-
Εγώ θα έλεγα οι αναθέτοντες.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Το να τιμωρήσεις μεμονωμένα άτομα ΣΑΦΩΣ και είναι προτιμότερο από την οριζόντια περικοπη. Κι εγώ αν ημουν ο φίλος του ντρίφτη θα έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: Μόνο τα τυπικά καθήκοντά μου.Χοντρό χέρι στους προϊστάμενους - αυτό χρειάζεται πρωτίστως και τα άλλα μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.
το έχουμε πει κατα καιρούς, ας το ξαναπούμε. Ο προϊστάμενος έχει σοβαρά εργαλεία στα χέρια του αν έχει την επιθυμία οι υφιστάμενοί του να εργάζονται. Το να αρχίσεις να ξυλώνεις κι οποιον πάρει ο χάρος προφανώς και δεν πρόκειται να βγάλει σε καλό
-
Σε αυτήν την περίπτωση, ας απολύσουν και τους διευθυντές και τους προϊστάμενους που δεν έχουν οργανώσει σωστά την δουλειά και τις αρμοδιότητες των υφισταμένων τους.
Που είναι το πρόβλημα; Ποιος είναι αντίθετος; Εγώ πάντως όχι, προχωρήστε ελεύθεραΠολύ θα ήθελα πάντως να είμαι υπάλληλος στο δημόσιο και να έχω διευθυντή εσένα ermani .
Ποτέ δεν θα έφταιγα, ποτέ δεν θα απολυόμουν ακόμα και εντελώς άχρηστος να ήμουν, ακόμα και αντικείμενο εργασίας λόγω μη προσαρμοστικότητας στα καινούρια δεδομένα να μην είχα πλέον, πάντα θα έφταιγε κάτι γενικό νεφελώδες και αόριστο ή στην χειρότερη περίπτωση εσύ ... που δεν μπορείς να με οργανώσεις καλά -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
[...]
Πολύ θα ήθελα πάντως να είμαι υπάλληλος στο δημόσιο και να έχω διευθυντή εσένα ermani .
Ποτέ δεν θα έφταιγα, ποτέ δεν θα απολυόμουν ακόμα και εντελώς άχρηστος να ήμουν, ακόμα και αντικείμενο εργασίας λόγω μη προσαρμοστικότητας στα καινούρια δεδομένα να μην είχα πλέον, πάντα θα έφταιγε κάτι γενικό νεφελώδες και αόριστο ή στην χειρότερη περίπτωση εσύ ... που δεν μπορείς να με οργανώσεις καλάΚάνεις λάθος. Αν είχα οργανώσει τα πράγματα όπως πίστευα ότι πρέπει να είναι (εδώ υπάρχει το ρίσκο να έχω κάνει κι εγώ λάθος, αλλά θα αναλάμβανα τις ευθύνες μου) και έβλεπα αδικαιολόγητη και συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά από μέρους σου, να είσαι σίγουρος ότι θα έβλεπες την πόρτα εξόδου. Το να είμαι εγώ όμως ως προιστάμενος λάθος και να ξηλώνω τους από κάτω, το βρίσκω ανήθικο.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
[...]
Πολύ θα ήθελα πάντως να είμαι υπάλληλος στο δημόσιο και να έχω διευθυντή εσένα ermani .
Ποτέ δεν θα έφταιγα, ποτέ δεν θα απολυόμουν ακόμα και εντελώς άχρηστος να ήμουν, ακόμα και αντικείμενο εργασίας λόγω μη προσαρμοστικότητας στα καινούρια δεδομένα να μην είχα πλέον, πάντα θα έφταιγε κάτι γενικό νεφελώδες και αόριστο ή στην χειρότερη περίπτωση εσύ ... που δεν μπορείς να με οργανώσεις καλάΚάνεις λάθος. Αν είχα οργανώσει τα πράγματα όπως πίστευα ότι πρέπει να είναι (εδώ υπάρχει το ρίσκο να έχω κάνει κι εγώ λάθος, αλλά θα αναλάμβανα τις ευθύνες μου) **και έβλεπα αδικαιολόγητη και συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά από μέρους σου, να είσαι σίγουρος ότι θα έβλεπες την πόρτα εξόδου. ** Το να είμαι εγώ ως προιστάμενος λάθος και να ξηλώνω τους από κάτω, το βρίσκω ανήθικο.
