-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
πληρώνει ένα σωρό λεφτά στο κράτος για να τους μαζεύει, να τους αστυνομεύει, να τους κυνηγάει, να τους φροντίζει άμα αρρωστήσουν, να τους καταγράφει, να τους τρέφει στις φυλακές, να ασχολείται με τους βλαμμένους τους αλληλέγγυους κλπ κλπ κλπ
Τα επιπλεον λεφτα που πληρωνω για τα παραπανω δεν ειναι απο την προσωπικη μου περιουσια?
-
Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο
«Καλή επιστροφή στην πατρίδα σας» εύχεται η ΕΛ.ΑΣ. στα... ουρντού!Ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο, μεταφρασμένο σε 13 γλώσσες και διαλέκτους, διανέμεται από την Αστυνομία σε υπηκόους τρίτων χωρών, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με το πρόγραμμα επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους.
Το φυλλάδιο σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο την αύξηση των επιστροφών αλλοδαπών στην πατρίδα τους, με ασφάλεια και χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά.
Το ενημερωτικό φυλλάδιο μεταφράστηκε στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αλβανικά, ρωσικά, κινεζικά, αραβικά, μπενγκάλι, κουρδικά, φαρσί, ουρντού, παστού και νταρί, ενώ, αναπαράχθηκε σε 1.500.000 αντίτυπα. Το κόστος της όλης προσπάθειας καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.
Για την εφαρμογή του προγράμματος, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:
-
Εγκατάσταση «περιπτέρου» στην έδρα της Διεύθυνσης (Π. Ράλλη 24, Ταύρος), όπου αστυνομικοί και διερμηνείς ενημερώνουν, τις εργάσιμες ημέρες, από 08:00 έως 14:00, τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς για τις δυνατότητες του προγράμματος.
-
Ενημέρωση των εκπροσώπων φορέων και συλλόγων μεταναστών, που λειτουργούν νόμιμα στον νομό Αττικής, και παράδοση έντυπου υλικού για διανομή στα μέλη τους. Επίσης, προβολή της δράσης μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που διαθέτουν.
-
Ενημέρωση και αποστολή έντυπου υλικού στις Διπλωματικές Αρχές τρίτων χωρών, που λειτουργούν στην Αθήνα.
-
Επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές του νομού Αττικής και διάθεση έντυπου υλικού για ενημέρωση και διανομή στους αλλοδαπούς που προσέρχονται στους δήμους.
-
Ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και διερμηνείς (σε κινητή μονάδα-βαν), σε επιλεγμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
-
Διανομή έντυπου υλικού σε καταστήματα όπου δραστηριοποιούνται νόμιμα αλλοδαποί και αποτελούν συνήθως σημεία συγκέντρωσής τους.
[url]
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=238118[/url]
Βλεπω και ισα με 30 αιτησεις επαναπατρισμου.
-
-
στ@@ μου πως θα το κάνεις και που θα το βρεις.
Ήσουν απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό που έγραψες, ότι μιλάμε για λεφτά άμεσα από την τσέπη και όχι του κράτους. Αλλιώς τζάμπα μάγκας.
Ε κι εσύ -με τη λογική σου- τζάμπα μάγκας είσαι που ζητάς να γίνουν ένα σωρό πράγματα που κοστίζουν ενώ δεν δίνεις μία από την τσέπη σου γι' αυτά. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καμιά απάντηση στην ερώτηση έχεις ή θα συνεχίσω να ψάχνω απάντηση σαν τον Διογένη;μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο το ότι πιστεύεις ότι 'κολλάς κάποιον στον τοίχο' με αυτό το ερώτημα (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει απαντηθεί πολλάκις), οπότε λόγω ευγενείας αποφεύγω να σου απαντήσω.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εμεις τι φταιμε για αυτα που τους ειπαν? Θα πληρωσουμε ολοι την αγνοιά τους ??? Χτες προχτες λεγατε για τον ξυλουργο απο τα Λιοσια που τον εστειλε πακετο το USA πισω και κοροιδευαμε για την αγνοια νομων χοχοχο κλπ.... Εμεις γιατι δεν κανει να τους στειλουμε πακετο πισω?
Πάμε πάλι γιατί νομίζω πως κάνεις το χαζό στην προκειμένη περίπτωση ή απλά τρολάρεις.
