-
Διεγράφη 'επί προσωπικού' απάντηση. Στο θέμα μας [Mod]
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Πες το και hard feelings...δεν πειράζει....Απλά όταν γενικεύεις, αυτά γίνονται....
Δεν γενικευω..Στοχοποιησα.Δεν σε ειδα πουθενα να λες εχω τρεξει εκει και κει και κει και εσεις οι υπολοιποι που δεν εχετε τρεξει για τους α.β.γ λογους ειστε ασχετοι οποτε προφανως δενα αναφερομουν σε σενα..Και γενικως μην το παρετε σαν γενικη επιθεση..Ειναι ωραιο να μιλανε ανθρωποι με εμπειριες απο αγωνες και να μιλανε για αυτους και τα κατορθωματα τους μαλιστα αυτα που λενε αμεσα αποκτανε μεγαλυτερη βαρυτητα απο την αποψη μου ως ''ο απεξω''..Ο τροπος επιβολης δεν μ αρεσει.
-
Επειδή έχω βαρεθεί να διαβάζω από μερικούς εδώ μέσα που γράφουν ότι @@ τους κατέβει, 3) πράγματα.
1)ΌΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΟΥΧΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ TDS ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ. Δηλαδή όταν εγώ τρέχω (και ο οιοσδήποτε) και πηγαίνω με την ταυτότητα στο στόμα στις φυστικιές και δει ο μπροστινός με το super αμάξι ότι πάω να τον περάσω από πάνω και αποφασίσει να πατήσει φρένα για να το παίξει άνετος, δεν κινδυνεύω?
2)Κύριε Βασίλη καλοί οι συναισθηματισμοί και το cinque, αλλά ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν παιδιά από το tds, που να ξεκίνησαν έτσι. Και δεν το κατάλαβα. Όσοι ήταν οδηγοί αγώνων ξεκίνησαν με το χαραμπαντά και στην πορεία έγιναν οι ήρωες τύπου Rocky? Και αν εσύ όπως λες το έκανες, ποιος σου είπε ότι είσαι ο μόνος στην τελική (και περιέργως όσοι τρέχουν στο Π.Π.) και βάζεις όλους τους άλλους (που δεν τρέχουν) στο ίδιο καζάνι? Εδώ και 17 χρόνια κυρ-Βασίλη με ένα sunny παιδεύομαι και δεν γύρισα ΠΟΤΕ ούτε με απασχόλησε με τι τρέχει ο άλλος, είτε σε trackday, είτε σε αγώνες, είτε σε οτιδήποτε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για
3)Πώς μάθατε ρε παιδιά όλοι να στρίβετε σε circuit? (δεν είναι ειρωνικό, ερώτηση είναι). Να πάω και γω. Καθήσατε με κάποιο δάσκαλο παρέα? Σας έδειξε κάποιος στην πράξη? Γιατί σε ερώτηση που έκανα σε κάποιον η απάντηση ήταν: 'αυτό ή το χεις ή δεν το χεις'
-
START OFF TOPIC
Οι κάγκουρες στο Μπράλο... (οι αγωνιάρηδες που είναι οέοοο ??)
http://www.r40.gr/gallery2/main.php?g2_ ... alNumber=1
END OFF TOPIC
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
START OFF TOPICΟι κάγκουρες στο Μπράλο... (οι αγωνιάρηδες που είναι οέοοο ??)
END OFF TOPIC
Δλδ?
-
Ο χρήστης ARIS SR20VE έγραψε:
1)ΌΣΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΟΥΧΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ TDS ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ. Δηλαδή όταν εγώ τρέχω (και ο οιοσδήποτε) και πηγαίνω με την ταυτότητα στο στόμα στις φυστικιές και δει ο μπροστινός με το super αμάξι ότι πάω να τον περάσω από πάνω και αποφασίσει να πατήσει φρένα για να το παίξει άνετος, δεν κινδυνεύω?
Πάμε πάλι απο την αρχή!!!!!
