-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το βέβαιο είναι ότι κάθε χώρα δεν είναι σαν τις άλλες και οι συνταγές του ΔΝΤ μπορεί αλλού να είναι καταστροφικές (ειδικά σε χώρες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, όπως η Αργεντινή) και αλλού ωφέλιμες (όπως στην Ελλάδα, εφόσον ληφθούν μέτρα που δεν λαμβάνονται εδώ και 30 χρόνια λόγω πολιτικού κόστους).
Σε ποιά χώρα βοήθησε πραγματικά η εμπλοκή του ΔΝΤ; Να το χω για τη συλλογή μου δλδ
Έγραψα 'μπορεί'.
Σίγουρα η χρεωκοπία είναι ό,τι χειρότερο. Αν το ΔΝΤ είναι χειρότερο από τη στάση πληρωμών και την επιστροφή σε συνθήκες κατοχής, τότε χαλάλι του.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
καιρός να αγοράζει φέτα, ελιές και κρεμύδια από το σούπερμάρκετ κι όχι παρμεζάνα, προσούτο και ρόκα (στο χωριό μου ούτε τα γαιδούρια την τρώνε την ρόκαΡόκα rocks! Είναι και τζάμπα, φυτρώνει στο χωράφι μας.
Meanwhile, ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό...
BBC: Greece's budget deficit worse than first thought -
Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει
http://www.spindoc.gr/archives/6162
Ο τίτλος νομίζω τα λέει όλα
-
-
άμα δεν κάνεις εσύ μποϋκοτάζ στο Lidl πως περιμένεις να κάνει μποϋκοτάζ στα υποβρύχια ο Γιωργάκης
anyway, πολύ αργά για δάκρυα -
Διαβάζω πολύ συχνά στις τελευταίες σελίδες να δαιμονοποιείται η ιδιωτική κατανάλωση. Άμα εγώ πληρώνω αδιαμαρτύρητα για το σκοτσέζικο ουισκάκι μου, το γερμανικό πρίμιουμ, το παντελονάκι το λιβάις, κ.ο.κ. τι πρόβλημα υπάρχει?
Αυτό έριξε έξω την Ελλάδα, ή έστω ήταν ο κύριος λόγος?
Δεν ήταν η επί σειρά δεκαετιών κακοδιαχείρηση των δημοσίων και κοινοτικών πόρων, η αναποτελεσματικότητα και ο γιγαντισμός του δημοσίου τομέα, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οι λοβιτούρες, οι διεφθαρμένοι εφοριακοί μηχανισμοί, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις, η άσχημη διεθνής συγκυρία, το έλλειμα ανταγωνιστικότητας και παραγωγής, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, το ασφαλιστικό κ.α. πριν από αυτό?
Μην πιάνουμε τον δέκατο λόγο για να τον κάνουμε πρώτο όταν προηγούνται άλλοι πιο σοβαροί. -
οτι και να λεμε τωρα 1 εχει σημασια.ο Γιωργακης και οι δικοι του με την συμμετοχη του τυπου οχι μονο κοροιδεψαν τον λαο αλλα και ηταν ανετοιμοι να διαχειριστουν τοσο σημαντικα θεματα.6 μηνες μπρος-πισω τι να πρωτοθυμηθω αλλα ας οψεται.Δεν ακουσα απο κανενα να λεει τιποτα για το σορταρισμα των ομολογων που απελευθερωθηκε τον Οκτωβρη ουτε για το περιβοητο φορολογικο νομοσχεδιο που για μενα επρεπε να ειχε τελειωσει πριν 3 μηνες τουλαχιστον.Οι ανθρωποι ειναι ασχετοι και επικυνδυνοι, κριμα γιατι τον συμπαθουσα τον Γιωργακη αλλα ειναι απαραδεκτος αφου οπως ολα δειχνουν πειστηκε απο τον Παπκ/νου οτι η χωρα δεν θα ειχε προβλημα να δανειζεται απο τις διεθνεις αγορες και σιγα μην μασησαν οι ξενοι με τα γεματα πιστολια μας (αληθεια πολυ εξυπνο αυτο).Τελος η γνωμη μου ειναι οτι με αλλους χειρισμους ισως και να ειχαμε αποφυγει το ΔΝΤ τις υποβαθμισεις και τα τρελα επιτοκια.Ξυπνηστε και σταματηστε να βλεπετε ειδησεις στο μεγαλο καναλι.
-
delete
-
την κατασταση την γνωριζε τι να κανει δεν γνωριζε και να μαστε τωρα στην χειροτερη κατασταση μεταπολεμικα.Ουτε στον χειροτερο εφιαλτη του δεν φανταζοταν οτι θα φθαναμε εδω που ειμαστε (κριση δανεισμου-ΔΝΤ).
