-
Κι όμως όλοι σχεδόν το ίδιο λέτε...
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκείνο το οποίο δεν καταλαβαίνω είναι γιατί θεωρείς συνυπεύθυνο (έστω και αν του καταλογίζεις μικρό ποσοστό ευθύνης) στον τελευταίο αποδέκτη της 'φούσκας'.
Δηλαδή ο οικογενειάρχης που δανείστηκε 200000,00€ για να αποκτήσει α΄κατοικία (όπως είναι το Ελληνικό όνειρο που καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια) από την τράπεζα που τον πολιορκούσε για να τον δανειοδοτήσει και με τη σειρά του έδωσε δουλειά σε Μηχανικούς-Αρχιτέκτονες-Τοπογράφους-Συμβολαιογράφους-Δικηγόρους-Εμπόρους δομικών υλικών-Εσκαφείς-Οικοδόμους-Ελαιοχρωματιστές-Αλουμινάδες-Επιπλοποιούς κλπ κλπ , δεν εξυπηρετούσε το πνεύμα της **Ανάπτυξης **Εξυπηρετουσε και καρπωνοταν και αυτος τα οφελη της αναπτυξης.
Δεν εμενε σε σπηλια,δεν ηταν κολλιγας,δεν εσκαβε σε ορυχειο μετανάστης στην Γερμανίας.- Η μεγάλη όμως λεπτομέρεια είναι, πως ο εν λόγω οικογενειάρχης καρπωθηκε πράγματα με δανεικά, υποθηκεύοντας το μέλλον του. Κι αυτό, σε ενα περιβάλλον επι της ουσίας αβέβαιο. Για κάποιο λόγο θεωρούνταν βεβαιο πως όλα θα πάνε καλά και ο λογαριασμός θα βγει. Πως για τα επόμενα 30 χρόνια θα έχει να πληρώνει τη δόση του, πως θα εχει να πληρωνει τις νέες αναγκες που θα του δημιουργηθούνε (τί διαολο, 30 χρόνια είναι αυτά....), πως τα 200 χιλιάρικα που μέσα στα 30 χρόνια θα γίνουν 400 με τους τόκους θα βγούνε μια χαρά....Βεβαια, ως ενα βαθμό δεν φταίει ο ίδιος, αλλα το σύστημα που του έταξε αυτό το μέλλον και του το περιεγραψε με τα καλύτερα λόγια....
- Ο οικογενειαρχης εκτός απο το Ελληνικό όνειρο βέβαια που ειναι η κατοικία, επεκτάθηκε και σε αλλα όνειρα. Αυτοκίνητα και πολλά αλλα καταναλωτικά αγαθά. Κι εκει κάπου εχασε τη μπαλα....
Στην ουσία επροκειτο για μια επιπλαστη αναπτυξη βασισμένη σε ενα παραμυθι. Μπαίνοντας όλοι στο τριπάκι της υπερκαταναλωσης μαλιστα, ειδικά οι εκτος Δημοσίου, διαπιστώνανε πως κάτι δεν πάει καλά, πως ο λογαριασμός για καποιο λόγο δεν βγαίνει και υπήρχε η αισθηση της αβεβαιότητας, εστω και υποσυνείδητα. Αποτέλεσμα...? Αυτό....
Σκεφτείτε τι επάγγελμα θέλαν να κάνουν, σχεδόν όλοι οι Έλληνες..................
Οσον αφορά το παρακατω ερωτημα..
Αλήθεια , αναρωτηθήκαμε ποτέ αν το σύστημα μπορεί να δημιουργεί μονίμως πλούτο?
....εγω θεωρώ πως ΝΑΙ...! Μπορεί να δημιουργεί μονίμως πλούτο...Το ζητημα για μενα είναι πώς κατανέμεται αυτός ο πλούτος. Και αυτό, σε μια παγκόσμια οικονομία οπως τη 'θέλουμε' , δε λύνεται σε επίπεδο κρατών....Εξ' ου και το αδιέξοδο....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
- Η μεγάλη όμως λεπτομέρεια είναι, πως ο εν λόγω οικογενειάρχης καρπωθηκε πράγματα με δανεικά, υποθηκεύοντας το μέλλον του.
