-
Vincenzo ειναι πολυ ωραια το καλοκαιρακι πισω στον κηπο! Η Γλυφαδα πασχει κυριως απο υποδομες, το φαγητο βρισκεται.
Βλεπω οτι το Amigos τα ιδια προκαλει σε ολους
TGI μου τη βιδωνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ που πρεπει κλασικα να περιμενεις 15-20 λεπτα -
To Αmigos εχει αλλαξει θεσεις και ονοματα αρκετες φορες στο παρελθον
Δυσκολο πραγμα ο κιμας -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μπιφτεκούπολη είναι ο κλέψας του κλέψαντος, σου φέρνουν 2-3 μπιφτέκια σε μέγεθος κεφτέ και το χρεώνουν και 8€'Γλυφαδιωτισσα ',ειναι περιπου στην αρχη της μπιφτεκούπολης (ή στο τελος αν ξεκινας απο την μερια της πλατείας)
Η καλυτερη ταβερνα με λογικες τιμες και μεγαλες μεριδες,και το γεμιστο μπιφτεκι ...αλλα καμια σχεση με gourmet ετσι; -
Πάντως, για να είμαστε ακριβείς, το περιστατικό στο amigos συνέβη πριν από αρκετά χρόνια. Οι τελευταίες επισκέψεις (καλοκαίρι 2009 η τελευταία) ήταν αναίμακτες. Άρα οι αλλαγές στη διεύθυνση κάτι έκαναν.
p.s. Το tgi έχει επιτέλους και τηλεφωνική κράτηση. Ένα τηλεφωνάκι λίγο πριν πάμε και συνήθως δεν περιμένουμε καθόλου.
-
Περί Γλυφάδας :
Δεν πάσχει ακριβώς από καλό φαγητό αλλά από πολύ καλό φαγητό
Ακόμα 2 καλούτσικα ιταλικά είναι το 'Peccati di Gola' στην Κύπρου και το 'Dulcis in Fundo' στα σύνορα Γλυφάδας - Βούλας στην Πρίγκηπος Πέτρου (σκάρτα 5 λεπτά περπάτημα από το σπίτι μου)...Κανένα από τα 2 δε λέει τίποτα αλλά επίσης κανένα από τα 2 δεν είναι κακό (είναι από τα μαγαζιά που πρέπει να βρεις σε ποια πιάτα τα 'καταφέρνουν'). Προτιμώ μάλλον το 'Dulcis in Fundo' αν και την τελυταία φορά που πήγα - πρόσφατα - στο 'Peccati di Gola' έφαγα μια καλή καυτερή pizza diavola.
Ο 'Antonio' στην Κύπρου ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα και τον έχω κόψει πολλά χρόνια τώρα, θα ξαπαναπήγαινα όμως μια δόση μετά από τόσο καιρό.
Φαγητό που πλησιάζει κάπως στο 'πολύ καλό' έχω φάει (χωρίς να θυμάμαι καθόλου τί ακριβώς) στη Γλυφάδα στο Pere ubu πριν αρκετό καιρό, αλλά επίσης έχω ακούσει και πολύ άσχημα σχόλια (βρέθηκε χαρτοπετσέτα μέσα σε σαλάτα και δεν ίδρωσε το αυτάκι τους να απολογηθούν ή να κάνουν κάποια χειρονομία 'συγγνώμης').
Έχει και Far East η Γλυφάδα αλλά επειδή παραγγέλνω από εκεί delivery το 'υποτιμώ' (δεν είναι κακό φυσικά κάθε άλλο, ιδίως για delivery) -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
p.s. Το tgi έχει επιτέλους και τηλεφωνική κράτηση. Ένα τηλεφωνάκι λίγο πριν πάμε και συνήθως δεν περιμένουμε καθόλου.
