-
και οπως σωστα ειπε ο Μanosk, πρωτα αντιδρουν οι καλυτερα βολεμενοι του συστηματος...
Απεργία σε εφορίες και τελωνεία
Απεργούν Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι σε ΔΟΥ και τελωνεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς, στο νέο μισθολόγιο.
Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν στην ανάκληση της συμφωνίας περί «προσωπικής διαφοράς», η οποία θα μειώσει σημαντικά το εισόδημά τους.Το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών θα συνεδριάσει στις 13 του μήνα, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η ερώτησή μου ήταν απολύτως συγκεκριμένη spartan. Άλλο απαντάς.Τί περιμενεις ν΄ακούσεις...??? Θεωρητικά, αν υλοποιούνταν ΟΛΑ τα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας, ναι, ακόμη και προσλήψεις θα μπορούσαν να γίνουν και να βοηθήσουν (προσωρινά όμως) κι αυτές στην περαιτέρω ανόρθωση....Μακροπρόθεσμα βέβαια, πάλι προβλήματα θα δημιουργούσαν και θα αναβίωναν το μοντέλο της στρεβλής ανάπτυξης και προοδου που είχαμε την τελευταία κυρίως (αλλα οχι μόνο) δεκαετία...Του Greek Dream in Dimosio.....
Πρέπει ομως να καταλάβεις οτι 300-400 χιλιάδες απολυσεις, γιατί τοσες θα κανουν τη διαφορά, θα καταστρέψουν την όποια οικονομική δραστηριότητα έχει απομείνει και τα δημοσιονομικά του κρατους (έχει υπολογίσει άραγε κανείς για τί αποζημιώσεις μιλάμε, ή αυτές με καποιο τρόπο δεν θα δινόταν..?? ) θα απολυθούν κι αλλοι Ι.Τ, θα χασουν κι αλλοι Ε.Ε το μεροκάματο, θα κλεισουν κι αλλοι επιτηδευματίες τις επιχειρήσεις τους και θα κανουν επισημη την πτώχευσή του κρατους κι εν τελει 'όλους' μας άνεργους, παρέα με τις 300 χιλιάδες που λέγαμε.....Μπορεί να μη σου αρέσει ουτε εσενα, ουτε εμένα, αλλα ετσι οπως εγιναν τα πραγματα τις τελευταίες 10ετίες, ισχυει το all time classic, αν πάνε αυτοί στον πάτο, μας παίρνουν όλους μαζί τους.....Γι΄αυτό και υποστηρίζω τη μείωση των αποδοχών τους και οχι την απόλυση, οπως το ίδιο υποστήριζα και για τον Ι.Τ και το έχω γραψει κι εδω, αρκετούς μήνες πριν....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και οπως σωστα ειπε ο Μanosk, πρωτα αντιδρουν οι καλυτερα βολεμενοι του συστηματος...Απεργία σε εφορίες και τελωνεία
Απεργούν Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι σε ΔΟΥ και τελωνεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη συμφωνία περί προσωπικής διαφοράς, στο νέο μισθολόγιο.
Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών αντιδρούν στην ανάκληση της συμφωνίας περί «προσωπικής διαφοράς», η οποία θα μειώσει σημαντικά το εισόδημά τους.Το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών θα συνεδριάσει στις 13 του μήνα, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Για να συνεχίζω την ιστορική αναδρομή που ξεκίνησα πριν με τις δηλώσεις Παπουτσή (για τους φτωχούς των 2000 ευρώ) να θυμίσω ότι ο εν λόγω πατρόνε στις αρχές του '10 έλεγε ότι ο κόσμος του **δεν βγαίνει **με πάνω από 8% μείωση αποδοχών...
Και για να μην ξεχνιόμαστε
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Τα είχαμε κάνει όλα αυτά και πήραμε την 5η δόση αλλά...