Ο κύριος ξυλουργός παραβίασε την διάρκεια τουριστικής βίζας που στις ΗΠΑ είναι 3 μήνες. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός πως εργάστηκε παράνομα... Όταν μπήκε του σφράγισαν το διαβατήριο και καταγράφηκε ο αριθμός του ESTA που είναι η ηλεκτρονική βιζα. Φεύγωντας το σύστημα καταχώρισε ημερομήνια εξόδου του που ήταν 4 αντί για 3 μήνες. Πρόσεξε τώρα το ESTA έχει διάρκεια 2 χρόνια. Ο φίλος μας που θεώρησε πως νίκησε το σύστημα ξαναπήγε Αμερική με το ίδιο ESTA. Έ όταν πέρασε τον έλεγχο διαβατηρίων guess what το σύστημα ενημέρωσε την Homeland security πως ο κύριος έχει παραβιάσει τους όρους του ESTA του λόγω τετράμηνης παραμονής και τον στείλανε πακέτο σπίτι. Εννοείται πως αν έκανε ένα ντού η επιθεώρηση εργασίας και τον βρίσκανε να δουλεύει με τουριστική βίζα κατα την διάρκεια της παραμονής του θα είχε πάρει πόδι πάλι αφου είχε διαβατήριο και ήξεραν που να τον στείλουν. Ήταν όμως τυχερός και την γλίτωσε αλλά δυστυχώς όχι αρκετά έξυπνος για να πάει πχ μια βόλτα απο Καναδά ή Μεξικό για μια μέρα και να ξαναεπιστρέψει με άλλους 3 μήνες τουρισμό. Η ημερομηνία αναχώρησης στην Αμερική καταγράφεται αυτόματα από την αεροπορική εταιρεία και δεν σφραγίζεται το διαβατήριο στην έξοδο οπότε υποθέτω πως ο φίλος μας θεώρησε πως είχε ξεγλιστρήσει.Η εντυπωση μου ειναι οτι λεφτα δινονται και για τη 'φυλαξη συνορων' που υποτιθεται κανουμε αλλα εχουν φαγωθει και χωνευτει απο καιρό. Δεν ειμαι σιγουρος όμως.
Λάθος εντύπωση έχεις.
Και θα το πώ για τελευταία φορά
Για να στείλεις κάποιον πίσω πρέπει να ξέρεις από που ήρθε. -
Ναι, όπως και τα επιπλέον λεφτά που πληρώνουμε για να έχουν απίστευτες ανέσεις οι μετανάστες στα κέντρα υποδοχής.
Win-win
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Καμιά απάντηση στην ερώτηση έχεις ή θα συνεχίσω να ψάχνω απάντηση σαν τον Διογένη;
μου φαίνεται εξαιρετικά αστείο το ότι πιστεύεις ότι 'κολλάς κάποιον στον τοίχο' με αυτό το ερώτημα (το οποίο παρεμπιπτόντως έχει απαντηθεί πολλάκις), οπότε λόγω ευγενείας αποφεύγω να σου απαντήσω.
Δεν έχει απαντηθεί ούτε μία φορά. Μπορείς να αποφεύγεις την απάντηση για όσο επιθυμείς λόγω ευγένειας προς τον εαυτό σου.
Πάντως, για να σε βοηθήσω, οι μεροκαματιάρηδες χαμηλότερου εισοδήματος εργάτες και υπάλληλοι ΔΕΝ ωφελήθηκαν, αλλά ζημιώθηκαν λόγω υπερπροσφοράς εργασίας χαμηλότατου κόστους.
Εκτός βέβαια αν έτρωγαν έκαστος δεκάδες κιλά φράουλας Μανωλάδας.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πάντως, για να σε βοηθήσω, οι μεροκαματιάρηδες χαμηλότερου εισοδήματος εργάτες και υπάλληλοι ΔΕΝ ωφελήθηκαν, αλλά ζημιώθηκαν λόγω υπερπροσφοράς εργασίας χαμηλότατου κόστους.σώπα ρε Manosk αλήθεια
καταλαβαίνεις φυσικά στο ότι δεν διαφωνούμε στο ποιος ωφελήθηκε.Αλλά εγώ θα σου αρχίσω ότι λοιπόν η πολιτική των ωφελούμενων (aka δεξιά) είναι αυτή που θέλει να έρχονται και γι' αυτό με όλα αυτά τα περί κράτους δεν πρόκετιαι να αντιμετωπιστεί ποτέ, ότι το status της παρανομίας είναι αυτό που βοηθά την εκμετάλλευση κλπ κλπ κλπ που έχουμε συζητήσει 500χιλιάδες φορές, αλλά το buffer σου δεν βοηθά.
