-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@Nikos!, κακή δεν θα την πω αλλά όντως δεν την πάω. Τη θεωρώ μια φτιαγμένη 135i. Δεν είναι κάτι κακό αυτό αλλά δεν είναι και απο τις μερακλιδικες κατασκευές τους. Ααα και χεστηκα για τη ροπή!
Sent from me.
Για ψαξε λιγακι περι τινος προκειται στην πραγματικοτητα. Δεν εχει σχεση με κανονικη 135, κ αμα δεις με το τι ειναι φορτωμενη θα δεις οτι παραειναι μερακλιδικη κατασκευη.
Εννοείς αυτά περί πλαισίου Ε92 και λοιπά? Αν ναι, δεν πείθομαι καθόλου από τους γερμαναράδες. Το μαρκετίνγκ τους (και τα ψέματα τους) έχουν ξεπεράσει προ πολλού των Ιταλών, που κάποτε ήταν μανούλες.
Το μερακλίδικο πήγαινε στον κινητήρα πιο πολύ. Κάθε Μ είχε έναν κινητήρα φτιαγμένο σε λίγα κομμάτια (λίγες χιλιάδες έστω) φτιαγμένο για μοντέλα Μ και μόνο και όχι μετάγγιση κινητήρα από κάποιο 'Ταπεινό' μοντέλο με άλλο πρόγραμμα. Η 1Μ (στο δικό μου μυαλό) είναι μια φτιαγμένη 135. Πολύ καλό αλλά όχι 'μερακλίδικο'. Είναι σαν να πας να πάρεις το Golf το GTI και η VW να σου πουλούσε για σπέσιαλ το GTI Edition 35 (αν έβαζε και ένα μπλοκέ δλδ).
Κάπως έτσι τα βλέπω εγώ χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι είναι και σωστά.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Διαφωνουμε αλλα δεν ειναι κακο.
Εγω παντως θα συνεχισω να μην θεωρω γνησιο κουπε την 1μ (και το σιροκο για να δωσω ενα 2ο παραδειγμα).Sent from my GTΙ-9100 using Tapatalk
Μα το σιρόκο είναι δυο όγκων.
Μα αυτό είναι που εννοώ. Επειδή το πουλάει σαν κουπέ η vw σημαίνει ότι είναι γνήσιο κουπέ? Με την λογική των εταιριών και το Γκολφάκι το δίπορτο, κουπέ πρέπει να το λέμε.
Δύο όγκων πάντως σε κουπέ η bmw μίλησε πριν χρόνια (ο Bangle ο θεός μίλησε δλδ αλλά τεσπα) και έβγαλε αυτό:
Tώρα αν αυτό το μπάζο :
η BMW το πουλάει σαν κουπέ (ή σαν όμορφο ) είναι αποκλειστικά δικό της πρόβλημα και όχι δικό μου.
-
Τι εννοεις δεν πειθεσαι? Εμπρος αναρτηση, ολος ο πισω αξονας, κρεμαγιερα κ φρενα απο Μ3. Λες να βγηκαν κ να λενε ψεμματα σε ολο το κοσμο?
-
Δεν ειναι σωστο Σπυρο. Φτιαγμενες 135i θα βρεις πολλες. 1Μ μια.
Εχουν παρει αναρτησεις/πλαισιο απο μια Μ3 Ε92 εχουν βελτιωσει το μοτερ και βγηκε η 1Μ.
Παντως η Μ μη ξεχνας οτι ειναι πρακτικα βελτιωτης κατα μια πολυ ευρυτερη εννοια. Παιρνει το αυτοκινητο απο το εργοστασιο, το εξελισει, το βελτιωνει και φτανει στις εκθεσεις αυτο που βλεπεις.
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
-
Προφέσσοαρα η 2η σου φωτό δεν φαίνεται, αλλά να ξέρεις ότι η τωρινη Ζ4 είναι ΠΟΛΥ ομορφότερη της 1ης!
