-
καλησπερα.ψαχνωντας για αγορα μικρου αυτοκινητου κατεληξα οτι καλυτερα απο ολα τα υπολοιπα ειναι το honda jazz 1.4 elegance και το Vw polo 1.2 Tsi highline.ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο.μιλαμε παντα για αθηνα,οτι θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια,services,ανταλλακτικα και συντομα με ενα μωρο.αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε,δεκτο.ευχαριστω.
-
καλησπερα.ψαχνωντας για αγορα μικρου αυτοκινητου κατεληξα οτι καλυτερα απο ολα τα υπολοιπα ειναι το honda jazz 1.4 elegance και το Vw polo 1.2 Tsi highline.ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο.μιλαμε παντα για αθηνα,οτι θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια,services,ανταλλακτικα και συντομα με ενα μωρο.αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε,δεκτο.ευχαριστω.
-
-
Ο χρήστης dargaard-79 έγραψε:
... και συντομα με ενα μωρο...Με το καλό να έρθει!!!
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα το καρότσι και μετά αυτοκίνητο .... να ξέρεις τι χωρο αποσκευών θα χρειάζεσαι μην παλευεις μετά με τα καθίσματα!!!Και τα δύο πάντως είναι καλές προτάσεις του σήμερα ... δεν ξέρω όμως αν υπόσχονται 10ετία (που πολύ πιθανό να την υπόσχονται!). Το aftersales και των 2 δεν είναι το καλύτερο ...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
... και συντομα με ενα μωρο...
Με το καλό να έρθει!!!
Θα σου πρότεινα να αγοράσεις πρώτα το καρότσι και μετά αυτοκίνητο .... να ξέρεις τι χωρο αποσκευών θα χρειάζεσαι μην παλευεις μετά με τα καθίσματα!!!Και τα δύο πάντως είναι καλές προτάσεις του σήμερα ... δεν ξέρω όμως αν υπόσχονται 10ετία (που πολύ πιθανό να την υπόσχονται!). Το aftersales και των 2 δεν είναι το καλύτερο ...
Δηλαδή να αγοράσει καρότσι με βάση το αυτοκίνητο δεν παίζει; Είναι σαν να μου λες να αγοράσω σπίτι με αρκετά μεγάλο σαλόνι για την τραπεζαρία... δεν είναι πιο λογικό να πάρεις τραπεζαρία βάσει του σπιτιού και όχι το ανάποδο;
-
Κοιταζει σε κατηγορία supermini που γενικά οι διαστάσεις είναι περιορισμένες και οι μεταφορικές αναγκες που προκύπτουν με ένα μωρό ίσως αποτελέσουν ένα θέμα ... εν ολίγοις λέω μεταξύ άλλων προυποθέσεων να έχει στα υπόψιν του και ένα 'καλό' ή λειτουργικό χώρο αποσκευών!
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή να αγοράσει καρότσι με βάση το αυτοκίνητο δεν παίζει;Φαντάζομαι πως θα βρει ... αλλά τα καινούρια καρότσια ... γενικά έχουν όγκο!!!
(Ασήμαντο ίσως πρόβλημα αλλά το 'βρήκα' μπροστά μου!!!) -
καλησπερα.ψαχνωντας για αγορα μικρου αυτοκινητου κατεληξα οτι καλυτερα απο ολα τα υπολοιπα ειναι το honda jazz 1.4 elegance και το Vw polo 1.2 Tsi highline.ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο.μιλαμε παντα για αθηνα,οτι θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια,services,ανταλλακτικα και συντομα με ενα μωρο.αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε,δεκτο.ευχαριστω.Για τους χώρους: το Jazz προσφέρει ελαφρώς μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους σε σχέση με το πολο, αλλά αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι η ευχρηστία του εσωτερικού του Jazz (βλ Magic seats κα). Αν πας να το δεις απο κοντά θα καταλάβεις.