Δεν θέλουμε να φύγει η μούχλα!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ! Δλδ, απο εδώ έως έκεί, εχει δικαίωμα να εχει άποψη και ο TDS, αλλα απο εκεί και πέρα STOP.Εφόσον, δεν εχει στηθεί σε εκκίνηση, δεν μπορεί να συνεχίζει την κουβέντα, αλλα θα μπορούσε μόνο να ακούει...Και σε μ@λ@κία συζήτηση κάποιο κέρδος θα εχει...! Είναι τεράστεια η διαφορά ανάμεσα στο επισκεύτομαι την πίστα και κάνω χρόνο οποτε και οταν εγώ θέλω, ή αν δεν το πετύχω, εχω και άλλες προσπάθειες κατα την διάρκεια της ημέρας, σε σχέση με το: 20 λεπτά ελεύθερα, 10 χρονομετρημένα και οτι βγεί...2)Κύριε Βασίλη καλοί οι συναισθηματισμοί και το cinque, αλλά ποιος σας είπε ότι δεν υπάρχουν παιδιά από το tds, που να ξεκίνησαν έτσι. Και δεν το κατάλαβα. Όσοι ήταν οδηγοί αγώνων ξεκίνησαν με το χαραμπαντά και στην πορεία έγιναν οι ήρωες τύπου Rocky? Και αν εσύ όπως λες το έκανες, ποιος σου είπε ότι είσαι ο μόνος στην τελική (και περιέργως όσοι τρέχουν στο Π.Π.) και βάζεις όλους τους άλλους (που δεν τρέχουν) στο ίδιο καζάνι? Εδώ και 17 χρόνια κυρ-Βασίλη με ένα sunny παιδεύομαι και δεν γύρισα ΠΟΤΕ ούτε με απασχόλησε με τι τρέχει ο άλλος, είτε σε trackday, είτε σε αγώνες, είτε σε οτιδήποτε. Όλα τα υπόλοιπα είναι για [/;quote]
Αν υπάρχουν τέτοια παιδιά, καλά κάνουν και δεν τα κατηγορεί κανένας.Και πίστεψέ με αυτά θα ήθελαν πάρα πολύ να τρέξουν αλλα δεν τους αφήνει η οικονομική τους κατάσταση, μάλλον.Υπάρχουν ομως και οι ΑΛΛΟΙ...ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ MITSU, εχουν χαλάσει εκατομύρια, και η δικαιολογία που δεν τρέχουν στους αγώνες, είναι οτι δεν τρυπάνε το αυτοκίνητό τους για να βάλουν RollCage, ή δεν δίνουν χρήματα να αγοράσουν HANS.Αυτοί ειναι οι 'καραγκιόζηδες'...κατάλαβες?Κανένας δεν κατηγορεί τα TrackDay και τα παιδιά εκείνα που εχουν μετατρέψει ενα οικονομικά συμβατό αυτοκινητάκι για να κάνουν το κέφι τους.Κατηγορούμε ολους αυτούς, ομως, που εχουν ενα SUPER TERAS των 60000Ευρώ και άνω, το παίζουν ειδικοί και ΟΔΗΓΆΡΕΣ και μόνο αν είναι η κατηγορία Ελεύθερη με 700hp και άνω, χωρίς RollCage, χωρίς HANS χωρίς μέτρα ασφάλειας θα ήθελαν να τρέξουν...Κατάλαβες?Αυτά λοιπόν είναι μπούρδες...Οταν αγοράζεις ενα 9αρι και εχεις κάνει και βελτιώσεις με γενικό σύνολο τα 100000 Ευρώ, σημαίνει οτι εχεις αλλα τόσα κάβα, ωστε να του πιείς το αίμα και να το ευχαριστηθείς και να το φτάσεις στο όριο.Αρα δεν σε προβληματίζει το RollCage κλπ.Αν ομως δεν τα εχεις (την κάβα...) τοτε ...Αει Χάσου σκουλίκι..., που εχεις κάνει το Mitsu, προέκταση του 'ανδρικού' σου οργάνου...3)Πώς μάθατε ρε παιδιά όλοι να στρίβετε σε circuit? (δεν είναι ειρωνικό, ερώτηση είναι). Να πάω και γω. Καθήσατε με κάποιο δάσκαλο παρέα? Σας έδειξε κάποιος στην πράξη? Γιατί σε ερώτηση που έκανα σε κάποιον η απάντηση ήταν: 'αυτό ή το χεις ή δεν το χεις'
Διαβάσαμε, είδαμε τους αντιπάλους, μελετήσαμε φωτογραφίες, μελετήσαμε το χρονόμετρο, λιώσαμε τις βιντεοκασσέτες και ακόμα δεν μάθαμε...!
