-
Είναι γεγονός πως το Κράτος από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 και ως τα μέσα της δεκαετίας του 1980 γιγαντώθηκε. Το ερώτημα είναι, προς όφελος ποιων;
Πολύ ωραία τα λέει ο σύντροφος που πόσταρε ο faflas. Αυτό που λεω εγώ είναι ότι ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε σοβαρό πλάνο και αντιμετώπιση για τέτοιες ιστορίες.
Ο Τζέικομπ θεωρεί ότι το case study Λαυρεντιάδη είναι υγιής καπιταλισμός.not...
έλα ediie, ο υπουργός σου
Πόθεν;
Για τον Βενιζέλο πες ότι έχω γράψει μισό θετικό ποστ. Για τούτο το ραχάτι τι θετικό έχω πει;
Σοβαρά τώρα... -
Έγραψες θετικό για τον Μπένυ?
Καλά ρε eddie πού ζεις? Ρώτα κανα που ξέρει περισσότερα...μπορείς να βρεις άλλωστε.Δεν υποστηρίζεις την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και κατ'επέκταση του υπουργού του?
-
Όχι.
Πολύ 8αρια διαβάζεις Κωνσταντίνε. Προτίμησε κανά βίπερ...
-
Σε χαλάει που δεν κάνει περισσότερα?
-
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν καταδίκασε την Πέμπτη τον Ραζ Ραζαρατνάμ, ιδιοκτήτη κερδοσκοπικού κεφαλαίου, σε ποινή 11 ετών για την χρήση εσωτερικών πληροφοριών.
Επιπλέον του επιβλήθηκε πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων (7,26 εκατ. ευρώ) και δεν έγινε δεκτό το αίτημα για εγγύηση.
Η εισαγγελία είχε ζητήσει ποινή 19,5 ετών για τα 14 αδικήματα που τον βάρυναν, οι συνήγοροί του αντίθετα είχαν επικαλεστεί προβλήματα υγείας του εντολέα τους (έχει διαβήτη και πρέπει να κάνει μεταμόσχευση νεφρού), ζητώντας το πολύ εννέα χρόνια.
Ο Ραζαρατνάμ κατηγορείται ότι είχε ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών που του εξασφάλιζαν πληροφορίες.
Όπως επισήμανε ο δικαστής ο Ραζαρατνάμ κέρδισε περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια από παράνομες συναλλαγές. Κατά την υπεράσπιση τα κέρδη του ήταν επτά εκατομμύρια.
Είναι μία από τις μεγαλύτερες ποινές των τελευταίων ετών για υποθέσεις που αφορούν την Γουόλ Στριτ.
Ο καταγόμενος από τη Σρι Λάνκα Ραζαρατνάμ, αυτοδημιούργητος και ιδρυτής του Galleon Group, ήταν στο επίκεντρο μίας περίπλοκης υπόθεσης που εμπλέκει μεγάλες επιχειρήσεις όπως, μεταξύ άλλων, η Goldman Sachs, η Intel και η IBM.
-
Κοίτα ο Βενιζέλος -λένε κάποιοι που ξέρουν και που δεν έχουν καμμία σχέση με το πασοκ- σαν συνταγματολόγος είναι πολύ καλός. Σαν πολιτικός έχει πολύ ψωμί ακόμα να φάει (οξύμωρο).
Κάποια δις φορές καλύτερος από το γιωργάκι που θα πρεπε να μείνει στο υπουργείο εξωτερικών που μίλαγε καλά το αγγλικό και έκανε τα pr του.Κατά τ' άλλα το πασοκ μηδέν από μηδέν μηδέν. Είχε την ευκαιρία να κάνει ενέργειες που θα 'κλείδωναν την κούπα' για άλλα 20 χρόνια, αλλά προτίμησε να μαλακιστεί. Το να φτάνει η τρόικα να σου λέει μη φορολογείς άλλο τον κόσμο και δη τα χαμηλά εισοδήματα είναι τραγικό.
