-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο που τα πήγαινε εξαιρετικά (και ξεκίνησε το 1980) για άλλους λόγους έκλεισε...Εστω οτι το εργοστασιο της Nissan εκλεισε για αλλους λογους . Για ποιους ? Η πλειοψηφια των επιχειρησεων για ποιους λογους εκλεισε ?
Και τελικα , σε τι οφειλεται (κατ' εσενα) η αποβιομηχανιση και γιατι το συστημα (ποιο συστημα ?) 'ευνοούσε οτιδήποτε άλλο πλην τέτοιου είδους δραστηριότητα' ?
-
Ασταθές φορολογικό περιβάλλον, συνδικαλισμός ως άλλοθι για πολιτικά παιχνίδια.
Εσύ πιστεύεις ότι το κράτος εξαγόραζε το χρέος μιας εταιρείας και μετά δεν την έκανε ΤΕΛΕΙΩΣ μπουρδέλο μέχρι αυτή να πάψει να σαλεύει;
-
Εδώ μιλάμε για γιουσουρούμ κι εσύ ψάχνεις να βρεις εφαρμογή θεωρίας κατά του καπιταλισμού; Καλή τύχη...Βασικα , αυτο που με ενδιαφερει ειναι το ποιο ειδος οργανωσης της κοινωνιας θα εκανε πιο ευχαριστο το περασμα της πλειοψηφιας των ανθρωπων (και το δικο μου) απο το ματαιο τουτο κοσμο.
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
@nassΤι ακριβως δεν λεω καλα ? Που διαφωνεις ?
Ηδη απο το 1979 η επιδεινωση της παγκοσμιας οικονομιας πληττει την ελληνικη οικονομια και η εισοδος της Ελλαδας στην ΕΟΚ το 81 ειχε σαν αποτελεσμα την εκθεση* των ελληνικων επιχειρησεων στον αυξανομενο ανταγωνισμο με τις επιχειρησεις της Δ. Ευρωπης. Ετσι , λογω ανταγωνιστικου ελλειμματος, πολλοι βιομηχανικοι τομεις στην Ελλαδα αρχιζουν να παρουσιαζουν μεγαλες ζημιες και παρεμβαινει το κρατος (κυβερνηση Α. Παπανδρεου).
Διαφωνώ στο ό,τι τονίζεις το 1979 και την ΕΟΚ ενώ η αιτία είναι κάπου χαμένη στην παραπάνω παράθεση: το ανταγωνιστικό έλλειμμα. Το οποίο δε δημιουργήθηκε τότε αλλά υπήρχε πολλά χρόνια πριν.
Οι πρώτες κρατικοποιήσεις δεν έγιναν επί Χούντας αλλά επί Καραμανλή Α΄
-
Ασταθές φορολογικό περιβάλλον, συνδικαλισμός ως άλλοθι για πολιτικά παιχνίδια.Εσύ πιστεύεις ότι το κράτος εξαγόραζε το χρέος μιας εταιρείας και μετά δεν την έκανε ΤΕΛΕΙΩΣ μπουρδέλο μέχρι αυτή να πάψει να σαλεύει;
Εντι , πριν απο μερικες σελιδες ειχα βαλει ενα λινκ με τους συντελεστες φορολογησης του κεφαλαιου στην Ε.Ε . Στην Ελλαδα ειναι στο μεσο (και προς το χαμηλο).
Στην Γαλλια, στην Ιταλια , στην Ισπανια (και αλλου) δεν εχουν συνδικαλισμο ? Και τι πρεπει να γινει ? Να στησουν κωλο οι εργαζομενοι ?
-
Ο χρήστης dimitris_f έγραψε:
Το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο που τα πήγαινε εξαιρετικά (και ξεκίνησε το 1980) για άλλους λόγους έκλεισε...
Εστω οτι το εργοστασιο της Nissan εκλεισε για αλλους λογους . Για ποιους ? Η πλειοψηφια των επιχειρησεων για ποιους λογους εκλεισε ?
Και τελικα , σε τι οφειλεται (κατ' εσενα) η αποβιομηχανιση και γιατι το συστημα (ποιο συστημα ?) 'ευνοούσε οτιδήποτε άλλο πλην τέτοιου είδους δραστηριότητα' ?
