-
Eδώ ολοκληρωμένα:
Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό οικονομίας και θα ισχύσουν ουσιαστικά μέχρι το 2014 είναι τα εξής:
-Αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ από το 21% στο 23%
-Αύξηση των έμμεσων φόρων σε καύσιμα τσιγάρα και ποτά κατά 10%
-
Αύξηση των φόρων πολυτελείας
-
Φορολόγηση σε τεχνικά και τυχερά παιχνίδια με νέο νομοσχέδιο
-
Καμία αλλαγή στον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα
-
Αναπροσαρμόζεται ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και χορηγούνται μόνο 1.000 ευρώ
συνολικά. (250 δώρο Πάσχα, 250 επίδομα αδείας και 500 δώρο Χριστουγέννων) - Τα 1.000 ευρώ θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν μισθό κάτω των 3.000 ευρώ μικτά μαζί με τα επιδόματα στο δημόσιο -
Μείωση 8% σε όλα τα επιδόματα(συνολικά 20% αφού έχουν ήδη μειωθεί 12%).
-
Αναπροσαρμογή των δώρων στους συνταξιούχους του δημοσίου (200 ευρώ το δώρο Πάσχα,
200 ευρώ το επίδομα αδείας και 400 ευρώ το δώρο Χριστουγέννων για συντάξεις κάτω των 2.500 ευρώ μικτά. -
Μειώνονται οι υψηλές συντάξεις μέσω του ΛΑΦΚΑ
-
Αναστέλλεται η χορήγηση της δεύτερης δόσης του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα δοθεί μόνο στοχευμένα
-
Μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση του ορίου των απολύσεων.
-
Μείωση των υπερωριών
-
Καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα.
-
Δημοσιοποίηση των δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης και του προϋπολογισμού
-
Εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών στο δημόσιο τομέα από το 2011 και με τριετή
προσαρμογή -
Περικοπή των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων
-
Αναθεώρηση των συντάξεων αναπηρίας
-
Έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις
Η Ελλάδα θα πάρει περίπου 130δισ. ευρώ
-
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Γιαυτο σου λεω!
Μη λες πολλα γιατι -που ξερεις??- μπορει να σε δει κανα ματι στη Ραφηνα να ζητωκραυγαζεις υπερ της επιστροφης του Ηγετη μετα απο καποιο χρονικο διαστημα...Λες να τρεχουμε στους δρομους και να φωναζουμε ''Ηρθε η ωρα του Καραμανλη ΄΄ δεν το νομιζω ,ειδικα γιάυτον τον κουρ@δα , βεβαια η ιστορια επαναλαμβανεται ............
-
Τα γενικά όρια ηλικίας δεν αλλάζουν. Εισάγεται όμως μηχανισμός «αυτόματης προσαρμογής των ορίων ηλικίας στο προσδόκιμο ζωής».
μου χαχα
-ναι γεια σας, Υπουργείο Ανεργίας εκεί? μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω, στα πόσο πρέπει να πεθάνω για να μου βγει η σύνταξη 1000 ευρώ?
τι? είμαι εκτός ορίων? έπρεπε να είχα πεθάνει χτες? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τα μέτρα όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό οικονομίας και θα ισχύσουν ουσιαστικά μέχρι το 2014 είναι τα εξής:Δε νομίζω ότι μετά το 2014 θα επανέλθουν ολόκληρα τα δώρα, θα μειωθεί το ΦΠΑ, κλπ.
Όπως έχουμε δει στο παρελθόν 'ότι γράφει, δεν ξεγράφει'.
Προσωπικά έχω κουραστεί να ακούω τη φράση 'σφίξτε το ζωνάρι, θα 'ρθουν καλύτερες μέρες'.
Κρίμα... -
ο φορος πολυτελειας ποια προιοντα επηρρεαζει?
-
Στα μέτρα
Ξεχάσατε και το τελευταίο .Εκλογές τον Οκτώβρη μαζί με τις δημοτικές γιατίο ΓΑΠ ζήτησε από τον Ραγκούση να ψηφίσει άμεσα τον εκλογικό νόμο .
Ο Ρωμαίος είναι ακριβώς το τέλειο δημιούργημα του πολιτικού συστήματος .
Ενας 'κυριος' που αφού σαν μέλος του συστήματος πήρε μέρος στην νομή της εξουσίας , προφανώς με τον σωστό πααοκικό τρόπο , σήμερα επιτίθεται στους πολίτες οχυρωμένος πίσω από τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών που ψήφισε το κόμμα του , ΤΟ ΠΑΣΟΚ δηλαδή γιά να μην ξεχνιώμαστε .
-
οντως...
το να σκεφτονται για εκλογες ειναι σαν να τα θελει ο.....
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Γιαυτο σου λεω!
Μη λες πολλα γιατι -που ξερεις??- μπορει να σε δει κανα ματι στη Ραφηνα να ζητωκραυγαζεις υπερ της επιστροφης του Ηγετη μετα απο καποιο χρονικο διαστημα...Λες να τρεχουμε στους δρομους και να φωναζουμε ''Ηρθε η ωρα του Καραμανλη ΄΄ δεν το νομιζω ,ειδικα γιάυτον τον κουρ@δα , βεβαια η ιστορια επαναλαμβανεται ............
