-
Ο χρήστης Esky_t έγραψε:
Σαν 'αγωνιζόμενος' στην συγκεκριμένη παιδιά αναγκάζομαι μετά και από την καταχώρηση του ΕΛ-ΕΜ να πω κάποια πράγματα.- Είναι απαράδεκτο ο ΕΛ-ΕΜ και ο μηχανικός μου (Βούλγαρος χωρίς να μιλάει καλά Ελληνικά. Ο άνθρωπος με την κίτρινη μπλούζα που θα δείτε όσοι τραβήξατε βίντεο) να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στο παιδί. Επίσης το πλήρωμα του πολύ καλά εξοπλισμένου ασθενοφόρου κοίταγε χωρίς να μπορεί να βοηθήσει καθώς από ότι φαίνεται είναι απλά οι οδηγοί (δεν τους κατηγορώ).
- Φαίνεται ότι ξεχνάμε ότι ο οποιοσδήποτε οδηγός τούμπανου 500 ίππων μπορεί να πληρώσει και να του έρθει το δίπλωμα στο σπίτι και να κάνει ό,τι γουστάρει στους δημόσιους δρόμους με 11.000.000 (και πάνω) ανηπεράσπιστους θεατές.. Από το να τα κάνει αυτά μπροστά στο σπίτι μου προτιμώ αυτού του είδους αγώνων που δεν χρειάζεται να είσαι ο Ωνάσης για να τρέξεις. Φυσικά πρέπει να βρεθεί ασφαλής χώρος. Αυτό είναι το πρόβλημα.. Ο χώρος. (και φυσικά η ικανότητα των διοργανωτών)
- Η άποψη μου είναι ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ μιας αν δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι. Για την διευθέτηση του προβλήματος πρέπει να τρέξει η οργάνωση ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ που κανονικά θα έπρεπε να ξέρει τι πρέπει να κάνει.*** Όταν όμως το 1ο μέλιμά τους ήταν να μαζέψουν τις φωτογραφικές και τις κάρτες από τον κόσμο.....***
Τα νέα και να τα μάθεις μετά από 1-2 ώρες δεν τρέχει τίποτα. Εγώ έκατσα μέχρι τελευταία στιγμή και δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα έπρεπε να δώσω κατάθεση στο ΤΟΤΑ..
αυτο ειλικρινα δεν περιμενα να το διαβασω...
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΠΙΣΤΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.Κύριε Λώρη, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, αυτό το σχόλιο ίσως να έπρεπε να γίνει για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες.
Αυτό το λέω γιατί κάποιες από αυτές τις παιδιές, λαμβάνουν χώρα στον ίδιο τόπο (πχ. Τρίπολη), με την ίδια διοργανώτρια αρχή (πχ. Startline) κάποιες φορές ακόμα και την ίδια μέρα, με πρωταθληματικούς αγώνες ταχύτητας.
Αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφεται για το Auto Festival. Ίσως όλοι οι κανόνες ασφαλείας να χρήζουν αναθεώρησης, αλλά από την άλλη είναι κακό να βάζουμε όλες τις παιδιές στο ίδιο τσουβάλι.... -
elaborus δύστυχώς έτσι είναι αφού γνωστά ονόματα με τσαμπουκά κατάφεραν και απόσπασαν την κάρτα από συγγενή μου. Με τον ίδιο τσαμπουκά βέβαια την πήραμε πίσω.
Επίσης να αναφέρω το άκρως ακατάλληλο σημείο εξόδου από την πίστα για τα 'πίτς' και τις στοίβες ελαστικών στα 'APEX' όλων των στροφών τις πίστας. Ήταν κάτι που το είδαμε από το Σάββατο που κάναμε δοκιμές.. Είπα Σάββατο. Αλήθεια το 20αρικο που δώσαμε χωρίς να πάρουμε απόδειξη που πήγε??? Τα λεφτά που δώσαμε για την άδεια και την συμμετοχή που θα πάνε???
-
Ο χρήστης Esky_t έγραψε:
Σαν 'αγωνιζόμενος' στην συγκεκριμένη παιδιά αναγκάζομαι μετά και από την καταχώρηση του ΕΛ-ΕΜ να πω κάποια πράγματα.- Είναι απαράδεκτο ο ΕΛ-ΕΜ και ο μηχανικός μου (Βούλγαρος χωρίς να μιλάει καλά Ελληνικά. Ο άνθρωπος με την κίτρινη μπλούζα που θα δείτε όσοι τραβήξατε βίντεο) να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στο παιδί. Επίσης το πλήρωμα του πολύ καλά εξοπλισμένου ασθενοφόρου κοίταγε χωρίς να μπορεί να βοηθήσει καθώς από ότι φαίνεται είναι απλά οι οδηγοί (δεν τους κατηγορώ).
