-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Οχι, γιατι μετα αν φας πχ ενα γαλα και 2 φρυγανιες για πρωινο, δε φας δεκατιανο και μεσημερι και απογευμα και περιμενεις να φας μια στανη προβατα το βραδυ σε γαμο, ο κακομοιρης ο οργανισμος θα νομιζει οτι επεσε πεινα και θα του γαμησεις την ισορροπια.Τρως κανονικα οτι τρως στις σωστες ωρες και πχ Κυριακη μεσημερι εξαφανιζεις το ταψι με το γιουβετσι. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ακολουθεις το προγραμμα ως εχει, το απογευμα τρως μια μπανανα και οχι μια μπανανιά η ενα κουβα παγωτο και το βραδυ το τοστακι ή τη μια κουταλια ρυζι, οχι 48 γεμιστα και 2 κιλα φετα.
..........
Ναι βρε παιδι μου παραδειγμα τραβηγμενο ηταν για να δωσω εμφαση.
Αυτο με το 'διατροφη απο γεννησιμου σου' ομως δεν παιζει με την καμμια για το μεσο ορο, ισως εσυ εισαι νορμαλ. Εδω υπαρχουν 12χρονα με χοληστερινη και πλατες μεγαλυτερες απο τις δικες μου (true story, οχι επειδη ετρωγαν καποια πραγματα, αλλα επειδη ΔΕΝ ετρωγαν καποια άλλα).
Εγώ πάλι ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να φάω πολύ, ακόμα και αν και εφόσον ενδώσω σε αυτή την cheat day ? Δηλαδή λέμε ότι θα φάμε π.χ. σουβλάκια την Κυριακή, αλλά και πάλι δεν μπορώ να φάω ότι έτρωγα παλιότερα (εύκολα 5 απ'όλα, τώρα με το ζόρι 2 και στεγνά).
Όσο για το παράδειγμα που λες, καμία αντίρρηση, γι'αυτό ακριβώς είπα ότι για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι (όπως και εγώ δεν υπάρχω για να σου πω πως να φτιάξεις το PC ή πως να βιδώσεις μια λάμπα, αλλά για να κάνω την Η/Μ μελέτη ή για να σχεδιάσω το CPU/motherboard/κ.α.). Δεν νομίζω όμως ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πλέον ο μέσος όρος...ίσως να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά όχι και μέσος όρος...
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Χρειαζόμαι πρωινό;Ναι, λένε οτι είναι το πιο βασικό, (οκ σίγουρα το καις) αλλά αν κάνεις δουλειά γραφείου και όχι χειρονακτική εργασία δε βλέπω κανένα λόγο να βάλω κάτι στο στόμα μου ως τις 11 το νωρίτερο 12 αργότερο μεσημέρι οπότε και τσιμπάω κάτι μια ιδέα, πριν μεσημεριανό κανονικό.
M' αυτό που κάνεις, δίνεις στον εγκέφαλο την εντύπωση οτι 'πλάκωσε κατοχή, δέσμευσε και το παραμικρό μόριο λίπους και αποθήκευσέ το μπας και σωθούμε'.
Μια που ανεργώ, είμαι σε φάση τρεξίματος, κάνω μ.ο. 50-60 χλμ την εβδομάδα, που από 'μόνα τους' αυξάνονται. Παρ' όλα αυτά δε κρατιέμαι (π.χ. προχθές στην Καβάλα 350 ml ρακής κατέβηκαν για πλάκα σε ένα δίωρο κ πολύ λέω) αν τύχει περίσταση. Ο οργανισμός μου ειναι σε φάση μνήμης και αρνείται να χάσει γραμμάριο, κάτι που θα γίνεται λογικά από αρχές Ιουλίου με αυτούς τους ρυθμούς κ είμαι πανω κάτω 85 κιλά.
Οπότε μόλις βρει και το παραμικρό μόριο λίπους, το αποθηκεύει. ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ;
Οπότε φάε καλό πρωινό, και γεύματα κάθε 3 ώρες, ώστε να καταλάβει ο εγκέφαλος ότι δεν είσαι στην κατοχή.
