-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αληθεια οταν λες στοιχειωδη ευκαιρια εργασιας που τον βαζεις τον πυχη??? διοτι θυμαμαι το 70 οι περιπλανομενοι Αθιγγανοι, να εργαζονται σε Περιοχες που υπηρχαν αγροτικες δουλειες, πχ. μπαμπακια περιστασιακα και μετα να αλλαζουν περιοχη αναλογα με το που υπηρχε αναγκη, ενω τωρα δεν τις πλησιαζουν αφου ηρθαν οι βορειοι γειτωνες μας και πηραν την πιτα της δουλειας, αυτοι δε ανελαβαν την διακινηση των ευγενων ουσιων απο την γειτωνα χωρα.... Πιστευεις οτι αν **θελει **ενας να βρει μεροκαματο σε στοιχειωδη δουλεια θα δυσκολευτει πολυ?.
τον πήχη βάλτον όπου θες, νομίζω πως ο βασικός μισθός ανειδίκευτου είναι ο συμφωνημένος για στοιχειώδη αμοιβή εργασίας. Τώρα αν νομίζεις πως δεν θα δυσκολευτεί κάποιος σου συνιστώ να πας μια μέρα σε έναν ΟΑΕΔ να ρωτήσεις πόσο εύκολο είναι να σου βρουν δουλειά ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ σαν ανειδίκευτο και πόσοι διαφόρων ηλικιών περιμένουν μάταια μια τέτοια ευκαιρία. Εκτος κι αν νομίζεις πως το κράτος γουστάρει να πληρώνει ανεργίες.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν είναι 'επιχειρήματα' φίλε μου . Είναι 'πραγματικά περιστατικά' . Και αν δεν είχαμε τα κινητά , θα είχαμε πρόβλημα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε προηγμένη χώρα .
Εσύ χρησιμοποιείς 'επιχειρήματα' >Αν τυχόν φυσικά έβαζα εγώ 1-2 περιγραφές με άψογη εξυπηρέτηση σε κάποιο τομέα του δημοσίου. Απλά θα περιέγραφες το αυτονόητο .
το συγκεκριμενο ειναι μονο για τα καφαο και για τα σπιτια
λες να μυριζαν τα νυχια τους για να δουν τι εγινε?Γνώριζαν ότι είναι ΚΑΛΩΔΙΑΚΗ βλάβη , έχουν ενημερώσει όλους και τους παρόχους μας .
Και νομίζω ότι και το ford transit συνεργείο καλωδιακών βλαβών δικτύου έλεγε .
Γιά ΚΑΦΑΟ και σπίτια πάνε με τα berlingo και μόνο 1η 2 άτομα .Και η ιδιωτική Forthnet κόβει Internet και τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο στους πελάτες της στην Θεσσαλονίκη. Και δεν μιλάω για ώρες αλλά για μέρα μέρες. Την μια κόβεται η ίνα εδω την άλλη παραπέρα. Δεν βλέπω όμως ανάλογη θέρμη. Θα μου πείς και τι σε νοιάζει εσένα...Κουβέντα να γίνεται μωρέ.
-
απαπαπα μην ακούω λασπολογίες
Η forthnet είναι σοβαρή εταιρία
ευχαρίστως την ανατίναζα -
Παντως αν πιστευετε οτι οι 'εξυπηρετησεις' σε εργολαβους παντος ειδους (εχω υπ' οψη μεγαλη εταιρεια πληροφορικης που δραστηριοποιειται και στον τομεα που ειδικευομαι) εχουν σταματησει λογω ΔΝΤ, ελλειψης ρευστου κλπ, πλαναστε πλανη οικτρη.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Πιστευεις οτι αν **θελει **ενας να βρει μεροκαματο σε στοιχειωδη δουλεια θα δυσκολευτει πολυ?.
τον πήχη βάλτον όπου θες, νομίζω πως ο βασικός μισθός ανειδίκευτου είναι ο συμφωνημένος για στοιχειώδη αμοιβή εργασίας. Τώρα αν νομίζεις πως δεν θα δυσκολευτεί κάποιος σου συνιστώ να πας μια μέρα σε έναν ΟΑΕΔ να ρωτήσεις πόσο εύκολο είναι να σου βρουν δουλειά ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ σαν ανειδίκευτο και πόσοι διαφόρων ηλικιών περιμένουν μάταια μια τέτοια ευκαιρία. Εκτος κι αν νομίζεις πως το κράτος γουστάρει να πληρώνει ανεργίες.
