-
Spartan,αυτα που λες θα ισχυαν το 2005.
Πλεον καθε μισθος ΔΥ ειναι μια μαχαιρια στην οικονομια,ουτε ενα ευρω δεν αντεχει να δινει το κρατος.
Δεν μιλαω μονο για τους αργομισθους και τους απατεωνες,μιλαω για ολο τον ΔΥ,το κρατος αδυνατει,εχει ελλειμμα 10-12 δις ευρω,μιλαμε οτι αντιστοιχουν πάνω από 100.000 ευρω ανα κάτοικο (μαζί βρεφη,γεροι,λαθρομετανάστες). -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πλεον καθε μισθος ΔΥ ειναι μια μαχαιρια στην οικονομια,ουτε ενα ευρω δεν αντεχει να δινει το κρατος.
ναι αλλά ο πρωθυπουργός στον ίδιο λόγο που μας εξηγεί πόσο κοντά είμαστε στη χρεοκωπία και πως θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγουμε, στον ίδιο ακριβώς λόγο, λέει οτι δεν θα απολυθεί κανένας απο τον Δημόσιο τομέα.
wtf?! -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ είμαι ενοικιαστής και για οποιοδήποτε λόγο ο φόρος δεν πληρώνεται. θα κόβεται το ρεύμα? αν ναι, ποιον τιμωρεί αυτό?
εγώ είμαι ιδιοκτήτης που νοικιάζει και μετά τη μείωση του αφορολογήτου, την έκτακτη εισφορά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο πρέπει να πληρώσω και τα νέα τέλη. γιατί να τα πληρώσω? γιατί νσα μην περάσω την αύξηση στον ενοικιαστή ή αν δεν δεχτεί να τον βγάλω έξω στην πρώτη ευκαιρία. κόβω και το ρεύμα και ούτε τέλη ούτε φόροι ούτε φέσια.lose lose μου κάνει η φάση. σαν να λένε κλέψτε απο όποιον και όσο μπορείτε.
Το μετρο ακομα δεν εχει παρει εγκριση απο την τροικα και κανονικα δεν πρεπει να παρει γιατι ειναι εφαπαξ.
Η ΓΕΝΟΠ θα το πολεμησει.
Ακομα και αν ξεπερασθουν τα ανωθεν,θα υπαρχει αρνηση πληρωμης (καθως φυσικά και αδυναμία πληρωμης) απο ενα μεγαλο ποσοστο που θεωρω οτι θα ειναι minimum 20% maximum 60% -
ναι αλλά ο πρωθυπουργός στον ίδιο λόγο που μας εξηγεί πόσο κοντά είμαστε στη χρεοκωπία και πως θα κάνει τα πάντα για να την αποφύγουμε, στον ίδιο ακριβώς λόγο, λέει οτι δεν θα απολυθεί κανένας απο τον Δημόσιο τομέα.
wtf?!Ενα ακομη παραδειγμα,μας ειπε ο Λοβερδος για τους ΔΥ,αποτελεσμα;χιλιαδες προσληψεις απο την ημερα της δηλωσης,και καμια εφεδρεία ή απολυση.
Οι ξενοι εχουν σταματησει να ασχολουνται σοβαρα με τις δηλωσεις του Μπενυ,του GAP και ολου του θίασου,συνιστω να κανεις το ιδιο και να επικεντρωθεις σε νουμερα και γεγονότα.
-
τα νούμερα και τα γεγονότα δείχνουν οτι ενώ μπορεί να γίνει load balancing με το να μην βάζουμε το θερμοσίφωνα και το φούρνο μαζί, αυτοί θα μας σώσουν απο τις πτώσεις μιας ασφάλειας κατεβάζοντας το γενικό!
ο θίασος δεν περφορμάρει στο σαλόνι του πλοίου, έχει πιάσει το τιμόνι και μας πάει στα βράχια χορεύοντας και τραγουδώντας.
επίσης κάπου(δεν θυμάμαι ακριβώς) διάβασα οτι ο Ολι Ρεν έκανε δηλώσεις πως τα μέτρα, συμπεριλμβανομένου του μέτρου της ΔΕΗ, είναι στη σωστή κατεύθυνση.
-
τα νούμερα και τα γεγονότα δείχνουν οτι ενώ μπορεί να γίνει load balancing με το να μην βάζουμε το θερμοσίφωνα και το φούρνο μαζί, αυτοί θα μας σώσουν απο τις πτώσεις μιας ασφάλειας κατεβάζοντας το γενικό!ο θίασος δεν περφορμάρει στο σαλόνι του πλοίου, έχει πιάσει το τιμόνι και μας πάει στα βράχια χορεύοντας και τραγουδώντας.
Δεν είναι παράξενο, έχει ξαναγίνει.
