-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
- Δεν αλλαζω τη κουβεντα. Απανταω στον ισχυρισμο 'το κρατος στραγγαλισε τον ιδιωτικο τομεα' (του Λαππα) και στον Μανοσκ που εγραψε κατι για εντιμους και υγιεις επιχειρηματιες για καθυστερησεις στην επιστροφη ΦΠΑ , κπλ ,εβαλε και τις απεργιες μεσα. Και (επαναλαμβανω) επειδη το 'το κρατος στραγγαλισε τον ιδιωτικο τομεα' σημαινει τον ιδιωτικο τομεα συνολικα (και οχι το αν η καθυστερηση στην επιστροφη ΦΠΑ γ@μησε την επιχειρηση του ililia ) , ανεφερα καποιες απο τις πολλες συνθηκες που ειναι ευνοϊκες για τους επιχειρηματιες (στο συνολο τους που περιλαμβανει και τραπεζες και ναυτιλια ,κλπ , δεν χρειαζεται να το γραφω καθε φορα).
Κοίτα, αν θέλαμε απλά να στηρίξουμε την φράση 'το κρατος στραγγαλισε τον ιδιωτικο τομεα', θα αρκούσε να αναφέρουμε τα 10δες φορολογικά νομοσχέδια των τελευταίων χρόνων. Αν δεν θέλεις να αναπτυχθούν υγιώς οι επιχειρήσεις, τις αφήνεις να πλέουν σε φορολογική αβεβαιότητα. Οι καθυστερήσεις επιστροφής του φπα δεν είναι η αρρώστια, είναι το αποτέλεσμά της.
Αν θέλαμε να την στηρίξουμε περισσότερο, θα χρησιμοποιούσαμε λέξεις / φράσεις όπως 'πολεοδομία', 'βιομηχανικές περιοχές', 'βιοτεχνικά πάρκα', ...
Αν θέλαμε να τα πούμε όλα με 2 λέξεις, θα λέγαμε απλά 'Εθνικό Κτηματολόγιο'.Και πως ακριβως τα δεκαδες φορολογικα νομοσχεδια στραγγαλιζουν την επιχειρηματικοτητα οταν (δεν νομιζω οτι κανω λαθος) σε ολα ο φορολογικος συντελεστης πεφτει ή αυξανονται οι φοροαπαλλαγες ?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μόνο που εκλέχθηκαν με άλλα συνθήματα. Μην το ξεχνάμε και αυτόΈχεις δίκιο στο ότι αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε όριο ψευτιάς. Όμως δεν ήρθαν και ουρανοκατέβατοι στις 3/10/09. Το ΠαΣΟΚ έχει πλούσια 'ιστορία' και γνωστό track record.
Είμαστε σαν την άθλιαγκόμενα που είναι κολλημένη με άχρηστο χαραμοφάη που την κακοποιεί συνέχεια, μετά αρχίζουν τα γλυκόλογα, αυτή τον συγχωρεί λέγοντας* 'ξέρω ότι κατά βάθος με αγαπάει το μωρό μου, δεν πρόκειται να το ξανακάνει'*, και έπειτα καταλήγουν στα ίδια, ξανά και ξανά και ξανά!
Δεν μας νοιάζουν οι αντικαταστάτες. Αρκεί να διώξουνε τον τύραννο.
Meet the new boss. He's the same as the old boss.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Και πως ακριβως τα δεκαδες φορολογικα νομοσχεδια στραγγαλιζουν την επιχειρηματικοτητα οταν (δεν νομιζω οτι κανω λαθος) σε ολα ο φορολογικος συντελεστης πεφτει ή αυξανονται οι φοροαπαλλαγες ?Σε αβέβαιο φορολογικό περιβάλλον δεν επενδύει εύκολα κανείς, Δημήτρη.
Οι περαιώσεις δεν είναι σημερινό κατασκεύασμα, ενώ ούτε πάντα ο φορολογικός συντελεστής πέφτει, ούτε οι φοροαπαλλαγές αυξάνονται. Πάει μία έτσι κ μια αλλιώς, κ φέτος (2011) τέλη Μάρτη δεν είχε ακόμα οριστικοποιηθεί ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων. Αν ξεφύγουμε λίγο από την λογική του περίπτερου (με όλο τον σεβασμό στους περιπτεράδες) θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να μην ξέρεις 3 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής του ισολογισμού πως θα φορολογηθούν τα κέρδη σου δεν είναι ό, τι καλύτερο.
Ειδικά, ο Έλληνας επενδύει με ορίζοντα έτους. Ο υπόλοιπος ανεπτυγμένος κόσμος, τουλάχιστον 10ετίας. Μπορεί ο Έλληνας? Όχι, βέβαια! Άρα, στην Ελλάδα σουβλατζίδικα κ περίπτερα, κ 'πάλι καλά' να λέμε. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και πως ακριβως τα δεκαδες φορολογικα νομοσχεδια στραγγαλιζουν την επιχειρηματικοτητα οταν (δεν νομιζω οτι κανω λαθος) σε ολα ο φορολογικος συντελεστης πεφτει ή αυξανονται οι φοροαπαλλαγες ?
Σε αβέβαιο φορολογικό περιβάλλον δεν επενδύει εύκολα κανείς, Δημήτρη.
Οι περαιώσεις δεν είναι σημερινό κατασκεύασμα, ενώ ούτε πάντα ο φορολογικός συντελεστής πέφτει, ούτε οι φοροαπαλλαγές αυξάνονται. Πάει μία έτσι κ μια αλλιώς, κ φέτος (2011) τέλη Μάρτη δεν είχε ακόμα οριστικοποιηθεί ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων. Αν ξεφύγουμε λίγο από την λογική του περίπτερου (με όλο τον σεβασμό στους περιπτεράδες) θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να μην ξέρεις 3 μέρες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής του ισολογισμού πως θα φορολογηθούν τα κέρδη σου δεν είναι ό, τι καλύτερο.
Ειδικά, ο Έλληνας επενδύει με ορίζοντα έτους. Ο υπόλοιπος ανεπτυγμένος κόσμος, τουλάχιστον 10ετίας. Μπορεί ο Έλληνας? Όχι, βέβαια! Άρα, στην Ελλάδα σουβλατζίδικα κ περίπτερα, κ 'πάλι καλά' να λέμε.Δεν ειμαι σιγουρος , αλλα δεν θυμαμαι να εχει αυξηθει ο φορολογικος συντελεστης , τουλαχιστον απο το 80 κ μετα.
Και το αλγεβρικο αθροισμα (+/-) των φοροαπαλλαγων υποθετω οτι ειναι θετικο για την επιχειρηση.Η φορολογικη αβεβαιοτητα , οταν μαλιστα ειναι προς οφελος της επιχειρησης , μου φαινεται ευκολη δικαιολογια.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει επενδυτης που πιστευει οτι καποια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα αυξησει τη φορολογια των επιχειρησεων.Και φυσικα υπαρχει μια σειρα απο αλλους παραγοντες οσον αφορα στην αποφαση για καποια επενδυση. -
Απο αυτά τα 77 άτομα που βρήκαν 2 δις στους λογαριασμούς τους θα τους τα πάρουν;
-
Όσο θα πάρουν και από όσους έπαιρναν σύνταξη ενώ είχανε πεθάνει.
ΕΔΙΤ: Καταλαβαίνετε τι εννοώ
-
Μαλλον θα τους τα φορολογησουν και με προστιματα..... αν δεν εχουν δικαιολογητικα....
Για να δουμε και για τις off shore στην Αργολιδα..... εκει να δειτε τι κρυβεται... -
Σε λιγο θα μας πείτε και ότι τα φάγαμε όλοι μαζί.
-
Αφού δεν σε ενοχλεί ο ισοσκελισμός των ευθυνών προκειμένου να δικαιολογήσουν την επερχόμενη εξαθλίωση, γιατί δεν πας να δώσεις τον οβολό σου;
-
Αυτά ναι, μαζί τα φάγαμε ! -
Και πως ακριβως τα δεκαδες φορολογικα νομοσχεδια στραγγαλιζουν την επιχειρηματικοτητα οταν (δεν νομιζω οτι κανω λαθος) σε ολα ο φορολογικος συντελεστης πεφτει ή αυξανονται οι φοροαπαλλαγες ?
Δημήτρη, πολλές απορίες έχεις.
Θα σου λυθούν όλες αν διαβάσεις την αναφορά ανταγωνιστικότητας του παγκόσμιου οικονομικού φόρουμ για το 2010 - 2011, μην το διαβάσεις όλο, μόνο το κομμάτι που αφορά την Ελλάδα , από σελ. 168 .
Διάβασε και το doing business.
Αλλά, και να μην την διαβάσεις, δεν σου κάνει εντύπωση που όχι μόνο δεν έρχονται επιχειρήσεις, αλλά οι ήδη υπάρχουσες ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ! (όχι απλά φεύγουν). Κάποιος λόγος δεν θα υπάρχει;
Ε, η φορολογική αβεβαιότητα είναι ένας βασικός.
Η γραφειοκρατεία, ένας δεύτερος.
Η διαφθορά, ένας τρίτος.
κλπ. -
Δεν ειμαι σιγουρος , αλλα δεν θυμαμαι να εχει αυξηθει ο φορολογικος συντελεστης , τουλαχιστον απο το 80 κ μετα.
Και το αλγεβρικο αθροισμα (+/-) των φοροαπαλλαγων υποθετω οτι ειναι θετικο για την επιχειρηση.Η φορολογικη αβεβαιοτητα , οταν μαλιστα ειναι προς οφελος της επιχειρησης , μου φαινεται ευκολη δικαιολογια.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει επενδυτης που πιστευει οτι καποια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα αυξησει τη φορολογια των επιχειρησεων.Και φυσικα υπαρχει μια σειρα απο αλλους παραγοντες οσον αφορα στην αποφαση για καποια επενδυση.O ililias έχει ένα δίκιο.
Δεν είναι μόνο οι συντελεστές, αλλά μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ σειρά ρυθμίσεων που σχετίζονται με φορολογικά θέματα. Από το τι αποτελούν έξοδα, πως και που δηλώνονται, τι πολλαπλότητα υπάρχει στη δήλωση των ίδιων πραγμάτων, μια σειρά συντελεστών που μεταβάλλονται πάνω στα ίδια πράγματα, με ποιους τρόπους πρέπει να τηρείς και να δηλώνεις, διαφορές μεταξύ οικονομικών και φορολογικών 'ισολογισμών' και πάει μακριά ο κατάλογος [εγώ έχω δει μόνο λίγα]Υποτιθέμενος σκοπός ήταν φυσικά να προφυλάξουν από τη φοροδιαφυγή, με το ελληνικό σύστημα 'είσαι a priori κλέφτης' και αποδείκνυέ μου σε κάθε βήμα ότι δεν είσαι. Κάτι που ποσώς πιάνει τελικά όσους θέλουν να 'μαυρίσουν', αλλά πηδάει αρκετά όσους θέλουν να πάνε by the book.
Για ζήτημα επένδυσης, μετά υπεισέρχονται και θέματα νομικού πλαισίου για τα διάφορα εταιρικά μορφώματα που έχουμε.
-
Αναθάρρησα σήμερα. Είχα την εντύπωση ότι είχαμε επιστρέψει στο 1980-82, αλλά άκουσα τον Μπένι που είπε ότι θα γυρίσουμε στο 2004.
-
Ε ναι, γιατί ως γνωστόν οι φασίστες της δεξιάς κατέστρεψαν το κράτος το 2004 .
-
Πάγκαλος : «Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα»
Τα .. απολύτως αυτόνοητα και γνωστά σε όλους τους Ελληνες πολίτες υποστήριξε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
«Η Ελλάδα αποτελεί ένα οικονομικό θαύμα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «είναι μια χώρα που έχει μια σύγχρονη ιστορία ενάμιση αιώνα, που κατόρθωσε να βγεί από τα σωθικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και σήμερα αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ως χώρα της ευρωζώνης, η οποία αποτελεί ένα πρωτοπόρο οικονομικό επίτευγμα».
Αναφέρθηκε επίσης σε τρεις έλληνες πολιτικούς που είχαν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για τα δημοσιονομικά προβλήματα, χωρίς όμως να εισακουσθούν, το αντίθετο μάλιστα περιθωριοποιήθηκαν. Πρόκειται για τον Στέφανο Μάνο, τον Αλέκο Παπαδόπουλο και τον αείμνηστο Μιχάλη Παπαγιαννάκη.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πραξικοπήματος στην Ελλάδα απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση επεξηγώντας τη δημοκρατικότητα και την υψηλή εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων.
-
Τα γαλλικα του ειναι ολα τα λεφτα!!!!.....
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Αναθάρρησα σήμερα. Είχα την εντύπωση ότι είχαμε επιστρέψει στο 1980-82, αλλά άκουσα τον Μπένι που είπε ότι θα γυρίσουμε στο 2004.Ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Εννοούσε 1954.
-
Δεν ειμαι σιγουρος , αλλα δεν θυμαμαι να εχει αυξηθει ο φορολογικος συντελεστης , τουλαχιστον απο το 80 κ μετα.
Και το αλγεβρικο αθροισμα (+/-) των φοροαπαλλαγων υποθετω οτι ειναι θετικο για την επιχειρηση.
Η φορολογικη αβεβαιοτητα , οταν μαλιστα ειναι προς οφελος της επιχειρησης , μου φαινεται ευκολη δικαιολογια.
Δεν νομιζω οτι υπαρχει επενδυτης που πιστευει οτι καποια κυβερνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ θα αυξησει τη φορολογια των επιχειρησεων.Και φυσικα υπαρχει μια σειρα απο αλλους παραγοντες οσον αφορα στην αποφαση για καποια επενδυση.Μα ... την αύξησε!
Θα σου παραθέσω στοιχεία μόλις μπορέσω, για την ώρα αρκεί αν σου πω ότι δεν έχω ακούσει για άλλη χώρα στην οποία να φορολογήθηκαν τα βιομηχανοστάσια σαν ακίνητη περιουσία?
Από την άλλη, αν οι περαιώσεις με βάση τον τζίρο δεν είναι επί πλέον φόρος, τι είναι κατ' εσέ?Φορολογική αβεβαιότητα προς όφελος της επιχείρησης? Που στο καλό τα διδάσκουν αυτά, να πάω να μάθω κ εγώ?
-
Και φυσικά εννοούσε (ο Πάγκαλος), πως περιθωριοποιήθηκαν οι 'καλοί πολιτικοί' ( ) από τον κακό έλληνα ψηφοφόρο (κατά το 'μαζί τα φάγαμε' κλπ.) !!
-
Δυστυχώς το** 'κόψτε το λαιμό σας'** είναι η μόνη αλήθεια
http://www.topontiki.gr/article/23357
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!