Και το ελληνικό κράτος το ίδιο ακριβώς έκανε
Τέλος πάντων, από τη στιγμή που (α) το κατά κεφαλήν εισόδημα πρέπει να διπλασιάσθηκε (δεν έχω στοιχεία πρόχειρα) την τελευταία 30ετία και αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, παρά τα ζόρια, είναι κάπου στην 30η-35η θέση παγκοσμίως, και τη στιγμή που (β) το 45%-50% του ΑΕΠ σχετίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το Δημόσιο (http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/1ba13f58-66cd-4845-ad91-f1bc9b63c5fd), τότε είναι προφανές ότι ένα μέρος αυτών των δανεικών του Δημοσίου όντως 'μαζί τα φάγαμε', δεν μπορεί να μη σχετίζονται το (α) με το (β). Και για όποιον δεν το πιστεύει, ας δει γύρω του σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα και ας τα συγκρίνει με το 1980 (δε λέω για Μυκόνους και τέτοια, μιλάω για θέματα ουσίας).
-
Δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, αλλά ο εν λόγω χ 'οικογενειάρχης' που πήγε από το διαμέρισμα στη μεζονέτα σε πιο ιν περιοχή Σούλα μου, έβγαζε 2000 ευρώ το μήνα οικογενειακώς και είχε δόση δανείου 1200. Ο ίδιος λοιπόν 'οικογενειάρχης' του παραδείγματος γκρίνιαζε για τα πανωτόκια που του επιβάλουν οι κακές τράπεζες και για το ότι παίρνει λίγα από το δημόσιο και δεν του φτάνουν να αγοράσει 320 αλλά μόνο 316 για να πάει στη δουλειά !!! Η κρίση λοιπόν θα χτυπήσει αυτούς που έχοντας 'δεμένο' τον γάιδαρό τους θεωρούσαν ότι πάντα θα τα κουτσοφέρναν βόλτα και θα ζούσαν και χλιδάτα (κατά την άποψη τους πάντα, Έτσι Σούλα μου? ) Τώρα λοιπόν πάπαλα Σούλα μου!!! ο Μήτσος από 2000ευρο/μήνα βγάζει 1200 και δεν μπορούμε ούτε από το λιντλ να ψωνίσουμε Σούλα μου ...
*Σούλα = η κυρία του οικογενειάρχη !!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Η μεγάλη όμως λεπτομέρεια είναι, πως ο εν λόγω οικογενειάρχης καρπωθηκε πράγματα με δανεικά, υποθηκεύοντας το μέλλον του.
Σαφέστατα...!! Αρα πού καταλήγουμε...? Πως ενα σύνολο λαών και κρατών 'δουλεψαν' και δουλεύουν υπερ και υπο τον ζυγό ενος χρηματοπιστωτικού συστήματος, μεσα σε ενα λάθος ή 'λαθος' οικονομικό σύστημα. Λαθος γιατί προφανώς οδηγεί σε αδιέξοδο, χωρίς κανείς να το εχει πιστέψει (αν σκεφτούμε καλοπροαίρετα) και 'λαθος' αν δεχτούμε οτι μια μερίδα μερικών 10άδων ή και 100άδων χιλιαδων προνομιούχων που ωφελούνται απο αυτό, θελουν να μας έχουν υπόδουλους σε αυτό, για τη δική τους καλοπέραση. Ομως, πώς μπορείς να είσαι βέβαιος πως ο είλωτας όταν δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει, δεν θα πολεμήσει εναντίον σου..??? Η ιστορία μας διδάσκει πως αργά ή γρηγορα αυτός εξεγείρεται και πως πάντα, αργα ή γρηγορα η ελιτ βγαίνει χαμενη στο τελος, αν δεν δει τα σημαδια νωρίς.
