-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν ξεραμε να αγοραζουμε θα αγοραζαμε οσοι ειμαστε επαρχια ολοι ντιζελακι...
εγω αν κανω κινηση το επομενο μαλλον ντιζελακι θα ειναι αν δεν υπαρχει αλλου ειδους υβριδικο efficient dynamics...καθαρά προσωπική σου άποψη...
ουρτττ με τα βρωμοντίζελ...
για καθημερινο αμαξι ενα ντιζελακι πιστεψε με αξιζει.
αν και ευτυχως οι βενζινοκινητηρες εξελισσονται τοσο πολυ που δεν θα πρεπει....με τους ντιζελ στον ηχο τα χαλαμε...
απαισιος...υπάρχουν τα tsi, turbo benzina, multiair, κλπ που κάνουν την ζωή των ντίζελ
μαζι σου...
ειδικα τα Τsi Golf.... -
οι Ελληνες ξερουν BMW και Μercedes μονο
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αγοραζουμε με βαση τον γειτονα το σημα τη μουρη και μετα τις αναγκες μας.H 'μούρη' δεν είναι ανάγκη;;;;
Απλά, κάποιοι την αξιολογούν υψηλότερα απ' ότι άλλοι...
Από την άλλη θα συμφωνήσω ότι όλες οι μπλε BMW είναι
-
Ε τώρα, ξέρεις, είναι πιο αγνή η ανάγκη πχ για αίσθηση από την ανάγκη για μούρη.
Όπως πχ ο στριφτερός τύπος είναι πιο αγνός και ηθικός από αυτόν που κάνει ανοίγματα σε ευθεία.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βασικά, αναρωτιέμαι ποια είναι τα σωστά κριτήρια για ν’ αγοράσεις ένα αυτοκίνητο; Πχ, εγώ αγόρασα σαν οικογενειακό ένα πολυμορφικό, για τον πατέρα μου έκανα εντελώς λάθος επιλογή και θα έπρεπε να είχα αγοράσει κάτι σαν το s40 1.6 sedan... (μου το πρότεινε σοβαρά...) Για εμένα όμως η Νίτσα ήταν η σωστή λύση (ανεξαρτήτως της μ@λ@κί@ς της αντιπροσωπείας, αυτό είναι άλλο θέμα).Σημασία έχει ότι για σένα ήταν η ορθή επιλογή.
Εγώ, από την άλλη, δεν μπορώ να φανταστώ το γιατί η δημιουργία οικογένειας θα πρέπει να μας οδηγεί σε εξωφρενικές επιλογές τύπου mpv.
Από την στιγμή που χρειάζομαι το πολύ 4 θέσεις και γύρω στα 400lt αποσκευές, και μια Μ3 με καλύπτει άνετα στην εξυπηρέτηση των αναγκών μου. Και το καρότσι θα χωρέσει πίσω, και το παιδάκι πρόβλημα χώρου δεν θα έχει, και όλοι ευχαριστημένοι. Δηλαδή ένα minimum (δικό μου) αναγκών το καλύπτει, σίγουρα όχι με την πρακτικότητα και την άνεση ενός μεγαλύτερου 5d π.χ., αλλά θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα. -
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Εγώ, από την άλλη, δεν μπορώ να φανταστώ το γιατί η δημιουργία οικογένειας θα πρέπει να μας οδηγεί σε εξωφρενικές επιλογές τύπου mpv.
Από την στιγμή που χρειάζομαι το πολύ 4 θέσεις και γύρω στα 400lt αποσκευές, και μια Μ3 με καλύπτει άνετα στην εξυπηρέτηση των αναγκών μου. Και το καρότσι θα χωρέσει πίσω, και το παιδάκι πρόβλημα χώρου δεν θα έχει, και όλοι ευχαριστημένοι. Δηλαδή ένα minimum (δικό μου) αναγκών το καλύπτει, σίγουρα όχι με την πρακτικότητα και την άνεση ενός μεγαλύτερου 5d π.χ., αλλά θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα.Απλά έγινε με προοπτική διατήρησής του για αρκετά χρόνια (ελπίζω πάνω από 10) και σε συνδυασμό με διατήρηση ως δεύτερου ενός πιο ζμπορ (όσο σπορ μπορεί να θεωρηθεί το 206).
Ειλικρινά πάντως, αν το δεις από αυτή την οπτική (ότι θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για οικογενειακά βάρη) είναι ιδανικό!