Όπως και να χει η άποψη μου είναι 1000 φορές ψήφο σε όποιο κόμμα παρά στους δυο μεγάλους. Να μείνουν με τα κομματόσκυλα να τους φάνε και να λυσσάξουν.
-
Αν βρεθούμε ποτέ για κανένα καφέ (φραπέ μονάχα lolll) συζητάμε για το πρώτο εδώ άστο..
Εφόσον είσαι και εσύ υπέρ της πτώσης του ΜΠΑΤΣΟΚ οκ πάσο. Κακώς σε κατέταξα σορρυ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έγραψες θετικό για τον Μπένυ?
Καλά ρε eddie πού ζεις? Ρώτα κανα που ξέρει περισσότερα...μπορείς να βρεις άλλωστε.Δεν υποστηρίζεις την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και κατ'επέκταση του υπουργού του?
Αυτή είναι πολύ μεγάλη κατηγορία, απορώ πως το πήρε τόσο ψύχραιμα.
Πέρα από την πλάκα, δεν υπάρχει όυτε ένας σε αυτό το topic που να υποστηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και αυτό είναι το μεγαλύτερό της κατόρθωμα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο Τζέικομπ θεωρεί ότι το case study Λαυρεντιάδη είναι υγιής καπιταλισμός.υγιής καπιταλισμός Μας τέλειωσε παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Soz ξέχασα την Ελβετία που δεν θα είχε υπάρξει ποτέ.
Το case study Λαυρεντιάδη [και άλλων ομοίων], είναι ο ιδιωτικός τομέας στην ελλάδα. Αλλά νταξ, κι αυτός προσέφερε οπότε μια χαρά.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ο Τζέικομπ θεωρεί ότι το case study Λαυρεντιάδη είναι υγιής καπιταλισμός.
υγιής καπιταλισμός Μας τέλειωσε παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες. Soz ξέχασα την Ελβετία που δεν θα είχε υπάρξει ποτέ.
Το case study Λαυρεντιάδη [και άλλων ομοίων], είναι ο ιδιωτικός τομέας στην ελλάδα. Αλλά νταξ, κι αυτός προσέφερε οπότε μια χαρά.
+1
Eddie, δεν βλέπεις την πραγματικότητα. Ίσως γιατί έχεις βρει κάποια καλή δουλειά (κανένα πρόβλημα με αυτό ) και έχεις χάσει επαφή;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Πέρα από την πλάκα, δεν υπάρχει όυτε ένας σε αυτό το topic που να υποστηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης και αυτό είναι το μεγαλύτερό της κατόρθωμα.
-
Eίπα, να το γράψω, να μη το γράψω....!! Μ' εβγαλε απ΄το δίλημμα μόνος του...!!
-
μερικες φορες νιωθω οτι ζουσα(ζω) σε αλλη χωρα
- η κυρια Χ τι δουλεια κανει ρε παιδια, δεν εχω ακουσει ποτε
- ειναι αγαμη θυγατερα στρατιωτικου
- και τι σοι δουλεια ειναι αυτη;
- παιρνει συνταξη
- τι συνταξη ρε παιδια, ειναι 40 χρονων και εχει παιδι!
- ναι εχει παιδι, αλλα δεν ειναι παντρεμενη, για να παιρνει τη συνταξη
- και τι ειναι η συνταξη, ισοβια;
- ναι, μεχρι να παντρευτει....
- και ποσα λεφτα ειναι αυτα ρε παιδια;
- δεν ειναι πολλα, 1200€
-
- και τι δουλειά κάνεις, φίλε?
- έμπορος είμαι, εσύ?
- α, τίποτα.
- πως τπτ, πως την βγάζεις δλδ?
- παίρνω 750 Ε σύνταξη από τον πατέρα μου, δούλευε στη ΔΕΗ κ όταν πέθανε πήραμε τη σύνταξη η μάνα μου κ εγώ.