Αυτά από τον αντιπρόεδροεδρο της ατμοσφαιρικής λέσχης, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν γίνουν εκλογές θα σου την πάρω την προεδρία!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλα τα περιοδικά έχουν βγάλει πολύ ταχύτερη την 1Μ από το RS3 σε πίστα πάντως.who gives a fuck about RS3....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι εννοεις δεν πειθεσαι? Εμπρος αναρτηση, ολος ο πισω αξονας, κρεμαγιερα κ φρενα απο Μ3. Λες να βγηκαν κ να λενε ψεμματα σε ολο το κοσμο?Έχεις κάποια παρουσίαση που να το αναλύει αυτό? Όχι όμως 2-3 κουβέντες στην παρουσίαση. Κάτι επίσημο με σχεδιαγράμματα, φωτό κλπ. Το τι μαλ@κίες λένε οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υποθέτω το γνωρίζει και εσύ.
Nikos!, το σασί πως το χώρεσαν?
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=224433
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=208428
Εδώ έχουν διαφορά 10 εκατοστά περίπου τα μεταξόνια.
Να βελτίωσαν και να ισχυροποίησαν το σασί της 135 και να βάλανε αναρτήσεις καλύτερες (αλουμίνια κλπ) το δέχομαι. Αλλά ότι από κάτω είναι μια Μ3 το θεωρώ απίθανο και ειδικά με αυτή την τιμή-τζάμπα.
Είμαι ανοικτός φυσικά σε αυτόδιορθώσεις.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
Όλα τα περιοδικά έχουν βγάλει πολύ ταχύτερη την 1Μ από το RS3 σε πίστα πάντως.
who gives a f**k about RS3....
Θα σε πάρει μυρωδιά ο vellerefontis κακομοίρη μου, μαύρο φίδι που σ' εφαγε.
Πάντως μεταξύ των δύο και εγώ την 1Μ θα διάλεγα (αν είχα κολλημένο κανένα περίστροφο στον κρόταφο τον γκρίζο). Μπορεί να της έβαζα και ζελατίνες σε black stealth για να μην την βλέπω μέχρι να μπω μέσα. Αλλά, τώρα που το σκέφτομαι, θα έπρεπε να ντύσω και το ταμπλό για να μην το βλέπω. Μπααα, τώρα που το ξανασκέφτομαι, καλύτερα τράβα τη σκανδάλη...
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Όλα τα περιοδικά έχουν βγάλει πολύ ταχύτερη την 1Μ από το RS3 σε πίστα πάντως.
who gives a f**k about RS3....
Θα σε πάρει μυρωδιά ο vellerefontis κακομοίρη μου, μαύρο φίδι που σ' εφαγε.
ειναι μετοχος της audi?
-
Διαφωνουμε αλλα δεν ειναι κακο.
Εγω παντως θα συνεχισω να μην θεωρω γνησιο κουπε την 1μ (και το σιροκο για να δωσω ενα 2ο παραδειγμα).Sent from my GTΙ-9100 using Tapatalk
Μα το σιρόκο είναι δυο όγκων.
Μα αυτό είναι που εννοώ. Επειδή το πουλάει σαν κουπέ η vw σημαίνει ότι είναι γνήσιο κουπέ? Με την λογική των εταιριών και το Γκολφάκι το δίπορτο, κουπέ πρέπει να το λέμε.
Δύο όγκων πάντως σε κουπέ η bmw μίλησε πριν χρόνια (ο Bangle ο θεός μίλησε δλδ αλλά τεσπα) και έβγαλε αυτό:
Αυτο δε θεωρειται 2 ογκων,αλλα 2,5
Για το τσιροτο συμφωνω ρε φιλε .Ουτε εγω το θεωρω coupe! -
Θα σε πάρει μυρωδιά ο vellerefontis κακομοίρη μου, μαύρο φίδι που σ' εφαγε.Είναι φίλος ο Κων/νος, θα μας λυπηθεί...
