-
παντως αν ειναι θεμα εμφανησης τοτε εσυ εχεις το τελευταιο λογο...παντως θα ηθελα να τονισω πως το jazz που στα 1,4 εχει standard esp sta 1.2 το εχει εξτρα...ειναι καλυτερο απο το i20
αλλα το 1,2 ειναι το ιδιο γρηγορα με τα αλλα 1,4 + το οτι ειναι πιο οικονομικο + οτι εχει 7 χρονια εγγυηση!!!
και δεν ειμαι σιγουρος ισως παει με επεκταση στα 10 ( ρωτα το)
το jazz συνδιαζει τα χαρισματα του fiesta (πολυ καλο σε στροφες)
με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χωρους...- οτι εχεις μικροτερα τελη κατι το οποιο θα το κανει να πουληθει ακομα πιο ευκολα!!!
βεβαια η κριση ειναι δικη σου εγω απλα σου βαζω σκεψεις στο μυαλο
δηλ αν εχει esp ειναι 1,2 λιτρα με δυνατο μοτερ ειναι ιαπωνικο ( αυθεντικο made in japan οχι αλλου) και του πεις εχεις και 3 χρονια εγγυηση ( 5,6,7 χρονος)
το αυτοκινητο θα το δωσεις ακριβα..
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=3904
διαβασε αυτο...εγω προτινω για εργαλειο δουλειας αυτο και οχι μονο - οτι εχεις μικροτερα τελη κατι το οποιο θα το κανει να πουληθει ακομα πιο ευκολα!!!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
παντως αν ειναι θεμα εμφανησης τοτε εσυ εχεις το τελευταιο λογο...παντως θα ηθελα να τονισω πως το jazz που στα 1,4 εχει standard esp sta 1.2 το εχει εξτρα...ειναι καλυτερο απο το i20
αλλα το 1,2 ειναι το ιδιο γρηγορα με τα αλλα 1,4 + το οτι ειναι πιο οικονομικο + οτι εχει 7 χρονια εγγυηση!!!
και δεν ειμαι σιγουρος ισως παει με επεκταση στα 10 ( ρωτα το)
το jazz συνδιαζει τα χαρισματα του fiesta (πολυ καλο σε στροφες)
με ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ χωρους...- οτι εχεις μικροτερα τελη κατι το οποιο θα το κανει να πουληθει ακομα πιο ευκολα!!!
βεβαια η κριση ειναι δικη σου εγω απλα σου βαζω σκεψεις στο μυαλο
δηλ αν εχει esp ειναι 1,2 λιτρα με δυνατο μοτερ ειναι ιαπωνικο ( αυθεντικο made in japan οχι αλλου) και του πεις εχεις και 3 χρονια εγγυηση ( 5,6,7 χρονος)
το αυτοκινητο θα το δωσεςι ακριβαΤα Jazz που θα έρχονται από 'δω και μπρος, σύμφωνα με αντιπροσωπεία στην οποία πήγα, θα είναι made in UK. Για το 1.2 δεν μου δίνει τη δυνατότητα επιλογής ESP, παρά μόνο στο 1.4. Επίσης, αν δεις τους χώρους του, θα συμπεράνεις ότι δεν είναι όπως το παλιό Jazz. To πίσω κάθισμα δεν πάει μπρος-πίσω, και είναι σχετικά στενό. Το i20 έχει μεγαλύτερο εσωτερικό πλάτος. Είναι μεγαλύτερο. Κι εγώ δεν το πίστευα, μέχρι που είδα τα αυτοκίνητα από κοντά. Τέλος, το πορτ-μπαγκάζ του Jazz είναι πάρα πολύ μικρό, αν δεν ρίξεις τα καθίσματα. Του i20 είναι σαφώς μεγαλύτερο. Και για το Jazz η τιμή της έκδοσης με παρόμοιο εξοπλισμό με το i20 είναι περίπου 15000 ευρώ. Το Jazz το απέρριψα με το που το είδα από κοντά, ενώ είχα πάει σχεδόν έτοιμος να το αγοράσω. Μάλιστα η εγγύησή του είναι 3 χρόνια μόνο, χωρίς δυνατότητα επέκτασης, λόγω κρίσης, όπως είπε ο πωλητής... Δυστυχώς έχουν αλλάξει πολλά στην αγορά.
Πάντως, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η επιπλέον εγγύηση που δίνουν εδώ οι αντιπροσωπείες, ΔΕΝ μεταβιβάζεται στο επόμενο ιδιοκτήτη. Θα ρωτήσω τη Δευτέρα.
- οτι εχεις μικροτερα τελη κατι το οποιο θα το κανει να πουληθει ακομα πιο ευκολα!!!
