-
Καλησπέρα σε όλους , κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με τα κάτωθι δεδομένα(φρεσκοπαντρεμένος , 32 ετών , έτοιμος για απόκτηση παιδιού) , έχω καταλήξει στα εν λόγω τρία αυτοκίνητα.
Θα ήθελα την γνώμη σας , πιο πολύ όχι για να με πείσετε , αλλά για να μου ενισχύσετε την γνώμη μου. Test drive έχω κάνει σε όλα (εκτός από το Scout).Είμαι κάτοχος Nissan Almera 1.5 ενώ το προηγούμενο αυτ/το μου ήταν Toyota Starlet. Σκοπός μου είναι ένα αυτ/το , για συνήθη οικογενειακή χρήση. Δεν έχω κάψα για 4 κίνηση αλλά δεν θα με χάλαγε καθόλου.Χώρο πάρκινκ έχω σπίτι μου.Θα σας παρακαλούσα να επικεντρωθείτε σε αυτές τις μάρκες , χωρίς να μου προτείνετε άλλες.
Ως βασικά κριτήρια επιλογής βάζω τα εξής κριτήρια , με σειρά προτεραιότητας :-
Αξιοπιστία ( είναι για μένα ο νουμερο 1 παράγοντας )
-
ποιότητα κατασκευής
-
ιπποδύναμη
-
σχετικά φθηνή συντήρηση
-
-
Καλησπέρα σε όλους , κατόπιν ωρίμου σκέψεως και με τα κάτωθι δεδομένα(φρεσκοπαντρεμένος , 32 ετών , έτοιμος για απόκτηση παιδιού) , έχω καταλήξει στα εν λόγω τρία αυτοκίνητα.
Θα ήθελα την γνώμη σας , πιο πολύ όχι για να με πείσετε , αλλά για να μου ενισχύσετε την γνώμη μου. Test drive έχω κάνει σε όλα (εκτός από το Scout).Είμαι κάτοχος Nissan Almera 1.5 ενώ το προηγούμενο αυτ/το μου ήταν Toyota Starlet. Σκοπός μου είναι ένα αυτ/το , για συνήθη οικογενειακή χρήση. Δεν έχω κάψα για 4 κίνηση αλλά δεν θα με χάλαγε καθόλου.Χώρο πάρκινκ έχω σπίτι μου.Θα σας παρακαλούσα να επικεντρωθείτε σε αυτές τις μάρκες , χωρίς να μου προτείνετε άλλες.
-
ποιότητα κατασκευής
-
ιπποδύναμη
-
σχετικά φθηνή συντήρηση
-
-
-
ποιότητα κατασκευής
-
ιπποδύναμη
-
σχετικά φθηνή συντήρηση
-
-
6....νεος ανθρωπος!
-
Με αυτή τη σειρά των απαιτήσεων σου νομίζω το Qasqhai είναι πρώτο με το 6 και το Octavia μετά.
Υπόψιν ότι το Μάρτιο παρουσίαζονται οι f/l εκδόσεις του QQ και του 6 στην Ευρώπη και λογικά λίγο μετά και σε εμάς.
Το μόνο μείον που φαντάζομαι να υπάρχει στο Scout νομίζω είναι το aftersales που 'παίζει' σε VAG ρυθμούς ενώ στα ιαπωνικά ... κοστίζουν ακριβά οι λαμαρινοδουλειές!Εναλλακτικά πάντως με το QQ 1,6 θα κοιτούσα και το πιο προσιτό Yeti 1,2 που φαίνεται να παρέχει το ίδιο καλά χαρακτηριστικά.
-
Skoda Scout απο μενα...δεν ξερω γιατι αλλα το 6 μου ειναι πολυ αδιαφορο...το qq χανει σε κινητηρα...