τι εστω?
το περαμα γιατι ψοφησε το νεωριο γιατι ψοφησε? ολα τα ναυπηγεια μιας ΝΑΥΤΙΚΗΣ χωρας γιατι ψοφησανε? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Το εργοστάσιο της Nissan στο Βόλο που τα πήγαινε εξαιρετικά (και ξεκίνησε το 1980) για άλλους λόγους έκλεισε...
Εστω οτι το εργοστασιο της Nissan εκλεισε για αλλους λογους . Για ποιους ? Η πλειοψηφια των επιχειρησεων για ποιους λογους εκλεισε ?
τι εστω?
το περαμα γιατι ψοφησε το νεωριο γιατι ψοφησε? ολα τα ναυπηγεια μιας ΝΑΥΤΙΚΗΣ χωρας γιατι ψοφησανε?Τι με ρωτας ? Την αποψη μου την εγραψα στην προηγουμενη (και σε αυτη) τη σελιδα.
-
Εύλογη απορία, πολύ σωστά εκφρασμένη.
Ακριβώς επειδή το ανθρώπινο είδος είναι το πλέον δυναμικό από όλα τα άλλα ζώα, ίσως να έχει την ικανότητα να βρίσκει ισορροπία σε τέτοια θέματα μακροπρόθεσμα.
Το πέρασμα από τα φέουδα στην ελεύθερη οικονομία και στο σημερινό μπάχαλο έγινε με δυναμικό τρόπο. Δηλαδή προσαρμόστηκε στο τι ήθελε ο κόσμος και όχι στο τι σκέφτηκαν 1 ή 2 άτομα (αλλιώς θα είχαμε μείνει στα φέουδα). Άσχετα αν κάποια λίγα άτομα εκμεταλλεύονται το σύστημα με τον καλύτερο τρόπο και αρμέγουν τους άλλους. Όσο οι άλλοι είναι ικανοποιημένοι (για τον όποιο λόγο) δεν πρόκειται να φέρουν αντίρρηση στο όποιο άρμεγμα. Αν έχεις κάποιον μέσα στα υλικά αγαθά, αυτός δεν πρόκειται να φέρει αντίρρηση στο να δουλεύει 10 ώρες τη μέρα. Στην τελική, εφόσον υπάρχουν άλλοι 100 που θα θελαν να δουλεύουν 10 (ή και 12) ώρες στη θέση του για να έχουν τα ίδια υλικά αγαθά, δεν τίθεται κάποιο πρόβλημα στο σύστημα,Με πιο απλά λόγια είμαστε όλοι bitches του συστήματος και γουστάρουμε γι αυτό.
Στο άλλο που λες είναι πραγματικά ΠΟΛΥ μεγάλη η κουβέντα. Πρόσφατα διάβασα για την περίπτωση ενός νεαρού τυροκόμου στην Κρήτη που φτιάχνει τα προϊόντα 'Μπαχρής'. Ο τύπος από τη γραφειοκρατία που είχε να αντιμετωπίσει έφαγε κάποια χιλιάρικα καπέλο στο κεφάλι αλλά παρόλα αυτά προχώρησε. Είναι συνολικά το σύστημα τέτοιο που απωθεί τον κόσμο από κάθε είδους παραγωγική δραστηριότητα.
Αν παίζει καμμιά μπίζνα με δανεικά, με επιδότηση, με μίζα τότε ο Έλλην θα μεγαλουργήσει (βλέπε Janna Games). Όλα τα άλλα είναι χουντικές νεοφιλελεύθερες τακτικές που θέλουν να πιουν το αίμα του κοσμάκη μπλα μπλα μπλα. -
Δεκαετίες '80 και '90 είναι 20 χρόνια. Το στιγμιαία πού το είδες;
Τώρα το άλλο που λες για την Αλβανία δεν απέχει και πολύ. Γιατί μπορεί μεν να ανήκαμε στη Δύση αλλά το οικονομικό μοντέλο Παπανδρέα κάθε άλλο παρά καπιταλιστικό ήταν..