-
δεν μπαινει ??????????????????/
ποιος το ειπε ο πωλητης ???
καλα θελουν ξυλο οι μαμακες ...μπαινει και κοστιζει 400€
πολλες φορες λενε οτι να να οι πωλητες... εγω ρωτουσα ανα περιοδους για πλακα για να δω τι μαμκες ειναι και μου ελεγαν την μια μπαινει esp στο twingo την αλλη οχι..., την αλλη μπαινει στο ford ka την αλλη οχι!!!
την μια εχουν 7 χρνια εγγυηση και τωρα μου λες εσυ πως οχι!!!!
παντως οταν ρωτησα εγω ολα μα ολα τα jazz ηταν απο japan!!!!
Α και στους χωρους κανεις λαθος ...το jazz εχει και σε νουμερα επισημα τους μεγαλυτερους χωρους της κατηγοριας και ιδιους με μια κατηγορια πανω...και χωρο αποσκευων 335 λιτρα ενω το ι20 295- οτι το μοτερακι του αν και θελει να το κινεις ψηλα ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ κανονικα και απιστευτα οικονομικο και ιδιαιτερα ελκυστικο στα 1,2 λιτρα....αυτην την στιγμη αν ειχε εγγυηση 7 χρονια θα αγοραζα το 1,2 !!!..
επισης στο jazz απο οτι θυμαμαι δεν πληρωνεις μεταλλικο χρωμα!!!
- οτι το μοτερακι του αν και θελει να το κινεις ψηλα ειναι ΔΙΑΜΑΝΤΙ κανονικα και απιστευτα οικονομικο και ιδιαιτερα ελκυστικο στα 1,2 λιτρα....αυτην την στιγμη αν ειχε εγγυηση 7 χρονια θα αγοραζα το 1,2 !!!..
-
Να ρωτήσω: γιατί ι20 και όχι ι30; Σε ικανοποιούν οι χώροι του ι20 σε σχέση με το Golf που έχεις τώρα; Ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για αυτοκίνητο 1200cc ώστε να έχεις χαμηλά τέλη; Ενδιαφέρεσαι για πιο εύκολο parking;
-
FIESTAAAAAAAAAAAAAAAA
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
FIESTAAAAAAAAAAAAAAAAFRAPPEEEEEEEEEEEE
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
FIESTAAAAAAAAAAAAAAAA
FRAPPEEEEEEEEEEEE
μετριο χωρις παρακαλω
-
τριχες! το κομπλεξ του ελληνα!το i20 ειναι μια χαρα αυτοκινητο και πιο αξιοπιστο απο το γκολφ 4
.καλο χρυσο το φιεστα αλλα με 16000 παιρνεις μικρομεσαιο.και το φοκους,με μια προσφορα που τρεχει το παιρνεις με 16000 και εχει και ηλιοροφη.
καλοταξιδο το i20.αν φτασεις στα 16000 παρε μια κατηγορια πανω. -
Με βάση τα κριτήρια που λες όντως το i20 φαίνεται η σωστή επιλογή. Είναι καλό αμάξι, στα πλαίσια του ευρωπαικού/ιαπωνικού ανταγωνισμού και με βάση όσα λες προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.
Το ESP είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα για τα οχήματα της κατηγορίας σούπερμίνι που ενδιαφέρεσαι καθώς σε οχήματα με κοντό μεταξόνιο οι αντιδράσεις στο όριο είναι εντονότερες. Βάλτο και σου εύχομαι να μη σου χρειαστεί ποτέ!
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
τριχες! το κομπλεξ του ελληνα!το i20 ειναι μια χαρα αυτοκινητο και πιο αξιοπιστο απο το γκολφ 4
.καλο χρυσο το φιεστα αλλα με 16000 παιρνεις μικρομεσαιο.και το φοκους,με μια προσφορα που τρεχει το παιρνεις με 16000 και εχει και ηλιοροφη.
καλοταξιδο το i20.αν φτασεις στα 16000 παρε μια κατηγορια πανω.Ναι αλλα εχεις σκεφτει οτι το focus II σαν αμαξι βγηκε το 2004 και το fiesta βγηκε το 2008?
-
Δαγκωτο Ii20!!!! Αστο fiesta εκει που ειναι, για 16χιλιαρικα επρνα αλλη μερκ μεταχειρισμενη I20 Και για την αξιοπιστια που θα σου προσφερει!
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Να ρωτήσω: γιατί ι20 και όχι ι30; Σε ικανοποιούν οι χώροι του ι20 σε σχέση με το Golf που έχεις τώρα; Ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για αυτοκίνητο 1200cc ώστε να έχεις χαμηλά τέλη; Ενδιαφέρεσαι για πιο εύκολο parking;Συμφωνώ γιατί όχι i30?
