-
Πολύ ανούσια εμπάθεια για την Φερράρι βλέπω και τον Αλόνσο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
κατι που θα βολευε βεβαι τρελα τον χαμιλτον που ως γνωστο 'τρωει' τα λαστιχα του περισσοτερο
απαπαπα κατι βρωμικα μυαλα που κυκλοφορουν
Βέβαια τα βρώμικα μυαλά παρέλειψαν να μας πουν ότι εκτός από τα δύο υποχρεωτικά pit stops, ο Whitmarsh πρότεινε και το να γίνουν τα λάστιχα πιο 'ευθραυστα', να διαλύονται δηλ. πιο γρήγορα και να έχουν μεγαλύτερη διαφορα απόδοσης για να βοηθηθεί το θέαμα.
Είμαι σίγουρος ότι και αυτό με κάποιον τρόπο τον Hamilton ευνοεί.
Περιμένω να μου αναλύσετε και αυτή την υποχθονια σκέψη του Whitmarsh.ripper σταματα να βλεπεις παντου χιμαιρες και να αρπαζεσε απο καθε λεξη και προταση που γραφει ο καθενας νομιζοντας πως ολοι ειναι εναντιων της ομαδας σου.
Ενταξει δεν ειστε τοσο γρηγοροι οσο ελπιζατε η θα θελατε. Τι να κανουμε τωρα?
Υπομονη αλιως ξυδακι.
Πιστευω παντως οτι η μακλαρεν θα επανελθει μεχρι την βαρκελωνη. Ο λουης ειναι καλος πιλοτος (θα ελεγα ο δυτερος καλυτερος αυτη τη στιγμη στο grid)
και θα το παλεψει οσο μπορει. -
«Είμαστε μία από τις τρεις ομάδες που είπαν ότι θα πρέπει να έχουμε δύο υποχρεωτικά pit stop. Νομίζω ότι η πρόταση αυτή πρέπει να επανεξεταστεί. Επίσης, πρέπει να πιέσουμε την Bridgestone να φέρει πιο ‘αγωνιστικά’ ελαστικά. Χρειαζόμαστε ένα πολύ μαλακό ελαστικό που θα σε ‘τιμωρεί’ αν θέλεις να κάνεις 20 γύρους με αυτό. Στον αγώνα τα ελαστικά ήταν πολύ πιο κοντά από ότι περιμέναμε και αυτά καθόρισαν το θέαμα.
Δεν υπήρχε σοβαρή φθορά και ο λόγος που εμείς ξεκινήσαμε τα pit stop ήταν για να βρεθούμε μπροστά από τον Rosberg. Αλλιώς, θα μπορούσαμε να κάνουμε 25 γύρους ή και περισσότερους με τα πολύ μαλακά. Αν μπορείς να το κάνεις αυτό με τα πολύ μαλακά, τότε τα σκληρότερα θα μπορούν να κρατήσουν για όσο θέλεις. Προσωπικά πιστεύω ότι διαφορετικά ελαστικά θα βοηθούσαν το θέαμα. Επίσης, πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά τα δύο pit stop. Αν σήμερα είχαμε ένα Safety Car στον 5ο γύρο όλοι θα μπαίναμε στα pit, θα βάζαμε τα σκληρότερα ελαστικά και θα κάναμε τους υπόλοιπους γύρους χωρίς διακοπή. Αυτό θα ήταν επικίνδυνο για το θέαμα»
.... να μας πεί ακριβως πως βολεύει στον Λούης να μην το κουράζουμε ....
-
αυτα που εκανε η Φερραρι με τους κανονισμους παλια....;
αστειοτητες...
δεν ειμαστε χθεσινοι ....
τεσπα παμε στο επομενο.
καποιος χρωσταει στον φεττελ ομως κατι...
-
ladaman μην αρπάζεσαι δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιο, έχουμε μία πολύχρονη διαφωνία με τον Go_For_Pole.
Δεύτερον ούτε εγώ ούτε κανένας μίλησε για την McLaren και την απόδοση της.