To στιγμιαια αφορα στο οτι ασχολειστε μονο με την ''κρισιμη στιγμη'' και οχι με την προιστορια αυτης της καταστασης.Το οτι η βιομηχανικη βαση ειχε πηλινα ποδια,οτι τεχνολογικα ηταν πισω ή πληρως εξαρτημενη απο τη δυση δειχνει οτι πρεπει να γυρισουμε λιγο πισω για να εχουμε πληρη εικονα και στην τελικη να κανουμε μια ολοκληρωμενη κριτικη.Το να κοιταμε μονο οσα νουμερα μας συμφερει απο περιοδους που δεν μας ενδιαφερουν(για ποιο λογο δεν καταλαβαινω) να αγγιξουμε δεν δειχνει σοβαρη αντιμετωπιση του ζητηματος.Αυτο απανταει και στο αν ημασταν Αλβανια η οχι..Η επιρροη του οικονομικου περιγυρου ειτε μεσω της ζητησης,ειτε μεσω της παροχης παραγωγικου εξοπλισμου,ειτε μεσω της ανταγωνιστικοτητας ηταν ηδη ισχυρη.Το αν οι πολιτικες εκεινης της περιοδου επιχειρουσαν εναν λαθεμενο προστατευτισμο της ελληνικης βιομηχανιας ειναι ενα αλλο θεμα.
Παντως οι μελετες το λενε ξεκαθαρα τις δυτικες οικονομιες τις χτυπησε η κριση του 73 ενω την Ελλαδα και λογω της σχεσης της με χωρες του ΟΠΕΚ( που την περιοδο εκεινη θυσαυριζαν αρα ανοδος ζητησης ελληνικων προιοντων) ενω την Ελλαδα η δευτερη και καθοριστικη του 79..Που σημαινει οτι ηδη απο τοτε παρα τις επεκτατικες μακροοικονομικες πολιτικες(της κυβερνησης Καραμανλη) οι επιχειρησεις αντιμετωπιζαν προβληματα ρευστοτητας και ανταγωνισμου απο τις εισαγωγες που ολοενα και κατεκλυζαν την αγορα οσο και μειωση των περιθωριων κερδους απο την αυξηση των μισθων(η οποια επρεπε να χε γινει απο πιο πριν).
Κατ΄αρχήν ήδη μετά τη Χούντα είχαμε ένα πρώτο κύμα κρατικοποιήσεων (επιχειρήσεις Ανδρεάδη)
Αυτο ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα ιστορια..Μολις βρω αυτο που ψανω θα το ανεβασω..(ενα συντομο ιστορικο)
Ο ΟΑΕ παντως ως σκοπο την εξυγιανση ειχε οπως χρησιμοποιηθηκε και σε αλλες χωρες τη δεκαετια του 70 απλα στην Ελλαδα ηταν μια καλη αφορμη 1.Να μην απογοητευτουν οι εργοστασιαρχες κλεινοντας επι Πασοκ και τελικα δεν στηριξουν 2.Να μην απογοητευτει ο κοσμος και δει οτι δεν ζει το θαυμα του σοσιαλισμου αλλα την πραγματικοτητα της απολυσης και επισης δεν στηριξει.Και ετσι ο ΟΑΕ δεν αφησε ουτε μια επιχειρηση να κλεισει και απλουστατα ολες φυτοζωουσαν με κρατικο χρημα
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Σωστός ο nass, συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά μετά τίθεται το ερώτημα, αν πάμε προς το σκανδιναβικό καπιταλισμό, πώς ξεφεύγουμε από το θηρίο του κινεζικού καπιταλισμού που τρώει τα πάντα; Μάλλον θα πρέπει και ο κινέζικος καπιταλισμός να σκανδιναβοποιηθεί.
Όπως και να χει θα πρέπει (ότι είναι να γίνει) να γίνει σε όλες τις χώρες ώστε τα κεφάλαια να μην κινούνται προς τις 'κινεζικότερες' χώρες.