-
Ο χρήστης van έγραψε:
START OFF TOPIC
END OFF TOPIC
Δλδ?
Θα σου απαντήσω σε 3 μέρες...
-
START OFF TOPIC
END OFF TOPIC
Δλδ?
Θα σου απαντήσω σε 3 μέρες...
Καλό μήνα!!!
Δηλαδή οι κάγκουρες (και με σήμα το καγκουρώ) πήγαν και το διασκέδασαν.
Οι πολλές συμμετοχές παραδοσιακά αγωνιζομένων που είναι ?? (και κάποιοι γνωστοί τρομάζουν να συμπληρώσουν νταλίκα...)
-
ΦΙΛΟΙ ΣΟΥΠΕΡ ΤΟΥΡΜΠΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ 500+ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ...
ΚΡΙΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΛΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ,ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ,ΟΤΑΝ ΘΑ.........ΚΛΠ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΧΤΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΥΤΗ. -
Θα μπορούσε κάποιος να μου πει λεπτομέρεις? Όπως πού δηλώνεις συμμετοχή και πόσοι γύροι είναι?
-
Δεν τιμησε κανεις την νεα κατηγορια τελικα....
-
... είχα μεταφέρει εδώ και καιρό τις απόψεις που επικρατούν. Για κάποιο λόγο το σιρκουί τρομάζει με τις πιθανές ζημιές... αν είχε επεκταθεί η κατηγορία και στις αναβάσεις, θα είχε αρκετές καλές συμμετοχές.
(παράκληση... μην μπουν κάτι apr και λοιποί και αρχίσουν τους γνωστούς λαϊκισμούς...)
Από την άλλη σε event όπως το παρακάτω... υπό βροχή και χωρίς πρόσφυση μαζεύτηκαν στα Μέγαρα καμιά 80αρία Evo απ'όλη την Ελλάδα και το ευχαριστήθηκαν!!!
Youtube Video...και για τους χρονολάγνους... ο γρηγορότερος γύριζε ολόκληρη την βρεγμένη πίστα σε 1:08.905 με επίσημη χρονομέτρηση της ironteam.
(ναι... οι κάγκουρες τρέχουν με κανονική χρονομέτρηση) -
(παράκληση... μην μπουν κάτι apr και λοιποί και αρχίσουν τους γνωστούς λαϊκισμούς...)
Ενταξει ρε παιδια, το πηραμε το μηνυμα. Ειστε οι καλυτεροι. Ο κοσμος των αγωνων σας ετεινε τη χειρα, οχι απο ανωτεροτητα ή χαρη, αλλα κυριως απο αναγκη. Δεν εχουμε συμμετοχες, τι να κανουμε. Ολη αυτη η ιστορια εχει ξεκινησει απο το γεγονος οτι βρεθηκαν οι δυο θεσμοι (ΠΠΤ-GTCC) μαζι το τελευταιο διαστημα στην πιστα. Απο εκει και περα δεν νομιζουμε να ειναι λαϊκισμος να θελεις να δειξεις στον αλλο οτι αντι για ενα πυραυλο που εχει πληρωθει χρυσαφι και που πλεον γινεται 'επικινδυνη' η χρηση του στην Ελλαδα της πρασινομπλε δεξιας με τον ΚΟΚ τις βενζινες τα τεκμηρια κτλ κτλ θα μπορουσε να εχει ενα αγωνιστικο αυτοκινητο με το μισο κοστος και να κανει πραγματικους αγωνες. Με κομψο ή ακομη και ακομψο τροπο θελουμε να πουμε οτι 'ναι, οι παιδιες ειναι ωραια διαδικασια για να μπεις στο κλιμα, αλλα απο ενα σημειο (κοστους) και μετα οι αγωνες ειναι εφικτοτατοι, αντι να εχεις ενα κορυφαιο ΙΧ'.
