-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν σε μια χώρα είναι σκατά ο δημόσιος τομέας, σκατά ο ιδιωτικός τομέας, σκατά το κράτος και οι λειτουργοί του (μη γενικεύουμε, μη γενικεύουμε.....), τι έχουμε να πούμε για το λαό που την κατοικεί;δεν πιστεύω ότι υπάρχει κλίμακα αξιολόγησης εθνοτήτων....οι κοινωνίες αντιδρούν - προσαρμόζονται -εξελίσσονται στα εκάστοτε περιβάλλοντα
σίγουρα η νέα γεννιά (έχω 2 παιδιά των 20-25 ετών και 1 των 10) θα διορθώσει πολλά στραβά της δικής μου όπως η δική μου διόρθωσε πολλά της προηγούμενης.
εκείνο που πρέπει να αλλάξει πρωτίστως είναι η προχειρότητα (ανικανότητα μάλλον) της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση....**ΑΜΕΣΑ
** -
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Συμφωνώ. Εγώ κι εσύ κάναμε το συλλογισμό μας και όσο μας αναλογεί πληρώνουμε τις ευθύνες μας. Όμως να σου πω, περισσότερο με νοιάζει, όχι τι κάναμε εγώ κι εσύ προσωπικά, αλλά το τι έκαναν αυτοί που τους αναλογεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μερίδιο της ευθύνης, συλλογικά: Τις αποποιήθηκαν και φόρτωσαν τις δικές τους τιμωρίες στις πλάτες όλων μας. Από λίγο ο καθένας μας, κι αυτοί ΤΙΠΟΤΑ.
Λοιπόν νομίζω ότι συλλογικά κι εμείς πρέπει να αρνηθούμε να κουβαλήσουμε φορτίο που ΔΕΝ μας αναλογεί και να επιστρέψουμε την πλεονάζουσα τιμωρία εκεί που ανήκει. Προσωπικά δεν νοιώθω υποχρεωμένος να κουβαλήσω ούτε γραμμάριο που δεν μου αναλογεί για να την γλυτώσουν αυτοί που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα μου.
Φίλε όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Χτύπα ξύλο και κούφια η ώρα αλλά αν πάθεις ένα ατύχημα και σου κοπεί το πόδι, πρώτα κοιτάς να σταματήσεις την αιμορραγία και μετά να δεις πως θα περπατήσεις κουτσαίνοντας μέχρι το νοσοκομείο.
Έτσι κι εγώ πρώτα θα κάνω ότι μπορώ για να τους καταστρέψω -ανεξαρτήτως χρώματος-, για να βεβαιωθώ ότι δεν θα συνεχίσουν να παράγουν βάρη για τη χώρα μου και μετά θα αναλάβω και το φορτίο που θα αφήσουν πίσω τους.
Τελικά όμως υπάρχει κάποιος που να αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί;
Αυτός που έκλεψε το κράτος, παραδέχεται ότι το έκανε; Ή θυμώνει που τον κράζουν και απειλεί με μηνύσεις;
Αυτός που διορίστηκε παράνομα ή με μόνο προσόν το κομματικό του δόντι, το βουλώνει ή κλείνει τη δημόσια υπηρεσία επειδή του μειώνουν τα προνόμια που δεν θα έπρεπε να απολαμβάνει ούτως ή άλλως;
Αυτός που φοροδιέφευγε συστηματικά, αποφασίζει να πληρώσει την έκτακτη εισφορά ή απειλεί θεούς και δαίμονες, ΔΥ και υπουργούς, που τα φάγανε;Φυσικά και δεν ευθύνονται το ίδιο όλοι (πώς θα ήταν αυτό δνατόν άλλωστε;), όμως γιατί τελικά την πληρώνουν περισσότερο αυτοί που δεν φταίνε (απολυμένοι ΙΥ, φαλιρισμένοι μικρομεσαίοι που ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους, γιαουρτωμένοι βουλευτές που εκλέχθηκαν προχθές ), ενώ οι εκλεκτοί του συστήματος εξακολουθούν να σφίγγουν τη θηλειά απαιτώντας αιώνια αριστοκρατική πριμοδότηση σε σχέση με τους άλλους;
@vice246
Η μόνη γενιά που θα μπορέσει να βγει εκτός της βλαχοκίτς νοοτροπίας της εύκολης μπάζας, θα είναι αυτή που θα μεγαλώσει μέσα στην κρίση. Η 'νέα γενιά' που μεγάλωσε μέσα στη βλαχομπαρόκ εποχή, δεν είχε καλά πρότυπα. Βέβαια και το σοκ της απότομης αλλαγής μπορεί να επιδράσει θετικά, εξαρτάται από το αν κάθε νέος θα μπορέσει να αντιληφθεί τι έφταιξε.Σχετικά με αυτό:
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... i-troika-/Είναι πολύ ανέντιμο, εκ μέρους των Ελλήνων, να προσπαθούν να βγάλουν ηλίθιους, επικίνδυνους και ανίδεους ανθρώπους που προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα πράγματα αντίστοιχα με όσα ισχύουν σε οργανωμένα κράτη.
