-
Καλησπέρα σε όλους. Αυτή είναι και η πρώτη μου δημοσίευση στο forum, το οποίο παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και με έχει βοηθήσει στην επιλογή του νέου μου αυτοκινήτου. Έχω κλείσει ήδη το νέο Skoda Octavia 5 1.4 TSI Elegance με ανταλλαγή το δικό μου (Peugeot 206 cc), το περιμένω τέλος του μήνα και ανυπομονώ. Πώς προέκυψε οικογενειακό από σχεδόν δίπορτο cabrio; Μα φυσικά οικογένεια, περιμένω τον γιο μου τον άλλον μήνα... Ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για την επιλογή μου και να ρωτήσω το εξής: το αυτοκίνητο που παίρνω δεν έχει esp, είναι τόσο τραγικό αυτό;
-
Καλησπέρα σε όλους. Αυτή είναι και η πρώτη μου δημοσίευση στο forum, το οποίο παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό και με έχει βοηθήσει στην επιλογή του νέου μου αυτοκινήτου. Έχω κλείσει ήδη το νέο Skoda Octavia 5 1.4 TSI Elegance με ανταλλαγή το δικό μου (Peugeot 206 cc), το περιμένω τέλος του μήνα και ανυπομονώ. Πώς προέκυψε οικογενειακό από σχεδόν δίπορτο cabrio; Μα φυσικά οικογένεια, περιμένω τον γιο μου τον άλλον μήνα... Ήθελα να μου πείτε δυο λόγια για την επιλογή μου και να ρωτήσω το εξής: το αυτοκίνητο που παίρνω δεν έχει esp, είναι τόσο τραγικό αυτό;
-
-
Τραγικό δεν είναι , απλά στη 'δύσκολη' στιγμή θα είχες ένα χέρι βοηθείας.Βέβαια τώρα με τον ερχομό του υιού φαντάζομαι θα είσαι λίγο πιο συγκρατημένος οδηγικά (με το καλό να σου έρθει κιόλας -ο γιος-).
-
Έκανες πολύ καλή αγορά, με το καλό να έρθει.
Έχοντας το ίδιο πάτωμα και σχεδόν ίδιο μοτέρ και αναρτήσεις μπορώ με ασφάλεια να σου πω ότι δεν θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο δρόμο με την έλλειψη ESP. Το αυτοκίνητο έχει εξαιρετική συμπεριφορά, πολύ μεγάλα όρια πρόσφυσης, και όταν αρχίσει αυτή να χάνεται γίνεται πολύ προοδευτικά και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το επαναφέρεις.
Τώρα σε ακραία περίπτωση με λάδια στο οδόστρωμα όπου η πρόσφυση μηδενίζεται και ο οδηγός δεν μπορεί να κάνει και πολλά, το ESP θα σε μαζέψει ενώ εσύ πιθανότατα δεν θα τα καταφέρεις. Η πιθανότητα είναι μικρή (αλλά υπαρκτή).
Για το συγκεκριμένο αμάξι και την πρόσφυσή του, δεν θεωρώ το ESP σε καμία περίπτωση απαραίτητο.
Πάντως αυτό που λέω πάντα, καλό είναι να υπάρχει. -
Και μεις το πηραμε τον Γεναρη!!!
Το αυτοκινητο ειναι φοβερο. Ειδικα η Elegance εχει πολλα φρου φρου (καθρεφτες που κλεινουν με το πατημα του κλειδιου, διζων. κλιματισμος, αεραγωγοι πισω) ο κινητηρας ειναι φοβερος (οταν το πρωτοοδηγησα δεν ηξερα τι ταχυτητα ειχα βαλει καθοτι τις τραβαγε ολες) εχω δει καταναλωση 6,9 (βεβαια πηγαινα με 80 και 5η) αλλα το τιμονι του δεν θα το ελεγα και τοσο πληροφοριακο. Δεν πειραζει ομως!!! Καλοταξιδο στον Sot78!!!!