-
Οπότε, γιατί να τους κρατάμε εδώ και να λέμε κι από πάνω 'να έρθουν όσοι άλλοι γουστάρουν, να τους φιλέψουμε και να τους ελληνοποιήσουμε'; Με πορεία στο κέντρο κάθε δεύτερο Σάββατο μεσημέρι;
Επειδή δεν τους θέλει η Χρυσή Αυγή; -
ναι, επειδή λοιπόν αυτές οι συζητήσεις μαζί σου καταλήγουν σε αυτό το υπέροχο 'εσύ απαντάς στον εαυτό σου' και οι συνομιλητές σου τραβάνε τα βυζιά τους, είπα ότι λόγω ευγενείας καλύτερα να μην απαντήσω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εμεις τι φταιμε για αυτα που τους ειπαν? Θα πληρωσουμε ολοι την αγνοιά τους ??? Χτες προχτες λεγατε για τον ξυλουργο απο τα Λιοσια που τον εστειλε πακετο το USA πισω και κοροιδευαμε για την αγνοια νομων χοχοχο κλπ.... Εμεις γιατι δεν κανει να τους στειλουμε πακετο πισω?
Πάμε πάλι γιατί νομίζω πως κάνεις το χαζό στην προκειμένη περίπτωση ή απλά τρολάρεις.
Ο κύριος ξυλουργός παραβίασε την διάρκεια τουριστικής βίζας που στις ΗΠΑ είναι 3 μήνες. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός πως εργάστηκε παράνομα... Όταν μπήκε του σφράγισαν το διαβατήριο και καταγράφηκε ο αριθμός του ESTA που είναι η ηλεκτρονική βιζα. Φεύγωντας το σύστημα καταχώρισε ημερομήνια εξόδου του που ήταν 4 αντί για 3 μήνες. Πρόσεξε τώρα το ESTA έχει διάρκεια 2 χρόνια. Ο φίλος μας που θεώρησε πως νίκησε το σύστημα ξαναπήγε Αμερική με το ίδιο ESTA. Έ όταν πέρασε τον έλεγχο διαβατηρίων guess what το σύστημα ενημέρωσε την Homeland security πως ο κύριος έχει παραβιάσει τους όρους του ESTA του λόγω τετράμηνης παραμονής και τον στείλανε πακέτο σπίτι. Εννοείται πως αν έκανε ένα ντού η επιθεώρηση εργασίας και τον βρίσκανε να δουλεύει με τουριστική βίζα κατα την διάρκεια της παραμονής του θα είχε πάρει πόδι πάλι αφου είχε διαβατήριο και ήξεραν που να τον στείλουν. Ήταν όμως τυχερός και την γλίτωσε αλλά δυστυχώς όχι αρκετά έξυπνος για να πάει πχ μια βόλτα απο Καναδά ή Μεξικό για μια μέρα και να ξαναεπιστρέψει με άλλους 3 μήνες τουρισμό. Η ημερομηνία αναχώρησης στην Αμερική καταγράφεται αυτόματα από την αεροπορική εταιρεία και δεν σφραγίζεται το διαβατήριο στην έξοδο οπότε υποθέτω πως ο φίλος μας θεώρησε πως είχε ξεγλιστρήσει.Η εντυπωση μου ειναι οτι λεφτα δινονται και για τη 'φυλαξη συνορων' που υποτιθεται κανουμε αλλα εχουν φαγωθει και χωνευτει απο καιρό. Δεν ειμαι σιγουρος όμως.
Λάθος εντύπωση έχεις.
Και θα το πώ για τελευταία φορά
Για να στείλεις κάποιον πίσω πρέπει να ξέρεις από που ήρθε.Δεν χρειαζεται να ξερω ολες τις λεπτομερειες και πτυχες της νομοθεσιας για τον κυριο ξυλουργο.
Το απλο ειναι οτι παραβιασε τον ισχυοντα νόμο, και τον εστειλαν πισω, και η απλοποιηση δεν αλλαζει το νοημα.