Προσεξες ισως τα bolt στο θελει... Χωρις να αντιλεγω οτι ειναι σχεδον αδυνατον στην περιοχη της Αττικης να βρει απασχοληση καποιος αυτο τον καιρο στην επαρχεια νομιζω οτι θα εχει καλλυτερη τυχη.. για μια απσχοληση.. ισως να εχω και λαθος. O ililias ισως εχει πιο τεκμηριωμενη αποψη σε αυτο...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Πιστευεις οτι αν **θελει **ενας να βρει μεροκαματο σε στοιχειωδη δουλεια θα δυσκολευτει πολυ?.
Προσεξες ισως τα bolt στο θελει... Χωρις να αντιλεγω οτι ειναι σχεδον αδυνατον στην περιοχη της Αττικης να βρει απασχοληση καποιος αυτο τον καιρο στην επαρχεια νομιζω οτι θα εχει καλλυτερη τυχη.. για μια απσχοληση.. ισως να εχω και λαθος. O ililias ισως εχει πιο τεκμηριωμενη αποψη σε αυτο...
Λάθος κάνεις, στην επαρχία είναι ακόμα χειρότερα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Και η ιδιωτική Forthnet κόβει Internet και τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο στους πελάτες της στην Θεσσαλονίκη. Και δεν μιλάω για ώρες αλλά για μέρα μέρες. Την μια κόβεται η ίνα εδω την άλλη παραπέρα. Δεν βλέπω όμως ανάλογη θέρμη. Θα μου πείς και τι σε νοιάζει εσένα...Κουβέντα να γίνεται μωρέ.
Καμία αντίρρηση σε αυτό. Όμως αν η χ εταιρεία σου κάνει νερά, μπορείς να πας σε άλλες πέντε. Επί μονοπωλίου ΟΤΕ το κατάπινες ή έμενες χωρίς τηλέφωνο/ιντερνετ.
Ο λόγος που έφυγα από ΟΤΕ ήταν η γαϊδουριά τους. Στην εταιρεία που είμαι τώρα είχα κάτι μικροπροβλήματα, στην αρχή κυρίως, αλλά έκτοτε είναι ΟΚ. Όμως όταν είχα πρόβλημα προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, δεν μου έλεγαν 'είναι Παρασκευή κύριε, από Δευτέρα θα το ελέγξει ο τεχνικός'. Το ίδιο έγινε 3-4 φορές στον ΟΤΕ, μέχρι που έβαλα τις φωνές και θαύμα μετά από 2 ώρες ξεβαρέθηκε ο τεχνικός υπηρεσίας (ο 'Μπάμπης' όπως άκουσα την τηλεφωνήτρια να τον αποκαλεί) να κάνει αυτό που έπρεπε να περιμένει μερικές μέρες.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλής εξυπηρέτησης από υπηρεσίες του δημοσίου, πχ έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τα ΚΕΠ. Αλλά και άλλες που έχουν βγάλει τρομερές ιστορίες απόγνωσης πολιτών, πχ στις πολεοδομίες, στα υποθηκοφυλακεία, στις εφορίες, στα τελωνεία, σε ασφαλιστικά ταμεία...
-
εγώ θέλω να βρούμε ποιος ιδιωτικός πάροχος σταθερής είναι καλύτερος τεχνικά από τον ΟΤΕ.
Το αυτό και κινητής.Μετά θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε και που παίζουν οι μεγαλύτερες χρηματοφαγίες, αλλά θα είχαμε ισοπαλία νομίζω
-
Γιά μερικούς εδώ ο ήλιος ανατέλλει από την Δύση .
Ασε που σαν διορισμένοι μας φάγανε τα λεφτά μαζί με τον πάγκαλοΧτές μίλησα με ένα τζαμά που συνεργαζόμουνα . Απέλυσε όλο το προσωπικό του , έναν μάλιστα μετά από 22 χρόνια εργασίας . Μου είπε ότι το φορτηγό του που παέι τα τζάμια στις μεγάλες δουλιές έχει να κινηθεί από τον Φεβρουάριο .
