσπαθουν να βγάλουν μια ακρη για να ικανοποιησουν τους πελάτες, αλλά εχουν πελαγώσει κ οι ίδιοι, αν πιάσεις κουβέντα μαζί τους, γιατί βέβαια αρχικά το παίζουν πως δεν τρέχει κ τίποτα το ιδιαιτερο, κ κλασικά 'τα πρώτα καιγαν, τώρα το έχουν διορθώσει'
@VW -
It's not a bug, it's a feature.
-
κ ξαναρωταω,για ποιο λογο δεν στελνουν μια ομαδικη επιστολη με τους αριθμους βιν,οι κατοχοι βαγκ που αντιμετωπιζουν προβληματα τοσο με τα αυτοματα οσο κ με τους κινητηρες?
μηπως γενικοτερα σαν καταναλωτες ειμαστε λιγο τραβατε με κ ας κλαιω?
σε προβλημα που ειχα στο κιβωτιο του μινι κουπερ μου,τους εστειλα μεηλ,κ βρηκα λυση στο προβλημα μου.βεβαιως τα μινι ανηκουν στην μπεμβε κ οχι στους βαγκεληδες..ισως παιζει κ αυτο ρολο. -
γιαυτο μιλαω για ΟΜΑΔΙΚΗ επιστολη.κ με την προειδοποιηση περι ενημερωσης δικηγορων.οταν μια εταιρεια σε πουλαει ετσι,στεγνα κ αυστολως,πρεπει να λαβεις τα μετρα σου κ οχι να τα υπομενεις ολα,επειδη εισαι καβλωμενος-κολλημενος με την μαρκα που δεν βλεπεις καν το δικο σου δικαιωμα.
σαν τους πασοκους-νεοδημοκρατες ενα πραγμα! -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ή από καρδιακό
Λοιπόν, το θέμα είναι ότι τα φρ και κουπρα βγήκαν μάπα τα καρπουζια. Υπάρχουν άτομα που εχουν αλλάξει 2 αλλά κ 3 κινητήρες ή επισκευη ελατηριων κτλ κ το πρόβλημα δεν εχει λυθεί ΕΠΙΣΗΜΑ κανείς δεν ξέρει τί φταιει κ τα μπουρδέλα καίνε τον αμπακο λάδι. Οι αντιπρόσωποι προσπαθουν να βγάλουν μια ακρη για να ικανοποιησουν τους πελάτες, αλλά εχουν πελαγώσει κ οι ίδιοι, αν πιάσεις κουβέντα μαζί τους, γιατί βέβαια αρχικά το παίζουν πως δεν τρέχει κ τίποτα το ιδιαιτερο, κ κλασικά 'τα πρώτα καιγαν, τώρα το έχουν διορθώσει'
@VWΔεν έχω να πω πολλά γι'αυτό το θέμα απλά ως κάτοχος τον τελευταίο μήνα έχω αρχίσει να σκέφτομαι πως έκανα λάθος επιλογή.
Εκτός των άλλων θα πάω και λίγο αντίθετα με τη μάζα, λέγοντας πως το dsg είναι πραγματικά όλα τα λεφτά , αλλά υπάρχουν στιγμές που θα ήθελα να αλλάξω και καμιά ταχύτητα -
Σιγά το αντίθετα με τη μάζα. Λίγοι είναι αυτοί που σχολιάζουν τα αρνητικά του DSG; Μια βόλτα το έκανα (2-3 χλμ) και βρήκα δύο πολύ έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά. Φαντάσου αυτοί που το ζουν κάθε μέρα ή που έχουν κάνει σοβαρότερες βόλτες.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σιγά το αντίθετα με τη μάζα. Λίγοι είναι αυτοί που σχολιάζουν τα αρνητικά του DSG; Μια βόλτα το έκανα (2-3 χλμ) και βρήκα δύο πολύ έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά. Φαντάσου αυτοί που το ζουν κάθε μέρα ή που έχουν κάνει σοβαρότερες βόλτες.Τα οποία είναι;
-
στο δικο μου παντως μετα απο την προληπτικη(μιας κ δεν ειχα ουσιαστικα προβλημα) αλλαγη δισκων κ επαναπρογραμματισμο εγκεφαλου,κιβωτιου κ μεκατρονικ,ειναι οπως κ..πριν. μονο 2 διαφορες εντοπισα.η πρωτη οτι εχει γινει ελαφρως ομαλοτερο κ δεν αλλαζει αμεσως σχεση(ειναι ελαφρως πιο μονογαμικο πλεον ) κ η δευτερη οτι δεν εχει αυτους τους μικροτριγμους που εμφανιζε σπανιως στην δευτερα.