Γιατι αυτο με κανει χαζό η τρολ?ΟΚ για τη λαθος εντυπωση για χρηματα φυλαξης
Οσο για τα υπολοιπα που γράφεις, βγαζω το συμπερασμα οτι
μεν συμφωνεις με την επιστροφη τους,
αλλα δε βρισκεις τροπο να το κανεις χωρις να τους παραβιασεις τα δικαιωματα. Σωστά? -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι, επειδή λοιπόν αυτές οι συζητήσεις μαζί σου καταλήγουν σε αυτό το υπέροχο 'εσύ απαντάς στον εαυτό σου' και οι συνομιλητές σου τραβάνε τα βυζιά τους, είπα ότι λόγω ευγενείας καλύτερα να μην απαντήσωΕντάξει. Άμα σκεφτείς τι ν' απαντήσεις, το λες.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στ@@ μου πως θα το κάνεις και που θα το βρεις.Ήσουν απόλυτα ξεκάθαρος σε αυτό που έγραψες, ότι μιλάμε για λεφτά άμεσα από την τσέπη και όχι του κράτους. Αλλιώς τζάμπα μάγκας.
Ε κι εσύ -με τη λογική σου- τζάμπα μάγκας είσαι που ζητάς να γίνουν ένα σωρό πράγματα που κοστίζουν ενώ δεν δίνεις μία από την τσέπη σου γι' αυτά.Δινω εξτρα φορο απο αυτον που θα εδινα για μου παρασχεθουν τα ιδια πραγματα. Το εξτρα μου πληρωνει αστυνομευση αλλου απο εκει που θα επρεπε, περιθαλψη, φαρμακα, και οτι αλλη βλακεια χρειαζεται για τα 'αδελφια μας'. Αυτο δεν ειναι συνεισφορα της προσωπικης μου περιουσιας?
Εκτος απο αλληλεγγυη εσυ εδωσες κατι παραπανω? Μη πεις για φορους, γιατι εσυ ΘΕΛΕΙΣ να εισαι αλληλεγγυος, αρα καλως πληρωνεις. Οι υπολοιποι τι φταινε?
Ξανα: Στα @@ μου αν σου αρεσουν οι λαθρο, δεν θελω να πληρωνω εξτρα για να νιωθεις εσυ αλληλεγγυος. Αμα θες πληρωσε εσυ. Με το ζορι, να γουσταρουμε ολοι οτι κατεβασει η κουτρα του καθενα.
Ακομα και με τη δικη μου τζαμπαμαγκια, αν το θες ετσι, καποια στιγμη θα τελειωσουν θαπανε σπιτια τους. Με τη δικη σου τζαμπαμαγκια θα συνεχισουν αν ερχονται και να επιβαρυνουν τους παντες. Αλλα δεν πειραζει ετσι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Θα σου έλεγα να αποφύγεις προς το παρόν τις προβλέψεις γιατί παίζει να χεις την επιτυχία του delsol με τον φούρναρη
Νομίζω με έχεις παρεξηγήσει στο μεταναστευτικό. Εγκώ αγκαπάει αλλονταπούς συναντρώπους μας
Άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς επενδυτές real estate
Ειδική νομοθετική ρύθμιση προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών στη Βουλή, με την οποία θα χορηγούνται ειδικές άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που έχουν αγοράσει (ή θα αγοράσουν) ακίνητα στην Ελλάδα, αξίας άνω των 300.000 ευρώ.Η άδεια θα είναι πολυετής αλλά –κατά την επισήμανση– **θα αφορά μόνο την παραμονή και δεν θα συνεπάγεται δικαίωμα στην εργασία ούτε θα ανοίγει δρόμο για την απόκτηση ιθαγένειας.
**
Κατά την κυβέρνηση, το σημερινό καθεστώς λειτουργεί ως αντικίνητρο στο real estate λόγω της δυσκολίας που έχουν οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ να ζουν ή να επισκέπτονται τακτικά τα σπίτια που έχουν αγοράσει στην Ελλάδα.Κατά τις πληροφορίες, η ρύθμιση εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για «τη διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις» που θα κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ανάλογη κίνηση και από την Ισπανία
Την ίδια στιγμή, άδειες παραμονής σε ξένους υπηκόους που αγοράζουν σπίτια αξίας άνω των 160.000 ευρώ σχεδιάζει να προσφέρει και η ισπανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναζωπύρωσης της αγοράς real estate και προώθησης εκατοντάδων απούλητων κατοικιών.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1670724Ελα drifter για να σου αποδείξω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, πάμε μαζί να τους καλωσορίσουμε
ερώτηση: αν αυτοί που θα αγοράσουν σπίτια κάνουν μπίζνες με ναρκωτικά πουτάνες προστασία κλπ και ένας απ αυτούς κατα λάθος σε βρει στο δρόμο και σε σοδομίσει, θα βγεις να κλαίγεσαι μετα?