Και πολύ σωστά θα έπραττες.
Για πες μου τώρα, σε ένα φάσμα 30 ετών πόσοι υπάλληλοι του δημοσίου που είχαν τέτοια συμπεριφορά περάσανε την πόρτα της εξόδου ? Από τις εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλων για 3 δεκαετίες, που έχουμε ακούσει και έχουμε δει απίστευτες ιστορίες ωχαδελφισμού και κατάχρησης της μονιμότητας, θέλω να ακούσω έναν αριθμό έστω κατά προσέγγιση.Δεν αναφέρομαι στης περιπτώσεις διαφθοράς , χρηματισμού, υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος κλπ
Για αυτά θα ήθελα αν έχει κανείς στοιχεία, το πόσοι παραπέμφθηκαν και πόσοι είδαν την πόρτα της εξόδου έστω ως την ελάχιστη τιμωρία . Κανονικά ΟΛΕΣ αυτές οι περιπτώσεις είναι για φυλακή αλλά ... ας δούμε πόσες φορές έγινε το αυτονόητο και μετά κοιτάμε και για τις απάνθρωπες πρακτικές όπως της φυλάκισης στους καταχραστές -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το να τιμωρήσεις μεμονωμένα άτομα ΣΑΦΩΣ και είναι προτιμότερο από την οριζόντια περικοπη. Κι εγώ αν ημουν ο φίλος του ντρίφτη θα έκανα ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό: Μόνο τα τυπικά καθήκοντά μου.
Χοντρό χέρι στους προϊστάμενους - αυτό χρειάζεται πρωτίστως και τα άλλα μπορούν να διορθωθούν στην πορεία.
το έχουμε πει κατα καιρούς, ας το ξαναπούμε. Ο προϊστάμενος έχει σοβαρά εργαλεία στα χέρια του αν έχει την επιθυμία οι υφιστάμενοί του να εργάζονται. Το να αρχίσεις να ξυλώνεις κι οποιον πάρει ο χάρος προφανώς και δεν πρόκειται να βγάλει σε καλό
Μα δε διαφωνώ, δεν είπα να ξηλώσουμε κι όποιον πάρει ο Χάρος!
Απλώς θα έπρεπε πρωτίστως να είχαν καταρτιστεί συγκεκριμένοι στοχοι ανά τομέα ευθύνης, με τους προϊσταμένους να αναλαμβάνουν την ΕΥΘΥΝΗ τήρησης.
Π.χ, ας κάνει ΕΦΟΔΟ ο υπουργός σε 3-4 υπηρεσίες και αφου αποκαλυφθούν οι 'τουρίστες' να στείλει τον προϊστάμενο για βρούβες. Σιγά σιγά το πράγμα θα μπορούσε να στρωσει, και αναλογικά όλα τα υπόλοιπα.
Η ρίζα του κακού βρίσκεται στην ΚΑΚΩΣ νοούμενη 'συναδελφικότητα', και αυτή πρωτίστως πρέπει να ξεριζωθεί.
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Ένα από τα άπειρα προβλήματα της χώρας είναι ότι ενώ τα πάντα γίνονται παράνομα (προσλήψεις, αυθαίρετα, φοροδιαφυγή, κλπ.) για να τα φτιάξεις πρέπει να εφαρμόσεις τους νόμους κατά γραμμα. Από την άλλη με μια νομοθεσία μεγαλύτερη από την Encyclopedia Britanninca και μια δικαιοσύνη άχρηστη και πωρωμένη μέχρι του μεδούλι άντε να βρεις άκρη.40:40:20
+1
-
Στο σημείο που έφθασε η κατάσταση θέλει ολοκληρωτικό ξήλωμα και ξαναφτιάξιμο από την αρχή. Και όποιον πάρει ο χάρος, δεν χάνουμε και τίποτα με τα μεγάλα και εργατικό ταλέντα που απασχολούνται καθημερινά στο δημόσιο.