Σήμερα με πήρε ο προμηθευτής μου πλακιδίων και ειδών υγιεινής . Σκέφτεται σοβαρά να το κλείσει μέχρι το τέλος του έτος ώστε να κλείσει με αξιοπρέπεια μιά και πρέπει να αποζημιώσει καμμιά 10αριά άτομα .
Πέρσι που του έλεγα ότι δεν είχε δεί τι σημαίνει κρίση με κοίταγε περίεργα .
Ετσι η κρίση της οικοδομής έφτασε πλέον και στα δάπεδα .
Θα γλυτώσουν μόνο οι ηλεκτρολόγοι , υδραυλικοί και μπογιατζήδες που έχουν και τα μερεμέτια .
Ετοιμαστείτε από τον χειμώνα γιά μπαράζ κλεισιμάτων στο χώρο των προμηθευτών και ξήλωμα πεζοδρομίων από τους οικοδόμους . Αλλωστε οι ξένοι είναι πολύ καιρό εδώ και έμαθαν τα κόλπα . -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
και ξήλωμα πεζοδρομίων από τους οικοδόμους . Αλλωστε οι ξένοι είναι πολύ καιρό εδώ και έμαθαν τα κόλπα .Tί είναι πάλι τούτο?
-
Θα δεις.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Προφανώς οι γνωστοί μπαχαλάκηδες...
OK, λοιπον επαναλαμβανω, τα γραφομενα μου εχουν να κανουν με ενα σεναριο οχι μονο αποπληρωμης του δανειου αλλα με αναδιανομη του παραγωμενου πλουτου οχι μεσω φορων αλλα και μεσα απο ανατροπη της διαδικασιας παραγωγης.
Απαντωντας κυριως στον Κουτσαν και στον Ναςς, ναι ειναι σχεδον αδυνατο να εχεις πληρη κατοπτευση της καταστασης οπως αδυνατη εινια η χαραξη οποιασδηποτε στρατηγικης χωρις ενδεχομενα σφαλματα, ειτε λεγεται σχεδιο Μπαρπαροσσα ειτε 5ετες οικονομικο προγραμμα.
Η επιχειρηματολογια μου βασιζεται κυριοτερα στην διαλεκτικη τοποθετηση τηε Κευνσιανης αντιληψης περι οικονομιας και του φιλελευθερισμου τυπου Χαγιεκ.
Η ερωτηση ειναι απλη
Αν εγω κρατησω μονο σταση αναμονης και πραγματοποιησω μικρες διαρθρωτικες αλλαγες (πατωντας κυριως στο κομποδεμα της μεσαιας ταξης,μικρομετοχους κλπ) ποια ειναι η πιθανοτητα μου για αναπροσαρμογη του παραγωγικου μοντελου της χωρας?Προσωπικα πιστευω μηδενικες.
Απο αυτη την υποθεση αντλω την πεποιθηση οτι κατι πρεπει να γινει οχι μονο για την αποπληρωμη του χρεους αλλα και για την προσπαθεια ΜΗ-αναδημιουργιας αυτου.
Συμφωνα με τις οποιες γνωσεις και στοιχεια διαθετω αυτο δεν μπορει να γινει στο παρον γεωπολιτικο context ok?
Αρα τι πρεπει να κανω, να κατσω και να κλαιω, να χεστω επανω μου και να παρακαλαω να μου επιμηκυνουν την διαρκεια αποπληρωμης? Οχι αν εχω καποιες πιθανοτητες ειναι να επιτυχω ειναι να πιεσω καταστασεις προς την κατευθυνση που οφελουμαι μακροπροθεσμα.εξηγουμαι, με δεδομενο το ελλειμα εμπορικου ισοζυγιου ο μονος τροπος επιβιωσης της χωρας ειναι ο δανεισμος. Αυτο ειναι ενα εν δυναμει εργαλειο αναπτυξης οταν ομως δεν σε εχει καταπιει.Επισης ειναι ενα εργαλειο αναπτυξης που επιφερει επιδεινωση των κοινωνικων αντιθεσεων.
