-
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι ο Παναγιώτης απο Αθήνα. Βρίσκμαι στην φάση να παρατήσω την μηχανή και να αγοράσω ένα αυτοκίνητο (δέν παντρεύομαι). Διαθέτω μέχρι 7500 ευρώ. Με την ταχύτητα ποτέ δέν είχα κόλλημα αλλα το design και η αίσθηση που βγάζει ένα αυτοκίνητο όταν μπαινεις μέσα είναι σημαντικά. Μου αρέσει πολύ το MG TF 1600 και έχω βρεί κάποια 7-8 ετίας(70-100000 χιλ). Θέλω ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση (15 χιλ/μερα περίπου) αλλα και για ταξιδάκια τα σ/κ. Πιστεύετε οτι αξίζει η αγορά αυτή?
Είναι γεγονός οτι αν και μηχανικός δέν έχω ιδιαίτερες γνώσεις απο αυτοκίνητα, οπότε η συμβουλή σας θα με βοηθήσει αρκετά.
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι ο Παναγιώτης απο Αθήνα. Βρίσκμαι στην φάση να παρατήσω την μηχανή και να αγοράσω ένα αυτοκίνητο (δέν παντρεύομαι). Διαθέτω μέχρι 7500 ευρώ. Με την ταχύτητα ποτέ δέν είχα κόλλημα αλλα το design και η αίσθηση που βγάζει ένα αυτοκίνητο όταν μπαινεις μέσα είναι σημαντικά. Μου αρέσει πολύ το MG TF 1600 και έχω βρεί κάποια 7-8 ετίας(70-100000 χιλ). Θέλω ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση (15 χιλ/μερα περίπου) αλλα και για ταξιδάκια τα σ/κ. Πιστεύετε οτι αξίζει η αγορά αυτή?
Είναι γεγονός οτι αν και μηχανικός δέν έχω ιδιαίτερες γνώσεις απο αυτοκίνητα, οπότε η συμβουλή σας θα με βοηθήσει αρκετά.
Ευχαριστώ -
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ -
Miata.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Miata.Συμφωνω! Mazda MX-5 ειδικα σε μεταχειρισμενα ειναι πολυ καλες οι τιμες τους.
MG εχει κλεισει η εταιρια οποτε δεν θα βρισκεις ανταλλακτικα χώρια που οταν θα θες να το πουλησεις δεν θα το διωξεις ευκολα. -
Miata κι από εμένα. Τι άλλο;
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Miata.
Συμφωνω! Mazda MX-5 ειδικα σε μεταχειρισμενα ειναι πολυ καλες οι τιμες τους.
MG εχει κλεισει η εταιρια οποτε δεν θα βρισκεις ανταλλακτικα χώρια που οταν θα θες να το πουλησεις δεν θα το διωξεις ευκολα.μάλλον τσιμπημένες θα τις έλεγα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Miata.
Συμφωνω! Mazda MX-5 ειδικα σε μεταχειρισμενα ειναι πολυ καλες οι τιμες τους.
MG εχει κλεισει η εταιρια οποτε δεν θα βρισκεις ανταλλακτικα χώρια που οταν θα θες να το πουλησεις δεν θα το διωξεις ευκολα.μάλλον τσιμπημένες θα τις έλεγα...
+1
Και εγώ αυτή την εικόνα/εντύπωση έχω!Υπήρξα για ένα χρόνο κατοχος της πρώτης γενιάς MX5. Δεν μπορεσα να ζυγίσω τα υπερ και τα κατα του τότε μοντέλου που η παιχνιδιάρικη συμπεριφορά, η 'ιδέα' και η μηχανική αξιοπιστία ήταν απέναντι στην ακριβή τιμή, στην όχι και τόσο καλή ηλεκτρική και κατασκευαστική ποιότητα για ιαπωνικό αυτοκίνητο και στη ακαταλληλη για ταξιδιάρικη ή καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ως νεαρός μεταέφηβος τότε ... το ξεσκισα! Δεν έχω συμπεριφερθεί σε άλλο αυτοκίνητο έτσι! Δεν ξέρω και αν θα άντεχε άλλο τέτοια μεταχείρηση!
Θελω να πω ... προσοχή στην επιλογή του συγκεκριμένου που θα βρεθεί! Ο κάτοχος πιθανό να έχει ξεσπάσει επάνω του πολλά απωθημένα που σαν καλογυαλισμένο μτχ να μην δείχνει! (Γενικά σε επιλογή μτχ 4κίνητου ή σπορ 2θέσιου θα ήμουν 2 φορές πιο υποψιασμένος απο ένα απλό οικογενειακό ή supermini μτχ για καθημερινή χρήση).Το MG θα το έπαιρνα μόνο αν ζούσα στη Κίνα ... για να βρίσκω ανταλλακτικά!
Με περιορισμένο budget πάντως υπάρχουν MX-5 ή ίσως (αν βρεθεί) και MR2 (το θεωρώ ποιοτικότερο και πιο ενδιαφέρον οδηγικά απο το ΜΧ5) και με κάποιους (... αρκετούς μάλλον) συμβιβασμούς το 206cc που σαν μαζικό μοντέλο έχει και άλλα υπέρ ακόμα και τωρα! -
Πιστεύω ότι μιάτα και μρ2 θα αποσβέσουν μακροχρόνια το ενδεχόμενο αυξημένο κόστος αγοράς τους με την καλύτερη αξιοπιστία τους. Συγκρίνοντας πισωμήχανα είναι προφανές ότι το μρ2 είναι αιώνες μπροστά από το MG (πουλάει και ένας φορουμίτητς εδώ στις αγγελίες ένα μρ2 γύρω στα 10Κ ευρώ) αλλά χωρίς ουσιαστικό πορτμπαγκάζ. Στο μιάτα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα όσον αφορά την πρακτικότητα και τη φιλικότητα ενώ ταυτόχρονα είναι για μένα ότι πιο ευχάριστο στα χρήματα του.
Γενικά MG μόνο για φανατικούς αγγλόφιλους ή κολλημένους με το σχήμα του...
Δες και εδώ συγκριτικό...
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... ticle=9173
-
lotus elan!! χαχα..παιδια πως γινεται ολοι να λετε μιατα?δε σας την σπαει που υπαρχουν 700.000 στο δρομο?κ στην τελικη τοσο γοητευτικο ειναι?
-
Σε σχεση με το MG ειναι καλυτερη επιλογη οσον αφορα τα μηχανικα μερη και την αξιοπιστια.Βεβαια και το MG κουκλι ειναι αλλα λιγα ειναι τα συνεργεια που ασχολουνται πλεον με αυτα και τα ανταλλακτικα ειναι κινεζικα,υπαρχουν βεβαια.
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
lotus elan!! χαχα..παιδια πως γινεται ολοι να λετε μιατα?δε σας την σπαει που υπαρχουν 700.000 στο δρομο?κ στην τελικη τοσο γοητευτικο ειναι?Δεν βαρέθηκες να τρολλάρεις;
-
Ο χρήστης SCOTT έγραψε:
lotus elan!! χαχα..παιδια πως γινεται ολοι να λετε μιατα?δε σας την σπαει που υπαρχουν 700.000 στο δρομο?κ στην τελικη τοσο γοητευτικο ειναι?Βρε άνθρωπε, πήγαινε πάρε το ελάν. Το να προσπαθείς να αλλάξεις τη γνώμη όλων των άλλων επειδή δεν σε 'βολεύει', κατηγορώντας το μξ, τι σε καθιστά??? Βάλε μόνος σου τη λέξη...
MG TF 1600