Ήρθαν σε ένα χρεωκοπημένο κράτος (ο Στρος-Καν είπε 'ΕΣΕΙΣ μας καλέσατε, δεν ζητήσαμε εμείς να έρθουμε'), με τεράστια και ανεπίλυτα προβλήματα, και σε λίγο θα λέμε ότι μας κατέστρεψε η Τρόικα που δεν μας έκανε να βγάζουμε σε 1 χρόνο θετικό ισοζύγιο μέσα από τη στρεβλή μας οργάνωση που αρνούμαστε με κάθε τρόπο και κόλπο να αλλάξουμε.
Βασικά δεν φταίμε εμείς (όπως πάντα), εμείς μόνο λεφτά ζητάμε. Αυτοί φταίνε που δεν μας τα δίνουν στην ώρα τους ή που μας λένε πώς να τα ξοδέψουμε. -
Αν βγάλουμε πληροφορικάριους, τηλεπικοινωνίες, βαριές βιομηχανίες, κατασκευαστικές, και προπαντός τράπεζες, τι ακριβώς μας μένει δλδ;
Όπως καταλαβαίνεις η συζήτηση θέλει και μια ανάλυση ΙΟΒΕ ή της Τράπεζας της Ελλάδας και να αρχίσουμε να μετράμε κουκιά. Μου κάνει εντύπωση βέβαια η ευκολία με την οποία βάζεις ολόκληρους κλάδους στο σακούλι αυτών που δεν προσέφεραν στην οικονομία της χώρας. Σα να λέμε ότι οι γιατροί είναι άχρηστοι επειδή ένας έδωσε λάθος φάρμακο στη θεια Παύλαινα ένα πράγμα.
Και πάλι έρχεται ο ρόλος του κράτους. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Δες λίγο τι κάνει η ΦΑΓΕ στο Αμέρικα. Αν το κράτος δούλευε σωστά, αμφιβάλλεις ότι θα υπήρχαν άλλες 5-10 εταιρείες με παρόμοια εξαγωγική επιτυχία;
Όσο για τον Κορρέ δεν ξέρω τι ψηφίζει, αλλά ξέρω τι ψηφίζουν οι βασικοί του ανταγωνιστές αλλά εξακολουθούν να βλέπουν την πλάτη του παντού.Στην τελική για να στο κάνω πιο λιανά και οι Γερμανοί, soz οι Ούννοι είναι διεφθαρμένοι και έχουν μια χοντρή ξεκόλω (Tragas TM) και ένα ντεμέκ κινεζάκι να τους κυβερνάνε, αλλά για τους 'σκαραβαίους' και τις πάσης φύσεως πραμάτειες τους ανοίγουν όλοι τα πορτοφόλια τους.
Αυτή είναι και η ταμπακιέρα, ήτοι το κασσέρι που μπαίνει ή φεύγει από τη χώρα. Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.ΥΓ: Άσχετο. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Best να περάσει γραμμή με το Ζαραλίκο, βάλαν στην Παπιδάκη ένα τύπο ονόματι Νίκο Ζαχαριάδη. Το επόμενο βήμα θα είναι να βρουν Άρη Βελουχιώτη; λολ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν σε μια χώρα είναι σκατά ο δημόσιος τομέας, σκατά ο ιδιωτικός τομέας, σκατά το κράτος και οι λειτουργοί του (μη γενικεύουμε, μη γενικεύουμε.....), τι έχουμε να πούμε για το λαό που την κατοικεί;Εξαπατημένος.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Οποιος δεν δέχεται οτι συνέβει το παραπάνω (μεταξύ αλλων βέβαια), 2 πράγματα μπορεί να σημαίνει....'Η οτι εχει άγνοια (δεν είναι κακό, κανείς δεν είναι παντογνώστης), ή οτι απλά ερμηνεύει τα πράγματα μέσα απο κομματικές παρωπίδες και ιδεολογίες. Εχω την αίσθηση μάλιστα, πως ο nass (αν και δεν εχω ιδέα τί επαγγέλεται) αυτά που λεει τα διαπίστωσε στην πραξη κι ενδεχομένως τα 'έβλεπε' πριν την κρίση, εκ των έσω....Δεν περίμενε ούτε κανένα Μανδραβέλη, Μπογιόπουλο ή αλλον να τα γράψει για να τα διαβάσει, ουτε καμμιά ιδεολογία να του δώσει το 'φως το αληθινό....'
