-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Με έπεισες.
Πριν 10-20 χρόνια τότε που όλα με τη δραχμή ήταν φτηνά έβρισκες στον κατάλογο περισσότερες εταιρείες να έρθουν να σου πλύνουν το αμάξι.Το οτι είναι μια 'εύκολη' δουλειά-επιχείρηση να στηθεί (πρακτικά ανύπαρκτο κόστος λειτουργίας) δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία καλεί να της πλύνουν το αυτοκίνητο.Πόσο μάλλον αυτό να είναι ενδεικτικό της ευμάρειας που μας διακρίνει.
Εγω ούτε σε πλυντήριο δεν το πάω , το καταβρέχω αραιά και πού (άσε που στο χωριό πληρώνουμε μόνο 50,00€ το χρόνο νερό).
Δώσε άλλα παραδείγματα φίλε leonp.Οταν πρωτοπηρα το clio το 2002 που ημουν φοιτητης εβαζα βενζινη με 0.75 (vpower γιατι το παιζα large) και το επλενα μεσα εξω 6 ευρω...Τωρα βαζουμ με 1.5 και το πλυσιμο μεσα εξω 13 ευρω..Καποια απλα εξοδα χ2!
-
Διαφωνώ σε αυτό φίλε 888888 καθότι θεωρώ πως το πρώτο πράγμα που κόβεις όταν δεν βγαίνεις είναι οι περιττές μετακινήσεις (που όπως είπα για ένα διάστημα μειώθηκαν στην ίδια πόλη του 1 εκ ) και αυτήν την ώρα το απίστευτο μποτιλιάρισμα που συνεχίζεται ακόμα και τώρα είναι στην πλειοψηφία περιττές μετακινήσεις imo. Και ένας ένας στο αμάξι. Παράλογο το θεωρώ.
-
η κινηση εχει οντως ανεβει σχεδον στα επιπεδα 'προ κρισης'. Μαλλον επιτελους βλεπουμε 'πρασινη αναπτυξη'
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Διαφωνώ σε αυτό φίλε 888888 καθότι θεωρώ πως το πρώτο πράγμα που κόβεις όταν δεν βγαίνεις είναι οι περιττές μετακινήσεις (που όπως είπα για ένα διάστημα μειώθηκαν στην ίδια πόλη του 1 εκ ) και αυτήν την ώρα το απίστευτο μποτιλιάρισμα που συνεχίζεται ακόμα και τώρα είναι στην πλειοψηφία περιττές μετακινήσεις imo. Και ένας ένας στο αμάξι. Παράλογο το θεωρώ.Λέτε η ύπαρξη του φαινομένου του μποτιλιαρίσματος να ωφείλεται στις φουσκωμένες τσέπες τον κατόχων των οχημάτων
-
Διάβασε προσεκτικά τα λεγόμενα
-
παιζει βεβαια περισσοτερος κοσμος να εργαζεται περισσοτερο, αρα να σχολαει πιο αργα.
-
Παντως η κινηση ειναι πολυ σχετικο ειδικα σε μεγαλουπολεις οπως οι ελληνικες που για τις περισσοτερες μετακινησεις πρεπει να παρεις τα αθλια λεοφωρεια! Ωραιο το μετρο στην Αθηνα αλλα εξυπηρετει συγκεκριμενες περιοχες και συγκεκριμενες διαδρομες.
Στη Πατρα πχ για να παρεις το λεωφορειο και να πας απο ενα κεντρικο σημειο στο νοσοκομειο και στο πανεπιστημιο (μερη που τα επισκεπτεται κοσμος καθημερινα) θελεις περιπου 1,5 ωρα...Οποτε πως θα πας; Με αυτοκινητο/ταξι η με Bus;;;
-
Ώχου μωρέ!
