-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Η Γερμανία κάνει ότι κάνει σχετικά με μισθούς, αυξήσεις και ελλείμματα, γιατί όπως ανέφερε κάποιος, το ευρώ δεν είναι ένα κλειστό σύστημα, δεν είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο έναντι του οποίου πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική. Και πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική και έναντι της Κίνας.
Κάτι που για μας, ακούγεται σαν κινέζικα...Αν φροντιζε να κανει το Euro 1:1 με το δολλαριο (οπως ηταν στην αρχη της μετατροπης 1: 0,89 μαλιστα!!!!) να δεις για ποτε θα ηταν ανταγωνιστικη... αλλα βλεπεις οι φοβεροι οικονομολογοι - τραπεζιτες- διεθνεις τοκογλυφοι αλλα πρεσβευουν και επιβαλουν..... για καποιο λογο σιγουρα αλλα οχι για το συμφερον του Euro και της ευρωζωνης....
-
Η Γερμανία κάνει ότι κάνει σχετικά με μισθούς, αυξήσεις και ελλείμματα, γιατί όπως ανέφερε κάποιος, το ευρώ δεν είναι ένα κλειστό σύστημα, δεν είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο έναντι του οποίου πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική. Και πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική και έναντι της Κίνας.
Κάτι που για μας, ακούγεται σαν κινέζικα...όλα αυτά μπορούσε να τα κάνει και με το μάρκο της. δεν την υποχρέωσε κανείς να είναι μέρος του ευρώ. άλλα πράγματα επιζητούσε με το ευρώ αλλά ξεχάστηκε στη πορεία και γύρισε σε αυτό που ήταν συνηθισμένη. τώρα όμως παίζουν και άλλοι.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Στο υπογραμμισμενο τι εννοεις??? δεν φθανει στους γερμανους οτι εκει το μεροκαματο ειναι 2 ευρω και θελουν κατι περισσωτερο για να τους συμφερει η εκει επενδυση????Bingo! Λέγεται και μεγιστοποίηση του κέρδους (παλιά αρχή στα οικονομικά).
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ο αμερικανος που επενδυει εκει με δολλαριο που ειναι μαλακωτερο σαν νομισμα ειναι μ...κας και δεν επιδιωκει το ισχυρο δολλαριο για να κανει την επενδυση του???Έχεις χάσει το επεισόδιο που λέγεται: Nixon, Kissinger και η τριγωνική διπλωματία των ΗΠΑ. (Kissinger, Διπλωματία, ένα κεφάλαιο προς το τέλος).
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Κάτι που για μας, ακούγεται σαν κινέζικα...όλα αυτά μπορούσε να τα κάνει και με το μάρκο της. δεν την υποχρέωσε κανείς να είναι μέρος του ευρώ. άλλα πράγματα επιζητούσε με το ευρώ αλλά ξεχάστηκε στη πορεία και γύρισε σε αυτό που ήταν συνηθισμένη. τώρα όμως παίζουν και άλλοι.
Πολύ σωστό. Και οι Γερμανοί επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στο Μάρκο.
Έχω όμως την αμυδρή εντύπωση ότι το Ευρώ χρηματοδότησε, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτεί την ανόρθωση της οικονομίας της Ανατολικής Γερμανίας. Επειδή ήμουν εκεί πριν δυο εβδομάδες ένα έχω να πω: Οργασμός ανοικοδόμησης και απο-ανατολικοποίησης (πολλά λεφτά εδώ). Ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά; Το ευρώ βέβαια! -
Τώρα που το σκέφτομαι, πολύ πονηροί οι Γερμαναράδες. Ενώθηκαν το 1991 με την πτώση του τείχους. Αμέσως βάλανε μπρος την νομισματική ενοποίηση με το τότε ECU αν το θυμάστε. Μάλιστα το RTL είχε μια εκπομπή τσόντα tuti fruti λεγόταν νομίζω που μοίραζε στους παίκτες ECU.