Παραδειγμα ειναι η ενδειξη του συντελεστη Gini,
Στη παραπανω ιστοσελιδα εχει αρκετα στατιστικα στοιχεια για την ανισοκατανομη του πλουτου και ειναι εμφανης η επιπτωση φιλελευθερων πολιτικων ακομα και σε παραγωγικες οικονομιες, (εγω πρωτοδιαβασα για τον συντελεστη Gini οταν εγγραφα για τις επιπτωσεις της οικονομικης πολιτικης της Θατσερ στο ευρυτερο Λονδινο.)
Με την αναπτυξη του τριτογενους τομεα παραγωγης η καριολα εσωσε την μητροπολιτικη δομη του λονδινου αλλα κατεστρεψε την παραγωγικη της βαση, η ευκολη λυση δε της επενδυσης στο real estate και στην χρηματαγορα ειχε εντυπωσιακα αποτελεσματα , αλλα τωρα ψαχνουν να μπαλωσουν ενα ελλειμα ισοζυγιου που τρεχει με 7-8δις λιρες το χρονο, ποιος η Αγγλια που ειναι ο πρωτος στο κοσμο που εφαρμοσε πολιτικες οικονομικου πολεμου και ισχυρων αποθεματικων, αλλωστε η συσσωρευση πλουτου στο νησι δεν εγινε με το πλιατσικο που εκανε η Ισπανια απο τις αποικιες της αλλα με τα προβατακια της.(εφτιαξε ισχυρη βιοτεχνια-αργοτερα βιομηχανια και επειδη οι τιμες σε ασημι και χρυσο ειχαν πεσει πολυ(υπερπροσφορα απο τα ορυχεια των αποικιων) συσσωρευσε μεσς εμποριου σταδιακα ΟΛΟ το χρυσαφι της Ισπανικης αυτοκρατοριας) Δλδ στο ξεκινημα του 16ου αιωνα η Αγγλια ειχε μονο μαλλι και η Ισπανια ειχε μονο χρυσαφι 200χρονια μετα η Αγγλια ηταν πανισχυρη και η Ισπανια δεν μπορουσε να ταισει τον λαο της.
Δεν σας αρεσει το παραδειγμα ειναι πολυ παλιο, οκ ας παμε στην ευρωπη της Ε.Ε. του 1980 και εισαι η ελλαδα τι κανεις?Παραδινεσαι σε μια ευρωπαικη ενωση φτιαγμενη για την εκταμιευση κεφαλαιων απο τον Νοτο προς τον Βορρα, ακομα και η Ισπανια που πρεπει να παραδεχτουμε οτι κανανε καλη δουλεια οι ανθρωποι αδυνατουσε να μειωσει την ανεργια της κατω απο το 10% ακομα και με 5% αναπτυξη. Ακομα και εκει η ΚΑΠ δεν δουλεψε οπως επρεπε. Απο την αλλη η Ε.Ε. λειτουργει κατα τα παλαια αποικιοκρατικα προτυπα με καταστρεπτικες συνεπειες στις περιφερειακες οικονομιες.
Το προβλημα δλδ της μονοκαλλιεργιας και της εκμεταλλευσης φθηνων εργατικων χεριων, οι περισσοτερες χωρες αντιμετωπιζουν προβληματα αυτονομιας ακριβως για αυτο το λογο, φτιαχνουν φυτειες με κακαο ή με καφε ή βαμβακι στις καποτε αποικιες στους καταστρεφουν την ντοπια οικονομια που βασιζεται 100% στις εξαγωγες απο την μητροπολη βαζουν και ενα πλαφον παραγωγης στους 'εταιρους' και τομπολα!
Ειναι βεβαια λυση οι δασμοι και ο εμπορικος προταστευτισμος?
Νομιζω πως οχι ακομα και οταν οι ΗΠΑ πηραν ισχυρα μετρα προστασιας της εγχωριας παραγωγης χαλυβα εναντι κυριως της Ευρωπαικης βιομηχανιας απετυχε, το ιδιο και με τις αυτοκινητοβιομηχανιες.Σε ενα παιχνιδι ανταγωνισμου δεν γινεται να παιξεις αμυνα (εκει εχει δικιο ο Χαγιεκ) μονο που και επιθεση να παιξεις στο τελος χαμενος θα βγεις...Αυτο δεν το λεει ο Χαγιεκ βεβαια.Γιατι ομως, η απαντηση ειναι η ισχυρη κινητικοτητα των βιομηχανιων απο το 1990 και μετα αλλα και η χρηματοπιστωτικη σπεκουλα ακομα και για πιθανα(μελλοντικα) παραγωμενα προιοντα και υπηρεσιες (derivatives).
