-
Δεν μπορω να καταλαβω πως η τροικα μπορει να επεμβαινει στους μισθους των ιδιωτικων υπαλληλων. Αν εμενα ο εργοδοτης μου πχ εχει λεφτα να μου δωσει και του βγαζω δουλεια που του αποφερει κερδη γιατι η τροικα να πει 10% η 20% μειωση; Προφανως οχι για να υπαρχει ανταγωνιστικοτητα και να ερθουν ξενοι επενδυτες.
Αυτο που ερχεται εμενα στο μυαλο ειναι οτι η μειωση ολων των μισθων γινετε για επιφερει μια χειροτερη ποιοτητα ζωης ολων, να κατεβουμε ολοι μας ενα επιπεδο που κατ αυτους θα ειναι ενα επιπεδο ζωης συμβατο με τα λογιστικα νουμερα της χωρας μας. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν μπορω να καταλαβω πως η τροικα μπορει να επεμβαινει στους μισθους των ιδιωτικων υπαλληλων. Αν εμενα ο εργοδοτης μου πχ εχει λεφτα να μου δωσει και του βγαζω δουλεια που του αποφερει κερδη γιατι η τροικα να πει 10% η 20% μειωση; Προφανως οχι για να υπαρχει ανταγωνιστικοτητα και να ερθουν ξενοι επενδυτες.
Αυτο που ερχεται εμενα στο μυαλο ειναι οτι η μειωση ολων των μισθων γινετε για επιφερει μια χειροτερη ποιοτητα ζωης ολων, να κατεβουμε ολοι μας ενα επιπεδο που κατ αυτους θα ειναι ενα επιπεδο ζωης συμβατο με τα λογιστικα νουμερα της χωρας μας.Η τροϊκα δεν ειναι εδω για να ερθουν ξενοι επενδυτες, να φυγει η διαφθορα, να ενισχυθει η ανταγωνιστικοτητα κ.α. ομορφα
Η τροϊκα ειναι εδω για να παρουν οι δανειστες μας τα λεφτα τους, τοσο απλο ειναι -
Προφανως γι αυτο ειναι, αλλα επικαλουνται αυτες τις π@π@ριες τυπου οτι σας κοβω το κωλο για ερθει η αναπτυξη!
Και ρωταω εγω ο χαζουλης, αν μου κοψει ο εργοδοτης μου 100 ευρω το μηνα πως αυτοι θα εξασφαλισουν αυτοι τα δανεικα τους;
-
Προφανως γι αυτο ειναι, αλλα επικαλουνται αυτες τις π@π@ριες τυπου οτι σας κοβω το κωλο για ερθει η αναπτυξη!Και ρωταω εγω ο χαζουλης, αν μου κοψει ο εργοδοτης μου 100 ευρω το μηνα πως αυτοι θα εξασφαλισουν αυτοι τα δανεικα τους;
Δεν κάνει από μόνη της τίποτα η μείωση των 100,00€
Θα συνοδευτεί από αύξηση των τιμών των αγαθών , από επιπρόσθετη φορολόγηση (και δική σου και του εργοδότη σου) και άλλους φόρους και άλλους φόρους.....
Μια χαρά δηλαδή! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αυτο που ερχεται εμενα στο μυαλο ειναι οτι η μειωση ολων των μισθων γινετε για επιφερει μια χειροτερη ποιοτητα ζωης ολων, να κατεβουμε ολοι μας ενα επιπεδο που κατ αυτους θα ειναι ενα επιπεδο ζωης συμβατο με τα λογιστικα νουμερα της χωρας μας.Η τροϊκα δεν ειναι εδω για να ερθουν ξενοι επενδυτες, να φυγει η διαφθορα, να ενισχυθει η ανταγωνιστικοτητα κ.α. ομορφα
Η τροϊκα ειναι εδω για να παρουν οι δανειστες μας τα λεφτα τους, τοσο απλο ειναιΒibendum...Έχεις απόλυτο δίκιο να αναρωτιέσαι.
Να συμπηρώσω στην Skye ότι ο τεχνοκράτης Σημίτης κράτησε το έλλειμα στο 107% γιατί είχε μια προοπτική ανάπτυξης,έστω στοιχειώδες.Τέλος πάντων το κράτησε.Απο κει και πέρα ο ιδιωτικός τομέας αντί να υποστηριχθεί πολεμήθηκε απαράδεκτα .
Όπως μου είπε μια μέρα ένας φοιτητής .....''καλά εκεί πάνω δεν είναι κανένας με γνώσεις οικονομικών.. '' -
Ετσι ναι...