Το be continued.........
Το οτι καποιοι μετεχουν στο παρον φορουμ δεν σημαινει αναγκαστικα οτι βαραν προσοχες μπροστα στο αστικο κρατος, για να δεχονται τις συστημικες λυσεις ή γνωμες, ως ορθες.
Ωωωωω, πλακώσανε οι hard core επαναστάτες δημόσιοι υπάλληλοι (διαβρώνουν το σύστημα εκ των έσω)
Το υπογραμμισμενο δεν το καταλαβα για να ειμαι ειλικρινης.Υπαρχει ανθρωπος που ζει χωρις να ερμηνευει την πραγματικοτητα μεσα απο ενα ιδεολογικο πρισμα ή χωρις να ειναι το υποκειμενο της κυριαρχης ιδεολογιας;
Εκτός και αν θεωρείς 'κυρίαρχη ιδεολογία' το 'ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε και στα @@ μας όλοι οι άλλοι', θα έλεγα ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων δεν έχουν καμία ιδεολογική δέσμευση.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Συμφωνώ. Εγώ κι εσύ κάναμε το συλλογισμό μας και όσο μας αναλογεί πληρώνουμε τις ευθύνες μας. Όμως να σου πω, περισσότερο με νοιάζει, όχι τι κάναμε εγώ κι εσύ προσωπικά, αλλά το τι έκαναν αυτοί που τους αναλογεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μερίδιο της ευθύνης, συλλογικά: Τις αποποιήθηκαν και φόρτωσαν τις δικές τους τιμωρίες στις πλάτες όλων μας. Από λίγο ο καθένας μας, κι αυτοί ΤΙΠΟΤΑ.
Λοιπόν νομίζω ότι συλλογικά κι εμείς πρέπει να αρνηθούμε να κουβαλήσουμε φορτίο που ΔΕΝ μας αναλογεί και να επιστρέψουμε την πλεονάζουσα τιμωρία εκεί που ανήκει. Προσωπικά δεν νοιώθω υποχρεωμένος να κουβαλήσω ούτε γραμμάριο που δεν μου αναλογεί για να την γλυτώσουν αυτοί που συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα μου.
Φίλε όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων. Χτύπα ξύλο και κούφια η ώρα αλλά αν πάθεις ένα ατύχημα και σου κοπεί το πόδι, πρώτα κοιτάς να σταματήσεις την αιμορραγία και μετά να δεις πως θα περπατήσεις κουτσαίνοντας μέχρι το νοσοκομείο.
Έτσι κι εγώ πρώτα θα κάνω ότι μπορώ για να τους καταστρέψω -ανεξαρτήτως χρώματος-, για να βεβαιωθώ ότι δεν θα συνεχίσουν να παράγουν βάρη για τη χώρα μου και μετά θα αναλάβω και το φορτίο που θα αφήσουν πίσω τους.