Στο μαζί τα φαγαμε nass εχω πει και παλιότερα πως εν μερει συμφωνώ. Ομως, το πόσα φαγαμε οι μεν (λαός) και οι δε (πολιτικοί) που ευθαρσώς βγαίνουν και το καταγγελουν, έχει μεγάααααααλη σημασία...!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Σαφέστατα...!! Αρα πού καταλήγουμε...? Πως ενα σύνολο λαών και κρατών 'δουλεψαν' και δουλεύουν υπερ και υπο τον ζυγό ενος χρηματοπιστωτικού συστήματος, μεσα σε ενα λάθος ή 'λαθος' οικονομικό σύστημα. Λαθος γιατί προφανώς οδηγεί σε αδιέξοδο, χωρίς κανείς να το εχει πιστέψει (αν σκεφτούμε καλοπροαίρετα) και 'λαθος' αν δεχτούμε οτι μια μερίδα μερικών 10άδων ή και 100άδων χιλιαδων προνομιούχων που ωφελούνται απο αυτό, θελουν να μας έχουν υπόδουλους σε αυτό, για τη δική τους καλοπέραση. Ομως, πώς μπορείς να είσαι βέβαιος πως ο είλωτας όταν δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει, δεν θα πολεμήσει εναντίον σου..??? Η ιστορία μας διδάσκει πως αργά ή γρηγορα αυτός εξεγείρεται και πως πάντα, αργα ή γρηγορα η ελιτ βγαίνει χαμενη στο τελος, αν δεν δει τα σημαδια νωρίς.
Spartan είναι απαραιτήτως κακό μία μερίδα να προνομιούχων να ωφελούνται από την 'βλακεία' των υπολοίπων.
Σου έδωσα και πριν το παράδειγμα με τη Σούλα και τον Μήτσο. Η τράπεζα φταίει σε κάτι ?
Ανήγαγε αν θέλεις το παράδειγμα σε Ελλάδα - Εταίρους ...
Όλοι την δουλεία τους θέλουν να κάνουν ...
-
Αυξάνονται τα δικαστικά έξοδα ποινικής διαδικασίας
Διπλασιάστηκαν αν δεν κάνω λάθος και τα παράβολα για τις διοικητικές προσφυγές για να διευκολύνεται ακόμα περισσότερο ο πολίτης κάθε φορά που αδικείται από τη διοίκηση....
Από τη μία το κράτος μιλάει για κατάργηση ελάχιστων αμοιβών δικηγόρων που στην πλειοψηφία είναι μικρά ποσά και από την άλλη το ίδιο το κράτος αυξάνει το ''εισιτήριο'' για να βρει κάποιος το δίκιο του....
Τρώμε τρελό παπά...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, αλλά ο εν λόγω χ 'οικογενειάρχης' που πήγε από το διαμέρισμα στη μεζονέτα σε πιο ιν περιοχή Σούλα μου, έβγαζε 2000 ευρώ το μήνα οικογενειακώς και είχε δόση δανείου 1200. Ο ίδιος λοιπόν 'οικογενειάρχης' του παραδείγματος γκρίνιαζε για τα πανωτόκια που του επιβάλουν οι κακές τράπεζες και για το ότι παίρνει λίγα από το δημόσιο και δεν του φτάνουν να αγοράσει 320 αλλά μόνο 316 για να πάει στη δουλειά !!! Η κρίση λοιπόν θα χτυπήσει αυτούς που έχοντας 'δεμένο' τον γάιδαρό τους θεωρούσαν ότι πάντα θα τα κουτσοφέρναν βόλτα και θα ζούσαν και χλιδάτα (κατά την άποψη τους πάντα, Έτσι Σούλα μου? ) Τώρα λοιπόν πάπαλα Σούλα μου!!! ο Μήτσος από 2000ευρο/μήνα βγάζει 1200 και δεν μπορούμε ούτε από το λιντλ να ψωνίσουμε Σούλα μου ...*Σούλα = η κυρία του οικογενειάρχη !!!
Αν λοιπόν στο υποθετικό σενάριο ο Μήτσος πει στ @@ μου το σπίτι ας το πάρει η τράπεζα, ας της χαρίσω και όσα μετρητά πλήρωσα και όσες δόσεις πλήρωσα( έκανα λάθος ρε αδερφέ, νόμιζα πως το πράγμα θα τσουλήσει έτσι) και είμαστε πάτσι. Νο πρόβλεμ και χαλάλι της.
