-
Οδεύουμε προς μία ελεγχόμενη χρεοκοπία, ώσπου οι δανειστές μας πάρουν πίσω αρκετά από αυτά που τους οφείλουμε... Όταν μας αρμέξουν για τα καλά κ αρχίσει να ξεσηκώνεται ΟΛΟΣ ο λαός, θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε...
Η καλύτερη επένδυση για κάοποιν αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει σιγά σιγά φτερά για το εξωτερικό...
-
Σκατά...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Σκατά...η ελπίδα πεθαίνει τελευταία...
-
-
Λογικά (με την σχετική του έννοια) κάποια στιγμή σούνερ ορ λέιτερ θα γίνει ένα μπραφ, είτε αυτό είναι κανόνι, είτε σφίξιμο το ζωνάρι μέχρι εκεί που δεν παίρνει και θα πάρουν πόδι οι δυο μεγάλοι μαζί με όποιον άλλο παρασύρουν μαζί (πχ Καρατζαφέρη).
Βέβαια εδώ μπαίνει το εφιαλτικό ενδεχόμενο να κυβερνήσει το τσίπρα και να αλλάξει την επίσημη ονομασία της χώρας σε κάτι σαν 'Ελληνική Εναλλακτική Δημοκρατία της Μαλακίας' ή πιο εύγλωττα 'Ελληνική Δημοκρατία της Εναλλακτικής Μαλακίας' δηλαδή ΕΔΕΜ που είναι και πιασάρικο και αριστερίστικο σαμγουατ.
Πέρα από την πλάκα θεωρώ δεδομένη μια μεγάλη αλλαγή στο δικομματικό κατεστημένο εκτός αν είμαστε σαν λαός τόσο πουλημένοι που θα συνεχίζουμε να ψηφίζουμε βροντάτσηδες-φουρτουνάτσηδες με την ελπίδα να μας βρουν μια θεσούλα (η οποία θα χει πέσει στα 500 ευρώ τότε). -
Προσωπικά και με δεδομένη την τακτική της κυβέρνησης, δε βρίσκω απίθανο τίποτα από αυτά να μην συμβεί, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που μας τα παρουσιάζουν. Είναι σαν το ανέκδοτο με τον τύπο που λέει στους γονείς του οτι είναι γκέι, οτι θα υιοθετήσει παιδί μαζί με τον Αμπνούλ κτλ, για να τους τρομάξει και να τους πει οτι απλά τράκαρε το αυτοκίνητο.
Πιστεύω λοιπόν οτι η κυβέρνηση και φυσικά η τρόικα έχει αποφασίσει να λάβει πολύ σκληρά μέτρα. Για να μην ξεσηκωθεί ο λαός όμως, σκηνοθετούν το ενδεχόμενο χρεωκοπίας να κρέμεται σα σπαθί πάνω απ το σβέρκο μας...Έτσι θα μας κάνουν να μη σηκώσουμε κεφάλι και να αποδεχθούμε τα μέτρα. Σχεδόν θα ανακουφιστούμε αν αποφύγουμε τη χρεωκοπία κι ας έχουν επιβληθεί φόροι μέχρι και στην αναπνοή...
Γνώσεις οικονομικών δεν έχω, όμως υπάρχει περίπτωση να δέχτηκε πρωθυπουργός έναν χρόνο αφού βγήκε να οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία; Κι ακόμη περισσότερο: συμφέρει την ΕΕ η χρεωκοπία της Ελλάδας; Κατά τη γνώμη μου σε καμία περίπτωση, αφού θα επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την ΕΕ. Δεν είμαστε μόνο εμείς σαν χώρα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
-
Πολλή αλλαγή ψευδωνύμου: νίκος, θάνος, κτλ Αν δεν έβλεπα την φωτογραφία, δε θα το καταλάβαινα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
:offtopicviii: Πολλή αλλαγή ψευδωνύμου: νίκος, θάνος, κτλ Αν δεν έβλεπα την φωτογραφία, δε θα το καταλάβαιναΝαι σήμερα είναι η πρώτη μέρα λειτουργίας του
-
Σκέψου ανοικτά. Αν μολυνθεί το PC σου από έναν ιό και σου καταστρέψει βασικά αρχεία, παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να δουλεύει με προβλήματα. Τι θα διαλέξεις? Καθαρισμό με antivirus ή format και επανεγκατάσταση?
