-
Παρε ενα μεταχειρισμενο MX-5 2.0 να κανεις τη δουλεια σου αφου εισαι και της πισωκινησης
Εκτος βεβαια αν εχεις προβλημα με τους χωρους.Μεταξυ των δυο εγω θα προτιμουσα το Cooper S.Σε ευθεια η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη υπερ του Mini.Εκτος απο αυτο και στις στροφες παιζει να ειναι καλυτερο το Mini.Για αισθηση δεν το συζητω καν.Το mini ειναι πραγματικα αλλου σε σχεση με το Clio(βεβαια δεν εχω οδηγησει το RS , αλλα ποση διαφορα σε αισθηση να εχει απο το απλο?).
Μονο οι χωροι και λιγο η αναρτηση ειναι το προβλημα στο Mini.Πολυ πιθανο να εχεις και τριγμους.Στο θεμα της καταναλωσης , το Mini ειναι πιο οικονομικο αρκει να ξερεις πως να το οδηγησεις.
Ξεχασα να γραψω και για τη θεση οδηγησης:
Στο Clio ειναι λες και εισαι σε φορτηγο , κατι το οποιο ειναι καλο για κινηση στη πολη.Αντιθετα στο Mini εισαι κυριολεκτικα χωμενος μεσα στο αυτοκινητο. -
βασικο θεμα και η θεση οδηγησης...καλα που το θιξες..δλδ ειναι τοσο ψηλη ε στο ρσ?..και γω παω την χαμηλη θεση..χωσιμο στυλ ρχ..στο κουπερ εχω κατσει μεσα μου αρεσε..στο ρς οχι δεν εχει τυχει να κατσω
επισης απο καταναλωση ειχα την εντυπωση οτι ο διλιτρος ειναι πιο χαλαρος..αλλα απο οτι μου λετε καιει παραπανω..θελω να πιστευω οχι πανω απο 12,13/100...τωρα μην μου πειτε για οικονομικη οδηγηση και χαλαρα ..γιατι απλα δεν μπορω να το κανω..το σιγουρο ειναι οτι δεν ξεπερνα το ρχ
επισης σκεφτομαι οτι με το διλιτρο ρς θα δυσκολευτω στην μεταπωληση αρκετα..αργοτερα και τριτο χερι και 2λιτρο..
ενω τα κουπερακι ισως φευγει σχετικα λιγο πιο ευκολα..
το 2λιτρο μχ5 παμε αλλου μετα..θελω 3θυρο σουπερμινι ..ευελικτο
ωραιο ομως
-
Καλα το RX-8 πρεπει να εχει τρελη καταναλωση ε?
Απο περιεργεια ποσο περιπου καει?Με την μεταπωληση δεν ξερω τι ισχυει...Μπορει μεν το Mini να εχει θεωρητικα καλυτερη μεταπωληση απο το Clio αλλα αν μπεις στο Car.gr θα βρεις 300 Mini και 10 Clio οποτε τα πραγματα μπορει να αντιστραφουν (δυσκολο αλλα μπορει).
-
Ο χρήστης gbak έγραψε:
βρε σεις...καταρχας ευχαριστω για τις πολυτιμες αποψεις σας..δεν ειναι το πρωτο ουτε το δευτερο αμαξι σπορ που θελω να παρω..γενικα αλλαζω καθε διετια..
και το λεω αυτο γιατι..εδω εκανα ταξιδακια με ρχ8 τσαλεντζ με καστομ τελικο και αγωνιστικο καταλυτη ..και πεσμενο κατα 6 ποντους απο το νορμαλ με ρυθμιζομενη tein στο φουλ σκληρο..οποτε οπως διακρινεται απο θεμα ανεσης και θορυβου δεν χαμπαριαζω..δεν ξερω για τους συνεπιβατες βεβαια..
τωρα απο θεμα χεριων και τρομοκρατιας..πιστεψτε με αυτα τα δυο δειχνουν αθωα μπροστα στο μπλοκε του ρχ..
νομιζω σωστη τοποθετηση εκανε ο γρηγορης με το 5κ+...ειναι αρκετα ακριβα ακομα τα αμαξια εδω..δλδ φιλος μου αγγλος με 21κ παιρνει καινουργιο του κουτιου κουπερ σ φουλ πακετο με τσιλι κτλ...αν ηταν ετσι ουτε καν θα το συζηταγα..
