-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
καμιά βόλτα έχετε περάσει τελευταία από το μηχανικό, ή απλώς έτσι λέμε τώρα τι θα θέλαμε να μπορούσε να έκανε;Σαφεστατα δε γινεται τιποτα τωρα...
Η ιστορια της ΜΟΜΑ δειχνει ακριβως ποσο ωφεληθηκε η κοινωνια απο τη διαλυση μιας κρατικης υπηρεσιας και ποιοι κερδησαν απο αυτην. -
Να δω ποιός θα πει στους σημερινούς στρατεύσιμους με τα πτυχία και τα διδακτορικά να πάνε να σκάβουν .
Πριν 30 και 40 χρόνια , μόνο το 5 - 10 % των παιδιών έπαιρνε πτυχίο και μόνο το 40 % τελείωνε το λύκειο .
Οπότε υπήρχε πολύς κόσμος που δούλευε ως εργάτης η τεχνίτης .Σήμερα αυτό δεν ισχύει και κάθε αναφορά σε αυτό γίνεται γραφική .
Εκτός αν στρατεύσουμε τους μετανάστες . -
Άμα ο άλλος έχει ανάγκη, θα ρίξει την μούρη του και θα ξεχάσει και τα πτυχία του αν αυτά δεν έχουν πέραση. Ή αλλιώς θα φύγει για έξω.
-
Δεν κατάλαβες . Μιλάω γιά τους φαντάρους που υπηρετούν την θητεία τους .
Πως θα τους υποχρεώσεις σήμερα να γίνουν εργάτες και να κάνουν μιά δουλειά που δεν έκαναν ποτέ τους ? -
Στρατιωτικη θητεια κανουν , και εμενα αμα ειμουν 25 και υπηρετουσα και μου ζητουσαν να σκαψω ...... θα το εκανα , σιγα ,θα μου επεφτε η μουρη?
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Να δω ποιός θα πει στους σημερινούς στρατεύσιμους με τα πτυχία και τα διδακτορικά να πάνε να σκάβουν .
Πριν 30 και 40 χρόνια , μόνο το 5 - 10 % των παιδιών έπαιρνε πτυχίο και μόνο το 40 % τελείωνε το λύκειο .
Οπότε υπήρχε πολύς κόσμος που δούλευε ως εργάτης η τεχνίτης .Σήμερα αυτό δεν ισχύει και κάθε αναφορά σε αυτό γίνεται γραφική .
Εκτός αν στρατεύσουμε τους μετανάστες .τι παει να πει εχουν πτυχια?
-
[...]
Δεν κατάλαβες . Μιλάω γιά τους φαντάρους που υπηρετούν την θητεία τους .
Πως θα τους υποχρεώσεις σήμερα να γίνουν εργάτες και να κάνουν μια δουλειά που δεν έκαναν ποτέ τους ?ναι ενώ το να τους δίνεις ένα φτυάρι και να 'σκάβουν' στα σκουπίδια (εννοώ το φόρτωμα των σκουπιδιών), είναι μια 'δουλειά' που έκαναν συχνά στη ζωή τους. Παρ' όλ' αυτά την κάνουν.
Γενικώς μια χαρά χειρωνακτική εργασία υπήρχε (βέβαια για τις κλασσικές μλκίες)
Την πιθανότητα να πρέπει να βάλεις τους φαντάρους για επιβλέποντες (καθ' ότι αρκετοί είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου) και τους ΕΠΟΠ για εργάτες, την έχετε σκεφτεί;
Αυτό πιστεύετε ότι θα λειτουργούσε ε;Τέλος πάντων, τα είδαμε τα πολιτικά έργα του μηχανικού (όπου τα έκαναν οι ίδιοι αι δεν τα έδιναν σε εργολάβους) τη σήμερον και από πρώτο χέρι.
