-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Επιστροφή στα επίπεδα διαβίωσης της δεκαετίας του '70 (στην καλύτερη περίπτωση).Τα οποία ενδεχομένως και να είναι σε σωστότερη αντιστοιχία με τα επίπεδα παραγωγικότητας της χώρας (δηλ. έσοδα=έξοδα).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
- Για την κατάσταση της χώρας δεν φταίνε μόνον οι διαχειριστές της εξουσίας. Φταίμε και εμείς. Τόσα χρόνια επιλέγαμε αυτόν που μας χάιδευε τα αυτιά μιλούσε για Ισχυρή Ελλάδα και μας έχωνε στην Α ή Β θέση όπου χωρίς να κάνουμε τίποτα εισπράτταμε μισθό. Ήρθε ο χρόνος να πληρώσουμε το λογαριασμό.
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας γράφει τον πόνο του αλλά ελάχιστη σημασία έχει.
Τελικά πόσοι είναι αυτοί που 'χωρίς να κάνουν τίποτα εισπράτουν μισθό'?
Δικαιολογεί -ο όποιος αριθμός τους- τη σημερινή κατάντια?
Τελικά γιατί οι πολλοί να πληρώσουν το φαγοπότι των λίγων?Η παράγραφος αυτή (6) μου δημιουργεί την εξής απορία: Υπήρχε περίπτωση το εκλογικό σώμα τις προηγούμενες δεκαετίες , να δείξει την προτίμησή του σε έναν πολιτικό σχηματισμό που θα είχε ως άξονα της πολιτικής του τον εξορθολογισμό του κράτους και δεν θα προχωρούσε σε παροχολογία?
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Από εκεί και πέρα ο καθένας ας γράφει τον πόνο του αλλά ελάχιστη σημασία έχει.Σιγουρα ο καθενας γραφει το πονο του αλλα δεν τον κανει απλα για να το κανει. Υπαρχει ενας προβληματισμος για το τι γινετε και που παμε ως ανθρωποι, γιατι αν το παρουμε ψυχρα λογιστικα τοτε η τροικα καλα κανει και ολοι μας εχουμε καταλαβει οτι αλλιως δεν γινετε. Αλλα αν γεμισει μια χωρα με ανεργους, με φτωχους, με χρεωμενους πολιτες δεν ξερω τι αποτελεσματα μπορει να εχει στην κοινωνια.
Γενικα ειναι φαυλος κυκλος, γιατι ωραια ναι το κρατος να απολυσει τους περιττους υπαλληλους για να φτιαξουν τα λογιστικα, να παρει ολ αυτα τα μετρα που εχουν υπογραψει (καλως/κακως ειναι νωρις να κρινουμε) αλλα δεν ξερω ποσο εξυπηρετει ενα κρατος που δημιουργει ανεργους, φτωχους, χρεωμενους πολιτες.
Στο βιοτικο επιπεδο της δεκαετιας του 70 συνεπως θα οδηγηθουν πολλοι πολιτες ειτε με τον ενα τροπο (τροικα) ειτε με τον αλλον (χρεωκοπια) αλλα με τα ως τωρα δεδομενα θα εχουμε το 70% να ζει σαν ειναι στη δεκαετια του 70, το 20% στη δεκαετια του 90 και το υπολοιπο να εχει τη δυνατοτητα να 'ειναι' στο 2011 αλλα και παλι δεν ξερω πως μια κοινωνια θα μπορει να συμβαδισει ετσι αρμονικα.
-
επιτελους θα ξεβρωμισει ο τοπος...
νεοι, αφθαρτοι...
για να μη κρασαρει το φορουμ -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιστροφή στα επίπεδα διαβίωσης της δεκαετίας του '70 (στην καλύτερη περίπτωση).
Τα οποία ενδεχομένως και να είναι σε σωστότερη αντιστοιχία με τα επίπεδα παραγωγικότητας της χώρας (δηλ. έσοδα=έξοδα).
Σ αυτό πιστεύω οτι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν.