Κατά τα άλλα και τα δύο θα σου βγάλουν δεκαετία. Το δε χόντα αν το προσέχεις μπορεί άνετα να βγάλει και εικοσαετία (χωρίς υπερβολή). Τα πόλο παλαιότερα είχαν κάποια θεματάκια με τις βλάβες, αλλά ... παλαιότερα. Αυτό το πολο είναι καινούργιο φρούτο...
Όσο για το aftersales, θα βρεθούν πολλοί να σου πούνε κάτι κακό για τον Σαρακάκη. Αν τρακαρεις δηλαδή μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις κάποιο καιρό για ανταλλακτικά (μπορεί και όχι, ο καθένας θα σου πει τη δική του ιστορία).Τώρα για άλλα μοντελα μπορείς στην ίδια κατηγορία τιμής να κοιτάξεις σε Κια και hyundai (σε μεγαλύτερη κατηγορία... i30 και ceed)
Α, και να μεταφερθεί στο κατασκευαστές και μοντέλα!
-
... θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια...Jazz γιατί έτσι.
-
οταν μιλαμε για 10ετιες κ χωρους κ χρηστικοτητα κ πρακτικοτητα κ χρηση στην πολη,νομιζω δεν υπαρχει λογος να συνεχιζουμε.χοντα τζαζ κ απο μενα..
-
Προτεινω, αν δε σε επιβαρυνει οικονομικα, να κοιταξεις κατι λιγο μεγαλυτερο. Ισως καποιες στιγμες σε δυσκολεψει λιγο σε χωρους σε αυτη τη κατηγορια. Ειδικα οσο πρεπει να περνεις κ καροτσι για το παιδι (με το καλο!!!!! ). Eμενα κανα-2 φορες το Fiesta εχει αποδειχτει λαθος επιλογη ακομα κ για απλη βολτα (επισης με παιδι κ καροτσι- δε μιλαμε για καλοκαιρι σε διακοπες!), σε σχεση με το Fabia Reflex.........το οποιο θα σου προτεινα να κοιταξεις. Ειδικα το νεο μοντελο εχει κ μεγαλυτερο χωρο αποσκευων κ αξιοπιστο ειναι κ οικονομικο.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
... θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια...
Jazz γιατί έτσι.
πολο γιατι ετσι χωρις φυσικα
και μη μου πεις οτι εκει ειναι η διαφορα
-
Κοίτα προς i30-ceed f/l
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πολο γιατι ετσι χωρις φυσικα
και μη μου πεις οτι εκει ειναι η διαφορα
Jazz λοιπόν, χωρίς τι πως και γιατί.
Χώροι, αψεγάδιαστη συναρμογή, αξιοπιστία , μοτεράκι-πριόνι στο segment του με ορίζοντα αντοχής παραπάνω από δεκαετία ,κιβώτιο παραδοσιακά ποίημα. Και από εμφάνιση σε ένα σωστό λευκό ,με μια jdm style ζάντα, χαίρεσαι και να το βλέπεις.
Το μόνο τρανταχτό μείον : τα πρώτης τοποθέτησης Energy. Θαρρώ ούτε καν Energy Saver δεν έχει. Τα πετάς a.s.a.p.
-
Ήθελα και εγώ να χωράει καρότσι!
Στο Polo δεν χώραγε με τίποτα!!! κάτι αναμονές, δύσκολη θέση οδήγησης για ψηλούς, γελοίο το επίπεδο εξοπλισμου trendline, τελικά το απέκλεισα!
To Jazzaki μου άρεσε και απο εξοπλισμό είχε και ετοιμοπαράδωτο με ξενέρωσε ότι μερικά είναι made in China, κάτι ανακλήσεις που βγήκαν την προηγούμενη βδομάδα και προηγούμενη εμπειρεία από Σαρακάκη ....