- Φαίνεται ότι ξεχνάμε ότι ο οποιοσδήποτε οδηγός τούμπανου 500 ίππων μπορεί να πληρώσει και να του έρθει το δίπλωμα στο σπίτι και να κάνει ό,τι γουστάρει στους δημόσιους δρόμους με 11.000.000 (και πάνω) ανηπεράσπιστους θεατές.. Από το να τα κάνει αυτά μπροστά στο σπίτι μου προτιμώ αυτού του είδους αγώνων που δεν χρειάζεται να είσαι ο Ωνάσης για να τρέξεις. Φυσικά πρέπει να βρεθεί ασφαλής χώρος. Αυτό είναι το πρόβλημα.. Ο χώρος. (και φυσικά η ικανότητα των διοργανωτών)
- Η άποψη μου είναι ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ μιας αν δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι. Για την διευθέτηση του προβλήματος πρέπει να τρέξει η οργάνωση ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ που κανονικά θα έπρεπε να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν όμως το 1ο μέλιμά τους ήταν να μαζέψουν τις φωτογραφικές και τις κάρτες από τον κόσμο.....
Τα νέα και να τα μάθεις μετά από 1-2 ώρες δεν τρέχει τίποτα. Εγώ έκατσα μέχρι τελευταία στιγμή και δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα έπρεπε να δώσω κατάθεση στο ΤΟΤΑ..
ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ,ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥΛΗ ΕΞΩ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ. ΠΑΡΑΛΗΨΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης soutzoukis έγραψε:
ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ «ΜΑΧΑΙΡΙ» ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (ΠΙΣΤΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.
Κύριε Λώρη, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, αυτό το σχόλιο ίσως να έπρεπε να γίνει για ΟΛΟΥΣ τους αγώνες.
Αυτό το λέω γιατί κάποιες από αυτές τις παιδιές, λαμβάνουν χώρα στον ίδιο τόπο (πχ. Τρίπολη), με την ίδια διοργανώτρια αρχή (πχ. Startline) κάποιες φορές ακόμα και την ίδια μέρα, με πρωταθληματικούς αγώνες ταχύτητας.
Αυτή η κατάσταση δεν έχει σχέση με αυτό που περιγράφεται για το Auto Festival. Ίσως όλοι οι κανόνες ασφαλείας να χρήζουν αναθεώρησης, αλλά από την άλλη είναι κακό να βάζουμε όλες τις παιδιές στο ίδιο τσουβάλι....ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ,
ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΑΘΛΑ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΙΔΙΑ !
ΤΩΡΑ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ,ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΑΓΩΝΑ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ DRIFT ΣΤΟ KARTODORMO.
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ. ΕΧΩ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ,ΚΑΠΟΙΟΥ BMW ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ LOEB ΣΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ,ΝΑ ΤΟ ΧΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ.
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !!!ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Θα συμφωνήσω με τον ‘’el-em’’ ότι ούτε στο katodromo υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια (σαφώς πολύ ανώτερη από το auto festival) αφού έχει σχεδιαστή (αν δεν κάνω λάθος) για kart ενώ ακόμα και στα Μέγαρα σήτα είναι αυτή που χωρίζει τους θεατές με την πίστα και όχι κάποιο τοιχίο.
Τελικά με το ασθενοφόρο τι έγινε; εσείς λέτε ότι υπήρχε και ήταν πλήρης ενώ στο
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=123454&cid=4
ο Π. Αλέπης λέει ότι : ‘’υπήρχε ένα αρχαίο τσιπ που δεν είχε τίποτα μέσα το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά να ‘ρθει ‘’ μήπως λέτε για το ασθενοφόρο που ήρθε μετά; -
Ο χρήστης TOMMI03 έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον ‘’el-em’’ ότι ούτε στο katodromo υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια (σαφώς πολύ ανώτερη από το auto festival) αφού έχει σχεδιαστή (αν δεν κάνω λάθος) για kart ενώ ακόμα και στα Μέγαρα σήτα είναι αυτή που χωρίζει τους θεατές με την πίστα και όχι κάποιο τοιχίο.Τελικά με το ασθενοφόρο τι έγινε; εσείς λέτε ότι υπήρχε και ήταν πλήρης ενώ στο
ο Π. Αλέπης λέει ότι : ‘’υπήρχε ένα αρχαίο τσιπ που δεν είχε τίποτα μέσα το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά να ‘ρθει ‘’ μήπως λέτε για το ασθενοφόρο που ήρθε μετά;ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ.
ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
ΗΤΑΝ ΕΝΑ LAND ROVER ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ Η ΕΛΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥΣ/ΛΑΣΠΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ.
ΤΩΡΑ,ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΡΙΝΕ Ο κ.ΑΛΕΠΗΣ ΣΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ,ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ (ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ) ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΟΤΙ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΣΩΖΟΤΑΝ.ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ !!! ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ!!!
ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ κ. ΑΛΕΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ,ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Φυσικά δεν θα πρέπει να αμελήσουμε και τα επακόλουθα. απο αυτό.Τη φοβία που θα δημιουργηθεί στους μπαμπάδς και κυρίως στις μαμάδες για τέτοιες εκδηλώσεις.
Μέχρι στιγμή είχα καταφέρει και ειχα παραβρεθεί με τον 4χρόνο γιό μου σε 2 εκδηλώσεις (καρτοδρόμιο & μέγαρα) και μπορώ να πώ ότι ειχε ενθουσιαστεί καθώς αποτελούσε ένα ερέθισμα για τον μικρό και αφορμή να του μάθω νέα πράγματα. Από τότε που εγινε γνωστό το συμβάν με πήρε μεσα στην επόμενη μια ώρα η γυναίκα μου να μου τα ψάλει γιατί πηγαινα τον μικρό σε τόσο επικύνδυνες εκδηλώσεις και φυσικά μου απαγόρευσε να τον ξαναπάρω μαζί. Και το κακό ειναι οτι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον ξαναπάρω μαζί μου ( αν καταφέρω να γλιτώσω την παντόφλα/μουρμούρα για το αν θα πάω μόνος μου) γιατί τέτοιες μνήμες γράφονται ανεξήτιλα.
Χώρια που είχα δει για το event και σκεφτόμουν να πάω εκεί μαζί με τον μικρό, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ήμουν μάρτυρας στο θέαμα αυτό πόσο μάλλον να ήμουν στην θέση τους. Γιαυτό και είμαι σοκαρισμένος από το όλο σκηνικό. -
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Φυσικά δεν θα πρέπει να αμελήσουμε και τα επακόλουθα. απο αυτό.Τη φοβία που θα δημιουργηθεί στους μπαμπάδς και κυρίως στις μαμάδες για τέτοιες εκδηλώσεις.
Μέχρι στιγμή είχα καταφέρει και ειχα παραβρεθεί με τον 4χρόνο γιό μου σε 2 εκδηλώσεις (καρτοδρόμιο & μέγαρα) και μπορώ να πώ ότι ειχε ενθουσιαστεί καθώς αποτελούσε ένα ερέθισμα για τον μικρό και αφορμή να του μάθω νέα πράγματα. Από τότε που εγινε γνωστό το συμβάν με πήρε μεσα στην επόμενη μια ώρα η γυναίκα μου να μου τα ψάλει γιατί πηγαινα τον μικρό σε τόσο επικύνδυνες εκδηλώσεις και φυσικά μου απαγόρευσε να τον ξαναπάρω μαζί. Και το κακό ειναι οτι δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον ξαναπάρω μαζί μου ( αν καταφέρω να γλιτώσω την παντόφλα/μουρμούρα για το αν θα πάω μόνος μου) γιατί τέτοιες μνήμες γράφονται ανεξήτιλα.
Χώρια που είχα δει για το event και σκεφτόμουν να πάω εκεί μαζί με τον μικρό, δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν ήμουν μάρτυρας στο θέαμα αυτό πόσο μάλλον να ήμουν στην θέση τους. Γιαυτό και είμαι σοκαρισμένος από το όλο σκηνικό.+1
Kι εγω εχω παει με τον μικρο σε εκδηλωσεις τετοιου ειδους αλλα ποτε δεν καθομαι τοσο κοντα την αλλη φορα καθομουν στην καντινα αγκαλια με τον μικρο και εβλεπα απο εκει .