Τρίτον για δώσε μου τη γνώμη σου υπάρχει μία ελαφρια (κανά δυο τόνους όχι παραπάνω) προκατάληψη εναντίον της McLaren και του Hamilton ειδικότερα, ναι ή ου;
Τέταρτον το σχόλιο σου για τις δηλώσεις του Whitmarsh (που δεν τις έκανε μόνο αυτός) ήταν άδικο ναι ή ου;
EDIT: St Devote εξήγησε μου και εσύ σε παρακαλώ πως ακριβώς τα ελαστικά που δεν είναι τόσο ανθεκτικά βολεύουν τον Λούης;
Τι τα κάνει επιτέλους τα ελαστικά αυτός ό Λούης; Τα τρώει, τα πίνει, τα κάνει παστίτσιο; -
Το να γίνουν τα ελαστικά πιο μαλακά καλύτερο είναι να το ξεχάσουμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς το πλήθος των pit-stop στη συγκεκριμένη πίστα ήταν ίσο με 1 καθώς:
α. Πολύ ζέστη για να ζητήσεις από τους οδηγούς να κινούνται για 15 γύρους στο όριο.
β. Πρώτος αγώνας της χρονιάς.
γ. Απαιτήσεις αξιοπιστίας κινητήρων.
δ. Ποσότητα καυσίμου.Αυτό που απαιτείται είναι να γυρίσουμε στους κανονισμούς του 2009 με υποχρεωτικό KERS για όλους και πραγματικά μονόπατους διαχύτες ώστε να μπορούν να κολλήσουν τα μονοθέσια το ένα πίσω από το άλλο. Επιπλέον απαιτείται ένα ελαστικό που να μην δουλεύει καλύτερα όσο στρώνεται η πίστα με ελαστικό ώστε η αγωνιστική γραμμή να μην είναι πάντα η μόνη επιλογή.
-
Ο χρήστης pik. έγραψε:
αυτα που εκανε η Φερραρι με τους κανονισμους παλια....;αστειοτητες...
δεν ειμαστε χθεσινοι ....
τεσπα παμε στο επομενο.
καποιος χρωσταει στον φεττελ ομως κατι...
Πράγματι η Ferrari ήταν η αιτία να αλλάξουν οι κανονισμοί το 2005... εναντίον της! Αυτά παθαίνει όποιος είναι τόσο ανώτερος από τους άλλους...
Δεν μπορώ να καταλάβω την αντιπάθεια σου Πικουλίνο μου...
-
Ελα ρε ripper, ο Λιους στο Bahrain εκανε νεο ρεκορ στα ελευθερα, τεσσερις γυρους πριν γινουν ρελι τα μαλακα. Προφανως για να μην ξαναγινει αυτο στον αγωνα εγιναν αλλαγες στο σετ απ που υποθετω δεν ειχαν πρωτη προτεραιοτητα την ταχυτητα. Αλλα ακομη και ετσι στο δευτερο stint που ολοι πηγαιναν λαου λαου ο Λιουις παραπονεθηκε για vibration μπροστα. Η ομαδα του ειπε οτι δεν ηταν μηχανικο προβλημα, ο πιο ευγενικος τροπος που θα μπορουσαν να θεσουν γιατι τους ακουγε και κοσμος.
-
Niko kai loipoi poy exete sthn mpoyka ton Hamilton.
Olo ayto einai mia mlkia poy egrapse ena dhmosiografos poy ws synh8ws pernei ta legomena, krataei mono tis protaseis poy gfoystarei kai aloiwnei to apotelesma.Epeidh eblepa apo polles meries ton agwna kai tis metadwseis, opws poly swsta egrapse kapoios ksenos
Lewis was talking to the guys on BBC's forum saying that he was pleased to be on the podium and then watched a playback of the start of the race. Jake Humphrey notice that Lewis actually came around Massa and from the camera on Lewis car showed that he was level with Massa when Massa 'used' all of the available road squeezing Lewis like any competitive driver would. Lewis was fine about it but when Jake pushed Lewis to answer if he would have done the same after Lewis had said he was OK with Massa's move, he said he probably wouldn't because of the risk of our tires touching?