Αλλά είπαμε... περί ορέξεως... Εδώ έχω ακούσει περίπτωση που έχει προσαρμόσει παιδικό καθισματάκι σε Elise (η μαμά δεν ξέρω αν τον έχει δολοφονήσει ακόμα... )
-
Εδώ έχω ακούσει περίπτωση που έχει προσαρμόσει παιδικό καθισματάκι σε Elise (η μαμά δεν ξέρω αν τον έχει δολοφονήσει ακόμα... )Μάλλον δεν το έχει δει ποτέ γιατί...δεν χωράει για να έρθει κι αυτή μαζί.
-
Ο τίτλος του thread μου φαίνεται πολύ αστείος. Αν δέν ξέρω εγώ (ή ο καθένας μας) να αγοράσω αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου τότε ποιός ξέρει, ο γείτονας?
Απλά μάλλον δέν μπορούμε να δεχτούμε οτι κάποιος μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικά κριτήρια απο τα δικά μας στην επιλογή του αυτοκινήτου και τον στιλητεύουμε λέγοντας οτι είναι πρόβατο, δέν ξέρει τι του γίνεται κτλ.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο τίτλος του thread μου φαίνεται πολύ αστείος. Αν δέν ξέρω εγώ (ή ο καθένας μας) να αγοράσω αυτοκίνητο που να καλύπτει τις ανάγκες μου τότε ποιός ξέρει, ο γείτονας?Απλά μάλλον δέν μπορούμε να δεχτούμε οτι κάποιος μπορεί να έχει εντελώς διαφορετικά κριτήρια απο τα δικά μας στην επιλογή του αυτοκινήτου και τον στιλητεύουμε λέγοντας οτι είναι πρόβατο, δέν ξέρει τι του γίνεται κτλ.
Ακριβώς...
-
Αυτό είναι υποκειμενικό. Μια παροιμία λέει 'άπλωσε τα πόδια σου μέχρι εκεί που φτάνει η κουβέρτα σου'.
Θες να πάρεις αυτοκίνητο για 'μούρη'; Παρ΄το, μαγκιά σου. Θες να πάρεις αυτοκίνητο πιο γρήγορο απ'του γείτονα; Παρ'το, μαγκιά σου. Θες να πάρεις αυτοκίνητο και να το τιγκάρεις με 32 ηχεία και 12 σουμπ; Παρ'το, μαγκιά σου. Όταν δεν θα μπορείς να το συντηρήσεις, να το ξεπληρώσεις, να το γεμίσεις μπετζίνα επειδή ακρίβυνε και η τσέπη άδειασε, μη χαλαστείς που θα το πουλήσεις ή θα στο πάρει η τράπεζα...
Το παραπάνω ισχύει για πολλούς συμπολίτες μας, ένα μεγάλο ποσοστό.
Υπάρχουν βέβαια και 'οι άλλοι'. Που αγόρασαν αυτοκίνητο σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Την ταχύτητα, την ικανότητα οδήγησης εκτός δρόμου, την οικογένεια, τα ταξίδια, την οικονομία, το περιβάλλον, κτλ. Άνθρωποι που μέτρησαν/έψαξαν/ρώτησαν πριν αγοράσουν. Που είδαν αν η τσέπη τους αντέχει ή που είναι ολιγαρκείς και δεν θέλουν κάτι παραπάνω, απλώς να κάνουν τη δουλειά τους.
Όταν μιλάμε για κρίση και οι καφετεριοταβέρνες είναι φουλ, δε μπορούμε να λέμε ότι γνωρίζουμε. Όταν λέμε για ανεργία, αλλά έχουμε από 1-2 κινητά ο καθένας, 2 ή/και 3 αυτοκίνητα κάθε σπίτι, αγοράζουμε με 72 άτοκες την τελευταία 46 plasma/LCD τηλεόραση, δε μπορούμε να πούμε ότι ξέρουμε....
-
Οι περισσοτεροι απο μας νομιζω οτι εχουν ενα κομποδεμα και γι αυτο το λογο αισθανονται ασφαλεις...Σε 5-6 μηνες που τα πραγματα θα εχουν γινει πιο ζορικα τοτε θ αρχισουν να αδειαζουν οι καφετεριες οι ταβερνες και ολα τα σχετικα...
