-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εγώ που έχω κάτι ντάλλαρς στην άκρη τι να τα κάνω; Επειδή θα τα χρειαστώ σε λίγο καιρό, έλεγα να τα κάνω ευρώ. Ή λίρες; Ή να τα κάνω μπύρες;Κονσερβες με ληξη οσο πιο μακριά γίνεται,οτιδηποτε λιγοτερο απο 2013 δεν ειναι αποδεκτο.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάντως οι συζητήσεις περί ''κοπής'' και πάλι δραχμών δίνουν και πέρνουν παντού
Σήμερα στο υποθ/κείο πήρε το αυτί μου μια σχετικήςσυζήτηση μεταξύ δύο εκ των οποίων ο ένας είχε εσωτερική πληροφόρησηκι ο Λαζοπουλος στην εκπομπη του αποψε παντως κατι τετοιο ετοιμαζει απ οτι καταλαβα
-
Εχω την αμυδρα εντυπωση οτι ολο αυτο το νταβαντουρι με τα emails ειναι αλλο εν κομματακι του παζλ που λεγεται:
'Ειμαι ο Γιωργακης και μολις απετρεψα την επιστροφη της Ελλαδας στη Λιθινη Εποχη γιαυτο
ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ!!!! '' -
Την αναστάτωση την φέρνουν οι αντιφατικές δηλώσεις από κυβερνητικά στελέχη.
Ακόμα και οι ξένοι αν διαβάσετε διάφορα άρθρα, ακριβώς εκεί βρίσκουν πάτημα και έχουν να το λένε για τις πολλές δηλώσεις που πέφτουν σε αντιφάσεις. Άλλα λένε τη μια στιγμή, άλλα την άλλη.
Έλεγαν υπάρχουν λεφτά και μετά ξαφνικά προέκυψε πως πρέπει όλος ο απλός κόσμος να δώσει και όχι να πάρει.
Μια λένε θα πάμε ΔΝΤ, μια η λύση είναι μέσω ΕΕ, μετά το γυρίζουν θα τα καταφέρουμε μόνοι μας.
Μια λένε είμαστε ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, μια η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει.
Έτσι βγήκε και τώρα και είπε ο Γιωργάκης δεν υπάρχει πρόβλημα και τις τελευταίες ώρες ακούω όλο και περισσότερο κόσμο να λέει εφόσον είπε αυτό, το αντίθετο ισχύει.
Γίνεται έτσι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού και να τον καθησυχάσεις?
-
εγω παντως μιλησα με φιλο που δουλευει στα κεντρικα της Εμπορικης.
Αποφασισα να γυρισω καποια λεφτα σε AED και να τα σπρωξω εξω -
Είναι γνωστό ότι πάει πρίμα η Εμπορική οπότε είπαν να 'βγάλουν' το κερδοφόρο μοντέλο και προς τα έξω...
-
Εμπορικη, Ολυμπιακη... ολα αυτα πληρωνουμε τωρα
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Πάντως οι συζητήσεις περί ''κοπής'' και πάλι δραχμών δίνουν και πέρνουν παντού
Σήμερα στο υποθ/κείο πήρε το αυτί μου μια σχετικήςσυζήτηση μεταξύ δύο εκ των οποίων ο ένας είχε εσωτερική πληροφόρησηκι ο Λαζοπουλος στην εκπομπη του αποψε παντως κατι τετοιο ετοιμαζει απ οτι καταλαβα
-
Αυτο το διαβασατε;
http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 032321399/
-
Ο χρήστης Tsardas έγραψε:
Αυτο το διαβασατε;http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 032321399/
Παίζει πολύ η επιστημονική φαντασία τώρα τελευταία...
Τόσο πολύ που με προβληματίζει πλέον κι εμένα...
-
1 προς 2; 'Ετοιμοι για την τουρκική λίρα είμαστε ...
-
παντως οτι μεχρι τον ιουνιο θα εχουμε λεφτα για πληρωμεσ αυτο ειναι αληθεια
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
εγω παντως μιλησα με φιλο που δουλευει στα κεντρικα της Εμπορικης.