Το πρόβλημα είναι ποιες τακτικές και μέσα θα βρεθούν ώστε να επέλθει ανάπτυξη (όχι σε βάρος των πολλών και ώφελος των λίγων) . -
Σωστά έγραψε ο Χρήστος Δήμου αλλά μου θύμησε ένα κουρείο (μικρό) που ήταν γεμάτο απο πελάτες που έλεγαν ότι .....ναι τι φταίω εγώ ή εσύ και ήταν όλοι τους υποψήφιοι στις εκλογές.....στα γνωστά κόματα.
Άστα φίλε Δήμου ..... -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Στο βιοτικο επιπεδο της δεκαετιας του 70 συνεπως θα οδηγηθουν πολλοι πολιτες ειτε με τον ενα τροπο (τροικα) ειτε με τον αλλον (χρεωκοπια) αλλα με τα ως τωρα δεδομενα θα εχουμε το 70% να ζει σαν ειναι στη δεκαετια του 70, το 20% στη δεκαετια του 90 και το υπολοιπο να εχει τη δυνατοτητα να 'ειναι' στο 2011 αλλα και παλι δεν ξερω πως μια κοινωνια θα μπορει να συμβαδισει ετσι αρμονικα.Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο.Ήταν.
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10 -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο.Ήταν.
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10Αυτο ηθελα να γραψω και εγω, οτι εδω θα εχουμε το 90/10 αναλογια και πως θα γινει με σχετικα 'βιαιο' τροπο. Ειμαι λιγο απασιοδοξος πως θα κυλησουν ολα ομαλα. Μαλλον μ εχει πιασει μια υπερ του δεοντος απαισιοδοξια ε;
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτό είναι η κοινωνία των 2/3.
Εφαρμόζεται σε όλο τον Δυτικό κόσμο.Ήταν.
Τώρα έχουμε την enhanced updated version του 90-10Αυτο ηθελα να γραψω και εγω, οτι εδω θα εχουμε το 90/10 αναλογια και πως θα γινει με σχετικα 'βιαιο' τροπο και πως ειμαι λιγο απασιοδοξος πως κυλησουν ολα ομαλα. Μαλλον μ εχει πιασει μια υπερ του δεοντος απαισιοδοξια ε;
Ε, δες προς ΗΠΑμερική μεριά. Το έχουν χρόνια τώρα το σύστημα
i.e. Το 10% παίρνει το 60% του ετήσιου εθνικού εισοδήματος, και ενσωματώνει περισσότερο από το 70% της αύξησης αυτού -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επιτελους θα ξεβρωμισει ο τοπος...
νεοι, αφθαρτοι...
για να μη κρασαρει το φορουμΑπαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης.
«Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.
Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική».
Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία; Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής.
Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.
Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής μιας πολυδιάστατης-πολυγαμικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και εξοπλιστικής. Δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού αμυντικού δόγματος και δόγματος εξωτερικής πολιτικής.
Προέβλεψε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι το δημιούργησαν αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν σε μια περίοδο που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα να το λύσουν. Δήλωσε ότι τον ανησυχούν περισσότερο οι αλυτρωτικές διατάξεις που βρίσκονται στο Σύνταγμα των Σκοπίων και όχι τόσο η ίδια η ονομασία.
Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.
Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.** «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ».**
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου.
http://fimotro.blogspot.com/2010/11/sir.html -
στην περίπτωση που επιστρέψουμε σε συνθήκες ΄70 λίγο πολύ γνωρίζουμε πως θα περάσουμε....τηλέφωνο μόνο στο περίπτερο...σποράκια στην παραλία...διακοπές με στρατιωτικό αντίσκηνο...διαδρομές με ΚΤΕΛ...τσιγάρα χύμα...τεφτέρι στον μπακάλη... κλπ κλπ.
στην πιθανότερη περίπτωση που επιστρέψουμε σε συνθήκες 1870 προτείνω: Πάρνηθα για ζαρκάδι...Σέιχ-Σου για λαγούς...δάσος Φρακτού για αγριογούρουνο...κάρβουνα Ολυμπιάδας για το μαγκάλι...για τους πιο τολμηρούς στο πέρασμα των Θερμοπυλών και των Τεμπών, πέφτει εύκολο πλιάτσικο από τους περαστικούς (αλληλογραφία, πορτοφόλια, τιμαλφή, χρυσά δόντια κλπ)...για τους θρησκευόμενους η καλύτερη λύση είναι το Άγιο-Όρος, έχει αρκετή δουλειά και προσευχή αλλά εξασφαλισμένο φαγητό... -
Σιγά μη γυρίσουμε στις παραμονές της μάχης του Μαραθώνα. Έλεος.