Προσωπικα παντως εχω ψιλοπειστει οτι τα χειροτερα ερχονται και δεν ξερω ποσο χειροτερα θα ειναι αυτα και πως θα πρεπει να αντιδρασουμε εμεις. Συμφωνω με τον tasosdev που λεει οτι καλυτερα να χτυπησουμε κανονι και να ξαναρχισουμε παρα να εχουμε αυτη την αβεβαιη κατασταση που και δεν ξερουμε που θα μας οδηγησει και που δεν ξερουμε πως ο κοσμος θα αντιδρασει καποια στιγμη απ τη συσσωρευμενη πιεση.
Δεν ειναι δυνατον με οσους μιλαω στην ηλικια μου (25-27) να ειναι απογοητευμενοι, να βλεπουν να κυλαει η ζωη τους χωρις να εχουν δυνατοτητα να διεκδικησουν τα ονειρα τους, που μερικοι εχουμε βρει μια δουλεια ασχετη με το τι ψαχναμε και τι ειχαμε φανταστει οτι θα κανουμε και λεμε και ευχαριστω και οι αλλοι να ναι ανεργοι και να μην υπαρχει τιποτα στον οριζοντα.
-
Ο χρήστης MONMAN έγραψε:
Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί νωρίτερα, αλλά δεν εχω τη δυνατότητα να ανατρέξω σε όλες τις σελίδες αυτού του topic.
Θα ήθελα να ξέρω από κάποιον που ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι σημαινει ΠΡΑΚΤΙΚΑ για τις ζωές μας μια ενδεχόμενη χρεοκοπία ή ρύθμιση ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την. Πχ: Έστω οτι δουλεύω σε ιδιώτη και χρωστάω κάποια χρήματα σε κάρτα στην τράπεζα και κάποια στο ΤΕΒΕ από άλλη μου -προηγούμενη- δουλειά. Σενάριο όχι απίθανο, έτσι? Αρκετά ρεαλιστικό. Τι συμβαινει τότε?Αυτό που σίγουρα θα γίνει είναι ότι η οικονομία θα αρχίσει πάλι απο την αρχή.Τα χρέη θα σβηστούν φίλε μου ........
Για το θέμα που ρωτάς taurus υπάρχει εδω μια ενδιαφέρουσα συζήτηση http://www.tsig.gr/lang-el/forum/14-Περί-πτώχευσης/776-Χρεοκοπία-και-δάνεια.
Φίλε coupeas τα χρέη δυστυχώς δε σβήνονταιΚαι τι γίνονται φίλε μου? Παίρνουν σπίτια ή περιμένουν να πάρεις τα πρώτα χρήματα ?....
-
-
Η τρόικα δεν μας κατσικώθηκε στο σβέρκο τυχαία την καλέσαμε ως σωτήρα.
-
Η τρόικα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Εκκαθαριστής είναι και εξυπηρετεί πρωτίστως τα συμφέροντα της και όχι τα συμφέροντα του Χ, Υ ή Ζ εργαζομένου.
-
Η τρόικα έχει να κάνει με μία προβληματική επιχείρηση με μικρά έσοδα και μεγάλες δαπάνες. Κάθε σχέδιο διάσωσης μίας επιχείρησης έχει δύο συνιστώσες. Την αύξηση των εσόδων της επιχείρησης και τη μείωση των δαπανών. Η απόλυση των υπεραρίθμων Δ.Υ. για την τρόικα είναι ένας τρόπος για τη μείωση των δαπανών εφόσον δεν είναι δυνατό η προβληματική επιχείρηση (βλέπε Δημόσιο) να μειώσει τις δαπάνες με άλλο τρόπο ή να αυξήσει την παραγωγική δραστηριότητα ώστε μέσω των εσόδων να πετύχει το στόχο στο δείκτη έσοδα - έξοδα χρησιμοποιώντας τους 'υπεραριθμούς' Δ.Υ.
-
Η τρόικα δεν αλλάζει κάτι στο MoU (Ελληνιστί Μνημόνιο). Ζητά απλά την πιστή εφαρμογή του. Το ίδιο θα έκανε και ο καθένας μας με κάποιον που θα μας χρώσταγε λεφτά και ζητούσε μία διευκόλυνση πληρωμής. Η διευκόλυνση πληρωμής δεν μπορεί να είναι στο διηνεκές και βέβαια δεν μπορεί η συνεννόηση της διευκόλυνσης να τίθεται συνεχώς υπό αμφισβήτηση από το δανειζόμενο.
-
Το να χαρακτηρίζει ο δανειζόμενος τους όρους του MoU επαχθείς είναι για γέλια. Ας πρόσεχε ο δανειζόμενος που έβαζε την υπογραφή του όπως και αυτοί που πριν 10 ημέρες τον υπερψήφισαν το σημερινό διαχειριστή της εξουσίας που εκτελεί χρέη αντιπροσώπου για 2η φορά.