απλα την ψαχνω γιατι σε καμια περιπτωση δεν θελω να ξαναδωσω κερατιατικα για κατι που τελικα κοστιζει το μισο σε αξια...και στην προκειμενη περιπτωση το κουπερ ειναι αυτο..γι αυτο προσανατολιζομαι προς ρς..που στην τελικη αυτο που με ενδιαφερει ειναι δυναμη και πλαισιο..
καλη η ιδεα σου μου χει περασει απο το μυαλο απλα επειδη το θελω για βασικο αμαξι..με πολλες μετακινησεις θελω να ειναι μικρο και ευελικτο και να μην καιει την μανα και το πατερα του..
Φιλε μου τωρα (αν μιλας για RX8 μπλοκε κτλ και γενικως εισαι του 'αθληματος'. ) καταλαβα καλυτερα το οδηγικο σου προφιλ...
Clio RS απο εμενα, γυρω στα 16-17κ βρισκεις (προσεξε μονο να ειναι 'καθαρο'),
και θα σε καλυψει πιστευω με το παραπανω! -
Ο χρήστης gbak έγραψε:
thnx σπυρος..απο ρεπριζ δεν εχω ιδαιτερο κολλημα...απλα το θελω 0-100 και 400 δυνατοτα καλα του ρχ8 και δω ε..197 μαμα και δυναμομετρο κανα 170αρι με το ζορι προφανως..αλλα και παλι αναλογια ιππο ανα κιλο..μια η αλλη ειναι με το κουπερ..απλα ισως επειδη παιζει ατμοσφαιρΑ μονο στο ρς.. να βγαινει μπροστα το κουπερ και αν..αναλογως και τον οδηγο καΙ πολλα αλλα
γενικα που θελω να καταληξω..αν η συγκεκριμενη διαφορα χρηματων δικαιολογει την αγορα του κουπερ..
υποψιν το κουπερ μου αρεσει πιο πολυ εμφανισιακως
1oν η διαφορα χρηματων σε λιγα χρονια θα παει χαμενη λογω σηματος (580 ευρω , εναντι σηματος 1600αριου που δε θυμαμαι ποσο εχουν)
βεβαια θελει χρονια αυτο, αλλα ποτε δε ξερεις τι θα ξημερωσει για τους πλουσιους με τα 2λιτρα2ον το κουπερ ειπαν οτι ειναι πιο all around, ομως ειπαν οτι με τους χωρους αποσκευων του δεν ειναι να πας ταξιδι
και οντως αν ειστε πανω απο 2 ατομα την εκατσες3ον το μοτερ του κουπερ ειναι πιο καθημερινο και λογικα πιο οικονομικο
4ον το μοτερ του clio ειπες οτι βγαζει γυρω στα 170 και οντως τοσο βγαζει τροχο, αλλα και του κουπερ παροτι λεει 170, παλι βαζει 170 τροχο με τη ροπη τουρμπο
5ον με ενα προγραμμα το τουρμπομοτερ μπορει να ανεβει ανετα αλογα και πιστεψε με γινεται πολυ γρηγορο , ενω το clio δε θα ανεβασει τα ιδια με τοσο μικρο κοστος, που να χτυπας το κωλο σου κατω
5ον σε ποιοτητα καμπινας προτιμω το κλιο, το κουπερ περα απο την ομορφη εμφανιση ειναι μαπα
δυσκολο διλλημα , θα σου προτεινα τα λιγοτερ κυβικα, γιατι να πληρωνεις 600 ευρω για 170 αλογα , εμενα δε μου φαινεται λογικο
-
κοιτα με εισαγωγη racing beat τελικο greddy και καταλυτη scoot ελευθερος..και πισω ποτενζα στα 245ρ18 με 8.5αρα rays..με φουλ πλακωμα ειχα δει και 17+/100km..αλλα πηγαινε πολυ καλα..οχι ομως τοσο ωστε να δικαιολογει αυτα που καιει..αμαξι για οδηγηση και αμα εβγαζες το τρακτιον..playstation..
αλλα γεμισε ο τοπος και το σουταρα..εν ετη 2004 ηταν απο τα πρωτα τσαλενζ που κυκλοφορησαν τοτε..@Γρηγόρης
και γω καπως ετσι το βλεπω φιλε..απλα και λιτα..αμαξι πολης.. δυναμη και πατημα θελω..
