-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Δεν είδα την συνέντευξη του Μαρκεζίνη, αλλά έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια πολλά άρθρα του, ειδικά στα έντυπα του ΔΟΛ καθώς δεν είναι νέο πρόσωπο στην 'πιάτσα'. Δύο με τρία χρόνια έχει αρχίσει η προβολή του και από την αρχή με είχε βάλει σε σκέψεις.
Στην ουσία
Θεωρητικώς, αυτά που λέει είνα σωστά και μπορώ να πω ό,τι είναι και βασισμένα στην κοινή λογική (πράγμα σπάνιο στον τόπο μας).Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ό,τι θεωρείται αντιαμερικάνος γιατί κατά καιρούς έχει επικρίνει την Αμερική για τυχοδιοκτισμό της εξωτερικής της πολιτικής, ειδικά επί προέδριας Μπους-Τσένι. Του χρεώνουν μέχρι ό,τι είναι φιλοΡώσος.
Ο ίδιος βέβαια δηλώνει Ευρωπαίος πολίτης και ψέγει την Ευρώπη για την προσάρτηση της στο άρμα των ΗΠΑ.
Πως λοιπόν ένας τουλάχιστον φιλοΕυρωπαίος (για να μην πούμε αντιΑμερικάνος) θα αναλάβει την εξουσία στην Ελλάδα;Πάντως για την ιστορία σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει ό,τι θα ήθελε να υπηρετήσει την Ελλάδα και μάλλον το μόνο πρόβλημα του είναι ό,τι η οικογένεια του ζει στην Αγγλία.
Βαράτε με και ας κλαίω δηλαδή.To συγγενολόι του Μαρκεζίνη αν ψάξεις τα αρχεία του νέου ελληνικού κράτους, θα το συναντήσεις από την επανάσταση ακόμα
Μιλάμε για κληρονομικό δίκαιο στα καλύτερά του.
Όσο για αυτό που λες περί αντιαμερικανικών θέσεων και πως θα γίνει να κυβερνήσει, μην ξεχνάς τους λόγους του Αντρέα πριν την έναρξη της πρωτοσοσιαλιστικής περιόδου το 1981Καλά οι χαζοί τα πιστεύανε αυτά. Ο Ανδρέας ήταν Αμερικανός πολίτης, υπήρέτησε στο Αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό, ήταν καθηγητής σε Αμερικανικό πανεπιστήμιο, τα παιδιά του ήταν κατά το ήμιση Αμερικάνοι, οπότε όλα αυτά που έλεγε ήταν φούμαρα για να τσιμπήσει ο όχλος.
Δεν χρειαζόταν, παρά να έχεις την κοινή λογική για να το καταλλάβεις αυτό. -
Καλύτερα ένας εγνωσμένης αξίας Έλληνας του εξωτερικού, που τολμά να μιλά με αγάπη για την πατρίδα του, παρά ένας φελός του συστήματος που στήνει καριέρα σε τζαμπέ συνθήματα και φιλικά ΜΜΕ στην ημεδαπή.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
και μια κακεντρέχεια....ο πατήρ του ήταν το συνώνυμο της ασχήμιας στην εποχή του...ο αρσενικός Βασιλειάδου....
κυκλοφορούσε και η ανάλογη ατάκα...'πως είσαι μωρέ αδερφέ μου έτσι, σαν τον Μαρκεζίνη'Παρόλα αυτά είχε γυναίκα καλλονή. Την είχα δει σε μια φωτογραφία. Τελικά η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
φτασαμε να θεωρουμε την πολιτικη του τοπου μας παιχνιδι τους. οτι κανουμε την χαρη τους.
να σας βρασω εσας τους απεχοντες - εχοντες πολιτικη αποψη.
τα παιδια βγαινουν ζωα απο 12 χρονια σχολεια χωρις ιχνος πολιτικης παιδειας και αμελουν ισως το σημαντικοτερο μελημα τους, βλεποντας το ως futbol match.