Ισως αν δεν υπηρχε το GTCC, η Saloon να ειχε συμμετοχες. Ομως αυτο δεν εγινε και ετσι χαθηκε η τελευταια ευκαιρια να συνυπαρξουν οι 'δυο κοσμοι'. Αλλη νοοτροπια, τελος. Το feeling του 'τερατος' ειναι πιο πανω απο το feeling του οδηγου αγωνων. Το αποτελεσμα ειναι να μαραζωνουν οι αγωνες ενω στα 3γυρα και στα Track Days γινεται χαμος. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Παρολα αυτα, να μας επιτρεψετε να τονιζουμε πως αν ενας οδηγος θελει να τρεξει σε αγωνες πρεπει να ασχοληθει πρωτα με τις παιδιες/track days αλλα να μην παρασυρθει ριχνοντας πολλα λεφτα ή πολυ περισσοτερο αγοραζοντας ενα 'τρελο' αυτοκινητο. Πρεπει να ξεκινησει απο χαμηλα, να μαθει και αν δει οτι οι χρονοι του ειναι καλοι, τοτε να μην παρει το τουρμπατο GTi νεας κοπης, αλλα να παρει κανενα Α/6 και να ρθει απο αγωνες μερια. Καμια 20αρια να το κανουν αυτο και να μεινουν στο χωρο σε βαθος χρονου, ειναι κερδος ή μαλλον καλυτερα, θα αλλαξει αρκετα το προφιλ των αγωνων. -
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ενταξει ρε παιδια, το πηραμε το μηνυμα. Ειστε οι καλυτεροι. Ο κοσμος των αγωνων σας ετεινε τη χειρα, οχι απο ανωτεροτητα ή χαρη, αλλα κυριως απο αναγκη. Δεν εχουμε συμμετοχες, τι να κανουμε. Ολη αυτη η ιστορια εχει ξεκινησει απο το γεγονος οτι βρεθηκαν οι δυο θεσμοι (ΠΠΤ-GTCC) μαζι το τελευταιο διαστημα στην πιστα. Απο εκει και περα δεν νομιζουμε να ειναι λαϊκισμος να θελεις να δειξεις στον αλλο οτι αντι για ενα πυραυλο που εχει πληρωθει χρυσαφι και που πλεον γινεται 'επικινδυνη' η χρηση του στην Ελλαδα της πρασινομπλε δεξιας με τον ΚΟΚ τις βενζινες τα τεκμηρια κτλ κτλ θα μπορουσε να εχει ενα αγωνιστικο αυτοκινητο με το μισο κοστος και να κανει πραγματικους αγωνες. Με κομψο ή ακομη και ακομψο τροπο θελουμε να πουμε οτι 'ναι, οι παιδιες ειναι ωραια διαδικασια για να μπεις στο κλιμα, αλλα απο ενα σημειο (κοστους) και μετα οι αγωνες ειναι εφικτοτατοι, αντι να εχεις ενα κορυφαιο ΙΧ'.
Ισως αν δεν υπηρχε το GTCC, η Saloon να ειχε συμμετοχες. Ομως αυτο δεν εγινε και ετσι χαθηκε η τελευταια ευκαιρια να συνυπαρξουν οι 'δυο κοσμοι'. Αλλη νοοτροπια, τελος. Το feeling του 'τερατος' ειναι πιο πανω απο το feeling του οδηγου αγωνων. Το αποτελεσμα ειναι να μαραζωνουν οι αγωνες ενω στα 3γυρα και στα Track Days γινεται χαμος. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Παρολα αυτα, να μας επιτρεψετε να τονιζουμε πως αν ενας οδηγος θελει να τρεξει σε αγωνες πρεπει να ασχοληθει πρωτα με τις παιδιες/track days αλλα να μην παρασυρθει ριχνοντας πολλα λεφτα ή πολυ περισσοτερο αγοραζοντας ενα 'τρελο' αυτοκινητο. Πρεπει να ξεκινησει απο χαμηλα, να μαθει και αν δει οτι οι χρονοι του ειναι καλοι, τοτε να μην παρει το τουρμπατο GTi νεας κοπης, αλλα να παρει κανενα Α/6 και να ρθει απο αγωνες μερια. Καμια 20αρια να το κανουν αυτο και να μεινουν στο χωρο σε βαθος χρονου, ειναι κερδος ή μαλλον καλυτερα, θα αλλαξει αρκετα το προφιλ των αγωνων.σε γενικές γραμμές.. δεν διαφωνώ μαζί σου!!
Μόνο στην πολεμική σου ενάντια στο GTCC είμαι αντίθετος... αλλά οκ... ο πλουραλισμός απόψεων χρειάζεται...