-Τα δημοσιονομικά ρεκόρ δεν είχαν συνέχεια (αναμενόμενο)
-Τα μέτρα τα είχαμε πάρει αλλά όπως αποδείχθηκε δεν τα εφαρμόσαμε ποτέ (όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων)
-Οι εξαγγελίες έμειναν εξαγγελίες και μάλιστα ψάχναμε τρόπους να κοροϊδέψουμε την τρόικα με μαϊμού εφαρμογή (μισθολόγιο με προσωπική διαφορά...)Λογικό είναι να μην μας δώσουν την 6η δόση αν δεν κάνουμε κάτι χειροπιαστό.
Σωστά Θαναση, αλλα το χειροπιαστό πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είναι ο λοκώς μας, αλλα κάποια σοβαρα μετρα και βήματα οπως η ελαχιστοποίηση των δαπανων των Δημ.Οργανισμών, οι συγχωνεύσεις, το μισθολογιο, τα κλειστα επαγγέλματα (όσα όντως έιναι τεσπα...), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το παραεμπόριο και η παραοικονομία γενικότερα, η είσπραξη κανενός ευρώ απο εκεινη την ωραία λίστα που μας δημοσιεύσανε (αληθεια, χεστε τα 40 δις, αλλα 2 δις απο εκείνη τη λίστα, δεν θα μπορούσαν να τα μαζέψουν το 2012, αντί να συνεχίσουν την νέα εκτακτη εισφορά για 2ο ετος, αν δεχτούμε τεσπα οτι αυτή για το ΄11 ηταν απολύτως αναγκαία....???), μειωση μισθων σε μισθούς ανω των 1000 ευρώ στο Δημόσιο και πολλά αλλα, αλλα πάντως οχι μειωση 50 χιλιάδων (γιατί οχι 70 στην επόμενη) Δ.Υ σε κάθε δόση.
-
Παντως οτι και να λεμε μερικοι δεν αλλαζουν.Εχω πελατη περιφερειάρχη καποιας υπηρεσιας.Γεμιζει το αμαξι του βενζινη με 30-40€ καθε φορα και παντα ψαχνει για καμια ξεχασμενη αποδειξη με μεγαλυτερο ποσο.Δηλωνει στην υπηρεσια του την μεγαλη αποδειξη και του δινουν τα λεφτα πισω.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Τα είχαμε κάνει όλα αυτά και πήραμε την 5η δόση αλλά...
-Τα δημοσιονομικά ρεκόρ δεν είχαν συνέχεια (αναμενόμενο)
-Τα μέτρα τα είχαμε πάρει αλλά όπως αποδείχθηκε δεν τα εφαρμόσαμε ποτέ (όπως η απελευθέρωση επαγγελμάτων)
-Οι εξαγγελίες έμειναν εξαγγελίες και μάλιστα ψάχναμε τρόπους να κοροϊδέψουμε την τρόικα με μαϊμού εφαρμογή (μισθολόγιο με προσωπική διαφορά...)Λογικό είναι να μην μας δώσουν την 6η δόση αν δεν κάνουμε κάτι χειροπιαστό.
Σωστά Θαναση, αλλα το χειροπιαστό πρέπει να καταλάβουν οτι δεν είναι ο λοκώς μας, αλλα κάποια σοβαρα μετρα και βήματα οπως η ελαχιστοποίηση των δαπανων των Δημ.Οργανισμών, οι συγχωνεύσεις, το μισθολογιο, τα κλειστα επαγγέλματα (όσα όντως έιναι τεσπα...), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το παραεμπόριο και η παραοικονομία γενικότερα, η είσπραξη κανενός ευρώ απο εκεινη την ωραία λίστα που μας δημοσιεύσανε (αληθεια, χεστε τα 40 δις, αλλα 2 δις απο εκείνη τη λίστα, δεν θα μπορούσαν να τα μαζέψουν το 2012, αντί να συνεχίσουν την νέα εκτακτη εισφορά για 2ο ετος, αν δεχτούμε τεσπα οτι αυτή για το ΄11 ηταν απολύτως αναγκαία....???), μειωση μισθων σε μισθούς ανω των 1000 ευρώ στο Δημόσιο και πολλά αλλα, αλλα πάντως οχι μειωση 50 χιλιάδων (γιατί οχι 70 στην επόμενη) Δ.Υ σε κάθε δόση.
