-
Γειά σας αγαπητοί φίλοι,
καλοκοιτάζω και τα δύο μοντέλα. Σκέφτομαι μεταξύ Opel Astra 1.6t 180hp (21500 euro), sport,
και Seat Leon 1.8 tsi 180hp, dsg. sportup (22500 euro),Για εμένα το Leon υπερτερεί σε εξωτερική σχεδίαση, σε επιδόσεις, σε κατανάλωση, στο dsg.
To Astra, είναι σαφώς πιο ευρύχωρο εσωτερικά, με καλύτερη εργονομία, πιο όμορφο (εσωτερικά), με ανάρτηση που ρυθμίζεται και με ένα χρόνο περισσότερη εγγύηση.
Εσείς που κλίνετε; Ακούω γνώμες και απόψεις...
-
Γειά σας αγαπητοί φίλοι,
καλοκοιτάζω και τα δύο μοντέλα. Σκέφτομαι μεταξύ Opel Astra 1.6t 180hp (21500 euro), sport,
και Seat Leon 1.8 tsi 180hp, dsg. sportup (22500 euro),Για εμένα το Leon υπερτερεί σε εξωτερική σχεδίαση, σε επιδόσεις, σε κατανάλωση, στο dsg.
To Astra, είναι σαφώς πιο ευρύχωρο εσωτερικά, με καλύτερη εργονομία, πιο όμορφο (εσωτερικά), με ανάρτηση που ρυθμίζεται και με ένα χρόνο περισσότερη εγγύηση.
-
Γειά σας αγαπητοί φίλοι,
-
leon από εμένα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά και super επιδόσεις ελέο και dsg .
-
Αν σου αρέσει να οδηγάς ή σε ενδιαφέρει η κατανάλωση Leon, αν θες ομορφιά, μουράτο και πιο σύγχρονο αισθητικά αμάξι Astra.
-
Αν γνωρίζεις από οδήγηση το Leon είναι μονόδρομος...
-
Leon και απο εμενα λογω DSG....
Αλλα και το Astra που το ειδα σε γκριζακι ωραιο ηταν.....
-
Leon θα έλεγα. Πάντως στη δοκιμή golf με astra, γράψανε ότι παρόλο που είναι πιο μεγάλο το astra δεν είναι και πιο ευρύχωρο μέσα, καθώς στο golf κάθεσαι πιο άνετα. Και επίσης ότι δε χρειάζεται ρυθμιζόμενες αναρτήσεις το golf. Άμα υπολογίσεις ότι το leon έχει και λίγο πιο σπορτιφ ανάρτηση από το golf.....
-
Το λεόν 1.8 νομίζω ότι βγάζει 160 άλογα, το ανέβασαν στα 180?
Για εμένα το άστρα πλησιάζει την επόμενη κατήγορια των μεσαίων, είναι 1.6 (κανείς δεν ξέρει τι θα σκεφτούν την άλλη ...εβδομάδα ) πιο ποιοτικό, πιο όμορφο μέσα έξω, πιο άνετο, με 5 αστέρια στα κράς τεστ, με καλύτερους χώρους και πιστεύω ότι θα έχει καλύτερο after sales.
Για το λέον όλα τα περιοδικά πίνουν νερό στο όνομα του (ακόμα και όταν είχε τον παλιό 1.6 ), με καλύτερη οδική συμπεριφορά, ροπή χαμηλά, κατανάλωση καυσίμου και DSG κιβώτιο.
Με λίγα λόγια εάν είχα οικογένεια θα προτιμούσα το πιο μεγάλο, άνετοτερο και ασφαλέστερο άστρα και αν ήμουν μπακούρι το πιο σπορτίφ λεόν
-
Ναι,σωστά το leon 1,8 είναι 160hp,αλλά στη δυναμομετρηση βγάζει 180-190hp...
-
Πριν 3 μέρες έκανα test drive, το αστρα το 1,6τ το σπορ. Δυστυχώς από αφηρημάδα το έκανα μόνο στο tour mode. Δεν μπόρεσα να καταλάβω πολλά σε 5 λεπτά, καθώς δεν είχα και την εμπειρία να μπώ σε αυτοκίνητο 180hp και να του δώσω να καταλάβει. Η εντύπωση που αποκόμισα ήταν οτι δεν είχε κανένα πρόβλημα ροπής. Η λειτουργία ήταν πολύ γραμική. Δεν καταλάβαινα πότε έμπαινε το τούρμπο. Ανεξαρτήτου σχέσεως όταν ακουμπούσες το γκάζι το αμάξι έφευγε. Το leon μπορεί να το κάνει καλύτερα, αλλά μια φορά το astra με ικανοποίησε.