Κριμα για το παιδακι εφυγε τοσο αδικα
-
Ο χρήστης TOMMI03 έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον ‘’el-em’’ ότι ούτε στο katodromo υπάρχει η απόλυτη ασφάλεια (σαφώς πολύ ανώτερη από το auto festival) αφού έχει σχεδιαστή (αν δεν κάνω λάθος) για kart ενώ ακόμα και στα Μέγαρα σήτα είναι αυτή που χωρίζει τους θεατές με την πίστα και όχι κάποιο τοιχίο.Τελικά με το ασθενοφόρο τι έγινε; εσείς λέτε ότι υπήρχε και ήταν πλήρης ενώ στο
ο Π. Αλέπης λέει ότι : ‘’υπήρχε ένα αρχαίο τσιπ που δεν είχε τίποτα μέσα το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά να ‘ρθει ‘’ μήπως λέτε για το ασθενοφόρο που ήρθε μετά;- Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ίδιο αυτοκίνητο με την ίδια φόρα έφευγε ευθεία αντί δεξιά στην στροφή μετά από την αφετηρία, θα ήταν ικανό να ρίξει κάτω όλη την κερκίδα. (Μιλάω για το καρτόδρομο)
- Το ασθενοφόρο αυτό (ένα Defender) είναι πάρα πολύ γνωστό καθώς βρίσκεται σε πολλούς αγώνες μεταξύ αυτών και 4Χ4. Φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τον εξοπλισμό του. Tο πρόβλημα είναι ότι το πλήρωμα δεν είναι γιατροί. Έχει τύχει να είναι πλήρωμα γνωστός μου στο συγκεκριμένο ασθενοφόρο ο οποίος δεν έχει ιδέα από ιατρική.
- Το ΕΚΑΒ ήρθε μετά από περίπου 40 λεπτά.
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΩ. ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ «Ο ΠΛΟΗΓΟΣ ΤΟΥ ΡΑΛΛΥ» ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ, ΟΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ 3 ΓΥΡΟΥΣ ΜΕ 40 ΧΛΜ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ. ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΓΩΝΟΔΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.
υπαρχει και η λεξη αρνουμαι να αποτελεσω μελος ενος πανυγηριου !!!!!!!
5.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡ ΙΣΧΥΟΥΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΑΛΛΥ (ΟΠΟΥ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ) ΜΕ ΕΝΑ MICRA ΤΩΝ 80 ΙΠΠΩΝ ΚΑΙ 140 ΧΛΜ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Ε.Ψ.Α ΟΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΥΧΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΗΣ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΟΣ «ΤΟΥΜΠΑΝΟΥ» ΤΩΝ 500+ ΙΠΠΩΝ,ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΤΟΣ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΜΕΤΡΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΡΟΥΦHΞΕΙ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΩΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ, ΔΕΝ ΜΟΜΦΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΟ ΟΔΗΓΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ. ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
η αρπαχτη ολα τα νομιμοποιει...οταν πριν 3 χρονια επισημαναμε την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ της ημερησιας 'αγωνιστικης' αδειας και το πως αυτη εκδιδεται ολοι το περασαν στο ντουκου...
“EL-EM”
-
Οι τοποθετήσεις των Ζακχαίου, ivan, el-em, platis νομίζω ότι έχουν θέσει το θέμα σε ορθή βάση.
Θα προσθέσω μόνο προτάσεις για το μέλλον, οι οποίες συνιστούν μόνο μείωση κινδύνου και όχι εξάλειψη. Οι αγώνες ήταν, είναι και θα είναι επικίνδυνοι για τη σωματική μας ακεραιότητα και, είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτός είναι ένα από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αρέσουν.- Απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης με αυτοκίνητα σε πίστες καρτ ή σε οποιοδήποτε μέρος δεν είναι πραγματική πίστα και δεν έχει τις θέσεις των θεατών σε πραγματικά μεγάλη απόσταση από το δρόμο. Ας κόψουμε τα παραμύθια: και το cartodromo είναι επικίνδυνο για τους θεατές σε κάποια σημεία του.
- Απαγόρευση εκδηλώσεων με αυτοκίνητα χωρίς ρολ-κέιτζ ακόμα και σε πίστες όπου λόγω ψηλών κερμπ είναι εύκολη η ανατροπή (βλ. Μέγαρα).