Ξεβρακωνόμαστε πριν δούμε τη θάλασσα το καταντήσαμε. -
Καλά όλα αυτά αλλά μην το ξευτιλίζουμε.Πάντα όλο και κάτι τρώγαμε και εμείς......τώρα αν φάμε και καμιά φασολάδα παραπάνω ή κανα τάκο κρητικό θα μας χαλάσει δηλ.Και τα κινητά τι τα θέλουμε.Επιτέλους να έρθουμε πιο κοντά .
Ηθικό θέλει. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Σιγά μη γυρίσουμε στις παραμονές της μάχης του Μαραθώνα. Έλεος.
Ξεβρακωνόμαστε πριν δούμε τη θάλασσα το καταντήσαμε.'Ρε λες ;!! ' στρίγγλιξε ο Άδωνις ο οποίος έχει ήδη χύσει και προσπαθεί να ηρεμήσει από την υπέρτατη ηδoνή που συγκλόνισε το κορμί του μετα την παραπάνω δήλωση του BEAMS.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
:lol: Καλά όλα αυτά αλλά μην το ξευτιλίζουμε.Πάντα όλο και κάτι τρώγαμε και εμείς......τώρα αν φάμε και καμιά φασολάδα παραπάνω ή κανα τάκο κρητικό θα μας χαλάσει δηλ.Και τα κινητά τι τα θέλουμε.Επιτέλους να έρθουμε πιο κοντά .
Ηθικό θέλει.Και υπομονη!!! και ευελιξια... Οσο θυμαμαι περιπτωση σε zastava 750, στο πισω καθισμα!!! ακομα απορω πως βολευομασταν τοτε... στις εξοχες...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σιγά μη γυρίσουμε στις παραμονές της μάχης του Μαραθώνα. Έλεος.
Ξεβρακωνόμαστε πριν δούμε τη θάλασσα το καταντήσαμε.'Ρε λες ;!! ' στρίγγλιξε ο Άδωνις ο οποίος έχει ήδη χύσει και προσπαθεί να ηρεμήσει από την υπέρτατη ηδoνή που συγκλόνισε το κορμί του μετα την παραπάνω δήλωση του BEAMS.
-
Άντε και γυρίσαμε στη δεκαετία του '70.
Διασφαλίζει κανείς ότι δεν θα επικρατήσουν πάλι οι ίδιες πρακτικές και συνήθειες που μας οδήγησαν εδώ?
Η διαδικασία αvάπτυξης της Ελλάδας, σε αvτίθεση με εκείvη πoυ ακoλoύθησαv ιστoρικά oι σημεριvές αvαπτυγμέvες καπιταλιστικές χώρες, δεv περιελάμβανε καμιά αξιόλoγη φάση εκβιoμηχάvισης. Από μια αγρoτική oικovoμία πoυ απασχoλoύσε πάvω από τo μισό τoυ εvεργoύ πληθυσμoύ στov πρωτoγεvή τoμέα κατά τις δεκαετίες '50 '60 '70 , πρoχώρησε κατ’ ευθείαv στo στάδιo μιας oικovoμίας υπηρεσιώv , με πάvω από τo μισό τoυ εθvικoύ εισoδήματoς vα παράγεται, ήδη από τη δεκαετία τoυ 1950, στov τριτoγεvή τoμέα, o oπoίoς σήμερα απασχoλεί πάvω από τo μισό τoυ εvεργoύ πληθυσμoύ.Επιπλέov, φαίvεται ότι έχει δημιoυργηθεί έvας φαύλoς κύκλoς πoυ δεv επιτρέπει τηv αvάπτυξη της εσωτερικής αγoράς. Τo μικρό μέγεθoς της αγoράς για τις εγχώριες βιoμηχαvίες απoθαρρύvει τoυς vτόπιoυς επεvδυτές και oδηγεί στηv αύξηση τωv αυτoαπασχoλoυμέvωv. Καθώς όμως τo εισόδημα τωv τελευταίωv αυξάvεται, σε μεγάλo βαθμό αvεξέλεγκτα μέσα στη παραoικovoμία όπoυ αvθεί η αυτo‑απασχόληση, η ζήτηση για τα ξέvα πρoιόvτα επιταχύvεται και μειώvεται αvτίστoιχα η ζήτηση για τα ελληvικά βιoμηχαvικά πρoιόvτα. Έτσι, τo «απoτέλεσμα εισoδήματoς» και τo «απoτέλεσμα επιδειξης», πoυ απoτελoύv τυπική αιτία τoυ αvισoμερoύς καταvαλωτικoύ πρoτύπoυ σε πoλλές χώρες της Λατιvικής Αμερικής φαίvεται vα λειτoυργoύv εξίσoυ και στηv Ελλαδα.