-
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις ευχές σας. Από την αντιπροσωπεία μου κάνανε διάφορα δώρα (dvd στο προσκέφαλο για να βλέπει ο μικρός ταινίες στα ταξίδια του, φώτα ξένον, αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμό) αλλά προβληματίζομαι με τα ξένον. Μήπως τυφλώνουν τους απέναντι και να μην τα βάλω; Αν, για παράδειγμα, τους έλεγα να μου βάλουν τη μικρή αεροτομή πίσω θα ήταν καλύτερα; Όταν πήγα να το κλέισω ήμουν ανάμεσα στο 1.4 και στο νέο 1.2, αλλά ως κλασικός Έλληνας φοβήθηκα τα «λίγα» κυβικά. Η διαφορά τους ήταν 1.300 ευρώ στην έκδοση Eleganse, όχι απαγορευτική για το 1.4.
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις ευχές σας. Από την αντιπροσωπεία μου κάνανε διάφορα δώρα (dvd στο προσκέφαλο για να βλέπει ο μικρός ταινίες στα ταξίδια του, φώτα ξένον, αισθητήρες παρκαρίσματος, συναγερμό) αλλά προβληματίζομαι με τα ξένον. Μήπως τυφλώνουν τους απέναντι και να μην τα βάλω; Αν, για παράδειγμα, τους έλεγα να μου βάλουν τη μικρή αεροτομή πίσω θα ήταν καλύτερα; Όταν πήγα να το κλέισω ήμουν ανάμεσα στο 1.4 και στο νέο 1.2, αλλά ως κλασικός Έλληνας φοβήθηκα τα «λίγα» κυβικά. Η διαφορά τους ήταν 1.300 ευρώ στην έκδοση Eleganse, όχι απαγορευτική για το 1.4.Τα Xenon να τα κρατήσεις χωρίς κανένα ενδοιασμό. Ως εργοστασιακά δεν θα αντιμετωπίσεις προβλήματα.
Η αεροτομή εκτός της εμφάνισης δεν θα σου προσθέσει κάτι. -
Δεν νομίζω να του κάνανε δώρο του ανθρώπου τα εργοστασιακά ξένον. Δύσκολο, το κόστος τους είναι στο 800άρι σαν έξτρα.
Μάθε αν τα xenon είναι απ το εργοστάσιο ή θα τα τοποθετήσουν εδώ. Αν σου πουν ότι θα τα βάλουν εδώ, δυστυχώς θα σου τοποθετήσουν κινέζικη ψευτολάμπα στο απλό φανάρι αλογόνου που θα στραβώνει και δεν θα φωτίζει σωστά. Οπότε θα σου πρότεινα να ζητήσεις κάτι άλλο στη θέση τους.
Αν απ την άλλη είναι μαμά ξένον ( με πλυστικό σύστημα και όλα τα λοιπά που τα συνοδεύουν απ το εργοστάσιο), μπράβο στην αντιπροσωπεία -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν νομίζω να του κάνανε δώρο του ανθρώπου τα εργοστασιακά ξένον. Δύσκολο, το κόστος τους είναι στο 800άρι σαν έξτρα.
Μάθε αν τα xenon είναι απ το εργοστάσιο ή θα τα τοποθετήσουν εδώ. Αν σου πουν ότι θα τα βάλουν εδώ, δυστυχώς θα σου τοποθετήσουν κινέζικη ψευτολάμπα στο απλό φανάρι αλογόνου που θα στραβώνει και δεν θα φωτίζει σωστά. Οπότε θα σου πρότεινα να ζητήσεις κάτι άλλο στη θέση τους.
**Αν απ την άλλη είναι μαμά ξένον ( με πλυστικό σύστημα και όλα τα λοιπά που τα συνοδεύουν απ το εργοστάσιο), μπράβο στην αντιπροσωπεία**
Όντως αν είναι εργοστασιακά το δώρο είναι σημαντικό! -
Θα ρωτήσω και θα μάθω αν είναι τα εργοστασιακά, αν και μένα μου φαίνεται χλωμό να μου κάναν τέτοιο δώρο. Αν κάποιος έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το αυτοκίνητο ή αν το έχει οδηγήσει έστω σε test drive θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι. Δυστυχώς από αυτοκίνητα δεν γνωρίζω και πολλά, αλλά όσα έχω οδηγήσει που έχουν λίγο γκάζι γλυκάθηκα... Ελπίζω και το Octavia να είναι έτσι!