μην του λες τετοια του 88888
-
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να βοηθήσουν και αυτοί και να μην απολάβουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Χίλια κομμάτια θα γίνουν οι καημένοι
Οι υπάλληλοι της βουλής δεν χάνουν τον 15ο και 16ο μισθό γιατί δεν είναι μισθοί αλλά επιδόματα και θα φορολογηθούν με 8%. -
Ο χρήστης mjr έγραψε:
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να βοηθήσουν και αυτοί και να μην απολάβουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Χίλια κομμάτια θα γίνουν οι καημένοι
Οι υπάλληλοι της βουλής δεν χάνουν τον 15ο και 16ο μισθό γιατί δεν είναι μισθοί αλλά επιδόματα και θα φορολογηθούν με 8%.12% από πριν + 8% τώρα = 20% θες να πεις ... Χτες που ρώταγαν τους βΟλευτές ...έλεγαν σε απλή μετάφραση 'γιατί τα παιδιά να τους τα κόψετε δουλεύουν σε ειδικές συνθήκες'
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι υπάλληλοι της βουλής δεν χάνουν τον 15ο και 16ο μισθό γιατί δεν είναι μισθοί αλλά επιδόματα και θα φορολογηθούν με 8%.12% από πριν + 8% τώρα = 20% θες να πεις ... Χτες που ρώταγαν τους βΟλευτές ...έλεγαν σε απλή μετάφραση 'γιατί τα παιδιά να τους τα κόψετε δουλεύουν σε ειδικές συνθήκες'
Δηλαδη θα φορολογουνται αυτοτελως??? η θα προστειθενται στο συνολικο εισοδημα και μετα θα φορολογουνται.. αφου θα εχουν μειωθει κατα 20%.....
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
:help:Πάω να γεμίσω το ντεπόζιτο... 60Χ1,5=90€ !!!
Από άυριο πάνω από 100€
Πέρσυ γέμιζα με 52€...
Αλητεία...Δεν νομιζω η αυθηση του ΦΠΑ να ιθσχύσει απο αύριο!
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Δηλαδη θα φορολογουνται αυτοτελως??? η θα προστειθενται στο συνολικο εισοδημα και μετα θα φορολογουνται.. αφου θα εχουν μειωθει κατα 20%.....
Δείτε τις σημειώσεις δίπλα στη λίστα των διορισθέντων και θα καταλάβετε
http://www.thegreekz.com/forum/showthread.php?p=14912143Είναι ΔΙΚΑ τους άτομα! Ξυπνήστε.
ΚΡΑΞΙΜΟ σε όλους τους πολιτικούς και να τους εξευτελίζουμε όπου εμφανίζονται πλέον!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
:help:
Πάω να γεμίσω το ντεπόζιτο... 60Χ1,5=90€ !!!
Από άυριο πάνω από 100€
Πέρσυ γέμιζα με 52€...
μολις ψηφιστει, αυριο ή μεθαυριο.
-
Ο Παπακωσταντίνου είπε αύριο ή το πολύ μεθαύριο, αλλά πρέπει να δημοσιευτεί κιόλας στο ΦΕΚ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
:help:
Πάω να γεμίσω το ντεπόζιτο... 60Χ1,5=90€ !!!
Από άυριο πάνω από 100€
Πέρσυ γέμιζα με 52€...
μολις ψηφιστει, αυριο ή μεθαυριο.
Ακόμα και να ψηφιστεί αύριο-μεθαύριο, δεν μπορεί να ισχύσει τόσο άμεσα. Στην πλειονότητα των μεσαίων-μεγάλων εταιρειών απαιτούνται αλλαγές στα πληροφορικά τους συστήματα ώστε να αλλαχθεί ο ΦΠΑ κι αυτό δε γίνεται πάντα σε μία ημέρα.
Ρύθμιση απαιτείται και για τις απλές ταμειακές μηχανές των μικρών επιχειρήσεων.
-
Βασικά το 'αύριο' που έγραψα ήταν ας το πούμε ρητορικό...κι εγώ αμφιβάλλω αν θα αλλάξει από αύριο ή μεθαύριο.
-
Να σαι καλά ρε Vasgti γιατί όπως είχα ξαναπεί είχα ράμματα για τη γούνα του τσίριζα αλλά βαριόμουνα να ψάξω να βρω τα ονόματα που βόλεψαν στη Βουλή. Για κάτι επιδοτησούλες ωραίες έχω και όνομα, έχω και εταιρεία, έχω και συγγενή πρώην βουλευτή που ξηγήθηκε αλλά αυτά μόνο με pm...
Σήμερα νομίζω και επισήμως μας είπαν ότι η Βουλή είναι κράτος εν κράτει. Ο ΓΑΠ μάλιστα μου άρεσε που είπε ότι θα ζητήσει (WTF?????) από τον πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει (WTF #2) από τους βουλευτές να μην εισπράξουν κάτι δώρα κλπ.
Τα ιερά βρέφη της Βουλής την έβγαλαν καθαρή όπως επίσης δεν άκουσα να λέγεται κάτι για τους εφοριακούς.ΥΓ: Τι σας έλεγα περί χεσμένων φωλιών... Ο Αλογομούρης πήγε στο LSE με μπράβους... Γιατί άραγες;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΥΓ: Τι σας έλεγα περί χεσμένων φωλιών... Ο Αλογομούρης πήγε στο LSE με μπράβους... Γιατί άραγες;
μην ανησυχεις, ολο και καπου θα τον πετυχει κοσμος, εκτος αν αποφασισει να μεινει εγκλειστος
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ΥΓ: Τι σας έλεγα περί χεσμένων φωλιών... Ο Αλογομούρης πήγε στο LSE με μπράβους... Γιατί άραγες;
μην ανησυχεις, ολο και καπου θα τον πετυχει κοσμος, εκτος αν αποφασισει να μεινει εγκλειστος
Εξωριστος μηπως???
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!