-
[quote='wannabe'
επίσης κάπου(δεν θυμάμαι ακριβώς) διάβασα οτι ο Ολι Ρεν έκανε δηλώσεις πως τα μέτρα, συμπεριλμβανομένου του μέτρου της ΔΕΗ, είναι στη σωστή κατεύθυνση.[/quote]
Νομιζω οτι δεν εχει δει ακομα το νεο μετρο και αναφεροταν στα μετρα που ειχε εξαγγειλει ο Μπενυ προ ολιγων ημερων.
Το μετρο της ΔΕΗ ειναι εφαπαξ και δεν συμβαλλει στην αποπληρωμη δανειων 10-20 ετων.Για την ακριβεια το μετρο φαινεται να εξαγριωσε εκ νεου τις αγορες καθως περασε το μηνυμα οτι 'εμεις το δημοσιο δεν το ακουμπαμε, θα φορολογουμε μεχρι να μην εχει κανεις να δωσει ενα ευρω'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
επίσης κάπου(δεν θυμάμαι ακριβώς) διάβασα οτι ο Ολι Ρεν έκανε δηλώσεις πως τα μέτρα, συμπεριλμβανομένου του μέτρου της ΔΕΗ, είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Νομιζω οτι δεν εχει δει ακομα το νεο μετρο και αναφεροταν στα μετρα που ειχε εξαγγειλει ο Μπενυ προ ολιγων ημερων.
Το μετρο της ΔΕΗ ειναι εφαπαξ και δεν συμβαλλει στην αποπληρωμη δανειων 10-20 ετων.Για την ακριβεια το μετρο φαινεται να εξαγριωσε εκ νεου τις αγορες καθως περασε το μηνυμα οτι 'εμεις το δημοσιο δεν το ακουμπαμε, θα φορολογουμε μεχρι να μην εχει κανεις να δωσει ενα ευρω'
Μακάρι να 'ναι έτσι και να απορριφθεί το μέτρο. Και τη θέση του να πάρει το σωστό.
-
wtf?!καλο θα ηταν να μη χαθει καμια θεση ΔΥ. Το προβλημα ειναι οτι οι ουσιαστικες περικοπες μισθων κυριως στους υψηλομισθους, το ενιαιο μισθολογιο, οι ανακαταταξεις υπαλληλων, το κλεισιμο των εταιριων-φαντασματα, επρεπε να ειχαν γινει απο περυσι!
εδω που ειναι η κατασταση τωρα, δεν ξερω εαν υπαρχει αυτο το περιθωριο. Για αυτο και πρωτη φορα μιλησαν για εφεδρια/απολυσεις.
εχει ακουστει το σεναριο οτι, με ενα πλαφον μισθου στα 2000€ για ολο το δημοσιο, χωρις να θιγουν αυτοι που παιρνουν λιγοτερα, και χωρις να απολυθει κανενας, θα ηταν αρκετο ωστε ο προυπολογισμος να κλεισει πλεονασματικος. Δε μπορεις να ξερεις ομως ποια ειναι η αληθεια, καθως τα πραγματικα κοστολογια τα ξερει μονο το Υπουργειο Οικονομικων.
δυστυχως ο ΓΑΠ προσπαθησε επι 1,5 χρονο να βαψει αυγα με πορδες... Δε γινεται. Ο ασθενης ηταν ετοιμοθανατος και αυτοι του εδιναν ασπιρινη για να πεσει ο πυρετος...
ολα αυτα για να μην τα βαλουν με το συστημα που οι ιδιοι δημιουργησαν. Προφανως ηλπιζαν οτι μπορει να τους εδινε καποια πολιτικη λυση η ΕΕ, και μετα η κυβερνηση θα πανηγυριζε για την τεραστια επιτυχια της.ομως η τροικα διαπιστωσε οτι η Ελλαδα επι 1,5 χρονο απλα κερδιζε χρονο και τους κοροιδευε. Το συστημα εδω ηθελε να συνεχισει να τρωει και να πινει σα να μην συνεβει τιποτα. Πλεον ομως τα πραγματα ειναι απλα: ΔΕΝ υπαρχει σαλιο.-
η κυβερνηση εαν δεν παρει την 6η δοση, θα οδηγηθει τελος του μηνα σε αδυναμια πληρωμης.εαν η κυβερνηση ειχε αρχισει απο περυσι να παιρνει σταδιακα μετρα, η κατασταση σημερα θα ηταν καλυτερη και το κυριωτερο, η αγορα δε θα ηταν σε πανικο.
-
οι οριζόντιες 'λύσεις' είναι μια βαθιά παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
δεν υπάρχουν οριζόντιες λύσεις γιατί δεν υπάρχουν οριζόντια προβλήματα. το μόνο που κάνουν αυτές οι λύσεις είναι να μεταθέτουν τα προβλήματα σε μέλλοντα χρόνο και διογκωμένα.οι πλεονάζοντες, υποαπασχολούμενοι με λιγότερα απο όσα χρειάζονται προσόντα, πρέπει να απολυθούν τώρα, απο χτες.