Έχει και πολύ καλή προσφορά. Σε ερώτησή μου σε αντιπροσωπία έχει επιπλέον προσφορά 300€ σε τιμή καταλόγου και επιλογή επιπλέον έκπτωση 450€ ή επιλογή δωρεάν Service για 3 χρόνια. Δηλαδή αν πάρεις το i30 με ηλιοροφή και όλα φουλ θα σου βγει: 15290-300-450+450(μετ. χρώμα) = 14.990€Ούτε 15 χιλιαρικα και είσαι μια κατηγορία πιο πάνω σε χώρους και με ένα χιλιάρικο πιο κάτω από το fiesta και με εξοπλισμό που το fiesta δε το φαντάζεται καν.
Και εγώ αρχικά ήμουν για fiesta αλλά το θεωρώ απαράδεκτο να δίνω 16.000 χιλιαρικα το 2010 και το αυτοκίνητο να μην έχει ESP και δισκόφρενα και άλλες ανέσεις. Δηλαδη για να το κάνω όπως θέλω το fiesta θέλω 17+ χιλιαρικα και στο τέλος παίρνω μόνο ένα fiestaki.
Μετά μου άρεσε το i20 το οποιο φουλ εβγαινε 14.100 και είδα ότι μόνο με +1000ευρώ πάω στο i30. Για σκέψου το γιατί νομίζω ότι έχουμε τον ίδιο προβληματισμό. Εγώ είμαι έτοιμος να το παραγγείλω το i30 γιατι τέλος του μήνα λήγουν οι προσφορές.Το μόνο που δε μου αρέσει στο i30 είναι οι 15αρες ζάντες και ότι η hyundai δε σου δίνει τη δυνατότητα να το παραγγείλω με 16αρες.
-
Δεν φανταζεσαι τι κανει το esp στα δυσκολα.....παρατα αεροσακους και λειπα μπιχλιμπιδια,αρκει να εχουν τα επομενα αμαξια σου το esp.Γιατι i20 1.2 και fiesta 1.4;Παιζει i20 1,4 με 100 αλογατα και παλι με τιμη κατω απο 15000ευρω.Απο καταναλωση ολοι εκει γυρω παιζουν μεσα στην πολη,απο αξιοπιστια ο κορεατης ειναι σε αλλο επιπεδο,απο σερβις δεν εχω αποψη αλλα δεν εχω ακουσει για ακριβα,απο μεταπωληση μην ακους τιποτα γιατι οτι κερδιζεις στην αγορα θα το χασεις στην πωληση και αυτο ειναι ΝΟΜΟΣ.Καλοριζικος ο χιουντος λοιπον....
-
μεταξυ των δυο και εγω ειμαι υπερ του i20 με χιλια!!!
Αλλα θα συμφωνισω και με το σκεπτικο του φιλου πριν που σου προτυνει το i30.Τελος θα ελεγα να δεις και το νεο punto evo στα 1400 με 105 αλογα (περισσοτερα κ απο τα δυο που λες)και το 6ταχυτο κιβωτιο που θα ειναι οτι πρεπει μια και κανεις τοσα πολλα χιλιομετρα εκτος πολης και εχει και ESP +ASR+Hill holder +αεροσακο γονατου(σαν το Fiesta).
Υ.Γ απο τοτε που πηρα το Bravo εχω γινει πιο Ιταλακιας και απο τον Ιταλακια
-
Αν δεν σε προβληματίζει το όνομα του κατασκευαστή πάρε Κορεάτικο.
Αν θεωρείς ότι θα ήθελες να λες ότι 'έχεις FORD' πάρε το Fiesta...Και τα δύο αυτοκίνητα είναι μία χαρά και θα σε καλύψουν για αυτά που ζητάς...
-
i20 - i30... οτιδηποτε αλλο εκτος του Fiesta! Το θεωρω αδιανοητο να ζητουν 16κ.... σιγα το κελεπουρι! Πουλαει επειδη ειναι ζουζουνιαρικο... και μονο!
Αγνοουν πληρως το Polo, το Punto Evo, και αλλα που σε αυτα τα λεφτα ειναι σαφως καλυτερα παντου.
Με ενα i20 - i30 δεν θα βγεις χαμενος. Fair deal για τα λεφτα τους, θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο...
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
Τελος θα ελεγα να δεις και το νεο punto evo στα 1400 με 105 αλογα (περισσοτερα κ απο τα δυο που λες)και το 6ταχυτο κιβωτιο που θα ειναι οτι πρεπει μια και κανεις τοσα πολλα χιλιομετρα εκτος πολης και εχει και ESP +ASR+Hill holder +αεροσακο γονατου(σαν το Fiesta).Υ.Γ απο τοτε που πηρα το Bravo εχω γινει πιο Ιταλακιας και απο τον Ιταλακια
Πολύ ωραίο το punto evo αλλά μόλις του βάλεις 2-3 extras που έχει το i20 ή το i30 ξεφεύγει λίγο στη τιμή.