-
Εκτός αν στρατεύσουμε τους μετανάστες .Θα είναι μια ευκαιρία για την πλειονότητα των καλομαθημένων μπούληδων να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στην κοινότητα - έστω και για μια φορά στην ζωή τους ... μαθαίνοντας τι σημαίνει παραγωγική διαδικασία όχι μέσα από τα μυωπικά γυαλιά των βιβλιοθηκών και αμφιθεάτρων αλλά μέσα από την βιωματική εμπειρία του εργοταξίου και της παραγωγής
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την πιθανότητα να πρέπει να βάλεις τους φαντάρους για επιβλέποντες (καθ' ότι αρκετοί είναι απόφοιτοι πολυτεχνείου) και τους ΕΠΟΠ για εργάτες, την έχετε σκεφτεί;
Αυτό πιστεύετε ότι θα λειτουργούσε ε;Θα το έκαναν αυτό ποτέ; Εγώ θυμάμαι στη Λήμνο ότι αρχιφύλακες στα φυλάκια μπαίναμε μόνο δόκιμοι και οι μονιμάδες σάπιζαν στις καφετέριες. Επίσης καθότι σκαπανέας βοηθούσα λοχαγό να χαράξει ναρκοπέδια και τα έκανε όλα λάθος γιατί δεν δεχόταν αντίθετη άποψη.
-
τόλμησες να έχεις και άποψη
να υπακούς στους ανωτέρους σου
-
Μα Πολιτικός Μηχανικός ήμουν, κάτι λίγα ήξερα κι εγώ.
-
Να φανταστώ ότι κι εσύ μάλλον αγνοείς τι είναι ΜΟΜΑ
Με τους δόκιμους [που θεωρητικά έχουν υψηλότερο βαθμό από ΕΠΟΠ] θα ήταν μια κάποια λύση, αλλά όπως βλέπεις ΟΥΤΕ αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, πρώτα και καλύτερα γιατί πλέον ελάχιστοι όντως σπουδαγμένοι πολυτεχνίτες πάνε για δόκιμοι. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι παιδάκια [
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Μα Πολιτικός Μηχανικός ήμουν, κάτι λίγα ήξερα κι εγώ.Φαντάσου ότι ως δόκιμος μόνο με μλκίες θα ασχολούσουν [εγώ τουλ. αυτό είδα να συμβαίνει σε 5 στρατόπεδα μηχανικού]
Απλός φαντάρος πολ.μηχ. στην καλύτερη περίπτωση να έβγαζες σχέδια στο 4ο γραφείο που ο δκτης θα έδινε σε εργολάβους να φτιάξουν [με το αζημίωτο]
Αλλά νατξ, μπορούμε ακόμα να χαιρόμαστε με ΜΟΜΑ που θα φτιάξει αυτοκινητόδρομους [μπρρρρρρ]
-
Για να θυμίσω: η ΜΟΜΑ συγκροτήθηκε το 1957 και διαλύθηκε το 1992 ... Απλά για να ξέρουμε τι λέμε ...
-
το μηχανικό υπάρχει ακόμα
Αλλά... τι σχέση να έχει το μηχανικό με τη ΜΟΜΑ ε ; -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το μηχανικό υπάρχει ακόμα
Αλλά... τι σχέση να έχει το μηχανικό με τη ΜΟΜΑ ε ;Άλλοι καιροί, άλλα ήθη ... και φυσικά άλλη εμπειρία αποκτά κανείς με το να έχει υπολογίσει/σχεδιάσει/επιβλέψει ως αξιωματικός την κατασκευή πχ 1000 χιλιομέτρων επαρχιακού οδικού δικτύου επί Καραμανλή ή Παττακού ... και άλλη με το να κάνει απογραφές στα λιπαντικά και αναλώσιμα των 'ερπυστριοφόρων γεωπροωθητών' του Μηχανικού επί Σημίτη ...
-
Ποινές κάθειρξης έως 10 έτη σε τρεις εφοριακούς
Ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών εφοριακών για την υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 30 δισ. δρχ. από ιδιοκτήτες εταιρειών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης - ήδη κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών - και δύο πρώην διευθυντές της υπηρεσίας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές κάθειρξης 5 και 8 ετών.
Η υπόθεση αφορούσε σε παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δρχ. σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998/99.