οι υπόλοιποι, που κάνουν τη μηχανή να δουλεύει, και μπορούν πραγματικά να βγάλουν το ψωμί τους προσφέροντας υπηρεσίες επιπέδου κράτους εντός ΕΕ πρέπει να ανταμοίβονται αντίστοιχα και να μείνουν.οι εξισώσεις προς τα κάτω είναι συνταγή και απόδειξη της κατηφόρας. πάτος δεν υπάρχει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εχει ακουστει το σεναριο οτι, με ενα πλαφον μισθου στα 2000€ για ολο το δημοσιο, χωρις να θιγουν αυτοι που παιρνουν λιγοτερα, και χωρις να απολυθει κανενας, θα ηταν αρκετο ωστε ο προυπολογισμος να κλεισει πλεονασματικος. Δε μπορεις να ξερεις ομως ποια ειναι η αληθεια, καθως τα πραγματικα κοστολογια τα ξερει μονο το Υπουργειο Οικονομικων.
Το ελλειμμα του κρατους ειναι γνωστο λιγο-πολυ και το εχω γραψει παραπανω,ειναι > 100.000 ευρω ανα πολίτη (όχι ανα εργαζόμενο).Αν καποιος λοιπον πιστευει οτι με πλαφον μισθου στα 2.000 ευρω οτι θα εμφανισει πλεονασμα,τοτε ειναι σαφες οτι κανει λαθος,δυστυχως το πλαφον πρεπει να ειναι...τα 0 ευρω,αλλα ποιος πολιτικος εχει τους ορχεις να βγει να το πει αυτο;
εαν η κυβερνηση ειχε αρχισει απο περυσι να παιρνει σταδιακα μετρα, η κατασταση σημερα θα ηταν καλυτερη και το κυριωτερο, η αγορα δε θα ηταν σε πανικο.
Η πραγματικοτητα ειναι οτι η σημερινη κυβερνηση παρέλαβε ενα προβλημα που ηταν τότε σχεδον άλυτο (αν οχι 100% αλυτο), και απλα δεν εκανε τιποτα,ετσι σημερα ειμαστε οχι στο μηδεν αλλα με αρνητικο προσημο, και ακομα μας λενε θεωριες.
-
Εμένα ο ΓΑΠ με έπεισε.
Λέμε και καμιά...να περνάει η ώρα.
-
ισως ειναι η πρωτη φορα που ακομη και οι λιγοι συμμαχοι του πασοκ τους σηκωσαν το μεσαιο δαχτυλο για αυτο το μετρο
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ν. Φωτόπουλος, ζήτησε από την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει, ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το ειδικό τέλος, διαφορετικά, 'θα εμποδίσουν την έκδοση των λογαριασμών'.
'Βάζουν τη ΔΕΗ απέναντι στον ελληνικό λαό', υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ.
Η ανακοίνωση του μέτρου προκάλεσε επίσης την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το μέτρο αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία στην ακίνητη ιδιοκτησία.
Η Ομοσπονδία κάλεσε την κυβέρνηση 'να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, για ποιο λόγο, ενώ αρνείται να πουλήσει δημόσια περιουσία, για την οποία είναι δεδομένη η αδυναμία διαχείρισής της, ούτε ανακοινώνει μέτρα περιστολής του παμφάγου δημόσιου τομέα, εν τούτοις εξαγγέλλει ένα μέτρο πραγματικού ''ξεπουλήματος'' της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, όπως το νέο διετές τέλος στα κτίρια που ανακοίνωσε σήμερα'.
Ακόμη, επισήμανε ότι η 'συγκεκριμένη εισφορά επί των ακινήτων θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να πληρωθεί από τους φορολογούμενους, εν όψει των σημερινών δραματικών συνθηκών της χώρας, μόνον αν ήταν χαμηλή και επίπεδη, και αν ήταν η μόνη'.
'Όμως, σε συνδυασμό με τις ισχύουσες δεκάδες άλλων φόρων, τελών και εισφορών την κατεδάφιση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που μαρτυρούν τα χιλιάδες ξενοίκιαστα σε όλη τη χώρα και τις συνεχώς επαπειλούμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, καθιστά την ιδιωτική ακίνητη περιουσία στη χώρα μας μια ''τελειωμένη υπόθεση'', και το τέλος αυτό, το πραγματικό ''τέλος'' της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας', πρόσθεσε.
http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada ... 65478.html
-
Βεβαια οταν η Δεη κατεβαζει διακοπτη οταν απεργει δεν ειναι απεναντι απο τον Ελληνικο λαο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βεβαια οταν η Δεη κατεβαζει διακοπτη οταν απεργει δεν ειναι απεναντι απο τον Ελληνικο λαοσε αυτη την περιπτωση μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια
(αλλα εγω π.χ που για 50 λεπτα στην τιμη ζωνης θα πρεπει να πληρωσω 357 ευρω αντι 67 προτιμω να μεινω χωρις ρευμα παρα να τους πληρωσω τους μαλακες ) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ελλειμμα του κρατους ειναι γνωστο λιγο-πολυ και το εχω γραψει παραπανω,ειναι > 100.000 ευρω ανα πολίτη (όχι ανα εργαζόμενο).