Η αγωνία όλων μας θα παραταθεί....
-
Εντάξει ''ξεσκάτισμα '' θέλει αλλά ποιός θα το κάνει.....
Όμως αυτοί οι νέοι τι φταίνε . ...έχουν άποψη και άποψη δεν έχουν.Τους γράφουν κανονικά (εκτός απο τις νεολαίες).
Εγώ ντρέπομαι όταν μιλώ μαζί τους ,φτωχοί και πλούσιοι τι σημασία έχει.Ουτε για αυτό ευθύνονται. -
Το τέλος του δολαρίου,η Ρωμαική Αυτοκρατορία,το ασήμι,η JP Morgan και τα bank runs
22/11/2010: Μια σημαντική μέρα, από νομισματικής άποψης, η χθεσινή, καθώς συνέβη ένα ακόμα βήμα προς την αποκαθήλωση του δολαρίου:Η εκτύπωση δολαρίων από το πουθενά έφτασε πλέον σε τέτοιο σημείο ώστε οι ΗΠΑ είναι πλέον ο νούμερο 1 αγοραστής του χρέους τους!
Έως τώρα, η Κίνα ήταν ο νούμερο 1 αγοραστής του χρέους των ΗΠΑ: Έδιναν στις ΗΠΑ εμπορεύματα (εξαγωγές), και έπαιρναν ως αντάλλαγμα ομόλογα των ΗΠΑ (σε δολάρια προφανώς).
Και είχαν μαζέψει τόσα πολλά ομόλογα, που ήταν ο νούμερο 1 κάτοχος στον κόσμο.Όμως, οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει από το 2008 και μετά να τυπώνουν χρήμα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, προκειμένου να το δώσουν στις χρεωκοπημένες τράπεζες (που αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, διότι ολοένα και περισσότεροι δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που πήραν και που ως τώρα συντηρούσαν την καπιταλιστική ανάπτυξη, αναπληρώνοντας τη φυγή του κεφαλαίου προς τις μεσαιωνικές συνθήκες εκμετάλλευσης της Κίνας). Υπάρχουν μάλιστα και συζητήσεις, όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο για να τυπώσουν χρήμα ώστε να στηρίξουν τις χρεωκοπημένες Πολιτείες, πόλεις, κτλ. Γενικώς δηλαδή, οι [ηλεκτρονικές] πρέσες 'έχουν πάρει φωτιά'.
Ο τρόπος που 'τυπώνουν' χρήμα οι ΗΠΑ είναι, σε γενικές γραμμές, ο εξής:
Καταρχήν, τυπώνουν ένα ομόλογο, και μετά το αγοράζουν...οι ίδιες, με χρήμα που δημιουργούν ηλεκτρονικά από το πουθενά. Αντί δηλαδή να το πουλάνε 'στην αγορά' (όπως κάνει πχ η Ελλάδα με τις 'δημοπρασίες ομολόγων' που πλέον έχουν μπει στην καθημερινότητα μας), το αγοράζουν με λεφτά που δημιουργούν από το πουθενά.