-
Δηλαδη νομιζετε μερικοι οτι εγω ηξερα 6 μηνες πριν οτι το ελλειμα ειναι 14% και το εγραφα κι εδω, αλλα ο GAP δεν ειχε ιδεα;
Ολα αυτα show ειναι,για να περασουμε σταδιακά απο το 'λεφτα υπαρχουν' στο 'παμε ΔΝΤ'.
Οσο ο κοσμος σπευδει να τους ψηφιζει,τοσο και αυτοι θα μας φερονται σαν σε ατομα με διανοητικη καθυστερηση που δεν υπαρχει λογος να τους εξηγεις πολλα-πολλα -
delete
-
Ρε παιδιά, η παγκόσμια αγορά δεν θέλει να χρηματοδοτήσει το δημοσιουπαλλήκι μας; Why? A yeh, einai kakoi.
Λοιπόν, προτείνω να πουλάμε τις υπηρεσίες που παράγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στη διεθνή αγορά.
Νομίζω είναι μοναδικό προιόν στην παγκόμια αγορά που θα κάνει θραύση.
Δημοσιουπαλληλίκι exports.
Και να μην πουλήσει, θα κάνει ένα καλό: θα προκαλέσει εγκεφαλικό στους κερδοσκόπους που θα προσπαθήσουν να καταλάβουν what on earth is this? και θα γλιτώσουμε από δαύτους. -
Την κατάσταση την γνώριζε πολύ καλά ο ΓΑΠ τον Νοέμβριο. Από την 1η μέρα που ανέλαβε, ήξερα με μαθηματική ακρίβεια ότι ή θα έπρεπε να πάει στο ΔΝΤ ή θα έπρεπε να κηρύξει στάση πληρωμών στέλνοντας την Ελλάδα 100 χρόνια πίσω. Αυτή τη στιγμή ο ΟΔΔΗΧ ξέρει πολύ καλά πως θα κινηθεί το χρέος τα επόμενα 10 χρόνια. Δεν χρειάζεται να καταρτηστούν προϋπολισμοί για να ξέρεις περίπου που θα είναι το έλλειμα του δημοσίου. Με προσέγγιση +- 10 δισ ευρώ μπορείς να υπολογίσεις το χρέος για τα επόμενα 10 και βάλε χρόνια.
Ομοίως όταν μπήκε ο χοντρός τεμπέλης κτλ το 2004, ήξερε ότι το 2010 θα φτάσουμε στην καταστροφή, και όφειλε να έχει τρέξει σενάριο που από το 2004 θα τον έβγαζε πολύ καλύτερα.
Η παγκόσμια κρίση δεν είναι δικαιολογία. Μία στοιχειωδώς συνετή διαχείριση από το 2004, θα είχε ώς αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουμε κάποιες δυσκολίες, αλλά δεν θα είχαμε φτάσει στη χρεοκοπία. -
delete
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δηλαδη νομιζετε μερικοι οτι εγω ηξερα 6 μηνες πριν οτι το ελλειμα ειναι 14% και το εγραφα κι εδω, αλλα ο GAP δεν ειχε ιδεα;
Ολα αυτα show ειναι,για να περασουμε σταδιακά απο το 'λεφτα υπαρχουν' στο 'παμε ΔΝΤ'.
Οσο ο κοσμος σπευδει να τους ψηφιζει,τοσο και αυτοι θα μας φερονται σαν σε ατομα με διανοητικη καθυστερηση που δεν υπαρχει λογος να τους εξηγεις πολλα-πολλαΜας φέρονται σαν να έχουμε διανοητική καθυστέρηση γιατί εμείς επιτρέπουμε να μας φέρονται έτσι. Εδώ η Ελλάδα χρεοκοπεί λόγω του Δημοσίου τομέα, και υπάρχουν ακόμη κάποιοι που φαντάζονται ότι θα είναι καλύτερα με τη δικτατορία του προλεταριάτου που όλα θα είναι δημόσιος τομέας, αγνοόντας ότι και η ΕΣΣΔ δανειζόταν ήδη επί Λένιν από τους διεθνείς κακούς κερδοσκόπους, γιατί απλά τα είχε από την αρχή προκόψει στην οικονομία.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Διαβάζω πολύ συχνά στις τελευταίες σελίδες να δαιμονοποιείται η ιδιωτική κατανάλωση. Άμα εγώ πληρώνω αδιαμαρτύρητα για το σκοτσέζικο ουισκάκι μου, το γερμανικό πρίμιουμ, το παντελονάκι το λιβάις, κ.ο.κ. τι πρόβλημα υπάρχει?
Αυτό έριξε έξω την Ελλάδα, ή έστω ήταν ο κύριος λόγος?
Δεν ήταν η επί σειρά δεκαετιών κακοδιαχείρηση των δημοσίων και κοινοτικών πόρων, η αναποτελεσματικότητα και ο γιγαντισμός του δημοσίου τομέα, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οι λοβιτούρες, οι διεφθαρμένοι εφοριακοί μηχανισμοί, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις, η άσχημη διεθνής συγκυρία, το έλλειμα ανταγωνιστικότητας και παραγωγής, οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, το ασφαλιστικό κ.α. πριν από αυτό?
Μην πιάνουμε τον δέκατο λόγο για να τον κάνουμε πρώτο όταν προηγούνται άλλοι πιο σοβαροί.Εσύ για τον Α ή Β λόγο (πχ σε λένε Νιάρχο ) ίσως μπορείς να τα έχεις αυτά αλλά ο κάθε καημένος Δ.Υ με τα 1500 max μισθό και την Μερσέντα ή ο κάθε απατεώνας ελέυθερος επαγγελματίας-έμπορος-βιοτέχνης -με τα εξοχικά το Καγιέν και τις διακοπές στην Μύκονο- που δεν μπορούσε έφερε την χώρα σε αυτή την θέση για να τα έχει.
Μέσω τις μίζας, της διαπλοκής και της απατεωνιάς όλοι κατάφεραν να καταναλώνουν πολύ περισσότερο από αυτά που μπορούσαν στην ουσία κλέβοντας το κράτος (δηλαδή τον εαυτό τους αλλά το IQ του Έλληνα είναι άλλο μεγάλο θέμα).
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί θέλαμε όλοι να έχουμε ότι έχει και ο γείτονας, κι αν δεν μπορούσαμε φροντίζαμε να τα αποκτήσουμε με πλάγια μέσα. Οι πολιτικοί ανήκουν επίσης στην ίδια κατηγορία καθώς εκτός από κάποιους με καταγωγή από τζάκι και ήδη μεγάλη περιουσία όλοι οι άλλοι είναι γιατροί-δικηγόροι κλπ κλπ που βρήκαν ευκαιρία να αρμέξουν περισσότερα από τους συναδέλφους τους μέσω της βουλευτικής ιδιότητας.
-
εγω ξερω οτι πηγα να στειλω ενα δεμα χθες σε εναν γνωστο φιλο...και στο ταχυδρομειο με ρωταει ο Ιταλος ᾽᾽που παει;᾽᾽και του απανταω Ελλαδα...
εκει μου λεει ᾽Ἀ!!!! Ευρωπη αλλά για ποσο ακομα᾽᾽;
Και του απαντω σε φιλικο υφακι ᾽᾽μολις και αν μας βγαλετε εξω ετοιμαστειτε να γυρισετε στην Λιρεττα με υποτιμηση και τους Γερμανους να γελανε μια και εχετε μεγαλυτερο ελλειμα απο εμας...᾽᾽
πλεον μας δουλευουν...ο καθε ηλιθιος...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί θέλαμε όλοι να έχουμε ότι έχει και ο γείτονας, κι αν δεν μπορούσαμε φροντίζαμε να τα αποκτήσουμε με πλάγια μέσα..
Αυτο ειναι ο κινητηριος μοχλος αναπτυξης της παγκοσμιας οικονομιας.
Αν δεν ειχαμε αυτη την νοοτροπια θα ειμασταν σαν τους μεξικανους στα κομικς που αναπαυονται ακατάπαυστα κατω απο την σκια ενος δεντρουΤο προβλημα της παγκοσμιας οικονομιας σημερα ειναι οτι δεν μπορουσαμε να γιγαντωνουμε συνεχεια τα θελω μας και την περιουσια μας ωστε να ακολουθησουμε την αυξηση της παραγωγης που απαιτουνταν για να μην σκασει η φουσκα.
Τα επιπλεον προβληματα της ελληνικης οικονομιας ειναι αλλα και τα αναλυουμε σε αλλο thread ακρως αναλυτικα
-
ετσι και δημευθεί η αχανής περιουσία της Εκκλησίας, ποσα θα ξεπληρώσουμε; υπαρχει σχετική εκτιμηση;
η απαράδεκτοι κληρικοί έκαναν τον κοσμο άνω κάτω για να μη φύγει το θρήσκευμα απο τις ταυτότητες, αλλά για να σώσουν τον κλήρο τους δεν κουνάνε ουτε το φρυδι τους.
αιδιόπανα
-
σε ένα τοίχο έγραφαν: ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ...ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!