Έχουμε λοιπόν τον μήτσο και την Σούλα που πριν 2-3 χρόνια έπαιρναν 2000 χαλαρά και σήμερα με τα καταναλωτικά πολύ πιο ακριβά 1200 και με προοπτική να παίρνουν τ @@ τους στο μέλλον.Ποιον πρέπει να γαμήσουν σήμερα;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν θυμάμαι αν το έχουμε ξανασυζητήσει εδώ, αλλά ο εν λόγω χ 'οικογενειάρχης' που πήγε από το διαμέρισμα στη μεζονέτα σε πιο ιν περιοχή Σούλα μου, έβγαζε 2000 ευρώ το μήνα οικογενειακώς και είχε δόση δανείου 1200. Ο ίδιος λοιπόν 'οικογενειάρχης' του παραδείγματος γκρίνιαζε για τα πανωτόκια που του επιβάλουν οι κακές τράπεζες και για το ότι παίρνει λίγα από το δημόσιο και δεν του φτάνουν να αγοράσει 320 αλλά μόνο 316 για να πάει στη δουλειά !!! Η κρίση λοιπόν θα χτυπήσει αυτούς που έχοντας 'δεμένο' τον γάιδαρό τους θεωρούσαν ότι πάντα θα τα κουτσοφέρναν βόλτα και θα ζούσαν και χλιδάτα (κατά την άποψη τους πάντα, Έτσι Σούλα μου? ) Τώρα λοιπόν πάπαλα Σούλα μου!!! ο Μήτσος από 2000ευρο/μήνα βγάζει 1200 και δεν μπορούμε ούτε από το λιντλ να ψωνίσουμε Σούλα μου ...
Αν λοιπόν στο υποθετικό σενάριο ο Μήτσος πει στ @@ μου το σπίτι ας το πάρει η τράπεζα, ας της χαρίσω και όσα μετρητά πλήρωσα και όσες δόσεις πλήρωσα( έκανα λάθος ρε αδερφέ, νόμιζα πως το πράγμα θα τσουλήσει έτσι) και είμαστε πάτσι. Νο πρόβλεμ και χαλάλι της.
Έχουμε λοιπόν τον μήτσο και την Σούλα που πριν 2-3 χρόνια έπαιρναν 2000 χαλαρά και σήμερα με τα καταναλωτικά πολύ πιο ακριβά 1200 και με προοπτική να παίρνουν τ @@ τους στο μέλλον.Ποιον πρέπει να γαμήσουν σήμερα;
μα με 1200 / μήνα είναι πιο 'πλούσιοι' σήμερα (από τα 2000 - 1200 = 800) αλλά απλά μένουν στο 3άρι 'προικό' της Σούλας στο Παγκράτι και οδηγούν οπελ κόρσα 5αετίας.
Το ερώτημα μου είναι μήπως από την αρχή έπρεπε να είναι έτσι ?
Και μην μου πείτε ότι είναι υπερβολικό το παράδειγμα μου γιατί το 60 με 80 % των οικογενειών στην Ελλάδα έτσι είχαν κάνει ...
-
Άλλο παράδειγμα.
Πόλεμος, ζόρια, επιστράτευση, σύνορα, σκοπιές...
Ο υπουργός άμυνας Μπρουμελόπουλος αγοράζει φρεγάτες με κάρβουνο γιατί τον υποστήριξαν οικονομικά οι πωλητές όταν έκανε προεκλογική εκστρατεία στο περήφανο πόπολο.
Ο στρατηγός Ντεκαβάλας, εγγονός του ήρωος Ντεκαβάλα, αγοράζει κανόνια με τζούφια βλήματα γιατί του έκαναν δώρο οι αντιπρόσωποι σπίτι με κήπο στο Γκστάααααααααντ.
Ο λοχαγός Τρίχας προμηθεύεται ποντικοχεσμένο ρύζι, γιατί το πούλαγε ο κουμπάρος του και θα καταστρεφόταν αν του έμενε στις αποθήκες και το έβρισκε η αγορανομία.