Νομιζω οτι το νουμερο δεν ειναι σωστο.... με 350 δισ χρεος ολοι οι κατοικοι χρωστανε 35.000 περιπου....., με ελλειμμα 12 δισ, χρωστανε μονο για το ελλειμμα νομιζω 1200 ευρω....
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Βεβαια οταν η Δεη κατεβαζει διακοπτη οταν απεργει δεν ειναι απεναντι απο τον Ελληνικο λαο
σε αυτη την περιπτωση μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια
(αλλα εγω π.χ που για 50 λεπτα στην τιμη ζωνης θα πρεπει να πληρωσω 357 ευρω αντι 67 προτιμω να μεινω χωρις ρευμα παρα να τους πληρωσω τους μαλακες )τι εννοείς? έχεις ακίνητα 357τμ?
ΥΓ. δεν βγήκαν οι κλίμακες ακόμη....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
σε αυτη την περιπτωση μπορουμε να κανουμε τα στραβα ματια
(αλλα εγω π.χ που για 50 λεπτα στην τιμη ζωνης θα πρεπει να πληρωσω 357 ευρω αντι 67 προτιμω να μεινω χωρις ρευμα παρα να τους πληρωσω τους μαλακες )τι εννοείς? έχεις ακίνητα 357τμ?
ΥΓ. δεν βγήκαν οι κλίμακες ακόμη....
ειχε παραδειγματα με τις τιμες ζωνων που ειναι σε ισχυ σημερα με αυτες εκανα τον υπολογισμο (στο in.gr) ειδα οτι στον λογαριασμο μου ειμαι για 50 λεπτα στην τριτη ακριβοτερη ζωνη (τι να μενεις 3 στενα μακρυα απο νεκροταφιο τι να μενεις παλαιο φαληρο )
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το ελλειμμα του κρατους ειναι γνωστο λιγο-πολυ και το εχω γραψει παραπανω,ειναι > 100.000 ευρω ανα πολίτη (όχι ανα εργαζόμενο).Αν καποιος λοιπον πιστευει οτι με πλαφον μισθου στα 2.000 ευρω οτι θα εμφανισει πλεονασμα,τοτε ειναι σαφες οτι κανει λαθος
Βασικά, το μόνο σαφές είναι ότι εσύ κάνεις λάθος.
Βάλε τα νούμερα κάτω, κάνε τον πολλαπλασιασμό, και θα δεις ότι τόσο δεν είναι ούτε το συνολικό χρέος, πόσο μάλλον το έλλειμα. Και αυτό που ο Σπύρος είπε είναι ότι με πλαφόν στα 2.000/μήνα η φήμη λέει πως θα βγει πλεοναστικός ο προϋπολογισμός, δηλαδή θα συμπληρωθούν οι τρύπες του ήδη υπάρχοντος προϋπολογισμού. Δεν είπε ότι θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από τα κέρδη του πλαφόν. -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Το ελλειμμα του κρατους ειναι γνωστο λιγο-πολυ και το εχω γραψει παραπανω,ειναι > 100.000 ευρω ανα πολίτη (όχι ανα εργαζόμενο).Αν καποιος λοιπον πιστευει οτι με πλαφον μισθου στα 2.000 ευρω οτι θα εμφανισει πλεονασμα,τοτε ειναι σαφες οτι κανει λαθος
Βασικά, το μόνο σαφές είναι ότι εσύ κάνεις λάθος.
Βάλε τα νούμερα κάτω, κάνε τον πολλαπλασιασμό, και θα δεις ότι τόσο δεν είναι ούτε το συνολικό χρέος, πόσο μάλλον το έλλειμα. Και αυτό που ο Σπύρος είπε είναι ότι με πλαφόν στα 2.000/μήνα η φήμη λέει πως θα βγει πλεοναστικός ο προϋπολογισμός, δηλαδή θα συμπληρωθούν οι τρύπες του ήδη υπάρχοντος προϋπολογισμού. Δεν είπε ότι θα καλυφθεί εξ' ολοκλήρου από τα κέρδη του πλαφόν.αυτο ακριβως ειπα. Οτι θα εκλεινε ο προυπολογισμος χωρις ελλειμμα, οχι οτι θα μηδενισουμε το χρεος!
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!