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
η πρωτη οτι εχει γινει ελαφρως ομαλοτερο κ δεν αλλαζει αμεσως σχεση(ειναι ελαφρως πιο μονογαμικο πλεον ) κ η δευτερη οτι δεν εχει αυτους τους μικροτριγμους που εμφανιζε σπανιως στην δευτερα.πρώτη φορά βλέπω άτομο να παραπονιέται για την ταχυτητα του
για το 2 αγαπάμε χχγκρακ στην δευτέρα!άσε δεν θέλω ελληνικό χέρι ακόμη. σε 2-3 χρόνια που τελειώνει η επέκταση άμα είναι Μετά προσευχόμαστε μην πάθει κάτι
το μόνο που έχω αναφέρει στο παρελθόν είναι η καθυστέριση από ακινησία, μπορεί να φταίει το ηλεκτρόγκαζο. Ντεν ξέρει. -
ποιος ειπε οτι αλλαξε η ταχυτητα του?οι ταχυτητες αλλαζουν στον ιδιο χρονο με πριν.απλως παλαιοτερα αν αφηνες το γκαζι μπορει κ να ανεβαζε σχεση,τωρα,στο λιγο που το οδηγησα,μου φαινεται να κραταει την ιδια σχεση λιγο περισσοτερο.
για το δευτερο δεν εχω φτασει σε σημειο αγαπης,ισως επειδη μου εμφανιζοταν σπανιως κ στιγμιαια..ποτε να προλαβω να το αγαπησω? -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Σιγά το αντίθετα με τη μάζα. Λίγοι είναι αυτοί που σχολιάζουν τα αρνητικά του DSG; Μια βόλτα το έκανα (2-3 χλμ) και βρήκα δύο πολύ έντονα αρνητικά χαρακτηριστικά. Φαντάσου αυτοί που το ζουν κάθε μέρα ή που έχουν κάνει σοβαρότερες βόλτες.
Τα οποία είναι;
Ότι δεν κρατάει την ταχύτητα όταν φτάνεις στον κόφτη, αλλά ανεβάζει. Επίσης, όταν περίμενα σε διασταύρωση με την 1η επιλεγμένη, όταν παρουσιάστηκε ευκαιρία για να περάσω και πάτησα απότομα το γκάζι, υπήρχε αισθητή και ουσιαστική υστέρηση στην εκκίνηση. Δε λέω ότι δεν είναι καλό κιβώτιο, δε θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση. Είχε απίστευτα θετικά. Απλώς έγινε αναφορά στο ότι όποιος τοποθετείται αρνητικά για το συγκεκριμένο κιβώτιο πάει κόντρα στο ρεύμα και το σχολίασα. Τίποτα παραπάνω.