Ο στρατιώτης Τσουξίδης αντί να φυλάει στη σκοπιά, παίζει μπαρμπούτι δίπλα στη σόμπα, γιατί ο μπαμπάς του ξέρει προσωπικώς τον κ. Ντεκαβάλα και στ'@@ του.Όταν μπήκαν μέσα οι εχθροί έριξαν ένα πήδουλο σε όλους, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ μεν, αλλά κανείς δεν πέρασε καλά. Τις πταίει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Άλλο παράδειγμα.Πόλεμος, ζόρια, επιστράτευση, σύνορα, σκοπιές...
Ο υπουργός άμυνας Μπρουμελόπουλος αγοράζει φρεγάτες με κάρβουνο γιατί τον υποστήριξαν οικονομικά οι πωλητές όταν έκανε προεκλογική εκστρατεία στο περήφανο πόπολο.
Ο στρατηγός Ντεκαβάλας, εγγονός του ήρωος Ντεκαβάλα, αγοράζει κανόνια με τζούφια βλήματα γιατί του έκαναν δώρο οι αντιπρόσωποι σπίτι με κήπο στο Γκστάααααααααντ.
Ο λοχαγός Τρίχας προμηθεύεται ποντικοχεσμένο ρύζι, γιατί το πούλαγε ο κουμπάρος του και θα καταστρεφόταν αν του έμενε στις αποθήκες και το έβρισκε η αγορανομία.
Ο στρατιώτης Τσουξίδης αντί να φυλάει στη σκοπιά, παίζει μπαρμπούτι δίπλα στη σόμπα, γιατί ο μπαμπάς του ξέρει προσωπικώς τον κ. Ντεκαβάλα και στ'@@ του.Όταν μπήκαν μέσα οι εχθροί έριξαν ένα πήδουλο σε όλους, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ μεν, αλλά κανείς δεν πέρασε καλά. Τις πταίει;
Θέλεις απάντηση ? Και για τους δικούς σου και για τους δικούς μου φταίει η έλλειψη παιδείας !!!
Στη χώρα που ζούμε από εκεί ξεκινάν όλα μα όλα ...
Ελλειψη παιδείας, ραγιαδισμός και να βολέψουμε το τομάρι μας ( πχ στο δημόσιο, στο στρατό, στο σχολείο * κλπ κλπ )
*Η Σούλα κάθε Σάββατο έπαιζε κουμ καν με τη φιλόλογο της κόρης της στο σχολείο την κα Πατομπούκαλου => η 'μικρή' είχε πάντα 20
Και το θέμα είναι πως μπορούμε να δώσουμε παραδείγματα για όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες της ζωής μας ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
μα με 1200 / μήνα είναι πιο 'πλούσιοι' σήμερα (από τα 2000 - 1200 = 800) αλλά απλά μένουν στο 3άρι 'προικό' της Σούλας στο Παγκράτι και οδηγούν οπελ κόρσα 5αετίας.
Και μην μου πείτε ότι είναι υπερβολικό το παράδειγμα μου γιατί το 60 με 80 % των οικογενειών στην Ελλάδα έτσι είχαν κάνει ...
Να σου πω ένα ανέκδοτο.
Μπαίνει ένας κακομοίρης λυσσασμένος στην πείνα σε ένα εστιατόριο και βλέπει ένα χοντρό να έχει μπροστά του 7 πιάτα μακαρόνια.
Του λέει, να φάω λίγο;
Ο χοντρός λέει, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό.
Το πίνει και ξαναρωτάει, να φάω λίγο;
Του λέει ο χοντρός πιες άλλο ένα και μετά.
Το πίνει και ξαναρωτάει, να φάω τώρα; Εγινε δυο τρείς ακόμη το ίδιο σκηνικό.
Τέλος του λέει ο χοντρός πιες ένα τελευταίο και μετά θα σου δώσω, ο κακομοίρης προσπαθεί να καταπιεί δεν μπορεί, την παλεύει αλλά δεν τα καταφέρνει.