Σήμερα δεν μας φτάνουν τα λεφτά όχι γιατί έγιναν λιγότερα, αλλά γιατί
1, αυξήθηκε το κόστος υπηρεσιών και αμοιβών με την ανοχή μας*
2. αυξήθηκαν οι 'ανάγκες' μας, πολλές από τις οποίες δεν υπήρχαν πριν από 15 χρόνια**- Ο καφές σε τουριστική περιοχή πριν 20 χρόνια κόστιζε 50 δρχ, ενώ στην Αθήνα 100-120. Σε ένα χρόνο αυξήθηκε 100%, στις 100 δρχ και αργότερα όσο έκανε κάθε χρονιά στην Αθήνα, κόστιζε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πάντα άρχισαν ν' ανεβαίνουν γρηγορότερα από την άνοδο των μισθών και οι ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ Έλληνες το θεωρούσαν 'γυφτιά' να μην αγοράσουν. Όσο μάλιστα ακριβότερα, τόσο καλύτερα. Γεμίζαμε τα τραπέζια στα εστιατόρια κι ας κόστιζαν τα εδέσματα 2-3-4 φορές ακριβότερα σε σχέση με πριν 5 χρόνια. Δίναμε στους μάστορες όσα τους έλειπαν, χωρίς παζάρι, αρκεί το 'μωρό' μας (γκόμενα, αμάξι, σπίτι) να μπαίνει στο μάτι της φαντασμένης ξαδέλφης. Μεθούσαμε με ποτά των 10-15 ευρώ έκαστο και γεμίζαμε τα στέκια που υποδείκνυαν διάφοροι κούφιοι.
** Κινητά των 400 ευρώ κάθε χρόνο ή κάθε 6 μήνες, λογαριασμοί κινητής τριψήφιοι κάθε μήνα. Αλλαγή αυτοκινήτου κάθε 2-3 χρόνια γιατί 'συνέφερε περισσότερο' ( ). Σ/Κ σε Ναύπλιο, Αγόριανη, σαλέ, πισινέ, ψωναρέ. 2-4 ΙΧ ανά οικογένεια. Σπουδές και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Σπίτια ΑΑ για τους φοιτητές, ούτε κουβέντα για μοίρασμα εξόδων με συγκάτοικο.
ΕΕΕΕΕ, α πάετε ρε! Φυσικά υπό τις ανωτέρω προϋποθέσεις 'δεν φτάνουν' τα λεφτά σε σχέση με το παρελθόν. Ακρίβεια με την ανοχή μας, νέες 'ανάγκες' για να γουστάρουμε. Λύθηκε το μέγα μυστήριο τώρα;
-
παιδες δεν ειναι κανα τρελο κριτηριο οτι μποτιλιαρονται δρομοι...
η καταναλωση καυσιμων, ο αριθμος αυτοκινητων που περνουν απο σταθμους, το νουμερο επιβατων που χρησιμοποιουν μμμ ισως ειναι κριτηρια!
ο καθενας ζει στη δικη του πραγματικοτητα, πολλα πραγματα που ειναι στανταρ για μενα δεν ειναι στανταρ για τον αλλον.. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Διάβασε προσεκτικά τα λεγόμεναΠροσεκτικά τα διάβασα...
Αυτό με τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και την εικόνα του ενός επιβαίνοντα ανα όχημα δεν πρόκειται να αλλάξει εκτός και αν η βενζίνη φτάσει τα 2,5€ ανα λίτρο.
Είναι η δομή των πόλεων μας τέτοια , η συνήθεια στον τρόπο μετακίνησης κλπ κλπ που την επιβάλουν.
Προσπαθήσαμε με συνάδελφο (πειραματικά βέβαια) να ακολουθήσουμε τη λύση της μετακίνησης εκ περιδρομής με ενα όχημα ανα εβδομάδα.Παταγώδη αποτυχία!
Τη μια ημέρα έπρεπε να περιμένει τον εξωτερικό λογιστή , την άλλη έπρεπε να φύγω νωρίτερα να δω έναν πελάτη και πάει λέγοντας. -
Προς μιακωβο,
Το αρχικο προβλημα ειναι οτι δεν μπορεις να ζουμαρεις στο κρατος, το κρατος ειναι ενας μηχανισμος υποστηριξης μιας κοινωνικης οργανωσης, για την οποια υπευθυνη ειναι η ιδεολογια, το κρατος δλδ παιρνει φορμα απο την κοινωνια, αυτη ειναι αρχικα που παρεχει την δυναμη στα ινστιτουτα, (εκκλησια,δικαιοσυνη,στρατος) βεβαια τα ιδια μετα απλως προσπαθουν να αναπαραγουν την επικρατουσα ιδεολογια, και προφανως να επιβιωσουν.