Οταν ο ελληνας εχει ξεφτιλισει τα iPhone, τα Armani και γενικα οτι ακριβο υπαρχει τι να λεμε...αλλα το μελλον δεν θα ειναι το ιδιο καλο συνεχιζοντας με την ιδια καταναλωτικη συνειδηση...Το Σεπτεμβρη απολυθηκα απο το στρατο και στη συνεχεια ειπα να βρω δουλεια. Εμενα στη Πατρα και ηρθα για δουλεια στην Αθηνα. Υπολογιζα οτι θα παιρνω περιπου 1200 (υπολογιζα στο βασικο του μηαχνικου) θα και με μικρη βοηθεια απο τους γονεις (για εξοδα σπιτιου και τα σχετικα) υπολογιζα οτι θα βγαινω ανετα και ελεγα σιγα σιγα να αντικαταστησω το cliaκι μ ενα μεγαλυτερο για πιο ανετα ταξιδια κυριως, αφου κανω το Αθηνα - Πατρα καθε 2η βδομαδα πλεον.
Βεβαια ηταν αρκετα ουτοπικα ολ αυτα, η εταιρεια μου πε 900 και αν θες οποτε με τη κριση και την ανεργια αισθανομαι σχεδον τυχερος πλεον που χει βρεθει και αυτη δουλεια. Τα νοικια στην αθηνα χαλαρα +150-200 σε σχεση με αυτα που υπολογιζα οποτε η βοηθεια των γονιων ειναι μεγαλυτερη. Αυτα που βγαζω ειναι σχεδον τα 3/5 απ τα εξοδα μου και ζω σχετικα σφιγμενα αλλα τα εξοδα σπιτιου κοινοχρηστα σουπερ μαρκετ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλεον. Οποτε η αντικατασταση του clio αναβαλεται επ αοριστον και πλεον το χαιρομαι γιατι μπορουμε να κινουμε με καταναλωσεις 6-6.5 l /100km...
Γιατι τα λεω ολα αυτα;
Εγω εχω την ασφαλεια των γονιων μου, αλλοι εχουν την ασφαλεια του κομποδεματος, αλλοι προς το παρον δεν εχουν βιωσει λογω επαγγελματος τη κριση ομως σιγα σιγα τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα και τοτε θα πρεπει οντως να αλλαξουμε τις συνηθειες μας και να αναπροσδιοριζουμε τη στρατηγικη που ακολουθουμε στη ζωη μας.
Καπως ετσι θα μαθουμε να αγοραζουμε και το αυτοκινητο που αντεχει η τσεπη μας, ειτε σε αγορα ειτε σε συντηρηση..
Μπορει να ειμαι και λιγο off topic αλλα δεν πειραζει ειπα και τον πονο μου...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Οι περισσοτεροι απο μας νομιζω οτι εχουν ενα κομποδεμα και γι αυτο το λογο αισθανονται ασφαλεις...Σε 5-6 μηνες που τα πραγματα θα εχουν γινει πιο ζορικα τοτε θ αρχισουν να αδειαζουν οι καφετεριες οι ταβερνες και ολα τα σχετικα...
Οταν ο ελληνας εχει ξεφτιλισει τα iPhone, τα Armani και γενικα οτι ακριβο υπαρχει τι να λεμε...αλλα το μελλον δεν θα ειναι το ιδιο καλο συνεχιζοντας με την ιδια καταναλωτικη συνειδηση...Το Σεπτεμβρη απολυθηκα απο το στρατο και στη συνεχεια ειπα να βρω δουλεια. Εμενα στη Πατρα και ηρθα για δουλεια στην Αθηνα. Υπολογιζα οτι θα παιρνω περιπου 1200 (υπολογιζα στο βασικο του μηαχνικου) θα και με μικρη βοηθεια απο τους γονεις (για εξοδα σπιτιου και τα σχετικα) υπολογιζα οτι θα βγαινω ανετα και ελεγα σιγα σιγα να αντικαταστησω το cliaκι μ ενα μεγαλυτερο για πιο ανετα ταξιδια κυριως, αφου κανω το Αθηνα - Πατρα καθε 2η βδομαδα πλεον.