Ωπα αυτο δεν το ηξερα. Πρεπει να ειναι πολυ φρεσκο
Πριν 2 εβδομαδες που πηγα γινοταν ο κακος χαμος. Μου ειπε 20 λεπτα, εκανα την κλασικη βολτα στα μαγαζια και οταν γυρισα περιμενα αλλο ενα τεταρτοO Antonio οταν πηγαινα μου αρεσε και τον εκοψα χωρις λογο τωρα που το σκεφτομαι Το Peccati di Gola ειναι ωραιο αν δεν το μπερδευω με καποιο αλλο.
-
Peccati di Gola παιζει να ειναι το χειροτερο Ιταλικο στην Γλυφαδα,πηγα μια φορα κοντά οταν ανοιξε, εφαγα κατι καμμένα (από πυρκαγιά;) και ποτε ξανα.
Ο Αντονιο εχει χαλασει πολυ,δεν τον συστηνω. -
Nα βάλω και εγώ ενα + στο Vicenzo. Εχω πάει πάνω απο 20 φορές τα τελευταία 7-8 χρόνια, σταθερά καλή ποιότητα υπηρεσιών και πιάτων. Και έχει την καλύτερη ίσως mozzarella που σερβίρεται σε μαγαζιά στην Ελλάδα, (αρκετά ' φρέσκια', θα αναλύσω σύντομα σε άλλο τοπικό τα σημεία που αφορούν στην καλή ποιότητά της), γιατί τα περισσότερα 'ιταλικά' μαγαζιά, υποτίθεται ότι σερβίρουν mozzarella......
ΤGI Fridays και τα παρεμφερή Αμερικανοεστιατόρια (APPLEBEES κλπ), δεν με ενθουσίασαν ποτέ, παρότι προσπάθησα επανηλειμμένα, πλην του Jackson΄s Hall το οποίο εινaι μακράν το καλύτερο του είδους, αλλά και πάλι ....
Τέλος τα Μax Perry δεν έχουν κάτι να μου πούν, εκτός απο τα σοκολατάκια. Λοιπά γλυκά, σε 2 είδη που δοκίμασα ...
Για τους Γλυφαδιώτες , μάλλον η 'ΑΝΕΜΩΝΗ' ειναι μακράν καλύτερη, όμως κάπως τσιμπημένη στις τιμές. Αλλά αν τη συγκρίνω με τη 'Δέσποινα' (που ποτέ δεν κατάλαβα τι προσφέρει και είναι τόοοσο ακριβότερη), η ΑΝΕΜΩΝΗ !Σταματάω εδώ. Άλλωστε, δεν ειναι και ακριβώς gourmet τα παραπάνω, ειναι όμως μεσημέρι και η ώρα δύσκολη ....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ωπα αυτο δεν το ηξερα. Πρεπει να ειναι πολυ φρεσκο
Πριν 2 εβδομαδες που πηγα γινοταν ο κακος χαμος. Μου ειπε 20 λεπτα, εκανα την κλασικη βολτα στα μαγαζια και οταν γυρισα περιμενα αλλο ενα τεταρτοΣίγουρα ισχύει στο fridays της Γλυφάδας (τουλάχιστον ίσχυε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, που πήγα τελευταία φορά) και νομίζω ότι είχε ξεκινήσει κάνα χρόνο. Για τα υπόλοιπα δεν είμαι σίγουρος αν παίζει τηλεφωνική κράτηση (στου Κεφαλαρίου πάντως δεν ξαναπάτησα από τότε που είδα την Τερέζα να τρώει το φαγητό μας )
-
Στα ζαχαροπλαστεια και στην κατηγορια gourmet στην Γλυφαδα υπαρχει μονο το Fresh που ειναι κορυφη και πιασοκωλέ.