Παρόλα αυτά μου αρέσει που προσφέρει: ' ESP +ASR+Hill holder +αεροσακο γονατου' -
Ο χρήστης bfc_xxx έγραψε:
Τελος θα ελεγα να δεις και το νεο punto evo στα 1400 με 105 αλογα (περισσοτερα κ απο τα δυο που λες)και το 6ταχυτο κιβωτιο που θα ειναι οτι πρεπει μια και κανεις τοσα πολλα χιλιομετρα εκτος πολης και εχει και ESP +ASR+Hill holder +αεροσακο γονατου(σαν το Fiesta).
Υ.Γ απο τοτε που πηρα το Bravo εχω γινει πιο Ιταλακιας και απο τον Ιταλακια
Πολύ ωραίο το punto evo αλλά μόλις του βάλεις 2-3 extras που έχει το i20 ή το i30 ξεφεύγει λίγο στη τιμή.
Παρόλα αυτά μου αρέσει που προσφέρει: ' ESP +ASR+Hill holder +αεροσακο γονατου'Οι αεροσακοι γονατων ειναι καλη σαν ιδεα, θα προσεξετε ομως την υλοποιηση! Στα Bravo προεξεχει η θηκη τους στο κατω μερος της κολωνας απο οσο ειχα διαβασει και ενοχλουν τα ποδια! Αν οχι ολους, μερικους σωματοτυπους....
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Ο λόγος που δεν κοιτάω το i30 είναι επειδή δεν μου αρέσει καθόλου και θα βγει και facelift. Fiat δεν αγοράζω ξανά, γιατί είμαι καμένος από Punto, αν και ομολογώ ότι είχε σαφώς καλύτερη συμπεριφορά από το Golf.
Όταν αναφέρομαι στο i20 εννοώ το 1.4, όπως έγραψα και στο αρχικό μου post, το οποίο σήμερα κοστίζει 12.900 κλειδί.
Το κύριο ερώτημά μου, όμως, είναι αν το fiesta είναι πιο ασφαλές από το i20, χωρίς το ESP.
Σαν αυτοκίνητο, έχω την εντύπωση ότι θα λειτουργεί καλύτερα στους τομείς το Hyundai. Εννοώ, ότι θα αποδίδει καλύτερα το air-conditioning, ότι τα ηλεκτρικά του δεν θα χαλάσουν και τόσο εύκολα, κλπ.
Ο ξάδελφός μου πήρε ένα KIA πρίν από 3 χρόνια και είλικρινά δεν του έχει βγάλει απολύτως τίποτα. Συγκρίνω αυτά που πληρώνει εκείνος με τις 500άρες που δίνω εγώ και αναρωτιέμαι γιατί. Ειλικρινά δεν βλέπω κανένα λόγο.Για να μην αναφερθώ στα χίλια προβλήματα που μου έχει βγάλει και την κοροϊδία των διάφορων μαστόρων που πάνε να το παίξουν ειδικοί και στο τέλος σε γδύνουν. Έχω αλλάξει 4 συνεργεία. Τώρα του έκανα μια γενική επισκευή σε εξειδικευμένο και πλήρωσα 1400 ευρώ, για ένα αυτοκίνητο που πουλάω. Είναι καθαρά θέμα συνείδησης προς τον επόμενο που θα το αγοράσει, αν και ξέρω ότι για το αυτοκίνητο αυτό θα πάρω το πολύ 7000 ευρώ. Μέχρι λάστιχα του έβαλα, και το πέρασα και ΚΤΕΟ.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Με βάση τα κριτήρια που λες όντως το i20 φαίνεται η σωστή επιλογή. Είναι καλό αμάξι, στα πλαίσια του ευρωπαικού/ιαπωνικού ανταγωνισμού και με βάση όσα λες προσφέρεται σε πολύ καλή τιμή.Το ESP είναι απαραίτητο εργαλείο ακόμα για τα οχήματα της κατηγορίας σούπερμίνι που ενδιαφέρεσαι καθώς σε οχήματα με κοντό μεταξόνιο οι αντιδράσεις στο όριο είναι εντονότερες. Βάλτο και σου εύχομαι να μη σου χρειαστεί ποτέ!
κορεατικο δεν ειναι αυτο?
και με τους κορεατες δεν υπαρχει κανενας ανταγωνισμοςibiza λοιπον
Hyundai i20 ESP vs Fiesta 1.4: Ποιο είναι πιο ασφαλές, κ.α.;