-
Πιο all round παντως ειναι σιγουρα το Clio.
Ανετο ευρυχωρο.
Οποτε γουσταρεις βαζεις 4 ατομα μεσα και πας οπου θες.Με το Mini αυτο ξεχασε το.Με δυσκολια χωραει 3 ατομα κανονικου αναστηματος + τις αποσκευες.Απο ποιοτητα , το Mini εχει περισσοτερα μαλακα πλαστικα απο οτι το Clio αλλα στη συναρμογη το Clio υπερεχει.
-
Κάτσε λίγο γιατί μπαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του και χάνεται η μπάλα. Καταρχάς δεν έχει καμμία σχέση η θέση οδήγησης και γενικά η όλη αίσθηση πίσω από το τιμόνι του Clio RS σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Clio. Tα καθίσματα στο RS είναι τέλεια και προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι εξίσου όμορφη η αίσθηση του να κάθεσαι είτε στο Clio είτε στο Mini. Στο Mini ίσως υπάρξει μάλιστα πρόβλημα αν είσαι ψηλός, αφού πιθανώς να μην μείνει χώρος για τα πόδια σε τυχόν πίσω επιβάτη. Από γκάζι, το Mini είναι καλύτερο από το RS ενώ τα δύο αυτοκίνητα είναι εξίσου ευχάριστα σε μια γρήγορη βόλτα. Από κει και πέρα όμως, το RS είναι πιο εύκολο στα πολλά από το Mini, ο κινητήρας του είναι πιο γραμμικός (λογικό) και τυχούσα αποσταθεροποίηση έρχεται σε περισσότερα χιλιόμετρα από ότι στο Mini και είναι πολύ προοδευτική και ελεγχόμενη. Το Mini 'χάνει' τον κώλο του πιο εύκολα από το Clio, πιο σύντομα από όσο θα περίμενες και με έναν τρόπο που είναι λίγο πιο αγχωτικός (αν και νομίζω δεν ταιριάζει αυτή η λέξη). Απλά στο Clio όταν νοιώθεις τον κώλο να φεύγει, είναι σαν να το κάνει επίτηδες το αυτοκίνητο για να μείνει στην τροχιά του, βοηθώντας σε να στρίψεις. Με το Mini είναι σα να σου λέει 'αρκετά, κόψε λίγο'. Αυτά με τα ηλεκτρονικά off εννοείται, με on δεν ξέρω/δε με ενδιαφέρει, το ίδιο θα είναι και τα δύο μάλλον.
Στην καθημερινή συμβίωση, το Mini είναι προτιμότερο από το Clio πιστεύω, επειδή είναι πιο πολιτισμένο και σίγουρα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ενός βολτάδικου. Το Clio αν κινείσαι στους ρυθμούς των στενών της Αθήνας είναι κι αυτό πολύ καλό, αλλά οτιδήποτε πάνω από αυτό θα σου θυμίζει ότι οδηγείς συνέχεια ένα ημιαγωνιστικό αυτοκίνητο κι αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι γενικά καλό. Αυτό το λέω λόγω του θορύβου του κινητήρα και του κοντού γραναζώματος του 6τάχυτου κιβωτίου. Από αναρτήσεις είναι και τα δύο κορυφαία σε κάθε συνθήκη, νομίζω τα καλύτερα μικρά που μπορεί κάποιος να έχει. Για κατανάλωση, αν είσαι συνέχεια στο γκάζι και δεν κρατιέσαι, το Mini θα σου καίει περισσότερο. Χώρους, το Clio με διαφορά καλύτερο. Μεταπώληση, φυσικά το Mini θα φύγει αρκετά εύκολα. -
αν βγάλεις άκρη ...φτύσε με!