Ο σκοπός τους τελικά ήταν να χρηματοδοτήσει όλη η Ευρώπη την ένωση της Γερμανίας, όπως κι έγινε και αυτό ακριβώς χρησιμοποιήθηκε από τον Γιωργάκη ως επιχείρημα στην Μέρκελ όταν έκανε τη δύσκολη που της είπε 'κι εσύ μωρή απ' την Ανατολική Γερμανία είσαι, πήρες τόσα δώσε κάνα φράγκο και σε μας'.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
...Οργασμός ανοικοδόμησης και απο-ανατολικοποίησης (πολλά λεφτά εδώ). Ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά;Τα ελλειματα του Νοτου βεβαια...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Πολύ σωστό. Και οι Γερμανοί επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στο Μάρκο.
Έχω όμως την αμυδρή εντύπωση ότι το Ευρώ χρηματοδότησε, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτεί την ανόρθωση της οικονομίας της Ανατολικής Γερμανίας. Επειδή ήμουν εκεί πριν δυο εβδομάδες ένα έχω να πω: Οργασμός ανοικοδόμησης και απο-ανατολικοποίησης (πολλά λεφτά εδώ). Ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά; Το ευρώ βέβαια!Αφου θελει λοιπον να χρηματοδοτησει εργα στη χωρα της η Γερμανια θα επρεπε να επιζητει να πουλαει - εξαγει, προιοντα που να εκφραζουν μεγαλη ονομαστικη τιμη, με το να εχει το Ευρω στο 1,26 ας πουμε εισπρατει λιγωτερα ευρω ονομαστικα απο οτι ο Αμερικανος που μπορει να πουλαει το ιδιο προιον εκφρασμενο σε δολλαρια. ΠΧ, ενα εξαγομενο προιον απο Αμερικη 1000 δολλαριων, η ανταγωνιστικη τιμη αντιστοιχου γερμανικου προιοντος ειναι ας πουμε 793 ευρω...με 1,26 σχεση. Αν η σχεση ηταν 1:1 τοτε θα πουλουσε και η γερμανια με 1000 ευρω, πραγμα που θα εδινε λογιστικα μεγαλυτερο εισοδημα για την γερμανια .... απο το 793 που παιρνει τωρα.... Πως την συμφερει λοιπον να κραταει αυτη τη σχεση στο ευρω???
Καποιο δουλεμα πεφτει απο τους οικονομολογους του Ευρω και τους γερμανους, κατι που μας διαφευγει σε εμας τους 'συνεταιρους του ευρω'....
-
Μιλάτε σαν κάποιος να μας ανάγκασε να μπούμε στο ευρώ για να μας εκμεταλλεύεται, ή σαν κάποιος να μας εμποδίζει να φύγουμε.
Μπορείς να 'σαι επιτυχημένος οικονομικά, είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα, π.χ Γερμανία.
Μπορείς να 'σαι αποτυχημένος οικονομικά, είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα, π.χ Ελλάδα. -
Μιλάτε σαν κάποιος να μας ανάγκασε να μπούμε στο ευρώ για να μας εκμεταλλεύεται, ή σαν κάποιος να μας εμποδίζει να φύγουμε.
Μπορείς να 'σαι επιτυχημένος οικονομικά, είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα, π.χ Γερμανία.
Μπορείς να 'σαι αποτυχημένος οικονομικά, είτε με ευρώ είτε με άλλο νόμισμα, π.χ Ελλάδα.Μα αυτο που λες σιγουρα ισχυει ασχετα με το νομισμα... συμβαινει δε γιατι, εισαι μπαχαλο κρατος... ενω η γερμανια οχι, το να βγαινει ομως η μερκελινα και να λεει στους γερμανους κι'αλο σφιξιμο!!! δεν ειναι λογικο κατα την αποψη μου βεβαια.... οι γερμανοι που εχουν τα γενια ας εχουν και τα χτενια στην συγκεκριμενη περιπτωση...