Βεβαια ηταν αρκετα ουτοπικα ολ αυτα, η εταιρεια μου πε 900 και αν θες οποτε με τη κριση και την ανεργια αισθανομαι σχεδον τυχερος πλεον που χει βρεθει και αυτη δουλεια. Τα νοικια στην αθηνα χαλαρα +150-200 σε σχεση με αυτα που υπολογιζα οποτε η βοηθεια των γονιων ειναι μεγαλυτερη. Αυτα που βγαζω ειναι σχεδον τα 3/5 απ τα εσοδα μου και ζω σχετικα σφιγμενα αλλα τα εξοδα σπιτιουμ κοινοχρηστα σουπερ μαρκετ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλεον. Οποτε η αντικατασταση του clio αναβαλεται επ αοριστον και πλεον το χαιρομαι γιατι μπορουμε να κινουμε με καταναλωσεις 6-6.5 l /100km...
Γιατι τα λεω ολα αυτα;
Εγω εχω την ασφαλεια των γονιων μου, αλλοι εχουν την ασφαλεια του κομποδεματος, αλλοι προς το παρον δεν εχουν βιωσει λογω επαγγελματος τη κριση ομως σιγα σιγα τα πραγματα θα γινουν πολυ χειροτερα και τοτε θα πρεπει οντως να αλλαξουμε τις συνηθειες μας και να αναπροσδιοριζουμε τη στρατηγικη που ακολουθουμε στη ζωη μας.
Καπως ετσι θα μαθουμε να αγοραζουμε και το αυτοκινητο που αντεχει η τσεπη μας, ειτε σε αγορα ειτε σε συντηρηση..
+1
Είμαστε ακόμα στην αρχή, δεν έχουν σφίξει τα πράγματα. Όταν τα κομποδέματα θα αρχίσουν να στερεύουν θα φανεί πραγματικά η κατάσταση.
Όσο για τη γενιά μας, για πολλά χρόνια δε θα βγαίνουμε πέρα χωρίς βοήθεια από τους γονείς. Και δεν ξέρω πόσο καιρό θα πάρει, και αν θα το καταφέρουμε όλοι, το να απεξαρτητοποιηθούμε απ την ανάγκη για οικονομική βοήθεια. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Βεβαια ηταν αρκετα ουτοπικα ολ αυτα, η εταιρεια μου πε 900 και αν θες οποτε με τη κριση και την ανεργια αισθανομαι σχεδον τυχερος πλεον που χει βρεθει και αυτη δουλεια. Τα νοικια στην αθηνα χαλαρα +150-200 σε σχεση με αυτα που υπολογιζα οποτε η βοηθεια των γονιων ειναι μεγαλυτερη. Αυτα που βγαζω ειναι σχεδον τα 3/5 απ τα εσοδα μου και ζω σχετικα σφιγμενα αλλα τα εξοδα σπιτιουμ κοινοχρηστα σουπερ μαρκετ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλεον. Οποτε η αντικατασταση του clio αναβαλεται επ αοριστον και πλεον το χαιρομαι γιατι μπορουμε να κινουμε με καταναλωσεις 6-6.5 l /100km...
Γιατι τα λεω ολα αυτα;
ολοσωστος σε ολα.
-
Δεν ξέρω αν ξέρουμε να αγοράζουμε (αξιολογούμε,τεστάρουμε κλπ) αυτοκίνητα , αλλά σύντομα θα χρειαστούμε πληροφορίες και συγκριτικά για τα ακόλουθα μέσα μετακίνησης!

-
Από το http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=42964&p=1832597#p1832597
'παιδιά τα παράπονα στην ford που το είχε (το ESP) σαν εχτρα εξοπλισμό ! **Δηλαδή δεν κατάλαβα **πρέπει να εγώ ,που είμαι ένας μέσος ελληνας ασχετος από τεχνολογία αυτοκινήτων οδηγος ,να ξέρω ότι πρέπει να βάλω ESP ?Είχα και στο χωριό μου Esp ???'Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως το esp επρεπε να το ξέρει?
Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως 'για το ESP το συζητησα με τον πατερα μου και του ειπα να ακυρωσω την παραγγελια και να παρω αλλο και μου λεει ,'ασε το ESP και τις μαλακιες, εγω δηλαδη στον καιρο μου ειχα ESP ?ματια και χερια δεν εχεις ?'
Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως ο ίδιος ο πωλητής σαν σωστός επαγγελματίας θα έπρεπε να του το προτείνει αλλά δεν το έκανε γιατί είχε ετοιμοπαραδοτο να δώσει?