ολα καλα αλλα ξεχασες οτι δεν τους νοιαζει απο ποιον τα περνουν αρκει να τα παρουν
αμα εστελναν καποιον να ειναι πανω απο τους υπουργους ολη την ωρα σιγα μην βλεπαμε τοση αφαιμαξη απο σχεδον ολο τον ελληνικο λαο και τους βουλευτες να μην εχουν υποστει μια σοβαρη μειωση.. -
Ανακοινώθηκε χτες ΧΑΡΑΤΣΙ για ΟΛΑ τα ακίνητα ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση του ιδιοκτήτη και αν είναι 1η ή 75η κατοικία.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα εισπραχθεί μέσω λογαριασμού ΔΕΗ. (φαντάζομαι το ακούσατε) Καλώς..
Τώρα στον ΣΚΑΙ έβγαλε ανακοίνωση το αγαπημένο παιδί του ΠΑΣΟΚ, ο Φωτόπουλος, στην οποία αναφέρει ότι η ΔΕΗ δεν θα δεχθεί να γίνει φοροεισπρακτικός μηχανισμός!
Ε ρε γέλια που θα έχουμε...
-
το γελιο ειναι οτι δεν εχουν πει εαν θα το πληρωσει ο ιδιοκτητης η ο ενοικιαστης..εκει θα ειναι το γελιο..
-
Ο διοικητής της ΔΕΗ εννοεί ότι θα πληρώνονται όλο το ποσό (με το νέο τέλος), αλλά δεν θα το επιστρέφουν στο κράτος.
Είναι πολύ καλή κίνηση, σχεδόν το ίδιο επαναστατική με το να πληρώνουμε τιμή με ΦΠΑ και να μη μας κόβουν απόδειξη. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
το γελιο ειναι οτι δεν εχουν πει εαν θα το πληρωσει ο ιδιοκτητης η ο ενοικιαστης..εκει θα ειναι το γελιο..Τον ιδιοκτήτη βαρύνει. Απλά αν τη ΔΕΗ την πληρώνει ο ενοικιαστής, φαντάζομαι αφαιρείται το ποσό απ' το νοίκι.
-
η μπανανία η ίδια....
με αλλα λογια , ΚΑΘΑΡΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ. ή πληρωνεις το ρευμα μαζι με την μαλακια που θα ειναι προσθετουμενη ή σου κοβουμε το ρευμα...
ΞΕΦΤΙΛΕΣ
ΟΥΣΤ
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
το γελιο ειναι οτι δεν εχουν πει εαν θα το πληρωσει ο ιδιοκτητης η ο ενοικιαστης..εκει θα ειναι το γελιο..
Τον ιδιοκτήτη βαρύνει. Απλά αν τη ΔΕΗ την πληρώνει ο ενοικιαστής, φαντάζομαι αφαιρείται το ποσό απ' το νοίκι.
Εννοείται! Αυτό έλειπε να το πληρώσει ο ενοικιαστής!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τον ιδιοκτήτη βαρύνει. Απλά αν τη ΔΕΗ την πληρώνει ο ενοικιαστής, φαντάζομαι αφαιρείται το ποσό απ' το νοίκι.