-
Δεν ξερω αν ειναι ειναι θεμα του αυτοκινητου ή αν ευθυνομαι εγω που ειμαι νεος οδηγος, αλλα το traction control ειναι λιγο ευαισθητο. Εχει φοβερα κρατηματα.Το κιβωτιο ειναι καπως σαφες (βεβαια εγω στν αρχη εκανα τη βλακεια να βαζω 3η αντι για 1η αλλα ηταν απο τις πρωτες φορες που οδηγουσα). Γενικα δεν θα αντιμετωπισεις καποιο θεμα
-
Τι σημαίνει το tracton control να είναι ευαίσθητο; Είναι δηλαδή καλό ή κακό αυτό; Σκέφτομαι ότι πριν από λίγα χρόνια οδηγούσαμε αυτοκίνητα (ο μέσος όρος δηλαδή) και όλα αυτά τα ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν. Είναι πια τόσο αναγκαία ή ψειρίζουμε τη μαϊμού; Για να πω και του στραβού το δίκιο θα ήθελα ένα αυτόματο κιβώτιο, το DSG, αλλά θα αργούσε τρεις μήνες οπότε κατέφυγα στο κλασικό κιβώτιο. Πάντως έχω τρελαθεί, το περιμένω πώς και πώς
-
Βασει προσωπικης αποψης, ενα traction control ειναι ευαισθητο οταν,πριν ακομα καταλαβω οτι σπινιαρει ο τροχος, επεμβαινει το συστημα (ειναι ενα κιτρινο λαμπακι στο κοντερ) Δεν ειναι κατ'αναγκη κακο αυτο, απλως εμενα μου φανηκε καπως...
-
Σχεδόν σε καμία αντιπροσωπεία τα δωράκια xenon δεν είναι τοποθετημένα από το εργοστάσιο.
Για αυτό κοντεύουμε να ξεστραβωθούμε στους δρόμους τη νύχτα. Ο καθένας βάζει ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ. -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Σχεδόν σε καμία αντιπροσωπεία τα δωράκια xenon δεν είναι τοποθετημένα από το εργοστάσιο.
Για αυτό κοντεύουμε να ξεστραβωθούμε στους δρόμους τη νύχτα. Ο καθένας βάζει ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.+1000 ... έχει παραγίνει το κακό .... ανάβουν και τα περβολάκια ... γιατί μέσα στην Αθήνα έχει πολύ Ομίχλη
Ποιος να τους σταματήσει ??? οι 'αγράμματοι' τροχαίοι ?
-
Λοιπόν. Αν κάνεις ταρζανιές σε γλυστερό δρόμο προκαλώντας την τύχη σου, χωρίς ESP η σβούρα είναι σίγουρη. Η ανάρτηση του Οκτάβια (και όλων των συναφών) έχει 'ζωηρό' πίσω μέρος ενώ η σχέση μεταξόνιου-μετατρόχιου-κέντρου βάρους δεν είναι η καλύτερη. Βεβαίως το αμάξι είναι εξαιρετικό, αλλά σε πολύ γρήγορη οδήγηση θέλει χέρια και εγρήγορση.
Παρόλα αυτά εμένα προσωπικά δεν θα με απασχολούσε καθόλου. Η πλύση εγκεφάλου με το ESP είναι φοβερή σε μερικούς. Κατεβαίνω Υλίκη με ΠΕζώ 307 με 150+ περίπου. Ο συνοδηγός και ο επιβάτης φωνάζουν να κόψω γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ESP...ουδέν σχόλιο...