-
Για την κατάσταση της χώρας δεν φταίνε μόνον οι διαχειριστές της εξουσίας. Φταίμε και εμείς. Τόσα χρόνια επιλέγαμε αυτόν που μας χάιδευε τα αυτιά μιλούσε για Ισχυρή Ελλάδα και μας έχωνε στην Α ή Β θέση όπου χωρίς να κάνουμε τίποτα εισπράτταμε μισθό. Ήρθε ο χρόνος να πληρώσουμε το λογαριασμό.
-
Η Ιρλανδία δεν είναι Ελλάδα. Η Ιρλανδία πληρώνει τα απόνερα μίας κρίσης που δεν προκάλεσε η ίδια στον Τραπεζικό τομέα της. Όμως τα οικονομικά της δεδομένα είναι κατ' αρχήν υγιή και αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί για τους Ιρλανδούς να καταφύγουν σε μέτρα σκληρότητας αντίστοιχης με της Ελληνικής. Μάλιστα η πολιτική τους ωριμότητα είναι τέτοια ώστε οι εκλογές θα γίνουν μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού ώστε να μην χαθεί χρόνος στην εφαρμογή των μέτρων. Ακριβώς τα αντίθετα από ότι εδώ.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας γράφει τον πόνο του αλλά ελάχιστη σημασία έχει.
-
-
Ετσι ναι...Προσωπικα παντως εχω ψιλοπειστει οτι τα χειροτερα ερχονται και δεν ξερω ποσο χειροτερα θα ειναι αυτα και πως θα πρεπει να αντιδρασουμε εμεις. Συμφωνω με τον tasosdev που λεει οτι καλυτερα να χτυπησουμε κανονι και να ξαναρχισουμε παρα να εχουμε αυτη την αβεβαιη κατασταση που και δεν ξερουμε που θα μας οδηγησει και που δεν ξερουμε πως ο κοσμος θα αντιδρασει καποια στιγμη απ τη συσσωρευμενη πιεση.
Δεν ειναι δυνατον με οσους μιλαω στην ηλικια μου (25-27) να ειναι απογοητευμενοι, να βλεπουν να κυλαει η ζωη τους χωρις να εχουν δυνατοτητα να διεκδικησουν τα ονειρα τους, που μερικοι εχουμε βρει μια δουλεια ασχετη με το τι ψαχναμε και τι ειχαμε φανταστει οτι θα κανουμε και λεμε και ευχαριστω και οι αλλοι να ναι ανεργοι και να μην υπαρχει τιποτα στον οριζοντα.
Επιστροφή στα επίπεδα διαβίωσης της δεκαετίας του '70 (στην καλύτερη περίπτωση).
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επιστροφή στα επίπεδα διαβίωσης της δεκαετίας του '70 (στην καλύτερη περίπτωση).
δε με χαλαει. συμφωνα με την αλικη βουγιουκλακη και αλλους υπερσταρ της δεκαετιας 60 και 70, φινα περνουσαν οι ανθρωποι τοτε, καμπριο, κορη μου σοσιαλιστρια, ψαρακι στη μαρινα και strong family values. Do want
-
Επιστροφή στα επίπεδα διαβίωσης της δεκαετίας του '70 (στην καλύτερη περίπτωση).Τα οποία ενδεχομένως και να είναι σε σωστότερη αντιστοιχία με τα επίπεδα παραγωγικότητας της χώρας (δηλ. έσοδα=έξοδα).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
- Για την κατάσταση της χώρας δεν φταίνε μόνον οι διαχειριστές της εξουσίας. Φταίμε και εμείς. Τόσα χρόνια επιλέγαμε αυτόν που μας χάιδευε τα αυτιά μιλούσε για Ισχυρή Ελλάδα και μας έχωνε στην Α ή Β θέση όπου χωρίς να κάνουμε τίποτα εισπράτταμε μισθό. Ήρθε ο χρόνος να πληρώσουμε το λογαριασμό.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας γράφει τον πόνο του αλλά ελάχιστη σημασία έχει.
Τελικά πόσοι είναι αυτοί που 'χωρίς να κάνουν τίποτα εισπράτουν μισθό'?
Δικαιολογεί -ο όποιος αριθμός τους- τη σημερινή κατάντια?