Πάντως, εμείς πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ανακαλύψουμε τον καπιταλισμό και μετά αποφασίζουμε και για το είδος του.Καταρχην δεν υπαρχει πουθενα ο ορος 'σκανδιναβικος καπιταλισμος'.Ονομαζεται σοσιαλδημοκρατια ή ρεφορμισμος(μετριοπαθης μαρξισμος) και σε αντιθεση με τον μαρξισμο δεν αποδεχεται την δικτατορια του προλεταριατου ,αλλα προσπαθει με συνταγματικες μεταρρυθμισεις κοινωνικου χαρακτηρα εντος καπιταλισμου να φτασει στον σοσιαλισμο.Κοινως προυποθετει τεραστιο κρατος,κατι που σου προκαλει εμετο εδω και χιλια περιπου ποστ.Γιαυτο καλυτερα να σκεφτεσαι και λιγο(....), ή στην χειροτερη να ανοιξεις καμια βικιπεδια(χρονο να πετας λασπη και να γραφεις οτι σου κατεβει εχεις μπολικο) πριν φτασεις στο σημειο να ταλαιπωρησεις τα ηδη ταλαιπωρημενα μυαλα μας ,γραφοντας την μια κωλοτουμπα πισω απο την αλλη.
Ασταθές φορολογικό περιβάλλον, συνδικαλισμός ως άλλοθι για πολιτικά παιχνίδια.
Εσύ πιστεύεις ότι το κράτος εξαγόραζε το χρέος μιας εταιρείας και μετά δεν την έκανε ΤΕΛΕΙΩΣ μπουρδέλο μέχρι αυτή να πάψει να σαλεύει;
GM Agrees to Pay Korean Workers a Record Bonus of $6,140 Each and Increase Basic Salaries by 4.7%
The South Korean division of General Motors has agreed to a record bonus payment for its employees following a partial strike last week. This was the first organized union strike to hit GM Korea in three years and it led to a production loss of 9,700 units.The agreement between GM Korea and the union includes a raise of basic salaries by 4.7% and, more importantly, a $6,140 (6.5 million won) bonus to each worker.
The local division of GM was originally formed out of the remains of Daewoo, and is the American firm’s biggest manufacturer of Chevrolet models outside of North America, exporting more than 80% of its production and accounts for one in every four cars of the brand sold globally.
However, the good news for GM’s South Korean workers might not be so good for domestic manufacturers, like Hyundai and Kia, who are also facing demands for significant hikes in wages and bonuses.
According to analysts, GM’s move may have a negative effect on the countries competitiveness. Currently, South Korea is the world’s fifth largest car industry just below Germany, with 4.1 million vehicles and a 6% market share in 2010.
The Hyundai Group is also the world’s fifth biggest carmaker reporting record profits last year, largely due to the significant increase of its share in big markets such as the US.
However, according to analyst of Korea Investments Securities Suh Sung-moon, these profits could also prove to be a problem since they are bound to increase workers’ demands to even higher levels than GM’s, making negotiations difficult.
“Rising wage costs in Korea are a big threat undermining automakers’ competitiveness, especially versus Japan, which has traditionally been their benchmark”, told the Financial Times, Ashvin Chotai, managing director of Intelligence Automotive Asia, a consultancy. “In Japan wages have been going down”.
Report sources: Reuters & The Financial Times
Τελικα μονο στην ελλαδα ο συνδικαλισμος αποτελει κοκκινο πανι για τους καπιταλιστες
Σαν 'ασταθες φορολογικο περιβαλλον'υπολογιζονται και οι χαμηλοτεροι φορολογικοι συντελεστες εντος ΕΕ, τα εκατονταδες ευνοικα νομοσχεδια,η μη επιβολη προστιμων στις επιχειρησεις που παρανομουν και η καθολικη ατιμωρησια,οι χαμηλοι μισθοι,τα τεραστια περιθωρια κερδους στα δημοσια εργα,η πανευκολη δωροδοκια ............
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Τελικα μονο στην ελλαδα ο συνδικαλισμος αποτελει κοκκινο πανι για τους καπιταλιστες
Kαλα μη το λες..Δες πχ στην Ιταλια χωρα με παραδοση στον συνδικαλισμο και απο μερια βιομηχανιων στον..αντισυνδικαλισμο
https://omadeon.wordpress.com/2011/01/18/fiat-epixeirisiakes-symbaseis/
-
Ο χρήστης faflas έγραψε:
Kαλα μη το λες..Δες πχ στην Ιταλια χωρα με παραδοση στον συνδικαλισμο και απο μερια βιομηχανιων στον..αντισυνδικαλισμο
https://omadeon.wordpress.com/2011/01/18/fiat-epixeirisiakes-symbaseis/
Το ξερω.Διαβασε λιγο ολοκληρο το αρθρο εχει ενδιαφερον γιατι ουτε τους κορεατες εργατες τους βλεπω να εχουν ευοιωνο μελλον.