-
Ο χρήστης Sot78 έγραψε:
Θα ρωτήσω και θα μάθω αν είναι τα εργοστασιακά, αν και μένα μου φαίνεται χλωμό να μου κάναν τέτοιο δώρο. Αν κάποιος έχει μια εμπεριστατωμένη άποψη για το αυτοκίνητο ή αν το έχει οδηγήσει έστω σε test drive θα με ενδιέφερε να διαβάσω κάτι. Δυστυχώς από αυτοκίνητα δεν γνωρίζω και πολλά, αλλά όσα έχω οδηγήσει που έχουν λίγο γκάζι γλυκάθηκα... Ελπίζω και το Octavia να είναι έτσι!Έχει πολύ καλό γκάζι και οδική συμπεριφορά. Μέτρια φρένα σε αίσθηση (σε απόδοση και διάρκεια δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα) και το θεωρώ πολύ καλό οικογενειακό. Στο δρόμο το προτιμώ από το Golf (το 5, το 6 δεν το έχω οδηγήσει) και φυσικά από το Α3. Η έλλειψη του ESP μην σε προβληματίζει, στο Α3 το ESP πιο πολύ μ' ενοχλεί (και μ΄εμποδίζει) παρά με βοηθάει... Προσωπικά θα το έπαιρνα, αλλά τελικά αποφασίσαμε για πολυμορφικό, το οποίο έβγαινε και φθηνότερο... Το είχαμε σχεδόν κλείσει (σε SW με DSG), αλλά είπαμε... τελικά πολυμορφικό.
Τα ξένον χλωμό να είναι εργοστασιακά...
Πρόσεξε πολύ στην παράδοση. Δες το θέμα στην υπογραφή μου για τη Citroen (ο αντιπρόσωπος Citroen και Skoda είναι ο ίδιος στην Ελλάδα)!
-
Πιστεύω πολύ καλή επιλογή αλλά μπορεί το ESP να μην είναι πανακεια γιατι δεν ανατρέπει τους νόμους της φυσικής μπορεί πράγματι όμως σε μια δύσκολη στιγμή να σε σώσει και να βγάλει έυκολα τα χρήματα που κοστίζει αρκεί βέβαια να έχει κανείς λογική...Επίσης με χαλάει που είναι τετραστερο όταν τα yeti και roomster έχουν 5.
Βέβαια δεν οδηγούμε για να τρακάρουμε οπότε εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να δοκιμάσεις όυτε το ένα ούτε το άλλο.
Καλορίζικο, με πολλά ασφαλή χιλιομετρα να είσαι γερός να το χαίρεσαι... -
Εκει που εισαι ημουνα το καλοκαιρι..Σε αναμονη γιου κ αναζητηση αυτοκινητου,τελικα διαλεξα την οκταβια κ δεν το εχω μετανοιωσει..Το esp ακομα δε μου εχει χρειαστει.Το αμαξι εχει πολυ καλο κρατημα κ αρκετη δυναμη..Ειναι ανετο,ησυχο,θα χαρεις το τεραστιο πορτ μπαγκαζ,εχει πολυ καλη ποιοτητα κυλισης,θα ηθελα ομως να ειναι λιγο πιο σφιχτο κ ενα καλυτερο τιμονι.
Τα φρενα φαινονται μετρια,αλλα μονο σε αισθηση γιατι σε αποτελεσματικοτητα μια χαρα.Τριγμοι δεν ακουγονται ακομα απο το ταμπλο,ακουγονται ομως απο τις πορτες.Ισως να θελουν ρεγουλαρισμα,ισως να ειναι κατι αλλο,θα το ψαξω το Πασχα.Σε γενικες γραμμες,ειναι ενα πολυ καλο οικογενειακο αυτοκινητο,αυτο δηλωνει αλλωστε κ ετσι κρινεται.
Κατα την παραδοση,εκτος απο αυτα που εννοει ο markvag,προσεξε να εχει γινει σωστη αποκερωση παντου.Απο τον ουρανο μεχρι τους μαρσπιεδες.Εγω δεν προσεξα μ ετριβα μετα με πηλο..
Ζηλεψα λιγο με την οθονη στο προσκεφαλο...
Octavia 5