-
Το θέμα είναι σημαντικό και θέλει προσοχή σε αυτά που λέμε, αλλά έχει ακουστεί και το όνομα του Ανδρέα Ευαγγελόπουλου.
Το ελέγχω με τη δημοσιογραφική μου ομάδα (ΙΚΕ). -
Πσο νομιμο ειναι ξαφνικα ν αλλαξει κυβερνηση και πρωθυπουργος;
Θα μου πειτε βεβαια τετοια ωρα τετοια λογια!
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Πσο νομιμο ειναι ξαφνικα ν αλλαξει κυβερνηση και πρωθυπουργος;Νόμιμο ή όχι μάλλον δεν πάνε σε εκλογές γιατί φοβούνται πάααααρα πολύ το αποτέλεσμα της κάλπης.
Εδώ φοβούνται να κυκλοφορήσουν, θα πάνε να κάνουν συγκεντρώσεις και ομιλίες;Θα μου πειτε βεβαια τετοια ωρα τετοια λογια!
Τέτοιες ώρες λέγονται τέτοια λόγια
_
-
αν μείνει ο ΓΑΠ μιλάμε για ανασχηματισμό (ανεξάρτητα απο το ποιοι και απο που είναι οι υπουργοί) οπότε το μόνο θέμα είναι να πάρει τους 151 της δεδηλωμένης.
αν δεν μείνει ο ΓΑΠ σημαίνει παραίτηση οπότε ο ΠτΔ δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης
και γενικά νομίζω οτι ισχύουν τα παρακάτω απο το 3. και μετά.- O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
*3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ' αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή? η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
- O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
-
Και μία αποκλειστικότητα, από διάφορες πηγές ακούγεται και το δικό μου όνομα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και μία αποκλειστικότητα, από διάφορες πηγές ακούγεται και το δικό μου όνομα -
το πραγματικό Anakin Skywalker ή το καλλιτεχνικό Darth Vader?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και μία αποκλειστικότητα, από διάφορες πηγές ακούγεται και το δικό μου όνομαΑκόμα δεν έχεις δει τίποτα.
-
ΙΚΕ ο ανταγωνσιμός είναι δύσκολος. Θα ρίξω βαρύ όνομα στο τραπέζι.
Θα του βάλω και underline να το στηρίξει.
Νίκος Φωτόπουλος. -
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
ΙΚΕ ο ανταγωνσιμός είναι δύσκολος. Θα ρίξω βαρύ όνομα στο τραπέζι.
Θα του βάλω και underline να το στηρίξει.
Νίκος Φωτόπουλος.Επιτέλους! Φως στο τούνελ της Ελλιάδος.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το θέμα είναι σημαντικό και θέλει προσοχή σε αυτά που λέμε, αλλά έχει ακουστεί και το όνομα του Ανδρέα Ευαγγελόπουλου.
Το ελέγχω με τη δημοσιογραφική μου ομάδα (ΙΚΕ).Ο Σύνδεσμός μας έχει αποφασίσει τι θα στηρίξει;
-
πάντως να υπενθυμίσω οτι μετά την, με ψιλά πηδηματάκια, αποχώρηση του Κ.Κ του Β' κατόπιν σοβαρότατης μπάζας χωρίς επιπτώσεις, το ίδιο φαίνεται να επιτυγχάνει και ο Γ.Π. ο Β' κατόπιν ακόμη καλύτερης μπάζας (λέγε με CDS) και ενώ το πόπολο αρκείται σε πανηγυρισμούς για δικαίωση.
η συνήθεια που έγινε λατρεία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ελέγχω με τη δημοσιογραφική μου ομάδα (ΙΚΕ).Ο Σύνδεσμός μας έχει αποφασίσει τι θα στηρίξει;
Ανδρέα Ευαγγελόπουλο, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπουργός πολιτισμού θα οριστεί ο Μίστερ Μπούτια.
-
Αν τελικά αποφασίσουμε να κάνουμε κυβέρνηση τεχνοκρατών, μπορούμε να στηρίξουμε και αυτόν:
-
antonis-team?
-
H antonis-team στο υπουργείο παιδείας.
-
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ΔΝΤ θα στείλει δικό του στέλεχος για το υπουργείο πολιτισμού.
edit: και συγχώνευση υπουργείου πολιτισμού και γεωργίας για ευνόητους λόγους.
-
Έχω σιγουράκι μέσα από Χαριλάου Τρικούπη.
Ο ΓΑΠ θα παραιτηθεί και θα αναλάβει κόουτς τερματοφίσκουλων και ο πρόεδρας θα φέρει απ' έξω μεταγραφή Στρος Καν.
Μέχρι τέλος εβδομάδας περνάει εξετάσεις και υπογράφει.
Όταν έχω νεότερο θα ενημερώσω. -
Ετοιμαστείτε να φάμε θρούμπες μόνο αυτό σας λέω.
Ο νοών νοεέιτο
Ή αλλιώς Παπαδήμο.
Έναν εξ αυτών των δύο
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!