-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Οι αστικοί μύθοι μιας οικονομικής κρίσης...
11. Οσο για τον αγαπημένο μύθο της πλατείας, ότι εμείς δεν χρωστάμε τίποτε και ως εκ τούτου δεν πληρώνουμε τίποτε, θα έπρεπε να επισημάνει κανείς ότι τις κυβερνήσεις που οδήγησαν το χρέος στο σημερινό ύψος εμείς τις εκλέξαμε, «καλύτερες μέρες» και «λεφτά υπάρχουν» ψηφίζαμε πάντα. Και όσους προειδοποιούσαν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, όπως π. χ. ο Στ. Μάνος, τους τιμωρούσαμε αφήνοντάς τους εκτός Βουλής.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_art ... 011_446367
Επειδή τα γραπτά μένουν, στο e-rooster μπορείτε να βρείτε άρθρα (προ ολίγων ετών, δεν θυμάμαι αν ήταν του κ.Μάνου), στα οποία τονίζονταν ότι το βιοτικό μας επίπεδο ήταν στην ουσία μια φούσκα με δανεικά, και ότι υπερχρεώνουμε τα παιδιά μας...
oι Μανος και Ανδριαννοπουλος ηταν καποτε υπουργοι ή μηπως σπουδαζαν στο εξωτερικο και δεν ηξεραν τι συμβαινει στη χωρα αυτη?
-
Αν έχεις περάσει από υπουργός, δεν έχεις δικαίωμα να έχεις άποψη σε αυτή τη χώρα.
-
O Ανδριανόπουλος παραήταν 'θατσερικός'. Δεν έλεγε όμως πράγματα που δεν ίσχυαν και, φυσικά, έτσουζαν.
Το μέγιστο δε επιχείρημα κατά του Μάνου ήταν ότι δεν τα είχε πάει καλά στις επιχειρήσεις του. Λες και αυτοί που διετέλεσαν υπουργοί είτε ήταν επιτυχημένοι, είτε εφάρμοσαν αυτά που έκαναν ως υπουργοί όπου εργάστηκαν.Τέλος πάντων, θα παραφράσω αυτό που είπε ο Πάγκαλος επί το, κατά τη γνώμη μου, ορθότερο: ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΣΟ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. Ο φοροφυγάς γιατρός έφαγε από το κράτος, πχ, 100.000 ευρώ, ο φοροφυγάς κατασκευαστής 1.000.000 ευρώ, ο φοροφυγάς βιομήχανος 100.000.000 ευρώ κ.ο.κ.. Ποιον κρεμάμε στο Σύνταγμα;
-
αυτους που τους αφησαν να κλεψουν?..
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αυτους που τους αφησαν να κλεψουν?..Πολύ πολύ πολύ σωστός. Έχουμε χάσει την κοινή λογική σε αυτή τη χώρα. Ή μάλλον δεν την χρησιμοποιήσαμε ποτέ.
(στο 'άφησαν', εγώ συμπεριλαμβάνω και το 'διευκόλυναν', είτε εξ αμελείας (ανύπαρκτο εν Ελλάδι) είτε επίτηδες και με το αζημίωτο). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
O Ανδριανόπουλος παραήταν 'θατσερικός'. Δεν έλεγε όμως πράγματα που δεν ίσχυαν και, φυσικά, έτσουζαν.
Το μέγιστο δε επιχείρημα κατά του Μάνου ήταν ότι δεν τα είχε πάει καλά στις επιχειρήσεις του. Λες και αυτοί που διετέλεσαν υπουργοί είτε ήταν επιτυχημένοι, είτε εφάρμοσαν αυτά που έκαναν ως υπουργοί όπου εργάστηκαν.Τέλος πάντων, θα παραφράσω αυτό που είπε ο Πάγκαλος επί το, κατά τη γνώμη μου, ορθότερο: ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΦΑΓΕ ΟΣΟ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. Ο φοροφυγάς γιατρός έφαγε από το κράτος, πχ, 100.000 ευρώ, ο φοροφυγάς κατασκευαστής 1.000.000 ευρώ, ο φοροφυγάς βιομήχανος 100.000.000 ευρώ κ.ο.κ.. Ποιον κρεμάμε στο Σύνταγμα;
Ακολουθούμε το τιμημένο Ελληνικό αξίωμα: 'Αρχιστε απο τους άλλους και οοοοοοοοοοοοοόταν τους πιασετε όλους, τότε ελάτε και σε εμένα.'
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ακολουθούμε το τιμημένο Ελληνικό αξίωμα: 'Αρχιστε απο τους άλλους και οοοοοοοοοοοοοόταν τους πιασετε όλους, τότε ελάτε και σε εμένα.'
=
Αν δεν τιμωρηθούν οι 300 να μην τιμωρηθεί κανένας.
Τι βολικό. -
Λίμνη με χρυσόψαρα; Μάλλον. Ανύπαρκτη temporal memory; Ίσως.
