-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Και πως έστελνες εμβάσματα στην Αγγλία ή μήπως δεν χρειάστηκε ποτέ να στείλεις χρήματα Ελλάδα-Αγγλία και τούμπαλιν ;To 1997 μου έστειλαν μέσω τράπεζας οι γονείς, πρόπερσι έστειλα 2-3 φορές με Western Union. Τις υπόλοιπες μετρητά.
-
Πάντως εγώ χρησιμοποιώ e-banking ελληνικών τραπεζών πάνω από 5 χρόνια
και μάλιστα τριών διαφορετικών τραπεζών.
Έχω κάνει τα πάντα... από μεταφορές μεταξύ λογαριασμών σε ίδια τράπεζα,
εμβάσματα, πληρωμές καρτών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
ακόμα και συναλλαγές στο χρηματιστήριο... ουδέποτε αντιμετώπισα οποιοδήποτε πρόβλημα ή αμφισβητούμενη χρέωση.Με τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας (αριθμός κάρτας μόνο σε ασφαλή sites, συχνή αλλαγή κωδικών από ασφαλή PC κλπ) δεν θα έχεις πρόβλημα...
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
το μονο πρόβλημα που βλέπω στην Ελλάδα είναι πως θα αντιδράσουν αν σε χρεώσει κάποιος χάκερ η σου κλέψουν τα στοιχεία της κάρτας. Κατα τα αλλα μέσω τράπεζας και στην Ελλάδα.
δυο φορές μου έχει τύχει, με ένα fax και καμία περαιτέρω ενέργεια ή επικοινωνία, μου πίστωσαν την αμφισβητούμενη χρέωση σε ελάχιστες μέρες.
-
Είμαι πολύ υπέρ των ηλεκτρονικών πληρωμών γι΄αυτό και μ'άρεσε η λογική του μέτρου που πάνε να περάσουν.
Μήπως θα έπρεπε όλοι όσοι έχουν επαγγελματικό ΦΠΑ να έχουν μηχανάκια πιστωτικών καρτών;Μήπως κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων που είναι γνωστή η εκτεταμένη φοροδιαφυγή στον κλάδο τους (συνεργεία, ταβέρνες, καφετέριες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, κλπ.), θα έπρεπε να έχουν υποχρεωτικά POS;
Πάντως όσον αφορά την ταχύτητα των POS... χθες πήγα να πάρω ένα παντελόνι από κατάστημα του Cosmos. Πέρασε την κάρτα και περιμέναμε... και περιμέναμε... και οι υπόλοιποι πελάτες πίσω μου ξεφυσούσαν.
Κάπως θα γίνεται, δεν μπορεί!
-
πέρα από την παραδοχή ότι για να λειτουργήσει η λαμπρή αυτή ιδέα θα πρέπει τα μηχανάκια να διαθέτουν online σύνδεση...δεν καταλάβατε την επισήμανση του ililias
πχ αγοράζω προιόντα 100€ και τα πουλάω προς 150€
στην αγορά πληρώνω 123€ λόγω ΦΠΑ 23%....όταν τα πουλήσω προς 150€ με κάρτα η τράπεζα θα μου δώσει 150 -28 το ΦΠΑ =122 αφαιρούμε και την προμήθεια της τράπεζας 3% άλλα 4,5€ και τι μένει......117,5€
δηλαδή έδωσα 123€ στον προμηθευτή και στην πώληση θα εισπράξω 117,5
είπαμε μας περνάνε για μαλάκες αλλά καθυστερημένους, αγράμματους, ηλίθιους μαλάκες πάει πολύ... -
E καλά υποθέτουμε ότι κάποια στιγμή θα πάρεις και τα άλλα €23 από το κράτος
-
Θεωρητικά η τράπεζα δεν σου αποδίδει ολόκληρα τα 150 και ύστερα στο τέλος του μήνα υποβάλλεις δήλωση Φ.Π.Α και στέλνεις στο κράτος τη διαφορά;
-
Αυτό είνα το σημερινό σύστημα και η αδυναμία του είναι το 'στέλνεις στο κράτος τη διαφορά' αυτό προσπαθούν να διορθώσουν, να προεισπράττουν τo ΦΠΑ και να σε πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο με τις εκκαθαριστικές...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό είνα το σημερινό σύστημα και η αδυναμία του είναι το 'στέλνεις στο κράτος τη διαφορά' αυτό προσπαθούν να διορθώσουν, να προεισπράττουν τo ΦΠΑ και να σε πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο με τις εκκαθαριστικές...Και γιατί δε μας παίρνουν το σκάλπ καλύτερα...????