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
@ Hannibal τι να σε τρελανω, εσυ με εστειλες για χαμομηλακι με αυτα που εγραψες εχθες.
Η απεργια σου φταιει, η ανυπακοη, η αρρυθμη λειτουργια της κρατικης μηχανης? Τι υπερβολικη ελευθερια μου τσαμπουνας.Για πες μας εσυ τα ορια της ελευθερια και πως την οριζεις, ο καθενας στο σπιτακι του και μοκο?Η ελευθερια σε ατομικο επιπεδο δεν εχει σαφη ορισμο και στην δικη μου ιδεολογια δεν εχει και πολυ νοημα, (οχι μονο το ατομο αλλα και η ελευθερια του ατομου(?))
Παμε παλι γιατι μονο που δεν στο εχω ζωγραφισει ακομα....
Ειμαστε ελευθεροι να κανουμε οτι θελουμε σωστα? Σωστα.
Αρκει βεβαια οταν κανουμε οτι γουσταρουμε (εφ οσον ειμαστε ελευθεροι να το κανουμε) να μην κανουμε κατι παρανομο η να καταπατησουμε την ελευθερια του διπλανου μας.
Οταν λοιπον ολοι αυτοι που βγαινουν στους δρομους οποτε τους καβλωσει, κλεινουν λιμανια, αεροδρομεια, δρομους, σπανε την μιση Α8ηνα, εμποδιζουν εμενα απο το να παω στην δουλεια μου, μου επιβαλουν την δικη τους απεργια, κινδυνευει η σωματικη μου ακαιρεοτητα αν δεν συμφωνησω μαζι τους που απεργουν, μου σπανε το μαγαζι κλπ ωραια που βλεπουμε στην Ελλαδα χωρις ποτε να υπαρχουν κυρωσεις, τοτε που πηγε η δικη μου ελευθερια φιλε μου?Ο Hegel quotaρει τον Αριστοτελη και μαλιστα χωρις κανενα σχολιο(σπαει τα αρχιδια ολων κανονικα), ο Αριστοτελης γραφει,
τιμιώτατα τα αστρα, μια δικη μου ερμηνεια αυτου ειναι η παρακατω,
το νοημα του ατομου εχει να κανει με την διαλεκτικη υποκειμενου αντικειμενου και ως ενα βαθμο με την σχιζοφρενικη μας σχεση με τον εαυτο μας ,αλλα αυτο που ειναι το αγνοτερο και το -σημαντικοτερο- συμπληρωνω ειναι η κατασκευη δομων, κατσκευων ,π.χ. ενος πολιτευματος που οργανωνει και απελευθερωνει την συλλογικοτητα, το πως μπορει κατι να οργανωνει αλλα και να απελευθερωνει ταυτοχρονα ειναι κατι που γινεται μονο υπο την αποδοχη της πληρους αυτονομιας μιας κοινωνικης ομαδας αλλιως δημιουργουνται -παλι ταυτοχρονα- συνθηκες που ειτε το ατομο εξανδραποδιζεται απο το συνολο(αστικη δημοκρατια) ειτε το συνολο απο την θεληση ενος-ή περισσοτερων ανθρωπων (φασισμος).
Ειναι λοιπον φανερο οτι στις παραπανω περιπτωσεις ουτε ελευθερια μπορει να υπαρξει ουτε τιποτα, γι αυτο παω να ξαναπιω το φασκομηλο μου.
Ο Αριστοτελης ειχε πει ομως και
'Ωσπερ σώμα στερηθέν ψυχής πίπτει, ούτω καί πόλις, μή όντων νόμων, καταλύεται.'Το κουιζ θα το απαντησει κανενας, οχι ? οκ αλλο
Στο ντουμπαϊ η dubai world ειναι ιδιωτικη ή κρατικη εταιρεια?
Τι σχεση εχει η dubai world στην συζητηση μας?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ναι... έχει πολύ ζέστη και τα σουρρεαλιστικά σκηνικά που ζω τελευταία στη δουλειά μ' έχουν επηρρεάσει πολύ άσχημα, σε σημείο πλήρους εγκεφαλικής κατάρρευσης...