απο την αλλη, οι μεγαλυτεροι ειτε προσκυνουν το αλληλοεξυπηρετουμενο συστημα ειτε το αψηφουν.
σκατα ειναι ολα, ναι, αλλα οχι τα μυριζουν ολα σκατα μηπως χεστηκαμε εμεις ;ψηφιστε ντε.
Γιάνν, διαφωνώ καθέτως, αν δεν ψηφίσεις δεν σημαίνει πως αρνείσαι το δικαίωμα της συμμετοχής, σημαίνει πως δεν σε εκφράζει καμμιά υποψηφιότητα. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ψηφίσω αν δεν εκφράζομαι στο μέτρο που επιθυμώ.
(Να μην αρχίσουμε πάλι τα κλασικά, που θα πάει η ψήφος μου, στα @@ μου, αν δεν πάει αναλογικά με το αποτέλεσμα να διεκδικήσετε επιτέλους κάποτε ένα πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα
Να μην επεκταθώ στο γεγονός πως η δημοκρατία είναι αδιανόητο για μένα να περιορίζεται στην διαδικασία της ψηφοφορίας κάθε 4 χρόνια. Αυτό είναι η δημοκρατία που επιθυμούν τα άχυρα που μας κυβερνάνε.Aρρωστησε πολυ σοβαρα η μανα μου. Ειναι οτι πιο σημαντικο εχω σαν ανθρωπος.
Ολοι οι γιατροι ειναι ντουβαρια και ειτε διαγνωνουν ανεμοβλογια ειτε την στελνουν στη μανα του βελζεβουλ επειδη το περιβαλλον τους εμαθε την επιρριψη ευθυνων.
Δεν εμπιστευομαι κανα μαλακα.... wanna try someway ?
Για να συνεχισω τον παραλληλισμο, συγκρινοντας δικαιωμα ψηφου με δικαιωμα υγειας :
και στις δυο περιπτωσεις δεν ειναι ευκολο να παρεις τα πραγματα στα χερια σου, μπορεις να προσπαθησεις στο εκαστοτε συστημα.Ειναι ή οχι η κατασταση μας αυτη ενος βαρια αρρωστου ;
Πιστευω επισης οτι οι εκλογες δεν ειναι σοβαρη εκφανση της ... δημοκρατιας μας αλλα αν οι εκλογες ειναι το ρημα λυγιζω προτιμω την ενεργητικη απο την παθητικη φωνη.
Μεριμνα για την πολιτικη, για μενα, ειναι ο συνδικαλισμος στο κλαδο σου και γενικοτερα, ακολουθωντας τις δυναμεις σου.
Btw, μιλησεις για υποψηφιοτητες. Ποσοι πιστευεις ειναι αυτοι που τις γνωριζουν ; Αυτος που απεχει θα σου πει 'γαμω το πασοκ' (αντε και τη ΝΔ).
-
delete
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
φτασαμε να θεωρουμε την πολιτικη του τοπου μας παιχνιδι τους. οτι κανουμε την χαρη τους.
να σας βρασω εσας τους απεχοντες - εχοντες πολιτικη αποψη.
τα παιδια βγαινουν ζωα απο 12 χρονια σχολεια χωρις ιχνος πολιτικης παιδειας και αμελουν ισως το σημαντικοτερο μελημα τους, βλεποντας το ως futbol match.
απο την αλλη, οι μεγαλυτεροι ειτε προσκυνουν το αλληλοεξυπηρετουμενο συστημα ειτε το αψηφουν.
σκατα ειναι ολα, ναι, αλλα οχι τα μυριζουν ολα σκατα μηπως χεστηκαμε εμεις ;ψηφιστε ντε.
Γιάνν, διαφωνώ καθέτως, αν δεν ψηφίσεις δεν σημαίνει πως αρνείσαι το δικαίωμα της συμμετοχής, σημαίνει πως δεν σε εκφράζει καμμιά υποψηφιότητα. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να ψηφίσω αν δεν εκφράζομαι στο μέτρο που επιθυμώ.