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτό είνα το σημερινό σύστημα και η αδυναμία του είναι το 'στέλνεις στο κράτος τη διαφορά' αυτό προσπαθούν να διορθώσουν, να προεισπράττουν τo ΦΠΑ και να σε πληρώνουν στην καλύτερη περίπτωση κάθε μήνα ή κάθε τρίμηνο με τις εκκαθαριστικές...
Και γιατί δε μας παίρνουν το σκάλπ καλύτερα...????
γιατί πρώτα θα πάρουν άλλο μέρος του σώματος σου .... τα @@ σου!
-
Δείτε πόσο ξεφτίλας μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος, πόσο τομάρι, πόσο μπορεί να γ@μιέται ..
Δείτε όμως και λαό μ @@, όχι λαό τ@@ μας κουνιούνται...
πηγή
http://jungle-report.blogspot.com/2011/ ... st_20.htmlΕίναι αλήθεια πως η Μαρία Δαμανάκη αποτελεί για πολλούς πολίτες αυτής της χώρας, κλασικό παράδειγμα πολιτικού αρριβισμού και ανθρώπου με τις φυσικές ιδιότητες του υδραργύρου. Είναι επίσης, για τους ίδιους αυτούς ανθρώπους και πολίτες αυτής της χώρας, κλασικό παράδειγμα εξαργύρωσης της αγωνιστικής επιταγής που κέρδισε την εποχή που πραγματικά αγωνίστηκε για ιδανικά μεγαλύτερα από αυτά της διεκδίκησης μίας θέσης στην πολιτική σκηνή της χώρας ή την επίλυση του βιοποριστικού της προβλήματος, αν ποτέ είχε τέτοιο πρόβλημα.
Η υδραργυρική της ευκινησία, της εξασφάλισε το συνδυασμό των δύο παραπάνω αναζητήσεων της, προσφέροντας της μία θέση επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Υπερκυβέρνηση (την Comission) των Βρυξελλών. Έγινε κάτι σαν Ευρωπαίος Άδωνις. Όπως ο Άδωνις άφησε την ασημαντότητα των τηλεπωλήσεων για να καταπιαστεί με τα 'θαλάσσια θέματα' της χώρας, έτσι και η Μαρία άφησε την ασημαντότητα της αφώνου και αλάλου βουλευτού του πράσινου για να ασχοληθεί με τα ευρωπαϊκά θάλάσσια θέματα.
Βέβαια υπάρχει και το ζήτημα του αν τα θαλάσσια θέματα και η αλιεία στην ευρωπαϊκή ένωση πάνε καλά ή κακά, το οποίο θέμα όμως, είναι ένα θέμα γενικότερης οικονομικής πολιτικής και οικονομικού συστήματος και όχι κάτι που ρυθμίζει ένας (μία) επίτροπος. Όπως η οικονομική 'κρίση' είναι ζήτημα του συστήματος και όχι του Όλι Ρεν, ο οποίος σαν καλός υπάλληλος ξυπνάει και κοιμάται και στο ενδιάμεσο βιοπορίζεται ταξιδεύοντας και κάνοντας 'χρήσιμες -για τα αφεντικά του- παραινέσεις'.