-
Τι εννοεις δεν πειθεσαι? Εμπρος αναρτηση, ολος ο πισω αξονας, κρεμαγιερα κ φρενα απο Μ3. Λες να βγηκαν κ να λενε ψεμματα σε ολο το κοσμο?
Έχεις κάποια παρουσίαση που να το αναλύει αυτό? Όχι όμως 2-3 κουβέντες στην παρουσίαση. Κάτι επίσημο με σχεδιαγράμματα, φωτό κλπ. Το τι μαλ@κίες λένε οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, υποθέτω το γνωρίζει και εσύ.
Nikos!, το σασί πως το χώρεσαν?
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=224433
http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=208428
Εδώ έχουν διαφορά 10 εκατοστά περίπου τα μεταξόνια.
Να βελτίωσαν και να ισχυροποίησαν το σασί της 135 και να βάλανε αναρτήσεις καλύτερες (αλουμίνια κλπ) το δέχομαι. Αλλά ότι από κάτω είναι μια Μ3 το θεωρώ απίθανο και ειδικά με αυτή την τιμή-τζάμπα.
Είμαι ανοικτός φυσικά σε αυτόδιορθώσεις.
1ον, μπορεις να πεσεις απο κατω κ να τα δεις. 2ον υπαρχουν φωτογραφιες. Αρκει να θες να τα δεις βεβαια...
Ακρα Μ3, αξονας πισω Μ3, κρεμαγιερα κ φρενα Μ3.
2ον ξαναρωταω, θεωρεις οτι μπορει να τα ειπαν ετσι, οπου στο πρωτο αυτοκινητο που παταγε στο δρομο κ με μια απλη παρατηρηση με το ματι θα μπορουσε να φανει το ψεμμα, κ μετα ολος ο κοσμος θα γελαγε με την BMW? Πραγματικα θεωρεις αυτο ως πιθανο σεναριο? Ειναι αστειο ακομα κ να το συζηταμε.
3ον Μεταξονιο ειναι ενα, δεν ειναι 'τα μεταξονια'. Οποτε αν αναφερεσαι στα μετατροχια, αυτα (τα μεγαλυτερα της Μ3) ειναι κ ο λογος για τα τεραστια φτερα. Αν αναφερεσαι στο μεταξονιο, ενα σασσι μπορει να βγει ιδιο με ενα αλλο οσον αφορα σημεια αναρτησεων, γεωμετρια του, κ αλλα 1002, κ απλα να ειναι κοντυτερο. Οποτε, για να απαντησω κ στην ερωτηση σου στον Nikos!, πολυ απλα το κοντυναν.
ΥΓ Βεβαια, την μεταφορα ολης της αναρτησης της Ε92 σε 135, την εχει κανει εδω κ καιρο βελτιωτης. Ειναι βλεπεις bolt on σχεδον στο συνολο της...
-
Καλά εντάξει δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Αλλά και πάλι συνεχίζω να την θεωρώ έναν 'Φρανκενστάιν' της BMW και όχι γνήσιο τέκνο της Μ. Ή μάλλον γνήσιο τέκνο της Μ, αλλά της σύγχρονης. Αυτής που διευθύνεται από μαρκετινγκ μανατζαρέους και όχι από μηχανικούς με 80 κιλά @@ (μηχανικά τέτοια ) ο καθένας. Αυτοί πήγαν σπίτι τους πριν 4-5 χρόνια. Αμέσως δλδ μετά την Μ3 Ε92/Ε90.
Εδιτ: για να γίνω και λίγο σπαστικός( ), η το σασί της Μ3 μπορεί να έχει ή τις αναρτήσεις. Όχι και τα δύο ταυτόχρονα. Δεν μπορεί δλδ να πάρεις ένα σασί να κοντύνεις το μεταξόνιο 10 εκατοστά και να φοράς και την ίδια ανάρτηση. Δεν είναι Lego να βγαλεις ένα τουβλάκι. Εκεί καταλήγουν πλέον οι μεγάλες εταιρίες (σε κοινά σασί μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών) αλλά στην εποχή μας δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύκολο να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις ένα σασί. Αλλιώς και η 5αρα θα μπορούσε να έχει το ίδιο σασί με την τριάρα. Καμιά δεκαριά εκατοστά δεν έχουν διαφορά και αυτά?