Καλό πρωινό: γάλα 1,5%, τυρί π.χ νούφαρο light (από λιντλ κάναμε και διαφήμιση), 5 ασπράδια αυγών και ένα ολόκληρο αυγό. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Οχι, γιατι μετα αν φας πχ ενα γαλα και 2 φρυγανιες για πρωινο, δε φας δεκατιανο και μεσημερι και απογευμα και περιμενεις να φας μια στανη προβατα το βραδυ σε γαμο, ο κακομοιρης ο οργανισμος θα νομιζει οτι επεσε πεινα και θα του γαμησεις την ισορροπια.
Τρως κανονικα οτι τρως στις σωστες ωρες και πχ Κυριακη μεσημερι εξαφανιζεις το ταψι με το γιουβετσι. ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ακολουθεις το προγραμμα ως εχει, το απογευμα τρως μια μπανανα και οχι μια μπανανιά η ενα κουβα παγωτο και το βραδυ το τοστακι ή τη μια κουταλια ρυζι, οχι 48 γεμιστα και 2 κιλα φετα.
..........
Ναι βρε παιδι μου παραδειγμα τραβηγμενο ηταν για να δωσω εμφαση.
Αυτο με το 'διατροφη απο γεννησιμου σου' ομως δεν παιζει με την καμμια για το μεσο ορο, ισως εσυ εισαι νορμαλ. Εδω υπαρχουν 12χρονα με χοληστερινη και πλατες μεγαλυτερες απο τις δικες μου (true story, οχι επειδη ετρωγαν καποια πραγματα, αλλα επειδη ΔΕΝ ετρωγαν καποια άλλα).
Εγώ πάλι ρε παιδιά γιατί δεν μπορώ να φάω πολύ, ακόμα και αν και εφόσον ενδώσω σε αυτή την cheat day ? Δηλαδή λέμε ότι θα φάμε π.χ. σουβλάκια την Κυριακή, αλλά και πάλι δεν μπορώ να φάω ότι έτρωγα παλιότερα (εύκολα 5 απ'όλα, τώρα με το ζόρι 2 και στεγνά).
Όσο για το παράδειγμα που λες, καμία αντίρρηση, γι'αυτό ακριβώς είπα ότι για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι (όπως και εγώ δεν υπάρχω για να σου πω πως να φτιάξεις το PC ή πως να βιδώσεις μια λάμπα, αλλά για να κάνω την Η/Μ μελέτη ή για να σχεδιάσω το CPU/motherboard/κ.α.). Δεν νομίζω όμως ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πλέον ο μέσος όρος...ίσως να έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά όχι και μέσος όρος...
νομιζω πως δε με καταλαβες, εννοω πως ο μεσος ορος ΔΕΝ ξερει να τρωει, ισως εσυ να εισαι νορμαλ και να λειτουργεις σωστα, αλλα σε θεωρω εξαιρεση.
Τα ιδια και απο εω για την ποσοτητα... καποτε ημουν terminator τωρα με 3 σουβλακια εχω τερματισει ασχημα.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Χρειαζόμαι πρωινό;
Ναι, λένε οτι είναι το πιο βασικό, (οκ σίγουρα το καις) αλλά αν κάνεις δουλειά γραφείου και όχι χειρονακτική εργασία δε βλέπω κανένα λόγο να βάλω κάτι στο στόμα μου ως τις 11 το νωρίτερο 12 αργότερο μεσημέρι οπότε και τσιμπάω κάτι μια ιδέα, πριν μεσημεριανό κανονικό.
M' αυτό που κάνεις, δίνεις στον εγκέφαλο την εντύπωση οτι 'πλάκωσε κατοχή, δέσμευσε και το παραμικρό μόριο λίπους και αποθήκευσέ το μπας και σωθούμε'.
Μια που ανεργώ, είμαι σε φάση τρεξίματος, κάνω μ.ο. 50-60 χλμ την εβδομάδα, που από 'μόνα τους' αυξάνονται. Παρ' όλα αυτά δε κρατιέμαι (π.χ. προχθές στην Καβάλα 350 ml ρακής κατέβηκαν για πλάκα σε ένα δίωρο κ πολύ λέω) αν τύχει περίσταση. Ο οργανισμός μου ειναι σε φάση μνήμης και αρνείται να χάσει γραμμάριο, κάτι που θα γίνεται λογικά από αρχές Ιουλίου με αυτούς τους ρυθμούς κ είμαι πανω κάτω 85 κιλά.
Οπότε μόλις βρει και το παραμικρό μόριο λίπους, το αποθηκεύει. ΤΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ;
Οπότε φάε καλό πρωινό, και γεύματα κάθε 3 ώρες, ώστε να καταλάβει ο εγκέφαλος ότι δεν είσαι στην κατοχή.
Καλό πρωινό: γάλα 1,5%, τυρί π.χ νούφαρο light (από λιντλ κάναμε και διαφήμιση), 5 ασπράδια αυγών και ένα ολόκληρο αυγό.Α, γεια σου. +1
-
σ' όλη μου τη ζωή το βάρος παρέμενε σταθερό. (78 κιλά. 1,82) ... τα τελευταία χρόνια λόγω ηλικίας σκαρφαλωσα στα 83 και βέβαια όλα στο σωσίβιο....
περιόρισα την ποσότητα φαγητού με παράλληλη προπόνηση (ελαφρά βάρη 1 ώρα /ημέρα) και καθημερινή χρήση ποδηλατου για βόλτα στην πόλη.....
παρ' όλα αυτά το μόνο που κατάφερα είναι να αυξήσω την φόρμα μου.... το λίπος αντιστέκεται σαν σκληρό ελαστικό... -
Το λιπος ειναι LIFO κατασταση, απο εκει που το παιρνεις πρωτα, απο εκει θα φυγει τελευταιο
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Απλα αν υπαρχει εξοδος το βραδυ τρως πολλα φρουτα, απαχο τυρι, αμυγδαλα αψητα κλπ.Τυπικο μενου στην Βαρη και στην μπιφτεκουπολη
-
Αν φάω πρωινό , οτιδήποτε και οποτεδήποτε πριν τις 10 - 11 ή 2 με 3 ώρες αφού ξυπνήσω καλύτερα, μου έρχεται εμετός. Δε γίνεται αυτό το περι κατοχής, γιατί έτσι λειτουργώ κάπου 28 - 30 χρόνια τώρα χωρίς πρωινό.
Επίσης να αναφέρω οτι το φαινόμενο μνήμης λειτούργησε και στο τέλος της 'αθλητικής σεζόν' πριν 3 χρόνια με την ίδια γυμναστική + βάρη + κολυμπι έφτασα από τα 107 στα 78 (νορμάλ κάπου στα 80 - 85 είμαι) από τέλη Μαΐου ως Νοέμβρη. Παρ'οτι ειχα σταματήσει τις γυμναστικές τον Οκτώβρη, το νοέμβρη έτρωγα σα ΒΟΔΙ και παρ' όλα αυτά έχανα κιλά. Δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι.
Απλώς πιστεύω οτι το 'γερό' πρωινό για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος, στην καθιστική μας καθημερινότητα είναι εντελώ άχρηστο. +1 στα πολλά γεύματα και στο ελαφρυ βραδυνό.
υγ. Επίσης, το θεωρώ ασύλληπτο να τρώω 4 αυγά ασπράδια, ενα ολόκληρο, τυρί μπούφαλο, 1 ποτήρι γάλα και να κάνω μετά από 2 ώρες τρέξιμο 90 και 100 λεπτών. Θα πνιγώ τρέχοντας.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Αν φάω πρωινό , οτιδήποτε και οποτεδήποτε πριν τις 10 - 11 ή 2 με 3 ώρες αφού ξυπνήσω καλύτερα, μου έρχεται εμετός. Δε γίνεται αυτό το περι κατοχής, γιατί έτσι λειτουργώ κάπου 28 - 30 χρόνια τώρα χωρίς πρωινό.Επίσης να αναφέρω οτι το φαινόμενο μνήμης λειτούργησε και στο τέλος της 'αθλητικής σεζόν' πριν 3 χρόνια με την ίδια γυμναστική + βάρη + κολυμπι έφτασα από τα 107 στα 78 (νορμάλ κάπου στα 80 - 85 είμαι) από τέλη Μαΐου ως Νοέμβρη. Παρ'οτι ειχα σταματήσει τις γυμναστικές τον Οκτώβρη, το νοέμβρη έτρωγα σα ΒΟΔΙ και παρ' όλα αυτά έχανα κιλά. Δεν είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι.
Απλώς πιστεύω οτι το 'γερό' πρωινό για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος, στην καθιστική μας καθημερινότητα είναι εντελώ άχρηστο. +1 στα πολλά γεύματα και στο ελαφρυ βραδυνό.
Οταν λεμε πρωινο λεμε 'κατι', οχι ενα καραβι φαγητο ή το πρωινο του ξυλοκοπου, αντιστοιχα και δεκατιανο κλπ ωστε να μη μενει το συστημα αδειο και απρακτο. Με αυτο τον τροπο ρυθμιζεις και το σακχαρο (οι πιο επιστημονες ας πουν την αποψη τους) να μενει σε σταθερα επιπεδα, γιατι αμα πεσει πολυ μετα πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο και τρως πολυ παραπανω απο οτι χρειαζεσαι. Απο λιγο και συνεχεια. Πρωινο, δεκατιανο, μεσημερι, απογευμα, βραδυ, ισως και λιγο πριν τον υπνο κατι.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
...Απο λιγο και συνεχεια. Πρωινο, δεκατιανο, μεσημερι, απογευμα, βραδυ, ισως και λιγο πριν τον υπνο κατι.Και για τους πιο αθλητικούς από μας, προσπαθούμε πάντα να υπάρχει πρωτεϊνη, έστω στα 4/5 των γευμάτων μας...προστασία του μυϊκού ιστού από καταστροφή για ενέργεια (σε περίπτωση θερμιδικής δίαιτας) αλλά και εύκολη και γρήγορη αναπλήρωσή του σε περίπτωση καταστροφής από έντονη γυμναστική.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Απο λιγο και συνεχεια. Πρωινο, δεκατιανο, μεσημερι, απογευμα, βραδυ, ισως και λιγο πριν τον υπνο κατι.
Και για τους πιο αθλητικούς από μας, προσπαθούμε πάντα να υπάρχει πρωτεϊνη, έστω στα 4/5 των γευμάτων μας...προστασία του μυϊκού ιστού από καταστροφή για ενέργεια (σε περίπτωση θερμιδικής δίαιτας) αλλά και εύκολη και γρήγορη αναπλήρωσή του σε περίπτωση καταστροφής από έντονη γυμναστική.
ΑΜΗΝ
-
Δεν υπαρχει προβλημα αν καποιος δεν θελει πρωινο
Επισης η πρωινη ασκηση ανευ πρωινου καιει περισσοτερες θερμιδες,αλλα τουλαχιστον σε εμενα οδηγει μετα σε ακορεστη πεινα. -
Καλό πρωΙνό χρειάζεται όταν δεν έχεις καταναλώσει φαγητό αργά το βράδυ. Στην Ελλάδα συνήθως τρώμε αρκετά το βράδυ οπότε ένα ενισχυμένοι πρωινό είναι α)περιττό και β) σίγουρος τρόπος προσθήκης κιλών.
-
εγω ειμαι σταθερα στα 58-63 κιλα εδω και χρονια. τρωω τα παντα καθε μερα, αλλα λιγοτερα απο τις θερμιδες που
χρειαζομε. πχ πρεπει να περνω 2200 θερμιδες τη μερα, περνω ~2000. δε μπορω με τιποτα
να διωξω το λιπος που αποθηκευεται στην κοιλια. με τρεξιμο-ποδηλατο και κοιλιακους εχει σφιξει η κοιλια
αλλα το λιπος παραμενει. αυτο που εχω καταλαβει οτι ειναι το πρωινο ειναι το σημαντικοτερο γευμα της ημερας. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
εγω ειμαι σταθερα στα 58-63 κιλα εδω και χρονια. τρωω τα παντα καθε μερα, αλλα λιγοτερα απο τις θερμιδες που
χρειαζομε. πχ πρεπει να περνω 2200 θερμιδες τη μερα, περνω ~2000. δε μπορω με τιποτα
να διωξω το λιπος που αποθηκευεται στην κοιλια. με τρεξιμο-ποδηλατο και κοιλιακους εχει σφιξει η κοιλια
αλλα το λιπος παραμενει. αυτο που εχω καταλαβει οτι ειναι το πρωινο ειναι το σημαντικοτερο γευμα της ημερας.Ύψος ? Αν είσαι πάνω από 1.60-1.65, τότε έχεις καλό βάρος, οπότε περίεργο αυτό που λες για την κοιλιά. Αν όμως είσαι κοντύτερος, τότε απλά έχεις παραπάνω σωματικό λίπος από όσο θα σου επιτρέψει να δεις τους κοιλιακούς (το οποίο αρχίζει να συμβαίνει όταν BFW < 20%)
-
αν έχεις προδιάθεση για κοιλία όσο κγ και να είσαι φαίνεται
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν έχεις προδιάθεση για κοιλία όσο κγ και να είσαι φαίνεται+1 Φιλος μου εχει γαμηθει στο κροσφιτ κανα χρονο τωρα,προσεχει διατροφη,εχει σφιξει αισθητα παντου κ η κοιλια παραμενει ακομα χαλαρη.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
-
αλλα το λιπος παραμενει. αυτο που εχω καταλαβει οτι ειναι το πρωινο ειναι το σημαντικοτερο γευμα της ημερας.- Μέτρα τις πρωτείνες που παίρνεις. Μάλλον το βασικό πρόβλημα είναι οι λίγες πρωτείνες.
- Παίρνε καθημερινά γύρω στα 150 γραμμάρια, ακόμα και τις μέρες που δεν γυμνάζεσαι.
- Πήγαινε στις 2200 θερμίδες, δε χρειάζεται να 'σαι υποθερμιδικά.
Προτίμα σαν κύρια πηγή των πρωτεινών τα αυγά (για την ακρίβεια,τα ασπράδια. π.χ δύο κρόκοι τη μέρα και ασπράδια όσα θες).
Κάν' το για ένα μήνα.
Ή θα δεις αποτέλεσμα, ή θα παχύνεις και θα μπεις εδώ να με βρίζεις .
Πιστεύω το πρώτο. -
αλλα το λιπος παραμενει. αυτο που εχω καταλαβει οτι ειναι το πρωινο ειναι το σημαντικοτερο γευμα της ημερας.Εαν το σωμα σου εχει προδιαθεση να συσωρρευει λιπος πρωτα απο ολα στην κοιλια,τοτε πρεπει να γινεις οδοντογλυφιδα για να αποκτησεις κοιλια-πλάκα.
Καποια πραγματα στο σωμα μας πολυ απλα δεν αλλαζουν. -
ειμαι 1.62-3 υψος. φιλος που ασχολειται χρονια με γυμναστικη και τετοια, μου ειπε οτι για να φυγει η κοιλια
πρεπει να γινω 45 κιλα, ετσι ειναι το σωμα μου λεει. θα κοψω μαχαιρι τα τιγανητα-λιπαρα και θα ξεκινησω φουλ
αεροβια ασκηση, γιατι το εχω παραμελησει λιγακι.
Πόσα κιλά είστε?