-
No offence, εννοείται.
Ναι παιδιά, άλλαξα λάδια πάνω στο χρόνο και 7000 χλμ. περίπου (τώρα το αυτοκίνητο είναι 1,5 χρόνων περίπου με 9.800 χλμ, Octavia5, 1.4 122 άλογα ambiente).
Στην αντιπροσωπία, με κόστος 90 ευρώ, αν θυμάμαι καλά, αν και πάλι δε θυμάμαι αν αλλάχτηκε και φίλτρο λαδιού. Έκαναν και κάποιον οπτικό κυρίως έλεγχο.
Παραπονέθηκα ότι το ραδιόφωνο δεν μπορεί να πιάσει κάποιους ραδ. σταθμούς που πιάνω με το άλλο αυτοκίνητο με ταπεινό και αρχαίο ραδιοκασσετόφωνο, και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη 'φουρνιά' έχει όντως πρόβλημα, αν θυμάμαι ότι δεν έχει ισχυρό ενισχυτή το ραδιόφωνο ή κάτι τέτοιο. Μου πρότειναν ένα κατάστημα που μπορεί να βάλει ενισχυτή, αλλά δεν πήγα, μου φάνηκε λίγο περίεργο το όλο σκηνικό. Πάντως πράγματι το ραδιόφωνο δεν μπορεί να πιάσει καλά σήμα.
Jacob
-
Επειδή μερικά πράγματα είναι μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπουμε ... εδώ και καιρό στο radiocd του Qashqai ζούσα μια τραγωδία! Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ζήτημα να έπιανα 5,6 σταθμούς ... και φυσικά κατέληγα σε cd! Προχτές διαπίστωσα ότι ένα κουμπάκι ('ΤΑ' και κατι ακόμα γραφει) που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το RDS ηταν ο διάολος που μου είχε σπασει τα νευρα. Μόλις το απενεργοποιηση έπιασα επιτέλους και το ραδιο ... Κωλοπετινίτσας!!!
Δες μήπως υπάρχει κανένα τέτοιο κουμπί ... που ούτε οι αντιπροσωπίες δεν το γνωρίζουν και το θεωρούν φυσιολογικό!!! -
[
Το κουμπί TA υπάρχει σε πάμπολλα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου και σημαίνει 'Traffic Announcement'.
ΔΕΝ επηρεάζει τη λήψη ή το σήμα, ούτε ενεργοποιεί-απενεργοποιεί το RDS.
Αυτό που κάνει είναι απλά να ενεργοποιεί τη λειτουργία του RDS που γυρίζει αυτόματα το ραδιόφωνο στο σταθμό που εκπέμπει ζωντανά πληροφορίες για την κίνηση των οχημάτων (εφ' όσον o σταθμός εκπέμπει αντίστοιχο σήμα TA μέσω του RDS).
Τέλος ]Και εφ' όσον γνωρίζω δεν υπάρχουν ηχοσυστήματα που να διαθέτουν κουμπί που ενεργοποιεί τον υποβιβασμό της λήψης του σήματος,
απλά γιατί δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
Δεν αρμενίζουμε στραβά, ο γιαλός είναι στραβός. -
Δεν υπαρχει η επιλογη Local κλπ;Αυτη δεν παιζει ρολο στην ευαισθησία ληψης;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν υπαρχει η επιλογη Local κλπ;Αυτη δεν παιζει ρολο στην ευαισθησία ληψης;Η λειτουργία αυτή κάνει τον δέκτη του ραδιοφώνου να συντονίζει μόνο στους σταθμούς με το ισχυρότερο σήμα από όσους λαμβάνει, τους τοπικούς συνήθως.
Δεν αυξομειώνει κάτι στην ευαισθησία της λήψης.Παρέλαβε ο αδερφός μου εταιρικό το 5άρι 1.2TSI DSG το οποίο και είχα την τύχη να οδηγήσω για λίγο και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.
- 4 άτομα με ένα νεογέννητο και είμασταν όλοι άνετα και στο πορτ μπαγκάζ χώρεσαν το καρότσι του μωρού και κάνα δυό μπαγκάζια.
Είχε καμμιά 300αριά χιλιόμετρα στο κοντέρ οπότε δεν πήγαμε πάνω από τα 100 και το είχα εντελώς αυτόματο, παρόλα αυτά έφευγε πολύ καλά, κατέβαζε 1-2 ταχύτητες χωρίς πρόβλημα και γενικά δεν αγκομαχούσε καθόλου.
Είχα ενδοιασμούς για τον 1200άρη αλλά δεν του φαινόταν καθόλου.
Πολύ καλές εντυπώσεις.
- 4 άτομα με ένα νεογέννητο και είμασταν όλοι άνετα και στο πορτ μπαγκάζ χώρεσαν το καρότσι του μωρού και κάνα δυό μπαγκάζια.