Για πες κανένα αξιομνημόνευτο σκηνικό ...μνημονιακό
Πόσο χρόνο έχεις;;;
Αυτό με την τράπεζα που σου είπα over soutzoukakia τις προάλλες δεν σου φτάνει;;; θέλεις κι άλλο;;;
Πως τυχαίνει όμως και στα περισσότερα σκηνικά είναι μπλεγμένη η ίδια τράπεζα...
Τεσπα, τέρμα το off topic... Μία μέρα (ή καλύτερα βράδυ), κατά προτίμηση συνοδεία χαλασμένου χυλού δημητριακών (μπύρας! )
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Σωστός ο nass, συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά μετά τίθεται το ερώτημα, αν πάμε προς το σκανδιναβικό καπιταλισμό, πώς ξεφεύγουμε από το θηρίο του κινεζικού καπιταλισμού που τρώει τα πάντα; Μάλλον θα πρέπει και ο κινέζικος καπιταλισμός να σκανδιναβοποιηθεί.
Όπως και να χει θα πρέπει (ότι είναι να γίνει) να γίνει σε όλες τις χώρες ώστε τα κεφάλαια να μην κινούνται προς τις 'κινεζικότερες' χώρες.
Πάντως, εμείς πρώτα απ' όλα θα πρέπει να ανακαλύψουμε τον καπιταλισμό και μετά αποφασίζουμε και για το είδος του.Καταρχην δεν υπαρχει πουθενα ο ορος 'σκανδιναβικος καπιταλισμος'.Ονομαζεται σοσιαλδημοκρατια ή ρεφορμισμος(μετριοπαθης μαρξισμος) και σε αντιθεση με τον μαρξισμο δεν αποδεχεται την δικτατορια του προλεταριατου ,αλλα προσπαθει με συνταγματικες μεταρρυθμισεις κοινωνικου χαρακτηρα εντος καπιταλισμου να φτασει στον σοσιαλισμο.Κοινως προυποθετει τεραστιο κρατος,κατι που σου προκαλει εμετο εδω και χιλια περιπου ποστ.Γιαυτο καλυτερα να σκεφτεσαι και λιγο(....), ή στην χειροτερη να ανοιξεις καμια βικιπεδια(χρονο να πετας λασπη και να γραφεις οτι σου κατεβει εχεις μπολικο) πριν φτασεις στο σημειο να ταλαιπωρησεις τα ηδη ταλαιπωρημενα μυαλα μας ,γραφοντας την μια κωλοτουμπα πισω απο την αλλη.
εσύ θα με πεθάνεις
Πάντως το νικ σου δείχνει και μια κάποια αυτογνωσία. Κάτι είν' κι αυτό.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Αρκει βεβαια οταν κανουμε οτι γουσταρουμε (εφ οσον ειμαστε ελευθεροι να το κανουμε) να μην κανουμε κατι παρανομο η να καταπατησουμε την ελευθερια του διπλανου μας.
Οταν λοιπον ολοι αυτοι που βγαινουν στους δρομους οποτε τους καβλωσει, κλεινουν λιμανια, αεροδρομεια, δρομους, σπανε την μιση Α8ηνα, εμποδιζουν εμενα απο το να παω στην δουλεια μου, μου επιβαλουν την δικη τους απεργια, κινδυνευει η σωματικη μου ακαιρεοτητα αν δεν συμφωνησω μαζι τους που απεργουν, μου σπανε το μαγαζι κλπ ωραια που βλεπουμε στην Ελλαδα χωρις ποτε να υπαρχουν κυρωσεις, τοτε που πηγε η δικη μου ελευθερια φιλε μου?Περα απο τις υπερβολες που υπαρχουν στην παραπανω προταση(σπανε την μιση αθηνα)και την τυφλωση απεναντι στο ρολο του παρακρατους, περιεγραψες με τα καλυτερα λογια την μικροαστικη αντιληψη που εχει διαποτισει μεχρι το μεδουλι τα μικρομεσαια στρωματα.
** εσύ θα με πεθάνεις**
Πάντως το νικ σου δείχνει και μια κάποια αυτογνωσία. Κάτι είν' κι αυτό.