(Να μην αρχίσουμε πάλι τα κλασικά, που θα πάει η ψήφος μου, στα @@ μου, αν δεν πάει αναλογικά με το αποτέλεσμα να διεκδικήσετε επιτέλους κάποτε ένα πιο δίκαιο εκλογικό σύστημα
Να μην επεκταθώ στο γεγονός πως η δημοκρατία είναι αδιανόητο για μένα να περιορίζεται στην διαδικασία της ψηφοφορίας κάθε 4 χρόνια. Αυτό είναι η δημοκρατία που επιθυμούν τα άχυρα που μας κυβερνάνε.Ειναι ή οχι η κατασταση μας αυτη ενος βαρια αρρωστου ;
Πιστευω επισης οτι οι εκλογες δεν ειναι σοβαρη εκφανση της ... δημοκρατιας μας αλλα αν οι εκλογες ειναι το ρημα λυγιζω προτιμω την ενεργητικη απο την παθητικη φωνη.
Μεριμνα για την πολιτικη, για μενα, ειναι ο συνδικαλισμος στο κλαδο σου και γενικοτερα, ακολουθωντας τις δυναμεις σου.
Btw, μιλησεις για υποψηφιοτητες. Ποσοι πιστευεις ειναι αυτοι που τις γνωριζουν ; Αυτος που απεχει θα σου πει 'γαμω το πασοκ' (αντε και τη ΝΔ).
Γιανν, συμφωνούμε στην ανάγκη της συμμετοχής γενικά. Προσωπικά διαφωνώ στην βαρύτητα που δείχνεις να δίνεις στο θέμα εκλογές, είναι αστείο να σου δίνουν τον λόγο κάθε τέσσερα χρόνια για το θέμα της αντιπροσώπευσης, είναι πιο σημαντικό Γιάννη να συμμετέχουμε σε διαλόγους, να φωνάζουμε, να κάνουμε βαβούρα, να εκφράζουμε την άποψη μας έστω και σε ένα φόρουμ με 10 άτομα που θα διαβάσουν την άποψη μας, ειλικρινά θεωρώ πιο σημαντική την συζήτηση που κανουμε τώρα απ την ψήφο μου την κυριακή.
Η αυτοδιοίκηση είναι ανέκδοτο στη χώρα μας, κι ακόμα πιο ανέκδοτο την έχουν κάνει οι όροι που έβαλαν οι υποψήφιοι και οι πολιτικοί υποβαθμίζοντας την σε 'ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση' Ημαρτον δηλαδή.
Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να εμπλακεί ο καθένας απο μας στα της αυτοδιοίκησης που τα γράφουμε στ @@ μας τα ενδιάμεσα χρόνια της ψηφοφορίας. -
Υπάρχει μια θεωρία διαμαρτυρίας μέσω της αποχής. Πιστεύουν (εσφαλμένα) κάποιοι ότι αν φτάσει η αποχή 60% θα ιδρώσει το αυτί των 2 μεγάλων. Σας πληροφορώ ότι θα ανοίξουν σαμπάνιες αν δουν τέτοια αποχή. Γιατί σου λέει τα δικά μας τα κομματόσκυλα, θα τα χουμε αφήσει νηστικά 2 μέρες και θα περιμένουν γρυλίζοντας από αξημέρωτα για να πάνε να ρίξουν τη ψήφο τους. Αν κάποιοι θα μας κάνουν ζημιά (=μικρά νούμερα) είναι οι αναποφάσιστοι που μπορεί να ψηφίσουν από ΛΑΟΣ μέχρι το κόμμα του καβαλάρη. Αυτοί ας πάνε στο Ζάππειο για παγωτό ή βάφλα. Αν οι σκύλοι μας, οι πιστοί μας φίλοι έρθουν και ψηφίσουν χεστήκαμε για τους άλλους.