Μας ενώνουν πολύ περισσότερα από όσα μας χωρίζουν... αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η κατάντια των αγώνων...
-
Βρε δεν το πολεμαω το GTCC. Επειδη το λεω '3γυρο'; Καμια σχεση, ισα-ισα. Kαι ειναι απολυτα λογικο να μην τρεξει ουτε ενας στη saloon οταν την ιδια ημερομηνια στο ιδιο μερος μπορει να παρει το ιδιο κυπελο με 3 γυρους αντι για 20. Αυτο που μου φαινεται 'καπως' ειναι να εχεις ριξει ενα πακτωλο σε ενα ηδη ακριβο αυτοκινητο. Αυτο ναι, το 'πολεμαω' γιατι φαινεται λαθος στα δικα μου ματια τουλαχιστον. Ναι, οι αγωνες πιστας εχουν περιελθει σε καθεστως 'καταντιας' χροοοονια τωρα. Για φαντασου ομως να εσκαγαν νεοι με χρηματα και ορεξη απο το χωρο των track days. Ολα θα αλλαζαν μονομιας.
Το να υπαρχουν 'παιδια' που προσπαθουν με οσο καλυτερο VFM να κανουν παλιες, φτηνες καροτσες να γραφουν χροναρες (οπως εσυ καλη ωρα, ο Νεστωρας, ο Κοντογιαννης κλπ κλπ) ειναι αποδεκτοτατο. Μη μου πεις ομως οτι θα ειχες τα χρηματα να βελτιωσεις ενα 10αρι πχ ή κατι αλλο αντιστοιχου κοστους και δεν θα επαιρνες με -20000 ενα κομπλε Α/6 και να δοκιμασεις την τυχη σου. Και πιο φτηνα θα σου ερχοταν σε συνολικο κοστος και δεν εχει καμια απολυτως σχεση σαν εμπειρια.Κλεινοντας οριστικα τις τοποθετησεις μου επι του θεματος, εχουμε κανει το εξης στρεβλο σε αυτη τη χωρα:
Εχουμε βαλει το ποδοσφαιρο σαλας (Track days) πανω απο το ιδιο το κανονικο ποδοσφαιρο (αγωνες ταχυτητας). Εκει ειναι το λαθος μας. Το ποιοι φταινε γι'αυτο ειναι ενα αλλο κεφαλαιο. Παντως σε ολα τα επιπεδα εχει αποδειχθει οτι την αλλαγη πορειας την καταφερνει μονο η ιδια η βαση, δλδ 'φωνη λαου οργη θεου' ενα πραγμα, αλλα ας σταματησω εδω γιατι antonis-teamιαζω επικινδυνα... -
Μεταφέρω εδώ το θέμα των αγώνων με πολιτικά αυτοκίνητα γιατί είναι εντελώς άσχετο με το ατύχημα. Και αυτά που θέλω να πω είναι τα εξής:
Καταρχήν, άνθρωποι των GTCC και των track days, δεν έχω καμία διάθεση να σας υποτιμήσω. Αυτό που λέω είναι ότι θεωρώ υπερβολικά εκτεθειμένους σε κίνδυνο εσάς, τους οργανωτές και όλο το σπορ γενικά όταν κάνετε αυτό που κάνετε. Τα πολιτικά αυτοκίνητα δεν παρέχουν ούτε το 5% της ασφάλειας ενός αγωνιστικού και προσωπικά δε θα τολμούσα να κάνω αυτό που κάνετε. Ιδίως όταν το κάνετε σε πίστες με επικίνδυνα σημεία, όπως είναι τα ψηλά κερμπ και η έλλειψη αμμοπαγίδων στα Μέγαρα, το ανάχωμα στο kartodromo κ.λπ. Αν μη τι άλλο, απαιτείστε να διορθωθούν αυτά τα σημεία πριν συνεχίσετε να μπαίνετε μέσα σε ρυθμό αγώνα. Ας μην περιμένουμε να γίνει το κακό γιατί τότε είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί ποτέ ξανά σε κανέναν να κινηθεί ακόμα και με 1η σε πίστα χωρίς αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Επίσης, το επιχείρημα για τα λιμανάκια και τη βούτα δεν είναι και τόσο στέρεο. Όποιος θέλει να οδηγήσει γρήγορα και όχι σε ρυθμό αγώνα, αφού αυτό το απαγορεύει η κοινή λογική οπουδήποτε, υπάρχουν διαδρομές με πολύ λίγη κίνηση όπου μπορεί να ευχαριστηθεί οδήγηση με ελάχιστο κίνδυνο. Αν πάλι για κάποιον το ζήτημα δεν είναι η ευχαρίστηση της οδήγησης αλλά η επίδειξη στα εν λόγω μέρη, θα αφήσω τα σχόλια σ' εσάς.