Η λυση για τις μικρες χωρες ειναι κυριως η προσπαθεια αυτονομιας και η σταδιακη ενσωματωση παραγωγικων δυναμενων στο παγκοσμιο εμποριο μεχρι εκει που σε παιρνει. Παραδειγμα η Γαλλια, γιατι αυτη η ανεπτυγμενη βιομηχανικη χωρα λυσσαξε να κρατησει κερδοφορα την αργοτικη της παραγωγη, δεν θα μπορουσαν να προσανατολιστουν στην μετα-βιομηχανικη οικονομια? Προφανως ειδαν οτι χωρις ισχυρη βιομηχανια και αγροτικη παραγωγη αργα η γρηγορα το βαρος ενος ολοενα και αυξανομενου ελλειματικου ισοζυγιου θα ροκανιζε τα ποδια της ιδιας τους της χωρας, και προσεξτε ακομα και σε μια χωρα υπερανεπτυγμενη οπως η Ολλανδια τις αγελαδες δεν τις σκοτωσανε για ενα κομματι ψωμι αλλα συνυπαρχουν με βιομηχανιες και εμποριο ολα υψηλοτατου επιπεδου.Με αλλα λογια πρεπει να βρεις τροπους για την κατασκευη ενος πλαισιου αυτονομιας, οχι Αλβανιας και υπαναπτυξης.Αλλα προστασια ενος παραγωγικου δυναμικου μιας οικονομικης βασης σταθερης.Αυτο πρεπει να γινει με αλλαγη συσχετισμων και αλληλεγγυη μεταξυ πολεων-κοινοτητων. Αυτο ειναι και το νοημα της αποκεντρωσης οχι γραφικοτητες και καθαρος αερας αλλα η ορθολογιστικη εκμεταλλευση της υπαιθρου και της γεωγραφιας. Αν παμε οπως παμε με προστασια στους εισαγωγεις αυτοκινητου και στους τραπεζιτες τοτε τη βαψαμε, αυτο θελω να πω.
-
Eνα ενδιαφέρον άρθρο, που δε ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου....
Προειδοποίηση Moody’s για Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία....
Προειδοποίηση ότι οι οικονομίες της Γαλλία, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας βρίσκονται κοντά στην πιθανότητα να χάσουν την ανώτερη αξιολόγηση ΑΑΑ εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι προϋπολογισμοί τους απεύθυνε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
http://www.skai.gr/news/finance/article ... vretania-/
koutsan, τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι απο την καθημερινή συναλλαγή όλων μας με το Δημόσιο και τη 'γεύση' που αυτή μας αφήνει. Δεν είναι τυχαίο που απο την εξυπηρέτηση των ΚΕΠ οι εντυπώσεις είναι γενικά θετικές... (αν και δεν μπορώ να πω με σιγουριά πού οφείλεται...). Βέβαια, αν κρίνω απο περίπτωση φίλου μου Βορειοηπειρώτη που πηγε σε ΚΕΠ για τη διαδικασία απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας, οπου η 'κοπέλα' τον ρώτησε 'τωρα που έγινε Ελληνας, αν γίνει πόλεμος με την Αλβανία, με ποιόν θα πολεμήσει... ' , ισως και να αλλάξω γνωμη, αλλα τέσπα...
-
ειναι μεχρι να αποκτησει η ευρωπη και εναν δικο της οικο να εχουμε να λεμε για ολους μετα να δουμε θα τους αρεσει?..
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eνα ενδιαφέρον άρθρο, που δε ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου....Προειδοποίηση Moody’s για Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία....
Προειδοποίηση ότι οι οικονομίες της Γαλλία, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Βρετανίας βρίσκονται κοντά στην πιθανότητα να χάσουν την ανώτερη αξιολόγηση ΑΑΑ εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι προϋπολογισμοί τους απεύθυνε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Moody's.