Κρατος και η πολη των Αθηνων το 450π.Χ. κρατος οπως λες και η ΕΣΣΔ.Υπευθυνη για την κοινωνικη οργανωση ειναι η επικρατηση μιας ιδεολογιας. Παρολαυτα ειναι επικινδυνο να πεσουμε σε αντιφασεις, οποτε καλο θα ηταν να ειμαστε σαφης και με ορους οπως ο τοπος,πατριδα,εθνος.εγω επιμενω να ζουμαρω στο κρατος-εθνος, γιατι ειναι ο μηχανισμος που εχει κατασκευασει τον τωρινο παγκοσμιο χαρτη,(και συνεχιζει να τον κατασκευαζει).Αν ακολουθησω την λογικη σου βεβαια θα πρεπει να εντοπισω την πρωτη κατασκευη αυτου που λεμε υλιστικου πατριωτισμου.Με την δικη σου προσεγγιση, ισως να εισαι πολυ κοντα σε αυτο που λεμε Αθηναικη δημοκρατια, εκει θα πρεπει να κανω μια σημειωση.
Μιλας για 'πραγματικους λογους' απ' οτι καταλαβαινω πραγματικοι λογοι ειναι η ικανοποιηση απο τον τροπο ζωης σε ενα συγκεκριμενο τοπο.Οταν λοιπον λες πατριωτικος υλισμος, στοχος ειναι οχι η προσωπικη-ατομικη σου ευτυχια, αλλα η συλλογικη, η πατριδα. Τα ορια ομως αυτης ειναι αυθαιρετα, για τον Αφρικανο, τοπος του -οπως ελεγε και ενας γαλλος ανθρωπολογος -ειναι μεχρι εκει που ακουγονται τα τυμπανα της φυλης του. Υπαρχουν δλδ κωδικες αξιολογησης αυτου που λες πατριδα, ενας απο αυτους τους κωδικες ειναι η επικοινωνια, η γλωσσα, οι αισθησεις, μεχρι εκει που ακουω βλεπω κλπ.
Σε ενα κοσμο που ο βαθμος πολυπλοκοτητας των φαινομενων αυξανει, αυξανει παραλληλα και η δυσκολια εντοπισμου αυτου που λεμε πατριδα, θες σχεσεις αλλεπιδρασης, θες κοινα ηθη, κοινη θρησκεια, γλωσσα, ο τροπος λοιπον που εντοπιζουμε την πατριδα αλλαζει. Απο την αλλη η λεξη εθνος αν και αυθαιρετη και πονημα μιας ιδεολογιας μπορει να χαρακτηριστει πιο σταθερη.
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αδυνατω να ορισω τον τοπο, αδυνατω να ορισω την πατριδα μεσω μιας φαινομενολογικης προσεγγισης και αρκουμαι στον ορισμο της πατριδας-εθνους ως αποτελεσμα μιας ιδεολογιας.Αν εγω θελω να απαλλαγω απο την ιδεολογια του εθνικισμου και να ορισω τον πατριωτικο υλισμο μονο μεσα απο τους 'πραγματικους λογους' θα πρεπει να το κανω μεσα σε ενα συγκεκριμενο (Zeitgeist) και να αντανακλα την θεληση μιας συγκεκριμενης συλλογικοτητας (Volkgeist). Αυτο επιβαλλει δυο πραγματα
α) την αιωνια,ατερμονη επανασταση, απαραιτητη λογο του εξορισμου δυναμικο Zeitgeist(χρονος ειναι και κυλα)
β) την ταξικη συνειδηση, που συσχετιζει την ευτυχια σου με ολα τα δυνατα και αδυνατα ζουμ.(απο το δωματιο σου μεχρι τον αποικισμο αλλων πλανητων)Υ.Γ.Τωρα αρχιζω να πιστευω οτι αυτο που προσπαθω να πω εδω ειναι οτι γιανα εξηγησεις τον πατριωτικο υλισμο σου πρεπει να το επεκτεινεις στον πατριωτικο διαλεκτικο υλισμοστο κατα mjacob(Patria revolution-aria) , και να συμπεριλαβεις την δυναμικη του πραγματος.