Και έχουν με αυτή τη μέθοδο αγοράσει τόσα πολλά ομόλογα, που πλέον έχουν φτάσει στο σημείο να κατέχουν περισσότερα ομόλογα ακόμα και από την Κίνα:
Και όπως σωστά αναφέρει και το zerohedge σε σχετικό άρθρο του, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ θα τυπώνουν περίπου 120 δις $ το μήνα, κάθε μήνα για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον, θα παραμείνουν η νούμερο 1 αγοράστρια δύναμη του αμερικάνικου χρεους.Για πόσο καιρό ακόμα όμως οι υπόλοιποι θα δέχονται την κυριαρχία ενός τέτοιου νομίσματος, που πλέον βρίσκεται ξεκάθαρα καθ' οδόν προς τον υπερπληθωρισμό;
Ποιος θέλει ένα νόμισμα που διαρκώς υποτιμάται; ΚΑΝΕΝΑΣ.
Υπάρχει μια ιστορία και από τη Ρωμαική Αυτοκρατορία, που χρησιμοποιούσε ασήμι για να κόβει νόμισμα. όσο όμως παρήκμαζε, προκειμένου να τυπώσει περισσότερο χρήμα, άρχισε να 'νοθεύει' το νόμισμα, και να μειώνει το ποσοστό του ασημιού. Στο τέλος, όταν τελικά κατέρρευσε, το νόμισμα της πλέον τυπωνόταν χωρίς να περιέχει καθόλου ασήμι.
Ίσως τελικά να είναι αλήθεια ότι 'καμία αυτοκρατορία δεν έπεσε πριν είχε παρακμάσει πρώτα εκ των έσω'.
Και όταν βλέπει κανείς τις ΗΠΑ να αγοράζουν μόνες τους το δικό τους χρέος, με λεφτά που δεν έχουν και τα τυπώνουν από το πουθενά, βλέπει ότι το δολάριο, και μαζί του όλες οι 'παραφυάδες' του σε παγκόσμια κλίμακα πέφτουν.
την Ιρλανδία, απέσυραν, λόγω πανικού όμως, περίπου 13 δις ευρώ καταθέσεων από τις τράπεζες, για να μην τους τα κατασχέσουν.
Όμως, στη Γαλλία οργανώνεται κάτι διαφορετικό, που το έχουμε δει και σε άλλες χώρες (και στην Ελλάδα), αλλά με πενιχρά αποτέλεσμα, διότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη οργάνωση και πειθαρχία για να πετύχει κάτι ουσιαστικό:
Στις 7/12 έχει οριστεί λοιπόν ως πανευρωπαική μέρα απόσυρσης των χρημάτων από τις τράπεζες, προκαλώντας το λεγόμενο 'bank run
Πιο οργανωμένη φαίνεται να είναι μια άλλη 'ανάλογη' κίνηση, με 'πρωτεργάτη' το γνωστό κεντροαριστερο και ελαφρώς λαικιστή-αλλά-χαρισματικό Max Keiser, ο οποίος στις εκπομπές και στο site του έχει ξεκινήσει την καμπάνια 'Crash JP Morgan - Buy Silver'.
Όπως και ο χρυσός, έτσι και το ασήμι έχει νομισματική αξία (αν και όχι τόσο μεγάλη). Και όπως ο χρυσός, έτσι και το ασήμι 'ανεβαίνει'. Και όπως ο χρυσός, έτσι και το ασήμι 'μανιπιουλάρεται', ώστε να μένει η τιμή του όσο πιο χαμηλά γίνεται μέσω του 'paper silver' (και 'paper gold' αντίστοιχα): Συγκεκριμένα, το σύστημα λειτουργεί κάπως σαν τα αποθέματα των τραπεζών, που ΔΕΝ διαθέτουν όλα τα λεφτά που δανείζουν, αλλά μονάχα ένα μέρος τους (πχ το 10%). Έτσι και εδώ, υπάρχουν συμβόλαια, με τα οποία αγοράζεις χρυσό/ασήμι, χωρίς όμως να σου δίνουν κάτι. Σου δίνουν απλά έναν 'λογαριασμό τράπεζας', ένα 'βιβλιάριο' δηλαδή, που λέει ότι έχεις το τάδε χρυσό ή ασήμι. Όμως, η τραπεζα ΔΕ διαθέτει όλο αυτό το χρυσό/ασήμι που έχει 'πουλήσει' - και αν της το ζητήσουν όλοι, ΔΕ θα το πάρουν όλοι.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!