Αποφασισα να γυρισω καποια λεφτα σε AED και να τα σπρωξω εξωΤο να τα βγάλεις έξω είναι το πιο ανούσιο πράγμα που μπορείς να κάνεις, αν δεν σκοπεύεις να πας να ζήσεις έξω.
Το να έχεις τα χρήματά σου έξω και να συνεχίσεις να ζεις Ελλάδα, τι θα κερδίσεις? Αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να τα ξαναφέρεις (που θα το κάνεις όταν τα χρειαστείς) τότε θα το πληρώσεις ακριβότερα αυτό.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αυτο το διαβασατε;
http://www.sofokleous10.gr/portal2/topr ... 032321399/
Παίζει πολύ η επιστημονική φαντασία τώρα τελευταία...
Τόσο πολύ που με προβληματίζει πλέον κι εμένα...
Το ελαβα για πρωτη φορα.. δεν ξερω που βρηκαν το μαιλ μου..... τους εβρισα χυδαιοτατα και τους διαλοστειλα.... ελπιζω καποιος να τδιαβασει την απαντηση μου!!!!!! και καταργησα το μαιλ μου απο την λιστα τους που ουτως η αλλως δεν καταλαβα που με βρηκαν και μου το εστειλαν....
-
Ας διορθώσει κάποιος τον σολοικισμό (ασυνταξία) του τίτλου: θα έπρεπε να είναι ομοιόπτωτο με τη δραχμή το νόμισμα, μετά το 'ως'(θέλει Γενική εδώ).
Δηλαδή:
Η δραχμή, ως εθνικό νόμισμα
Της δραχμής, ως εθνικού νομίσματος
Τη δραχμή, ως εθνικό νόμισμα
Ω δραχμή! ως εθνικό νόμισμα! -
Λέγεται φόβος της γενικής.
πχ. το τοστ είναι του Ξενοφών.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ας διορθώσει κάποιος τον σολοικισμό (ασυνταξία) του τίτλου: θα έπρεπε να είναι ομοιόπτωτο με τη δραχμή το νόμισμα, μετά το 'ως'(θέλει Γενική εδώ).
Δηλαδή:
Ω δραχμή! ως εθνικό νόμισμα!Είναι εμπρόθετος επεξηγηματικός προσδιορισμός και μπορεί να μπει αιτιατική.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Δηλαδή:
Ω δραχμή! ως εθνικό νόμισμα!Είναι εμπρόθετος επεξηγηματικός προσδιορισμός και μπορεί να μπει αιτιατική.
Προφανώς είναι εμπρόθετος προσδιορισμός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πτώση μπορεί να είναι άλλη από γενική, σε αυτήν την περίπτωση. Τα δύο σκέλη του συλλογισμού σου είναι άσχετα (βρέχει, άρα μπορώ να πάω για χέσιμο)
'ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ [ΩΣ, ΣΑΝ, ΑΝΤΙ, ΑΠΟ, ΓΙΑ, ΜΕΧΡΙ (ΚΑΙ), ΠΑΡΑ] ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, Η 'ΟΝΟΜΑΤΙΚΗ ΦΡΑΣΗ' ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ:
πχ Ο ρόλος του ως αρμοδίου Υπουργού είναι καθοριστικός'Γ. Μπαμπινιώτης 'Λεξικό για το Σχολείο και το Γραφείο', εκδ. Κέντρου Λεξικολογίας, Αθήνα 2004
σελ.1214-1215Προσπαθείστε να μη με συγχύζετε, όσο μπορείτε.
-
Eίμαι σίγουρος οτι ειναι σωστό. Θα το ψαξω και θα σου πω.
-
Όπως τα έλεγα λοιπόν. Σύμφωνα με το Συντακτικό της Ελληνικής γλώσσας του Γυμνασίου οι ετερόπτωτοι προσδιορισμοί συντάσσονται σε 1. γενική και 2 αιτιατική [λιγότερο συχνά - όταν φανερώνουν αναφορά, ποσό ή μέτρο]
Επαναφορά της Δραχμής ως εθνικό νόμισμα;