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
Σκέψου ανοικτά. Αν μολυνθεί το PC σου από έναν ιό και σου καταστρέψει βασικά αρχεία, παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να δουλεύει με προβλήματα. Τι θα διαλέξεις? Καθαρισμό με antivirus ή format και επανεγκατάσταση?Ανάλογα φίλε μου... ανάλογα.
Σίγουρα το format είναι η καλύτερη λύση, φτάνει να έχουμε πάρει back up... μα δυστυχώς αρκετοί δεν μπορούμε να το πάρουμε.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Σκέψου ανοικτά. Αν μολυνθεί το PC σου από έναν ιό και σου καταστρέψει βασικά αρχεία, παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να δουλεύει με προβλήματα. Τι θα διαλέξεις? Καθαρισμό με antivirus ή format και επανεγκατάσταση?
Ανάλογα φίλε μου... ανάλογα.
Σίγουρα το format είναι η καλύτερη λύση, φτάνει να έχουμε πάρει back up... μα δυστυχώς αρκετοί δεν μπορούμε να το πάρουμε.
Εγώ θα έπαιρνα mac
-
Πρόσεξε μόνο μη σου βγει big mac...
-
μια amiga 500 έστω;
-
Ο φίλος που μίλησε για format δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καμμία περίπτωση υπολογιστής αλλά ATARI του αισχίστου είδους και άρα πρέπει να πάει για πέταμα... Ποιό format...;
-
ε όχι και αισχίστου είδους τα ATARI
-
Εγω προσωπικα μιλαω, αν ημουνα δανιστης της Ελλαδος θα φροντιζα να την κρατησω ζωντανη για να μου δωσει καποια στιγμη πισω τα χρωστουμενα. Αρα σημαινει οτι ετσι οπως ειμαστε θα μας παρατεινουν τον χρονο δανισμου.. εχω ξαναπει οτι θα παμε σε 5 -6 χρονια ακομα μετα το 13... Αυτο θα δωσει τη δυνατοτητα καποια χρηματα να πανε σε αναπτυξη με δεδομενο φυσικα οτι το κρατος θα εχει συμμαζεψει τα ασυμμαζευτα. για αυτο και ο Συντροφος Παγκαλος (τον λεω συν-τροφο, γιατι κατα δηλωση του μαζυ τα φαγαμε!! ) μισο-ειπε οτι θα παρατεινουν την εξοφληση των χρηματων.. δλδ το μνημονειο. Ειναι μονοδρομος αυτη η πορεια.. Υπερδανιστικαμε για μερικα χρονια θα υπερσφιξουν οι κ@λοι για καποιο αλλο χρονικο διαστημα... ας προσεχαμε οταν δανιζομαστε και σκορπαγαμε τα δανικα σε Π@@ριες...
-
224 άμα δεν ήσουν όσο είσαι, αλλά ήσουν στην ηλικία της κόρης σου, θα έμενες ικανοποιημένος με το 'θα υπερσφίξουν οι κ@λοι μας για κάποιο άλλο χρονικό διάστημα...'?