Μεχρι που πήγα και είδα το Skoda Yeti σε 1.2T με κέρδισε και το περιμένω μες στην βδομάδα (αν όντως έληξε η απεργία) -
καλησπερα.ψαχνωντας για αγορα μικρου αυτοκινητου κατεληξα οτι καλυτερα απο ολα τα υπολοιπα ειναι το honda jazz 1.4 elegance και το Vw polo 1.2 Tsi highline.ποιο απο τα 2 ειναι καλυτερο.μιλαμε παντα για αθηνα,οτι θελω να το κρατησω τουλαχιστον 10 χρονια,services,ανταλλακτικα και συντομα με ενα μωρο.αν εχετε καποιο αλλο να προτεινετε,δεκτο.ευχαριστω.Πρόκειται για το κύριο αυτοκίνητο της οικογένειας ή θα έχετε και κάποιο άλλο;
Αν θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο τότε jazz λόγω χώρων και πολυμορφικότητας!
Αν έχετε και άλλο αυτοκίνητο δεν νομίζω ότι δεν θα σας καλύψει για εντός πόλης χρήση οποιοδήποτε σούπερ μίνι!
Τώρα για τα 10 χρόνια κατοχής...πολλοί το λέμε αλλά με την απαξίωση που έχουν τα αυτοκίνητα πλέον στην πενταετία όλοι μπαίνουν λιγότερο ή περισσότερο στον πειρασμό της αντικατάστασης νωρίτερα απ' ότι υπολογίζουν! Η απαξίωση λοιπόν είναι δεδομένη και απλά λάβε υπόψιν την ευκολία και όχι το ύψος τιμής στην μεταπώληση!
Πάντως εφόσον θέτεις τέτοια προοπτική κοίταξε αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη δυνατή εγγύηση και την φθηνότερη αναλογικά συντήρηση! Με το καλό να έρθει και το παιδί! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ήθελα και εγώ να χωράει καρότσι!
Στο Polo δεν χώραγε με τίποτα!!! κάτι αναμονές, δύσκολη θέση οδήγησης για ψηλούς, γελοίο το επίπεδο εξοπλισμου trendline, τελικά το απέκλεισα!
To Jazzaki μου άρεσε και απο εξοπλισμό είχε και ετοιμοπαράδωτο με ξενέρωσε ότι μερικά είναι made in China, κάτι ανακλήσεις που βγήκαν την προηγούμενη βδομάδα και προηγούμενη εμπειρεία από Σαρακάκη ....
Μεχρι που πήγα και είδα το Skoda Yeti σε 1.2T με κέρδισε και το περιμένω μες στην βδομάδα (αν όντως έληξε η απεργία)το κοιταξα κ το yeti,πολυ καλο οντως αλλα φοβαμαι οτι θα δυσκολευομαι στις καθημερινες διαδρομες(αυτος ειναι κ ο λογος που κοιταω για μικρο),για τον Σαρακακη εχω ακουσει κ εγω τα χειροτερα,αλλα μονο αυτος υπαρχει?κ πως μπορεις να ελεγξεις τη χωρα προελευσης? ρωταω γιατι ειμαι ασχετος απο αυτοκινητα,μπας κ ξεστραβωθω
-
Αν ο αριθμός πλαισίου (στο κατώφλι της πόρτας του οδηγού). Αν ξεκινάει με το αγγλικό J, τότε το αυτοκίνητο προέρχεται από Την Ιαπωνία.
-
Κοίτα και το KIA Venga αν θες, καθώς έχει μαζεμένες διαστάσεις, νομίζω 7 χρόνια εγγύηση και το μεγαλύτερο χώρο αποσκευών..
-
Αν βάλουμε και τον παράγοντα αυτόματο κιβώτιο, τότε προς τα που γέρνει το θέμα;
-
Πάντως εγώ (και η τσέπη μου) το Polo μόνο 6 χρόνια το άντεξαν... Ομολογουμένως τώρα μιλάμε για ουσιαστικά άλλο αυτοκίνητο, αλλά προειδοποιήθηκες...
polo 1.2 tsi vs honda jazz