Επειδή λοιπόν, υπάρχει αυτή η καχυποψία για τους επιτρόπους και την υπόσταση τους ως αυτόβουλα και ελεύθερα πνεύματα ταγμένα στα ευρωπαϊκά ιδεώδη,** ξεκίνησε πρόσφατα μία 'είδηση' περί της επιβολής κυρώσεων (τιμωρητικών μέτρων) στην Ισλανδία και την αλιευτική της δραστηριότητα, εκ μέρους της Ε.Ε. μετά από εισήγηση της 'Μαρίας του Πολυτεχνείου' που έγινε 'Μαρία της Αλιείας'. Ως λόγος της επιβολής των κυρώσεων αρχικά, διαδόθηκε η άρνηση πληρωμής των χρεών των τραπεζών από τον Ισλανδικό λαό. Πράγμα ανήθικο και εντελώς απαράδεκτο, ειδικά αν αναλογιστούμε πως η Ισλανδία, δύο οικονομικές δραστηριότητες ασκεί και επιβιώνει. Την αλιεία και τον τουρισμό (με τα ηφαίστεια και τις θερμοπηγές)**
Εντάξει, είμαι από αυτούς που θεωρούν τη Δαμανάκη ικανή για όλα, τώρα πια. Ακόμα και τη μεγαλύτερη ανηθικότητα (αν και κάποιοι θα διαφωνούσαν). Όμως το ψάξαμε λιγάκι το θέμα, τοσο στα ευρωπαϊκά ενημερωτικά δελτία, όσο και στον ξένο τύπο. Το αποτέλεσμα ήταν πως η φιλολογία της επιβολής κυρώσεων στην Ισλανδία λόγω τραπεζών, αποδείχτηκε φιλολογία και μάλιστα κακόγουστη.
Οι κυρώσεις με τις οποίες απειλεί ακόμη η Μαρία τους Ισλανδούς και του Φεροΐτες νησιώτες, αποτελούν προτεινόμενη ποινή για την μονομερή αύξηση της ποσόστωσης που ανακοίνωσαν για την αλιεία του σκουμπριού. Σημειώνουμε πως σκουμπρί στον Βόρειο Ατλαντικό και τη Βόρεια Θάλασσα, αλιεύουν επίσης και η Σκωτία και η Αγγλία και η Νορβηγία και, λιγότερο, και η Ιρλανδία.
Όμως η ευκαιρία για όσους ήθελαν να αναδέιξιυν την κακή (και υπαρκτή) πλευρά της Δαμανάκη, ήταν μεγάλη και πάνω στη χαρά τους, ή το θυμό τους, πολλοί κυκλοφόρησαν μία είδηση (που επαναλαμβάνω πως όσον αφορά τη Δαμανάκη, θα μπορούσε και να είναι αλήθεια) η οποία δεν έστεκε.Μπορείτε να διαβάσετε και τη μετάφραση του άρθρου από το FIS '..web site of Fish Information & Services, widely recognized as the standard for global seafood industry information on the Internet'. όπως αναγράφεται και στο ίδιο το FIS στο About Us.
Μπορείτε και να επισκεφτείτε το FIS και το άρθρο του 'Sanctions may be brought against Faroes, Iceland'
-
Ποιος;
-
Καλη φαση να εισαι εμπορος και να κρατας το 23% για παρτη σου,απορω πως δεν σκεφτηκαν να καταπολεμησουν άμεσα το φαινομενο αυξανοντας το ΦΠΑ στο 50% Οποιος αναπνεει, θα πληρωνει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος;Υπάρχει κάτι που δεν κατάλαβες να βοηθήσουμε;
-
Εγώ θυμάμαι για την εν λόγω, ότι ήταν ηγετικό στέλεχος της ενωμένης αριστεράς για πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να το γυρίσει όπως η Κανέλη, θα μπορούσε να κάνει σαν τον Αλαβάνο, που πολεμούσε τον καπιταλισμό αυγατίζοντας την καπιταλιστική του περιουσία, θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά τελικά έκανε αυτό που έκαναν και τόσοι άλλοι που βρέθηκαν με την κουτάλα και το αποκήρυσσαν όσο δεν την είχαν στο χέρι.
