-
καλησπερα συνφορουμιτες,ειμαι σε μεγαλο διλημμα μεταξυ των δυο συνοπτικα η εικονα που εχω ειναι καπως ετσι.
tiguan=υπερτερει σε εμφανιση και πολυτελεια,κινητηρας 1.4 150αλ. ικανοποιητικος,χωροι αρκετα καλοι για 3-4μελη οικογενεια(π.μπαγκαζ 505λ.)βασικο μειονεκτημα η τιμη του που με το φορο πολυτελειας και καποια αξεσουαρ φτανει και ξεπερναει τις 35.000
scout=υπερτερει σε κινητηρα-1,8 160αλ.(που γινονται ευκολα 250),χωρους (π.μπαγκαζ 580λ.)και με τα αξεσουαρ του φτανει τις 30.000.υστερει ομως αισθητικα λογω της s.vagon εμφανισης χωρις ομως να ειναι ασχημο,ενω τα υλικα του ειναι πιο λιτα.τελος προβληματιζομαι στο καταποσο η θυγατρικη skoda ειναι εφαμιλλη σε ποιοτητα κι αξιοπιστιαμε τη μαμα v.w. -
καλησπερα συνφορουμιτες,ειμαι σε μεγαλο διλημμα μεταξυ των δυο συνοπτικα η εικονα που εχω ειναι καπως ετσι.
tiguan=υπερτερει σε εμφανιση και πολυτελεια,κινητηρας 1.4 150αλ. ικανοποιητικος,χωροι αρκετα καλοι για 3-4μελη οικογενεια(π.μπαγκαζ 505λ.)βασικο μειονεκτημα η τιμη του που με το φορο πολυτελειας και καποια αξεσουαρ φτανει και ξεπερναει τις 35.000
scout=υπερτερει σε κινητηρα-1,8 160αλ.(που γινονται ευκολα 250),χωρους (π.μπαγκαζ 580λ.)και με τα αξεσουαρ του φτανει τις 30.000.υστερει ομως αισθητικα λογω της s.vagon εμφανισης χωρις ομως να ειναι ασχημο,ενω τα υλικα του ειναι πιο λιτα.τελος προβληματιζομαι στο καταποσο η θυγατρικη skoda ειναι εφαμιλλη σε ποιοτητα κι αξιοπιστιαμε τη μαμα v.w. -
εννοειται scout
-
scout
-
scout
-
scout.Το vw δεν σε συμφερει απο οικονομικης αποψεως οπως τα λες.Τα skoda καμια φορα βγαινουν καλυτερα απο τα vw.Αντε καλοριζικο....
-
Scout
Όσον για την αξιοπιστία δε ξέρω για σας αλλά εγώ προτιμώ τη skoda
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
ScoutΌσον για την αξιοπιστία δε ξέρω για σας αλλά εγώ προτιμώ τη skoda
γιατί την προτιμάς ;
ρε παιδιά πως τα λέτε έτσι...με το συμπάθειο. Ολα τα αμάξια του VAG φοράνε ίδια ανταλλακτικά και μέρη.
το αν χαλάνε κάποια ή όχι είναι καθαρά θέμα τύχης.
-
φιλε elteo αφου κατεχεις το αντικειμενο ποιο θα διαλεγες;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ρε παιδιά πως τα λέτε έτσι...με το συμπάθειο. Ολα τα αμάξια του VAG φοράνε ίδια ανταλλακτικά και μέρη.
Tα ανταλλακτικα και τα εξαρτηματα ειναι ιδια,ο ποιοτικος ελεγχος ειναι ιδιος ομως ?
Ψηφιζω Scout. Το θεωρω σχεδον ευκαιρια για αυτα που προσφερει...
Ασε που παιρνεις τον εξαιρετικο 1.8TSI ,που ουτε λαδι δεν καιει και αποφευγεις την πολυπλοκοτητα του 1.4 TSI -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Tα ανταλλακτικα και τα εξαρτηματα ειναι ιδια,ο ποιοτικος ελεγχος ειναι ιδιος ομως ?
Ψηφιζω Scout. Το θεωρω σχεδον ευκαιρια για αυτα που προσφερει...
Ολα σχετικά είναι. Αλλά είναι δυνατόν η Skoda να έχει καλύτερο ποιοτικό έλεγχο από την Audi ?
στο θέμα μας ψηφίζω Scout κι εγώ.
-
Αν σκεφτω τα θεματακια που ειχαν τα Q5 και τα Α4/Α5, ολα ειναι πιθανα...
-
μακραν καλυτερη επιλογη το scout και απο εμφανιση πιο ομορφο για μενα απο το 5 σενταν
-
Scout γιατι
- μεγαλος χωρος αποσκευων
- κανονικη ρεζερβα που σημαινει οτι σε μια εκδρομη την βαζεις και συνεχιζεις και δεν
καταστρεφεις την διαθεση σου και την εκδρομη ψαχνοντας αγωνιωδως για βουλκανιζατερ στην ακρη του
πουθενα - Φθηνοτερα σερβις (τσεκαρε το και θα δεις...)
- 1800 κυβικα αντι των 1400 του τiguan...στις μεγαλες καλοκαιρινες θερμοκρασιες που το τουρμπο εχει
ψιλοθεματακια τα πραγματικα κυβικα παιζουν ρολο ειδικα αν εισαι φορτωμενος - 1.8Τsi απλο τουρμπο αντι του 1.4 Tsi με την πιο πολυπλοκη υλοποιηση τουρμπο που μακροπροθεσμα δεν
ξερεις τι γινεται
Αν δεν σε χαλαει η εμφανιση (υποκειμενικο) ειναι μονοδρομος η επιλογη
-
Για το θέμα αξιοπιστία θα πω μόνο: Έλεος πια με τις εικασίες ότι μπορεί να διαφέρουν σε αξιοπιστία.