Και όσοι θέλετε να οδηγήσετε αγωνιστικά, υπάρχουν έτοιμα αυτοκίνητα που στοιχίζουν όσο τα 4 ζαντολάστιχα ενός Εβο. Δοκιμάστε το. -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Μεταφέρω εδώ το θέμα των αγώνων με πολιτικά αυτοκίνητα γιατί είναι εντελώς άσχετο με το ατύχημα. Και αυτά που θέλω να πω είναι τα εξής:
Καταρχήν, άνθρωποι των GTCC και των track days, δεν έχω καμία διάθεση να σας υποτιμήσω. Αυτό που λέω είναι ότι θεωρώ υπερβολικά εκτεθειμένους σε κίνδυνο εσάς, τους οργανωτές και όλο το σπορ γενικά όταν κάνετε αυτό που κάνετε. Τα πολιτικά αυτοκίνητα δεν παρέχουν ούτε το 5% της ασφάλειας ενός αγωνιστικού και προσωπικά δε θα τολμούσα να κάνω αυτό που κάνετε. Ιδίως όταν το κάνετε σε πίστες με επικίνδυνα σημεία, όπως είναι τα ψηλά κερμπ και η έλλειψη αμμοπαγίδων στα Μέγαρα, το ανάχωμα στο kartodromo κ.λπ. Αν μη τι άλλο, απαιτείστε να διορθωθούν αυτά τα σημεία πριν συνεχίσετε να μπαίνετε μέσα σε ρυθμό αγώνα. Ας μην περιμένουμε να γίνει το κακό γιατί τότε είναι αμφίβολο αν θα επιτραπεί ποτέ ξανά σε κανέναν να κινηθεί ακόμα και με 1η σε πίστα χωρίς αγωνιστικό αυτοκίνητο.
Επίσης, το επιχείρημα για τα λιμανάκια και τη βούτα δεν είναι και τόσο στέρεο. Όποιος θέλει να οδηγήσει γρήγορα και όχι σε ρυθμό αγώνα, αφού αυτό το απαγορεύει η κοινή λογική οπουδήποτε, υπάρχουν διαδρομές με πολύ λίγη κίνηση όπου μπορεί να ευχαριστηθεί οδήγηση με ελάχιστο κίνδυνο. Αν πάλι για κάποιον το ζήτημα δεν είναι η ευχαρίστηση της οδήγησης αλλά η επίδειξη στα εν λόγω μέρη, θα αφήσω τα σχόλια σ' εσάς.
Και όσοι θέλετε να οδηγήσετε αγωνιστικά, υπάρχουν έτοιμα αυτοκίνητα που στοιχίζουν όσο τα 4 ζαντολάστιχα ενός Εβο. Δοκιμάστε το.Θα μου επιτρέψεις ορισμένες αντιρρήσεις. Οι πίστες με τα ψηλά κερμπ και την έλλειψη αμμοπαγίδων είναι πιο ασφαλείς κατά την ταπεινή μου άποψη από οποιοδήποτε δημόσιο δρόμο ακόμη και με μηδενική κίνηση.
Δεν διαφωνώ να διορθωθούν αυτά που προτείνεις προς Θεού. Το έγραψα και στο θέμα του ατυχήματος αλλά δεν το πρόσεξε κανείς μάλλον ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει το ίδιο και σε 'επίσημους' αγώνες. Κι αν εγώ μπορώ να βρω 10 παραδείγματα που από τύχη και μόνο δεν είχαμε δυστυχήματα είμαι σίγουρος πως εσύ σαν αγωνιζόμενος θα βρεις 1000. Μπορείτε λίγο όλοι να δείτε παραπέρα από τα evo ?? Για τους πιτσιρικάδες δηλαδή που δεν έχουν 50 χιλιάρικα για πολιτικό ή αγωνιστικό δεν υπάρχει λύση ? Ή μήπως είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Ανω Τραχανομαγούλα με την μηδενική κίνηση ?