Αμην και πότε.
Ιστορικά, η σοσιαλδημοκρατία ήταν ένα σοσιαλιστικό κίνημα που υποστήριζε τη δημιουργία μιας σοσιαλιστικής οικονομίας, με τη στενή ή αυστηρή έννοια, μέσα από τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες επρόκειτο να επιτευχθούν με την ταξική πάλη. Στις αρχές του 20ου αιώνα, ωστόσο, μια σειρά σοσιαλιστικών κομμάτων απέρριψε την επανάσταση και άλλες παραδοσιακές ιδέες του μαρξισμού, όπως η ταξική πάλη, και έλαβε πιο μετριοπαθείς θέσεις. Αυτές οι μετριοπαθείς θέσεις περιλαμβάνουν την πεποίθηση ότι ο ρεφορμισμός είναι ένας επιθυμητός δρόμος προς την επίτευξη του σοσιαλισμού.
Κατά τη διακήρυξη της Φρανκφούρτης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στις 3 Ιουλίου του 1951, πολλά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα από όλο τον κόσμο δεσμεύτηκαν για την αντικατάσταση του καπιταλισμού με τον σοσιαλισμό και δεσμεύτηκαν να αντιταχθούν προς τον μπολσεβίκικο κομμουνισμό και το σταλινισμό. Η σοσιαλδημοκρατική αντίληψη για το σοσιαλισμό είναι αυτή ενός συνόλου πολιτικών και ηθικών αξιών, όπως η άνευ όρων υποστήριξη για την κοινοβουλευτική δημοκρατία, και όχι αυτή μιας (προκαθορισμένης) συγκεκριμένης μορφής κοινωνικής και οικονομικής οργάνωσης. Ο στόχος της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας είναι η μεταρρύθμιση του καπιταλισμού ώστε να ευθυγραμμιστεί με τα ηθικά ιδεώδη της σοσιαλδημοκρατίας, διατηρώντας παράλληλα και τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, παρά η δημιουργία ενός εναλλακτικού και αμιγώς σοσιαλιστικού οικονομικού συστήματος.
Η σοσιαλδημοκρατία τοποθετείται στα κεντρο-αριστερά του πολιτικού φάσματος.
http://el.wikipedia.org/wiki/Σ�% ... E%AF%CE%B1 -
το παιντί ξύπνησε...
Παπανδρέου: «Αν πέσουμε, θα πάρουμε και άλλους μαζί μας»
-
Ωχ, πάλι το πιστόλι έβαλε στο τραπέζι.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Οταν λοιπον ολοι αυτοι που βγαινουν στους δρομους οποτε τους καβλωσει, κλεινουν λιμανια, αεροδρομεια, δρομους, σπανε την μιση Α8ηνα, εμποδιζουν εμενα απο το να παω στην δουλεια μου, μου επιβαλουν την δικη τους απεργια, κινδυνευει η σωματικη μου ακαιρεοτητα αν δεν συμφωνησω μαζι τους που απεργουν, μου σπανε το μαγαζι κλπ ωραια που βλεπουμε στην Ελλαδα χωρις ποτε να υπαρχουν κυρωσεις, τοτε που πηγε η δικη μου ελευθερια φιλε μου?Περα απο τις υπερβολες που υπαρχουν στην παραπανω προταση(σπανε την μιση αθηνα)και την τυφλωση απεναντι στο ρολο του παρακρατους, περιεγραψες με τα καλυτερα λογια την μικροαστικη αντιληψη που εχει διαποτισει μεχρι το μεδουλι τα μικρομεσαια στρωματα.
Madox, αν παρατηρησες μιλαω γενικα περι ελευθεριας και βαζω ολους οσους κανουν αυτα στο ονομα της ελευθεριας και των δημοκρατικων τους δικαιωματων οποιοι και αν ειναι αυτοι, παρακρατος η οχι, ανεξαρτητου στρωματος, ανεξαρτητου επαγγελματος, χρωματος, παραταξης κλπ κλπ.....
Ναι οκ. Δεν σπανε την μιση Αθηνα, το 1/3. Εκει κολλησες εσυ? -
Ε, ένας μεγαλοαστός πού να καταλάβει εμάς τους μικροαστούς...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!