- Απαγόρευση Ε.Δ. με μεγάλους κάθετους γκρεμούς όπως π.χ. η παλιά Κέρνιτσα όπου μόνο 20 εκατοστά με χώρισαν κάποτε από κάθετη πτώση μέχρι την πλατεία της Ζαχλορούς 300 μέτρα κάτω, αν δεν υπάρχουν τριπλές μπαριέρες σε αυτά τα σημεία. (Επίτηδες δεν αναφέρω περσινές ειδικές με τέτοια σημεία).
- Τήρηση των προδιαγραφών του Ιταλικού και Αυστριακού πρωταθλήματος αναβάσεων όσον αφορά τις θέσεις των θεατών και τις προστατευτικές μπαριέρες. Όσοι έχουν δει ακόμα και στο youtube αυτούς τους αγώνες καταλαβαίνουν τι εννοώ. Αν δεν τηρούνται αυτές οι προδιαγραφές να μην γίνονται οι αναβάσεις. Ας κόψουμε και αυτό το παραμύθι: Ούτε η Ριτσώνα, ούτε η Κύμη, ούτε η Πιτίτσα είναι ασφαλείς σε όλα τους τα σημεία για τους θεατές, και όποιος έχει αντίρρηση ευχαρίστως να επισημάνω τα σημεία-καρμανιόλες σε κάθε μια απ' αυτές.
- Άμεση θέσπιση νομικού πλαισίου ώστε στους αγώνες σε κλειστό δρόμο και με μικρή δυνατότητα αστυνόμευσης (με άλλα λόγια, κυρίως στα ράλλυ) να υπάρχουν πινακίδες που να να ενημερώνουν τους θεατές ότι εισέρχονται στο χώρο με δική τους ευθύνη, όπως γίνεται στην Αγγλία.
- Άμεση θέσπιση νομικού πλαισίου ώστε να μη φέρουν οι οδηγοί ποινική ευθύνη σε κανέναν αγώνα.
-
Ο συνοδηγός μου έκανε το εξής σχόλιο: 'στο βουνό δε γίνεται να μαζέψεις τον καθένα. Εκεί πρέπει να έχει ευθύνη και ο ίδιος. Αλλά σε μια πίστα με οριοθετημένες θέσεις, την ευθύνη την έχεις εσύ που οριοθετείς'. Δυστυχώς έχει δίκιο.
-
Ο χρήστης Esky_t έγραψε:
- Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι αν το ίδιο αυτοκίνητο με την ίδια φόρα έφευγε ευθεία αντί δεξιά στην στροφή μετά από την αφετηρία, θα ήταν ικανό να ρίξει κάτω όλη την κερκίδα. (Μιλάω για το καρτόδρομο)
- Το ασθενοφόρο αυτό (ένα Defender) είναι πάρα πολύ γνωστό καθώς βρίσκεται σε πολλούς αγώνες μεταξύ αυτών και 4Χ4. Φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση αλλά δεν μπορώ να γνωρίζω τον εξοπλισμό του. Tο πρόβλημα είναι ότι το πλήρωμα δεν είναι γιατροί. Έχει τύχει να είναι πλήρωμα γνωστός μου στο συγκεκριμένο ασθενοφόρο ο οποίος δεν έχει ιδέα από ιατρική.
- Το ΕΚΑΒ ήρθε μετά από περίπου 40 λεπτά.
- εχει φυγει αυτοκινητο σε εκεινο το σημειο, χανοντας τα φρενα για την δεξια, κ εφτασε ακριβως εκει που επρεπε να φτασει = το εκοψαν το αναχωμα κ μετα τα λαστιχα κ σταματησε ακριβως εκει. Κ μιλαμε για μεγαλη ταχυτητα.
Γενικα αν κ το Καρτοδρομο σαφως εχει θεματα, δεν εχει καμμια σχεση με το AutoFestival.
- Οπως λες κ εσυ, ιατρικος εξοπλισμος χωρις γιατρους ειναι σχεδον αχρηστος.
-
να πω και εγω απο μερια μου τα ειλικρινη μου συλλυπητηρια στην οικογενεια του μικρουλη και να ευχηθω στους γονεις του καλο κουραγιο και πολλη μα παρα πολλη δυναμη και ως γονιος και εγω τους καταλαβαινω απολυτα
κατα δευτερον θελω να θυμισω ενα γεγονος που ελαβε χωρα στο kartodromo στις Αφιδνες στο Ραλλυ Αττικο του 2005 οπου βρεθηκαμε εκει μετα την εκκινηση απο τον Ωροπο ως πρωτη ειδικη (ο el-em θα θυμαται που ετρεξαν με το κιτρινο clio S1600).