Και πολλά άλλα ερωτηματα ...Μετά απο αυτό ... δεν ξέρω αν είναι μεμονωμένο περιστατικό ή γενικό φαινόμενο ... μήπως 'ο Έλληνας ΔΕΝ ξέρει να αγοράζει αυτοκίνητο'?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Από το http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=42964&p=1832597#p1832597
'παιδιά τα παράπονα στην ford που το είχε (το ESP) σαν εχτρα εξοπλισμό ! **Δηλαδή δεν κατάλαβα **πρέπει να εγώ ,που είμαι ένας μέσος ελληνας ασχετος από τεχνολογία αυτοκινήτων οδηγος ,να ξέρω ότι πρέπει να βάλω ESP ?Είχα και στο χωριό μου Esp ???'Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως το esp επρεπε να το ξέρει?
Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως 'για το ESP το συζητησα με τον πατερα μου και του ειπα να ακυρωσω την παραγγελια και να παρω αλλο και μου λεει ,'ασε το ESP και τις μαλακιες, εγω δηλαδη στον καιρο μου ειχα ESP ?ματια και χερια δεν εχεις ?'
Πως μπορείς να εξηγήσεις σε ένα νεαρό άτομο πως ο ίδιος ο πωλητής σαν σωστός επαγγελματίας θα έπρεπε να του το προτείνει αλλά δεν το έκανε γιατί είχε ετοιμοπαραδοτο να δώσει?
Και πολλά άλλα ερωτηματα ...Μετά απο αυτό ... δεν ξέρω αν είναι μεμονωμένο περιστατικό ή γενικό φαινόμενο ... μήπως 'ο Έλληνας ΔΕΝ ξέρει να αγοράζει αυτοκίνητο'?
Κοιταξε αλλο το να παραλειπει την ασφαλεια και το αλλο να μην ξερει.Οταν δεν ξερεις να αγοραζεις αυτοκινητο σημαινει πως οταν αγοραζεις κατι το αγοραζεις επειδη θελεις απλα να μπεις στο ματι του αλλου η το αγοραζεις επειδη σου αρεσε και δεν σου χρειαζεται και το βλεπεις να καθεται τσαμπα η οτι δεν μπορεις να το συντηρησεις.Τωρα οι παραλειψεις στην ασφαλεια ειναι ειτε επειδη δεν εχεις λεφτα ειτε επειδη δεν εχεις μυαλλο.
-
Ενα κινητο τηλεφωνο αγοραζεις και ψαχνεις μερες και μερες για χαρακτηριστικα και συγκρισεις και οταν αγοραζεις αυτοκινητο δεν το ψαχνεις καθολου;Δεν αγοραζεις δυο περιοδικα ,δεν ψαχνεις στο ιντερνετ ;Ετσι μπαινεις στην αντιπροσωπεια και λες θελω ενα τετοιο;Τα θελουν και τα παθαινουν.
-
Κατα τη γνωμη μου ξερουμε να αγοραζουμε αυτοκινητο.
Ολοι ξερουν με τι αμαξι,
θα κανουν οικονομια
θα πουλησουν μουρη
θα οδηγησουν ανετα
θα οδηγησουν γρηγορα
θα πανε στο βουνο
κτλ κτλΑπλα πολλες φορες ιεραρχουν τις αναγκες τους λαθος.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Απλα πολλες φορες ιεραρχουν τις αναγκες τους λαθος.
Τις περισσότερες φορές το λάθος είναι στα μάτια άλλων, άρα για τον αγοραστή δεν υφίσταται... κάποιες φορές ο αγοραστής καταλαβαίνει το λάθος του και το έχει στα υπόψη...
-
Απλα πολλες φορες ιεραρχουν τις αναγκες τους λαθος.
Τις περισσότερες φορές το λάθος είναι στα μάτια άλλων, άρα για τον αγοραστή δεν υφίσταται... κάποιες φορές ο αγοραστής καταλαβαίνει το λάθος του και το έχει στα υπόψη...
Σωστο.
Αλλα πολλες φορες καποιος αγοραζει 4χ4 2.0l για 'να τραβαει τη βαρκα' (2 φορες ολες και ολες το καλοκαιρι) και τον υπολοιπο χρονο παραπονιεται για την καταναλωση του.
Εαν εκανε συνειδητο 'λαθος', δε θα επρεπε να παραπονιεται...
Ξερουν οι Ελληνες να αγοραζουν αυτοκινητο?