Αν όμως ψηφίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι και η αποχή είναι όσο το δυνατόν μικρότερη, τότε οι διαμαρτυρόμενοι, απογοητευμένοι κλπ δεν θα ψηφίσουν πασοκ η νδ (προφανώς εκτός αν είναι ζώα) αλλά κάποιον άλλο. ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
Πλάκα πλάκα υπάρχουν ένα κάρο κόμματα που 1-2 από αυτά που είχα ακούσει έχουν αρκετά σοβαρές απόψεις (κοινή λογική πρεσβεύουν) και στην τελική δεν είναι τόσο ξεφτύλα ψήφος όσο το να ψηφίσει κάποιος Βεργή.
Το να βγάλουν οι δυο μεγάλοι στις περιφερειακές συνολικό ποσοστό μικρότερο του 70% θα είναι μια σοβαρή ένδειξη διαμαρτυρίας. ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ από οποιαδήποτε διαδήλωση ή σουλάτσο στο κέντρο (και νομίζω δεν διαφωνεί κανένας με αυτό).
Έχουμε (με την ευρύτερη έννοια) τη δυνατότητα να στείλουμε ένα σημαντικό μήνυμα που με κανένα άλλο τρόπο δεν θα μπορούσαμε και την αγνοούμε λέγοντας 'Α στο διάολο χρέπια, δε με διορίσατε κιόλας, θα κάτσω να δω Πουρναράκη και Μπραζιλ;'
Σόρυ αδέλφια αλλά καθαρά από μαθηματική άποψη (βγάλτε έξω ιδεολογία για πολιτικό σύστημα κλπ) είναι λάθος... -
Τασε, πιο πανω κατεληξα στο 'ψηφιστε ντε'. Βαριεμαι να ακουω απο τους περισσοτερους τριγυρω μου αγανακτηση, οταν ανακαλυψαν οτι τελικα ναι, γυριζει ο τροχος και αντιδρουν απεχοντας. Τι ειδους αντιδραση ειναι αυτη, εκδικησης ; Σε κανα ιδιωτικο τηλεπαιγνιδι ειμαστε ; Και ποιος νομιζεις ξερει περα απο το παλαμη του ; (ωραια ρωτησα πολλα )
Εστιασα στο γιατι πιστευω οτι πρεπει να ψηφιζει καποιος. Το 'βαρυ' παραδειγμα ηταν για να ικανοποιησω την κλιση μου να φερνω συνεχεια παραδειγματα.Στους δρομους, ναι. Εκλογες ; Ναι επισης. Ετερον εκατερον.
ωραια, τι θα ψηφισεις την κυριακη ;
-
EDDIE από την άλλη όμως τι κάνεις αν ΔΕΝ θες να ψηφίσεις κάποιον από τους 2 μεγάλους και οι υπόλοιποι υποφήφιοι είναι ΓΤΠΚ? Θα δώσεις την ψήφο σου σε κάποιον που θεωρείς άχρηστο να βγει στην περιοχή σου;
Και είναι πολλά τα άτομα που έχουν τον ίδιο προβληματισμό. Μήπως εκεί η μόνη επιλογή είναι αποχή ή άκυρο;
-
ελπιζω ολοι εσεις που υποστηριζεται την ασχετοσυνη kommata.lenght - 2 κομματων να εχετε πραγματικα ενημερωθει γι'αυτα.
Γιατι γαμωτο στην tv και στα τυπωμενα δεν τους βλεπω και συχνα -
Κατ' αρχάς η όλη κουβέντα γίνεται για τις περιφερειακές. Για τους δημαρχαίους προφανώς και χεστήκαμε αν βγει ο γιατρός ή η κυρά μας η μαμή. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Ανεξάρτητοι ή με μικρά κόμματα. Εγώ πχ θα ψηφίσω Ψαριανό (τυχαίο παράδειγμα). Ακόμα όμως και αν δεν τον ψήφιζα για κάποιο λόγο, θα πήγαινα να ψηφίσω ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εκτός από τους δυο μεγάλους. ΙΜΟ ο στόχος είναι να πέσουν κάτω από το 70% για να ταρακουνηθούν. Και τον Καρατζαφέρη που τον θεωρώ λακέ και τον Τσίπρα που τον θεωρώ γελοίο θα τους ψήφιζα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να μειωθεί το ποσοστό που αναφέρω παραπάνω. Είναι καθαρά στατιστικό το θέμα.