Opoy to idio akoysa kai egw blepontas thn synenteyksh ka8ws kai oloi osoi blepane bbci kai meta to telos toy agwna kai den to ekleisan me to poy epese h karo shmaia.
Apo thn allh squeeze stoys agwnes symainei 'STRIMOXNW' kai oxi akoympaw h xtypaw.....
Ksekollate loipon orismenoi to myalo sas kai mhn xaftetai oti leei o ka8e dhmosiografos apla gia na pei kati.EDIT: Ekei poy leei same level den ennoei to pace alla oti htan dipla dipla sthn sygkekrimenh stigmh kai epitaxynane.
Kai offline = ektws agwnistikhs grammhs kai oxi ektos pistas.
-
O Lewis έχει αλλάξει δραματικά την προσέγγισή του από την προηγούμενη κιόλας χρονιά, όμως επειδή δεν ήταν στο προσκήνιο δεν ήταν εύκολο για το πολύ κοινό να το προσέξει. Ούτε στο setup, ούτε στην εξέλιξη ούτε στη φθορά ελαστικών έχει τα προβλήματα που είχε την πρώτη και τη δεύτερη σαιζόν. Φυσικά αυτά θέλουν από τον θεατή προσεκτική μελέτη κι όχι αποστήθιση άρθρων από διάφορα sites και περιοδικά.
-
Μαααααλιστα. Μετα απο προχωρημενη μελετη της μεταδοσης του αγωνα δηλαδη εσυ δεν ακουσες τον Λιουις να κλαιγεται για vibration; Ή μηπως δεν τον ακουσες στα ελευθερα;
-
Κατά τ'άλλα για τον αγώνα...
Πειστικότατη εμφάνιση Alonso και νίκη δικαιότατη πέραν κάθε αμφιβολίας. Δεν ξέρω αν ο Vettel θα ήταν σε θέση να κρατήσει, ακόμα και χωρίς το πρόβλημα, αλλά η ουσία για τον Alonso δεν ήταν τόσο η νίκη, όσο η επικράτηση έναντι του Massa σε race long μάχη. Αποφασιστικός στην εκκίνηση (όχι ταλιμπάν) και πολύ συνειδητοποιημένος μετά. Άλλη μια φορά δείχνει πως όταν μυρίζει ο αγώνας νίκη του δίνει και καταλαβαίνει.
Πολύ σημαντική επίδοση για Hamilton, που εμφανώς δεν έχει το όχημα να κυνηγήσει προς το παρόν στα ίσα τους δυο πρώτους.
Καλή και ουσιαστική αρχή για τον Schumacher, πίεσε με θάρρος για τη θέση στην εκκίνηση και στον αγώνα δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ανταποκρινόμενος θετικότατα και στην πίεσης, όποτε του ασκήθηκε. Με αυτό το ξεκίνημα, μόνο θετικές μπορούν να είναι οι σκέψεις για τη συνέχεια.
Γενικά εμένα μου άρεσε ο αγών και δεν τον βρήκα τόσο βαρετό. Ίσως το θέμα με τα καύσιμα θα έπρεπε να τεθεί πάλι υπό συζήτηση.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Μαααααλιστα. Μετα απο προχωρημενη μελετη της μεταδοσης του αγωνα δηλαδη εσυ δεν ακουσες τον Λιουις να κλαιγεται για vibration; Ή μηπως δεν τον ακουσες στα ελευθερα;Μετά από προχωρημένη μελέτη της μετάδοσης όλων των αγώνων, αυτά είναι παράπονα που ακούγονται απ'όλους τους οδηγούς κατά καιρούς. Δεν είπα ότι αλείφει τα λάστιχα με προδέρμ, αλλά ότι το πρόβλημα που είχε αρχικά δεν καταλογίζεται πλέον ως ειδικό πρόβλημα Λούη.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πράγματι η Ferrari ήταν η αιτία να αλλάξουν οι κανονισμοί το 2005... εναντίον της! Αυτά παθαίνει όποιος είναι τόσο ανώτερος από τους άλλους...