-
Δεν χανουμε;;;;;; χανεις εσυ τωρα;
Δεν χανετε θα πρεπε να εχεις γραψει...
-
Σωστο κι'αυτο.
-
Και μην ξεχναμε οτι για να μοιραζει το 40; 40; 20, ειχε πληρωσει = λαδωσει για να πιασει τη θεση .... πολλλααααα λ7.... ειδικα στις εφορειες....
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Κατά τα άλλα ο Ντρίφτερ δεν έχει άδικο, αλλά είναι λάθος να γενικεύουμε.
Υπάρχουν κάποιοι καυλωμένοι με την δουλειά τους στο Δημόσιο, οι οποίοι δεν επιβραβεύονται για τα αποτελέσματα που φέρνουν.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι ισχνή μειοψηφία και ο τρόπος οργάνωσης (management ή όπως αλλιώς) είναι τέτοιος που δεν διακρίνεται ο καλός, αλλά ο καλύτερος βυσματωμένος, κομματικός εγκάθετος, συνδικαλιστο-ποιημένος κτλ.Είναι κρίμα, αλλά έτσι είναι.
Πάντως έχω γνωρίσει και τέτοιους, ανεξάρτητα του αν επικρατούν συντριπτικά οι ξύστες.
+1
Πρακτικά επικρατεί η ίδια κατάσταση με τον στρατό (δημόσιο είναι και οι ΕΔ άλλωστε). Το όλο σύστημα απλώς προχωράει με τον αυτόματο πιλότο και το φιλότιμο/υπευθυνότητα μιας μικρής μειοψηφίας. Όταν όμως επιβραβεύεις συστηματικά το ξύσιμο/φίδιασμα και στην πράξη τιμωρείς αυτόν που εργάζεται, στο τέλος θα καταλήξεις να κάνεις και τον πιο φιλότιμο απ'όλους να βγει από τα ρούχα του λέγοντας 'Και τι κατάλαβα που δούλευα τόσο καιρό; Βρε δε πάτε στο λέω εγώ;'
-
πρωην συναδελφοι που μεταπηδησαν στο Δημοσιο, μου ελεγαν οτι απο την 1η μερα τους εκει, αντι να τους δειξουν τι πρεπει να κανουν και πως, δεχοταν πιεσεις σε ποια κομματικη οργανωση να γινουν μελη, και τι ωφελη θα ειχαν απο αυτο...
το συστημα δυστυχως ειναι σχεδον ολο σαπιο και αποτελειται απο διορισμενους πελατες. Αυτοι κανουν κουμαντο. Τωρα υπαρχουν και 10 ανθρωποι που δουλευουν αλλα τι να πρωτοκανουν?
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Απίστευτη κουλτούρα και ανάλυση όπως πάντα, έτσι μπράβο.
Να θυμίσω ότι στο Ελβετία το κόστος κατοικίας είναι παραπλήσιο του Μονακό, εξ ου και ο δανεισμός.Φιλιά.
Υ.Γ.
Δεν κοιτάτε τα χάλια σας και να αφήσετε το Ελβετία ήσυχο.Πιο πολλά φιλιά.