Χωρίς ειρωνεία τώρα, το 'μεταξόνιο' δεν κλίνεται, είναι άκλιτο σαν το Αιγάλεω π.χ.? Το μεταξόνιο είναι ένα συμφωνώ, η απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες. Αλλά αν θέλεις να πεις τις αποστάσεις των αξόνων δύο αυτοκινήτων πως θα το πεις?
-
Καλά εντάξει δεν θα τσακωθούμε κιόλας. Αλλά και πάλι συνεχίζω να την θεωρώ έναν 'Φρανκενστάιν' της BMW και όχι γνήσιο τέκνο της Μ. Ή μάλλον γνήσιο τέκνο της Μ, αλλά της σύγχρονης. Αυτής που διευθύνεται από μαρκετινγκ μανατζαρέους και όχι από μηχανικούς με 80 κιλά @@ (μηχανικά τέτοια ) ο καθένας. Αυτοί πήγαν σπίτι τους πριν 4-5 χρόνια. Αμέσως δλδ μετά την Μ3 Ε92/Ε90.Χωρίς ειρωνεία τώρα, το 'μεταξόνιο' δεν κλίνεται, είναι άκλιτο σαν το Αιγάλεω π.χ.? Το μεταξόνιο είναι ένα συμφωνώ, η απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες. Αλλά αν θέλεις να πεις τις αποστάσεις των αξόνων δύο αυτοκινήτων πως θα το πεις?
Ναι οκ, μλκια μου, απλα ηθελα να καταλαβω αν εννοουσες μεταξονια (των δυο) ή εκ παραδρομης ηθελες να πεις μετατροχια.
Παντως οπως σου ειπα, δεν ειναι ιδιαιτερος αθλος (επειδη εκανες αναφορα κ στην τιμη), ειναι ολα bolt-on. Η διαφορα ειναι οτι για να κατσουν ολα σωστα, χρειαζονται τα φτερα. Παρακατω το 135 με την αναρτηση της Μ3
οπου φαινεται το ξεχειλωμα για να μπουν μονο τα ακρα βιδωνοντας τα πανω στο στανταρ σασσι της 135. Για να μπει κ ο ολοκληρος πισω αξονα, χρειαζονται κ τα φτερα της 1Μ (βγαινουν δηλαδη ακομα παραεξω τα πισω, κ ακολουθουν τα μπροστα). Κ αφου χρειαζονται αυτα, φτιαχνουμε νεο σασσι (νεο δεν σημαινει απαραιτητα τελειως διαφορετικο) ωστε να εχουμε κ τα pickup points κ γενικοτερα τη γεωμετρια της αναρτησης της Μ3.
Οπως ειπα δηλαδη, δεν εχει καμμια σχεση το ενα αυτοκινητο με το αλλο.
ΥΓ Αν εχεις ορεξη, υπαρχει κ το http://www.realoem.com/bmw/select.do για ωωωωρες ψαξιμο. Εκει θα βρεις τι φοραει το καθε αμαξι.
-
Έγραψες την απάντηση χωρίς να δεις το edit μου. Χαα στην έφερα!
Παλιά τα χάζευα αυτά περί των κωδικών σε vag, bmw τώρα πια δεν έχω διάθεση αλλά και βαριέμαι να κυνηγάω την ουρά μου. Π.χ. στα vag το gti με το s3 και το cupra φοράνε την ίδια σκάστρα. Φυσικά έχουν διαφορετικό κωδικό ΚΑΙ διαφορετική τιμή (της Audi είναι φυσικά...φθηνότερη!!!).
-
Πως δεν μπορεις? Φυσικα κ μπορεις.