-
η εταιρια που θα βγάλει μηχανισμο σφαλιαρίσματος του οδηγού κ ηλεκτροσοκ των παπαριών του όταν κρατάει τον κόφτη πάνω από 1δευτερολεπτο πιο συχνά από 1φορά το μήνα, θα έχει επιτελέσει μεγάλο έργο στο να μάθουν κάποιοι να οδηγούν, δημοσιογραφοι (κυρίως αυτοί αφου τα γραφουν κ ολας) ή μη
-
Δηλαδή όποιος χτυπάει κόφτη πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο συχνά από 1 φορά το μήνα δεν ξέρει να οδηγεί;
Προκύπτουν ερωτήματα:
- τι κουλό κριτήριο είναι αυτό; Σε τι αποσκοπεί;
- έχει κάποιο αντίκρυσμα στην πραγματικότητα;
- πώς σχετίζεται με την όλη κουβέντα για το DSG;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ή από καρδιακό
@VWΟντως έτσι είναι. Αν δεν είμαστε ήρεμοι, θα μας έπαιρνε και θα μας σήκωνε. Εχουμε τόσα άλλα πιο σοβαρά προβλήματα, που αυτό δεν θα μας ρίξει.
Πριν απο 500 χλμ έγινε η αλλαγή στα ελατήρια και μέχρι τώρα δεν έχουμε απώλειες. Ξέρω πως είναι νωρίς ακόμα. Το παρακολουθούμε και βλέπουμε.
Το πρόβλημα υπάρχει και στα Polo GTi. Το έχει πάρει φίλος (2/11) άλλαξε ελατήρια και τώρα είναι και για κινητήρα. Δεν διορθώθηκε ακόμα. -
στο vwclub και στο seatclub στα 5-6 θεματα που υπαρχουν για τις καταναλωσεις λαδιου σε FR/CUPRA/POLO GTI γράφω και εγω με το ιδιο nickname που εχω εδω .Εχω δει και σε forum για το/Fabia VRS οτι καιει λαδι και λογικα και το Audi A1 με τα 185 αλογα(ασχετα αν δεν βρικσω ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ,ή αυτα δεν καινε ή κανουν ΜΟΚΟ στην Audi) Εγώ εχω ενα scirocco dsg . Θα μου πεις εσυ δεν καις λαδακι γιατι ασχολεισαι?Γιατι με ενδιαφερει να μαθω αλλα και να βοηθησω ,Μηχανολογος σπουδαζω οποτε οσο μπορω βοηθαω .
Αυτα που γράφει ο φιλος στο vwclub ειναι το προβλημα . Και δεν χρειάζεται καμια κίνηση για δικηγορους και αριθμους πλαισιων μιας και ΟΛΑΑΑΑΑ ΜΑ ΟΛΑ τα μοτέρ με κωδικο CAVE καινε λάδι!! ΟΛΑ ΟΜΩΣ αλλα λιγο αλλα παρα πολυ .Το μοτέρ CAVD(golf,scirocco,passat,eos,και γενικα οτι φοραει TSI 160αρι) 160hp turbo-compressor κυμαίνεται στο δυναμομετρο περι τα 165-175 αλογα το CAVE ειναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ Κινητηρας και απλα με μερικες αλλαγες αποδιδει 185 αλογα. Εφοσον ομως ειναι ιδιοι κινητηρες γιατι οι CAVE ειναι φριτεζες ενω οι CAVD δεν καινε λαδι ΚΑΘΟΛΟΥ??? Γιατι οι CAVE οπως λεει και ο φιλος στο vwclub Που τα εχει τσεκαρει στο ETKA φορανε αλλα εμβολα και ελατηρια .Γιατι φορανε αλλα εμβολα και ελατήρια? Για να μειωσουν τις τριβές οπότε ετσι επιτυγχανουν καλύτερη καταναλωση καυσιμου και λιγοτερους ρύπους σε σχεση με τον ΟΛΟΙΔΙΟ κινητηρα CAVD . Πως επιτυγχανουν μικροτερη τριβή? Πιο μαλακα ελατήρια πιστονιων και σε συνδιασμό με το λεπτο λαδι ,περναει απο τα τοιχώματα και το καιει !