Για την ίδια υπόθεση το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών σε λογιστή και σε ιδιώτη - έμπορο, ενώ αθωώθηκαν δύο υπάλληλοι της παραπάνω ΔΟΥ.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί αρκετοί εφοριακοί και επιχειρηματίες σε διαφορετικές δίκες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1938686
Ορίστε , και μετά λέμε οτι δεν κάνουμε ... εξαγωγές!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ποινές κάθειρξης έως 10 έτη σε τρεις εφοριακούς
Ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος τριών εφοριακών για την υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ύψους 30 δισ. δρχ. από ιδιοκτήτες εταιρειών-μαϊμού που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές.Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη του τμήματος ΦΠΑ της Α΄ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης - ήδη κρατούμενη στις φυλακές Διαβατών - και δύο πρώην διευθυντές της υπηρεσίας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών ενώ οι άλλοι δύο σε ποινές κάθειρξης 5 και 8 ετών.
Η υπόθεση αφορούσε σε παράνομες επιστροφές 800 εκατομμυρίων δρχ. σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης, την περίοδο 1998/99.
Για την ίδια υπόθεση το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 4 ετών σε λογιστή και σε ιδιώτη - έμπορο, ενώ αθωώθηκαν δύο υπάλληλοι της παραπάνω ΔΟΥ.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν καταδικαστεί αρκετοί εφοριακοί και επιχειρηματίες σε διαφορετικές δίκες που γίνονται στη Θεσσαλονίκη.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1938686
Ορίστε , και μετά λέμε οτι δεν κάνουμε ... εξαγωγές!
Απλά μαθηματικά ...
Άν υποθέσουμε ότι η μίζα των εμπλεκομένων για την 'διευκόλυνση' έφτανε στο 1/3 του του συνολικού ΦΠΑ, δηλ στα 10 δις ... και ότι συνολικά θα καταδικαστούν 10 άτομα με μέση ποινή 6 χρόνια (το οποίο υπο προϋποθέσεις μπορεί να μειωθεί) ... δηλ 1 δισ έκαστος.
Το ερώτημα για όλους εμάς είναι το εξής: Θα δεχόσουν να σε φυλακίσουν για 6 χρόνια άν γνώριζες ότι κατά την αποφυλάκιση σου στον τραπεζικό σου λογαριασμό (ή θαμένα σ' ένα σεντούκι) θα σε περίμενε το ισοδύναμο 1 δισ παλιών καλών δραχμών σε ντολάρια ή γιούρα?
-
Αν δεν κάτσει καμιά πτώχευση , καμιά χοντρή υποτίμηση ενδιάμεσα....ε , δεν το λες και άσχημα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μα Πολιτικός Μηχανικός ήμουν, κάτι λίγα ήξερα κι εγώ.
Φαντάσου ότι ως δόκιμος μόνο με μλκίες θα ασχολούσουν [εγώ τουλ. αυτό είδα να συμβαίνει σε 5 στρατόπεδα μηχανικού]
Απλός φαντάρος πολ.μηχ. στην καλύτερη περίπτωση να έβγαζες σχέδια στο 4ο γραφείο που ο δκτης θα έδινε σε εργολάβους να φτιάξουν [με το αζημίωτο]
Αλλά νατξ, μπορούμε ακόμα να χαιρόμαστε με ΜΟΜΑ που θα φτιάξει αυτοκινητόδρομους [μπρρρρρρ]
Θα βγούμε εκτός θέματος, αλλά κάποια σχόλια θα τα κάνω.
- ΜΟΜΑ δεν πρόλαβα (ήμουν 1998-2000).
- Κανένας Πολ. Μηχ. δόκιμος δεν αξιοποιήθηκε σε κάποια θέση/απασχόληση λόγω της ειδικότητάς του, ανεξαρτήτως όπλου ή σώματος. Μόνο βύσματα.
- Επίσης δεν είδα σε κάποιο 4ο φαντάρους Πολ. Μηχ. Όλες οι άλλες ειδικότητες υπήρχαν όμως.
- Εγώ από Πολ. Μηχ.κατέληξα να φτιάχνω εφαρμογές σε VBA στην ταξιαρχία.
Οπότε τι να λέμε για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Greek management rulez!
ΥΓ.Συμφωνώ για αυτό με το αζημίωτο που γράφεις 100%.
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!