-
Ολα τα κρατη περνανε δυσκολες περιοδους.Η γερμανιδα κατι ξερει και περνει μετρα λιτοτητας.
Το οτι καταφερνουν και δεν αφηνουν να φανει στην παγκοσμια αγορα τα μεγαλα προβληματα που εχει ειναι σωστο ,αλλα τιποτα δεν μενει σκεπασμενο που να μην ξεσκεπαστει.
Οταν στην μεγαλυτερη δυναμη της ευρωπης παιρνουν τετοια μετρα μου ειναι δυσκολο να φανταστω τι μας επιφυλασει το μελλον.
Η μεσαια ταξη θα εξαφανιστει ,αποψη μου ,δεν ξερω αν θα συμβει ,κανω τον μαντη. -
Και η Σουηδια πηγε τις συνταξεις στα 67 χρονια..... αλλα εμεις ακομα εξαγοραζουμε συνταξημα.... και χωρις παραγωγικοτητα και εξαγωγες, εκτος τον τουρισμο.....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αφου θελει λοιπον να χρηματοδοτησει εργα στη χωρα της η Γερμανια θα επρεπε να επιζητει να πουλαει - εξαγει, προιοντα που να εκφραζουν μεγαλη ονομαστικη τιμη, με το να εχει το Ευρω στο 1,26 ας πουμε εισπρατει λιγωτερα ευρω ονομαστικα απο οτι ο Αμερικανος που μπορει να πουλαει το ιδιο προιον εκφρασμενο σε δολλαρια. ΠΧ, ενα εξαγομενο προιον απο Αμερικη 1000 δολλαριων, η ανταγωνιστικη τιμη αντιστοιχου γερμανικου προιοντος ειναι ας πουμε 793 ευρω...με 1,26 σχεση. Αν η σχεση ηταν 1:1 τοτε θα πουλουσε και η γερμανια με 1000 ευρω, πραγμα που θα εδινε λογιστικα μεγαλυτερο εισοδημα για την γερμανια .... απο το 793 που παιρνει τωρα.... Πως την συμφερει λοιπον να κραταει αυτη τη σχεση στο ευρω???Καποιο δουλεμα πεφτει απο τους οικονομολογους του Ευρω και τους γερμανους, κατι που μας διαφευγει σε εμας τους 'συνεταιρους του ευρω'....
Σ' αυτό έχεις δίκιο. Εγώ φτάνω στο ίδιο συμπέρασμα ως εξής: Σε ισορροπημένη οικονομία ο πληθωρισμός πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Απ' τη στιγμή που θέλει και κάνει ανάπτυξη (δηλαδή έργα στην ανατολική Γερμανία) οφείλει να πληθωρίσει το ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται. Πάντως όχι σφικτή πολιτική στα ελλείμματα. Αντίθετα, η Γερμανία κρατά χαμηλό έλλειμμα με υψηλή ανάπτυξη. Σαν δηλαδή να θέλει να κινεζοποιήσει την Ευρώπη με χαμηλά μεροκάματα αλλά με υψηλό knowhow. Δηλαδή να τραβήξει επενδύσεις. Δηλαδή να στείλει σήμα ότι επιθυμεί να ανταγωνιστεί την Κίνα...
-
Mε λιγα λογια θελει να γινει μια χωρα πλουσια με φτωχους πολιτες.
-
delete
-
Θεϊκό το τούτι φρούτι όλο το σόϊ το μπάνιζε
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μήπως τελικά οι Γερμανοί είναι λίγο λακαμάδες;
Οι Γερμανοι χρειαζονται νομοθετικη ρυθμιση για το καθε τι και ειναι υπακουοι στους νομους σε βαθμο βλακειας.
Για να παίξεις golf στη Γερμανία χρειάζεται ...να έχεις δίπλωμα! Το πρωτοάκουσα στο Clarkson meets the neighbors και νόμιζα αρχικά ότι είναι μια από τις γνωστές του υπερβολές, αλλά τελικά είναι tru story bro!