Δεν μπορώ να καταλάβω την αντιπάθεια σου Πικουλίνο μου...
γιατι εναντιον της...;
εκτος απο τον διαχυτη της ειπαν να βγαλει τιποτε αλλο...;
βασικα εγω θυμαμαι το σπορ να πηγαινε πολυ καλα αλλα επειδη γινοταν πολυ ηλεκτρονικο και εκει οπως και να το κανεις τοτε η Φερραρι υστερουσε το αλλαξαν...
ετσι περιορισαμε να βλεπουμε ενα αμαξι να μην μπορει να πλησιασει το αλλο για λογους αεροδυναμικης...ειναι κουταμαρα αυτο που παλια ηταν η καθημερινοτητα δηλαδη οι ιδεες και η πρωτοπορια σημερα να μην υπαρχει για να εχουμε τους γνωστους μια ζωη και να φευγουν οι κατασκευαστες που μπορει να περασουν καποια απο αυτα που θα εφαρμοζαν στην καθημερινοτητα...
δεν νομιζω οτι σε ενδιαφερουν τα 60msec της αλλαγης ταχυτητων στην 430 σου... γιατι στην δικη μου δεν με ενδιαφερει...
ειπαμε μυριστικαν ψωμι με τους τιφλοζι στα μετρα σας ολα απο το 2000 και μετα και ολα μελι.
αδικο εχω;
απλα παραδεξου επειδη η ΦΙΑΤ σκοτωσε ΟΜΑΔΑΡΕΣ σαν την Αλφα, και η Μερκ ηταν εξω το παιζετε μια ζωη πριμαντονες...οτι και καλα παραδοση παραδοση ιστορια.
ε οχι φιλε μου δεν ειναι ετσι...
πριν το 2000 δες ποιες ομαδες κατα τυχη νικουσαν...
σε ποσα χρονια ποσες νικες οι ασχετες Μακλαρεν Λοτους,williams ακομα και Αλφα στις αρχες...;
θυμασαι τι ειχε γινει με την ΤΟΥΟΤΑ και τον Μαρμορινι πριν μπει στο πρωταθλημα και τον V12...?
η εχεις παρει αλλο ενα κοκκινο αλμανακ με το τηλ του εστιατοριου il Cavallino...
η Φερραρι ΔΕΝ διεφερε οταν μπηκε στους αγωνες απο την σημερινη India...
τοτε η Αλφα ηταν αλλου σε αλλο πλανητη...
αλλα μετραμε οποτε θελουμε...
τα κλασσικα...δοξα και τιμη στον Ενζο εκει που ειναι και στο οραμα του και την ιδεα του αλλα πλεον η ομαδα που εφτιαξε ειναι αυτη που σιγα σιγα αποδομει τους αγωνες...και το χειροτερο ειναι οτι ο Μοντεζεμολο θελει να μας πεισει οτι κοπτεται για το σπορ... ενω βασικα να νικαει θελει και τελος...
οχι τιποτε αλλο αλλα σου ξαναλεω με τρελαινει η Φερραρι και τα αυτοκινητα της αλλα μετα το 2000 οι πρακτικες στο σπορ με εκαναν να αηδιασω.
Γι αυτο αν θες θα μπορουσα ,υποθετικα, να αγοραζα Φερραρι αλλα να μην την υποστηριζα στην Φ1.αρα δεν ειναι αντιπαθεια...
ειναι αηδια...
ολο υφακι υπεροψιας ᾽ἠ καλυτερη ομαδα᾽᾽ με οπαδιστικες ποδοσφαιρικες προεκτασεις...αυτη η ομαδα το 80 μεχρι το 2000 που ηταν;
ΥΓ.αυτο δεν σημαινει πως ειμαι με καποια ομαδα.
αν θες και η Μακλαρεν επαιξε το παιχνιδακι αυτο και το πληρωσε...
κριμα ομως για τις μεγαλες ομαδες...δεν μπορεις να συναγωνιστεις καποιον που θετει τους ορους. -
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Εχω ψιλοσταματησει να βλεπω φορμουλα 1 αλλα σημερα ειδα.Ολα τα λ7 να βλεπεις F1 στο RTL HDΔεν είναι αληθινό HD λέμε!