Δεν ξέρω γιατί αλλά σε πολλούς αγωνιζόμενους αυτού του είδους οι διοργανώσεις τους κάθονται στο λαιμό.Και τώρα φυσικά ήρθε η ώρα να μπει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.
Αν όντως εγώ το βλέπω τόσο λάθος και είναι για το καλό του χώρου και την ασφάλεια των εμπλεκομένων μακάρι να καταργηθούν. -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Κι αν εγώ μπορώ να βρω 10 παραδείγματα που από τύχη και μόνο δεν είχαμε δυστυχήματα είμαι σίγουρος πως εσύ σαν αγωνιζόμενος θα βρεις 1000.Είναι αλήθεια. Γι' αυτό και στο προηγούμενο topic ζήτησα αυτά που ζήτησα.
Μπορείτε λίγο όλοι να δείτε παραπέρα από τα evo ?? Για τους πιτσιρικάδες δηλαδή που δεν έχουν 50 χιλιάρικα για πολιτικό ή αγωνιστικό δεν υπάρχει λύση ? Ή μήπως είναι ο δρόμος που οδηγεί στην Ανω Τραχανομαγούλα με την μηδενική κίνηση ?
Οι λύσεις είναι τέσσερις: 1. γρήγορη βόλτα, όχι με αγωνιστικό ρυθμό, πιθανώς και με φίλους που 'κλείνουν' το δρόμο, σε έρημη επαρχιακή διαδρομή. 2. γρήγορη βόλτα, όχι με αγωνιστικό ρυθμό, σε οποιαδήποτε πίστα 3. αγωνιστικός ρυθμός σε πραγματικά ασφαλή πίστα. Απ' όσο έχω πληροφορηθεί, μόνο οι Σέρρες δεν απέχουν πολύ απ' αυτό το επίπεδο. 4. αγορά μεταχειρισμένου αγωνιστικού με 3-5 χιλιάρικα.
Δεν ξέρω γιατί αλλά σε πολλούς αγωνιζόμενους αυτού του είδους οι διοργανώσεις τους κάθονται στο λαιμό.Και τώρα φυσικά ήρθε η ώρα να μπει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο.
Αν όντως εγώ το βλέπω τόσο λάθος και είναι για το καλό του χώρου και την ασφάλεια των εμπλεκομένων μακάρι να καταργηθούν.Εμένα δε μου 'κάθονται στο λαιμό'. Εξήγησα πιο πάνω τις επιφυλάξεις μου. Απλώς, βάσει εμπειρίας δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μπαίνει σε αγώνα χωρίς ρολ-κέιτζ, μπάκετ και ζώνες. Δεν μπορώ καν να καταλάβω πώς γίνεται.
-
Καταρχάς συμφωνώ με αυτά που ζήτησες στο άλλο θέμα.
Το πρόβλημα μου δεν είναι η κίνηση στους δημόσιους δρόμους, γιατί όπως έγραψες μπορούν σχεδόν να μηδενιστούν οι πιθανότητες συνάντησης άλλου οχήματος, αλλά η επαφή με δέντρα, βράχια και άλλα αντικείμενα που δεν έχουν σκοπό να κάνουν στην άκρη. Επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι η γρήγορη βόλτα δεν είναι αρκετή για εκτόνωση. Είναι και ο συναγωνισμός και το κάτι παραπάνω που κάνουν την ενασχόληση με τα motorsport συναρπαστική. Επίσης ξέρεις καλύτερα από μένα, πως η αγορά του αυτοκινήτου είναι το μικρότερο έξοδο για κάποιον που θέλει να τρέξει. Δεν εννούσα πως έχεις κάτι προσωπικό, απλά μου προξενεί μεγάλη εντύπωση που μεγάλη μερίδα αγωνιζομένων 'επιτίθενται' σ αυτούς που ασχολούνται με αυτού του είδους τους αγώνες. Και με το φτωχό μου μυαλό το βλέπω σαν μια καλή λύση για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα, φυσικά με τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, για να πάρει μια γεύση. Αν κάποιος θέλει να μείνει εκεί και να αγοράσει έβο με 100 χιλιάρικα ας το κάνει. Αλλά έχει τη δυνατότητα και κάποιος να πάρει το καθημερινό του αυτοκίνητο και να διασκεδάσει, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να φορτωθεί ένα 2ο αυτοκίνητο γι αυτή τη δουλειά.Δεν θέλω να πω κάτι κακό για σένα προσωπικά, αλλά μπορείς να μου πεις πως έμαθες να οδηγάς γρήγορα ? Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως δεν έχεις κυνηγήσει τα όρια σου σε δημόσιο δρόμο με πολιτικό αυτοκίνητο. Όπως πιστεύω και όποιος έχει το 'μικρόβιο' μέσα του.