Ψιτ, φίλος... Το χρέος είναι χρέος, δεν πάνε τα σπίτια σας να είναι και 500 φορές πιο ακριβά από το Μονακό; Και μιας και δεν μιλάμε μόνο για την Ελβετία αλλά για τα διάφορα ευρωπαϊκά γατάκια, για να μην ψάχνεσαι πολύ, μπορείς να διαβάσεις την εξαιρετική εργασία εδώ (σελ. 70 και μετά)
Στο τέλος του 2008 η Ελλάδα διέθετε τον 14ο χαμηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων προς ΑΕΠ σε σχέση με την ΕΕ-27 και τον 6ο χαμηλότερο σε σχέση με την ΕΕ-15 (χαμηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων έναντι του ΑΕΠ παρουσίαζαν οι: Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Γαλλία). Τον υψηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων προς ΑΕΠ διέθετε η Κύπρος (62,7%)158
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=% ... Pg&cad=rja
για να μάθεις λίγο περισσότερα πράγματα για τα 'ανοίγματα' των Ελλήνων και το κατά πόσο ξεσκίστηκαν στα εορτοδιακοποδάνεια που αναφέρεις.
Δεν πιστεύω να ψιλοζηλεύεις πάντως που τα σπίτια σας εσείς θέλετε κατά μέσο όρο πολύ περισσότερα χρόνια μέχρι να ξεχρεώσετε, ενώ εμείς μένουμε στα δικά μας χωρίς να χρωστάμε στην κάθε κουφάλα και έχουμε ΚΑΙ εξοχικά, αντί να μας τα τρώνε οι τράπεζες;
Άλλη φορά ασχολήσου εσύ με άλλες χώρες και άσε την Ελλάδα, εμείς μια χαρά τα βολεύουμε εδώ μόνοι μας και την περνάμε φίνα, εσείς με τους Λουκάδες σας και τα λοιπά τσιράκια-συμβούλους μας τα έχετε κάνει τσουρέκια. Και βρωμιές του στύλ
Όταν το παιδί τους τους πίεζε για ένα καινούργιο gadget ή αναγκάζονταν να πληρώνουν φροντιστήρια για τα πάντα, φακελάκια στα νοσοκομεία κλπ., ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να σκεφτούν πως θα τα κατάφερναν ήταν να πούνε ναι σε μία από τις πάμπολλες προσφορές που λάμβαναν κάθε μέρα από λογιών- λογιών τράπεζες για πιστωτικές κάρτες, εορτοδάνεια κ.ο.κ.
στη χώρα σου, εδώ δεν πιάνουν.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
για να μάθεις λίγο περισσότερα πράγματα για τα 'ανοίγματα' των Ελλήνων και το κατά πόσο ξεσκίστηκαν στα εορτοδιακοποδάνεια που αναφέρεις.
Δεν πιστεύω να ψιλοζηλεύεις πάντως που τα σπίτια σας εσείς θέλετε κατά μέσο όρο πολύ περισσότερα χρόνια μέχρι να ξεχρεώσετε, ενώ εμείς μένουμε στα δικά μας χωρίς να χρωστάμε στην κάθε κουφάλα και έχουμε ΚΑΙ εξοχικά, αντί να μας τα τρώνε οι τράπεζες;
Άλλη φορά ασχολήσου εσύ με άλλες χώρες και άσε την Ελλάδα,** εμείς μια χαρά τα βολεύουμε εδώ μόνοι μας και την περνάμε φίνα,** εσείς με τους Λουκάδες σας και τα λοιπά τσιράκια-συμβούλους μας τα έχετε κάνει τσουρέκια. Και βρωμιές του στύλ
Όταν το παιδί τους τους πίεζε για ένα καινούργιο gadget ή αναγκάζονταν να πληρώνουν φροντιστήρια για τα πάντα, φακελάκια στα νοσοκομεία κλπ., ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να σκεφτούν πως θα τα κατάφερναν ήταν να πούνε ναι σε μία από τις πάμπολλες προσφορές που λάμβαναν κάθε μέρα από λογιών- λογιών τράπεζες για πιστωτικές κάρτες, εορτοδάνεια κ.ο.κ.
Ποσα θες να μας τρελλανεις???
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Άλλη φορά ασχολήσου εσύ με άλλες χώρες και άσε την Ελλάδα,** εμείς μια χαρά τα βολεύουμε εδώ μόνοι μας και την περνάμε φίνα,** εσείς με τους Λουκάδες σας και τα λοιπά τσιράκια-συμβούλους μας τα έχετε κάνει τσουρέκια. Και βρωμιές του στύλ
Ποσα θες να μας τρελλανεις???
Νταξ' ρε αδερφέ είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, απ'όλο το post εκεί βρήκες να πιαστείς;
Παρεπιπτόντως, δουλέψτε πρώτα καμμιά 15αριά χρόνια έξω (και δεν εννοώ σαν εκατομμυριούχοι στο Λος Άντζελες) και μετά τα συζητάμε αναφορικά με το τι χρειάζεται κανείς για να περνάει φίνα και ωραία
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Απίστευτη κουλτούρα και ανάλυση όπως πάντα, έτσι μπράβο.
Να θυμίσω ότι στο Ελβετία το κόστος κατοικίας είναι παραπλήσιο του Μονακό, εξ ου και ο δανεισμός.Φιλιά.
Υ.Γ.
Δεν κοιτάτε τα χάλια σας και να αφήσετε το Ελβετία ήσυχο.Πιο πολλά φιλιά.
Ψιτ, φίλος... Το χρέος είναι χρέος, δεν πάνε τα σπίτια σας να είναι και 500 φορές πιο ακριβά από το Μονακό; Και μιας και δεν μιλάμε μόνο για την Ελβετία αλλά για τα διάφορα ευρωπαϊκά γατάκια, για να μην ψάχνεσαι πολύ, μπορείς να διαβάσεις την εξαιρετική εργασία εδώ (σελ. 70 και μετά)
Στο τέλος του 2008 η Ελλάδα διέθετε τον 14ο χαμηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων προς ΑΕΠ σε σχέση με την ΕΕ-27 και τον 6ο χαμηλότερο σε σχέση με την ΕΕ-15 (χαμηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων έναντι του ΑΕΠ παρουσίαζαν οι: Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Γαλλία). Τον υψηλότερο λόγο καταναλωτικών δανείων προς ΑΕΠ διέθετε η Κύπρος (62,7%)158
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=% ... Pg&cad=rja
Άλλη φορά ασχολήσου εσύ με άλλες χώρες και άσε την Ελλάδα, εμείς μια χαρά τα βολεύουμε εδώ μόνοι μας και την περνάμε φίνα, εσείς με τους Λουκάδες σας και τα λοιπά τσιράκια-συμβούλους μας τα έχετε κάνει τσουρέκια. Και βρωμιές του στύλ
Μεγάλε έχεις δίκιο, μου άνοιξες τα μάτια. Φαλιρίζουμε, στείλτε κονσέρβες και ότι άλλο έχετε περίσσευμα, τα πράγματα εδώ είναι χάλια, μεγάλη κρίση. Ο κόσμος δεν παίρνει ούτε το μισό σολομό σε σχέση με πέρυσι, να μη σου πω για το χαβιάρι που έχει πιάσει πάτο. Τα εμπορικά κλείνουν το ένα μετά το άλλο και βάζουν ενοικιαστήρια. Αν έχετε εμπειρία το πως πρέπει κανείς να αντιδράσει σε τέτοιες καταστάσεις πείτε κάτι, όλα μπορούν να βοηθήσουν. Εσείς είσαστε τυχεροί κάνετε Χριστούγεννα με 20°C ( ) εμείς που έχουμε 20 εκ. χιόνι έξω που να κοιμηθούμε;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Σαν να ακουω τον Παφιλη στη Βουλη.... = 7% - 9% ανταποκριση στο παρεακι τους..... στο λαο...
Στο δια ταύτα,είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λέει ο Τάσος ή όχι?
Ασε τον Παφίλη και τη Μαρίκα.Όχι.
Ωραία,πες μας εσύ πως είναι.
Κοίταξε φίλε G60 πως έχει η κατάσταση. Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα επιδιώκει τη θωράκισή του απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια που θεριεύει από τη ανάλγητη πολιτική κυβέρνησης - ΝΔ - ΛΑΟΣ, με τη συνέργεια ΕΕ – ΔΝΤ.
Οι δυνάμεις του σκότους, προκειμένου να υπερασπίσουν τα προνόμια και την εξουσία τους, οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση, στη φτώχεια, στην ακόμα πιο βάρβαρη εκμετάλλευση και στις εκπομπές της Αννίτας Πάνια. Η πλουτοκρατία εξάγει τα κεφάλαιά της στο εξωτερικό και στέλνει τους εργάτες στο ταμείο ανεργίας. Κοινωνικές κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και ιδρώτα, γκρεμίζονται τώρα με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να στρώσουν το έδαφος στην επέλαση του κεφαλαίου.
Το κόμμα μας πολέμησε και συνεχίζει να πολεμά τον σφετερισμό του λαϊκού πλούτου. Οι δράσεις του ΚΚΕ δεν έχουν άλλο γνώμονα παρά μόνο τη δικαιοκατανομή της υπεραξίας που καρπώνονται οι εκμεταλλευτές του εργαζόμενου λαού.Πρόσφατα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ δήλωσε ότι τα αστικά κόμματα έδειξαν υπερβολική ανοχή απέναντι στο ΚΚΕ. Κάλεσε μάλιστα και σε συστράτευση για την αντιμετώπιση του ΚΚΕ.
Το μόνο όμως που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει το απύθμενο μίσος που τρέφουν οι υπηρέτες του κεφαλαίου κατά του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που δεν σκύβει το κεφάλι και υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα.
Κανένα από τα ψέμματά του όμως δεν μπορεί να γίνει πιστευτό. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον λαό, με τις συνεχείς δράσεις και τους αδιάληπτους αγώνες του.
Η λυσσαλέα επίθεση που έχει εξαπολυθεί τον τελευταίο καιρό στις λαϊκές κατακτήσεις είναι μονόδρομος για την πλουτοκρατία και τα μισθωμένα τσιράκια της. Δε θα μείνει τίποτα όρθιο στο λαϊκό εισόδημα, στις συντάξεις, στους μισθούς, στις παροχές, στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ακολουθεί τον υποκριτικό δρόμο της αναγωγής της κρίσης σε ζητήματα συλλογικής ευθύνης, επιτρέποντας έτσι να βγουν στην επιφάνεια οι πιο μαύρες, συντηρητικές και βάρβαρες πρακτικές.
Καλούμε τον κόσμο σε μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και δυνάμωση του ΚΚΕ, του γνήσιου εργατικού κόμματος. Λαέ της Λιλιπούπολης, σήκωσε πια παντιέρα! Με τον Χαρχούδα δήμαρχο δε βλέπεις άσπρη μέρα.Υπάρχει και μια άλλη, σκοπίμως θολή και άκρως βερμπαλιστική πρόταση προς το λαό, η λεγόμενη “ενότητα της αριστεράς”. Είναι η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που πλασάρει το συμβιβασμό και την υποχώρηση με το χρυσόχαρτο της «ανανέωσης» και του εκσυγχρονισμού.
Δεν αρκεί όμως να καταγγέλλει κανείς την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης – άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα “επίπονα πλην όμως αναγκαία” μέτρα. Οποιος δεν παλεύει ενάντια στη μήτρα που γεννά τα λαϊκά προβλήματα, είναι αντίπαλος των εργαζομένων. Πίσω από τον βερμπαλισμό, η πρακτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι να προσφέρει συγχωροχάρτι στην πολιτική που έχει επίκεντρο το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων και την εξαθλίωση του λαού.Για να μην περάσει το νομοσχέδιο – έκτρωμα και οι μεθοδεύσεις που τσαλαπατούν το δίκιο των εργαζομένων, χρειάζεται αποφασιστικός και οργανωμένος αγώνας με μπροστάρη το ΚΚΕ. Να υψωθούνε μπλόκα παντού στα αντιλαϊκά σχέδια της αστικής τάξης.