για σένα δλδ κάποιος που ζει και εργάζεται 20 χρονια στην ελλάδα με οικογένεια και πιτσιρίκια που μιλάνε καλύτερα ελληνικά από τους μισούς ουγκα μπούγκα του φόρουμ είναι σε χειρότερη μοίρα από έναν ρώσσο μαστροπο με φράγκα.
Δεν έχεις φέρει αρκετά ακραία και τραβηγμένα από τα μαλλιά παραδείγματα. Θα σε παρακαλέσω να το παραξεχειλώσεις λίγο ακόμα, για να μπορέσω να τοποθετηθώ
Με την ρύθμιση που προωθούν συμφωνείς ή διαφωνείς ;
-
ακραίο το να δίνεις άδεια παραμονής απλα και μόνο επειδη κάποιος έχει 300.000€?
Η ελληνική ψυχή σου ξεπουλιέται για 150 χιλιάρικα? Ντροπή -
Αν δεν το κατάλαβες, είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις που η χώρα κάλεσε αλλοδαπούς να εγκατασταθούν στο έδαφός της 'με άδεια παραμονής' (καμία κουβέντα για ιθαγένεια), ώστε να κερδίσει και κάτι, πχ να βρει 5 φράγκα για κανένα φάρμακο ή θρανίο.
-
Δε πας για κανα καφέ βρε μάνο, μπούχτησες εδω μέσα και ούτε την τρολιά δεν αντιλαμβάνεσαι
-
@drifter
Το περίμενα ότι δεν θα συμφωνούσες .
Αν δεν είναι το αλλοδάπι τέρμα πεινασμένο, αμόρφωτο και απολίτιστο κατά προτίμηση ισλαμοφασίστας δεν ψήνεστε με τίποταΒλέπω κάθε μέρα ( και σε θυμάμαι drifter )στην παραλιακή με το που μπαίνεις από Γλυφάδα στην Βούλα ενα πανό κρεμασμένο που λέει OXI ΡΙΒΙΕΡΑ Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Οτι είναι προσοδοφόρο και καλό για την ευημερία της χώρας το σιχαίνεστε και προσπαθείτε να το ακυρώσετε.
Οτι φέρνει μιζέρια , εγκληματικότητα , προβλήματα και περισσότερη φτώχεια το καλωσορίζετε με διάφορα δήθεν ανθρωπιστικά προσχήματα.Εχουμε καταλάβει καλά πως θέλετε να κάνετε την χώρα αλλά δεν θα σας περάσει
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δε πας για κανα καφέ βρε μάνο, μπούχτησες εδω μέσα και ούτε την τρολιά δεν αντιλαμβάνεσαιΔεν ήταν καλή.
Πες του φίλου σου απέναντι να μας διαφωτίσει για τους υπαλλήλους της Βουλής. Εκτός αν δεν είναι αρκετά επαναστατικό το συμπέρασμα και του κάτσει το αφρόγαλα.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Βλέπω κάθε μέρα ( και σε θυμάμαι drifter )στην παραλιακή με το που μπαίνεις από Γλυφάδα στην Βούλα ενα πανό κρεμασμένο που λέει OXI ΡΙΒΙΕΡΑ Ο ΣΑΡΩΝΙΚΟΣΟτι είναι προσοδοφόρο και καλό για την ευημερία της χώρας το σιχαίνεστε και προσπαθείτε να το ακυρώσετε.
Για ποιους θα είναι καλό αυτό; Για τους ανέργους του Περάματος ή για τον Δασκαλαντωνάκη και ΣΙΑ που θα κτίσουν συγκριτήματα-παλάτια με κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις; Να ήταν όλα αυτά τα θέρετρα κρατικά και να πήγαιναν τα λεφτά στον προϋπολογισμό να συμφωνούσα. Να πάνε στους 5 πλούσιους που θα δίνουν ένα ξεροκόμματα στους εργαζομένους που θα δουλεύουν 15ωρα όμως, σαφώς και ΟΧΙ!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;