Το μονο ειναι οτι ειναι απλως αδυνατον να παρκαρεις εκει που βρισκεται (απεναντι σχεδον από το Vincezo που λετε) -
έφαγα απερίγραπτη μηλόπιττα που μου είχανε φέρει δώρο από το Μέλισσα στο Περιστέρι
-
Το Fresh πράγματι παίζει μόνο του στην κατηγορία, είναι πολύ μπροστά. Σχεδόν αποκλειστικά πλέον αγοράζω από εκεί.
Προχτές πήρα και πήγα σπίτι φίλου ένα γλυκό που είχε 3 είδη σοκολάτας και κουαντρώ και ήταν -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στα ζαχαροπλαστεια και στην κατηγορια gourmet στην Γλυφαδα υπαρχει μονο το Fresh που ειναι κορυφη και πιασοκωλέ.
Το μονο ειναι οτι ειναι απλως αδυνατον να παρκαρεις εκει που βρισκεται (απεναντι σχεδον από το Vincezo που λετε)Ειναι ακριβως απεναντι απο την κρεπερι. Οι παλιοι Γλυφαδιωτες το ξερουν το κολπο: παρκαρεις ΠΑΝΤΑ στον.... αποπαραπανω δρομο που βγαζει στον πεζοδρομο για την παιδικη χαρα. Ειναι 2 λεπτα περπατημα.
ΜΑΧ PERRY ανοιξε και στην Γουναρη. Τα γλυκα του ειναι πολυ πολυ μετρια αλλα το σοκολατακια του μου αρεσουν πολυ. Ακουω παντως οτι επιχειρηματικα κινειται καπως... υποπτα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Το Fresh πράγματι παίζει μόνο του στην κατηγορία, είναι πολύ μπροστά. Σχεδόν αποκλειστικά πλέον αγοράζω από εκεί.
Προχτές πήρα και πήγα σπίτι φίλου ένα γλυκό που είχε 3 είδη σοκολάτας και κουαντρώ και ήτανΔηλαδή άμα ξανάρθω να μην έρθω με άδεια χέρια;
Να περάσω από Μελόζα; -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Προχτές πήρα και πήγα σπίτι φίλου ένα γλυκό που είχε 3 είδη σοκολάτας και κουαντρώ και ήτανΔηλαδή άμα ξανάρθω να μην έρθω με άδεια χέρια;
Να περάσω από Μελόζα;Έχεις ακούσει τους γονείς που λένε στα παιδάκια : 'μην κοιτάς τί κάνω εγώ, το άλλο είναι το σωστό' ε αυτό
-
κοιτάξτε στην επόμενη αριστέρωση να μην έχει σοκολάτα, ο μγιακωβος θα την πληρώσει πάλι
-
Μάθανε ότι γ@μιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι
Μην ανησυχείτε την επόμενη φορά θα φροντίσω να έχω dessert αντάξιο της Υψηλότητάς σας, Sire -
русский шоколад
вкусно и дешево -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μάθανε ότι γ@μιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι
Μην ανησυχείτε την επόμενη φορά θα φροντίσω να έχω dessert αντάξιο της Υψηλότητάς σας, Sireάσε, θα σου φτιάξω τυραμισου με τα χεράκια της
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Όπως στα λέει ο Asimov : γράφουν συνέχεια εκεί.
Τα αυτοκίνητα τριγύρω είναι φορτωμένα κλήσεις, αν ρίξεις μια ματιάΕπειδή μ' αρέσει το Οικείο θα ξαναβρεθώ εκεί, ούτως ή άλλως πάω συχνά. Θα το κοιτάζω από δω και πέρα.
Προ μιάμιση ώρας είπα να πάω να περπατήσω όπως κάθε παππούδι που σέβεται τον εαυτό του και πέρασα από τη Νυμφών. Ε γέλασα πολύ καθώς υπήρχε περιπολικό παρκαρισμένο και 3 μπάτσοι ταυτόχρονα έγραφαν ό,τι υπήρχε στην πλατεία.
Όλα πήραν τη ροζ κλησούλα τους και μπήκε λίγο χρώμα στην πλατεία
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)