Τελικά έκλεισα το 1,4τ σπορ σε λευκό. Για όσους ενδιαφέρονται στα 20100 τελική(πινακίδες-τέλη) με δώρο συναγερμό, αισθητήρες και άλλα καλούδια. -
2-3 παρατηρήσεις. Η τιμή 22500 που λές για το leon είναι χωρίς το dsg(αλλά μάλλον θα πετύχεις καλύτερη έκπτωση στο λεον λόγο παλαιότητας). Η κατανάλωση του αστρα είναι καλύτερη (σύμφωνα με τους κατασκευαστές), το άστρα έχει 30 λιτρα παραπάνω χώρο αποσκευών.
-
Η τιμή 22500 για το leon μου είπε ο πωλητής ότι είναι με dag, αλλά μετά την έκπτωση που κάνει standard η seat, που χωρίς παζάρι είναι για το 1,8 1700 euro
-
Και μόνο που φορά dsg είναι τεράστιο + για το Λεόν έναντι του Αστρα. Αν βάλεις την σαφώς πιο σπορτιφ συμπεριφορά του και τον πιο εξελίσιμο κινητήρα του τότε η λύση στο δίλημμά σου είναι Λεόν.
Είμαι κάτοχος του Λεόν 1.8 τσι χωρίς όμως το dsg
-
Ο χρήστης Selinios έγραψε:
Η τιμή 22500 για το leon μου είπε ο πωλητής ότι είναι με dag, αλλά μετά την έκπτωση που κάνει standard η seat, που χωρίς παζάρι είναι για το 1,8 1700 euroΚαι το astra το 1,6Τ έχει στάνταρ έκπτωση 600 ευρώ. Εγώ στο 1,4Τ κέρδισα 700 ευρώ έκπτωση.
-
Ο χρήστης giorgosgudelias έγραψε:
Η τιμή 22500 για το leon μου είπε ο πωλητής ότι είναι με dag, αλλά μετά την έκπτωση που κάνει standard η seat, που χωρίς παζάρι είναι για το 1,8 1700 euro
Και το astra το 1,6Τ έχει στάνταρ έκπτωση 600 ευρώ. Εγώ στο 1,4Τ κέρδισα 700 ευρώ έκπτωση.
κερδισες???
-
Όταν κάτι κάνει 20800 και συ το παίρνεις 20100 και μάλιστα 1 αμάξι πρώτο σε πωλήσεις που έχει 1 εβδομάδα που άρχισε να παραδίδεται, κέρδος το λες.
-
-
To Leon έχει μόνο κινητήρα και επιδόσεις .
-
Το Astra είναι σαφές πιο όμορφο , έξω και έσω ( ειδικά στο εσωτερικό η σύγκριση είναι άδικη ).
-
Δεν θα αλλάξει σε 1 χρόνο .
-
Έχει καλύτερη Εγγύηση .
-
Ασφαλέστερο στα τεστ.
-
Περισσότερα καλούδια.
-
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
-
To Leon έχει μόνο κινητήρα και επιδόσεις .
-
Το Astra είναι σαφές πιο όμορφο , έξω και έσω ( ειδικά στο εσωτερικό η σύγκριση είναι άδικη ).
-
Δεν θα αλλάξει σε 1 χρόνο .
-
Έχει καλύτερη Εγγύηση .
-
Ασφαλέστερο στα τεστ.
-
Περισσότερα καλούδια.
- Η ομορφιά είναι υποκειμενική.
- Άρα θα έχει παιδικές ασθένειες που το Leon έχει εξαλείψει.
- Συμφωνώ.
- Τα crash tests δεν αντιπροσωπεύουν απόλυτα την πραγματικότητα.
- Αυτοκίνητο ψάχνει, όχι πακέτο διακοπών με μασάζ και σαουνα.
-
-
Και μια ερώτηση για την εγγύηση για όποιον ξέρει- κάπου διάβασα ότι η Opel δινει 2+4 χρόνια. Δηλαδή 2 πλήρη και 4 για κάποια μόνο μέρη όπως κινητήρα(;) ισχύει; Ή είναι 6 πλήρης;
Opel Astra 2010 vs Seat Leon II f/l