- κ την βγάζετε με 750 Ε?
- όχι, η μάνα μου παίρνει άλλα 1.300. Άμα πεθάνει θα τα χάσω, όμως.
Το παλικάρι το πήρα (μεσημέρι κ εγώ τρέχοντας σαν τρελός) να το πάω στο κέντρο, ήθελε να πάει για καφέ κ το λεωφορείο αργούσε. Είναι, μου είπε, στα 42 κ, φυσικά, ανύπαντρος.
-
για να μην υπαρχει παρεξηγηση, και η μητερα της αγαμης παιρνει κανονικα την συνταξη του -μακαριτη- συζυγου της.
-
2 φορτία εισαγωγή --> μπλοκάρονται με την απεργία στο τελωνείο
1 φορτίο μεγάλης εξαγωγής --> μπλοκάρεται στο τελωνείο.
Υπέροχα......
-
για να το δούμε και αλλιώς...
έχω 32 χρόνια στο ίδιο ταμείο ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) στα 37 συνεχόμενα χρόνια στο ίδιο ταμείο έβγαινες σε πλήρη σύνταξη ανεξάρτητα από την ηλικία.
5 χρόνια πριν το τέλος της 37ετίας κλείνω, λόγω κρίσης, την επιχείρησή μου (έπειτα από διετή οικονομική αιμορραγία εμπιστευόμενος τις προβλέψεις των κυβερνώντων και των οικονομολόγων ότι θα ξεπεραστεί η κρίση το 2010)
αποτέλεσμα: από οικονομικά ανεξάρτητος....βρέθηκα εκατοντάδες χιλ. χρεωμένος, άνεργος (σε αυτή την ηλικία!!!) χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, με ορίζοντα συνταξιοδότησης τα 65 και άν!!!με ένα κλάσμα της προβλεπόμενης....
λόγω του ότι απασχολούσα το παιδί μου στην επιχείρηση...έμεινε και αυτό άνεργο.
μια πενταμελής οικογένεια χωρίς εισόδημα, εδώ και ένα χρόνο...και το χειρότερο χωρίς προοπτική.... -
-
+1 και από μένα...
Χαίρομαι που είστε λαλίστατοι και λέτε με μια φράση όσα παλεύει κάποιος να πει με σελίδες.
Αφού πολύ σωστά ο Λαυρεντιάδης είναι ο ιδιωτικός τομέας, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η χώρα ελάχιστη σχέση είχε με τον καπιταλισμό όλα αυτά τα χρόνια.
Επειδή γνωρίζω κάποιες από τις εταιρείες του κυρίου -ως ανταγωνιστής-, μπορώ να πω ότι ακόμα και ο Γύλος (με την γνωστή ταβέρνα για ζευγαράκια) μπορούσε με βεβαιότητα να δει ότι επρόκειτο για φούσκα ολκής.
Απέναντι λοιπόν σε αυτό τον κύριο και την πλειοψηφία (no doubt) των ιδιωτικών επιχειρήσεων, υπάρχουν 5-10-100 μαγαζιά που -θέλωντας και μη- κάτι προσέφεραν στην οικονομία της χώρας. Είτε αυτό είναι τεχνογνωσία, είτε είναι εξαγωγές και ΑΕΠ απ' όξω (πολύ σημαντικό), είτε είναι απλά εταιρείες που ενίσχυσαν την όποια ανταγωνιστικότητα της χώρας (μεγάλη συζήτηση - θέλει 8 τοπικά, 3 moderators και 52 trolls για να γίνει σωστά...).@ilia, spiro
Που να πετύχετε 'επιστημονικό συνεργάτη βουλευτή', που να είναι και αγανακτισμένος γιατί τους κόψαν τις υπερωρίες και αντί για 2.500 παίρνει μόνο 2.200...
Καταραμένη κρίση...
Άπονο ΔΝΤ... -
Καλά αυτό με τις άγαμες θυγατέρες είναι τραγικό
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!