Εν πάσει περιπτώσει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ισλανδία ΟΝΤΩΣ κάνει υπεραλίευση, αλλά δεν το λέμε γιατί; Επειδή ήταν 'αντιμνημονιακή' τρόπον τινά;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θυμάμαι για την εν λόγω, ότι ήταν ηγετικό στέλεχος της ενωμένης αριστεράς για πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να το γυρίσει όπως η Κανέλη, θα μπορούσε να κάνει σαν τον Αλαβάνο, που πολεμούσε τον καπιταλισμό αυγατίζοντας την καπιταλιστική του περιουσία, θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά τελικά έκανε αυτό που έκαναν και τόσοι άλλοι που βρέθηκαν με την κουτάλα και το αποκήρυσσαν όσο δεν την είχαν στο χέρι.Εν πάσει περιπτώσει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ισλανδία ΟΝΤΩΣ κάνει υπεραλίευση, αλλά δεν το λέμε γιατί; Επειδή ήταν 'αντιμνημονιακή' τρόπον τινά;
Α, δηλαδή η περίπτωση να είχε μια συνεπή πορεία σε σχέση με αυτά που πρέσβευε στο πολυτεχνείο δεν παίζει;
Η δεν υπήρξαν άνθρωποι κοντά σε κουτάλα και δεν τα γ@μησαν όλα για μια κουταλιά λες.Και τα περι υπεραλίευσης που κολάνε, η κυρία κυρώσεις επειδή δεν πληρώνουν προωθεί.
Η θες να μας την πεις απλά; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ θυμάμαι για την εν λόγω, ότι ήταν ηγετικό στέλεχος της ενωμένης αριστεράς για πολλά χρόνια. Θα μπορούσε να το γυρίσει όπως η Κανέλη, θα μπορούσε να κάνει σαν τον Αλαβάνο, που πολεμούσε τον καπιταλισμό αυγατίζοντας την καπιταλιστική του περιουσία, θα μπορούσε να κάνει πολλά, αλλά τελικά έκανε αυτό που έκαναν και τόσοι άλλοι που βρέθηκαν με την κουτάλα και το αποκήρυσσαν όσο δεν την είχαν στο χέρι.Εν πάσει περιπτώσει, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ισλανδία ΟΝΤΩΣ κάνει υπεραλίευση, αλλά δεν το λέμε γιατί; Επειδή ήταν 'αντιμνημονιακή' τρόπον τινά;
Το να ηγηθεί η κυρά Μαρία της αριστεράς, θα ήταν αδύνατο. Μην ξεχνάμε ότι το 1993 οδήγησε το Συνασπισμό εκτός βουλής.
-
http://el.wikipedia.org/wiki/Μ�% ... F.83.CE.B7
Επέλεξε να φύγει, για να πολεμήσει για τις ιδέες της αριστεράς κι έπειτα να το κάνει μέσα από το...ΠΑΣΟΚ και την Κομισιόν. Whatever.Για τον Τάσο τώρα:
Το αντίθετο γράφει το κείμενο, σχετικά με την υπεραλίευση.Από δε 'κουταλιανούς', όρεξη να 'χεις να διαβάζεις ονόματα που μου έρχονται κατά δεκάδες πρόχειρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://el.wikipedia.org/wiki/Μαρία_Δαμανάκη#.CE.A0.CE.BF.CE.BB.CE.B9.CF.84.CE.B9.CE.BA.CE.AE_.CE.B4.CF.81.CE.AC.CF.83.CE.B7
Επέλεξε να φύγει, για να πολεμήσει για τις ιδέες της αριστεράς κι έπειτα να το κάνει μέσα από το...ΠΑΣΟΚ και την Κομισιόν. Whatever.Για τον Τάσο τώρα:
Το αντίθετο γράφει το κείμενο, σχετικά με την υπεραλίευση.Από δε 'κουταλιανούς', όρεξη να 'χεις να διαβάζεις ονόματα που μου έρχονται κατά δεκάδες πρόχειρα.
Του οποίου τον ιδρυτή είχε παραπέμψει στο ειδικό δικαστήριο το 1989.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!