Οτι κυκλοφορει με μοτερ CAVE καιει λαθος .ΤΕΛΟΣ
Η λύση ειναι εμβολα,ελατηρια απο CAVD και λειανση του κυλινδρου αλλα θα υπαρχει μεγαλύτερη καταναλωση καυσιμου . -
http://www.youtube.com/watch?v=xR7sQsCalm4
στα σχόλια..
Why you did not have the piston changed by Seat ?
@esaipien because I don't need another faulty piston. Forged are stronger -
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Τα οποία είναι;
Ότι δεν κρατάει την ταχύτητα όταν φτάνεις στον κόφτη, αλλά ανεβάζει. Επίσης, όταν περίμενα σε διασταύρωση με την 1η επιλεγμένη, όταν παρουσιάστηκε ευκαιρία για να περάσω και πάτησα απότομα το γκάζι, υπήρχε αισθητή και ουσιαστική υστέρηση στην εκκίνηση. Δε λέω ότι δεν είναι καλό κιβώτιο, δε θέλω να δώσω αυτή την εντύπωση. Είχε απίστευτα θετικά. Απλώς έγινε αναφορά στο ότι όποιος τοποθετείται αρνητικά για το συγκεκριμένο κιβώτιο πάει κόντρα στο ρεύμα και το σχολίασα. Τίποτα παραπάνω.
Tα τελευταία 20000φεύγα χιλιόμετρα που έχουν γίνει 100% εκτός πίστας ούτε που με έχει ενοχλήσει ο κόφτης. Αντίθετα σε κάτι δύσκολες προσπεράσεις σε επαρχιακό δρόμο ούτε που κάθομαι να ασχολούμαι με κόφτες και αλλαγές. Όταν μπω σε πίστα και με εκνευρίσει η αλλαγή θα σου πω.
Για το 2ο το έχω αναφέρει και εγώ αλλά από στάση ή ελάχιστο έρπην κοντα πχ σε στοπ.
Εν κινήσει:
στο D αν θες να προσπεράσεις με γρηγορότερη ταχύτητα (ώστε να χρειαστεί αλλαγή σχέσης) και απλά πατήσεις γκάζι υπάρχει υστέριση λόγω της αλλαγής που κάνει στις ταχύτητες.
στο S αν θες να προσπεράσεις με γρηγορότερη ταχύτητα έχεις ήδη στροφές και μπορεί να μην είναι αναγκαία η αλλαγή σχέσης. Αν είναι τότε η αλλαγή σχέσης θα είναι μικρότερη από αυτή στο D (εμπειρικά).Γι'αυτό όταν προσπερνάω από ήρεμη πορεία πχ 60 και θέλω να πιάσω πχ 100 πατάω 2-3 φορές το '-' στο τιμόνι, γεμίζει αμέσως και προσπερνάω. Ότι θα κάναμε με το αριστερό μας πόδι και το δεξί χέρι σε χειροκίνητο, συνήθως πρώτα κατεβάζουμε σχέση πίσω από το μπροστινό αμάξι και μετά προσπερνάμε. Δεν βγαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα και περιμένουμε να φορτώσει η 6η. Τουλάχιστον όταν δεν οδηγάει η μάνα μου χειροκίνητο...
Το να διαβάζει κάποιος το πετάλι και που θα ξέρεις ότι θα αλλάξει σχέση δεν γίνεται σε 2-3 χιλιόμετρα. Όπως είχα φίλο που πήγαινε νευρικά στο D και μου λέει είναι κοιμησμένο. Λογικό αφού το D είναι για οικονομία καυσίμου.
Αυτά. -
-
βασικα, το μοτερ-λαδιερα θα επρεπε να αλλαξουν και οχι τοσο το σασμαν
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
βασικα, το μοτερ-λαδιερα θα επρεπε να αλλαξουν και οχι τοσο το σασμανΤο FR ΤDI 143ps? Εισαγεται αυτο στην χωρα μας?
Seat Ibiza FR + Cupra