-
Εκείνο που μάλλον θέλει διευκρίνηση είναι το 'δεν μπορεί να πιάσει καλό σήμα' σημαίνει ... πιάνει αλλά με παρασιτα ή δεν πιανει τους σταθμούς?
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Παραπονέθηκα ότι το ραδιόφωνο δεν μπορεί να πιάσει κάποιους ραδ. σταθμούς που πιάνω με το άλλο αυτοκίνητο με ταπεινό και αρχαίο ραδιοκασσετόφωνο, και μου είπαν ότι η συγκεκριμένη 'φουρνιά' έχει όντως πρόβλημα, αν θυμάμαι ότι δεν έχει ισχυρό ενισχυτή το ραδιόφωνο ή κάτι τέτοιο. Μου πρότειναν ένα κατάστημα που μπορεί να βάλει ενισχυτή, αλλά δεν πήγα, μου φάνηκε λίγο περίεργο το όλο σκηνικό. Πάντως πράγματι το ραδιόφωνο δεν μπορεί να πιάσει καλά σήμα.Γνώστης δεν είμαι αλλά κακή λήψη θα μπορούσε να οφείλεται ακόμα και σε κοντή ή πολύ χαμηλωμένη κεραία κλπ!
-
στο δικο μου παντως διαπιστωσα τα εξης..
μεσα στην Αθηνα, ειτε κεραια τοποθετημενη ειτε χωρις επιανε ολα αψογα...
ακομα και μεσα στα τουνελ της Κακιας Σκαλας
Επαρχια σε πολλα σημεια χωρις κεραια δεν επιανε καθαρα, με κεραια καλυτερα, καμπανα σε αλλες περιπτωσεις του στυλ να πιανω Ιταλια απο Ηγουμενιτσα. Βεβαια ειναι και η φυση των FM, που αναμεσα σε χαραδρες και βουνα δεν πιανει καλα, αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη με τον πομπο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν υπαρχει η επιλογη Local κλπ;Αυτη δεν παιζει ρολο στην ευαισθησία ληψης;
Η λειτουργία αυτή κάνει τον δέκτη του ραδιοφώνου να συντονίζει μόνο στους σταθμούς με το ισχυρότερο σήμα από όσους λαμβάνει, τους τοπικούς συνήθως.
Δεν αυξομειώνει κάτι στην ευαισθησία της λήψης.Παρέλαβε ο αδερφός μου εταιρικό το 5άρι 1.2TSI DSG το οποίο και είχα την τύχη να οδηγήσω για λίγο και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.
Είχε καμμιά 300αριά χιλιόμετρα στο κοντέρ οπότε δεν πήγαμε πάνω από τα 100 και το είχα εντελώς αυτόματο, παρόλα αυτά έφευγε πολύ καλά, κατέβαζε 1-2 ταχύτητες χωρίς πρόβλημα και γενικά δεν αγκομαχούσε καθόλου.
Είχα ενδοιασμούς για τον 1200άρη αλλά δεν του φαινόταν καθόλου.
Πολύ καλές εντυπώσεις.
οταν μπορεις πες περισσοτερα για το μοτερ του και αν 'ταιριαζει' στο αμαξι.
-
Το έχω πεί άπειρες φορές. Πείτε ότι θέλετε για οποιοδήποτε αμάξι ότι σέρνεται, ότι δεν τραβάει ότι,... ότι...
Το 1.2 TSI είναι πολύ ικανό και κινεί το αμάξι κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπέστατα. Όποιος λέει ότι σέρνεται μάλλον έχει στο μυαλό του αμάξια τύπου Φερράρι. Είναι άνετο, ποιοτικό, με απίστευτους χώρους, έχει και πολύ καλά κρατήματα. -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
στο δικο μου παντως διαπιστωσα τα εξης..μεσα στην Αθηνα, ειτε κεραια τοποθετημενη ειτε χωρις επιανε ολα αψογα...
ακομα και μεσα στα τουνελ της Κακιας Σκαλας
Επαρχια σε πολλα σημεια χωρις κεραια δεν επιανε καθαρα, με κεραια καλυτερα, καμπανα σε αλλες περιπτωσεις του στυλ να πιανω Ιταλια απο Ηγουμενιτσα. Βεβαια ειναι και η φυση των FM, που αναμεσα σε χαραδρες και βουνα δεν πιανει καλα, αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη με τον πομπο...
Οντως, τι κουφο ειναι αυτο να πιανει Ιταλια απο Ηγουμενιτσα..? Τοσο κοντα ειναι..?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Το έχω πεί άπειρες φορές. Πείτε ότι θέλετε για οποιοδήποτε αμάξι ότι σέρνεται, ότι δεν τραβάει ότι,... ότι...