Ο Μανος Στεφανης εφερε κανα δυο τουμπες αν θυμαμαι καλα με το 206 και δεν ανοιξε ουτε μυτη και οι θεατες που ηταν αρκετα περισσοτεροι απο οτι στο auto festival παρακολουθουσαν το αγωνιστικα σε αποσταση οπως πρεπει. κοσμος στις κερκιδες και κοσμος μακρια απο τις στροφες της ¨πιστας'
θα μου πεις τωρα (προλαβαινω) ειναι το kartodromo οργανομενο για ΑΓΩΝΕΣ και θα απαντησω. οχι, αλλα δεν εχει να κανει καμια σχεση με την αλανα που βαζουν δυο πλαστικα και τρεις κωνους να οριοθετησουν την πορεια του αυτοκινητου.
και ολα αυτα γιατι ορισμενοι θελουν να ξεκ@...ουν οδηγωντας το super αυτοκινητο τους των 500+ ιππων (δεν εχω κατι με τον συγκεκριμενο οδηγο και ουτε τον ξερω) νομιζωντας οτι κατι κανουν μοστραρωντας την αλλη μερα στους γνωστους τους σαν τους νεους loeb. θες να τρεξεις κυριε φτιαξε αγωνιστικο και τρεξε αν μπορεις οχι παιδειες και gtcc και tcc kai ac dc και ενα σωρο μαλ@...ιες.συγνωμη για το off topic αλλα ημαρτον πια ετσι καταστρεφονται οι πραγματικοι αγωνες
.
-
Ο χρήστης yugo έγραψε:
- Απαγόρευση εκδηλώσεων με αυτοκίνητα χωρίς ρολ-κέιτζ ακόμα και σε πίστες όπου λόγω ψηλών κερμπ είναι εύκολη η ανατροπή (βλ. Μέγαρα).
Προς θεου δεν ειναι ετσι. Επειδη καποιοι (και ξαναλεμε, οι κατεξοχην 'ειδικοι' σε αυτα τα θεματα) δεν τηρησαν τα μετρα ασφαλειας, δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αποκοψουμε τον καθημερινο οδηγο απο την πιστα, διοχετευοντας τον στον δρομο και μονο...
-
Ο χρήστης trackler έγραψε:
κατα την απλη λογικη σου λοιπον,αν παραδειγμα εφευγε ο λεμπ ευθεια σε μια στροφη μετα απο τις μικρες ευθειες στα πρωτα χλμ της Ελατειας και σκοτωνε μερικους,θα εφταιγε ο λεμπ και οχι οι οργανωτες που δεν μπορεσαν να βαλουν τον κοσμο σε σωστα σημεια! σωστα?
θα εφταιγε επισης που δεχτηκε να ξεκινησει σε εναν τετοιο αγωνα! σωστα?
στην πλατεια της περιοχης σου μπορεις να κανεις οτι θελεις και να κατσεις οπου θελεις και οπου βαραει η κουτρα σου,σε μια εκδηλωση ομως εισαι υποχρεωμενος να κανεις αυτα που σου λενε αυτοι που υποτιθεται οτι προσεχουν την ασφαλεια σου!ρε ειμαστε καλα? σκεφτομαστε τι λεμε?
αγαπητέ συγκρίνεις ότι νάναι, να είσαι σίγουρος πως το 2010 ναι ο Loeb δεν θα ξεκινούσε αν οι συνθηκες ήταν τέτοιες, άλλωστε για λόγους ασφαλείας έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην formula 1 όχι πολλά χρόνια πίσω,.. για λόγους ασφαλείας των οδηγών...(τουλαχιστος έτσι μαθαμε). Από την άλλη ουτε οι οργανωτές θα ξεκινούσαν την ειδική στην Ελάτεια αν μετά τις ευθείες ο κόσμος ήταν μέσα στην ειδική. οπότε ΝΑΙ θα φταίγανε ο καθένας σε ότι του αναλογεί αν παρολα αυτα αφαιρούσαν ζωές. Ζούμε στο 2010 που ευτυχώς οι κανονες ασφαλείας είναι ή θα έπρεπε να είναι υψηλοί. Αρα ο οδηγός στο ατύχημα δεν φταίει γιατί είχε έξοδο, απλά έπρεπε να συγκρατηθεί ή να παει σπιτι του εφόσον οι συνθήκες ήταν για τα μπάζα, γιατί δυστυχώς τώρα έχει τεράστιο ψηχολογικό βουνο να αναίβει.. και ο θεός να του δίνει δύναμη. Για τους οργανωτές σε παραπέμπο στα 'στολίδια' που δικαίος έχουν πει δεκάδες συνφορουμίστες μας εδώ μέσα, στα οποία συμφωνώ.