στο Mega ο αναπληρωτης υπουργος ειπε οτι δεν εχει ξεκαθαρισει ποιος θα το πληρωνει
με το προσφατο παρελθον τους καλυτερα να κρατησουμε μια πισινη.. -
στο Mega ο αναπληρωτης υπουργος ειπε οτι δεν εχει ξεκαθαρισει ποιος θα το πληρωνει
με το προσφατο παρελθον τους καλυτερα να κρατησουμε μια πισινη..θα δεχθεί να πληρώσει ο ενοικιαστής φόρο του ιδιοκτήτη; ας είμαστε λίγο ρεαλιστές....Pleaseeeee
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
με το προσφατο παρελθον τους καλυτερα να κρατησουμε μια πισινη..θα δεχθεί να πληρώσει ο ενοικιαστής φόρο του ιδιοκτήτη; ας είμαστε λίγο ρεαλιστές....Pleaseeeee
εγω απλα ειπα οτι ακουσα απο τον παπαρα στο mega ικανους τους εχω να πουν οτι και οι δυο θα πληρωσουν
-
εγω απλα ειπα οτι ακουσα απο τον παπαρα στο mega ικανους τους εχω να πουν οτι και οι δυο θα πληρωσουν
να πληρώσει τι ο ενοικιαστής; φόρο ακίνητου; δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ .-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βρε Τάσο, μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι;
Σε 1-2 χρόνια που θα γίνουν εκλογές, γιατί αυτό που ονομάζεται 'αριστερά' (ό,τι κι αν σημαίνει ο όρος, όποιοι κι αν την απαρτίζουν) θα στηριχθεί από 1-2 στους 10 ψηφοφόρους, άρα δεν εκφράζει την πλειοψηφία (ποτέ δεν το πέτυχε άλλωστε);
Εκτός αν οι Έλληνες έγιναν αριστεροί και δεν το έμαθα.Τι πάει να πει 'να σέβεται το Σύνταγμα'; Η μισή επίσημη αριστερά ΔΕΝ σέβεται το Σύνταγμα, η ανεπίσημη θέλει να το καταργήσει άμεσα.
Για ποια δημοκρατία μιλάμε; Γι' αυτήν κατά την οποία επικρατεί αυτό που ψηφίζουν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας ή γι' αυτήν που καθένας που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι, πιέζει την κοινωνία για να εξαιρεθεί απ' ό,τι δεν τον συμφέρει και ισχύει για τους υπόλοιπους; Ή γι' αυτήν που δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών υποχωρούν μπροστά στην όποια 'αγωνιστικότητα' μειοψηφιών;
3 σοβαρές ασάφειες σε 1 πρόταση.
Ωραία, έχουμε 2 επιλογές: Μία που λέει ότι σέβεται το σύνταγμα, αλλά στην πράξη το βιάζει ασύστολα και συνεχώς (εδώ και 35 χρόνια) και μία άλλη που** λέει ότι δεν το σέβεται, αλλά δεν το έχουμε δει στην πράξη**. Τι προτιμάμε;;;
Δεν λέω ότι συμμερίζομαι το συλλογισμό σου, αλλά αυτό προκύπτει από τα γραφόμενά σου...
-
Εντάξει, τι να απαντήσει κανείς στο μάνο όταν αδυνατεί να συζητήσει για οτιδήποτε πλην των διασκευών που χτίζει στο μυαλό του για κάθε συγκεκριμμένη τοποθέτηση άλλου ανθρώπου.
Δηλαδή για να σου περιγράψω περίπου πως φαντάζομαι πως λειτουργει ο μάνος:
Εγώ έθεσα στον Σπύρο το εξής θέμα, απλό απλούστατο -υποθετικά κιόλας, αφήνοντας το περιθώριο να απαντήσει ακόμα κι αν θεωρεί δημοκρατική και συμβατή με το σύνταγμα την παρούσα κυβέρνηση-, τι πρέπει να κάνουμε σαν πολίτες αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση που κινείται σαφώς σταθερά αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά, να την ανατρέψουμε η να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές τρώγοντας στη μάπα όση καταστροφή μπορεί και προλαβαίνει να δημιουργήσει. Αυτό, τίποτα άλλο την τρέλα μου
Ο μανος λοιπον σκέφτηκε, ο τάσος, α αυτός μας το παιζει αριστερός, και η αριστερά στην ελλάδα που αυτό κι εκείνο και καρπούζια και πεπόνια κλπ.
