Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
γιατι θα παρεις τα @@ μου? αυτο δε λεει το νομοσχεδιο, να παρεις υπηκοοτητα? πού ειναι το προβλημα?
Την υπηκοτητα την εχω...Το αλλο δεν εχω που δε θυμαμαι πως λεγεται...
Μήπως εννοείς την ιθαγένεια; Αφού έχεις υπηκότητα ήδη, την ιθαγένεια τι την θέλεις; Από απορία καθαρή ρωτάω. Η υπηκότητα σου προσφέρει μονιμότητα, πολιτικά δικαιώματα και όλα όσα έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες ενός κράτους προς τους πολίτες του.
Καλά βρε παιδάκι μου, πήγες να χυμήξεις σε άνθρωπο, επειδή έλεγε τη γνώμη του; Εσύ θέλεις δικαιώματα για τον εαυτό σου. Αυτός/αυτή που πήγες να του χυμήξεις δεν έχει το δικαίωμα της γνώμης του;
Όσο για τα χαρτιά και τα άλλα που λες, αφού έχεις υπηκότητα, αν δεν κάνω λάθος λέγεσαι υπήκοοος του ελληνικού κράτους, αλλά όχι΄Έλληνας στην εθνικότητα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Είμαι υπέρ του να δοθεί υπηκότητα σε κάποιους που το έχουν απόλυτη ανάγκη (σε όσους δεν έχουν πατρίδα ας πούμε ή σε όσους διώκονται και στην πατρίδα τους κινδυνεύει η ζωή τους) υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά η ιθαγένεια είναι άλλο πράγμα. Δεν μπορώ να δεχτώ, ο μουσουλμάνος που έρχεται από το Ιράκ πχ και έχει ορκιστεί αιώνια πίστη στο λαό από τον οποίο κατάγεται και στη θρησκεία του να ονομάζεται Έλληνας με την έννοια της καταγωγής από το ελληνικό έθνος.. Πολίτης της Ελλάδας ναι. Αν πληρεί προϋποθέσεις να γίνει. Έλληνικής εθνικότητας όχι..