-
κατι θα γινει..θα παω να δω και απο κοντα το ρς ..το θεμα ειναι οτι το σμαρτ πιανει καλη μεταπωληση..και για το ρς θα χρειαστω μικρο ποσο για να το παρω..ενω για το αλλο παμε σε αλλα παλι..γι αυτο το συζηταμε αν αξιζει τον κοπο
-
Κλιό τότε. Θα το ευχαριστηθείς περισσότερο άποψή μου.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κάτσε λίγο γιατί μπαίνει ο καθένας και λέει το μακρύ του και το κοντό του και χάνεται η μπάλα. Καταρχάς δεν έχει καμμία σχέση η θέση οδήγησης και γενικά η όλη αίσθηση πίσω από το τιμόνι του Clio RS σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Clio. Tα καθίσματα στο RS είναι τέλεια και προσωπική μου γνώμη είναι πως είναι εξίσου όμορφη η αίσθηση του να κάθεσαι είτε στο Clio είτε στο Mini. Στο Mini ίσως υπάρξει μάλιστα πρόβλημα αν είσαι ψηλός, αφού πιθανώς να μην μείνει χώρος για τα πόδια σε τυχόν πίσω επιβάτη. Από γκάζι, το Mini είναι καλύτερο από το RS ενώ τα δύο αυτοκίνητα είναι εξίσου ευχάριστα σε μια γρήγορη βόλτα. Από κει και πέρα όμως, το RS είναι πιο εύκολο στα πολλά από το Mini, ο κινητήρας του είναι πιο γραμμικός (λογικό) και τυχούσα αποσταθεροποίηση έρχεται σε περισσότερα χιλιόμετρα από ότι στο Mini και είναι πολύ προοδευτική και ελεγχόμενη. Το Mini 'χάνει' τον κώλο του πιο εύκολα από το Clio, πιο σύντομα από όσο θα περίμενες και με έναν τρόπο που είναι λίγο πιο αγχωτικός (αν και νομίζω δεν ταιριάζει αυτή η λέξη). Απλά στο Clio όταν νοιώθεις τον κώλο να φεύγει, είναι σαν να το κάνει επίτηδες το αυτοκίνητο για να μείνει στην τροχιά του, βοηθώντας σε να στρίψεις. Με το Mini είναι σα να σου λέει 'αρκετά, κόψε λίγο'. Αυτά με τα ηλεκτρονικά off εννοείται, με on δεν ξέρω/δε με ενδιαφέρει, το ίδιο θα είναι και τα δύο μάλλον.
Στην καθημερινή συμβίωση, το Mini είναι προτιμότερο από το Clio πιστεύω, επειδή είναι πιο πολιτισμένο και σίγουρα καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ενός βολτάδικου. Το Clio αν κινείσαι στους ρυθμούς των στενών της Αθήνας είναι κι αυτό πολύ καλό, αλλά οτιδήποτε πάνω από αυτό θα σου θυμίζει ότι οδηγείς συνέχεια ένα ημιαγωνιστικό αυτοκίνητο κι αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι γενικά καλό. Αυτό το λέω λόγω του θορύβου του κινητήρα και του κοντού γραναζώματος του 6τάχυτου κιβωτίου. Από αναρτήσεις είναι και τα δύο κορυφαία σε κάθε συνθήκη, νομίζω τα καλύτερα μικρά που μπορεί κάποιος να έχει. Για κατανάλωση, αν είσαι συνέχεια στο γκάζι και δεν κρατιέσαι, το Mini θα σου καίει περισσότερο. Χώρους, το Clio με διαφορά καλύτερο. Μεταπώληση, φυσικά το Mini θα φύγει αρκετά εύκολα.Φίλε καβαλίινο και μάγκας είσαι αλλά έχω δυο μικρές παρατηρήσεις :
-
Στα πατημένα υπερτερεί το Cooper, παρά το κοντύτερο μεταξόνιο, πράγμα που οφείλεται καθαρά σε γεωμετρία-σετάρισμα. Όταν λέω υπερτερεί, δεν εννοώ φυσικά καμιά χαώδη διαφορά, αλλά είναι σίγουρα λιγότερο ευαίσθητο σε μεταβολές σε γκάζι-φρένο-τιμόνι. Το Clio δουλεύει με τον παραδοσιακό γαλλικό τρόπο.
-
Σε απόσβεση υπερτερεί ξεκάθαρα το Clio. Το Cooper ζημιώνεται πολύ και από τα runflat.
3 (Εντάξει, τρεις ). Σε κλειστά κομμάτια επίπεδα, ξεκάθαρα μπροστά το Clio σε ταχύτητα. Σε ανηφορικά ό,τι κερδίσει το Renault μέσα στη στροφή (που θα κερδίσει σίγουρα κάτι), θα το χάσει στην πρώτη μικρή ή μεγαλύτερη ευθεία, και θα το ξανακερδίσει στα φρένα, οπότε αμφίρροπος ο τελικός ισολογισμός.