-
Και γιατί με το που ανέβηκε η βενζίνη στο 1.5 ευρώ μέχρι το Σεπτέμβριο η κίνηση είχε μειωθεί αισθητά. Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος δεν δούλευε, δεν χρειαζόταν να μετακινηθεί όπως σήμερα?
Δεν είπα ότι ο κόσμος έχει φουσκωμένες τσέπες όπως προείπες. Είπα ότι λεφτά ακόμα υπάρχουν για ξόδεμα και αυτά τα βλέπουν στην κυβέρνηση -
Μερικές φορές είναι και το αρχικό εφέ που μετράει. Μετά ο κόσμος συνηθίζει, παθητικοποιείται, και καίει βενζίνα σαν πέρισυ που έκανε 1 ευρώ.
Μασάει ρε ο Έλλην? Σου λέει 'γροθιά στην ύφεση και στη μιζέρια τώρα!' -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και γιατί με το που ανέβηκε η βενζίνη στο 1.5 ευρώ μέχρι το Σεπτέμβριο η κίνηση είχε μειωθεί αισθητά. Όλο αυτό το διάστημα ο κόσμος δεν δούλευε, δεν χρειαζόταν να μετακινηθεί όπως σήμερα?
Δεν είπα ότι ο κόσμος έχει φουσκωμένες τσέπες όπως προείπες. Είπα ότι **λεφτά **ακόμα **υπάρχουν **για ξόδεμα και αυτά τα βλέπουν στην κυβέρνησηΠρόσεχε τι λές...έτσι έλεγε και κάποιος άλλος!
Σίγουρα υπάρχουν για κάποιους.
Η -σιωπηρή- όμως πλειοψηφία είναι αναγκασμένη ακόμα να ακολουθεί έναν τρόπο ζωής που στήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
2. αυξήθηκαν οι 'ανάγκες' μας, πολλές από τις οποίες δεν υπήρχαν πριν από 15 χρόνια**Δεν έχεις και άδικο. Λογαριασμοί κινητών, αγορά κινητών, ίντερνετ και πολλά άλλα που δεν είχαμε πριν. Φέτος πρώτη φορά την επιδότηση του κινητού δεν την έριξα για αγορά νέου αλλά την πέρασα στα πάγια. Του χρόνου θα δω μήπως με συμφέρει να το γυρίσω σε κάρτα. Εν πολλοίς πεταμένα χρήματα.
-
κατι χρήσιμο : http://www.economist.com/content/global_debt_clock
Λευτά ίσως υπάρχουν (μικρό ιδιωτικό χρέος ), http://www.capital.gr/News.asp?id=926225
-
είσαι ήδη 2 χρόνια πίσω
είμαι εδώ και 6 μήνες με κάρτα, μεγάλη δουλειά.
με παίρνει τις προάλλες το γνωστό υποπληρωμένο κοριτσάκι.
-ναι γεια σας είμαι μπλα μπλα και ήθελα να ρωτήσω αν σας ενδιαφέρει ένα νέο πρόγραμμα για να μειωθεί ο λογαριασμός σας.
-ε, δεν έχω λογαριασμό έχω κάρτα.
-ευχαριστώ, γεια σας.το σενάριο ξέρει οτι με κάρτα δεν έχει ο άλλος να σου δώσει ή δεν θέλει να σου δώσει. έχει βγει απο το 'παιχνίδι', δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με αυτόν.
ratrace , πολύ τη γουστάρω την έκφραση. -
delete
-
Και εγώ έχω δει διαφορά. Οι δρόμοι είναι πιο άδειοι. Στην Αθήνα πηγαίνεις όπου θέλεις σε λίγο λιγότερο χρόνο.
-
Φίλος σήμερα μου λέει:
''Ασε μου ήρθε επιστροφή φόρου 500 ευρώ αλλά πριν λίγο με πήρε τηλ η γυναίκα μου και μου είπε ότι ήρθε περαίωση 1000 ευρώ!''.........
........ ...Κουράγιο φίλε ...
Και γω που είμαι τμηματάρχης κλαίω γιατί δεν είμαι στη ΔΕΗ τμηματάρχης.......
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!