Όλοι αυτοί που ζεσταίνουν τις πλάτες του κεφαλαίου, θα σαρωθούν από το μαζικό λαϊκό κίνημα.
Η μόνη λύση είναι η ανατροπή, αυτή η νύχτα μένει που θα 'μαστε μαζί.Κορυφαίο ποστ! Προτείνω να ανακυρηχτεί ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!
Ινφίνιτι, μην τρομάξεις: κρύβεις ένα Μπογιόπουλο μέσα σου! -
Όσο για τα υπόλοιπα που λέτε, αν φταίει ο δυ ή ο προϊστάμενός του που δεν κάνει τη δουλειά του επειδή δεν υπάρχει οργάνωση, δεν του παρέχονται τα μέσα, αν πρέπει να στηριζόμαστε στο φιλότιμο τους ή όχι...
Τώρα ανακαλύψαμε τι εστί δημόσιο; Εν έτι 2011;
Εγώ ήξερα ότι ο δημόσιο είναι ο τόπος αράγματος*. Εκεί που πάει κάποιος για να ΜΗΝ δουλεύει, οπότε τι σημασία είχαν η οργάνωση, η αποτελεσματικότητα, η παραγωγικότητα και τα άλλα όμορφα που λέτε;
Δηλαδή, αν ήταν ανοργάνωτοι, αναποτελεσματικοί, αντιπαραγωγικοί...ΤΙ ΘΑ ΧΑΝΑΝΕ;
(τουλάχιστον αυτή είναι η μέση δυ-αντίληψη (και όχι μόνο), σύμφωνα με την οποία όλη αυτή η κατάσταση ΔΕΝ προκάλεσε την πτώχευση και ό,τι αυτό συνεπάγεται ΚΑΙ για τους ίδιους).*(βέβαια, κάποιοι μπορεί να ξέρουν κάποιους που πήγαν στο δημόσιο για να δουλέψουν.
Δεν το αποκλείω, εγώ πάντως δεν έχω γνωρίσει τέτοιους, ούτε κι έχω ακούσει από άλλους ότι υπάρχουν τέτοιοι.)Άποψή μου πάντως, είναι ότι φταίει το σύστημα, όχι ο υπάλληλος. Όταν φταίει ο υπάλληλος, απλά απολύεται και λύνεται το θέμα. Δηλαδή, έτσι θα 'πρεπε.
Άρα, π.χ ένα προβληματικό σημείο του συστήματος είναι η μονιμότητα. -
τα τελευταία γεγονότα (με την προσωπική μου ανάγνωση) δείχνουν ότι το πολιτικό μπουλούκι αναγκάζεται να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα (όπως κάνουν εκατομμύρια πολίτες) κρίνοντας πως δεν έχει άλλη επιλογή (λόγω τροικας) ελιγμών.
βέβαια πρέπει να υπογραφεί η νέα σύμβαση (γιαυτό δίνουν χρόνο στον μπαρμπαδήμο) φοβούμενοι την δυναμική του συριζα και άλλων αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων.
εάν καταφέρουν να την υπογράψουν ( που σημαίνει σπάσιμο αυγών) θα υπάρχει (θεωρητικά) περιθώριο ελέγχου του χρέους (το ΔΝΤ καταστατικά, δεν δανείζει καμένη υπόθεση...).
με την ευχή να ξεδιπλωθεί άμεσα ο επενδυτικός χάρτης στην χώρα με την συμμετοχή του ΕΣΠΑ στο 95% και αποδέκτες πραγματικούς ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες και όχι κουμπάρους, λόγω ραιχενμπαχ, μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ....αν συνδέσουμε την βιασύνη του σόιμπλε για εφαρμογή των αποφάσεων για τη νέα δημοσιονομική συνθήκη της ΕΕ τον ερχόμενο μάρτιο, την ενδεχόμενη υπογραφή του νέου δανείου μαμούθ προς την ελλάδα και την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος μέσα στο 2012... μπορεί να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια δανεισμού και η ψυχολογία να αλλάξει.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!