Επομενως απο μενα Skoda Scout 1.8T που χει και κινητηρα διαμαντακι...Το χω οδηγησει κιολας ελαχιστα το Scout (μοντελο πριν το facelift) και εχω κανει και 3-4 ταξιδια μ αυτο ως συνεπιβατης και μ αρεσει πολυ...Αν και το παλιοτερο μου φαινεται πιο κομψο... -
mazda 6 ......με μοναδικο μελανο σημειο τα ακριβα ανταλλακτικα του......
-
scout και από μένα κυρίως λόγω κινητήρα για τον οποίο έχω ιδία αντίληψη και είναι διαμάντι. Αν και θα πω το χιλιοειπωμένο οδήγησέ τα όλα και όποιο σου αφήσει καλύτερες εντυπώσεις.
-
Πρωτον οδηγησε τα και τα 3
Δευτερον επικεντρωσου στους 2 γιαπωνεζους
Τριτον μακροχρονια ενα ατμοσφαιρικο μοτερ ισως αποδειχθει πιο αξιοπιστο
Τεταρτον παρε το 6αρι -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
scout και από μένα κυρίως λόγω κινητήρα για τον οποίο έχω ιδία αντίληψη και είναι διαμάντι. Αν και θα πω το χιλιοειπωμένο οδήγησέ τα όλα και όποιο σου αφήσει καλύτερες εντυπώσεις.+1
Γιατί δεν το έχεις κάνει ακόμη test drive? Δεν έχουν στις αντιπροσωπείες?
Να ρωτήσω επίσης : από τιμή το scout κινείται στα προ δύο μηνών επίπεδα, παιζουν τίποτε προσφορές, αποσύρσεις κλπ? -
Γαμώτο το 6 το δοκίμασα αλλά δεν με ξετρέλανε , ίσα ίσα που το Q.Q μου φάνηκε πιο πρόθυμο , πιο σβέλτο..
-
scout!
καλύτερο μοτέρ-επιδόσεις by far, καλύτερο value for money. χώροι,haldex, 'χωματερή' εμφάνισηαλλά για να μου ενισχύσετε την γνώμη μου
προς τα πού κλίνεις?
-
η καρδιά μου λέει Scout ... το μυαλό μου Nissan ή Mazda...
-
ακου τη καρδια σου τοτε...χεχε...
-
mazda 6 πολυ αξιοπιστο και πανεμορδο αυτοκινητο και σε πολυ καλη τιμη για αυτα που προσφερει. Αλλα φιλε μου τα τρια αμαξια που μας εθεσες ειναι ασχετα λιγο το ενα με το αλλο. Το θεμα ειναι ποι οκαλυπτει πιο πολυ τις αναγκες σου.
-
το ξέρω ότι είναι ψιλοάσχετο το ένα με το άλλο , αλλά ίσως γι αυτό είμαι και λίγο μπερδεμένος.. Αν το Q.Q εβγαινε με πιο δυνατό κινητήρα (τουρμπο με εγγύηση Nissan) θα είχα καταλήξει...
-
scout από μένα δύναμη , ποιότητα , τετρακίνηση και γκάζι μην παλεύεις με μοτέρ παλαιάς κοπής.
-
Mazda 6. Το μοναδικό από τα τρία Made in Japan. Έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία, τα Mazda είναι η απολύτως κορυφαία επιλογή. Συν του ότι είναι το πιο οδηγοκεντρικο... 32 είσαι for God's sake!
-
Scout....τα κάνει όλα και συμφέρει!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Mazda 6. Το μοναδικό από τα τρία Made in Japan. Έχοντας σαν πρώτη προτεραιότητα την αξιοπιστία, τα Mazda είναι η απολύτως κορυφαία επιλογή. Συν του ότι είναι το πιο οδηγοκεντρικο... 32 είσαι for God's sake!+1
συμφωνώ με τον πραγματικό Δία.
Όμορφο,καλοφτιαγμένο,αξιόπιστο και μπορείς να παίξεις,στο μέτρο του δυνατού.
Προσωπικά,λίγο πιο δυνατή να ήταν η βασική θα ήθελα.
Mazda 6 1.8 Vs Skoda Scout 1.8T Vs Qashqai 1.6