Τελικά όμως υπάρχει κάποιος που να αποδέχεται την ευθύνη που του αναλογεί;
Αυτός που έκλεψε το κράτος, παραδέχεται ότι το έκανε; Ή θυμώνει που τον κράζουν και απειλεί με μηνύσεις;
Αυτός που διορίστηκε παράνομα ή με μόνο προσόν το κομματικό του δόντι, το βουλώνει ή κλείνει τη δημόσια υπηρεσία επειδή του μειώνουν τα προνόμια που δεν θα έπρεπε να απολαμβάνει ούτως ή άλλως;
Αυτός που φοροδιέφευγε συστηματικά, αποφασίζει να πληρώσει την έκτακτη εισφορά ή απειλεί θεούς και δαίμονες, ΔΥ και υπουργούς, που τα φάγανε;Φυσικά και δεν ευθύνονται το ίδιο όλοι (πώς θα ήταν αυτό δνατόν άλλωστε;), όμως γιατί τελικά την πληρώνουν περισσότερο αυτοί που δεν φταίνε (απολυμένοι ΙΥ, φαλιρισμένοι μικρομεσαίοι που ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις τους, γιαουρτωμένοι βουλευτές που εκλέχθηκαν προχθές ), ενώ οι εκλεκτοί του συστήματος εξακολουθούν να σφίγγουν τη θηλειά απαιτώντας αιώνια αριστοκρατική πριμοδότηση σε σχέση με τους άλλους;
@vice246
Η μόνη γενιά που θα μπορέσει να βγει εκτός της βλαχοκίτς νοοτροπίας της εύκολης μπάζας, θα είναι αυτή που θα μεγαλώσει μέσα στην κρίση. Η 'νέα γενιά' που μεγάλωσε μέσα στη βλαχομπαρόκ εποχή, δεν είχε καλά πρότυπα. Βέβαια και το σοκ της απότομης αλλαγής μπορεί να επιδράσει θετικά, εξαρτάται από το αν κάθε νέος θα μπορέσει να αντιληφθεί τι έφταιξε.Σχετικά με αυτό:
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... i-troika-/Είναι πολύ ανέντιμο, εκ μέρους των Ελλήνων, να προσπαθούν να βγάλουν ηλίθιους, επικίνδυνους και ανίδεους ανθρώπους που προσπαθούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα πράγματα αντίστοιχα με όσα ισχύουν σε οργανωμένα κράτη.
Ήρθαν σε ένα χρεωκοπημένο κράτος (ο Στρος-Καν είπε 'ΕΣΕΙΣ μας καλέσατε, δεν ζητήσαμε εμείς να έρθουμε'), με τεράστια και ανεπίλυτα προβλήματα, και σε λίγο θα λέμε ότι μας κατέστρεψε η Τρόικα που δεν μας έκανε να βγάζουμε σε 1 χρόνο θετικό ισοζύγιο μέσα από τη στρεβλή μας οργάνωση που αρνούμαστε με κάθε τρόπο και κόλπο να αλλάξουμε.
Βασικά δεν φταίμε εμείς (όπως πάντα), εμείς μόνο λεφτά ζητάμε. Αυτοί φταίνε που δεν μας τα δίνουν στην ώρα τους ή που μας λένε πώς να τα ξοδέψουμε.100% σωστός !!!
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μου κάνει εντύπωση βέβαια η ευκολία με την οποία βάζεις ολόκληρους κλάδους στο σακούλι αυτών που δεν προσέφεραν στην οικονομία της χώρας. Σα να λέμε ότι οι γιατροί είναι άχρηστοι επειδή ένας έδωσε λάθος φάρμακο στη θεια Παύλαινα ένα πράγμα.Οι γιατροί είναι κάτι εκατοντάδες χιλιάδες.
Τα μαγαζιά που ανέφερα [αυτά που έχουν σημασία, σε κάθε περίπτωση], πόσα είναι; Από 3-4 στον κάθε κλάδο.
Οπότε συγγνώμη, αλλά ψιλό-piping engineering είναι το επιχειρήμά σου.Τώρα, το δεν προσέφεραν είναι και λίγο σχετικό. Ναι εκ των πραγμάτων προσέφεραν, θέλοντας και μη Κάποιοι One way or another δούλευαν τίμια μέσα σε αυτά, κάποια δάνεια δόθηκαν ορθώς, κάποια πράγματα χτίστηκαν. Από 'κει και πέρα;
Εγώ έγραψα ότι είναι σάπια. Μάλλον διαφορετικό από αυτό που διάβασες.
Και όχι eddie, δεν έτυχε να δώσει ένας λάθος φάρμακο στη θεια παύλαινα [άλλωστε η θεια είναι καλή μόνο για να αποτελεί παράδειγμα ΔΥ]Παρεάκι uber alles. Την ελάχιστη επαφή [πραγματική όμως, όχι με τον ταμεία και το ΙΤ] με τράπεζες και τις παρεάκι-επιχειρήσεις, δεν θέλει και πολύ για να δεις το σύστημα που παίζει στην ελλάδα.
Λαυρεντιάδηδες, Δασκαλαντωνάκηδες και σια Παρεάκι΄
Live your myth in greece.... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν σε μια χώρα είναι σκατά ο δημόσιος τομέας, σκατά ο ιδιωτικός τομέας, σκατά το κράτος και οι λειτουργοί του (μη γενικεύουμε, μη γενικεύουμε.....), τι έχουμε να πούμε για το λαό που την κατοικεί;α) Ο λαός δεν είναι το Παρεάκι.