Αν θες μια προσωπική γνώμη, δεν θεωρώ κανένα άξιο αυτή τη στιγμή για να πάρει το τιμόνι. Μέχρι όμως να προκύψει αυτός με κάποιο τρόπο, οι δυο αρχικαταστροφείς πρέπει να φάνε φάπα.
Περί Δημαρά: υπάρχει μια άποψη ότι αν δεν βγει ο Σγουρός στο δεύτερο γύρο θα γίνει το ταμ τιρι ριμ. Από τον Τζέφρυ όμως όλα να τα περιμένετε. Από το να βγει χαμογελαστός και να πει 'λάβαμε το μήνυμα από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και συνεχάμε' ή να βγει ακόμα πιο προκλητικά και να πει ότι 'συγχαίρουμε το σύντροφο Δημαρά που θεωρούμε ότι αποτελεί μέρος της ευρύτερης οικογένειας της giorgakis ltd co.' -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ωραια, τι θα ψηφισεις την κυριακη ;
Κοίτα Γιάνν, τα γεγονότα τρέχουν, ενω μέχρι χθες έλεγα να τους γράψω όλους στ @@ μου και να μην πάω καν, πριν λίγο βγήκα να πάρω μπύρες( ) και πέτυχα ένα φιλαράκι μου -ταλαίπωρος αγωνιστής αριστερός απ τα γενοφάσκια του, φτωχόπαιδο και γείτονας- και μου είπε πως βάζει υποψήφιος με έναν αριστερο ανεξάρτητο συνδιασμό. Σκατά, την πάτησα, θα τον ψηφίσω
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κοίτα Γιάνν, τα γεγονότα τρέχουν, ενω μέχρι χθες έλεγα να τους γράψω όλους στ @@ μου και να μην πάω καν, πριν λίγο βγήκα να πάρω μπύρες( ) και πέτυχα ένα φιλαράκι μου -ταλαίπωρος αγωνιστής αριστερός απ τα γενοφάσκια του, φτωχόπαιδο και γείτονας- και μου είπε πως βάζει υποψήφιος με έναν αριστερο ανεξάρτητο συνδιασμό. Σκατά, την πάτησα, θα τον ψηφίσω
α, θε να παιξετε τις ... κουμπαρες. Νταξει, καλλιο αργα ..
σορρυ βιλλ για τα OT, θα σε συμπεριλαβω στην προσευχη μου tonight
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Όσα είπε ο Μαρκεζίνης είναι απλώς κοινή λογική ?Έχετε δει πολλούς καθηγητές (ή μη) να πηγαίνουν στον Έβρο και να εξετάζουν τα κενά της ελληνικής αμυντικής διάταξης ή να τονίζουν ότι ο Τουρκικός Στρατός είναι ο μεγαλύτερος χρήστης γεφυροφόρων αρμάτων στην Ευρώπη ?
Βγάλτε τις ιδεολογικές σας τσίμπλες ορισμένοι...
Αν αναφέρεσαι σε μένα, σε καλώ να ξαναδιαβάσεις παραπάνω που λέω ό,τι δεν είδα την συνέντευξη του Μαρκεζίνη και ό,τι γνώση έχω για αυτόν την έχω από τα κείμενα του που έχω διαβάσει και φυσικά δεν μιλάω για 'απλώς κοινή λογική' (sic) όπως λες.
Αλλά αν το πάρουμε και αλλιώς, η υποψία ό,τι οι Τούρκοι ετοιμάζουν επίθεση στην Ελλάδα από το Έβρο και για αυτό αγοράζουν γεφυροφόρα άρματα τι μπορεί να είναι άλλο από συμπέρασμα κοινής λογικής.