Για να το πουμε πιο απλα, ενα παραδειγμα: ξεβιδωνεις ολες τις βιδες που κρατανε το σετ της εμπρος αναρτησης κ του πισω αξονα σε ενα σασσι 1Μ. Σηκωνεις ολο το σασσι κ το κανεις στην ακρη. μετακινεις ενα εκ των δυο (εμπρος αναρτ. ή πισω αξονα() πιο μακρυα απο το αλλο κατα την διαφορα που εχουν τα μεταξονια της Μ3 κ της 1Μ. Φερνεις ενα σασσι Μ3 απο πανω, το κατεβαζεις. Θα κουμπωσουν κ θα βιδωσουν πανω του κανονικα.
-
-edit-
-
Δεν έβαλαν το Μ μπροστά από το νούμερο γιατί το Μ1 ήταν παρμένο.
Η 1Μ κλείνει σπίτια και είναι πιο γρήγορη από την Μ3 Ε46.
Και γ@μώ τ'αυτόκινητα είναι!!!
Άκου τραβεστί Μ...
Τραβεστί Μ είναι η Χ6 και η Χ5 με τη 4κίνηση, όχι η 1Μ.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Πως δεν μπορεις? Φυσικα κ μπορεις.Για να το πουμε πιο απλα, ενα παραδειγμα: ξεβιδωνεις ολες τις βιδες που κρατανε το σετ της εμπρος αναρτησης κ του πισω αξονα σε ενα σασσι 1Μ. Σηκωνεις ολο το σασσι κ το κανεις στην ακρη. μετακινεις ενα εκ των δυο (εμπρος αναρτ. ή πισω αξονα() πιο μακρυα απο το αλλο κατα την διαφορα που εχουν τα μεταξονια της Μ3 κ της 1Μ. Φερνεις ενα σασσι Μ3 απο πανω, το κατεβαζεις. Θα κουμπωσουν κ θα βιδωσουν πανω του κανονικα.
Ναι αλλά τότε δεν χωράει κάτω από την 1Μ. Τους θόλους μπορείς να τους φουσκώσεις για να χωρέσουν τα φαρδύτερα μετατρόχια, δεν μπορείς όμως να τους απομακρύνεις μεταξύ τους. Ίσως λανθάνω αλλά πιστεύω ότι δεν είναι 'εύκολο' να μειώσεις ή να αυξήσεις ένα σασί 10 εκατοστά. Τέσπα, άστα αυτά τώρα. Τη θεωρείς μπάζο απ' τα λίγα ή όχι? Αυτή είναι η ουσία.
Nozomi, έχεις δίκιο. Τραβέλι είναι και μάλιστα από τα άσχημα. Γιατί έχω δει και μερικά που τα ξεχωρίζεις μόνο από το καρύδι στο λαιμό (αν και αυτό εγχειρίζεται πλέον).
Νικο, από τη στιγμή που φοράει διπλοτούρμπινο ενώ θα μπορούσε να σπέρνει εξίσου με έναν μερακλίδικο ατμοσφαιρικό είναι τραβέλι (όπως καταλαβαίνεις έχω χεσμένες τις νόρμες). Να μη σου πω ότι θεωρώ το Χ6Μ πιο 'τίμιο'.... εεεεε ποιος πειράζει το πληκτρολόγιο μου???
-
Κατ΄εμέ η 1Μ είναι μια τραβεστί Μ.
Ίσως γι΄αυτό τον λόγο δεν έβαλαν το Μ μπροστά απ'΄το νούμεροΈχω την εντύπωση ότι φυλάνε τον κωδικό Μ1 για κάτι άλλο, ένα κουπέ σαν το πρώτο Μ1, το πρώτο αυτοκίνητο που είχε στον τίτλο του το γράμμα Μ, και το σπανιότερο. Οπότε βρισκόμενοι σε σχετικό αδιέξοδο, κράτησαν το Μ1 στο συρτάρι και χρησιμοποίησαν τον αντικατοπτρισμό του, το 1Μ.
Τραβεστί το 1Μ δεν είναι, απλώς έχει τραβεστί τίτλο λόγω του παραπάνω.
BMW 1M 2011