Φάε τώρα του λέει ο χοντρός. Ο τυπάκος λέει ...δεν μπορώ.
Είδες που δεν πείναγες ρε, δίψαγες τελικά. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Να σου πω ένα ανέκδοτο.
Μπαίνει ένας κακομοίρης λυσσασμένος στην πείνα σε ένα εστιατόριο και βλέπει ένα χοντρό να έχει μπροστά του 7 πιάτα μακαρόνια.
Του λέει, να φάω λίγο;
Ο χοντρός λέει, πιες πρώτα ένα ποτήρι νερό.
Το πίνει και ξαναρωτάει, να φάω λίγο;
Του λέει ο χοντρός πιες άλλο ένα και μετά.
Το πίνει και ξαναρωτάει, να φάω τώρα; Εγινε δυο τρείς ακόμη το ίδιο σκηνικό.
Τέλος του λέει ο χοντρός πιες ένα τελευταίο και μετά θα σου δώσω, ο κακομοίρης προσπαθεί να καταπιεί δεν μπορεί, την παλεύει αλλά δεν τα καταφέρνει.
Φάε τώρα του λέει ο χοντρός. Ο τυπάκος λέει ...δεν μπορώ.
Είδες που δεν πείναγες ρε, δίψαγες τελικά.Εμείς δεν είμαστε ποτέ πειναλέοι εκεί ακριβώς είναι το θέμα... ότι κάτσαμε στο τραπέζι μαζί με τον χονδρό και παραγγείλαμε αστακό μετά ζητήσαμε από τον χονδρό να πληρώσει τον λογαριασμό ...
-
Ο χοντρός είναι ο Πάγκαλος?
-
εγώ είχα καταλάβει ότι πήγαμε παρέα με τον χοντρό, μας είπε 'μη μασάς, πάρε ότι θες, δεν παίζει πρόβλημα', πήραμε και μεις τα λιγούρια τον αστακό και όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, αυτός σηκώθηκε ντεμέκ να πάει τουαλέτα και μη τον είδατε
-
Ο χοντρός έφαγε το άμπακο, εμείς σαλάτα και με το ζόρι και τώρα θα τα πληρώσουμε όλα εμείς. Ο χοντρός απλά θα μετακομίσει σε άλλο τραπέζι(η σε άλλο εστιατόριο )
-
Το μόνο λάθος του χονδρού είναι ότι μας κάλεσε και μας ξανακάλεσε για φαγητό ελπίζοντας ότι θα τα πάρει πίσω τα χρωστούμενα και με το παραπάνω...
-
ο χοντρος ψαχνει συνενοχους στο φαγοποτι του και τα κοροιδα (που στη καλυτερη τσιμπησαν κατι απο τα αποφαγια) καθονται και τον ακουνε...
-
Η πλάκα είναι οτι ο χοντρός δεν έχει καταλάβει οτι τελικά το πάνω χέρι το έχει ο εστιάτορας , που τα χρήματα του θα τα πάρει έτσι κ αλλιώς , είτε από εμάς είτε από τον χοντρό....
-
ο χοντρος ομως εχει κανει καβατζα για τον ιδιο και την οικογενεια του για τα επομενα 478 χρονια, ενω ο μικρομεσαιος θα μεινει με το πουλι στο χερι.
ειναι ντροπη παντως η ισοπεδωση που γινεται απο καποιους, αναμεσα σε:
διεφθαρμενους πολιτικους, ξαδερφια, ανηψια, μιζαδορους κρατικοδιαιτους ιδιωτες, εργολαβους της π0υτσας, ΔΥ που μπηκαν απο πορτες παραθυρα, συνδικαλΗστες, λοιπα λαμογια του κερατακαι ανθρωπους που δουλεψαν με νυχια και δοντια να επιβιωσουν σε ενα περιβαλλον απιστευτα εχθρικο, που δεν εγλυψαν, λαδωσαν κανεναν απο τους παραπανω.
και το κορυφαιο, να εχουν το θρασσος να ζητανε τον λογαριασμο απο τους 2ους
-
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!