Ποιος ξερει τι χοντρα παιχνιδια παιζονται και οι τραπεζες εκβιαζουν κρατη μεγαλα.
Το μελλον θα δειξει,πιστευω. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ειναι μεχρι να αποκτησει η ευρωπη και εναν δικο της οικο να εχουμε να λεμε για ολους μετα να δουμε θα τους αρεσει?..cabala είναι και οι ΗΠΑ μέσα....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
ειναι μεχρι να αποκτησει η ευρωπη και εναν δικο της οικο να εχουμε να λεμε για ολους μετα να δουμε θα τους αρεσει?..
cabala είναι και οι ΗΠΑ μέσα....
το ξερω καπου ειχα ακουσει οτι οι ε.ε σκεφτεται να το κανει αυτο αλλα δεν ξερω τι απεγινε αυτη η ιδεα..
δεν μπορει αυτος ο γαμ οικος να κανει οτι του κατεβει.. οπως μας υποβαθμισαν τοσο εκβιαστικα οταν ειδαν οτι οντως καναμε οτι μας ζητησαν.. -
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Eνα ενδιαφέρον άρθρο, που δε ξέρω αν αναφέρθηκε κάπου....
Προειδοποίηση Moody’s για Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία....
Ποιος ξερει τι χοντρα παιχνιδια παιζονται και οι τραπεζες εκβιαζουν κρατη μεγαλα.
Το μελλον θα δειξει,πιστευω.Οταν χρωστας σε τραπεζικα ιδρυματα τοτε παντα εκβιαζουν. ειτε με υποβαθμισεις ειτε με κρατικες παρεμβασεις των χωρων τους.
-
O πάγκαλος έφτασε στην Ασία
http://www.businessweek.com/news/2010-0 ... lands.html -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και η ιδιωτική Forthnet κόβει Internet και τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο στους πελάτες της στην Θεσσαλονίκη. Και δεν μιλάω για ώρες αλλά για μέρα μέρες. Την μια κόβεται η ίνα εδω την άλλη παραπέρα. Δεν βλέπω όμως ανάλογη θέρμη. Θα μου πείς και τι σε νοιάζει εσένα...Κουβέντα να γίνεται μωρέ.
Καμία αντίρρηση σε αυτό. Όμως αν η χ εταιρεία σου κάνει νερά, μπορείς να πας σε άλλες πέντε. Επί μονοπωλίου ΟΤΕ το κατάπινες ή έμενες χωρίς τηλέφωνο/ιντερνετ.
Ο λόγος που έφυγα από ΟΤΕ ήταν η γαϊδουριά τους. Στην εταιρεία που είμαι τώρα είχα κάτι μικροπροβλήματα, στην αρχή κυρίως, αλλά έκτοτε είναι ΟΚ. Όμως όταν είχα πρόβλημα προσπαθούσαν να με βοηθήσουν, δεν μου έλεγαν 'είναι Παρασκευή κύριε, από Δευτέρα θα το ελέγξει ο τεχνικός'. Το ίδιο έγινε 3-4 φορές στον ΟΤΕ, μέχρι που έβαλα τις φωνές και θαύμα μετά από 2 ώρες ξεβαρέθηκε ο τεχνικός υπηρεσίας (ο 'Μπάμπης' όπως άκουσα την τηλεφωνήτρια να τον αποκαλεί) να κάνει αυτό που έπρεπε να περιμένει μερικές μέρες.Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις καλής εξυπηρέτησης από υπηρεσίες του δημοσίου, πχ έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τα ΚΕΠ. Αλλά και άλλες που έχουν βγάλει τρομερές ιστορίες απόγνωσης πολιτών, πχ στις πολεοδομίες, στα υποθηκοφυλακεία, στις εφορίες, στα τελωνεία, σε ασφαλιστικά ταμεία...
Ναι Μάνο, όταν είχα πρόβλημα κάποτε στην Φορθνετ Σαββάτο περίμενα στην αναμονή για τους περιγράψω μόνο τι έχω για 2.5 ώρες (!!) , έχει φάει πρόστιμο μάλιστα για μεγάλες αναμονές.
Καλύτερα από Δευτέρα κ να κάνω την δουλειά μου παρά αυτό το χτηκιό.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!