-
Ο χρήστης simfun έγραψε:
Σκέψου ανοικτά. Αν μολυνθεί το PC σου από έναν ιό και σου καταστρέψει βασικά αρχεία, παρόλα αυτά όμως συνεχίζει να δουλεύει με προβλήματα. Τι θα διαλέξεις? Καθαρισμό με antivirus ή format και επανεγκατάσταση?Δεν μιλαμε ομως για μηχανηματα αλλα για τις ζωες μας.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
224 άμα δεν ήσουν όσο είσαι, αλλά ήσουν στην ηλικία της κόρης σου, θα έμενες ικανοποιημένος με το 'θα υπερσφίξουν οι κ@λοι μας για κάποιο άλλο χρονικό διάστημα...'?Φιλε μου φροντισα να μην εχω υπερδανιστει-υπερκαταναλωσει ολο αυτο το διαστημα που γινοτανε το παρτυ στην Ελλαδα, και ετσι δεν κινδυνευω απο υπερσφιξη του κ@λου μου. Ηγουν δεν με ξερουν οι τραπεζες και ξοδευω οσο ειναι το παπλωμα μου τα τελευταια 20 χρονια... (ενταξει ενα δανειο 5 ετων το πηρα γιατι θα μου κοστιζε μηνιαιως οσο και το ενοικιο μου...) Εχω δωσει αυτο το παραδειγμα στα Παιδια μου οπως και οτι θα πρεπει να προσεχουν για τα επομενα χρονια με τα εσοδα εξοδα τους και την επαγγελματικη πορεια τους, δεν μπορω να κανω κατι περισσωτερο ουτε για την οικογενεια ουτε για το κρατος.... και τα χαλια του. Η λυση του να παω στην Ιθακη (πατριδα του πατερα μου, οχι λογοτεχνικο κολπο!!) που το πατρικο υπαρχει ισως δωσει λυση σε πολυ μεγαλες ενδεχομενες ανατροπες. Προς το παρων η υγεια μετραει... πανω απο ολα για ολους στην οικογενεια. Ετσι το βλεπω το ερχομενο διαστημα των 10 ετων...
Αν ημουνα νεος τωρα θα εφευγα εξω.... κατι που τελικα ειχα κανει, και οταν ημουνα τοτε στην ηλικια της κορης μου... και που ολοι τοτε προτειναν λυσεις, 'διορισμου' σε δημοσιες υπηρεσιες... που τοτε παρακαλαγαν. Απολυομενος σαν φανταρος απο ΜΟΜΑ θα μπορουσα να ειχα παραμεινει σαν ιδιωτης με 17000 δρχ τοτε σε εργοταξιο της στη Σκυρο... αλλα βλεπεις δεν εφταναν τα λεφτα για τη Nikon F2!!! και κατι αλλα που μεχρι τοτε μου ειχαν λειψει και τα θεωρουσα απαραιτητα... στη ζωη.. Σωστο Λαθος δεν το πολυσκευτομαι.... -
οι εντιμότατοι ευρωπαίοι φίλοι μας πριν ξαναπεινάσουν μαγείρεψαν στην Βρυξέλλα την μετά-τριετή αποπομπή μας από το € ακολουθούμενο από ένα 'στον αγύριστο'...
το νούμερο είναι μεγάλο αλλά σε δυο-τρία χρονάκια (από το 2013 θα αποβάλλεται κάθε χώρα, βλ. Ελλάδα, που δεν θα τηρεί το 3-60 δηλ 3% έλλειμα και 60% χρέος επί του ΑΕΠ) θα το αποσβέσουν λογιστικά μετακυλίοντάς το στους προυπολογισμούς της κομισιόν 2013-2020 το δε μνημόνιο αποτελεί ενυπόθηκη εγγύηση δηλ. προσημείωση κρατικής περιουσίας σε κινητά (πρωθυπουργικό αεροσκάφος, F-16 κλπ), ακίνητα (βραχονησίδες, κτήριο ΥΠΕΞ, ΥΠΟΙΚ, Βουλή κλπ), αλλά και χρεώγραφα (κοινοτικές μελλοντικές επιδοτήσεις, είσπραξη φόρων κλπ)
όλα αυτά συζητήθηκαν-κατέληξαν και γιαυτό ο ΓΑΠ θέλει να ανανεώσει την δεδηλωμένη.
όπως και να το κάνουμε δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να επιβιώσει με καθημερινές δηλώσεις-διαψεύσεις....'όχι άλλη επιβάρυνση-πρέπει να κάνουμε θυσίες'...να μην δουλεύει η κρατική μηχανή και για μήνες (πολλούς μήνες) το μόνο πλάνο της κυβέρνησης να είναι τα πράσινα άλογα.
όσο για εμάς.....ΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΑ.....
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!