Άμα κάνεις μια βόλτα στο ιντερνέτ θα δεις ό,τι ακόμα και επί υπουργίας Αρσένης στο Εθνικής Αμύνης υπάρχει αυτή η υποψία.
http://syndesmos71.blogspot.com/2010/06 ... st_27.htmlΓια την ιστορία σου λέω και επειδή έχω υπηρετήσει στο Μηχανικό το μακρινό 1985, ό,τι και η Ελλάδα διέθετε μονάδα Μηχανικού με έδρα τον Αμπελώνα Λάρισης τότε που αποκλειστική της δουλειά ήταν η ανάπτυξη των γεφυρών RIBBON, που είναι μια Αμερικάνικης προέλευσης πλωτή γέφυρα γρήγορης ανάπτυξης. Είχα δε πάρει και μέρος σε άσκηση της μονάδας αυτής τόσο στον Πηνειό όσο και στο Στρυμόνα.
Φαντάζομαι ό,τι τώρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα.Για τις ιδεολογικές τσίμπλες τι να σου πω. Μάλλον ατυχής η έκφραση σου...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Κατ' αρχάς η όλη κουβέντα γίνεται για τις περιφερειακές. Για τους δημαρχαίους προφανώς και χεστήκαμε αν βγει ο γιατρός ή η κυρά μας η μαμή. Νομίζω ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Ανεξάρτητοι ή με μικρά κόμματα. Εγώ πχ θα ψηφίσω Ψαριανό (τυχαίο παράδειγμα). Ακόμα όμως και αν δεν τον ψήφιζα για κάποιο λόγο, θα πήγαινα να ψηφίσω ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ εκτός από τους δυο μεγάλους. ΙΜΟ ο στόχος είναι να πέσουν κάτω από το 70% για να ταρακουνηθούν. Και τον Καρατζαφέρη που τον θεωρώ λακέ και τον Τσίπρα που τον θεωρώ γελοίο θα τους ψήφιζα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να μειωθεί το ποσοστό που αναφέρω παραπάνω. Είναι καθαρά στατιστικό το θέμα.
Αν θες μια προσωπική γνώμη, δεν θεωρώ κανένα άξιο αυτή τη στιγμή για να πάρει το τιμόνι. Μέχρι όμως να προκύψει αυτός με κάποιο τρόπο, οι δυο αρχικαταστροφείς πρέπει να φάνε φάπα.
Περί Δημαρά: υπάρχει μια άποψη ότι αν δεν βγει ο Σγουρός στο δεύτερο γύρο θα γίνει το ταμ τιρι ριμ. Από τον Τζέφρυ όμως όλα να τα περιμένετε. Από το να βγει χαμογελαστός και να πει 'λάβαμε το μήνυμα από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και συνεχάμε' ή να βγει ακόμα πιο προκλητικά και να πει ότι 'συγχαίρουμε το σύντροφο Δημαρά που θεωρούμε ότι αποτελεί μέρος της ευρύτερης οικογένειας της giorgakis ltd co.'Αν και δεν με ενδιαφέρει ο Δήμος Αθηναίων, θεωρώ πως το υπογραμμισμένο είναι πολύ λάθος. Ειδικά σε μικρότερους δήμους που το ποιος κάνει κουμάντο εκεί επηρεάζει την καθημερινότητά σου και θέματα που σε αφορούν. Αν βγει κάποιος άχρηστος τον τρως στη μάπα 4 χρόνια. Άρα δε νομίζω πως είναι τόσο ασήμαντο το θέμα.
-
Oh brother where are thou...