Το παράδειγμα με την πλατεία (και σε ευχαριστώ που με ενημερώνεις ότι μπορώ να κάνω ότι θέλω) το έφερα απλά και μόνο για ότι αφορά την ευθύνη του πατέρα, και δεν ξέρω πως κατάλαβες ότι είπα πως πρέπει να γράφουμε τους οργανωτές στα @@ μας και να καθόμαστε πάνω στα kerbs!
-
Για μένα ούτε το καρτόδρομο είναι κατάλληλο για κανενος είδους αγώνα, αλλά ποιά ακριβώς είναι η διαφορά αυτού...
Ο χρήστης ΑΡΗΣ ΒΑΡΣΟΣ έγραψε:
να θυμισω ενα γεγονος που ελαβε χωρα στο kartodromo στις Αφιδνες στο Ραλλυ Αττικο του 2005 οπου βρεθηκαμε εκει μετα την εκκινηση απο τον Ωροπο ως πρωτη ειδικη (ο el-em θα θυμαται που ετρεξαν με το κιτρινο clio S1600).Ο Μανος Στεφανης εφερε κανα δυο τουμπες αν θυμαμαι καλα με το 206 και δεν ανοιξε ουτε μυτη και οι θεατες που ηταν αρκετα περισσοτεροι απο οτι στο auto festival παρακολουθουσαν το αγωνιστικα σε αποσταση οπως πρεπει. κοσμος στις κερκιδες και κοσμος μακρια απο τις στροφες της ¨πιστας'......από τον αντίστοιχο αγώνα που διοργανώνει εκεί η Startline για το GTCC ή το δικό της GP?
Για να καταλάβω δλδ .... -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Προς θεου δεν ειναι ετσι. Επειδη καποιοι (και ξαναλεμε, οι κατεξοχην 'ειδικοι' σε αυτα τα θεματα) δεν τηρησαν τα μετρα ασφαλειας, δεν σημαινει οτι θα πρεπει να αποκοψουμε τον καθημερινο οδηγο απο την πιστα, διοχετευοντας τον στον δρομο και μονο...
Συμφωνω απολυτα!
Δεν ειναι λογικο να αποκλεισουμε την προσελευση των διαφορων λεσχων στις πιστες, επειδη δεν εχουν ρολλ-κεϊτζ.
Ποιος τρελος θα βαλει κλουβι στο αμαξι με το οποιο πηγαινει στη δουλεια του, για να μπει δυο με τρεις φορες το χρονο στα Μεγαρα με το club του;; -
Καλά τα λέτε μερικοί. Επειδή κάποιοι είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διοργανώσουν κάτι σωστά να τους πάρει όλους ο χάρος και να μην γινεται κανένα τέτοιο event. Όσους δεν τους περισσεύουν καμμιά 30αρια χιλιάρικα για 'επίσημους' αγώνες να πάνε πάλι πίσω στα Λιμανάκια και όπου αλλού. Ειλικρινά αρχίζω κι έχω την εντύπωση πως οι οδηγοί αγώνων έχουν περάσει από 100 εξετάσεις όπου πιστοποιήθηκε ότι ξέρουν να οδηγούν.
Το παιδάκι αυτό δεν γυρίζει πίσω. Ακόμα κι αν πάνε φυλακή όλοι όσοι φταίνε. Μακάρι όμως αυτός ο τόσο άδικος χαμός να μας ανοίξει τα μάτια για να μην χαθούνε κι άλλες αθώες ψυχές.
Κι αν ο μόνος τρόπος να μην ξαναδούμε τα ίδια είναι να καταργηθούν αυτού του είδους οι αγώνες, μακάρι να καταργηθούν. Κι αυτοί κι οι αναβάσεις και τα ράλλυ και όλα. Προσωπικά θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χαθεί ανθρώπινη ζωή είτε είναι σε πίστα, είτε σε βουνό είτε σε πάρκινγκ. Κι αν είμαστε ανίκανοι να το διασφαλίσουμε αυτό να τα καταργήσουμε όλα.
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...