Δλδ τι σκατα συνέχεια μπορεί να έχει μια τέτοια συζήτηση; -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Η ερώτησή μου ήταν απολύτως συγκεκριμένη spartan. Άλλο απαντάς.
Τί περιμενεις ν΄ακούσεις...??? Θεωρητικά, αν υλοποιούνταν ΟΛΑ τα μέτρα που απαιτούνται για την εξυγίανση της οικονομίας της χώρας, ναι, ακόμη και προσλήψεις θα μπορούσαν να γίνουν και να βοηθήσουν (προσωρινά όμως) κι αυτές στην περαιτέρω ανόρθωση....Μακροπρόθεσμα βέβαια, πάλι προβλήματα θα δημιουργούσαν και θα αναβίωναν το μοντέλο της στρεβλής ανάπτυξης και προοδου που είχαμε την τελευταία κυρίως (αλλα οχι μόνο) δεκαετία...Του Greek Dream in Dimosio.....
Πρέπει ομως να καταλάβεις οτι 300-400 χιλιάδες απολυσεις, γιατί τοσες θα κανουν τη διαφορά, θα καταστρέψουν την όποια οικονομική δραστηριότητα έχει απομείνει και τα δημοσιονομικά του κρατους (έχει υπολογίσει άραγε κανείς για τί αποζημιώσεις μιλάμε, ή αυτές με καποιο τρόπο δεν θα δινόταν..?? ) θα απολυθούν κι αλλοι Ι.Τ, θα χασουν κι αλλοι Ε.Ε το μεροκάματο, θα κλεισουν κι αλλοι επιτηδευματίες τις επιχειρήσεις τους και θα κανουν επισημη την πτώχευσή του κρατους κι εν τελει 'όλους' μας άνεργους, παρέα με τις 300 χιλιάδες που λέγαμε.....Μπορεί να μη σου αρέσει ουτε εσενα, ουτε εμένα, αλλα ετσι οπως εγιναν τα πραγματα τις τελευταίες 10ετίες, ισχυει το all time classic, αν πάνε αυτοί στον πάτο, μας παίρνουν όλους μαζί τους.....Γι΄αυτό και υποστηρίζω τη μείωση των αποδοχών τους και οχι την απόλυση, οπως το ίδιο υποστήριζα και για τον Ι.Τ και το έχω γραψει κι εδω, αρκετούς μήνες πριν....
Αν σου πω ότι μπορώ να καταλάβω την οικονομική λογική των όσων λες, θα σου πω ψέμματα. Δεν έχει σημασία όμως, μην προσπαθήσεις να μου εξηγήσεις, κατάλαβα ότι διαφωνείς με τις απολύσεις.
Δεν πειράζει όμως, μου αρκεί που έπεισα τον Λοβέρδο. Και την τρόικα . -
εγώ είμαι ενοικιαστής και για οποιοδήποτε λόγο ο φόρος δεν πληρώνεται. θα κόβεται το ρεύμα? αν ναι, ποιον τιμωρεί αυτό?
εγώ είμαι ιδιοκτήτης που νοικιάζει και μετά τη μείωση του αφορολογήτου, την έκτακτη εισφορά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο πρέπει να πληρώσω και τα νέα τέλη. γιατί να τα πληρώσω? γιατί νσα μην περάσω την αύξηση στον ενοικιαστή ή αν δεν δεχτεί να τον βγάλω έξω στην πρώτη ευκαιρία. κόβω και το ρεύμα και ούτε τέλη ούτε φόροι ούτε φέσια.lose lose μου κάνει η φάση. σαν να λένε κλέψτε απο όποιον και όσο μπορείτε.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!