Οι Γερμανοί είναι εντελώς by the book, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να μπορούν καν να συλλάβουν την ιδέα ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Εμείς είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι, screw the book 100% και κάνουμε ό,τι μας κατέβει. Καμία από τις 2 νοοτροπίες δεν είναι σωστή.
Όταν είχα πάει στη Γερμανία οδικώς, έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έμεινα από δυναμό. Όταν πήγα στο συνεργείο Πεζώ-Σιτροέν, μου είπαν οτι δεν είχαν δυναμό Σιτροέν για saxo vts, αλλά για Πεζώ 106 και θα παραγγελναν ένα για saxo. Υποψη, τη μεθεπόμενη θα έπρεπε να είμαι Ανκόνα, είχα κλεισει εισητήριο. Βρε αμάν, βρε καλοί είστε, το 106 S16 ή Gti αν προτιμάτε έχει το ίδιο δυναμό, τίποτα. Ένας 'ελληνάρας' θα στο είχε ανοίξει, θα στο είχε επισκευάσει και θα σε είχε στείλει στην ευχή του θεούλη με ένα λογικό ποσό, αν δεν είχε να σου δώσει καινούριο και αυτά τα ζώα μου πήραν 400 Ε πριν 5 χρόνια για να μου το αλλάξουν και να με κάνουν και καρδιακό, αφού στο παρά τσακ βρήκαν. Να το χέσω λοιπόν το german engineering αν δεν μπορεί να κάνει το συνεργείο της γειτονιάς μια απλή δουλειά και θέλει Πάπυρους Λαρους για να κάνει κάτι που εδώ γίνεται με κλειστά τα μάτια.
-
Οι γερμανικές 'ιδιαιτερότητες' δεν είναι παραξενιές. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα, ένας τρόπος λειτουργίας, σκέψης, ζωής. Σε μερικά πράγματα, αποσπασματικά, μας φαίνεται ότι έχουν κολλήματα και ότι κάνουν λάθος, αλλά το ίδιο σκέφτονται και αυτοί για μας που μας βλέπουν εντελώς χύμα μερικές φορές.
Είναι η άλλη πλευρά του ιδίου νομίσματος. -
delete
-
Κατ' αρχάς το σωστό engineering βασίζεται στην πατέντα. Κάποιος-κάπου-κάποτε σκέφτηκε μια έξυπνη λύση για να έχεις εσύ τις σουπερ-ντουπερ-ουάου ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις σου στο gti σου και το εργοστάσιο τις εφάρμοσε.
Τα αυτοκίνητά τους χαίρουν άκρας εκτίμησης όσο δε χαλάνε. Πίστεψέ με, δεν το εκτίμησε και τόσο ο φίλος με το golf mk6 gti που έμεινε από τρόμπα σε 30000 χλμ. Ούτε εμείς το εκτιμήσαμε που μείναμε από συμπλέκτη στο γερμανικής ανατροφής καμάρι μας στα 35000 επειδή ο αυτορυθμιζόμενος τον έπαιζε ασύστολα. Όταν τον άλλαξε ο 'πατεντιάρης' έλληνας μηχανικός και έβαλε χειροκίνητα ρυθμιζόμενο (ω τι ντροπή, παρέκαμψε τις οδηγίες του uber alles εργοστασίου), άντεξε τα 4πλάσια χιλιόμετρα.
Και εδώ που τα λέμε σιγά την πατέντα, θα έβαζε δυναμό από 106 σε saxo. Μιλάμε για αυτοκίνητα-φωτοτυπία, έτσι? Και παρότι δεχόμουν να υπογράψω και χαρτί οτι έπαιρνα εντελώς πάνω μου την ευθύνη. Αλλά ως εκεί έφτανε το καμμένο από την μπύρα και τα wurst μυαλό του.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!