Το 1.2 TSI είναι πολύ ικανό και κινεί το αμάξι κάτι παραπάνω απο αξιοπρεπέστατα. Όποιος λέει ότι σέρνεται μάλλον έχει στο μυαλό του αμάξια τύπου Φερράρι. Είναι άνετο, ποιοτικό, με απίστευτους χώρους, έχει και πολύ καλά κρατήματα.Το 1,4 είναι όμως ακόμα καλύτερο.
Στο Yeti ο 1,2 εμένα μου φάνηκε κάπως ... λίγος πάντως. Ίσως το βάρος, ίσως η αεροδυναμική και ο όγκος του, ίσως οι 18άρες ... ερπύστριες, ίσως ο ενεργοποιημένος κλιματισμός ...Επαρχια σε πολλα σημεια χωρις κεραια δεν επιανε καθαρα, με κεραια καλυτερα, καμπανα σε αλλες περιπτωσεις του στυλ να πιανω Ιταλια απο Ηγουμενιτσα. Βεβαια ειναι και η φυση των FM, που αναμεσα σε χαραδρες και βουνα δεν πιανει καλα, αν δεν υπαρχει οπτικη επαφη με τον πομπο...
Οντως, τι κουφο ειναι αυτο να πιανει Ιταλια απο Ηγουμενιτσα..? Τοσο κοντα ειναι..?
Δεν ξέρω τώρα αλλά πριν χρόνια θυμάμαι αλβανικό ιταλόφωνο σταθμό να πιάνω στον παλιό δρόμο από Γιάννενα για Ηγουμενίτσα!
-
εχω οδηγησει yeti 1.2 και μου φανηκε ψυχωμενο το μοτερ, αλλα το βαρος εκανε αισθητη την παρουσια του και μετριαζε καπως την αισθηση (ισως οχι τοσο το αποτελεσμα). απλα επρεπε να στροφαρει λιγο παραπανω απο το 'προβλεπομενο'!
στο octavia θα εχει σιγουρα ευκολοτερο εργο και προφανως θα του χαριζει πιο καλες κεκτημενες. σιγουρα θα ειναι ακομα καλυτερα με το 1.4, ακομα πιο πολυ με τον 1.8 εχοντας και αποψη σ' αυτο το μοτερ και δεν συζητω καν για το διλιτρο.
απλα αναζητω την καλυτερη ισορροπια σε σχεση ΠΑΝΤΑ με την τιμη και τα παγια εξοδα, βενζινες κλπ. -
Μην τρελαινόμαστε κι όλας. Οκ το 1,4 είναι καλύτερο. Και το 1,8 είναι καλύτερο απο το 1,4, το 2,0 είναι καλύτερο απο το 1,8 και η Μ3 είναι καλύτερη απο το 2,0 και πάει λέγοντας.
Το ζητούμενο είναι εαν στο συγκεκριμένο αμάξωμα ο 1,2 είναι επαρκής και η απάντηση με κλειστά μάτια είναι ΝΑΙ!!!! -
Αρκετό είναι το 1.2 γιατί το Octavia δεν ζυγίζει όσο μια Bentley.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Αρκετό είναι το 1.2 γιατί το Octavia δεν ζυγίζει όσο μια Bentley.Ακριβώς αυτό που λες!
'Αρκετό'... αλλά όχι το απόλυτα ιδανικό. Η διαφορά 1,2 με το δικό σου είναι πολύ μεγαλύτερη από το δικό σου με το 1,8. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ακριβώς αυτό που λες!
'Αρκετό'... αλλά όχι το απόλυτα ιδανικό. Η διαφορά 1,2 με το δικό σου είναι πολύ μεγαλύτερη από το δικό σου με το 1,8.Έχω την εντύπωση ότι το αντίστροφο ισχύει Κώστα...
-
εχω το 1.6 fsi sw................. δεν μπορω να το φανταστω με 1.2 μοτερ
-
Ο χρήστης orpheus έγραψε:
εχω το 1.6 fsi sw................. δεν μπορω να το φανταστω με 1.2 μοτερΊσως γιατί το δικό σου δεν είναι TSI
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ακριβώς αυτό που λες!
'Αρκετό'... αλλά όχι το απόλυτα ιδανικό. Η διαφορά 1,2 με το δικό σου είναι πολύ μεγαλύτερη από το δικό σου με το 1,8.Έχω την εντύπωση ότι το αντίστροφο ισχύει Κώστα...
Ο 1,4 στην Octavia μου φάνηκε παραπάνω από καλός. Το ίδιο και στο Eos και με εμφανέστατη διαφορά σε σύγκριση με το Yeti 1,2.
-
Ο 1.8 όμως είναι πολύ ισχυρότερος. Δίνει στο Leon φτερά...
Octavia 5