-
Είμαι και εγώ ένας από τους κάγκουρες που τρέχουν χωρίς κλωβό ασφαλέιας..Με την διαφορά ότι είχα την τυχη 6 χρόνια να συμμετέχω σε track days στο Hungaroring 2 φορες τον μήνα που είχε, ΧΩΡΙΣ ΚΛΩΒΟ.(καποιες φορες με νοικιάρικα opel astra 2l full αγωνιστικα της πίστας!!)Που τα Μ3 και οι Carrera στην ευθεία είχαν 220-230+Km/h. Στο Nirburing μπαίνουν αυτοκίνητα και μηχανές μαζί.
(Μπαίνουν αυτοκίνητα σωστα όμως,πιστοποιημένα,με κτεο κτλ) Ισως οι ιδιοκτήτες της πιστας εκεί να μην είναι τόσο έξυπνοι όσο εμείς οι Έλληνες, που τα ξέρουμε όλα. Που νομίζουν κάποιοι που τρέχουν σε επίσημους αγώνες ότι έιναι επαγγελματίες οδηγοί..Επειδή απλά έχουν λεφτά. Όλοι ερασιτέχνες είναι με την καλή εννοια. Απλά κάποιοι έχουν αγωνιστική παιδεία και άλλοι όχι.Προσωπικά θα ήθελα να ήμουν στην θέση τους αλλα θα χαιρόμουν αν μπορούσαν να τρέχουν σε πιστες κ όσοι δεν εχουν λεφτα ή χρόνο για πρωτάθλημα. Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν τα track days σε όλο τον κόσμο. Και αφορούν αυτοκίνητα με ή χωρίς κλωβό ασφαλείας. Μπαίνουν με το αυτοκίνητο που πάνε στην δουλεία τους, που βάζουν τα παιδιά τους.
Μπάινουν όμως σε πιστες και όχι σε παρκίνγκ που για την κονόμα γίνονται πίστες.
Και δεν νομίζω ότι μπορει κάποιος να πιστεύει ότι ένας θεατής ή οδηγός στην Ριτσώνα ή στην Κύμη κινδυνεύει λιγότερο από έναν θεατή στον καρτόδρομο. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει.
Βέβαια στo track day συνήθως δεν έχει θεατές για να κινδυνεύουν(είπαμε όμως, 10ευρω το κεφάλι είναι αυτά) και ο οδηγός είναι υπευθυνος για την σωματική του ακεραιοτητα υπογράφοντας πριν μπει.
Αλλο λοιπόν πρωτάθλημα και αλλο track day..
Ουτε είναι η ουσία ποιος κάνει καλύτερο χρόνο και ποιος στριβει πιο γρηγορα.Ουτε να ισοπεδώνουμε τα πάντα,κυρίως οι παλαιότεροι. Αλλά να τρέχουν όσοι μπορούν σε πίστες και όχι στον δρόμο.
(Συνηθως γίνονται και τα δυο δυστυχως)
Τέλος αναρρωτιέμαι ποιοί απο αυτούς που υποτιμούν τους κάγκουρες ζούν τις οικογένειες τους φτιάχνοντας και βελτιώνοντας τα καγκουροάμαξα και πόσοι εχουν παρακολουθήσει μαθήματα αγωνιστικής οδήγησης 'η εχουν πατήσει το πόδι τους σε ΠΙΣΤΑ προδιαγραφων F1-DTM-ΜΟΤΟ GP.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
FORMULA SALOON!!! [+Διάσπαση από Αγώνες Ταχύτητας 2010]