Όχι μόνο η τεχνολογία και οι προδιαγραφές είναι κοινές σε VW-AUDI-SEAT-Skoda,
αλλά όπως είπε και ο elteo μέχρι και τα εξαρτήματα είναι τα ίδια που τα μοιράζονται από κονού όλα τα vag,
συγκεκριμένοι προμηθευτές τα φτιάχνουν, τα μοιράζονται όλα τα εργοστάσια από όλα τα brands.
http://www.vwgroupsupply.com/b2b/vwb2b_ ... ic/en.html
Τις επαφές με τους προμηθευτές τους κάνει όχι κάθε μάρκα χωριστά αλλά ως γκρουπ!
Εντάξει κάποια στιγμή είχε διαδοθεί μια παρανόηση ότι δήθεν υπάρχει διαφορά που φυσικά δεν είχε καμία βάση πουθενά, αλλά από ένα σημείο και μετά το πράγμα καταντά να υποτιμά τη νοημοσύνη...Μέχρι και στα ίδια εργοστάσια φτιάχνονται, είναι δυνατόν να πιστεύουμε τα παραμύθια για δήθεν διαφορετικό ποιοτικό έλεγχο;;;;
http://www.volkswagenag.com/vwag/vwcorp ... lants.html -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Scout
γιατί την προτιμάς ;
Πολύ πιθανό να είναι θέμα τύχης αλλά στο κοντινό μου περιβάλλον έχω δει περισσότερα προβλήματα σε VW. Για την ακρίβεια πρόβλημα σε Skoda γνωστοί μου δεν είχαν ποτέ ή τουλάχιστον δεν το έμαθα εγώ
Ίσως η τεχνολογία με τα όποια παιδικά προβλήματά της να μπαίνει πρώτα σε VW και λίγο αργότερα σε Skoda. Δε ξέρω.
Εντελώς ίδια είναι όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου;
-
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Για το θέμα αξιοπιστία θα πω μόνο: Έλεος πια με τις εικασίες ότι μπορεί να διαφέρουν σε αξιοπιστία.
Όχι μόνο η τεχνολογία και οι προδιαγραφές είναι κοινές σε VW-AUDI-SEAT-Skoda,
αλλά όπως είπε και ο elteo μέχρι και τα εξαρτήματα είναι τα ίδια που τα μοιράζονται από κονού όλα τα vag,
συγκεκριμένοι προμηθευτές τα φτιάχνουν, τα μοιράζονται όλα τα εργοστάσια από όλα τα brands.
http://www.vwgroupsupply.com/b2b/vwb2b_ ... ic/en.html
Τις επαφές με τους προμηθευτές τους κάνει όχι κάθε μάρκα χωριστά αλλά ως γκρουπ!
Εντάξει κάποια στιγμή είχε διαδοθεί μια παρανόηση ότι δήθεν υπάρχει διαφορά που φυσικά δεν είχε καμία βάση πουθενά, αλλά από ένα σημείο και μετά το πράγμα καταντά να υποτιμά τη νοημοσύνη...Μέχρι και στα ίδια εργοστάσια φτιάχνονται, είναι δυνατόν να πιστεύουμε τα παραμύθια για δήθεν διαφορετικό ποιοτικό έλεγχο;;;;
http://www.volkswagenag.com/vwag/vwcorp ... lants.htmlprovocatora απο οσα γνωριζω συμφωνω μαζι σου.εσυ παντως ποιο θα διαλεγες;(χωρις προβοκατσια )
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Scout
γιατί την προτιμάς ;
Πολύ πιθανό να είναι θέμα τύχης αλλά στο κοντινό μου περιβάλλον έχω δει περισσότερα προβλήματα σε VW. Για την ακρίβεια πρόβλημα σε Skoda γνωστοί μου δεν είχαν ποτέ ή τουλάχιστον δεν το έμαθα εγώ
Ίσως η τεχνολογία με τα όποια παιδικά προβλήματά της να μπαίνει πρώτα σε VW και λίγο αργότερα σε Skoda. Δε ξέρω.
Εντελώς ίδια είναι όλα τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου;
σε καινούριο f/l Octavia 1.4 tsi φίλου κατέβασαν κιβώτιο γιατί είχε πρόβλημα.
δεν σημαίνει τίποτα βεβαίως.
αλλά παραδείγματα υπάρχουν.
-
Ο χρήστης KOSTHEO έγραψε:
provocatora απο οσα γνωριζω συμφωνω μαζι σου.εσυ παντως ποιο θα διαλεγες;(χωρις προβοκατσια )Νομίζω μόνος σου έθεσες το δίλημμα στα σωστά πλάισια και αποφασίζεις με τις δικές σου ανάγκες:
Άλλη κατηγορία το ένα, άλλη το άλλο.
Το ένα πιο ψηλό και έχεις την αίσθηση του τζιποειδούς 'αφ' υψηλού' ,
το άλλο πιο χαμηλό και κρατάς την αίσθηση του κανονικού αυτοκινήτου.
Επί της ουσίας κανένα από τα δύο δεν είναι καθαρόαιμο 4κίνητο,
όμως το Tiguan έχει μεγαλύτερα περιθώρια συγκριτικά με το scout.
Το ένα 1.400 κυβικά, το άλλο 1.800,
με ό,τι διαφορές συνεπάγεται σε αίσθηση και κόστος συντήρησης-χρήσης.
Χώροι-ποιότητα-εμφάνιση-τιμή είναι δικό σου θέμα τί επιλέγεις εσύ στο τέλος.
TIGUAN 1.4TSI η OCTAVIA 5 SCOUT 4X4 1.8TSI