-
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Παρε ενα μεταχειρισμενο MX-5 2.0 να κανεις τη δουλεια σου αφου εισαι και της πισωκινησης
Εκτος βεβαια αν εχεις προβλημα με τους χωρους.Μεταξυ των δυο εγω θα προτιμουσα το Cooper S.Σε ευθεια η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη υπερ του Mini.Εκτος απο αυτο και στις στροφες παιζει να ειναι καλυτερο το Mini.Για αισθηση δεν το συζητω καν.Το mini ειναι πραγματικα αλλου σε σχεση με το Clio(βεβαια δεν εχω οδηγησει το RS , αλλα ποση διαφορα σε αισθηση να εχει απο το απλο?).
Μονο οι χωροι και λιγο η αναρτηση ειναι το προβλημα στο Mini.Πολυ πιθανο να εχεις και τριγμους.Στο θεμα της καταναλωσης , το Mini ειναι πιο οικονομικο αρκει να ξερεις πως να το οδηγησεις.
Ξεχασα να γραψω και για τη θεση οδηγησης:
Στο Clio ειναι λες και εισαι σε φορτηγο , κατι το οποιο ειναι καλο για κινηση στη πολη.Αντιθετα στο Mini εισαι κυριολεκτικα χωμενος μεσα στο αυτοκινητο.Ευγένιε το rs δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα clio...
το αυτοκίνητο είναι αλλού σε αίσθηση... προσωπικά το τοποθετώ στην κορυφή των σπορ και προσιτών.
όταν το πιέσεις ανακαλύπτεις τον λόγο που τα γαλλικά σπορ (καμία σχέση με το 207rallye δηλ) αποτελούν κορυφαίες επιλογές.
στρίβει όπως έρχεται , ανοίγει ουρά και μπαίνει με 4... ανάλογα τις ορέξεις σουτο κούπερ είναι λιγότερο σπορ από ότι λένε και σίγουρα λιγότερο σπορ από το κλιο...
αν και τα περισσότερα περιοδικά διαφωνούν , πιστεύω οτι η πρώτη γεννιά cooper s είναι πολύ πιο παιχνιδιάρικη και απείρος πιο διασκεδαστική.σε 0-100 και 400αρια το κλιό δν έχει καμία τύχη απέναντι στο s...
grande punto abarth ss?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
σε 0-100 και 400αρια το κλιό δν έχει καμία τύχη απέναντι στο s...Το παλιό Clio RS. Γιατί το f/l με τα 203 είναι πολύ γρήγορο (μετρήθηκε στα 6.9 για τα 0-100).
-
περα απο το 0-100 στα πολλα εμενα δε μου φαινεται γρηγορο σαν το ταπερ (επισης ατμοσφαιρικο), το gti , το opc και το κουπερ παντως
-
Για το ολοκαίνουριο μιλάω Γιώργο. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και στα πολλά είναι πύραυλος!
-
Τι καινουργιο οντως ειναι γρηγορο γιατι βγαζει τα αλογα που λεει η εταιρεια.Το παλιο εβγαζε πρακτικα 190 αλογα στροφαλο.
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Φίλε καβαλίινο και μάγκας είσαι αλλά έχω δυο μικρές παρατηρήσεις :- Στα πατημένα υπερτερεί το Cooper, παρά το κοντύτερο μεταξόνιο, πράγμα που οφείλεται καθαρά σε γεωμετρία-σετάρισμα. Όταν λέω υπερτερεί, δεν εννοώ φυσικά καμιά χαώδη διαφορά, αλλά είναι σίγουρα λιγότερο ευαίσθητο σε μεταβολές σε γκάζι-φρένο-τιμόνι. Το Clio δουλεύει με τον παραδοσιακό γαλλικό τρόπο.
Ναι αν και δεν εννοούσα αυτό. Δικό μου το λάθος βέβαια αφού δεν το εξέφρασα σωστά. Όταν έγραψα 'στα πολλά' δεν εννοούσα χιλιόμετρα, αλλά υπό πίεση σε σφιχτό στροφιλίκι (Πεντέλη, Μερκούρης). Σε ανοιχτή διαδρομή με γρήγορες καμπές δυστυχώς δεν έχω οδηγήσει το Clio.
-
-
Για μτχ λέει το παιδί, άρα το μκ1 μάλλον.
cooper s(r56) η clio rs?