Τελικά γιατί οι πολλοί να πληρώσουν το φαγοπότι των λίγων?Η παράγραφος αυτή (6) μου δημιουργεί την εξής απορία: Υπήρχε περίπτωση το εκλογικό σώμα τις προηγούμενες δεκαετίες , να δείξει την προτίμησή του σε έναν πολιτικό σχηματισμό που θα είχε ως άξονα της πολιτικής του τον εξορθολογισμό του κράτους και δεν θα προχωρούσε σε παροχολογία?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας γράφει τον πόνο του αλλά ελάχιστη σημασία έχει.Σιγουρα ο καθενας γραφει το πονο του αλλα δεν τον κανει απλα για να το κανει. Υπαρχει ενας προβληματισμος για το τι γινετε και που παμε ως ανθρωποι, γιατι αν το παρουμε ψυχρα λογιστικα τοτε η τροικα καλα κανει και ολοι μας εχουμε καταλαβει οτι αλλιως δεν γινετε. Αλλα αν γεμισει μια χωρα με ανεργους, με φτωχους, με χρεωμενους πολιτες δεν ξερω τι αποτελεσματα μπορει να εχει στην κοινωνια.
Γενικα ειναι φαυλος κυκλος, γιατι ωραια ναι το κρατος να απολυσει τους περιττους υπαλληλους για να φτιαξουν τα λογιστικα, να παρει ολ αυτα τα μετρα που εχουν υπογραψει (καλως/κακως ειναι νωρις να κρινουμε) αλλα δεν ξερω ποσο εξυπηρετει ενα κρατος που δημιουργει ανεργους, φτωχους, χρεωμενους πολιτες.
Στο βιοτικο επιπεδο της δεκαετιας του 70 συνεπως θα οδηγηθουν πολλοι πολιτες ειτε με τον ενα τροπο (τροικα) ειτε με τον αλλον (χρεωκοπια) αλλα με τα ως τωρα δεδομενα θα εχουμε το 70% να ζει σαν ειναι στη δεκαετια του 70, το 20% στη δεκαετια του 90 και το υπολοιπο να εχει τη δυνατοτητα να 'ειναι' στο 2011 αλλα και παλι δεν ξερω πως μια κοινωνια θα μπορει να συμβαδισει ετσι αρμονικα.
-
επιτελους θα ξεβρωμισει ο τοπος...
νεοι, αφθαρτοι...
για να μη κρασαρει το φορουμ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τα οποία ενδεχομένως και να είναι σε σωστότερη αντιστοιχία με τα επίπεδα παραγωγικότητας της χώρας (δηλ. έσοδα=έξοδα).
Σ αυτό πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν.
Το πρόβλημα είναι ποιες τακτικές και μέσα θα βρεθούν ώστε να επέλθει ανάπτυξη (όχι σε βάρος των πολλών και ώφελος των λίγων) . -
Σωστά έγραψε ο Χρήστος Δήμου αλλά μου θύμησε ένα κουρείο (μικρό) που ήταν γεμάτο απο πελάτες που έλεγαν ότι .....ναι τι φταίω εγώ ή εσύ και ήταν όλοι τους υποψήφιοι στις εκλογές.....στα γνωστά κόματα.
Άστα φίλε Δήμου ..... -
Στο βιοτικο επιπεδο της δεκαετιας του 70 συνεπως θα οδηγηθουν πολλοι πολιτες ειτε με τον ενα τροπο (τροικα) ειτε με τον αλλον (χρεωκοπια) αλλα με τα ως τωρα δεδομενα θα εχουμε το 70% να ζει σαν ειναι στη δεκαετια του 70, το 20% στη δεκαετια του 90 και το υπολοιπο να εχει τη δυνατοτητα να 'ειναι' στο 2011 αλλα και παλι δεν ξερω πως μια κοινωνια θα μπορει να συμβαδισει ετσι αρμονικα.Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο. -
Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο.Ήταν.
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10Αυτο ηθελα να γραψω και εγω, οτι εδω θα εχουμε το 90/10 αναλογια και πως θα γινει με σχετικα 'βιαιο' τροπο. Ειμαι λιγο απασιοδοξος πως θα κυλησουν ολα ομαλα. Μαλλον μ εχει πιασει μια υπερ του δεοντος απαισιοδοξια ε;
-
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10Αυτο ηθελα να γραψω και εγω, οτι εδω θα εχουμε το 90/10 αναλογια και πως θα γινει με σχετικα 'βιαιο' τροπο και πως ειμαι λιγο απασιοδοξος πως κυλησουν ολα ομαλα. Μαλλον μ εχει πιασει μια υπερ του δεοντος απαισιοδοξια ε;
Ε, δες προς ΗΠΑμερική μεριά. Το έχουν χρόνια τώρα το σύστημα
i.e. Το 10% παίρνει το 60% του ετήσιου εθνικού εισοδήματος, και ενσωματώνει περισσότερο από το 70% της αύξησης αυτού
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!