Βρε αδερφέ δεν είπα ότι χεστήκαμε γενικώς, αλλά για το προκείμενο του δικομματισμού. Στα δημαρχειακά προφανώς και πρέπει να ψηφίσουμε ανεξαρτήτως κομματικού κριτηρίου. -
delete
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπάρχει μια θεωρία διαμαρτυρίας μέσω της αποχής. Πιστεύουν (εσφαλμένα) κάποιοι ότι αν φτάσει η αποχή 60% θα ιδρώσει το αυτί των 2 μεγάλων. Σας πληροφορώ ότι θα ανοίξουν σαμπάνιες αν δουν τέτοια αποχή. ........φθάσανε στο σημείο να νοιώθουν ανασφάλεια (με φρέσκια ισχυρή πλειοψηφία) την πιθανή εκλογή περιφερειαρχών από άλλα στρατόπεδα....και να απειλεί με εκλογές...η μεγάλη αποχή δεν θα μετρήσει ???
ξέρεις τι παθαίνουν οι τραγουδιστές όταν το μαγαζί δεν γεμίζει...?όλα αυτά βέβαια είναι προσωπική επιλογή και απόφαση μετά από πολλή σκέψη και συζήτηση...και όχι λόγω φραπέ και δε βαριέσαι...
το '75 πουλούσα τον 'θούριο'...Αριστοτέλους και Εγνατία γωνία...και μεγάλες σημαίες πράσινες σηκώσαμε και γαλάζια ψηφοδέλτια ρίξαμε...όλα τα δοκιμάσαμε...και για όλα μετανοιώσαμε.
έχω κάθε δικαίωμα να δοκιμάσω και την αποχή... -
Στην ΗΠΑμερική που έχουν να το γεμίσουν χρόνια το μαγαζί [για την ακρίβεια κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει άδειο], τι πάθανε ακριβώς;
ΓΙα το Μαρκεζίνη.
Συγγνώμη, για πολιτικούς λόγους λέτε, για εξουσίες, για καταλληλότερους και αξιότερους... Συγγνώμη (δις), για Πρόεδρο της Δημοκρατίας δε μιλάμε; -
Βασικά για αποχή νομίζω ότι ΔΕΝ έχεις δικαίωμα, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια.
Θα πρέπει να καταλάβεις ποιό είναι το μαγαζί και ποιά η πίστα. Οι άνθρωποι δεν μετράνε κουκιά αλλά ποσοστά. Και στις ευρωεκλογές πήγε 50% η αποχή αλλά πέρα από κάποια τσιτάτα στα κανάλια δεν ίδρωσε ούτε αυτί, ούτε κώλος.
Αυτοί μετράνε ποσοστά ήτοι: από τους 1000 που ήταν να ψηφίσουν, οι 600 πήγαν για καφέ; No prob. Πόσοι ψήφισαν; 400. Από τους 400 πόσοι πασοκ; Ας πούμε 180.
Ξέρεις τι θα πουν τα κανάλια και ο Τζέφρης; Με 45% θεωρούμε ότι έχουμε λαϊκή εντολή. Ο κυρίαρχος λαός μίλησε κλπ.
Πήγαινε εσύ μετά που αντί να ψηφίσεις πήγες για τσίπουρο συνοδεία μεζέ και κάντους μήνυση που δεν λένε για την αποχή...
Πολύ πιθανόν σε κάποια από τις αμέτρητες εκπομπές-αναλύσεις-καφενείο των φιλάθλων που θα στηθούν στο γυαλί θα βρεθούν κάποιοι να πουν κάτι για την αποχή και πώς δείχνει αυτή την απογοήτευση του κόσμου κλπ. Σε επίπεδο όμως ηγεσίας των κομμάτων δεν θα ακουστεί ψίθυρος και δεν θα γίνει τίποτα.
Και ξαναλέω ότι αυτά τα λέω καθαρά από στατιστική άποψη.
Από ιδεολογική μεριά αντί για ψήφο θα ήθελα να αφήσω μια κουράδα (sic) μέσα στο παραβάν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά αυτό θα έβλαπτε την καθαρίστρια που θα φώναζαν να τη μαζέψει και όχι το γιωργάκι ή τον De Samar.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!