Αναφέρεσαι στο 'φέτος' ή στο 'πάντα'?
ή μήπως φέτος είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε 'παρτάλια' να μένουν 1-2 γύρους πίσω;
Η ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς είναι ότι τα 'παρτάλια' έκαναν από ελάχιστες έως μηδενικές δοκιμές (συγκριτικά με τις 'παλιές' ομάδες). Δώσε 3-4 αγώνες περιθώριο. Αλλά και πάλι λέω, δεν βλέπω διαφορά από μια τυπική χρονιά F1.+1. Απ'ότι φαίνεται κάποιοι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνάνε ότι λχ. μόλις πέρσι, το 'παρτάλι' που έτρωγε γύρους ήταν η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία..
Είναι απλά για γέλια. Όποιος έχει κάνει αυτές τις επιλογές ελαστικών είναι για γέλια. εδώ και χρόνια τα μαλακά με τα σκληρά είναι το ίδιο σχεδόν απλά τα μαλακά ζεσταίνονται πιο γρήγορα.
Έπρεπε τα μαλακά να είναι 1 δευτερολεπτο πιο γρήγορα στο γύρο και να κρατάνε 10 γύρους.Προσυπογράφω.
Πρέπει κατ'αρχάς να σταματήσει η υποχρεωτική χρήση και των 2 γομών, είναι βλακώδες μέτρο, ανούσιο, αναχρονιστικό και αντιαθλητικό. Επίσης πρέπει να έχουν οι ομάδες στη διάθεση τους διαδοχικές σκληρότητες ελαστικών, τα οποία πρέπει να δίνουν σαφείς διαφορές στο γυρολόγιο και την αντοχή τους.
Μακάρι να έχουν οι ομάδες και οι οδηγοί τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη δική τους στρατηγική, είτε είναι αυτό σκληρά και 0 pit stop, είτε μαλακά και 3 αλλαγές.Η προοπτική δηλαδή του να φτιάξουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κανονισμούς που να επιτρέπουν σε αυτοκίνητα να στρίβουν κολλημένα το ένα πίσω απ' τ' άλλο και ας μην γίνεται ΚΑΝΕΝΑ πιτ-στοπ δεν πάιζει;
Άλλαξε κανάλι και άρχισε να βλέπεις WTCC κλπ.
-
Γιατί το λες αυτό; Αντί να λέμε για 'υποχρεωτικά 2 γόμες', 'υποχρεωτικός 1,2,3 ανεφοδιασμοί', το να τους λέμε 'καν'τε ο,τι θέλετε κι ας μη σταματήσετε ποτέ' είναι πολύ πιο αυθεντικό! Το να υπάρχουν επίσης δυνατότητες για κοντινές μάχες ΜΕΣΑ στην πίστα δεν σημαίνει WTCC, κάλλιστα μπορεί να είναι στα πλαίσια της F1.
Συμφωνώ 100% με την κατάργηση των ανεφοδιασμών(και θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο αν δεν υπήρχε ο κανόνας των ελαστικών στις δοκιμές) και θα ήθελα να έβλεπα αγώνες όπου κάποιος θα ρίσκαρε να πάει χωρίς αλλαγή μέχρι το τέλος, με κάποιον άλλον να αλλάζει 1 ή 2 φορές.
Ας περιμένουμε πάντως 2-3 αγώνες ακόμα.
-
Τί πίνεις Πικ;
-
grappa....
-
Είναι λίγο περίεργη πίστα το Μπαχρέιν. Ας περιμένουμε μερικούς αγώνες ακόμα να κρίνουμε.
-
2 σχολιάκια από ms|free
Ο Schumacher δήλωσε πως το προσπέρασμα είναι σχεδόν αδύνατο με την παρούσα κατάσταση των κανονισμών
Η Red Bull αποκάλυψε ότι το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Vettel δεν ήταν η σπασμένη εξάτμιση αλλά βλάβη στα ηλεκτρικά του κινητήρα
2010 FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX