-
Βασικά ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος θα ήταν να το ρίξουμε στην πεζοπορία, στο ποδήλατο ή στα ΜΜΜ, όσο το δυνατόν περισσότερο.
-
ως κάτοχος ενεργοβόρου δεινόσαυρου BMW e28 535i με κατανάλωση από 12 λτ σε χαλαρό ταξίδι έως το άπειρο όταν το μπλοκέ ανοίγει την όρεξη η κυκλοφορία του έγινε εφάμιλλη με το να βγω στο μπαλκόνι και να πετάω λεφτά στους περαστικούς,
οπότε η λύση είναι στο δίκυκλο
μάλιστα μετά τα νέα μέτρα πάω στην δουλειά με την βέσπα της γυναίκας μου κατανάλωση 3,7-4,3 λτ αντί με τη μηχανή μου μπαντιτ 1250 κατανάλωση 6,5-9 λτ
η βέσπα πάντως υπολογισμένα για τα 20 χμ πάνε έλα στην δουλεία θέλει 4/5 περίπου του λίτρου ήτοι 0,80 * 1,4 = 1,12€ είναι φθηνότερη από τα δύο εισιτήρια 1,20 αν πήγαινα με ΜΜΕ (χώρια η ταλαιπωρία και η κίνηση που γλιτώνεις)
όλοι θα ξέρουμε από βέσπα σε λίγο...υγ: για αποστάσεις σε ισιαδι όπως η παραλία της θεσ/νικης το ποδήλατο είναι οκ και τζάμπα και γυμνάζεσαι κιόλας αλλά αν μένεις άνω πόλη με τις κάθετες ανηφόρες δεν παλεύεται....
-
O νέος τρόπος μετακίνησης...
-
-
Με το BMW έχω 6l/100 (diesel) εντός πόλης, με το παπί (125cc) έχω 4,8l/100 (95άρα) και με το Astra H 1.4 έχω 9l/100 (95άρα)......
Άρα παπί για εύκολο πάρκινγκ και diesel όταν βρέχει ή με τρίτους....
-
μάλλον θα κόψω τα πολλά άσκοπα Km... 11000 βολτάδικα σε 6 μήνες...
τώρα που το σκέφτομαι ... και πριν την ακριβή βενζίνη πολλά έκανα...καθημερινές χρησιμοποιώ μηχανή για τις μετακινήσεις μου ...
για βραδινές εξορμήσεις η μηχανή αποκλείεται λόγω αυξημένης επικυνδυνότητας... -
Αναγκαστικά κάνω πολλά χλμ. Απλά θα κατεβάσω την μέση ταχύτητα κατά 40χλμ... Έτσι όπως το μέτρησα την τελευταία εβδομάδα, παίζει και να κερδίσω κιόλας
-
και για τις ταχύτατες κυρίες...
-
και μια λύση για 'ομαδική μετακίνηση'..!!!
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
με το παπί (125cc) έχω 4,8l/100 (95άρα)Κάτι δεν πάει καλά εδώ, η κατανάλωση αυτή είναι υπέρδιπλάσια απ'ότι θα έπρεπε...
-
Μήπως οφείλεται στη μη ύπαρξη ψεκασμού?
Στο scooter που είναι ψεκαστό 4χρονο έχω 3,3 . -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μήπως οφείλεται στη μη ύπαρξη ψεκασμού?
Στο scooter που είναι ψεκαστό 4χρονο έχω 3,3 .Πολύ έχεις.... 2lt/100χλμ max....
-
Μήπως έχεις και σαπόρτ πανιά?
Πόσα κυβικά?
-
θα βάλω υγραέριο ....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lipsealed:
Μήπως έχεις και σαπόρτ πανιά?Πόσα κυβικά?
piaggio nrg 50cc pure jet. Το πιο οικονομικό scooterάκι της αγοράς... Βέβαια είχε 2500€ περίπου. Το ίδιο με καρμπυρατέρ είναι αρκετά φθηνότερο, αλλά καίει περισσότερο. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει μανιβέλα. Αν μείνεις την .
Πιάνει πάνω από 90χλμ, έχει φρενάρες για την κατηγορία του, ψυγειο κλπ. Το δήλωσα στην εταιρεία, και δεν μπορούσα να δικαιολογήσω παραπάνω κυβικά(εκτός αν ο λογιστής μου είπε μπαρούφες)... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
με το παπί (125cc) έχω 4,8l/100 (95άρα)
Κάτι δεν πάει καλά εδώ, η κατανάλωση αυτή είναι υπέρδιπλάσια απ'ότι θα έπρεπε...
Έχεις δίκιο εν μέρει, είχα λάθος υπολογισμένη δεξαμενή καυσίμου(5,3l νόμιζα)......πάμε ξανά λοιπόν, τo παπί είναι ένα Modenas Kristar 125cc και με ένα ρεζερβουάρ 4,3l βγάζει 100ΚΜ, άρα 4,3l/100 (95άρα)....
Πρέπει να παίζει ρόλο και το βάρος του αναβάτη.....
-
Και πάλι είναι πάρα πολλά! Ένα 125άρι 4Τ με καρμπυρατέρ καίει γύρω στα 2lt/100Km και ακόμα λιγότερο όσα έχουν ψεκασμό...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και πάλι είναι πάρα πολλά! Ένα 125άρι 4Τ με καρμπυρατέρ καίει γύρω στα 2lt/100Km και ακόμα λιγότερο όσα έχουν ψεκασμό...Εμένα τόσα καίει.....είναι αδηφάγο....
-
Μήπως το σκίζεις;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μήπως το σκίζεις;Ω ναι.....αφού βρε έχει να σηκώσει 110 κιλά το καημένο....
Νεες τιμες στα καυσιμα και αλλαγη συνηθειων