β) Μπορεί και να μην είναι και τοοοοοσο διαφορετικός απ' όσο θα 'θελαν ορισμένοι να πιστεύουν. -
Ναι εκ των πραγμάτων προσέφεραν, θέλοντας και μη
Απάντησες για μένα στον drifter.
Αι ρεστ μάι κέις. -
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133016
Αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο (και γιατί να μην είναι...), και ασχολούμαστε ακόμα με ποσοστά, δείκτες, CDS, ιδεολογίες, κεκτημένα, ΣουΞουΜου κλπ, πείτε τό μου να δώσω μία από τον 6ο, να δω τι λεκέ θα κάνω στο πεζοδρόμιο.
Γμτ
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Παράδειγμα υγειούς και επιτυχημένης εταιρίας με επιχειρηματικό όραμα: Αυτή, ας πούμε.
Δηλαδή, δυσκολεύεσαι να βρεις επιτυχημένες, υγιείς εταιρείες ; Αυτές τι είναι;
Εδώ ο άλλος είχε κυρήξει πτώχευση για να μην πληρώσει και σε ένα μήνα άνοιξε νέα εταιρία στο όνομα του γιου του με το ίδιο αντικείμενο (που πτώχευσε ξανά). Παραδείγματα υπάρχουν αρκετά.
Και σε τέτοια φαινόμενα το κράτος είναι ανήμπορο να κάνει οτιδήποτε..;; Δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης...;; Επαφίεται στην καλή προαίρεση του ιδιώτη....;;
Εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ένας μηχανισμός, όντως. Και άλλα πολλά θα έπρεπε να κάνει το κράτος εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά εγώ εστίασα στο γεγονός ότι δεν είναι μόνο το κακό κράτος, είναι και ο κακός ιδιώτης.
Πού είναι όμως οι νεοφιλελεύθεροι του φόρουμ να ασκήσουν κριτική;
Ε, ας μην επανεφεύρουμε τον τροχό, ας αντιγράψουμε κάποιο επιτυχημένο κράτος.
Τι κάνουν εκεί; Μα...περιμένουν ο κακός να γίνει καλός. Τι άλλο; Να μετανοήσει βρε αδερφέ.
ΔΕΝ φτιάχνουν έναν αποτελεσματικό μηχανισμό που να μπουζουριάζει τον κακό.
Ε;Η τρόικα θα κάνει κόμμα; Κατεβαίνει στις εκλογές; Ξέρετε τίποτα;
Μόνο αυτοί με εκφράζουν. -
Ναι το διάβασα και σε άλλα sites. Γιατί πέφτεις από τα σύννεφα; Σοκαριστικό αλλά τι περίμενες Ευριπίδη όταν μας βλέπουν ως αριθμούς οι ΓΑΠοβενιζέλοι που να τους γ@#$%* το κωλ*******
-
Η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατο στον σημερινό Ελ γονιό να ετοιμάσει πρωϊνό στο παιδί του κ να του δώσει κάτι για κολατσιό. Μια πίτα, ένα αβγό, μια φέτα ψωμί που ζύμωσε ο άνεργος γονιός, ένα κουλούρι, ...
Του έδινε 3 Ε κάθε πρωί, τώρα δεν έχει, το παιδί δεν έχει μάθει να τρώει κανα φρούτο, καμιά σταφίδα, κάτι πέρα από 'πατατάκια' κ 'τοστ' τεσπα, πέφτει κάτω ξελιγωμένο.
Τώρα ποιός πρέπει να φάει το ξύλο, είναι μεγάλη συζήτηση... -
Όχι ασιτίας, αλλά αδιαφορίας των γονιών. Φαγητό υπάρχει, ακόμα και στα σισσίτια. Ακόμα και στη λαϊκή να πας και να πεις 'δεν έχω χρήματα', σίγουρα θα σου δώσουν λίγα λαχανικά. ΔΕΝ δικαιολογείται να μένουν νηστικά παιδιά 'λόγω της κρίσης'.
Αν λες ότι δεν βρήκες φαγητό για το παιδί σου επειδή δεν έχεις εισόδημα, είσαι για τα σίδερα.
Ακούγομαι σκληρός; -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231133016Αν είναι αλήθεια κάτι τέτοιο (και γιατί να μην είναι...), και ασχολούμαστε ακόμα με ποσοστά, δείκτες, CDS, ιδεολογίες, κεκτημένα, ΣουΞουΜου κλπ, πείτε τό μου να δώσω μία από τον 6ο, να δω τι λεκέ θα κάνω στο πεζοδρόμιο.
Γμτ
-
Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι γονείς έδιναν το 3ευρο; Επειδή έχω πάει πάμπολλες φορές το ανηψάκι μου στο δημοτικό παντού έβλεπα γονείς να δίνουν μαζί και κολατσιό στα παιδιά τους! Και προ κρίσης και τώρα. Ασε που τα κυλικεία στα σχολεία απαγορεύεται να πωλούν πατατάκια και λοιπά ανθυγιεινά.
-
Ηλία, έχεις δίκιο.
Απλώς φοβάμαι πως το παιδί που μπορεί να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναι το παιδί που είχε τη φροντίδα του γονιού στη σωστή της μορφή (κολατσιό και όχι χαρτζηλίκι). Αυτό μόνο. Μου φαίνεται αδιανόητο.
Αυτοί που είναι για ξύλο, ήταν πάντα για ξύλο. Με λεφτά ή χωρίς λεφτά.Μάνο, όχι, δεν ακούγεσαι σκληρός. Έτσι είναι.
-
elteo:
Οι περισσότεροι αυτό έκαναν. Το χειρότερο όμως δεν είναι το κολατσιό, αλλά οι διατροφικές συνήθειες που άλλαξαν ελέω μιας ευκολίας του ετοιματζίδικου ή του γρήγορου.
Είναι πολύ πιο δύσκολο να μάθεις το παιδί σου να τρώει λαχανικά, όσπρια και φρούτα, σε σχέση με το να του πετάς τηγανιτές πατάτες και μπριζόλα ή να παραγγέλνεις απ' έξω.
Δεν γίναμε τυχαία ο πιο χοντρός λαός στην Ευρώπη. -
Τα πάντα είναι θέμα νοοτροπίας και παιδείας ...
Αν βγάλουμε την ανώτερη οικονομική τάξη του 1% - 5% έξω και τους πραγματικά φτωχούς Έλληνες (10% να πώ ? ) μας μένει ένα 85% Ελλήνων της μεσαίας τάξης right ?
Και ας δούμε τι κάναμε τις τελευταίες 2 δεκαετίες ...
Στον δημόσιο τομέα :
Ξαφνικά εκεί που όλοι ξέραμε στα 80ς ότι δημόσιος υπάλληλος = μεροδούλι μεροφάι αλλά σίγουρο κάθε μήνα, φτάσαμε να βγάζουν παραπάνω χρήματα από όλους !
το 90% των ΔΥ λοιπόν βρέθηκαν με δάνεια ( ελέω σιγουριάς ) για αγορά μεζονέτας στη Θέρμη, συχνά αυτά τα δάνεια ήταν 70% του μισθού τους ή και παραπάνω ... Αλλά είχαν σπίτι κοντά στο Πανόραμα !Οι ΕΕ πάλι βλέποντας τόσο χρήμα να κυκλοφορεί γύρω τους άρχισαν να αυξάνουν τις τιμές γιατί ξαφνικά γίναμε πλούσιοι, φοροδιαφεύγαν, παίρναν επιδοτήσεις και υπερτιμολογούσαν μέχρι αηδείας κλπ κλπ
Όλοι αυτοί πήγαιναν διακοπές στη Μύκονο και στην Αράχωβα αγόραζαν luie Vuiton τσάντες και καγιέν ...
Ο μέσος Έλληνας ΔΕΝ θα έπρεπε να ξέρει καν τα καγιεν , τα λουί βιτόν και τα μάνγκο ...
ΔΕΝ μπορούμε και δεν μπορούσαμε όλοι να μένουμε σε μονοκατοικίες σε καλές περιοχές ( my ass )
ΔΕΝ μπορούμε και δεν μπορούσαμε οι μέσοι Έλληνες να οδηγάμε αυτοκίνητα 50000 ευρώ
Τέλος ! Η φούσκα έσκασε και έσκασε άσχημα στη μάπα μας ...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ναι εκ των πραγμάτων προσέφεραν, θέλοντας και μη
Απάντησες για μένα στον drifter.
Αι ρεστ μάι κέις.Ε ναι.
Και οι Ναζί προσέφεραν άλλωστε, και η χούντα.
Και ο ΓΑΠ προσφέρει.Live your myth.
Α και που 'σαι manosk.
Να και η απάντηση στη σχέση που έχει ο λαός. Νομίζω στη δίνει ο eddie χαρακτηριστικά. Προσέφεραν
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!