- Τα κόμματα έχουν μια βάση 2Μ κόσμο +- 200Κ. Είναι το έργο της ζωής τους από το '81 και μετά. Αυτούς τρέμουν μη χάσουν τώρα. Και θα τους χάσουν. Ω ναι θα τους χάσουν. Αδύναμη εκπροσώπηση εδώ μέσα, μόνο ο οχτάριας μάλλον. Αλλά στις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές πάλι οι ίδιοι θα βγούνε. Αριθμητική ρε πστ μου.
- Λεφτά τέλος. Ποια λέξη δεν καταλαβαίνεις; Το 'λεφτά' ή το 'τέλος';
- Δανειακή + σύμβαση = Ελλάς + τέλος. Απλούστατη εξίσωση ε;
- Μόνη ελπίδα για τους 25-45 (μορφωμένους) είναι έξω.
- Είκοσι επτά χιλιάδες αρνητικά δημοσιεύματα για Ελλάδα τους τελευταίους 12 μήνους από τον διεθνή τύπο. Μάλλον όχι και πολύ ενθαρρυντικό ε; Και κυμαίνονται από σοβαρές αναλύσεις μέχρι ακατάσχετο υβρεολόγιο με Αφροδίτες με κωλοδάχτυλα.
Λοιπόν, απλά τα πράγματα. Ο χρυσός κανόνας των 7 λέει ότι μέχρι 7 πράματα μπορεί να κρατήσει η προσωρινή μνήμη. Εγώ είπα 5. Τα άλλα δύο είναι για μούτζες έτσι για να λέτε τον πόνο σας. Ποιος Μάνος - Ανδριανόπουλος - Θάτσερ - Hayek και κολοκύθια τούμπανα.Τέλος ρε μάγκες, τέλος πως το λένε ΤΕΛΟΣ. Άντε καλά να μην κλαίνε τα παιδάκια, να το πω αλλέως: Ένας κύκλος έφτασε εις το τέλος του. Καλύτερα τώρα; Και ακόμη πιο ποιητικά: Η φράση του Λεονάρντο ντι Κάπριο τη στιγμή που ο Τιτανικός έπαιρνε την κάθετη βούτα: That's it!
-
σημερα ειναι η μερα του οχταρια πρεπει να εχει ενα χαμογελο που ανεβοκατεβαζει διακοπτες
-
Άσχετο, όταν ακούω/βλέπω 15χρονα-20χρονα να λένε τον Παπανδρέου 'γιωργάκη' μόνο εγώ θέλω να ξεράσω;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Άσχετο, όταν ακούω/βλέπω 15χρονα-20χρονα να λένε τον Παπανδρέου 'γιωργάκη' μόνο εγώ θέλω να ξεράσω;όντως τραγικό, πού πάει αυτή η κοινωνία
-
Ακόμη δεν είδαμε τίποτα.
-
Άσχετο, όταν ακούω/βλέπω 15χρονα-20χρονα να λένε τον Παπανδρέου 'γιωργάκη' μόνο εγώ θέλω να ξεράσω;Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να τον αποκαλέσουν; Δεν νομίζω να εμπνέει σεβασμό σε κανέναν πλέον.
-
γιατι ποτε σου εδειχνε οτι επρεπε να τον σεβαστεις? αυτος εχει μεινει ακομη με τα μυαλα του χαβχαβρντ
-
Τώρα που το λέτε, έχετε ένα δίκιο.
Τι να πει ο παπανδρέου σε ένα 15χρονο που έχει τόσες επιτυχίες στη ζωή του, όπως να καπνίσει το πρώτο του τσιγάρο, να κάνει την πρώτη του κοπάνα, να πάει πρώτη φορά διακοπές με τα λεφτά των γονιών του, να πάρει την πρώτη του αποβολή.
Ελπίζω να διαπαιδαγωγήσετε τα παιδιά σας με αυτές τις αρχές, μη χαθεί τέτοιος πολιτισμός.
Όπου να'ναι έρχεται και ο εκβιασμός. -
Τουλάχιστον είναι βαρύ χαρτί
Πληθωρικό ρε παιδί μου
Πως τα ακούσατε τα άπταιστα αγγλικά του χθες
πάιζει να την είχα μάθει απέξω την δήλωση που έκανε -
Άσχετο, όταν ακούω/βλέπω 15χρονα-20χρονα να λένε τον Παπανδρέου 'γιωργάκη' μόνο εγώ θέλω να ξεράσω;Δέν είναι κάτι καινούριο. Για όσους δέν έχουν μνήμη χρυσόψαρου ( ) Γιωργάκη και 'παιντί' τον λέγανε απο τη δεκαετία του 80.
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Πληθωρικό ρε παιδί μου
πάιζει να την είχα μάθει απέξω την δήλωση που έκανεΛέγεται οτι ήταν συμμαθητές με τον καραμανλη.
-
Πληθωρικό ρε παιδί μου
πάιζει να την είχα μάθει απέξω την δήλωση που έκανεΛέγεται οτι ήταν συμμαθητές με τον καραμανλη.
Άλλο λέλουδο κι αυτός
-
Ανεξάρτητη πολιτική εφημερίδα ...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!